Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 496 453
  • 16 370

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Itse ajattelen, että pitäisi ottaa vähän enemmän varman päälle kuin nyt on otettu. Vähän liigan rahan ahneus/tarve haiskahtaa. Hyvä jos on ammattilaiset olleet asialla kuitenkin.

Tässä on noudatettu Suomen viranomaisten käytäntöä, jossa karanteeni määrätään vasta kun joku lähikontakti on saanut positiivisen testituloksen. Sen perusteella ei määrätä karanteenia, että joku lähikontakti vasta odottaa koronatestin tulosta, sillä suurin osa testatuista saa negatiivisen tuloksen. Viime keväänä otettiin enemmän varman päälle, eikä pelattu koko Liigaa. Hyvä tietysti olisi, jos testitulokset saisi päivässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

theZ

Jäsen
Kärppien tapauksessa jos olettaa, että tämä nyt koronaan sairastunut pelaaja on saanut tartuntansa siltä keskiviikkona testatulta henkilöltä (onko vahvistettu vieläkään että kyseessä pelaaja?) niin siinä tapauksessa koronaa on levitetty oireettomana. Liigaseuroilla on tällä hetkellä hyvin matala kynnys vetää pelaajiaan sivuun pientenkin oireiden vuoksi. Tiedän monien seurojen tehneen vaikka kuinka paljon koronatestejä lievempienkin oireiden ollessa kyseessä. Oulun koronatilanne huomioonottaen ja oletettavasti sielläkin aiemmin matalalla kynnyksellä tehtyjen testien tulosten pohjalta on ollut erittäin epätodennäköistä, että ensimmäisenä sairastuneen oireet johtuisivat koronasta etenkään kun selkeää altistumista ei ole tiedossa. Tällä kertaa ne johtuivat.

Jos joka tapauksessa kun joku pelaajista oireilee mitenkään pelit laitettaisiin tauolle (pitää huomioida vielä itämisajat) ja koko joukkue testattaisiin varmuuden vuoksi niin tässä sarjassa ei pelattaisi yhtään peliä. Sen lisäksi kulut testeistä olisivat valtavat. Täysin mahdoton yhtälö. Samalla logiikalla myös yksittäisten pelaajien pitäisi jäädä aina karanteeniin jos heidän lähipiirissään jollakin on koronaoireita ja pelaajan mennä testeihin. Pikatestit yksityisellä ovat kalliita vaikka olisi millaiset sopimukset lääkärifirmojen kanssa ja tuolla testausmäärällä viidentoista joukkueen kohdalla puhuttaisiin valtavista summista. Esim. oma pikatestini maksoi firmalle yli 300 euroa vaikka meillä on ihan hyvä soppari ja tähän kylkeen tehty "tarkempi" testi yli 200e vielä tähän päälle. Työnantaja halusi molemmat.

Tietysti nyt pikatestien luotettavuuden mentyä parempaan suuntaan optimitilanne olisi se, että kaikki testit tehtäisiin pikana. Näin myös toimitaan selkeämpien oireiden kohdalla. Koronan oireet ovat niin monimuotoiset, että pikatestien tekeminen kaikkien lievimpienkin oireiden kohdalla jokaiselle ei ole riittävän kustannustehokasta. Ei seurat näissä juurikaan sooloile vaan linja on sovittu yhdessä Liigan ja terveysviranomaisten kanssa. Todennäköisesti Kärpät on toiminut ihan samalla tavalla kuin muutkin seurat toimivat.

Liigakauden läpiviemiseksi tilanne on haastava. Jos ei koronatilanne maanlaajuisesti selkeästi helpotu tai vallitsevaan koronalinjaan tehdä selkeitä muutoksia, niin vaikea nähdä että kausi voitaisiin pelata loppuun ainakaan ilman että pelejä jää todella paljon väliin. Tämä taas tarkoittaa selkeitä tulonmenetyksiä niin tv-tulojen, lipunmyyntitulojen kuin muidenkin myyntitulojen osalta. Samoin varsinkin uudet sponsorisopimukset saattavat sisältää yksityiskohtia liittyen pelien määrään.

Markkinointistrategiaan voisi vähitellen toivoa jotain muutosta. Liigaotteluiden turvallisuutta pitäisi pystyä korostamaan entisestään. Ne Hämeenlinnassa pari katsomossa ollutta koronapositiivista olisi melkein voinut vaikenemisen sijaan ottaa esimerkeiksi siitä, että hallilta ei yhtään lisätartuntaa kenellekään tullut kun turvavälit ovat kunnossa ja maskit kasvoilla. Olen pari liigapeliä käynyt katsomassa tällä kaudella ja paljon turvallisempi olo ollut niissä kuin vaikka ruokakaupan jonossa. Aika hyvät turvavälit katsomoissa on joka suuntaan ja järkkäritkin opastivat että tulla sanomaan jos haluaa vaihtaa tyhjempään osaan katsomoa kuin mikä paikkanumero lippuun oli merkattu.

Se vielä unohtui sanoa, että seurat itse eivät juurikaan tee mitään itsenäisiä päätöksiä näihin liittyen. Aina jokaisessa lievemmässäkin tapauksessa konsultoidaan lääkäriä ja/tai sairaanhoitopiiriä. Seuran sisäiset karanteenipäätökset tekee joku ihan muu kuin toimari.
 
Viimeksi muokattu:
Bauerilta piti tulla ”koronamalli” elokuussa. En ole kyllä nähnyt missään, en kentällä, enkä kaupoissa.


Kyllä noita nopean googlauksen perusteella on jo markkinoilla ja nettikaupat myyvät tätä mallia. Tosin kuvien ja videon perusteella tuo kokopleksi ei mitenkään aukoton (kirjaimellisesti) ole.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Empä oikein usko että Liigan keskeyttäminen ainakaan heikentäisi JYPin asemaa taloudellisesti, päin vastoin, YT aikana lomautukset kevääseen asti on varmasti halvempaa kuin pelata puolityhjällle hallille koko kausi, Pelsujen tilanteesta en osaa sanoa, mutta taitaa siellä olla aika samankaltainen tilanne.

Joku voi korjata mutta ei taida olla ainakaan toistaiseksi mahdollista lomauttaa pelaajia tuonne huhtikuun loppuun asti?

Kaikki tulohan on melkein sidottu tiettyyn ottelumäärään yhteistyökumppaneilta, kausikorttilaisista ja tv-sopimuksesta, että ei se kauden lopettaminenkaan kovin edullista taida olla ja miten lähteä ensikautta rakentamaan jos se organisaation pohja on kokonaan hajoitettu. Että kyllä uskon että pitemmän päälle on rahallisesti parempi jos yritetään mahdollisimman pitkään sinnitellä ja menoja sopeuttaa niin paljon kun mahdollista.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikö ne nyt oikeasti voisi liitossa perua tuon kaljala turnauksen. Kaikissa osallistujamaissa taitaa olla myös huonompi tilanne kuin Suomessa. Yleisömenestyskään tuskin olisi mutta ehkä tv-rahat on liian suuret.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Maajoukkuetauon aikana ei kuulemma saa pelata liigaa. Juttu itsessään maksumuurin takana niin en tiedä tarkemmin mitä siellä lukee.




Luulen, että tähän se jossain vaiheessa menee. Siis että pelataan useita pelejä samassa kaupungissa. Vaikka neljä joukkuetta yhdessä kaupungissa ja kolmena päivänä jokaisella kolme peliä, sitten muutaman päivän testitauko ja seuraavaan kaupunkiin ns. kuplaan pelaamaan muita vastaan. Voisi toimia pelillisesti, mutta taloudellisesti tuskin olisi kestävä ratkaisu. Oulussa tuskin kiinnostaisi ketään mennä katsomaan Sport-JYP-peliä niin, että tuotot menevät JYP:lle kotijoukkueena.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Bauerilta piti tulla ”koronamalli” elokuussa. En ole kyllä nähnyt missään, en kentällä, enkä kaupoissa.


Tämmöinen olisi varmaasti hyvä kaikkien kannalta.

Tätä en kyllä ymmärrä miksei pelaajat voisi käyttää noita vanhanliiton kokopleksi kypäriä. Tätähän tuli jo muutama viikko takaperin ehdotettua. Eipä olisi mikään aukoton suoja, mutta esim. nyt tässä Kärpät - Kalpa pelissä olleista luultavasti aika moni Kalpan pelaaja olisi päässyt vähemmällä altistuksella jos jollakin Kärppien pelaajalla on ollut tartunta jo ko. pelin aikana.
 

Glove

Jäsen
Tämmöinen olisi varmaasti hyvä kaikkien kannalta.

Tätä en kyllä ymmärrä miksei pelaajat voisi käyttää noita vanhanliiton kokopleksi kypäriä. Tätähän tuli jo muutama viikko takaperin ehdotettua. Eipä olisi mikään aukoton suoja, mutta esim. nyt tässä Kärpät - Kalpa pelissä olleista luultavasti aika moni Kalpan pelaaja olisi päässyt vähemmällä altistuksella jos jollakin Kärppien pelaajalla on ollut tartunta jo ko. pelin aikana.
Vanhanliiton pleksejä ei taida olla enää varastossa. Kuvissa Bauerin nykyinen kokopleksi, jossa alaosa on aika avoin, eikä auta asiaa koronan kannalta. Toisessa kuvassa sama pleksi koronasuojalla.
 

Liitteet

  • bauer.png
    bauer.png
    815,8 KB · kertaa luettu: 119
  • Bauer2.png
    Bauer2.png
    423 KB · kertaa luettu: 121

Glove

Jäsen
Liigan miljoonabisneksen osuus tämän maan bisneksistä taitaa olla luokkaa promillen osia, jos sitäkään. Ihan naurettavaa, että liigapelaajat pitäisi mennä testausjonossa muiden ohi. On niitä useampia ammattikuntia, jotka on tärkeämpiä ja pitävät tämän maan pyörät pyörimässä.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Tässähän rupeaa ihmettelemään, että miten just muutama sivu sitten surkuteltiin, kuinka valtion tukia kaipaisi miljoonabisnes ja onko Kärpät sarjan köyhin joukkue, kun joutui osan pelaajista laittamaan jonoon ihan julkiselle puolelle. Luulis, että kapitalistisesti sitten näin ylivertaisella bisneksellä kuin suomalainen jääkiekko olis varaa hankkia ihan oma testilabrapalatsi kojeineen, lekureineen ja huippupalkattuine hoitajineen. Sinne voi sitten jokaisen pelaajan lähettää testattavaksi ihan samantien vaikka päivittäin. Jaa ei vai? Ehkei se sitten olekaan niin tärkeää.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Bauerilta piti tulla ”koronamalli” elokuussa. En ole kyllä nähnyt missään, en kentällä, enkä kaupoissa.


Jos kerran noita on jo kaupoissa, niin on kyllä kumma, ettei Liiga ole vielä herännyt noita käyttämään. Luulisi tuon kuitenkin vähentävän pisaroiden lentämistä huomattavasti ja estävän sitä kautta tartuntoja.

Luulisi kiinnostavan ottaa kaikki keinot käyttöön, että kausi saadaan vedettyä jotenkin läpi.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jääkiekko on liigatasolla laji, jossa vain ns huiput pärjäävät. Siinä olen dana77:n kanssa samaa mieltä. Mutta loppujen lopuksi itselleni on aivan se ja sama, vaikka liiga laitettaisiin viideksi vuodeksi hyllylle eikä yhtään ottelua pelattaisi. En ole tajunnut enkä tajua miksi jollekin kiekon siirtelijälle pitää maksaa luokkaa 200.000 - 300.000 €/kausi.

Sen ymmärrän, että sairaanhoitajat ovat aliarvostettu ammattiryhmä. Yksi useammista sosiaali- ja terveydenhuollon aliarvostetuista ammattiryhmistä. Mutta dana77:n laukomat kommentit eivät paranna pätkääkään heidän ammattiensa arvostusta.

Mutta mielipiteitä on monia, joku mielipide on vain idioottimaisempi kuin toinen.....
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkiekko on liigatasolla laji, jossa vain ns huiput pärjäävät. Siinä olen dana77:n kanssa samaa mieltä. Mutta loppujen lopuksi itselleni on aivan se ja sama, vaikka liiga laitettaisiin viideksi vuodeksi hyllylle eikä yhtään ottelua pelattaisi. En ole tajunnut enkä tajua miksi jollekin kiekon siirtelijälle pitää maksaa luokkaa 200.000 - 300.000 €/kausi.

Sen ymmärrän, että sairaanhoitajat ovat aliarvostettu ammattiryhmä. Yksi useammista sosiaali- ja terveydenhuollon aliarvostetuista ammattiryhmistä. Mutta dana77:n laukomat kommentit eivät paranna pätkääkään heidän ammattiensa arvostusta.

Mutta mielipiteitä on monia, joku mielipide on vain idioottimaisempi kuin toinen.....
Kyllä, saatika sitten, että tienaa miljoonia ja kymmenia miljoonia rapakon takana siitä, että pelaa jääkiekkoa. Ei ole tämä maailma eikä järjestelmä kovinkaan reilu, kun vertaa, että ammattitaitoinen sairaanhoitaja tienaa kaikkine lisineenkin aiva maksimissaan bruttona 3000€. Toki jääkiekko on hyvää viihdettä minunkin mielestä ja ymmärrän sen arvon siinä mielessä, mutta kyllä nuo mittakaavat palkoissa on täysin suhteettomia. AIvan turha verrata siihen, että jääkiekkoilijan ura on niin lyhyt, ei kukaan muukaan voi eläkkeelle jäädä 35 vuotiaana, jos hommat loppuu, vaan on keksittävä jotain muuta työtä tai kouluittauduttava uudelleen.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt jouduttiin kolme peliä siirtämään eli busineksen näkökulmasta homma kustiin Kärppien toimesta rankasti jotta säästettiin yhden testin hinta.
Eihän Kärpät olisi hyötynyt mitään siitä, jos testi olisi valmistunut nopeammin. Heiltä olisi peruttu yksi ottelu enemmän kuin nyt peruttiin, eli myös viime perjantain KalPa-ottelu. KalPalta taas olisi peruttu kaksi ottelua vähemmän, eli kolmen sijasta vain tuo viime lauantain matsi. Siis Kärpillä ei ollut siten ainakaan taloudellista houkutinta maksaa enemmän nopeammasta testistä.

Ihmeellistä kohkaamista muuten ollut tästä Kärppien testauspolitiikasta ensimmäisen positiivisen tuloksen jälkeen täällä. Oireiset testattiin ilmeisen nopeasti ja loppujen testaamisen nyt luulisi olevan testijonossa kiireysjärjestyksessä ihan viimeisenä. Ovathan he joka tapauksessa jo karanteenissa ja ennemmin kannattaa vähän odotella, että tauti ehtii itämään kuin rynnätä heti testiin. Ylipäätään siitä tiedosta on enää vain suhteellisen vähän hyötyä, jos joku karanteenissa olevista vielä paljastuu viruksen kantajaksi.

KalPalta olisi kyllä hyvin voinut lyödä koko joukkueen karanteeniin, koska ei ole mitään takeita siitä, että noin nopeasti otetuilla testeillä olisi kaikkia jatkotartuntoja vielä Kärppien joukkueesta löydetty. Mutta ehkä Kuopiossa nyt ymmärretään ottaa hissukseen oli sitten virallista karanteenia päällä tai ei.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eihän Kärpät olisi hyötynyt mitään siitä, jos testi olisi valmistunut nopeammin. Heiltä olisi peruttu yksi ottelu enemmän kuin nyt peruttiin, eli myös viime lauantain KalPa-ottelu. KalPalta taas olisi peruttu kaksi ottelua vähemmän, eli kolmen sijasta vain tuo viime lauantain matsi. Siis Kärpillä ei ollut siten ainakaan taloudellista houkutinta maksaa enemmän nopeammasta testistä.
Tämä osoittaa ettei liiga ole ajantasalla jos ja kun leväperäisestä suhtautumisesta ei tule liigalta seurauksia. Toki liigassa pitää olla taloudellinen houkutin ohjaamaan toimintaan järkevämpään suuntaan.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Aikamoinen munkkipulla tuo, että vain kaksi positiivista koko joukkueessa. Olisi voinut helposti levitä useammallekkin henkilölle. Varsinkin joku fyssari tai hieroja olisi todella petollinen. Siinä tartuttaa helposti päivässä todella monta. Onneksi selvittiin näinkin vähällä.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aikamoinen munkkipulla tuo, että vain kaksi positiivista koko joukkueessa. Olisi voinut helposti levitä useammallekkin henkilölle.

Voihan sen munkkipullanakin nähdä. Mä nään sen niin, että Korona ei tartu kaukalossa juuri millään, eikä näköjään tartu edes pukukopissa.

Nyt vielä 0 positiivista KalPasta niin hössötys voidaan lopettaa ja pelata juuri niin kuin ennenkin, kipeät saikulla ja terveet kaukalossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös