Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 013 672
  • 81 135

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kirjoituksestasi tuli myös mieleen pieni seikka, joka tuntuu aika usein toistuvan keskusteluissa. Usein kirjoituksista jää kuva, että MT-ongelmat olisivat kasvussa yksinomaan rajoitusten vuoksi. Luulisin kuitenkin pandemia-ajan aiheuttavan MT-ongelmia, vaikka rajoitustoimet olisivat olleet mitä tai vaikka rajoituksia ei olisi ollut lainkaan. Elämme raskaimpia aikoja vuosikymmeniin ja se tulee tietenkin jättämään jäljen eritoten lapsiin ja nuoriin. Kuitenkin kuten edelläkin totesin, toivottavasti kaikki vaikutukset eivät ole negatiivisia.

Työttömyys, lomautukset, rajoitukset harrastuksissa. Kaikki nämä syövät perheissä jaksamista. Tämä näkyy mm. perheväkivaltatapauksien kasvussa sekä huostaanottojen määrän nousussa. Ei ole mitään tilastoa tähän nyt antaa, pitää vain luottaa ammattilaisten puheisiin jotka joutuvat kohtaamaan näitä asioita päivittäin. Nuorten mt-ongelmat ovat joo kasvaneet todella paljon. Yritä siinä sitten jaksaa lapsena/nuorena kun opiskelu pitäisi hoitaa itsenäisemmin, harrastuksiin ei pääse ja vanhemmat tai vanhempi pahimmassa tapauksessa on lomautettu tai työtön. Ei rajoitukset tätä nuorten mt-vyyhtiä ole aiheuttanut, mutta ei nämä rajoitukset sitä parannakaan.

Sääliksi käy heitä jotka eivät saa vanhemmiltaan tukea näinä aikoina ja joutuvat itse ponnistella eteenpäin tämän kaiken keskellä.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hassu tilanne. Periaatteessa jos lievänä sairastaa kuten valtaosa niin testiä ei edes tarvittaisi. Sairastaa vain kotona. Mutta kun työnantajalle tarvitaan kuitenkin todistus ja testaukseen on silti vaikeampi päästä.
Siis eikö töistä voi olla sairaslomalla enää muusta syystä kun koronan takia?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Oma tuntuma on, että aikanaan toiminut jäljitys ja testaus systeemi on vain nyt "rikki". Jos virallista testiä tarvitset niin ilmeisesti HUS-alueella on se 4-5 päivän jono ja aika moni sitä kuitenkin tarvitsee ja toisaalta jäljityksestä ei kyllä kuulu mitään ikinään ja koskaan testin jälkeen. Kävi ilmi, että meillä sairastunut kundi oli ilmeisesti altistunut jo 18.12 ja altistaja oli antanut meidänkin yhteystiedot lomakkeeseen mutta eipä sieltä mitään ole koskaan kuulunut.
Toisaalta tauti ollut varsin vähäoireinen eli kuumetta ei ole ollut missään välissä ja mitään oireita ei oman ymmärryksen mukaan ole myöskään ollut reiluun viikkoon. Joten toisaalta varsin helpolla meni ja olettaisin tässä kohtaa tilanteen olevan jo ohi vaikka tosiaan mitään virallista eristyspäätöstä ei ole näkynyt.
Tsemppiä kaikille jotka joutuvat eristyksen tai vapaaehtoisen karanteenin kanssa kärvistelemään ja pikaista paranemistä sairastuneille!
Sitähän on ajettu alas ihan tietoisestikin kun ruuhkautui pahasti jo aiemmin. Altistumisia ei millään ehditä jäljittää eikä oikein kannattaisi yrittääkään nykytahdilla. Päiväkodista tuli ennen jouluja esimerkiksi jo tiedotekin että vain merkittävissä tapauksissa ilmoitellaan. Tänään tuli tiedote mahdollisesta altistumisesta juuri siellä, mutta sekin oli vain yleisluontoista lätinää ”ehkä” muodossa, eikä siihen oltu edes laitettu milloin tuo mahdollinen altistus on ollut. Jokatapauksessa ennen joulua koska ko. ryhmä ei ole 23.pvän jälkeen ollut edes koossa.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Nyt puhun viimeisen kerran koronasta vähään aikaan ja puhun suuni puhtaaksi.

Korona on saanut monet ihmiset niin pahasti sekaisin että huhhuh sanon minä. Eipä onneksi minuun tehoa. Eikä näemmä onneksi moneen kaveriinikaan.

Korona on näin kolmesti rokotetun ja valtaosan muidenkin edessä tavallinen nuhakuumevirus, varsinkin jos influenssaan verrataan.

Ja kun puhutaan, että kaupassa tulisi käyttää maskia niin minusta se on ihan höpöpuhetta, koska jokainen meistä sairastaa koronaviruksen ja todennäköisesti nuhakuumeena monta kertaa. Se, että sairastaako sen rokotettuna vai rokottamattomana, se on jokaisen oma asia.

Itse en käytä vapaa-ajalla ainuttakaan maskia, ellei jossakin erikseen velvoiteta käyttämään maskia.

Rajoitukset purkuun. Nyt niinku järki käteen!

Hyvää uuttavuotta, juhlitaan sitä ystävien ja läheisten kanssa!
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei varmasti, mutta yliampuvilla tilastollisilla mallinnuksilla ei ole sitten taas reaalimaailman kanssa mitään tekemistä.

Ja tämän "yliampuvuuden" ja "reaalimaailman" määrittely onkin parasta jättää asiasta mitään tietämättömille twitteröijille ja keskustelupalstanikeille...

Täällähän lytättiin täysin epärealistisena ja naurettavina reaalimaailmasta irrallaan olevina ne Imperial Collegen alustavat mallinnuksetkin, joissa samalla tavalla pyrittiin arvioimaan realistisen mutta epäonnisen skenaarion kuolemia, tietynlaista "ylärajaa". Nyt Yhdysvalloissa ylikuolleisuus 50 ensimmäisen tilastoidun koronakuoleman jälkeiseltä ajalta yli miljoona ja Briteissäkin 150k. Tämä siis huolimatta huomattavista toimista erityisesti UK:n tapauksessa.

Muutenhan nuo mallinnukset toki olivat monelta osin pielessä oletuksiltaan, sillä koronasta ei tiedetty tarpeeksi. Sen oletettiin käyttäytyvän influenssan tavoin ja tähän mallinnuskin perustui.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Niin aika normaalisti tässä eletäänkin.

Ja en edelleenkään rinnastaisi covidia ja influenssaa.

Kyllähän niitä nyt riskiryhmien kohdalla voi jo tässä vaiheessa jonkun verran rinnastaa. Ei sen nyt pitäisi mikään tabu enää olla.

Kumpikin aiheuttaa potentiaalisesti suht isojakin määriä kuolemia vuosittain.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No miltä se kuullostaa jos demareiden ja kommunnisiten omistama restel ostelee nyt juuri näyttävästi uusia ravintoloita yrittäjiltä?

Entä se että tenniskentällä ei saa kaksi ihmistä pelata mutta biljardisalilla saa vetää nelinpeliä saman pöydän ääressä? Tai että ravintolassa saa syödä vaikka 8 ihmistä saman pöydän ääressä? tai tai tai...

Mielivaltainen johtaminen on tässä kyseessä jolla ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa.

Onko tämä Restelin ostotarjous todellinen vai onko kyse valesivustosta? Olen nähnyt kyseisen mainoksen, mutta myös nähnyt sen poistamisen.

Rajoitusten asettaminen on vaikeaa, veikkaisin että kyse on pienimmän vahingon periaatteesta. Ravintolat yritetään pitää hengissä, tennishalleja on niin vähän, että niillä ei ole niin väliä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Rajoitusten asettaminen on vaikeaa, veikkaisin että kyse on pienimmän vahingon periaatteesta. Ravintolat yritetään pitää hengissä, tennishalleja on niin vähän, että niillä ei ole niin väliä.

Todella iso osa näennäisesti epäloogisista rajoituksista perustuu juuri tähän ja toisaalta lainsäätäjän asemaan (perustuslain tuomat rajoitukset ym.). Jatkoaikaa lukemalla saa myös käsityksen, että Suomi olisi jotenkin tosi tiukka rajoituksissaan ja kaikki täällä on poikkeuksellisen järjetöntä, vaikka tämä ei tietenkään objektiivisesti katsoen pidä mitenkään paikkaansa. Suomi on hoitanut ruutunsa tyydyttävästi.

Portugali taitaa olla EU-maista koronarokotusten ykkösmaa ja jos haluaa pitkän aikavälin vaikutuksia täyden rokotekattavuuden maasta vrt. tilanteeseen ennen rokotuksia, niin tuon maan tilastoja kannattaa hyödyntää. Ehkä pääpointtina näkee, että vaikka uusimmat variantit tuottavat paljon läpäisytartuntoja, sekä kuolemaluvut että sairaanhoitoa vaativat tapaukset ovat vähentyneet murto-osaan verrattuna tilanteeseen, jossa rokotetta ei vielä ollut tarjolla. Noista luvuista kannattaisi Suomenkin katsoa osviittaa siihen, miten terveydenhuollon kuormittavuus pitkällä aikavälillä käyttäytyy.

Portugali on rajoitusten kanssa tosi varovainen ja nykyisellä lähes täydellä rokotekattavuudellakin siellä otetaan helposti uusia rajoituksia käyttöön tautitapausten noustessa, mutta näkisin Suomen todennäköisesti toimivan eri tavoin, mikäli rokotekattavuutta saadaan edes lähelle Portugalin vastaavaa.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voi tietenkin vaikka välillä muulta voi tuntuakin. Mutta sairaslomatodistus tarvitaan oli sitten sairaus mikä tahansa. Hengitystieinfektion oireissa passitetaan kuitenkin ensimmäisenä koronatestiin.
Aivan, mutta kai sen sairaslomalapun saa vaikka (jos on flunssainen) ei olisi koronaa tai joutuisi testiin odottamaan muutaman päivän.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
.
Itse olen järkeillyt tämän niin, että jos minä oireettomana tuplarokotettuna tapaan triplarokotettua, puhutaan niin pienistä todennäköisyyksistä, etten voi antaa niiden hallita elämääni. Tähän sitten päälle vielä aikaisempia variantteja heikompi omikron, niin jäljelle ei oikeastaan jää enää mitään muuta uhkaavaa kuin viruksen pahamaineinen nimi.

Mulla on ihan sama linja. 75v äiti juuri kylässä ja tuossa puhuttiin elämän todennäköisyyksistä. Kuinka prosentit rupeavat olemaan aika pieniä, varsinkin vakavempiin tautimuotoihin, ja kun piikkiä löytyy.

Pieni on todennäköisyys jäädä tuossa kotikadulla jäteautonkin alle, mutta on sekin mahdollista.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kolmesti rokotettujen määrä nyt 1 064 289 eli 51251 enemmän kuin eilen. 19,1 % koko väestöstä on nyt saanut kolmannen annoksen. Yli 12-vuotiaista 21,7 % on saanut nyt kolmannen annoksen. Kaksi annosta on saanut 73,7 % koko väestöstä ja yhden annoksen 77,3 %. Yli 12-vuotiaista yhden annoksen on saanut 87,8 %. ja kaksi annosta 83,7 %.

Rokotekattavuus tänään:

1. annos 4 298 125 (+1357)
2 annosta 4 095 967 (-+2894)
3 annosta 1 064 289 (+51251)
 

Redimor

Jäsen
Onko tämä Restelin ostotarjous todellinen vai onko kyse valesivustosta? Olen nähnyt kyseisen mainoksen, mutta myös nähnyt sen poistamisen.

Rajoitusten asettaminen on vaikeaa, veikkaisin että kyse on pienimmän vahingon periaatteesta. Ravintolat yritetään pitää hengissä, tennishalleja on niin vähän, että niillä ei ole niin väliä.

Eikös rajoituksilla ole tarkoitus estää viruksen etenemistä?
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kyllä tässä oikeeseen suuntaan mennään, vaikka STM ja Kiuru ovatkin erimieltä suunnasta.

Lehtonen on puhunut aiemmin siitä, että resursseja pitäisi voida keskittää esimerkiksi koronarokotusten järjestämiseen.

– Resursseja voidaan nyt kohdentaa työhön, joka on ihmisten terveyden kannalta vaikuttavinta, hän kertoo.
Mikään, siis yhtään mikään ei viittaa siihen, että olisi mitään järkeä enää ohjata resursseja jäljittämiseen ja sisärajavalvontaan. Silti, STM käyttää näitä rajoituksien ohessa keihäänkärkenään. Voipio- Pulkki jopa hieman eilen hermostui ja totesi että "ihmisillä on oikeus jäjitykseen!". Taitaa olla niitä samoja oikeuksia kuin Casinot ja Pelaamot.

Oikeasti, kaikki paukut nyt rokotuksiin, rokotuksiin ja rokotepassin valmisteluun. Nämä jäljitykset ja rajavalvonnat alkaa olla enemmän ja enemmän vaan poliittista teatteria ja vallanhimoa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikään, siis yhtään mikään ei viittaa siihen, että olisi mitään järkeä enää ohjata resursseja jäljittämiseen ja sisärajavalvontaan. Silti, STM käyttää näitä rajoituksien ohessa keihäänkärkenään. Voipio- Pulkki jopa hieman eilen hermostui ja totesi että "ihmisillä on oikeus jäjitykseen!". Taitaa olla niitä samoja oikeuksia kuin Casinot ja Pelaamot.
Mitään muuta ei oikeuksia ei varmaan pian olekaan enää jäljellä. Ihan ironinen kommentti kyllä.
 

Oadie

Jäsen
Aivan, mutta kai sen sairaslomalapun saa vaikka (jos on flunssainen) ei olisi koronaa tai joutuisi testiin odottamaan muutaman päivän.
Totta kai saa, miksei saisi? Tarkoitin alkuperäisessä, että jos sairastaa flunssaa oli sitten koronaa tai ei niin onko tuo testi tarpeellinen? Lopputulos on sama. Olet kotona kunnes tervehdyt. Etävastaanottojen aikana tuon luuulisi onnistuvan. Nyt jengi yrittää ensin päästä testiin, vaikka sen saisi 3-4 päivän päähän.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No niin, vihdoin jollain on jotain positiivista sanottavaa minustakin. Valitettavasti kyseessä on HUSLab.
No ei tässä mitään, perus funssa ja eiköhän tästä selvitä. Sain tuloksen mukana ohjeen käydä täyttämässä lomake jäljittämistä varten.

Lomake oli kuin merkonomikoulun html-ryhmän tekemä ja teknisestikin tökki, tosin ehkä palvelimen vuoksi. Mm. puhelinnumeroa kysyttiin useammin ja joka kerta muistettiin sanoa että ilman välilyöntiä, mutta ei aina sitä että kotimaisessa muodossa. Eniten närästää kuitenkin lista niistä ihmisistä kenet on altistanut.

Ensimmäinen ongelma on se, että altistuneeksi lasketaan vain rokottamattomat henkilöt. Tämä on kyllä käsittämätöntä, koska niissäkin bileissä jouluaattona missä tämän sain, sairastui ainakin neljä muutakin ihmistä ja kaikki rokotettuja kuten myös taudin oletettu levittäjä. Käytännössä koko prosessi on täysin rikki eikä vaikuta mitenkään mihinkään ja on älytöntä ajan tuhlaamista. Toinen ongelma on se, että jos haluaa ilmoittaa altistaneensa jonkun, niin pakollisena tietona on puhelinnumero. Jos sitä ei tiedä, niin ei voi mitään. Näkisin myös hieman epäilyttävänä sen, että tuo kysyy myös altistuneen sotua tosin valinnaisena tietona.

Jäljitystä tehdään HUS-alueella vain siksi, että se on laissa pakollista. Kaikki tietävät, ettei siinä ole yhtään mitään järkeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös