Vaan eipä ollu.Jos elämä oli yleisesti ankeampaa ennen?
Vaan eipä ollu.Jos elämä oli yleisesti ankeampaa ennen?
Mitenköhän tämäkin tänään voimaan astunut säädös toteutetaan käytännössä?
" Jos esimerkiksi kaupassa on paikalla yli kymmenen ihmistä, turvavälit täytyy pystyä pitämään kahdessa metrissä. "
Sarjassamme älyttömiä rajoituksia. Ajatus ehkä hyvä mutta ei tuollaista kukaan voi valvoa jossain Prismassa. Vai juokseeko vartijat perässä ja huutelee turvavälejä.
Uudet ohjeet Uudellemaalle: Jos kaupassa tai kuntosalilla on yli 10 henkeä, turvaväleistä on voitava huolehtia
"Rauman telakalle perustettiin tiistaina näytteenottopiste, jossa otetaan vielä tiistain aikana näytteet 50 ihmiseltä. Tulosten odotetaan valmistuvan keskiviikkoiltaan mennessä.
– Testausta tehdään nyt laajasti, koska positiivisen testituloksen saaneita oli näin paljon. Koronatartunta on peräisin ulkomailta, ja näin ollen virusmuunnoksen leviämisen mahdollisuus on olemassa, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo."
Eikä tähän tarvitse kommentoida jotain mukahauskaa että tuohon ei ole varmuutta etteikö se olisi tullut sieltä kioskilta.
Tiedät itsekin että nuo ulkomaalaiset työntekijät eivät hengaile kaupungilla vaan kyllä se on uinu kantajassa rajan yli telakalle.
On tietoa. Venäläinen sähkömies asiakkaan työmaalla. Passitettiin koronatestiin, todettiin korona ja määrättiin karanteeniin. Oli seuraavana päivänä jo töissä. Ei ymmärtänyt ohjeistusta (tai ei halunnut ymmärtää) ja tarvii saada palkkaa elättääkseen perheen.
Samassa taloudessa olevilla karaanteeni-ihmisillä se katkeaa jos sitä karaanteenia noudatetaan. Rajoilla se pitäisi katkaista, niin ei niitä silloin olisi välttämättä niissä talouksissakaan. Ei ne muuntovirukset tänne itsestään ole ilmestynyt.
Tämähän tässä on mielenkiintoista. Jos se onnistuu muualla, pitäisi onnistua Suomessakin.Tämä on mielestäni erittäin asiallinen huomio ja vaikka nimimerkin @Walrus21 viesti oli valtaosin asiaa, mikäli pakkotestaukseen pystytään niinkin vahvoissa demokratioissa kuin Norjassa, olisi siihen lainsäädännölliseenkin puoleen tarjolla tapauksia joista katsoa mallia.
Olen ainakin elänyt siinä uskossa, että täydellinen rajakontrolli on liki mahdotonta. Niinpä se variantti olisi joka tapauksessa tullut tänne, ja sitten kun sitä on tarpeeksi, se leviää "kotoperäisesti".Viime vuonna rajoituksista napistiin, mutta melko tunnollisesti niitä isossa kuvassa noudatettiin. No nyt on taas kova tarve kiristää, kun käytännössä ilman mitään vastatoimia tiedossa ollut leviävämpi variantti päästettiin maahan ja leviämään pk-seudulla hyvin lyhyessä ajassa.
Helsingin Sanomat kirjoitti:Uskonnollisia yhteisöjä kolmosporras ei koske, eli niitä ei tartuntatautilain mukaan voida sulkea.
Jeesusta tai Allahia etc etc ei näemmä voi etänä palvoa.Noniin ja löytyihän sieltä jotain supertärkeää johon ei sovi kajota. Hoh.
Olen ainakin elänyt siinä uskossa, että täydellinen rajakontrolli on liki mahdotonta. Niinpä se variantti olisi joka tapauksessa tullut tänne, ja sitten kun sitä on tarpeeksi, se leviää "kotoperäisesti".
"Eihän nää ole ku ylmäärääset harjootukset. Isäs on sentän Vilppulan rintamankin nähny mies."
En tiedä, itse uskon siihen, että kulloisetkin olosuhteet on ihan hyväksyttävää suhteuttaa käynnissä olevaan aikaan ja siihen omaan henkilökohtaiseen elämään, joita meillä ihmisillä on tutkimusten mukaan vain yksi, vaikkakin vanhoista hyvistä ajoista onkin opittavaa. Tällaisenä keski-ikäisenä äijänä sama kai missä sitä persettään raapii, mutta ihan kauhean monta tällaista poikkeusvuotta ei nuorille, sitä kukkeintaan eläville soisi. Noh, ehkä he säilyvät hengissä kuitenkin.
Noniin ja löytyihän sieltä jotain supertärkeää johon ei sovi kajota. Hoh.
Jeesusta tai Allahia etc etc ei näemmä voi etänä palvoa.
Hyväksyn nämä suurena rajoitusten kritisoijana itsekin, jos tämä tosiaan jää kolmen viikon mittaiseksi. Usko tällaiseen skenaarioon itsellä on toki aivan nollissa. Ihmettelen, jos ei rajoituksia jatketa maaliskuun lopussa joko "varmuuden vuoksi" tai sen takia, että kaikenmaailman ilmaantuvuusrajoja on taas sorvattu epärealistisen mataliksi.
Uskoa toki lisäisi, jos hallitus tulisi ulos selkeän exit-strategian kanssa. Ensimmäisen annoksen saaneita on nyt n. 320 000 ja varovaisenkin arvion mukaan maaliskuun lopussa tämä luku on n. 1 000 000 ensimmäisen annoksen saanutta. Se käsittää jo melkein kokonaisuudessaan molemmat riskiryhmät ja viimeisimpien tietojen mukaan jo ensimmäinen annos antaa sellaisen 70-85% suojan saajalle.
Eli hallitus; nyt on rajoituskeskustelut käyty ja toimeenpanoa vaille valmiit. Seuraavaksi siirtyminen sen exit-strategian pariin. Mitä kaikkea avataan 1. riskiryhmien rokottamisten jälkeen ja mitä kaikkea 2. riskiryhmän jälkeen?
e. Ja hallitus myös; riskiryhmien rokottamisen jälkeen joka ainoa piikki parempi jäädä PK-seudulle. Aivan naurettavaa, että ulistaan miten täällä asiat tehdään päin persettä, mutta rokotteita jaellaan alueille, missä koronaa ei ole käytännössä ollenkaan. Priorisointi kuntoon asap.
Hyväksyn ja kuittaan, viimeistä kappaletta lukuunottamatta.
Samaan talouteen se tulee jonkun tuomana. En usko, että kaikki saavat tartunnan kerralla, vaan joku jäsenistä tuo sen talouteen, missä se sitten leviää muihin. Eli tartuntaketju katkeaa vasta sitten, kun samassa taloudessa asuvat ovat vuorollaan tartunnan saaneet, ja sen lusineet. Voidaanko tuota välttää? Samassa taloudessa saadut tartunnat ovat suurin yksittäinen tartuntalähde. Siksi olisin kiinnostuneempi noiden tartuntojen välttämisestä, koska heti positiivisen koronatestin varmistuttua on tiedossa, kenellä on tartunta, ketä hänen asuntokunnassaan asuu, ja mikä paikan osoite on. Mitä toimia olisi järkevää tehdä noiden tartuntojen välttämiseksi. Ne ovat aivan yhtä oleellisen tärkeitä tartuntojen alasajamiseksi, kuin ne ulkomaalaistenkin tuomien tartuntojen torjunta.
Rajoilla katkaiseminen on ehdottomasti kannatettava asia. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että leijonan osa tartunnoista on ihan kotoisia, täältä saatu, ja täällä tartutettu.
Muuntoviruksesta olen aivan samaa mieltä, joku toi. Toiko alunperin telakkaduunari, vaihto-opiskelija, kaupparatsu, EU-byrokraatti, voi kun tietäis...
En itsekään ole yhtään vakuuttunut, että tämä riittää. En ole ehtinyt käydä kaikkia uutisia läpi, mutta sellainen käsitys minulle jäi, että noita rajatestauksia ei vieläkään ole varmuudella saatu pakollisiksi. On siis ihan mahdollista, että osa nytkin kaavailluista toimista jää toteutumatta, ja jäljelle jäävät rajoitukset, joiden vaikutus on paljon vähäisempi.
Katsotaan nyt, miten tuossa käy. Ymmärrän hyvin, että tämän myötä ei automaattisesti luvata sitä, että tämä jää kolmeen viikkoon. Sen näyttää tartuntojen tilanne silloin. Ja lopputulokseen vaikuttaa se, miten rajoituksia on ensinnäkin saatu käyttöön, ja toisekseen noudatettu.
Moni voisi kuvitella, että minä olen tästä tyytyväinen. En ole. Tämä sulku on minusta puhtaasti seurausta siitä, että aiemmat toimet ovat epäonnistuneet. Parempi olisi, että tartunnat olisi saatu pidettyä paljon pienemmällä tasolla, niin näihin ei olisi jouduttu.
Eikö se exit strategia ole rokotteet? Mielestäni tällaista ollaan kokoajan puhuttu. Maailmalta tulee kokoajan tietoa miten rokotukset vaikuttaa yleisellä tasolla sairaalahoidon tarpeeseen etc. Ihan hyvä ettei olla vielä tässä vaiheessa julistettu kovaan ääneen jotain tiettyä lukua milloin taivaanportit aukeaa. Toki kyllä minä itse toivoisin että pystyttäisiin sanomaan jotain, mutta ymmärrän kyllä ettei vielä sanota mitään.
Q2 aikana Suomeen tulee noin 2 miljoonaa annosta Astra Zenecan rokotteita. J&J noin 1.3 miljoonaa (yksi piikki riittää). Pfizerin tuotetta tulee myös paljon vaikka en nyt suoraan osaa kertoa määriä.
Mikäli nämä määrät toteutuu, niin kyllä me ollaan lähellä jonkinlaista normaalia jo Heinäkuussa. Paljon tietenkin riippuu kuinka alas tartunnat painuu nyt kevään aikana, hyvällä tuurilla normaaliolot koittaa jo ennen sitä. Koska kesä ja vähäiset tartuntamäärät.
Edit. Viimeistä lausetta muokattu
Helpointahan varmaan olisi päästää kauppaan vain 10 asiakasta kerrallaan. Sitten vartija ovella päästää jonosta seuraavan sisään kun joku edellisistä tulee ulos.
Toinen vartija sisällä huutelee sitten, että turvavälit kuntoon. Ja että ripeästi nyt ostokset kärryyn ja kassalle, ulkona pakkasessa odottelee vielä 300 jonottajaa ja kauppa menee kohta kiinni.
Äläs veli ole noin synkkä.
Keväällä vedettiin läpi tuo tulossa oleva setti, ja saatiin tartunnat alas. Kesällä ei rajoitettu oikeastaan mitään. Syksystä on koitettu tasapainoilla siinä rajoitusten ja tartuntojen, hyötyjen ja haittojen lumeen kustulla viivalla, jonka mukaan rajoituksia on pidetty minimaalisina tartuntoihin suhteutettuna. Jälkiviisaana voisi miettiä, että olisiko rajoittavampi linja ollut parempi, mutta taas toisaalta, aika harva siihen olisi ollut syksyllä valmis suostumaan.
Nyt voimaan astuvien rajoitusten tarpeellisuutta tuskin kukaan täyspäinen kieltää. Muuntoviruksen ärhäkkyys pisti pelin taas tavallaan uusiksi, eikä keväällä opiskeltuihin leviämisvakioihin voi luottaa enää yhtään. Valitettavasti.
Toimiiko tuokaan exit-strategia lopulta kun väestön rokottaminenkin kestää niin turkasen pitkään? Ehtiikö virus muuntua rokotteelle immuuniksi ennen riittävän väestömäärän rokottamista ja peli käynnistyy taas uudestaan alusta?
En minä synkkä ole, mutta tilanne on silti yhdeltä merkittävältä osalta erilainen viime kevääseen verrattuna. Viime keväänä ihmiset pelkäsivät virusta, ja noudattivat sulkua paljon paremmin kuin nyt todennäköisesti käy. Toisaalta, en ole yhtään vakuuttunut, että sulkutoimet ovat samanlaiset kuin silloin. Saattaa hyvin olla, että ne jäävät joltain merkittävältä osalta torsoksi.
Olen positiivinen siltä osin, että R-luku jäänee sen verran matalaksi, että tartunnat eivät tästä enää hirveästi tule nousemaan. Ja rokotettujen määrän kasvaessa tuo R-luku putoaa jopa melko nopeasti entisestään, jolloin tartunnat kääntyvät reippaaseen laskuun.
Uskon huippujen osuvan maaliskuun alkupuoleen.
Itse olen luottavainen että asiat nopeutuu siinä vaiheessa kun voidaan rokottaa ihmisiä laajemmin. Nyt joudutaan priorisoimaan ihmisiä, eikä tuota rokotetta edes ole sen verran että pystyisi rokottamaan nopeammin.Toimiiko tuokaan exit-strategia lopulta kun väestön rokottaminenkin kestää niin turkasen pitkään? Ehtiikö virus muuntua rokotteelle immuuniksi ennen riittävän väestömäärän rokottamista ja peli käynnistyy taas uudestaan alusta?
Tämmöistä se oli ainakin paikoin Saksassa viime vuonna (en tiedä onko enää). Tuttavapariskunta asuu Berliinissä ja siellä oli juuri rajoitettu ruokakaupassa asioivien määrää tuolla tavalla. Oli muistaakseni joutunut kaveri odottamaan pari tuntia ennen kuin pääsi ostoksille.
Kysymys onkin lähinnä siitä onko SDP enää hallituspuolue vaalien jälkeen, tai Kiuru kansanedustaja. :D
Ei kellään ole niin paljon styroxia jemmassa että tuon voisi vuoden välein eristää.Totta, Uuttamaata ei olla eristämässä.