Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 488 946
  • 16 370

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liigan otteluissa on ollut monessa paikkakunnalla vaikea saada yleisöä halliin, kuin myös täällä Porissa. Asiasta täällä varmasti keskustelua käytykin, mutta syy on selvästi siinä, että ottelutapahtumaa pidetään totaalisena tautipesäkkeenä ja riskinä saada korona ja näin se varmasti onkin, ei tarvitse kun sen yhden joka sitä kantaa. Mutta miksi halliin ei saada asetettua maski pakkoa? Kun kaikilla on maski naamalla, niin tuo se monelle sen turvallisuuden tunteen. Onko tässä joku lakipykälä vai mistä johtuu? Sanon lähes varmaksi, että jos halliin lyödään maskipakko, niin varmasti karsii jokusen katsojan, mutta lisää senkin edestä kävijä määrää. Itselläkin pienet lapset, joista etenkin nuorin (4v) viihtyy hallissa ja odottaa pääsevänsä jäähalliin, mutta tiedän että se maski ei lapseni naamalla pysy, niin valitettavasti joudun tuottamaan hänelle pettymyksen ja hän joutuu odottamaan parempia aikoja. Samoin jotkut iäkkäät ja he jotka kärsivät hengitysvaikeuksista ei varmasti pidä maskia miellyttävänä ja käyttöä mahdollisena, mutta sillon on vain jäätävä kotiin, niin julmaa kuin se onkin. Maskipakko ja väkeä halleihin, niin pelataan näissä tuppukylissä pääsarja lätkää vielä tulevaisuudessakin.
Maskipakko olisi ehdottoman tärkeä, mutta mä en usko, että sekään loppujen lopuksi tulisi pelastamaan tilannetta. Ihmiset ovat varovaisia ja välttävät tilanteita, missä kokoontuu iso joukko ihmisiä, eikä edes kaikki taudin pelossa vaan altistumisesta seuraavan karanteenin välttämiseksi, koska 2 viikon karanteeni haitaa monen elämää aika lailla. Mä kannatan sitä, että kausi yritettäisiin pelata läpi mahdollisimman kattavasti, vaikka sitten tyhjille katsomoille. Rahoituskanavia sen sijaan pitäisi miettiä, yleisömäärät eivät tule joukkueiden tilannetta rahoituksen osasalta pelastamaan, vaihtoehdoksi jää sponsorirahat sekä valtion suora tuki. Raha tai sen puuttuminen on tässä vaiheessa se kaikista suurin uhka, että kausi jää kesken useammalla joukkueella, jos ei jopa koko liigalla.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin paljon kaikenlaista uutisointia joka puolelta nii kysästään vaikka täältä.

Eli onko se nyt nin että tartuntalain nojalla hallitus ei voi määrätä kokoontumisrajoituksia muualle kuin ravintoloihin? Sitten paikallinen AVI on se joka käytännössä päättää miten liiga saa tietyillä alueilla pyöriä? Ja jos hallitus haluaisi tähän puuttua niin sitten pitäisi taas ottaa poikkeuslaki käyttöön?

Ihan vaan mietin että kun noita ravintoloisen rajoituksia alkaa nyt tulla niin luulis että sieltä alkaa pian aika kova kommentointi:”miksi liiga saa pyöriä kun on anniskelua ja muuta ja paljon ihmisiä.” Ja tästä sitten ilman mitään ennakkopohdintoja vedetään yleisö pois halleista.

En tietenkään tätä toivo, mutta lähinnä mietin lainsäädännön kannalta että miten se oikeasti menee.
Tartuntatautilain mukaan hallitus tekee suuret linjaukset ja AVI:t noudattaa näitä. Eli nyt hallitus ei sanele ylhäältä kaikkia koskevia asioita vaan hallitus määrää suuntaviivat ja toteuttava porras sitten toteuttaa. Ja juurikin noin, että jos hallitus puuttuisi niin se vaatisi taas valmiuslain käyttöönottoa. Silloin ammuttaisiin jälleen kärpästä tykillä eli rajoitukset koskisi sitten kaikkia. Nyt kun hommaa pyöritetään AVI:en kautta niin voidaan toimia aluekohtaisesti.

Mitä tulee ravintoloiden rajoituksiin, niin alueellisesti voidaan säätää tilanteesta riippuen erilaisia rajoituksia. Se mikä koskee ravintoloita ei tarvitse koskea yleisötilausuuksia ja päin vastoin. Lisäksi lakiin on tullut kohta minkä mukaan jos jossain ravintolassa ei säännöksiä noudateta niin ravintola voidaan määrätä suljettavaksi enintään kuukauden ajaksi.

Yksinkertaistettuna keinovalikoimaa on ja sitä on huomattavasti enemmän kuin keväällä. Niitä vain pitäisi nyt sitten kanssa käyttää.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Vähensin X tuntia siitä monletako yleensä loppuu. Sama logiikka

Osuvampi logiikka olisi mitata ensin mihin ajankohtaan lätkäpelissä osuu kaljan myyntipiikki, ja sulkea hallit ennenkuin tuo vahinko (juopuneet ihmiset laulamassa kannatuslauluja ja halailemassa toisiaan) pääsee realisoitumaan. Veikkaisin että se on toinen erätauko?

Ottelutapahtumia pitäisi siis lyhentää yhden erän verran, jääkiekko-ottelun näin kestäessä koronan kiihtymisvaiheessa kaksi erää. Paras tapa estää viruksen leviäminen jääkiekko-ottelussa on lyödä "valomerkki" päälle ekan erätauon jälkeen ja toisen erän päätteeksi summerin soidessa ihmisten täytyy poistua koteihinsa häpeemään.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Liigan otteluissa on ollut monessa paikkakunnalla vaikea saada yleisöä halliin, kuin myös täällä Porissa. Asiasta täällä varmasti keskustelua käytykin, mutta syy on selvästi siinä, että ottelutapahtumaa pidetään totaalisena tautipesäkkeenä ja riskinä saada korona ja näin se varmasti onkin, ei tarvitse kun sen yhden joka sitä kantaa. Mutta miksi halliin ei saada asetettua maski pakkoa? Kun kaikilla on maski naamalla, niin tuo se monelle sen turvallisuuden tunteen. Onko tässä joku lakipykälä vai mistä johtuu? Sanon lähes varmaksi, että jos halliin lyödään maskipakko, niin varmasti karsii jokusen katsojan, mutta lisää senkin edestä kävijä määrää.

Minäkin uskon, että maskipakko toisi enemmän kuin veisi katsojia. Ainakin Turussa oli ensimmäisessä kotiottelussa niin suurella osalla maski, että maskittomia katsojia tuskin kukaan jäisi kaipaamaan. Mikään lakipykälä ei maskipakkoa estä, sillä yksityinen järjestäjä saa asettaa sisäänpääsylle ehtoja. Ainoastaan julkiset palvelut eivät voi nykyisen lain puitteissa maskipakkoa asettaa.

Huomioithan, että kaikkien katsojien pitää käyttää maskia stadionilla koko ottelutapahtuman ajan. Ilman maskia saapuvien katsojien sisäänpääsy stadionille evätään.

Kyseessä siis Suomi - Bulgaria -futismatsi 11.10. stadikalla.

Lätkässä junttia, futiksessa kulttuuria?

Futiksessa taitaa olla kyseessä UEFA:n määräys eli maskipakko on edellytys sille, että UEFA:n kilpailuun saa ylipäänsä ottaa yleisöä. Tuon ehdon joutui tosiaan hyväksymään jo Suomen futismaaotteluihin lippua ostaessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Futiksessa taitaa olla kyseessä UEFA:n määräys eli maskipakko on edellytys sille, että UEFA:n kilpailuun saa ylipäänsä ottaa yleisöä. Tuon ehdon joutui tosiaan hyväksymään jo Suomen futismaaotteluihin lippua ostaessaan.
No enpä tapojeni mukaan lukenut ehtoja lippuja ostaessani. Mutta eipä tuo nyt haittaa vähääkään. Saivatpahan myytyä mulle sitten huuhkajat-maskin. Se naamariin ja menoksi.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
IFK:lta erittäin hieno päätös, toivottavasti muut seuraa perässä. Olikos Jyväskylässä maskipakko jo aikaisemmin?

Jos ei ala maskipakkoja pikkuhiljaa tulemaan muiltakin seuroilta, niin toivon että viimeistään liiga sen säätää parin viikon sisällä, vai onko liigalla auktoriteettia edes kyseisessä asiassa?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eniten tuossa Porin hallissa ihmetytti se, että ainakin vaikutti siltä, että kaikki tulivat samasta ja minkäänlaista lohko jakoa ei ollut. Ei tarkistettu katsomoon mentäessä lippuja ei mtn.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ei ala maskipakkoja pikkuhiljaa tulemaan muiltakin seuroilta, niin toivon että viimeistään liiga sen säätää parin viikon sisällä, vai onko liigalla auktoriteettia edes kyseisessä asiassa?
Kyllähän seurat on liigan sääntöjen alaisuudessa toimivia joten aivan varmasti Liiga voi määrätä että maskipakko tai ette ota katsojia sisään.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Uskooko ne siellä kotona että mies pitää maskia ja turvaväleistä huolta vaikka se olisi viikkopelissä selvänä siellä? Viikonloppuisin ainakin epäilys on suuri. Ei tämä niin helppoa ole, jos jengi joutuu pelissä käydessään viikoksi sohvalle karanteeniin. Tekee Liiiga ja seurat sitten mitä päätöksiä tahansa.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Imagohyöty saavutetaan maskipakolla mutta väitän ettei sillä ole Liigan jatkuvuuden kannalta merkitystä. Yleisömäärät ovat luonnostaan nyt erittäin vähäisiä. Vaikka olisi täysi tupa rajoitusten aikana, ottelutapahtuma on turvallinen ilman maskia. Väljää, väljää ja tauolla vaikka kaljaa kaljaa ja seurojen kassat kiittää.
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.10 asti. Eli Sportilta peruuntuu lisää kotipelejä.
 

Teela

Jäsen
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.10 asti. Eli Sportilta peruuntuu lisää kotipelejä.
Ja tarkennetaan, että määräys koskee Vaasan Sairaanhoitopiirin aluetta, AVI:n alue on huomattavan paljon suurempi.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Mestis määrää kaikille paikkakunnille maskipakon. Eiköhän liiga seuraa perässä alkuviikkoon mennessä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös