Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 995 197
  • 81 131

Redimor

Jäsen
Minkäköhän suosituksen mukainen testaustaktiikka tässä on käytössä? Ensinnäkään ei oikein mitään hajua edes siitä, minkä takia on menty testiin, koska altistuminen kahden rokotuksen jälkeen ei aiheuta toimenpiteitä (kuten sanna on itsekin tuonut ilmi). Sitten tehdään jostain syystä kahtena perättäisenä päivänä testit. Todella sekavaa touhua tämäkin. Vai mikä tällaisessa joka päivä testiin -meiningissä on takana?
Politiikka, kannatusluvut ja uskottavuus.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmaan jos jossain olisi saatavilla vaikka Kampin keskuksen kävijämääriä, olisi luku vähintään tuon 40 % alle normaalin.

Rautatientorilla liikkuvien luku on käytännössä normaali, Kampissa 80% (ja ei se jengi siihen kauppakeskuksen ympärille jää pörräilemään)

kts. Työelämä | Lähitöihin ei ole palattu etätyösuosituksen päättymisestä huolimatta: grafiikat näyttävät, kuinka matkapuhelinliikenne on vähentynyt eri puolilla pääkaupunkiseutua
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Helsingissä eiliselle 125 tartuntaa. 29.11. rekisteröity 182 tartuntaa.

7pv:n ilmaantuvuus nyt 210. Edellisenä 7pv:nä ilmaantuvuus oli 186. Viime päivinä tullut vähän maltillisempia tartuntamääriä ja ilmaantuvuudet saatu taas laskuu. Eilisen varmasti vähäinen testaus saattaa vielä enemmän vauhdittaa laskua.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pirkanmaalla tällepäivälle 269 tartuntaa, saadaan taas kivat otsikot.

Viimeisen 7pv:n aikana todettu 1 288 tartuntaa. Edellisenä 7pv:nä todettu 849 tartuntaa. Tartunnat siis 52% nousussa viikkotasolla.


Päijät-Hämeessä eiliselle 53 uutta tartuntaa. 30.11. merkittiin edelliselle päivälle 54 tartuntaa.

7pv:n tartuntojen keskiarvo nyt 63. Edellisenä 7pv:nä oli 65, eli pitkästä aikaa saatu tartunnat laskuun.

Sairaalahoidossa nyt 18, joista teholla 3. Pientä nousua. 3.12. oli sairaalahoidossa 15, joista teholla 1.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 1 542 uutta tartuntaa.

14pv:n tartuntamäärä tänään 17 653. 14pv:n tartuntamäärä 15,2% nousussa viikon takaiseen summaan verrattuna.
7pv:n tartuntamäärä 20,3% nousussa viikon takaiseen summaan nähden.

0-20v osuus tartunnoista 36,5%. Ihan kun olis prosenttiosuus viimepäivinä vähän laskenut.

14pv:n ilmaantuvuus 308,6. Eilen vielä 298,7.

Havaintoja:

1. Pirkanmaalle 479 tartuntaa. 31% tartunnoista.
2. Uudenmaan ja Pohjois-Pohjanmaan osuus tartunnoista 38%.
3. Näiden 3. maakunnan osuus tartunnoista siis noin 69%.
4. HUS:n 7pv:n tartuntamäärä 10,5% nousussa. Aika vakiona tuo kasvu pysynyt.
5. Keski-Pohjanmaalla 7pv:n tartuntamäärä 70% laskussa ja 14pv:n ilmaantuvuus enään 78. Ei välttämättömyys rajoituksille pian täyty enään.
6. Varsinais-Suomessa 7pv:n tartuntamäärä 12,5% nousussa. Saattaa kyllä edelleen pian kääntyä laskuun, en ihmettelisi.
7. Pirkanmaalla 7pv:n tartuntamäärä 89% kasvussa. Pohjois-Pohjanmaalla 7pv:n tartuntamäärä 23,5% nousussa.
8. Etelä-Pohjanmaalla 7pv:n tartuntamäärä 42% laskussa. Pohjois-Karjalassakin jyrkkää laskua, 7pv:n tartuntamäärä peräti 56% laskussa.
 

axe

Jäsen
Aiai kun heti näkyy kun tuollainen typerä jääkiekkohalli piti Tamperelle pystyttää tällaiseen aikaan. Siellä sitä juodaan kaljaa ja huudetaan vieri vieressä ilman maskia ja sinne matkustetaan julkisilla kulkuvälineilä ilman maskia, ja sitten siellä on ulkomailta virusta ämpäreillä mukanaan kantavia ministereitä ja miljardöörejä ilman maskia. Kaikki ne 13 000 saa tartunnan ja tartuttaa jokainen jonkun muunkin ja sit ei tuu joulua.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Samaa mieltä, että pääministerin toiminnan antamassa viestissä ei ole mitään vikaa. Päinvastoin, viesti kuuluu: "jos olet rokotettu, voit tehdä normaaleja asioita ja jos et ole rokotettu, niin kannattaa hakea rokotus, jotta olet turvassa ja voit tehdä normaaleja asioita".

Omassa pienessä henkilökohtaisessa maailmassani ikävin viesti tuossa ei ollut, että meni baariin, vaan että missä seurassa sinne meni. En olisi itse lähtenyt. :)

Maailmalla näyttäisi mittarit nyt vahvasti sellaisilta, että viime joulu-helmikuun karua kuolintilastoa ei näyttäisi tulevan. Uusi variantti ei näytä lisäävän kuolleisuutta ainakaan alustavilla mittareilla. (Enkä odota muutosta.) Toki Afrikasta olen kuullut hieman huolestuttavia tietoja, mutta niitä ei näissä virallisissa tilastoissa kyllä näy lainkaan.

Erikoista ehkä se, että tämän hetken päivittäisissä kuolinluvuissa kolmikko Venäjä-Ukraina-Puola vastaan noin neljäsosasta kaikkia päivittäisiä kuolemia. Ja noissa maissa - etenkään Venäjällä - tilanne ei näytä paranemisen merkkejä, koska rokotevastaisuus on korkeaa ja luotto etenkin noihin omiin rokotteisiin on olematonta.

Ja erikseen pitää vielä nostaa esiin Intia, joka hoiti kyllä sekä rajun tautitilanteen että rokottamisen poikkeuksellisella suorituksella. En olisi heidän infrallaan näin uskonut, mutta hienosti hoidettu tilanne heidän osaltaan. (Ainakin virallisten tilastojen valossa.)
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään ilmoitettiin 1 uusi koronavirukseen liittyvää kuolema, joten yhteensä niitä on nyt Suomessa 1384. Ne jakautuvat ikäryhmittäin seuraavasti:

Alle 30-vuotiaat: 4
30-39-vuotiaat: 13
40-49-vuotiaat: 24
50-59-vuotiaat: 64 (+1 verrattuna maanantaihin)
60-69-vuotiaat: 117
70-79-vuotiaat: 322
80- ja sitä vanhemmat: 840

Lähde: Experience
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mitä pidemmälle tämä korona-aika menee, niin varmempi olo siitä, ettei ihmiskunta pysty tällasia pandemioita käsittelemään jatkossakaan. Sillon kun parviälyä tarvitaan, niin sitä ei yksinkertaisesti ole. Enkä tarkoita mitään pohjoiskorealaista parvi"älyä", vaan sellasta, että kun pitää toimia niin toimitaan eikä asetuta yhteiskuntaa vastaan. Varsinkaan demokratia-valtioissa.

Riittävällä yhteistoiminnalla kulkutaudit ja virukset yleensä saadaan hallintaan, varsinkin kun siihen rokote keksitty. Covid ei ollut rokotteen kehittelijöille selvästikään täysin vieras asia, vaan myöskin covid-19:sta pystyttiin vastaamaan verrattaen nopeassa ajassa hyvällä rokotteella.

Mutta mitäpä noista... Kuunnellaan mielummin Maria Nordinin koottuja käypähoitoja, jossa esim. lypsätään vartti kilin kasseja, ja sillä "maidolla" saadaan kaikki tarvittava suoja aidsista covidiin. Tahdonvoimalla eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tarhassa saa ainakin lapset hyvää hoitoa. En muista tällaista viimeisen viimeisen viiden talven ajalta. Parisen viikkoa jo ollut pienemmän ryhmässä maksimissaan puolet lapsista paikalla, vanhemmalla ehkä hieman enemmän. Taudit kiertävät nyt oikein urakalla lasten parissa, kun vastustuskykyä on 1,5 vuotta pyritty ahkerasti nollaamaan varomalla kaikkia viruksia.

Koronaakin varmasti joukossa pyörii. Onneksi ei ainakaan vielä ole todettuja tapauksia ja karanteeneiltä on vältetty. Aika vähän onneksi tunnutaan tuolla vievän lapsia pahoinpideltäväksi. Hyvä niin. Saapa nähdä kauanko tämä jatkuu. Eiköhän alkuvuonna ole taas seuraava epidemia. Silloinhan ne flunssat yleensä vasta toden teolla iskevät.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mukavia uutisia taas sairaalamääristä.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta ja heitä hoidetaan keskussairaalassa.

– Teholla on alle viisi koronapotilasta. Tehohoidon suhteen on turvauduttu Oulun yliopistolliseen sairaalaan heidän tilanteen helpotettua hieman, kertoo johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Viime viikolla koronapotilaita oli sairaalahoidossa enimmillään 15.


 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mitäs tämä niinku meinaa?

Myyrä varmaankiin meinaa, että kaikki rokotukset ja kantapäästä otettava näytekkin on pahoinpitelyä. Hopeavesi on voiteista parhainta ja sitä pitää aromaterapiassa juottaa ja sivellä. Oikeesti taitaa iso pyörä olla hieman sekaisin
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Mitäs tämä niinku meinaa?

"Hieman" kärjistetysti toi esille, että vähän viedään lapsia koronatestattavaksi ainakin heidän päiväkodissaan. Joka taas on mielestäni oikein hyvä juttu, sillä ihan kovin montaa syytä en (enää) keksi, miksi lapsia ylipäänsä pitäisi testata. Mielestäni samat säännöt pätee lapsiinkin kuin tupla- / triplarokotettuihin. Pidetään kipeät lapset kotona sairastamassa.

Tänään taas kuuntelin aamulla, kun vaimo otti saikkuilmoituksia vastaan. Eräskin valitteli heikkoa oloa, nuhaa ja lämpöä. Kertoi menevänsä koronatestiin tänään, mutta mikäli on negatiivinen, niin tulee huomenna töihin... Vaimo joutui kieltämään töihin kipeänä tulemisen. Hyvin on korona-ajasta opittu.
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myyrä varmaankiin meinaa, että kaikki rokotukset ja kantapäästä otettava näytekkin on pahoinpitelyä. Hopeavesi on voiteista parhainta ja sitä pitää aromaterapiassa juottaa ja sivellä. Oikeesti taitaa iso pyörä olla hieman sekaisin
Mut kun ei korona oo vaarallinen lapsille ..

..eikä myöskään kuulemma yli 60v hoitajille ja opettajille jotka ovat niiden seurassa ja pärskeissä päivästä toiseen. Tai useathan heistä on jo lähteneet alalta tai uupuneet tähän paskaan.
Ei meinaan työnantaja kovin turvallista ympäristöä pysty takamaan näillä aloilla.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinkakohan monta viikkoa vielä menee, että jokainen havaittu omikroni ylittää uutiskynnyksen... Oireettomat ja lieväoireiset tartunnat kun yleensäkin jäävät niin suurelta osin testaamatta ja täten virallisten tilastojen ulkopuolelle, joten en ihmettelisi vaikka maassamme olisi viimeisintä major-varianttia jo vähän siellä sun täällä.

-Ainakaan minkäänsortin tukahduttaminen ei enää tule kysymykseen. Tartuntaketjujen selvittämiseen ja ekstratestaamiseen käytetyt resurssit ovat myös vähintään keskustelunaihe.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Mut kun ei korona oo vaarallinen lapsille ..

..eikä myöskään kuulemma yli 60v hoitajille ja opettajille jotka ovat niiden seurassa ja pärskeissä päivästä toiseen.

Kuinka vaarallinen se sitten mielestäsi lapsille ja tupla-/triplarokotetuille hoitajille ja opettajille on?

Imeväisikäisten sairaalahoitoluvut eivät eroa mitenkään normaaleista hengitystieinfektioista, marraskuun loppuun mennessä lapsia oli otettu koronan vuoksi osastolle koko epidemian ajalta 113 ja heistä 56% alle 1-vuotiaita.

– Tilanne on samankaltainen muidenkin hengitystievirusten osalta. Alle yksivuotiaiden imeväisikäisten sairaalahoito on hyvin yleistä muihin lapsiin verrattuna, kertoo THL:n ylilääkäri Emmi Sarvikivi julkaisussa.

Alle 12-vuotiaita on ollut koko epidemian ajan tehohoidossa alle 5 lasta, kuolleita ei ole yhtään.

Alle 12-vuotiaita long covid -potilaita on erikoissairaanhoidossa ollut yhteensä 9kpl.

Tupla- ja triplarokotettujen aikuisten sairaalahoidon tarpeesta tässä ketjussa onkin jo moneen kertaan jauhettu, joten se pitäisi olla kaikilla tiedossa.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tässä Pirkanmaan uusin viikkokatsaus. Pirkanmaallakin halutaan nyt siis rajoittaa kohtuullisen rajoituksen tapahtumia. Aika samoissa tuo TAYS:n erva-alueen sairaalahoidon kuormitus on muutamia viikkoja kyllä pysynyt.

Tiistaina Taysissa hoidossa oli 23 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa.

Pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta.

 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ja erikseen pitää vielä nostaa esiin Intia, joka hoiti kyllä sekä rajun tautitilanteen että rokottamisen poikkeuksellisella suorituksella. En olisi heidän infrallaan näin uskonut, mutta hienosti hoidettu tilanne heidän osaltaan. (Ainakin virallisten tilastojen valossa.)

Intiassa ilmeisesti monella alueella lähes kaikki ihmiset saivat infektion ja arvioiden mukaan oikea kuolinluku on n. 5 miljoonaa. Tällä hetkellä siis "nautitaan" lähinnä infektioiden tuomasta suojasta. Viralliset lukemat ovat kaukana oikeista.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mut kun ei korona oo vaarallinen lapsille ..

..eikä myöskään kuulemma yli 60v hoitajille ja opettajille jotka ovat niiden seurassa ja pärskeissä päivästä toiseen. Tai useathan heistä on jo lähteneet alalta tai uupuneet tähän paskaan.
Ei meinaan työnantaja kovin turvallista ympäristöä pysty takamaan näillä aloilla.
Ei olekaan vaarallinen lapsille. Moniin muihin flunssaviruksiin verrattuna paljon kesympi.

Mikä tuo jälkimmäinen on? Ei kai ole tarkoitus suojella yli 60-vuotiaita hoitajia ja opettajia sillä tavalla, että pidetään lapsia kotona varmuuden vuoksi? Yli 60-vuotiaiden hoitajien ja opettajien ensisijainen ja ainoa suojelemiskeino koronalta on se, että he ottavat tautiin kehitetyt rokotteet.

Tarhasta tuli taan myös muistutus nykyisestä ohjeesta ja edelleenkään ei vaadita oireetonta lasta. Vaan ennenkin voimassa ollut ohje, että kun lapsi voi osallistua normaalisti ja väsymättä päivän toimintaan, niin on hoitokuntoinen. Hienoa nähdä, että jossain on vielä järkeä mukana. Toki vahva maskisuositus on voimassa vielä aikuisille kun tuovat lapsensa ja viettävät aikaa muutaman minuutin päiväkodin tiloissa. Mutta vahvasta maskisuosituksesta tuskin tässä maassa eroon päästään niin kauan kuin tartuntoja tilastoidaan yli 1 per päivä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Varsinais-Suomen koronaryhmän uusin tiedote. Eikun maskia naamalle vaan.

Kouluissa ja oppilaitoksissa maskisuositus muutettiin koskemaan peruskoulua 3. luokasta lähtien, 4. luokan sijaan. Maskisuositus voidaan ulottaa epidemiatilanteen niin vaatiessa koskemaan kunta- tai koulukohtaisesti myös 1.-2. vuosiluokkien oppilaita, tarvittaessa ennaltaehkäisevästikin.

Ulkotiloissa suositellaan vahvasti maskinkäyttöä tilanteissa, joissa ei voida pitää riittävää etäisyyttä.

– Esimerkiksi suurissa kokoontumisissa ulkona, niin kuin joulumarkkinoilla, täytyy käyttää maskia, kun etäisyyksistä ei voi pitää kiinni, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Sairaalahoidon kuormitus erikoissairaanhoidossa ei ole oleellisesti noussut. Tällä hetkellä Tyksissä on hoidossa koronan takia 17 potilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. Sen sijaan kunnissa on vuodeosastohoidossa kaiken kaikkiaan 25 koronapotilasta, eli koronaepidemia on aiheuttanut perusterveydenhuollossa tartunnanjäljityksen, rokotustoiminnan ja testaamisen lisäksi myös vuodeosastohoidossa suurta kuormitusta.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös