Nyt ollaan samaa mieltä, ainakin osittain. Mutta sinulta unohtuu se, että Suomen lainsäädäntö ei ole valmistautunut tämänkaltaiseen epidemiaan.
Kun mitään kriisilakia ei ole, on epidemiaan jouduttu puuttumaan olemassaolevien lakien puitteissa. Ei se ole sattumaa, että juuri ravintola-alaan on puututtu, vaan alkoholin asema suomalaisessa lainsäädännössä on aina ollut erityinen ja siksi siihen on voitu myös puuttua herkällä kädellä.
Epävarmuuden ja nopean tautitilanteen takia on ollut kiire toimia, ja siksi myös virheitä on tehty. Ainoastaan jälkiviisaat ovat suoriutuneet virheettömästi, paitsi tuskin edes he.
TYKS:n teho-osaston ylilääkäri(?) mainitsi MTV:n haastattelussa, että Suomi tarvitsee sairaalaresurssien kasvattamisen lisäksi kriisilain. Näin ilmeisesti siksi, että pelkkä tartuntatautilaki ei riitä tämänlaisessa epidemiassa.