Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 255 915
  • 10 614

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ilmeisesti erittäin harvinainen riski aivolaskimotukoksiin AZ rokotteella on havaittu 2 tutkijaryhmän toimesta. Kohonnut riski on kaiketi niin pieni, että sitä on vaikea nähdä jopa tilastoissa. Sinänsä hyvä, että tämä on löydetty ja siihen voidaan reagoida, mutta toisaalta valitettavan paljon tämä lisää myös pelkoja AZ rokotetta kohtaan. Ihmiset uskovat lottovoittoonkin, joten tässä on varmasti yksi iso syy miksi tämä rokote ei enää kaikille kelpaa.

 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikesta eilisen scheissesta huolimatta, itse "rintamalla" perjantai oli melko tehokas. Ensimmäisiä annoksia annettiin 23 321, mikä jää ennätysluvuista, mutta sentään kutakuinkin Hollolan väkiluku. :)

Toivottavasti negatiiviset uutiset rokotuksiin liittyen olivat ainakin viikon osalta tässä. Nyt vain jok'ikinen Pfizer ja Moderna olkavarteen viimeistä tippaa tiristäen. Kyllä tämä tästä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tarkoitus oli varmaan ihan hyvä mutta... :)

Tällä hetkellä on alustava teoria biologisesta prosessista, millä rokote voisi aiheuttaa yli-immuunireaktion, mikä voisi johtaa tai myötävaikuttaa aivoveritulpan syntymiseen. Vielä mitään ei ole todistettu, että rokote aiheuttaisi mitään.

Lisäksi tämä "yksi miljoonasta" on siis se kuinka näitä on nyt esiintynyt. Vaikka nuo tapahtumat ovat hyvin harvinaisia, ei varmasti voida olettaa, että ilman minkäänlaista rokotteen vaikutusta niitä tulisi 0. Ainoat tapaukset, mitä toistaiseksi on raportoitu tutkitun syvällisemmin ovat Saksasta ja Norjasta.

Ja koronakaan ei tosiaan tapa yhtä sadasta. Ehkä 0,5 %, ehkä hieman korkeampi, riippuen joka tapauksessa väestöstä.

Nämä aivoveritulpan saaneet eivät myöskään ole läheskään kaikki kuolleet - joten vertailu koronaan kuolleisiin on siinäkin mielessä epäsuhtainen. Suomen kahdesta tapauksesta olisi varmasti tänään kerrottu, jos he olisivat menehtyneet. Tai jos se nyt jätettiin kertomatta ja paljastuu myöhemmin, niin mononkuvaa kankkuun aika hätäiseen...

Osa näistä rokotteen saaneista ja aivoveritulpan saaneista on terveydenhuollon väkeä, osa sitten erilaisia riskiryhmäläisiä. Suomalaiset oletettavasti juuri riskiryhmäläisiä.

Keskimääräisen riskiryhmäläisen todennäköisyys sairastua vakavasti koronan saatuaan on huomattavasti korkeampi kuin yksi prosentti. Sitten on tietysti mikä on todennäköisyys saada korona ylipäänsä. Suomessa, toistaiseksi, suhteellisen matala. Mitä pidempään aika kuluu, riski koko ajan kasvaa. Koko elämäänsä sille altistumiselta ei todennäköisesti kukaan voi välttyä.

Joka tapauksessa, kuten EMA, Fimea, MHRA, WHO, kaikki, ovat moneen otteeseen kertoneet: riski on suurempi olla ottamatta rokotetta kuin ottaa rokote.

No niin, nyt ehtii vastailla tähänkin. Tämä myös tiedoksi nimimerkille @obi-wan, ja toivottavasti tämä edes hieman veisi pois tätä valehtelijan mainetta.

