Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 494 906
  • 16 370

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Vosiko yhtenä ratkaisuna toimia se, että järjestettäisiin pari miniturnausta jossain koronan suhteen paremmilla alueilla? Lipputulot tasattaisiin ja TV-soppareista kertyisi yhä osansa, jolloin lopputulos olisi toivon mukaan parempi kuin siinä tapauksessa, että kaikki pannaan seis. Ainakin tällaisen kiekkokatsojan kannalta olisi mukavampi katsoa vaikka tuollaisia turnauksia kuin unohtaa kiekko kokonaan. Samalla tämä pitäisi yllä pelituntumaa ja tarjoaisi kiekkoväelle edes jotain helpotusta silloin kun monet asiat ympäriltä alkavat taas sulkeutumaan.

Voisi toimia, mutta aika vaikea nähdä, että jossain Jyväskylässä tai missä nyt sitten saakin vielä pelata ketään kiinnostaisi lähteä katsomaan Pelicans-Jukurit-matsia kun joukkueiden omissa kotipeleissäkään ei porukka uskalla nykyään käydä ja kuluja tuosta pelistä tulisi kuitenkin. Lipputulot olisivat ehkä 200 €.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Uskoisitteko kotona, tämä on kiistatta valtaisaa ryöpytystä
Se on näissä ratkaisuvaiheissa sillä lailla että runkosarjan tuloksilla ja -sijoituksilla voidaan huoletta puhdistaa haitaria.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Liiga ehkä jollain tavalla kestää muutaman viikon tauon, mutta sen jälkeisestä ajasta on varmaan jokaisella omat epäilyksensä. Varsinkin niistä rajoitusten purkamisesta.

Kaiken järjen mukaan tartuntamäärien pitäisi kohta kääntyä laskuun, mutta siinä vaiheessa ollaan siinä tilanteessa, että eri alueiden kokoontumisrajoitukset loppuvat. Siinä tilanteessa ei tarvita, kuin se yksi Lehtonen joka päättelee laskusuhdanteen johtuvat yleisötapahtumien kieltämisestä.

Sitten aletaan pelata varman päälle ja jatketaan tiettyjä rajoituksia varmuuden vuoksi tammikuun ajan, jotta tartuntamäärät pysyy hallinnassa. Nämä rajoitukset ovat todennäköisesti sellaisia, joilla ei ole suurta merkitystä tartuntamääriin, mutta ne on hyvä pitää varmuuden vuoksi eli hyvin organisoitujen ja terveysturvallisten ottelutapahtumien kieltäminen.

Voin tietysti olla väärässäkin, mutta tietty epäluuloisuus aina herää, kun tietää millaisia tiekartanpiirtäjiä AVI:sta ja Valtioneuvostosta löytyy. Jonkun alan kustannuksella pelataan varman päälle. Kaikki ei varmaan muista, mutta Suomessa oli joskus anniskelupaikkoja, joiden sulkemisen piti pitää tartuntaluvut matalana. Nytkin AVI:t antoivat sen verran siimaa, että päätöksissä haluttiin turvata huippu-urheilun järjestäminen. Harmi vain, että taloudelliset edellytykset (yleisö) vietiin. Eri toimialojen tapahtumajärjestäjät ovat täysin tekemättömässä paikassa. Joko järjestät ja kannat tappiot tai laitat oma-alotteisesti pillit pussiin. Jälkimmäinen vaihtoehto vie todennäköisesti mahdollisuudet korvauksiin, koska toiminta on itse lakkautettu, vaikka mahdollisuus on annettu.


Em. syistä johtuen Liigan johto on erittäin ikävässä tilanteessa, mutta tarkemmin ajateltuna Liiga Oy:n johtamisesta on välittynyt helvetin sekava kuva viimeisen puolen vuoden aikana. Kesäkuussa Järvelä juhli lähes jokaisessa aviisissa lokakuussa poistuvia kokoontumisrajoituksia ja sen mukaan tehtiin otteluohjelma. Pitkin matkaa on lentänyt pienempää ja isompaa paskaa tuulettimeen, mutta se on kuitattu "meillä on suunnitelma"-toteamuksilla. Nämä suunnitelmat ovat aiheuttaneet KalPalle turhan karanteenin ja muutamia muitakin ongelmia. Jotkut joukkueet käyvät testeillä yksityisellä ja jotkut ovat julkisen puolen neljän päivän testijonossa.

Itse en ole täysin vakuuttunut Hiltusen, Järvelän ja Kallioniemen suunnitelmista, mutta eiköhän niistäkin saada lisätietoa pikapuolin, kun Liigan on pakko jotain kohta tiedottaa.
Itse uskon, että kausi runnotaan läpi tavalla tai toisella, mutta kyllä nyt pitää Liigan johdon tulla uskottavilla suunnitelmilla esiin.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt vaan Telian kanssa ideoimaan uusi diili ja uusi tapa tehdä sillä lisää fyrkkaa. Kotijoukkueen sponsoreita voisi yrittää saada mukaan aina ko jengin kotimatsin televisiointiin ja joku uusi hinnoittelu sille ajalle kun yleisöä ei voi ottaa.

Toivon että Liiga ja Telia olisivat tämän jo kesällä puuhanneet..
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisi toimia, mutta aika vaikea nähdä, että jossain Jyväskylässä tai missä nyt sitten saakin vielä pelata ketään kiinnostaisi lähteä katsomaan Pelicans-Jukurit-matsia kun joukkueiden omissa kotipeleissäkään ei porukka uskalla nykyään käydä ja kuluja tuosta pelistä tulisi kuitenkin. Lipputulot olisivat ehkä 200 €.

Tokihan tuo kävi mielessä itsellänikin, mutta toisaalta kulut olisivat aika pienet kun pelit pelattaisiin samalla reissulla. Lippujen hinnat pitäisi myös painaa sopivaksi. Kokonaisuutena tuloja kertyisi kuitenkin siitä, että osa peleistä vetäisi paremmin väkeä ja TV-sopimuksista ja sponsoreilta saatavat tulot jatkaisivat rullaamista jotakuinkin ennallaan. Vaihtoehtonahan on se, että pannaan pelit seis, jolloin oletettavasti TV-sopimuksista, yleistötuoloista tai oheismyynnistö ei saada rahaa ja sponsoreille joudutaan hyvittämään mahdollisesti pois jääneet pelit. Tässä tilanteessa olennaista on sitten se saako liigaseura kulut jotakuinkin nolliin, eli voidaan saman tien jättää kaikki palkat maksamatta henkilöstölle sekä pelaajille ja voidaanko tilavuokrat yms. katkaista tauon ajaksi.

Eli plusmiinuslaskuahan tämä on ja on toki mahdoton heittää tarkkoja vastauksia kun ei tiedä kaikkia muuttujia. Olisihan se hienoa jos valtiovalta voisi tulla vastaan vaikka siinä, että se mahdollistaisi tällaisen turnausmuotoisen jatkon esim. maksamalla joukkueiden majoitus- ja matkakulut.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Pelataan sielä missä voidaan, jokainen pelattu peli helpottaa runkosarjan läpivientiä heti tammikuusta lähtien.

Jos uskoo siihen, että 1.1 vaan kaikki normaalisti taas auki ja koronatilanne on sillä hallinnassa. Olisihan se optimaalista, että selvitään 3 viikon semi-lockdownilla, mutta Suomessa mennään vielä näiden uusien rajoitusten kanssakin aika löysällä linjalla kun muualla (toki tiheimmin asutuissa maissa) lyötiin ulkonaliikkumiskieltoja päälle, koska samanlaiset rajoitukset eivät nekään auttaneet.

Noh, ei nyt maalata taivaanrantaa vielä pikimustaksi. Vähän on vielä siimaa käytettävissä pelien uudelleen organisoimiseksi, mutta montaa vastoinkäymistä ei saisi enää tulla.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yle: Kaikesta huolimatta SM-liigan kilpailutoimenjohtajan Arto I. Järvelän mukaan kautta pyritään viemään läpi joulukuussa ja otteluita pelataan siellä missä pystytään. Tällä hetkellä KalPan, Jukureiden ja otteluitaan siirtäneen SaiPan alueilla sairaanhoitopiirit ovat koronaepidemian leviämisen suhteen perustasolla.
– Aina on järkeä, kun pelit ja kausi menevät eteenpäin. Ne pelaavat, ketkä pystyvät. Se on ollut lähtökohta kauteen lähdettäessä, Järvelä sanoo puhelimessa.
Järvelän mukaan mahdollisia uusia ratkaisuja saatetaan silti tehdä.
– Pitää odottaa ensin alueilta Aluehallintovirastojen tulkinnat.

Kuinka monen joukkueen pitää olla "kotipelikiellossa", että liigaa ei pelata?
– Sitä määrää ei ole hakattu kiveen. Täytyy aina miettiä, pystytäänkö pelaamaan.

Onko SM-liigan keskeyttäminen vaihtoehto joulukuuksi?
– Kaikki ratkaisut ovat mahdollisia, Järvelä alleviivaa.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Kostiainen ei usko, että joulukuuksi liigan sulkeminen olisi hyvä ratkaisu.
– En näe sitä kovin hyvänä vaihtoehtona. Jos vaan suinkin mahdollista, niin pelataan pelejä niin paljon pois alta, mitä pystytään.

 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Vaikka tartuntojen ilmaantuvuusluku on maakunnassa (ainakin vielä) yksi Suomen pienimpiä, niin mitä muuta voi odottaa kun ollaan Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan naapureita ja noissa jo kiristettiin rajoituksia.
Hmm, tämän päivän lukema 35,1. Kyllä noita näyttää kymmenkunta pienempää lukemaa kartalla olevan.
Edes Pirkanmaa ei ole vielä leviämisvaiheessa.
Mikäs tuon leviämisvaiheen määritelmä sitten oli jos ei Pirkanmaakaan sitä täytä? Ilmaantuvuusluku 51,6 ja positiivisten näytteiden osuus oli 1,7 jo viime viikolla (eikös tuokin jotenkin ollut kriteeristössä?). Voisi kuvitella että tämä jälkimmäinen lukemakin on vähän pompsahtanut nyt, kun kerran tuo ilmaantuvuus samassa ajassa noussut 29,5 -> 51,6. Yritin muuten oikeasti löytää noita rajoja, mutta jotenkin ilmeisesti THLn sivuilla asia on piilotettu sivulauseisiin ja pdf-raportteihin. Tai sitten etsin vääristä paikoista.
 

Torpeedo99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tällä hetkellä KalPan, Jukureiden ja otteluitaan siirtäneen SaiPan alueilla sairaanhoitopiirit ovat koronaepidemian leviämisen suhteen perustasolla.

Itse en ymmärrä, miksi SaiPa joutuu kiristyvien rajoituksien urhiksi. Lappeenrannassa ollaan vielä kuitenkin perustasolla, ei edes kiihtymisvaiheessa. Mielestäni on hieman liialliset varotoimenpiteet, jos aletaan ihan vaan varmuuden vuoksi estämään SaiPan kotiotteluiden pelaaminen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
30.11.2020 - JA: Koronatilanne siirtää Liiga-otteluita

"Aluehallintovirasto on tiedottanut kiristyneistä rajoituksista Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Syy aiempaa tiukemmille rajoituksille on heikentynyt koronavirustilanne.
- - -
Uudet rajoitukset vaikuttavat Liiga-joukkueista HPK:n, KooKoon ja SaiPan kotiotteluihin. Mestiksen puolella rajoitteet vaikuttavat FPS:n, Imatran Ketterän ja Tuton tapahtumiin.
"

Siis miten TuTo:n ottelutapahtumat liittyvät Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueisiin? Varsinais-Suomen rajoituksista päätetään näillä näkymin vasta huomenna, tiistaina, 01.12.2020. Jos jutussa ennakoitiin myös Varsinais-Suomen rajoituksia, pitäisi myös TPS:n ottelutapahtumien päästä SM-liigajoukkueiden listalle. Mitäköhän mä en nyt tästä uutisesta ymmärtänyt? Joku sisäpiirivitsi vai?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tuto on lipsahtanut tuonne hieman ennenaikaisesti, eikait siinä muuta virhettä ole.
Näin minäkin näkisin. Varsinais-Suomen yleisötapahtumat kielletään vasta huomenna.
Näin minäkin sen näkisin, että TPS:n ja TuTo:n ottelutapahtumat kielletään vasta huomenna.

Ehkä kuvittelin liikoja ja oletin, että näissä jutuissa esim. Lappeenrannan SaiPa ja Imatran Ketterä, Hämeenlinnan HPK ja Forssan FPS sekä Turun Palloseura ja TuTo kulkisivat ikään kuin "käsi kädessä".
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Siis miten TuTo:n ottelutapahtumat liittyvät Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueisiin?
Ehkä Jatkoajan tietämätön toimittaja luulee TuTon olevan Kanta-Hämeestä, Kymenlaaksosta tai Etelä-Karjalasta. Niin huonosti Mestis-joukkue ehkä tunnetaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ehkä Jatkoajan tietämätön toimittaja luulee TuTon olevan Kanta-Hämeestä, Kymenlaaksosta tai Etelä-Karjalasta. Niin huonosti Mestis-joukkue ehkä tunnetaan.

Turengin Tomerat mainittu.

Varsinais-Suomikin menee pelien osalta kiinni kohtsillään. Sitä veikkaisi, että sarjaa koetetaan venyttää niin pitkälle kevääseen ja kesään kuin tohditaan, sillä kevätkesällä aurinko taittanee tautipiikin. Vaan 60 pelin sarja, se tuntuu aika savotalta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yksi haaste onkin siinä, että ohjeet ja suositukset muuttuvat koko ajan. Niiden muuttumiselle on ihan painavia syitä, mutta vaatii aika vahvaa kiinnostusta ja perehtymistä yksilöltä pysyä ajan hermolla kun esimerkiksi välillä kannustetaan matkailemaan kotimaassa ja välillä kannustetaan pysymään aloillaan.

Jokaisen, joka seuraa edes vähän tämän hetken uutisointia, pitäisi ymmärtää että ettei matkailu pääkaupunkiseudulle ole järkevää. Suurin ongelma viruksen leviämisessä on ihmisten hölmöys. Jos jokainen meistä noudattaisi turvavälejä ja käsihygieniaa, virustilanne taittuisi helposti.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon osalta seuraavat kotiottelut siirtyvät toiseen ajankohtaan:

Pe 4.12. KooKoo–KalPa klo 18.30
Ke 9.12. KooKoo–HIFK klo 18.30
La 12.12. Kookoo–Kärpät klo 17.00
Ti 15.12. KooKoo–Tappara klo 18.30
Pe 18.12. KooKoo–SaiPa klo 18.30

KooKoo tiedottaa ko. otteluiden uudet ajankohdat myöhemmin.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös