1. Kesän luvut lähti todelliseen nousuun tiedettävästi, kun lentoliikenne avattiin. Tätä ennen tautimäärät oli menossa todella hyvään suuntaan. Lennot avattiin etkä voi väittää, etteikö noista lukuisista tautitapauksista yksikään johtanut uusiin tartuihoihin. Ainiin, olihan niillä jo lähtömaasta saatu negatiivinen koronavirustulos. Hmmm.
2. Kouluissa ja Varhaiskasvatuksessa menee varmaan suurin osa oireettomia tapauksissa läpi? Tähän riittää pelkkä tieto siintä, että lapsilla tuo korona on lähinnä räkäyskä. Väitätkö tosissaan, että oireettomia lapsia ja nuoria on testattu (samalla tavalla kuten oireettomia aikuisia) juurikaan yhtään? Ja alusta asti on tiedetty, että lapset oieettominakin voi tautia tartuttaa?
Summasummaarum: eli vaikka matkailua ei olisi aloitettu ja koulut olisi pysynyt yhden syksyn kiinni olisi tilanne sama?
Vai mikä sinun mielestäsi Suomen on ajanut tähä tilanteeseen? Se ettei ihmiset käyrä maskeja tai turvavälejä?
1. Mikä tämä todellinen nousu on? Mihin se perustuu?
[MEDIA=imgur]Lck9JRy[/MEDIA]
Varmasti niistä on tullut jatkotartuntoja. Se ei muuta asiaa mihinkään. Korona ei ollut kadonnut kesällä Suomesta mihinkään, se ei ollut katoamassa mihinkään. Uuden-Seelannin strategia olisi vaatinut
todella kovan lockdownin min. kahdeksi kuukaudeksi, jotta nollaan olisi päästy ja siellä pysytty. Sillä oliko kesällä esiintyvyys 5, 10 vai 20 ei ole kovin suurta merkitystä, kun ne tartunnat maan sisällä kasvamaan - ne vaikuttivat vain siihen kuinka nopeasti nykyhetkeen päädyttiin ja siinäkin ero on sen viikko-pari.
2. Jos lapsella on räkäyskä, hän ei ole oireeton. Lapsi ei myöskään kontrolloi itse meneekö hän testattavaksi. Päiväkodit ja koulut lähettivät elo-syyskuussa lapsia testeihin ja kotiin mitä pienimmistä syistä. Lapsia testattiin elo-syyskuussa aivan moninkertaisesti enemmän kuin aikuisia, ei vain samalla tavalla.
Yllä olevasta graafista näet elo-syyskuun tilanteen. Samanaikaisesti elokuussa testaamisen määrä
nelinkertaistettiin.
***
Tämä lähtökohta ylipäänsä on hassu... että joku / jotkut ovat Suomen tähän ajaneet. Kyseessä on ihmisten välisessä kontaktissa tarttuva hengitystievirus, jonka luontainen tartuttavuusluku on 3. Tartunnat kasvavat, kun ihmiset ovat keskenään kontaktissa tilanteissa, missä riski on suurin.
Suomen on "ajanut" tähän se, että ihmiset käyvät töissä, baarissa, pitsalla, pullakahveilla, sählyvuorolla, elokuvissa, lätkämatsissa, istuvat bussissa ja junassa, matkustavat ulkomaille, käyvät koulussa ja opiskelemassa. Kun niitä kontakteja vähennetään, voidaan kasvu pitää hallinnassa tai muuttaa laskuksi. Tällä hetkellä kontakteja on ollut liikaa.