Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 938 970
  • 81 126

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kaikki tämä antaa kyllä oikein hyvät lähtökohdat onnistumiselle...

Olisit sitten vedonnut poliittiseen puoleen.

Olisin puolestani toivonut Kristiina Salosen nimittämistä sillä perusteella, että Kiurun jälkeen sote-ministeriöön pitäisi saada tuoreempaa näkemystä. En kuitenkaan pelkäisi liikaa tulevaa nimitystä, sillä ministeri on lopulta vain ministeri. Aika näyttää, miten Lindén onnistuu.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta tosiaan. Nyt niitä perustellaan datalla seuraavasti:

-ilman rajoituksia ihmiset alkaisivat käyttäytyä kuin vasikat keväisellä laitumella
-rajoitukset tuovat turvallisuuden tunnetta ihmisille

Perusoikeuksien rajoittaminen nykyisessä maailmantilanteessa on kyllä varsin kepeää näköjään ja menee monelle läpi kuin väärä raha. Jos kolme vuotta sitten joku olisi tuollaisilla perustellut vaikka kieltoa mennä salille tai ravintolaan, niin aika laaja tyrmäys olisi kyllä tullut.
Nuo esittämäsi seikat eivät ole dataa eikä Lasse Lehtonen päätä rajoituksista, varsinkaan A-stuodiossa.

Jos olet ensimmäistäkään uutislähetystä seurannut viimeisen kahden vuoden aikana niin tiedät, että sitä on ennen kaikkea perusteltu terveydenhuollon kantokyvyllä.

Ja miten tuo jälkimmäinen kappale liittyy tuohon lainaukseen? Jos et laittaisi minun tekstin lainauksen perään tuollaista huttua, koska kanssaveljesi siellä Syvässä päädyssä voivat tulkita asioita väärin.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Olisit sitten vedonnut poliittiseen puoleen.
Kyllähän minä siihenkin viittasin. Sinulla taisi vain olla niin kova kiire yrittää ohjata keskustelua jonnekin muualle, että se meni ohi. Mutta kun edellinen hallitus...

Tietysti kannattaa miettiä sitäkin, että Lindén sai nuo operatiiviset hommat ainakin osittain poliittisista syistä. Demarien jäsenkirja on kova juttu monissa SOTE-puolen hommissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eli suomeksi sanottuna sama paska jatkuu, eikä sitä oikeaa, konkreettista tahtoa ole rajoitusten purkamiseen. Kyllähän nuo rajoitukset nousee ja kaatuu baarien myötä, kaikki muu on kosmetiikkaa niiden rinnalla. Jos oikeasti halutaan kohti uutta, vanhaa, mitä vaan normaalia, niin myös nämä juottolat auki. Ellei sitten korona saapunut taivaanlahjana käydä alkoholipolitiikkaa samalla. "Juottoloihin kirmaava hevoslauma", vai miten Lapa sanoi. Mutta emme tietenkään syytä heitä asenteellisuudesta.

Menen välittömästi ulos syömään ja juomaan kun sinne saa taas mennä kello 20.00. Toivottavasti tämä tapahtuu ennen pääsiäistä
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kyllähän minä siihenkin viittasin. Sinulla taisi vain olla niin kova kiire yrittää ohjata keskustelua jonnekin muualle, että se meni ohi. Mutta kun edellinen hallitus...

Tietysti kannattaa miettiä sitäkin, että Lindén sai nuo operatiiviset hommat ainakin osittain poliittisista syistä. Demarien jäsenkirja on kova juttu monissa SOTE-puolen hommissa.
Heh. Minä vertasin edellisen hallituksen ministeriin, siinä viime vuosituhanteen. No, tämä tästä.

Toivottavasti ministereistä Paatero joutuu jossain vaiheessa kohdevaloon. Hän on hallinnosta vastaava ministeri eli vastaa aluehallintovirastojen toiminnasta. Nyt kun STM:n valtakupla on puhkaistu, pitäisi seuraavaksi puuttua hallinnon epäkohtiin.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jaahas, nyt siis pandemian pitkittämistä kaavaillaan tämän omikron-2 variantin harteille. Jep, kyllähän tässä voi juoutua VKK:ta äänestämään ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tässä vielä kootusti. Eli Etelä-Pohjanmaalla pääsee kuntosalille, uimaan jne.

Tartuntatautilain 58 g -pykälän perusteella Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Tilojen sulkemista koskeva päätös ei enää 31.1.2022 lähtien koske seuraavia tiloja: yleiset saunat, uimahallit, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat ja niiden välittömässä läheisyydessä olevat pukuhuonetilat.

Määräys on voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.1.-13.2.2022.

Määräys sulkee yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Päätös velvoittaa toimintaa harjoittavia ja tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita. Tilojen sulkeminen kohdistuu alla lueteltuihin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin:

joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat ja

tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Päätös ei koske seuraavia tiloja: kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät); yleiset saunat, uimahallit, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat ja niiden välittömässä läheisyydessä olevat pukuhuonetilat; huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat; sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat; kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, vähittäiskaupan liiketilat, palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Tartuntatautilain 58 pykälän perusteella Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 1.2. – 28.2.2022 seuraavasti:

Sisätiloissa kielletään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä.

Ulkotiloissa kielletään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hallitus esittää oikeutta tartuntatautipäivärahaan ilman virallista eristämismääräystä, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

Tavoitteena on turvata etenkin niiden henkilöiden toimeentuloa, joita ei ole määrätty tartuntatautilain mukaiseen eristykseen, mutta jotka jäävät palkatta pois ansiotyöstään koronatartunnan vuoksi.

Kela maksaa tartuntatautipäivärahan joko työnantajalle tai työntekijälle riippuen siitä, maksaako työnantaja eristyksen tai koronakaranteenin ajalta työntekijälle palkkaa.

Esityksen mukaan sairasvakuutetulla olisi oikeus tartuntatautipäivärahaan ilman eristämismääräystä silloin, kun henkilöllä on luotettavasti todettu koronatartunta ja työhön osallistuminen ei ole suositeltavaa leviämisriskin vuoksi. Luotettava todentaminen voidaan tiedotteen mukaan tehdä PCR-testillä tai antigeenitestillä.

Sama oikeus olisi alle 16-vuotiaan lapsen huoltajalla, jos lapsen varhaiskasvatukseen tai oppilaitokseen meneminen ei ole suositeltavaa tartunnan leviämisen takia ja huoltaja on sen vuoksi estynyt tekemästä työtään. Etuuden saaminen edellyttäisi lääkärintodistusta.

”Tartuntamäärien ja altistumisten määrien ollessa suuria haasteeksi on noussut, että kaikkia tartunnan saaneita tai altistuneita ei käytännössä pystytä viiveettä määräämään karanteeniin tai eristettäväksi tai määräystä ei enää kaikilla alueilla nähdä tarkoituksenmukaisena. Testaus on myös ruuhkautunut monissa paikoissa nopeasti kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi”, tiedotteessa todetaan.

Hallitus esittää nyt, että sairasvakuutetulla olisi oikeus tartuntatautipäivärahaan, kun vakuutetulla on luotettavasti todettu koronatartunta ja työhön osallistuminen ei ole suositeltavaa tartunnan leviämisriskin vuoksi.

Tartuntatautipäivärahan takautuvaa hakuaikaa esitetään pidennettäväksi nykyisestä kahdesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Virallista päätöstä eristämisestä tai karanteenista voi tällä hetkellä joutua odottamaan useamman viikon ja jopa pidempään kuin tartuntatautipäivärahaetuuden hakemiseksi edellytettävän kahden kuukauden ajan.

Voimassa olevat tartuntatautilain säännökset karanteenista ja eristämisestä säilyvät ennallaan ja myös niiden ajalta on edelleen oikeus tartuntatautipäivärahaan. Tartuntatautipäiväraha korvaa ansiotulon menetyksen täysimääräisenä.

 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan kahdella viikolla helmikuun puoliväliin saakka.

Niiltä matkustajilta, jotka saapuvat Suomeen EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta, vaaditaan todistus täydestä rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta aikaisemmin sairastetusta koronataudista. Lisäksi vaaditaan todistus alle 48 tuntia vanhasta koronatestistä.

Todistuksia ei edellytetä Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta eikä henkilöiltä, joiden maahantulon perusteena on jokin välttämätön syy, esimerkiksi pakottavat perheasiat.

 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Edelleen mun mielestä erittäin huolestuttavaa, että Sosiaali- ja terveysministeriö ajaa näin avoimesti tukahduttamislinjaa:

TILANNEKATSAUKSESSA kuitenkin korostettiin, että pandemia on vaiheessa, jossa sen ennakoiminen on todella vaikeaa. Voipio-Pulkin mukaan esimerkiksi viruksen tehollisen tartuttavuusluvun arvioiminen on tällä hetkellä todella vaikeaa – jopa mahdotonta. Hän korosti myös, että tiedossa ei ole, miten epidemia jatkaa elämäänsä omikronaallon hiipumisen jälkeen. Paluun normaaliin Voipio-Pulkki ei usko olevan lähellä.

– On epärealistista odottaa, että omikronaallon koko suomalainen koronaepidemia olisi ohi. Kyllä meillä tulee virusta vielä väestössä esiintymään.

Boldaus oma.

LMVP:n mukaan epidemia on Suomessa ohi siis siinä vaiheessa, kun virusta ei väestössä esiinny enää lainkaan. Jesus Fucking Christ.
 
K

kiwipilot


Edelleen mun mielestä erittäin huolestuttavaa, että Sosiaali- ja terveysministeriö ajaa näin avoimesti tukahduttamislinjaa:



Boldaus oma.

LMVP:n mukaan epidemia on Suomessa ohi siis siinä vaiheessa, kun virusta ei väestössä esiinny enää lainkaan. Jesus Fucking Christ.

Niin. Ihan sanattomaksi vetää… Siellä jopa WHO:ta myöten ollaan loppusuoralla mutta sitten meillä on tämmöinen byrokraatti Voipio-Pulkki joka on toista mieltä. Huomenna sitten on varmaan Kirsi Varhilan vuoro ankeuttaa hieman lisää.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas, wilmaviestin mukaan olen altistunut koulussa koronalle. Tartunnan saanut oppilas on ollut puolitoista päivää koulussa oireisena, ilman maskia tietysti. Sitten odotellaan osuuko tuulettimeen mitään vai menikö tauti ohi vieläkin. Ei karanteenia eli töihin vaan.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaahas, wilmaviestin mukaan olen altistunut koulussa koronalle. Tartunnan saanut oppilas on ollut puolitoista päivää koulussa oireisena, ilman maskia tietysti. Sitten odotellaan osuuko tuulettimeen mitään vai menikö tauti ohi vieläkin. Ei karanteenia eli töihin vaan.

Älä hätäile, tällä hetkellä altistut koronalle joka kerta kun astut kotoa ulos. Ei siis syytä nostaa mitään yksittäistä altistumista jalustalle, flunssa tulee jos on tullakseen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kiurun sairausloma jatkuu ja Aki Linden aloittaa tehtävässään jo ensi viikon torstaina. Näin kerrottiin äsken Ilta-Sanomien lähetyksessä. Eli Kiuru siirtyy sairaslomalta suoraan äitiyslomalle viikon päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas, wilmaviestin mukaan olen altistunut koulussa koronalle. Tartunnan saanut oppilas on ollut puolitoista päivää koulussa oireisena, ilman maskia tietysti. Sitten odotellaan osuuko tuulettimeen mitään vai menikö tauti ohi vieläkin. Ei karanteenia eli töihin vaan.

Huhhuh. Voimia! Tämä on katastrofi - ei edes maskia!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älä hätäile, tällä hetkellä altistut koronalle joka kerta kun astut kotoa ulos. Ei siis syytä nostaa mitään yksittäistä altistumista jalustalle, flunssa tulee jos on tullakseen.
Jalustalle nosto??

Eka viikko vei noin viidesosan oppilaista, nyt pois on 30-75% oppilaista ryhmästä riippuen. Ongelma ei niinkään ole sairastaminen, vaan pedagoginen ongelma. Ja jos iso osa henkilökunnasta sairastuu liki samanaikaisesti, ongelma on iso. Ne, jotka tuntee kouluvuoden kierron, näkee tämän tilanteen uhkakuvat.

@Clubittaja
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Linden ei ainakaan lähde tiukimpia rajoituksia ajamaan (tosin ei kyllä lievimpiäkään), omien sanojensa mukaan enemmänkin siinä keskikastissa.

Sanoi myös että rajoituksia voidaan jossain määrin purkaa.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sen verran lahjakkaasti viimeiset pari vuotta on nakertanut omaa luottamusta tämän maan päättäjiin että en odota oikeastaan mitään enää, sama se kuka siellä koohottaa.

Katsellaan miten Aki-pojan käy, Twitterissä on aina helpompi mussuttaa ja laukoa mielipiteitä kuin vastuuministerinä.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jalustalle nosto??

Eka viikko vei noin viidesosan oppilaista, nyt pois on 30-75% oppilaista ryhmästä riippuen. Ongelma ei niinkään ole sairastaminen, vaan pedagoginen ongelma. Ja jos iso osa henkilökunnasta sairastuu liki samanaikaisesti, ongelma on iso. Ne, jotka tuntee kouluvuoden kierron, näkee tämän tilanteen uhkakuvat.

@Clubittaja

Jos koronan oireet kestää lapsilla keskimäärin 4 päivää, niin tuohan on positiivinen ongelma. Kaksi tai kolme viikkoa ja koko ryhmä on sairastanut jo koronan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jalustalle nosto??

Eka viikko vei noin viidesosan oppilaista, nyt pois on 30-75% oppilaista ryhmästä riippuen. Ongelma ei niinkään ole sairastaminen, vaan pedagoginen ongelma. Ja jos iso osa henkilökunnasta sairastuu liki samanaikaisesti, ongelma on iso. Ne, jotka tuntee kouluvuoden kierron, näkee tämän tilanteen uhkakuvat.

@Clubittaja
Tässä on nyt mitä? 3 viikkoa kouluja käyty. Ei kai nyt jatkuvasti voi olla oppilaista ja henkilökunnasta 30-75% pois parin päivän flunssan takia? Tai sitten on kyllä aikamoisia sairastelijoita, kun joka viikko jokainen saa uuden pöpön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös