Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 252 419
  • 10 614

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Lähinnä huvittaa se että joku viitsii laskea kuinka monta ihmistä jonottaa tuohon jos se ei kuulu työhön tai ole erityisen tylsää.
Mutta tuossa varmaan se itse ihmisten tarkka lukumäärä ei ollut se ajatuksen ydin vaan pikemminkin ilmiö (jonotus) itsessään.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja sinä pysähdyit laskemaan nuo ihmiset? Itse en jaksaisi laskea. Kummalliseksi mennyt tämä kyttäyskulttuuri kun lasketaan ihmisten maskien käyttöprosenttia busseissa, kaupoissa ja nyt lasketaan kuinka moni ihminen hakee pikatesteistä tuloksia kaupungin keskustassa. Ei minulla ole aikaa tai energiaa käyttää noihin juttuihin.

Duunimatkani menee tuosta ihan vierestä, joten ilmiö on aika tuttu jo.

Lähinnä mielenkiintoisena anekdoottina ajastamme näen tämän. Rokottamattomien "suojelemisen" lisäksihän merkittävin syy koronapassin käyttöönototolle on ollut saada mahdollisimman moni vihoviimeinen kääntämään takkinsa rokotevastaisuuden suhteen ja ottamaan piikki hihaan. -Se että olet valmis hytisemään alkutalven pakkasessa hyvän tovin vain päästäksesi maksulliseen testiin, rokotteen ottamisen sijaan kertonee jotain. Jos kyseessä on vahva rokotevastainen vakaumus, niin ei sitä tietysti helpolla käännetä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika yksinkertainen logiikka. Henkilö x ei kuitenkaan olisi voinut käydä ottamassa ilmaista rokotetta tänään ja marssia saman tien baariin.

Vaikka olisi heti koronapassin tulon jälkeen päättänyt, että ottaa rokotteet päästäkseen baariin, niin ei auta. Toista piikkiä ei olisi siltikään vielä saanut ja testiin oli mentävä.

Itseasiassa jos en nyt väärin laskenut niin nyt tulevana lauantaina tuli 7 viikkoa täyteen kun passi tuli käyttöön 16.10 että jos oli nopea niin juuri ehkä ehtinyt ottaa ainakin jos paripäivää etukäteen ennakoi että laki otetaan käyttöön. Ainakin olen käsittänyt että 6 viikon välillä olisi mahdollista ottaa tehoste. Ensiviikonloppuna jono voikin olla jo hieman lyhyempi. Veikkaan kyllä myös että nämä pakkaset lisää tulevina viikkoina innokkuutta se eka ottaa ettei testeissä tarvitse jonotella.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Australia aloittaa koronarokotukset kaikille 5-11-vuotiaille tammikuun alussa. Australian terveysministeri totesi, että Pfizerin rokote todettiin pitkän ja huolellisen tarkastelun jälkeen turvalliseksi ja tehokkaaksi.

The Therapeutics Goods Administration "have made a careful, thorough assessment, determined that it is safe and effective and that it is in the interests of children and Australians for children 5 to 11 to be vaccinated," said Health Minister Greg Hunt.

Australia regulator approves Pfizer vaccine for children 5-11 | Reuters
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Britanniaan ei pääse enää ilman testitulosta. Pelkät rokotteet eivät riitä.


Kyllähän nämä toimet aikamoiselta ylireagoinnilta vaikuttavat. Täytyy toivoa, että jos/kun käy selväksi, että rokotteet purevat vakavaan tautiin aivan yhtä hyvin kuin muidenkin varianttien kohdalla, näitä asetuksia puretaan yhtä hätäisesti.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Britanniaan ei pääse enää ilman testitulosta. Pelkät rokotteet eivät riitä.


Ovat lähinnä sellaista poliittisten äärilaitojen mentaalimasturbaatiokamaa nämä rajoitukset. Toisille siksi että maahantulo vaikeutuu ja toisille siksi että kuluttamiseen perustuva talouskasvu sammuu.
 
F

Flonaldo

Tuo oli puhtaasti puoluepoliittinen päätös. UK:hon tultaessa testivaatimushan ei ole poistunut missään vaiheessa rokotetuiltakaan. Se testi vain on ollut sitten 0-48h saapumisen jälkeen.

Tätä demarit kirkuivat viikon ja kuinka päästetään kaikki variantit tulemaan jne. Joten tory-hallitus totesi että vähempi vaiva näin.

Testi vasta saavuttaessa yksi peruste ollut se, että suuressa osassa maista mihin britteihin tullaan, on lähtöpään "testi" vain ostettu todistus ja ketään ei oikeasti ole testattu.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sattui silmiini tuollainen englanninkielinen video, jossa selitetään ytimekkäästi Saksan rajoitustilanne. Vloggaajan ohje on yksiselitteinen. Älä matkusta Saksaan.




Toisaalta noista nyt ei ole EU-alueelta tulevalle rokotetulle yleisesti mikään suurempi ongelma. Toki passi ja maski pitää olla eivätkä yökerhot ole auki.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
On se jännä, kun ei vieläkään ole työterveydentoimijoita saatu paremmin rokotusten pistäjiksi.

Turun kaupungin tartuntatautilääkäri Jutta Peltoniemen mukaan Turku koordinoi kaikki lähikunnat ja kaikki halukkaat työterveydentoimijat yhteistyöhön.

– Työterveyshuollot olivat aktiivisesti mukana koronarokotusten 1. ja 2. kierroksissa ja nyt useampi taho on osoittanut kiinnostusta rokotusten jatkamiseen myös kolmannella kierroksella, Peltoniemi sanoo.

– Uskon, että sillä on ollut erittäin suuri merkitys, koska mitä enemmän on rokottajia, sitä helpommin rokotuksia on saatavilla.

Työmarkkinajärjestöt ovat jo pitkään vaatineet työterveyshuollon laajamittaista mukaan ottamista koronarokotuksiin. Viimeksi eilen asiaa vaati elinkeinoelämän toimitusjohtaja Jyri Häkämies MTV:n Uutisextran haastattelussa. Hänen mielestään hallitus tai sosiaali- ja terveysministeriö voisivat patistaa kaupunkeja ja kuntia siirtämään koronarokotuksia myös työterveyshuollon tehtäväksi.

Yksityisten terveys- ja sosiaalialan toimijoiden edunvalvoja Hyvinvointiala HALI:n terveyspalveluiden johtaja Hanna-Maija Kausen mukaan vain kolmasosa kunnista on tarttunut mahdollisuuteen hyödyntää työterveyttä koronarokotusten antajana.

– Osassa kaupunkeja, kuten esimerkiksi Turussa, työterveys on otettu hyvin laajasti käyttöön. Toisaalla työterveyshuoltoa on hyödynnetty pistemäisesti vain jossain yksiköissä.


 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viikossa nyt rekisteröity noin 135 000 annettua rokotetta.

Tuo on muuten ihan hyvä tahti jo noita annoksia mitä muutaman päivän takaisissa lukelmissa oli, tässä kun katselee niin nyt pitäisi alkaa tulemaan vuoroon helsingissä 70-74v ja riskiryhmä 1 16-54 jne.. joilla mahdollista 3. rokote ottaa jos ovat ottaneet heti kun oman ikäluokan aloitus oli. Eli tahti kasvanee 3 rokotuksista jo ihan luonnostaan ihan kivasti lähiaikoina. Oikeastaan kun normaalilla tahdillakin jo mennään kokoajan kohti nuorempia ja tahti kovenee niin en tiedä mikä kiire tässä oli vaatia aikaistamista jne.. niillä vanhuksilla on jo pitemmän aikaa ollut mahdollisuus ottaa se 3 rokote jo kuitenkin kun aika täyttyy..
 

Tuamas

Jäsen
Satuin kävelemään hetki sitten, vähän klo 21 jälkeen Kampintorin ohitse ja pikatestiin baariin päästäkseen oli jonottamassa 41 ihmistä! Pakkasta helsinkiläisittäin napakat -11 astetta. Varmasti jonossa jokunen rokotettukin ihan vaan seuraa pitämässä, mutta olettaen jonottajien olevan PK-seutulaisia, rokotteet olisi "baari-ikäinen" voinut hoitaa alta pois jo kuukausia sitten ja huomattavasti mukavammissa olosuhteissa odotellen.

Ratkaisukeskeisenä näkisin, että tässä olisi hyvä sauma lyödä viikonloppuisin rokotebussi siihen testipaikan kylkeen ja lyödä drinkkilippu käteen kaikille jotka hakevat testin lisäksi piikin hihaan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Töissä kävivät rokottamassa asiakkaille kolmansia rokotuksia... Oli melkoista säätämistä. Kaksi vähän varttuneempaa rokottajaa sekoili huolella ja taisi mennä väärä rokotus parikin kertaa, kun sekoilivat.

Rokotukset olivat siis edellisten mukaisesti ja mukana useampaa sorttia. Saatuaan rokotukset ohi lähtivät he muihin kerroksiin jatkamaan, mutta tulivat hetken kuluttua uudestaan ja ihmettelivät miten päättyivät taas tänne.

Vahvaa suorittamista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ratkaisukeskeisenä näkisin, että tässä olisi hyvä sauma lyödä viikonloppuisin rokotebussi siihen testipaikan kylkeen ja lyödä drinkkilippu käteen kaikille jotka hakevat testin lisäksi piikin hihaan.
Tehokasta, mutta henkilökohtaisesti särmänä kansankynttilänä lähinnä vituttaa, että osa kansasta on niin lapasia, että heitä pitää houkutella piikille.
 

Tuamas

Jäsen
Tehokasta, mutta henkilökohtaisesti särmänä kansankynttilänä lähinnä vituttaa, että osa kansasta on niin lapasia, että heitä pitää houkutella piikille.

Niin, minäkin ajattelin tätä vielä joku kuukausi sitten sen kautta että vitutti kaikenmaailman lapaset uuvatit, varsinkin kun joutui ratkaisemaan vielä työoloissa juttuja, joilta olisi vältytty jos porukka olisi ottanut rokotukset.

Mutta nyt kun on miettinyt, niin pakkohan se on taipua siihen, että meillä on totaalisia uuvatteja se ~10% kansasta, joille sitten pitää jakaa ämpärit/drinkkiliput ja järjestää rokotukset kauppa- tai baarireissun yhteyteen, jotta homma etenisi.
 

Byvajet

Jäsen
Tehokasta, mutta henkilökohtaisesti särmänä kansankynttilänä lähinnä vituttaa, että osa kansasta on niin lapasia, että heitä pitää houkutella piikille.

Kun ihmiset ovat valmiita vaivautumaan maksullisiin testeihin päästäkseen baariin, kysymys tuskin on laiskuudesta, useiden kohdalla ei myöskään periaatteellisesta vastustamisesta, vaan taustalla on pelkoja, epäluuloja ja harhaisuutta.

Näihin ihmisiin tulee suhtautua kuin mielenterveysongelmaisiin. Heidän tuomitsemisensa tai väheksyntänsä ei auta, vaan täytyy keksiä keinoja, joilla pelot voitetaan. Joidenkin mielestä varmasti mielenterveysongelmaisetkin ovat uuvatteja ja lapsia, mutta tällainen puhe on paitsi väheksyvää niin myös tiedollisesti onttoa.

Jos nyt vaikka sinä itse tai puolisosi tai lapsesi alkaisi kärsiä mielenterveysongelmista, niin sekö häntä auttaisi, että häntä nimitetään uuvatiksi? Ihan sama koskee rokotteita vältteleviä. Kun tunne on vahva, tieto ei mene perille, eikä sen vuoksi tietoon vetoaminen ja sen avulla ihmisen väheksyminen ole toimiva keino rokotekattavuuden kasvattamiseen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos nyt vaikka sinä itse tai puolisosi tai lapsesi alkaisi kärsiä mielenterveysongelmista, niin sekö häntä auttaisi, että häntä nimitetään uuvatiksi? Ihan sama koskee rokotteita vältteleviä. Kun tunne on vahva, tieto ei mene perille, eikä sen vuoksi tietoon vetoaminen ja sen avulla ihmisen väheksyminen ole toimiva keino rokotekattavuuden kasvattamiseen.
Ymmärrän tilanteen, kun puhutaan mielenterveyden ongelmista tai vahvan auktoriteetin misinformaation nielemisestä sellaisenaan. Harmittavasti vain näissä rokottamattomissa on myös täysin välinpitämättömiä, muissa yhteyksissä suht tolkullisia tapauksia, jopa ihan menestyneitäkin. Mun mielestäni tämä sakki on lapasia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kun ihmiset ovat valmiita vaivautumaan maksullisiin testeihin päästäkseen baariin, kysymys tuskin on laiskuudesta, useiden kohdalla ei myöskään periaatteellisesta vastustamisesta, vaan taustalla on pelkoja, epäluuloja ja harhaisuutta.

Ilmeisesti ei ole vaihtoehtona edellyttää vain koronapassia vaan aina on mahdollista päästä baariin 72h testillä. Jos passi olisi ainoa keino päästä bilettämään niin osa noista skeptikoistakin hakisi kyllä piikin kiireen vilkkaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilmeisesti ei ole vaihtoehtona edellyttää vain koronapassia vaan aina on mahdollista päästä baariin 72h testillä. Jos passi olisi ainoa keino päästä bilettämään niin osa noista skeptikoistakin hakisi kyllä piikin kiireen vilkkaa.

Tuo voisikin varmaan poistua valikoimista viimeistään vuodenvaihteessa, siihen mennessä kaikki halukkaat on kyllä päässyt ottamaan molemmat rokotteet passin tulon jälkeen kaikkialla Suomessa.
 
F

Flonaldo


Immunogenicity, safety, and reactogenicity of heterologous COVID-19 primary vaccination incorporating mRNA, viral-vector, and protein-adjuvant vaccines in the UK (Com-COV2)

Toinen briteissä suoritettu rokotemix-tutkimus raportoi tuloksiaan. Tässä siis tutkittiin puolestaan toisia annoksia, kun tuo edellinen oli kolmansien tutkimus.

AZ:n jälkeen annettu Moderna oli jälleen luvuiltaan aivan huima ja myös Novavax tuotti kovat tulokset. Pfizerin jälkeen Moderna oli hieman parempi kuin toinen Pfizer, Novavax hieman heikompi kuin toinen Pfizer.

Huomattavaa myös, että Moderna tuotti molemmissa tapauksissa yli tuplat sivuvaikutuksia, niin lieviä kuin hieman vakavampia. Tosin nämäkään eivät yhä olleet mitään poikkeuksellisia, vaan näitä ns. normaaleja kipuja, päänsärkyjä, kuumeita ja väsymyksiä.
 

Nagiri

Jäsen
Onkos millaisia oireita tullut tuon kolmannen rokotteen jälkeen teille ketkä sen ovat saanee? Itsellä tuo kolmas rokote on juuri ennen lomia ja vähän mietityttää, onko jälkioireet olleet kovempia/lievempiä tuon kolmannen annoksen jälkeen?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onkos millaisia oireita tullut tuon kolmannen rokotteen jälkeen teille ketkä sen ovat saanee? Itsellä tuo kolmas rokote on juuri ennen lomia ja vähän mietityttää, onko jälkioireet olleet kovempia/lievempiä tuon kolmannen annoksen jälkeen?

Tuolla huikealla kahden henkilön otannalla sanoisin, että ne ovat lievemmät. Ensimmäisellä tuntemallani henkilöllä ei ole tullut yhdestäkään koronapiikistä merkittäviä oireita. Toisella tuli toisesta jonkinlaisia lievähköjä oireita, mutta kolmannesta ei mitään. Olen myös lukenut jostain, että kolmas piikki olisi monilla aiheuttanut lievempiä oireita toiseen verrattuna, mutta eipä tuo mikään virallinen tieto ole.
 

Outsider

Jäsen
Just erehdyin kommentoimaan somessa yhden tutun valitukseen mm. koronapassista, että mitä jos vaan otettais niitä rokotuksia, niin päästäisiin mainituista ongelmista. Eiköhän sinne saapunut heti joku* paikalle huutelemaan rokotuksien haitoista ja siitä kuka niistä sitten ottaa vastuun. Ilmeisesti vastuu pitää aina olla jollain muulla, kun hankala nähdä rokottamattomia minään vastuunkantajina siinä että esim. yhteiskunta pyörii näin korona-aikanakin suht normaalisti.

*yllättäen profiilissa jaettuna ”uutisia” vakavista rokotehaitoista, joissa ainoat lähteet yksittäisistä Facebook kirjoituksista tai mv-lehdestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös