Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 939 128
  • 81 126

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yksittäistapaus kertoo yleisyydestä mitä?
Sun täytyy kysyä nimimerkki Mathieulta sitä.

Minä kirjoitin, että jos tuollainen tapahtuma tulisi, niin se kirjattaisiin minun mielestä tilastoihin koronan vuoksi sairaalassa oleva. Ja luulisin, että on harvinaisia tuollaiset tapahtumat. Lisäksi kirjoitin, että on väärin ilmoittaa sivulöydöksenä sairaalassa olijat.

Ymmärsit ilmeisesti täysin päin vastoin kirjoitukseni. Lueppa ajatuksella uudestaan.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Asetusmuutokset tulevat voimaan 14.2.2022. Mikäli tautitilanteen kehitys jatkuu suotuisana ja terveydenhuollon kantokyky ei ole uhattuna, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan 1. maaliskuuta alkaen kaikkien ravitsemisliikkeiden osalta.

Valtioneuvosto on päivittänyt tartuntatautilain 58 i §:n nojalla annettua asetusta koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 28.2.2022 asti koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla.

Epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömät ravitsemistoiminnan rajoitukset ovat käytössä kaikilla leviämisalueilla.

Leviämisalueen rajoitukset ovat voimassa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kainuun, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

Anniskelu ravintoloissa päättyy klo 23 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille klo 24 asti. Kevennykset anniskelu- ja aukioloaikoihin koskevat kaikkia ravintoloita.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Aina ton Mäkijärven pitää etsiä väkisin jotain negatiivista, nyt siis vuodeosastomäärän osalta. Mäkijärvenki mielestä oikein, että nyt puretaan lisää rajoituksia.

Tehohoidossa oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella perjantaina enää kuusi koronaviruspotilasta, kertoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

”Parempaan suuntaan mennään. Tosin koronapositiivisten potilaiden määrä vuodeosastoilla on nousussa”, Mäkijärvi sanoo.

Mistä koronapotilaiden määrän lasku teho-osastoilla kertoo?

”Viime viikkoina vakavia koronan aiheuttamia keuhkotulehduksia ei ole ollut niin paljon. Se voi liittyä moneenkin asiaan. Rokotussuoja on varmasti yksi, omikronin lievempi sairastuttavuus toinen. Voi olla muitakin syitä, joita ei tarkkaan tiedetä.”

Lisääntyykö tehohoitopotilaiden määrä uudelleen, ei ole varmaa.

”Se jää nähtäväksi, mutta ei välttämättä, koska on potilaita, joilla ykkössyy olla vuodeosastolla on jokin muu kuin korona.”

”Lainsäädännön edellyttämät oikeasuhtaisuus- ja välttämättömyysperusteet rajoituksille eivät enää nykynumeroiden ja ennustettavissa olevan pandemian kehityksen näkökulmasta täyty. Silloin rajoituksia on perustelua purkaa.”


 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 10 386 tartuntaa. Tartuntamäärät tasaantumassa näillä testauskäytännöillä.

14pv:n tartuntamäärä nyt 94 542. 9,3% laskua 2 viikon takaiseen vastaavaan summaan verrattuna.

Nyt erikoissairaanhoidossa + teholla 381 potilasta. Keskiviikkona vielä 350. 31 potilaan kasvu.
Sairaalahoidossa tänään 715 potilasta. Keskiviikkona 712 potilasta. 3 potilaan kasvu.
Erikoissairaanhoidossa tänään 349 potilasta. Keskiviikkona vielä 317 potilasta. 32 potilaan kasvu.
Perusterveydenhuollossa tänään 334 potilasta. Keskiviikkona vielä 362 potilasta. 28 potilaan lasku.

Teholla tänään 32 potilasta. Keskiviikkona 33 potilasta. 1 potilaan lasku.
Kolme viikkoa sitten oli teholla 63 potilasta. Siihen nähden teholuku laskenut 49,2%.

Kuolemia viikossa raportointipäivän mukaan 112. Viikko sitten sama lukema 116. Samoissa siis pyöritään.

HYKS:n erva-alueella tänään 253 potilasta. Keskiviikkona samat 253 potilasta.
Teholuku laskenut 13:sta 11:sta.
19.1. vielä 32 potilasta teholla. Siihen nähden tultu jo 66% alaspäin tehomäärissä.
19.1. oli sairaalahoidossa 412 potilasta. Siihen nähden tultu jo 38,6% sairaalamäärissä.

TYKS:n erva-aluella tänään 116 sairaalahoidossa. Keskiviikkona vielä 114 potilasta. 2 potilaan kasvu.
Teholuku laskenut 5:stä 2:een.


TAYS:n erva-alueella tänään 174 sairaalahoidossa. Keskiviikkona vielä 162 potilasta. 12 potilaan kasvu.
Teholuku noussut 8:stä 9:ään.


OYS:n erva-alueella tänään 73 sairaalahoidossa. Keskiviikkona vielä 88 potilasta. 15 potilaan lasku.
Tehomäärä pysynyt 3:ssa.


KYS:n erva-alueella tänään 99 sairaalahoidossa. Keskiviikkona vielä 95 potilasta. 5 potilaan kasvu.
Tehomäärä noussut 4:stä 7:ään.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on jännää kuinka esim. tämä Mäkijärvi toteaa, että ”Lainsäädännön edellyttämät oikeasuhtaisuus- ja välttämättömyysperusteet rajoituksille eivät enää nykynumeroiden ja ennustettavissa olevan pandemian kehityksen näkökulmasta täyty. Silloin rajoituksia on perustelua purkaa.” ja muutenkin asiasta lienee asiantuntijoidenkin piirissä konsensus, niin miksi niitä ei pureta. Antaako laki jonkun viikon harkinta-ajan vai mihin tuo perustuu?
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomessa on ilmoitettu tänään 29 uutta koronavirukseen liittyvä kuolemaa, joten nyt niitä on yhteensä 2170. Ne jakautuvat ikäryhmittäin seuraavasti:

Alle 20-vuotiaat: 5
20-29-vuotiaat: 6
30-39-vuotiaat: 18
40-49-vuotiaat: 35 (+1 verrattuna 10.2.2022.)
50-59-vuotiaat: 93 (+1 verrattuna 10.2.2022.)
60-69-vuotiaat: 204 (+1 verrattuna 10.2.2022.)
70-79-vuotiaat: 504 (+6 verrattuna 10.2.2022.)
80-vuotiaat ja sitä vanhemmat: 1305 (+20 verrattuna 10.2.2022.)

Lähde: Tartuntatautirekisterin COVID-19-tapaukset - THL kuutio- ja tiivistekäyttöliittymä
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Hyvä kun Satasairaalan ylilääkäri tuo jo ilmi, että pitäisi luopua tästä yleisvaarallisen tartuntataudin luokituksesta maaliskuussa.

Koronaepidemia on tällä hetkellä Satakunnassa aallonharjalla, arvioivat Satasairaalan johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä. Tilanteen pitäisi alkaa helpottua helmikuun vaihduttua maaliskuuksi.

– Kun tapauskuolleisuus ja sairaalan joutuminen ovat nyt selvästi laskeneet, maaliskuussa tulisi aloittaa harkinta yleisvaarallisen tartuntataudin luokituksesta luopumisesta. Tartuntojen torjuntaa hoitolaitoksissa tulee kuitenkin edelleen aktiivisesti jatkaa.

 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä niillä ole tartuntoihin mitään merkitystä. Kolmella piikillä tarttuu ihan yhtä herkästi, oireet toki keskimäärin lievempiä.
Hienosti tarttui joo, tosin kun nukkuu kipeänä olevan lapsen vieressä, niin sikäli ihme.

Oireetkin hauskasti pahemmat kuin ei rokotetuilla tutuilla.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Valtioneuvoston kanslian (VNK) päätös salata koronakoordinaatioryhmän asiakirjoja rikkoi lakia, Helsingin hallinto-oikeus katsoo.

STT pyysi koordinaatioryhmän asiakirjoja keväällä 2020 julkisuuslain perustella. VNK päätti salata ryhmän asiakirjat lukuun ottamatta esityslistoja. STT valitti salauspäätöksestä hallinto-oikeuteen, joka kumosi sen.

VNK ei aio valittaa hallinto-oikeuden ratkaisusta.

 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joko pian ollaan tilanteessa, jossa Suomi pyörii normaalisti, vaikka koronatesti olisikin positiivinen? Eli karanteista luovutaan, vaikka olisi koronaa.

Aika alkaisi olla sille oikea ja tämän hullutuksen päätyttävä.


Täällä ollaan oltu nyt neljättä päivää eristyksissä, huomenna ajattelin käydä jo pikku lenkin hiihtämässä. Oireina (kolmesti rokotettuna) pieni lämpö ja lihasjumi pari ensimmäistä päivää, nyt ei oikein edes tiedä, no räkää on vielä putkistossa. Ja tämän yleisvaarallisen taudin sairasti ykköstyypin diabeetikko eli riskiryhmäläinen.

Edit. Lisäyksenä vielä, taisi tauti olla jo osittain päällä, kun maanantaina ladulla viimeksi pistäydyin. Sen jälkeisistä tuntemuksista johtuen testiin sitten meninkin.
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Oulussa vaikuttaisi jonkinlainen tartuntahuippu olla päällä omassa lähipiirissäni. Tällä hetkellä on enemmän sairaita lähipiirissä kuin koko pandemian aikana, taitaa olla joku tripla-altistus itselläkin tällä hetkellä. Toive olisi, että jos tauti tarttuu niin saisin sen mielellään seuraavan kahden viikon aikana kun hiihtolomalla oli tarkoitus lähteä ladun sijaan Valencian kaduille.

Pahimmatkin oireet (rokotetussa) lähipiirissä ovat menneet alle viikossa ohi kaikilla. Säbäjoukkueessa peleihin on palattu parhaimmillaan jo viikko positiivisen testin jälkeen.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Säbäjoukkueessa peleihin on palattu parhaimmillaan jo viikko positiivisen testin jälkeen.

Vaikka tauti ei ihmiskunnan loppu todennäköisesti olekaan ja harvoin kuolemaksi niin tässä kyllä toimitaan typerästi. Junioreille on painotettu kyllä meillä päin että oireiden loputtua viikko huilataan tai enintään kevyesti höntsätään. Kyllä tuossa jälkitauteja oikein kutsutaan kylään.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vaikka tauti ei ihmiskunnan loppu todennäköisesti olekaan ja harvoin kuolemaksi niin tässä kyllä toimitaan typerästi. Junioreille on painotettu kyllä meillä päin että oireiden loputtua viikko huilataan tai enintään kevyesti höntsätään. Kyllä tuossa jälkitauteja oikein kutsutaan kylään.

Jep, en kyllä itse uskaltaisi, mutta eipä aikuisia ihmisiä voi oikein kieltääkään. Näissä tapauksissa kylläkin oireet ovat olleet korkeintaan pientä nokan valumista, esim. kuumetta ei ole ollut.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka tauti ei ihmiskunnan loppu todennäköisesti olekaan ja harvoin kuolemaksi niin tässä kyllä toimitaan typerästi. Junioreille on painotettu kyllä meillä päin että oireiden loputtua viikko huilataan tai enintään kevyesti höntsätään. Kyllä tuossa jälkitauteja oikein kutsutaan kylään.

Joo ehdottomasti kuitenkin varman päälle. Ehkä se täälläkin "uhkailtu" hiihtolenkki (ihan siis pienten lasten kanssa ladulle) jää vielä ulkoiluun kengät jalassa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Vaikka tauti ei ihmiskunnan loppu todennäköisesti olekaan ja harvoin kuolemaksi niin tässä kyllä toimitaan typerästi. Junioreille on painotettu kyllä meillä päin että oireiden loputtua viikko huilataan tai enintään kevyesti höntsätään. Kyllä tuossa jälkitauteja oikein kutsutaan kylään.

Mielestäni nyt pitäisi myös tuoda esille, että ihan tavan flunssankin jälkeen on hyvä pitää taukoa. Ainakin vähintään niin pitkään mitä oireet kesti. Liian paljon ennen koronaa on näkynyt niitä pienessä nuhassa treenailijoita.

***

Terveisiä muuten täältä normaalista maailmasta Tukholmasta. Onpa kyllä virkistävää.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Eipä niillä ole tartuntoihin mitään merkitystä. Kolmella piikillä tarttuu ihan yhtä herkästi, oireet toki keskimäärin lievempiä.

Eipä sillä turvavyöllä autossa ole mitään merkitystä. Kolareita tapahtuu ihan yhtä herkästi, oireet toki keskimäärin lievempiä
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Omikron on odotetusti syrjäyttänyt deltan täysin Suomessa - tai ei ihan täysin, sillä yksi sairaanhoitopiiri Pohjanmaalla pitää vielä pintansa. Vaasan sairaanhoitopiirissä deltaa on vielä kohtuullisen paljon.

Johtaja Mika Salminen THL:stä valotti tiedotustilaisuudessa omikronin leviämistä Suomessa: joulukuussa delta oli Suomessa yhä valtamuoto. Tammikuussa omikronmuunnos oli vallannut tilaa, mutta deltaa esiintyi yhä. Helmikuun alussa omikron on jo lähes syrjäyttänyt deltan.

– Vaasan sairaanhoitopiirissä näyttää olevan deltaa vielä kohtuullisen paljon, mutta kyllä tämä (omikron) on jo aika laajasti korvannut aikaisemmat virusmuodot, Salminen sanoi.

Omikron 2 -alamuunnoksen osuus on kuitenkin kasvanut voimakkaasti erityisesti Husin alueella.

Omikronin BA2-muunnos on todennäköisesti taustalla siinä, että tartunnat ovat viime aikoina olleet taas nousussa, vaikka testausta tehdään edelleen valikoiden. Sairaanhoitopiiteittäin noita sairaaalatilastoja ei käsittääkseni julkisteta, joten Vaasan delta-variantin vaikutusta potilasmääriin on mahdoton sanoa. Vaasan SHP kuuluu TYKS:n erityisvastuualueeseen, eikä sen tilastoissa ole ainakaan mitään ihmeellistä havaittavissa. Vaikuttaisi siltä, että tuo "kohtuullisen paljon" on tilastollisesti merkityksetön.

 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä sillä turvavyöllä autossa ole mitään merkitystä. Kolareita tapahtuu ihan yhtä herkästi, oireet toki keskimäärin lievempiä
Huono esimerkki, vaikka yrität olla hauska. Kyllä itselle kelpaisi hoitajaksi myös rokottamaton henkilö. Juuri oli artikkeli, että hoitsu kelpasi tuuraajaksi ilman rokotuksia. Piikitetyt oli sairastamassa. Vähän koomista.

Omassa lähipiirissä myös kaikkein varovaisimmat ovat sairastuneet, ja piikit otettu. Lapset tuovat omikronin koteihin. Leviää nyt oikeasti ensimmäisen kerran lasten ja nuorten keskuudessa. Ei ole mitään tehtävissä. Itsellä kolme piikkiä ja tartunta, mutta lievänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös