Minä uskon ravintolarajoituksiin, kuten kaikkiin muihinkin rajoituksiin. Tuskin he ministeriöissä keksivät rajoituksia ryttyilläkseen kansalaisille.
Sinulla on toki oikeus uskoa vaikka joulupukkiin, jos haluat. Ja edelleen kunnioittaen tämä, ei asioista samaa mieltä tarvitsekaan olla. Minusta ajattelusi vaan ei oikein toimi loogisessa kontekstissa lainkaan. Voi olla, että kyseessä on toki oma, virheellinen ja heikko ymmärrykseni asiasta. Itse ajattelen kuitenkin niin, että ihmisen on hyvä uskoa jossakin määrin kuitenkin se, mitä hän näkee.
Listaan tähän nyt lyhyemmin faktoja, jotka voit kumota, jos olet eri mieltä:
Fakta 1: tartunnat ovat lisääntyneet koko syksyn. Heti kun syksyllä ensimmäiset rajoitukset purettiin, seurasi siitä välittömästi tautitapausten nousun alkaminen. Lukuja löydät thl.fi, mutta voin taata sinulle, että Suomessa luvut ovat kasvaneet syyskuusta alkaen. Tästä voimme tehdä ketjupäätelmän, että rajoitukset jossakin määrin estävät tartuntoja kunnes rajoitteet otetaan pois, jolloin tartuntamäärät alkavat kasvaa. Tällöin tartuntojen seuraaminen on mielestäni faktapohjaisesti täysin väärän luvun seuraamista, koska tartunnat kasvavat aina, jos rajoitukset puretaan.
Fakta 2: ravintolat ja massatapahtumat ovat olleet ilman yleisöä jo joulusta alkaen. Viimeinen yleisölle pelattava peli on ollut suurimmassa osassa paikoissa joulukuun lopussa. Ravintolat ja yökerhot ovat olleet jo toista viikkoa käytännössä kiinni, koska suurin osa työtä tekevistä ei ikävä kyllä ehdi sinne raflaan juoksemaan ennen kuin klo lyö 17. Silloin on liian myöhäistä. Pystytkö osoittamaan omilla faktoillasi, että tartunnanestotoimenpiteet ovat vähentäneet yhtäkään tartuntaa ja miksi tartunnat eivät laske, vaikka mainitut paikat ovat jo rajoitettuna? Kerron, että looginen päätelmä on se, että tartunnat tulevat muualta.
Fakta 3: rajoituksia asetetaan, koska keinovalikoimassa ei ole mitään muuta. Sillä osoitetaan tälle pienelle osalle kansasta, joka uskoo, että "kyllä ne tartunnat vielä nollautuvat", että tehdään jotakin. Suomessa ihmisiä tulee jatkossakin olemaan sairaalahoidossa koronan vuoksi ja tilanne, jossa ei olisi ketään, se on utopia. Jossakin vaiheessa rajoituksista on päästävä eroon - jossakin vaiheessa se päätös on tehtävä, millaisella kestokyvyllä yhteiskunta on.
Kannattaa muistaa, että aika moni kansalainen on työttömänä ihan suoraan rajoitteista johtuen. On suoraan sanoen huojentavaa, että joku on huolissaan yhteiskunnan kantokyvystä, mutta samalla unohtaa sen, että nämä rajoitukset hyydyttävät useamman ihmisen elinkeinon aivan kokonaan. Tätä se poliittinen teatteri on: uskotellaan jollekin, että on hyviä toimenpiteitä tarjolla, kun ei uskalleta sanoa, ettei me tälle mitään voida.