Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 013 906
  • 81 135

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
No siinähän niputat. Mutta näkemyseroja nämä, sellaista se elämä on: toisten mielestä tuollainen flunssan kanssa panikoiminen on vastuullista, toisten mielestä ei.
Korona on flunssa toiselle ja tappava tauti toiselle, se riippuu täysin immuniteetista ja taustasta. Voi olla että on pakko tikuttaa, jos haluaa nähdä vanhempiaan tai isovanhempiaan turvallisesti. Osa ei saa rokotteesta immuniteettia samalla tavalla kuin muut tai ei edes voi ottaa sitä. Silloin voi olla ihan hyvä olla kartalla onko itsellä tartuntaa.

Samalla voi olla hyvä olla kartalla esimerkiksi tuota ulkomaanmatkaa tai sairaslomaa varten. Ei tästä nyt ole kuin pari viikkoa, kun osa joutui vielä karanteeniin koronatartunnan takia.

On näitä syitä valitettavasti vielä tehdä näitä testejä, oikeastaan varsinkin nyt kun tuo omikron leviää lievänä ympäriinsä. Todettakoon etten ole ottanut yhtään pikatestiä. Ei ole tarvetta, mutta ymmärrän että joillakin on. Varmasti on myös porukkaa jotka panikoi turhaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VT

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
50/50 asiakaspaikan pieni teatterisali tai vastaava katsotaan ilmeisesti yhtä turvalliseksi paikaksi, kuin vaikkapa useamman tuhannen paikan tilat, joihin otetaan se 50 henkilöä ja joissa pystyisi oikeasti järjestämään toiminnan riittävän turvalliseksi turvaväleineen tms. Miksei voida asettaa prosentuaalisia rajoituksia, kuten syksyllä 2020? Vaikka sitten se 50 %, jos kerta jotain pitää edelleen rajoittaa...
 

axe

Jäsen

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
OYS:ssa 13 sairaalahoidossa. Vähän noussut eilisestä 11:sta. Kuitenkin reippaasti ollaan alle sen 25:n, mitä oli joitakin viikkoja sitten. Alkuviikosta taisi olla vain 8, et siitä on hieman noustu.

 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Protestissa ilmeisesti rekka jono Manitobasta Ontarioon noin. 1000 km. Noin 50 000 rekkaa.
Nyt voisivat maanviljelijät, turpeentuottajat sekä AKT:n porukka ym. tehdä joskus edes jotain hyödylliseksi katsottavaa protestia normaalin änkyröinnin sijaan ottamalla mallia Kanadasta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mitta tuli täyteen mutta mitään muuta ei tapahdu kuin vittu somevalitusta. Mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa, ettei me saada toimintaa aikaiseksi?
MARA sentään valittaa. Lasse Lehtonen HUS:sta itkee MARA:n kitinästä, mitäpä se Lehtoselta on pois.

Hallituksen koronaryhmän tiedotustilaisuus oli torstaina illalla vielä käynnissä, kun Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tiedotti kantelevansa oikeusasiamiehelle koronarajoitusten lainmukaisuuden selvittämiseksi.

Aiemmin MaRa on kannellut koronarajoituksista usein oikeuskanslerille.

Nyt osoite vaihtui.

”Eduskunnan oikeusasiamiehellä on rinnakkainen toimivalta oikeuskanslerin kanssa. Hänen puoleensa voidaan kääntyä silloin, kun kantelija katsoo, ettei perusoikeuksia ole noudatettu”, MaRa selittää muutosta.

”Katsomme, että valtioneuvosto rikkoo asetuksellaan tartuntatautilakia, elinkeinovapautta ja työntekijöiden oikeutta työhön, kun se ei vapauta vähäisen riskin ruokaravintoloiden toimintaa riittävästi. Näin ankarat rajoitukset ruokaravintoloille eivät ole välttämättömiä eivätkä oikeasuhtaisia”, toteaa tiedotteessa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.


Matkailuala saa tiukkaa kritiikkiä yhdeltä maan johtavista korona-asiantuntijoista. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kirjoittaa Twitterissä matkailualan hyvistä näkymistä ja samalla syyttää alaa tukien ruinaamisesta. Lehtonen toimii myös terveysoikeuden professorina Helsingin yliopistossa.

-Matkailuala valittaa koronakurjuutta – samalla Lappiin ennakoidaan hiihtolomamatkailun kaikkien aikojen ennätystä, Lehtonen kirjoittaa.

-Julkisten tukien ruinaaminen valtiontalouden ongelmista huolimatta tuntuu tulleen alan päätavoitteeksi.

 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ite todensin tässä viime viikolla koomista hetkeä kun Itä-Suomen AVI purki tilojen käyttörajoitukset 21.1. Sosterin alueelta.
No meillä oli määrä jatkua salibandytreenit sitten heti maanantaina 24.1. ja kun kysyin kunnasta että onko meille tilat auki niin EI.
Kysyin että millähän perusteella ei niin arvatkaas mitä. AVI kumosi omat rajoitteensa mutta oli antanut kuntiin suullisen ohjeen pitää omat rajoitteet päätetyn mukaisesti voimassa. Ja sitten kunnan pellehermannit toteutti tätä suullista ohjetta.
No asia kuitenkin päättyi sinällään onnellisesti että joku viisas ryhmä kokousti aiheesta tiistaina ja purki välittömästi kunnan omatkin rajoitteet.

Tuossa on suora lainaus saamastani vastauksesta kun kyselin että mitä mahtaa tapahtua

"AVI tosiaan teki päätöksensä lakisääteisen sulun perusteelle, eli lakiin perustuva sulku (joka koskee myös yksityisomisteisia tiloja) ei täyty, ja siksi se kumottiin 21.1. Valmiusfoorumissa perjantaina AVI kuitenkin suullisesti suositteli kuntia pitämään omat rajoituksensa vielä voimassa."
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Korona on flunssa toiselle ja tappava tauti toiselle, se riippuu täysin immuniteetista ja taustasta. Voi olla että on pakko tikuttaa, jos haluaa nähdä vanhempiaan tai isovanhempiaan turvallisesti. Osa ei saa rokotteesta immuniteettia samalla tavalla kuin muut tai ei edes voi ottaa sitä. Silloin voi olla ihan hyvä olla kartalla onko itsellä tartuntaa.
Ymmärrän kyllä jos omainen on vakavasti sairas ja ei haluta rasittaa huonossa jamassa olevaa elimistöä enempää. Mutta vaikea uskoa, että kauhean moni ottaa jotain testejä mennessään tapaamaan iäkästä ihmistä.

Omat silmät kyllä aukeni vanhusten osalta tässä vuoden lopusta tähän päivään, kun tuota virusta on ollut nyt niin monilla vanhuksilla ja kaikilla näillä varsin kesy sairastelu. Tasan yhden tiedän käyneen sairaalassa, koska tuli keuhkokuume.

Rokotteet toimivat siis varsin hyvin ja samaa viestiä kuullut muualtakin. Kaikkia ei voida suojella, ei aiemin, nyt tai tulevaisuudessa.

Sikäli tämä suojelu alkaa kohta olla kyseenalaista ja lopulta siitä luovutaankin.

Onneksi tässä kuussa tuli jo vähän järkevämmät karanteeni ohjeet osastolle...ei tarvitse mitään totaalisulkua välttämättä ja kaikki ylimääräinen sekoilu poistui.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Jep...

Ja muistakaa nyt ihmiset hyvät tämä sitten seuraavissa vaaleissa.

SDP, Keskusta, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Nämä ovat nyt täysin heidän kontollaan. Ei asiantuntijatkaan näitä enää puolla...
Älä unohda RKPtä. Puolue on paperilla juuri sitä, mitä puolueelta haluan ja siksi olenkin heitä useampaan otteeseen äänestänyt. En enää, ehkä ikinä.
 

Mölnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi Helsingin IFK parkaa :( Täysin älyvapaa päätös, jos tuollainen tehdään. 50 ihmistä sisätiloihin, jep jep. Hyvä pyörittää bisnestä.
Tässä on hyvä huomata, että Uudenmaan koronaryhmän kokous on ollut eilen ja siis ennen hallituksen rajoitusten purkamista koskevia linjauksia. Uudenmaan ryhmän (siis muu Uusimaa kuin Pääkaupunkiseutu) linjaus enimmillään 50 hlön istumapaikallisten tilaisuuksien sallimisesta on linjassa aiemmin viikolla Pääkaupunkiseudun koronaryhmän tekemän ehdotuksen kanssa.

Nyt kuitenkin hallituksen uusi linjaus on mutkistanut tilannetta. Arvelen, että seuraavaksi rajoitussaagassa tapahtuu seuraavaa:

Etelä-Suomen avi ilmoittaa tänään, että tilaisuuksia rajoitetaan 1.2. alkaen koronaryhmien ehdottamalla tavalla (max 50 hlöä sisätiloissa, jos istumapaikat). Päätös tehdään maanantaina. Samalla kerrotaan, että mahdollisesti tänään tulevaa STM:n ohjauskirjettä ei ole vielä mahdollista ottaa huomioon aikataulusyistä maanantaina tehtävässä päätöksessä, mutta avi kuulee HUS:a, kuntia, koronaryhmiä ja THL:a uudesta tilanteesta ja tekee uuden päätöksen kuulemiskierroksen pohjalta, jos se nähdään tarpeelliseksi. Saa nähdä, kuinka nopeasti rattaat pyörivät, ja missä vaiheessa lievemmät rajoitukset voisivat tulla voimaan. Aikaisintaan ehkä ma 7.2., mutta sekin voi tulla liian nopeasti.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning

"Kaikki ovat siis liki valmiita avaamaan katsomot, mutta Liiga on hiljaa − kuten on ollut käytännössä koko talven ajan.

Nyt hiirulaiset pois sieltä koloistanne ja barrikadeille. Pelit pyörimään, kipeät sairastamaan, muut kaukaloon ja katsojien takapuolet penkkeihin. Älkää vain odottako, että joku muu jossain tekee jotain, vaan toimikaa!"
 
Aika surullisessa tilassa on lehdistöt kun näin suuresta ja merkittävästä tapahtumasta ei uutisoida mitään.
Eiköhän siitä mainintoja tule näkymään. Liveseuranta tosin ainakin toistaiseksi puuttuu suomalaisilta valtamedioilta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Voi Helsingin IFK parkaa :( Täysin älyvapaa päätös, jos tuollainen tehdään. 50 ihmistä sisätiloihin, jep jep. Hyvä pyörittää bisnestä.
Ei kai Helsingissä tulla vieläkään sallimaan yleisöä lainkaan? Sen verran perseestä tämä touhu on.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tuskin. Mölsä silmät pyöreinä forwardoi koronaryhmien suositukset sellaisenaan eteenpäin. On saatanan helppo duuni.
Tämä. Oona korkeintaan painaa jarrua jos sieltä tulee liian vapauttavia suosituksia. Undulaatti ei halua ottaa mitään riskejä. Kunnon kurittaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös