Muna 32 cm, limaa irtoaa yskimällä
Munasta?
Muna 32 cm, limaa irtoaa yskimällä
Joo, joka kerta kun yskäisee. Kiusallinen vaiva, mutta se oli jo ennen koronaa.Munasta?
Viinit ja viinat loppuisivat kuin vessapaperi? Onneksi itse tilannut ulkomailta jo sellaiset varastot, ettei ihan heti juotavat lopu *hymiö*
UK:ssa muuten jo vähemmän tartuntoja kuin Suomessa. Eikä jenkitkään ole enää kaukana.
Joo, toki väkilukuun suhteutettuna.Niin siis per miljoona asukasta?
Koska UK 5758 ja USA 58856 ei oo ihan lähellä 800
Kaikilla ei ole mahdollisuutta huolehtia käsihygieniasta. Tohon en oikein usko
Kokemuksesta voin kertoa, että myös Itä-Helsingissä saa vettä kraanasta.
Sitten se on vielä marginaalisempaa. Käsienpesu ja hanan käyttöohjeet?
Tämä koski vain riittävää mahdollisuutta käsihygieniaan työpaikalla. Jossain raksalla ne voivat olla rajalliset. Samoin jossain vaikka Prismassa käsienpesumahdollisuudet totta kai ovat - mutta ne ovat kolmen minuutin kävelymatkan päässä. Ja on se sitten bussikuski tai mikä vain matalan palkkatason palveluammatti, usein ne mahdollisuudet ovat heikommat kuin konttorirotalla tai varsinkaan tietysti etätyöläisellä.Voisiko olla kyse noista työpaikkatartunnoista ulkomaalaisilla työntekijöillä? Jos työpaikalla ei ole ollut mahdollisuutta käsihygieniasta huolehtimiseen. Pelkkä arvaus. Vaikea muuten kuvitella tilannetta, jossa ei mahdollisuutta käsihygieniaan olisi.
Joo, toki väkilukuun suhteutettuna.
En ymmärrä minäkään, miksi vaihto-opiskelua pitää juuri näinä aikoina harjoittaa. Eiköhän sitä olisi voinut lykätä vaikka vuodella. Saatanan tunarit.Ei voi kun ihmetellä. Turkuhan on suoraan sanoen tilannut tämänkin tartuntaketjun ulkomailta. Sitten jeesustellaan ja syytetään kansalaisia. Ei kyllä riitä ymmärrystä pätkääkään tähän touhuun.
Yli 70 opiskelijaa sairastunut ja satoja altistunut koronalle Turussa – kaupunginjohtaja pyysi poliisin apua valvontaan: ”Vakavin tilanne koko pandemian aikana”
Vaihto-opiskelijoilla on todettu 71 tartuntaa. Ylilääkäri pelkää jopa satoja uusia tapauksia.www.is.fi
E. Enkä tässä vaihto-opiskelijoiden niskaan tuota täysin kaada. Nuoria jotka haluavat nauttia elämästä ja heidät on päästetty tänne vailla huolen häivää. Kyllä se tuolla korkeammalla sormen heristäjien tasolla se ongelma on.
Nopeasti laskettuna kahden viikon ilmaantuvuuslukuja muutamasta maasta. Suluissa sama luku kuukautta aiemmin sekä muutos prosentteina:
Suomi: 168.4 (103.6, +62.6%)
Saksa: 162.3 (135.6, +19.6%)
UK: 119.7 (299.1, -60.0%)
USA: 207.8 (345.9, -39.9%)
Israel: 354.9 (746.8, -52.5%)
Britannian ilmaantuvuusluku on tosiaan jo reippaasti alle Suomen, ja laskuvauhti on ollut valtava. Yhdysvaltojen laskuvauhti on myös ollut nopeaa. Vauhti on tosin hieman hidastunut, mutta en pitäisi ihmeenä, vaikka sekin painuisi vielä melko pian Suomen alle. Israel laskettelee myös kovaa vauhtia, ja saattaa sekin jo kohta hengittää niskaan...
UK ja USA, tartuntoja perkeleesti enemmän kuin tilastoitu + rokotukset eli luonnollinen vastustuskyky + rokotteen tuoma. Eli täysin loogista ja turhaa vertailua tässä vaiheessa projektia
Niin ja se, että kun saatanasti porukkaa sairastaa niin immuniteeti kasvaaToki näin. Maiden välinen vertailu on aina vähän turhaa, kun jokaisella on aina erilainen tapa tilastoida näitä sekä toisaalta myös kyky noudattaa omia tilastointimenetelmiä vaihtelee. Toisaalta näitä vertailuja tehdään jatkuvasti eri medioissa ja ihan jopa WHO:n toimesta, joten meitä turhakkeita taitaa olla vähän joka paikassa. En siis pyydä anteeksi turhailuani.
Tuosta näkee joka tapauksessa sen, että niin UK, USA kuin Israel ovat menneet todella kovalla vauhdilla parempaan suuntaan. Se todistaa sen, että lock-down ja rokotukset tehoavat hyvin tautiin.
Kertokaapa R-lukuun ja eri maiden tilanteisiin perehtyneet, että mistä johtuu ilmiö, jossa tartunnat piikkaavat nopeasti ylös, jonka jälkeen ne saadaan lähes yhtä nopeasti laskuun rajoitusten sekä ihmisten varovaisuuden avulla, mutta tämän jälkeen lasku tasaantuu ja lukemat "jumittuvat" pidemmäksi aikaa samalle (verrattain matalalle) tasolle. Miksei tuo pudotus jatku 0-tasolle asti? Eikö ekspotentiaalinen vaikutus pitäisi näkyä myös käänteisesti, eli sitä vähemmän tulee uusia tartuntoja mitä vähemmän virusta on liikkeellä väestössä?
Samankaltaista ilmiötä on ollut havaittavissa ainakin Belgiassa, Irlannissa, Iso-Britanniassa, Portugalissa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Toki Yhdysvalloissahan on purettu rajoituksia monessakin osavaltiossa, joka selittänee asiaa, mutta vaikkapa Irlannissa R-luku on ollut selkeästi alle yhden tammikuun puolenvälin paikkeilla kun tällä hetkellä se lienee aika lähelle 1 tai jopa vähän päälle. Onko tuo joku psykologinen efekti, että osa ihmisistä alkaa elää "vapaammin" siinä vaiheessa kun tartunnat kääntyvät laskuun?
Varmaan niin, että ei ole ylipainoa, eikä perussairauksia.Kun puhutaan, että tehohoitoon on joutunut nuoria ja hyväkuntoisia ihmisiä, niin miten hyväkuntoinen määritellään? Cooper 3000m, penkki 100kg, kyykky 150kg? Vai onko hyväkuntoinen kansankielellä sellainen, joka saa kengännauhat kiinni ilman, että täytyy jakkaralla istua?
Niin, ja Kanta-Hämeessä on nyt kyllä aika korkeat lukemat kun eilenkin todettiin KHKS:n sivuilla 41 tartuntaa. Tässä on jo jokunen päivä menty korkeilla tartuntamäärillä väkilukuun nähden.
Niin ja se, että kun saatanasti porukkaa sairastaa niin immuniteeti kasvaa
Jaa'a. Liittyisiköhän tuo siihen, että kun tartunnat ovat jossain ryöpsähtäneet, aluksi tulee paljon jatkotartuntoja perheenjäsenille ja muille lähipiiriin kuuluville. Sitten, kun virus on käynyt läpi nämä helpot kohteet, r-luku laskennallisesti romahtaa vähäksi aikaa.Kertokaapa R-lukuun ja eri maiden tilanteisiin perehtyneet, että mistä johtuu ilmiö, jossa tartunnat piikkaavat nopeasti ylös, jonka jälkeen ne saadaan lähes yhtä nopeasti laskuun rajoitusten sekä ihmisten varovaisuuden avulla, mutta tämän jälkeen lasku tasaantuu ja lukemat "jumittuvat" pidemmäksi aikaa samalle (verrattain matalalle) tasolle. Miksei tuo pudotus jatku 0-tasolle asti? Eikö ekspotentiaalinen vaikutus pitäisi näkyä myös käänteisesti, eli sitä vähemmän tulee uusia tartuntoja mitä vähemmän virusta on liikkeellä väestössä?
Ehkä Cooper 2000-4000 metriä tmv. Mielestäni epidemian alussa puhuttiin, että kova kestävyysurheilu on myös niin kova rasitus keholle, että sekin olisi yksi riskitekijä vakavammille tautimuodoille. Mutta en tiedä sitten, urheilijat kuitenkin ovat ammattikuntana varmasti olleet reilusti yliedustettuina tartunnan saaneissa, mutta ei heitä teholle asti ole tainnut juurikaan päätyä.Kun puhutaan, että tehohoitoon on joutunut nuoria ja hyväkuntoisia ihmisiä, niin miten hyväkuntoinen määritellään? Cooper 3000m, penkki 100kg, kyykky 150kg? Vai onko hyväkuntoinen kansankielellä sellainen, joka saa kengännauhat kiinni ilman, että täytyy jakkaralla istua?
Olen kyllä itse ihmetellyt vähän samaa, koska hyväkuntoinen näköjään tarkoittaa ”ei tiedossa perussairauksia”.Kun puhutaan, että tehohoitoon on joutunut nuoria ja hyväkuntoisia ihmisiä, niin miten hyväkuntoinen määritellään? Cooper 3000m, penkki 100kg, kyykky 150kg? Vai onko hyväkuntoinen kansankielellä sellainen, joka saa kengännauhat kiinni ilman, että täytyy jakkaralla istua?
Niin, ja Kanta-Hämeessä on nyt kyllä aika korkeat lukemat kun eilenkin todettiin KHKS:n sivuilla 41 tartuntaa. Tässä on jo jokunen päivä menty korkeilla tartuntamäärillä väkilukuun nähden.
No, Unkarin valtion rajat puristettiin Versaillesissa niin että puolet kansakunnasta jäi syntyneen valtion ulkopuolelle. Eniten Romaniaan, sitten Slovakia ja nykyisiin Ukrainaan ja Serbiaan.Sepä se. Tuolla on muutama kylä joissa asuu pääosin unkarilaisia ja eivät juuri suostu edes romaniaa puhumaan. Ovat jo pariin kertaan myös vaatineet itsenäisyyttä. Oishan siellä Unkarin pelloilla tilaa, mutta eivät kuitenkaan halua sinne takaisin.
No, Unkarin valtion rajat puristettiin Versaillesissa niin että puolet kansakunnasta jäi syntyneen valtion ulkopuolelle. Eniten Romaniaan, sitten Slovakia ja nykyisiin Ukrainaan ja Serbiaan.
Olet tainnut lukea romanialaista historiankirjoitusta? Mitenkäs Siebenbürgissa muuten menee?