1. Sanoin tässä yhteydessä kuolleisuudeksi noin prosentin. Totta on, että se ei suoraan pidä paikkaansa. Kuten kirjoitin tuolla toisessa ketjussa jo ennen tätä tähän ketjuun kiireessä laatimaani viestiä, tällä hetkellä kuolleisuus on noin 0.5%, jos sen laskee vertaamalla kahden viime viikon aikana kuolleiden määrää ja tätä edeltävän kahden viikon aikana sairastuneiden määrää. Tämäkään ei ole koko totuus, sillä osa sairastuneista jää edelleen diagnosoimatta. Ja toisaalta tässä kyseisessä ikäryhmässä (20-55 -vuotiaat) kuolleisuus on pienempi kuin koko väestössä. Koronakartan tietojen perusteella kuolleisuus on vain noin 0.05% tuossa ikäryhmässä (tässä hieman arvailua, kun siellä 50-60-vuotiaat on esitetty yhtenä ryhmänä... oletin siksi, että tuosta 50-55-vuotiaita on sairastuneista puolet, ja kuolleista neljännes).

Eli kyllä. Jos verrataan vain tuota ikäryhmää, jossa nämä veritulppatapaukset on tehty, niin tunnustan, että meni pieleen 20-kertaisesti. Jos taas tarkastellaan koko väestöä, niin sanoisin, että meni pieleen vain kaksinkertaisesti.

2. Minä tosiaan vertasin tuossa vastauksessani rokotteesta tulleita oletettuja veritulppatapauksia koronaviruksesta tulleisiin kuolemiin. Tämä ihan siksi, että pidän veritulppaa kaikesta vakavuudestaan huolimatta kuitenkin pienempänä pahana kuin kuolemaa. Tarkoitukseni oli vain kertoa kirjoittajalle, jonka viestiin vastasin, että näitä ikäviä sivuoireita tulee paljon vähemmän kuin taudin sairastamalla tulevia kaikkein vakavampia seurauksia. Jos vertailuun otetaan veritulpista tulleet kuolemat, niin sitten näitä seurauksia tulee vielä vähemmän.

3. Jätin tuon mainitsematta, että veritulppien ja rokotteen välistä yhteyttä ei edes voida varmaksi osoittaa. Tein tämän siksi, että jopa sillä oletuksella, että nuo kaikki tapaukset olisivat rokotteista johtuvia, ero rokotteiden turvallisuuden puolesta on edelleen valtava.

4. Sitäkään en huomioinut, että kaikki eivät sairasta koronaa. On toki mahdollista, että rokotteen väliin jättävä säästyy tältä. Oletetaan kuitenkin, että koronasta eroon pääseminen vaatisi noin 70% laumasuojaa. Todennäköisyys sille, että henkilö sairastuisi jossain vaiheessa, on minusta karkeasti tuon saman verran.

Päivitetty laskelma:
- Karkea todennäköisyys 20-55-vuotiaalle kuolla koronaan: 0.7x0.05 = 0.035% = 1 / 2860
- Karkea todennäköisyys saada veritulppa rokotteesta: 25 / 20 000 000 = 0.0013% = 1 / 80 000

Sitä en pysty laskemaan, että kuinka moni rokotettu Euroopassa kuuluu tuohon 20-55-vuotiaiden ikäryhmään. Enkä tiedä, että kuinka moni noista tapauksista on lopulta osunut siihen. Mutta vaikka tässä olisikin heiluntaa, niin kukaan ei varmastikaan voi olettaa tilaston kääntyvän toiseen suuntaan.

Summa summarum: En mielestäni valehdellut, koska karkeat lukuni eivät muuttaneet lopputulosta mihinkään. Ero on edelleen valtava, vaikka lukemia vähän tarkentaakin.

Ja kyllä. Samaa mieltä olimme kaikki. Rokotteen turvallisuus verrattuna rokottamattomuuteen vie tämän "100-0".
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kunhan ei nyt vaan noissa muissakin rokotteissa ala ilmenemään, että yksi ihminen jossain on sairastunut ja sitten venataan ainakin pari viikkoa, että uskalletaan taas jatkaa. Sellainen rupeaisi jo ihan kunnolla hidastamaan tätä rokotusvauhtia.
Varmasti ilmenee ja paljon muutakin vakavampaa. Mutta kun se on täysin normaalia ja pitäisi muistaa mittasuhteet. Se on nyt täysin unohtunut. On unohtunut vaikka mitä ihan tavallinen jäykkäkouristustehoste voi aiheuttaa tai Burana. Epäuskoisena olen tapahtumia seurannut. Kunhan sinne nyt jäisi jonnekin kylmään yksi AZ ampulli, jotta saisin tuon saastan toukokuussa, kun toisen laakin aika on.
 

rpeez

Jäsen
Sinänsä hyvä, että tämä on löydetty ja siihen voidaan reagoida, mutta toisaalta valitettavan paljon tämä lisää myös pelkoja AZ rokotetta kohtaan. Ihmiset uskovat lottovoittoonkin, joten tässä on varmasti yksi iso syy miksi tämä rokote ei enää kaikille kelpaa.

Minusta ongelmallisinta tuossa on, että potilaan pitää itse alkaa kyttäämään oireita.

Ainakin itse koen hyvin vaikeana arvioida mitä tahansa oireita, ts. onko ne niin pahoja että pitää lääkäriin lähteä. Tässäkin päänsärky ja huimaus aika hankalia arvioida, näön heikkeneminen helpompaa mutta kun esim migreeni kohtaus tekee tuota myös niin ota siitä sitten selvää. Pfizer/Minerva/Johnson tänne, kiitos. Edit. Otan kyllä AZ:n jos muuta ei anneta.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Israelissa on näköjään saavutettu rokotusten saturaatiopiste kun ensimmäisen rokotuksen saaneiden osuus on muuttunut kahdessa viikossa 53% -> 55%. Vastaavalla periodilla toisen rokotteen saaneiden määrä on muuttunut 43% -> 51%, eli tuo indikoi ettei halukkaita ensimmäisen rokotteen ottajia enää löydy.

+70 vuotiaista rokotteen ottaneet keskim. 95% kansasta
40-69 vuotiaista n. 85%
19-39 vuotiaista n. 72,5%

Rokotteen teho näkyy erittäin hyvin kaikissa käyrissä. Laskennallinen R-luku on laskenut nyt 8.3. mennessä 0,66 eli tänä päivänä puhutaan n. 0,5 R-luvusta. Tartuntatapauksia tulee n. 1200 per päivä ja tuo on laskenut rajusti viimeisten 8 viikon aikana, samoin kuin sairaalahoidossa olevien ja kuolemien määrä.

Yhteiskuntaa avataan Israelissa edelleen enemmän ja enemmän, eli ensinnäkin jo rokotteen tutkimusvaiheessa osoitetut tehokkuuslukemat olivat kyllä paljon parempia mitä kukaan osasi odottaa ja nyt näkyy myös yhden kokonaisen yhteiskunnan osalta että rokote toimii erittäin hyvin.

UK:ssa yli 18 vuotiaita on 51 miljoonaa eli heillä jo 53% yli 18-vuotiaista on saaneet ensimmäisen rokoteannoksen. Tämä näkyy myös varsinkin kuolemissa jotka edelleen tippuvat -30% kulmakertoimella. Todetut tartunnat ovat tasaantuneet n. 5000 tasolle mutta tätä selittää yhteiskunnan avaamisesta johtunut piikki testausmäärissä, jotka ovat kahden viikon takaiseen tasoon verrattuna nousseet n. 150%. Tästä huolimatta siis tartuntamäärät pysyneet tasaisesti 5000 tasolla joka on taas kerran erittäin hyvä merkki.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Israelissa on näköjään saavutettu rokotusten saturaatiopiste kun ensimmäisen rokotuksen saaneiden osuus on muuttunut kahdessa viikossa 53% -> 55%. Vastaavalla periodilla toisen rokotteen saaneiden määrä on muuttunut 43% -> 51%, eli tuo indikoi ettei halukkaita ensimmäisen rokotteen ottajia enää löydy.

Mielestäni ovat tuolla kaiken aikaa menneet niin, että rokottavat aina ensin osan porukkaa kertaalleen, sitten osalle edellisiä toisia annoksia. Eli menevät pitkälti valmistajan alkuperäisen tehostetahdin mukaan.

Ainakin kahteen kertaan rokotettujen osuus on pitkään ollut korkea. Myös maan tartuntojen kehitys on ollut viikkokeskiarvolla mitattuna vähän tähän viittaavaa. Laskua on seurannut vakaa vaihe, ja tätä taas uudet vastaavat vaiheet. Nopeasti ajatellen nuo vakaat vaiheet voisivat olla pienellä viiveellä niitä, joissa on rokotettu enemmän tehosteita. Varmaa tietoa tämä ei kuitenkaan ole.


Tuolta voi katsoa tämän kehityksen. Daily new cases sekä 7 day moving average...
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Kontion mukaan Suomeen on tullut yhteensä 955 000 koronarokoteannosta. Niistä Pfizer-Biontechin rokotetta on 636 000 annosta. 242 000 annosta on Astra Zenecaa ja 76 800 annosta Modernaa.

Se lohtu tässä on, että Astran tuotanto-ongelmien vuoksi se ei ole tällä hetkellä ykkösrokotteen asemassa muutenkaan. Toivottavasti Pfizerin ennustukset myös pitää.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Mielestäni ovat tuolla kaiken aikaa menneet niin, että rokottavat aina ensin osan porukkaa kertaalleen, sitten osalle edellisiä toisia annoksia. Eli menevät pitkälti valmistajan alkuperäisen tehostetahdin mukaan.

Ainakin kahteen kertaan rokotettujen osuus on pitkään ollut korkea. Myös maan tartuntojen kehitys on ollut viikkokeskiarvolla mitattuna vähän tähän viittaavaa. Laskua on seurannut vakaa vaihe, ja tätä taas uudet vastaavat vaiheet. Nopeasti ajatellen nuo vakaat vaiheet voisivat olla pienellä viiveellä niitä, joissa on rokotettu enemmän tehosteita. Varmaa tietoa tämä ei kuitenkaan ole.


Tuolta voi katsoa tämän kehityksen. Daily new cases sekä 7 day moving average...

Täältä näet Israelin terveysministeriön datan, josta näkee myös rokotusdatan samalla dashboardilla. Olen nyt 10 viikkoa seurannut tätä päivittäin.

Worldometer poimii tuolta myös esitettävän datansa, jos jotain kiinnostaa niin lähdedatan näkee Worldometerin taulukkojen alapuolelta, siellä on mielenkiintoisia tilastoja myös UK:n osalta.
 
F

Flonaldo

Haluan @Sistis nyt vielä valittaa nillityshoviin :-) Ei sen takia, että tässä mitään valehtelua olisi ollut missään kohdin, vain erilaisia tapoja havainnollistaa riskejä ja ehkä hieman epätarkkoja tietoja.

1. Sanoin tässä yhteydessä kuolleisuudeksi noin prosentin. Totta on, että se ei suoraan pidä paikkaansa. Kuten kirjoitin tuolla toisessa ketjussa jo ennen tätä tähän ketjuun kiireessä laatimaani viestiä, tällä hetkellä kuolleisuus on noin 0.5%, jos sen laskee vertaamalla kahden viime viikon aikana kuolleiden määrää ja tätä edeltävän kahden viikon aikana sairastuneiden määrää.
En ehkä lähtisi millään kahden viikon jaksolla ja pelkästään Suomen datalla tuota laskemaan. Ei se kuoleman mahdollisuus nyt viikkotasolla seilaa mitenkään edestakaisin. Lisäksi Suomessa absoluuttiset luvut ovat, onneksi, niin pieniä, että joku Rauhaniemen sairaala tai Oulun hoitokoti heittävät ihan yksittäisinä ryppäinä jo lukuja eri suuntiin.

Suomen suht iäkkäällä väestöllä se on varmaan jotain 0,5 - 1,0 % - jos virus leviäisi koko väestöön varmaan sieltä korkeammasta päästä. Oli jo menossa alaspäin deksametasoonin, reumalääkkeen ja ylipäänsä parantuneiden hoitomenetelmien myötä, mutta brittivariantti saattoi syödä edun.

2. Minä tosiaan vertasin tuossa vastauksessani rokotteesta tulleita oletettuja veritulppatapauksia koronaviruksesta tulleisiin kuolemiin. Tämä ihan siksi, että pidän veritulppaa kaikesta vakavuudestaan huolimatta kuitenkin pienempänä pahana kuin kuolemaa.
Omasta mielestäni - jos vertailla haluaa - se osuvin vertailu olisi samankaltaisten terveysvaikutusten. Kuvatut aivoveritulpat ovat jokainen vakavia tapahtumia, mutta eivät siltikään kaikki tappavia tai välttämättä pysyviä haittoja aiheuttavia. Itse ottaisin verrokiksi mieluummin siis vaikkapa koronan takia tehohoitoon joutuneet, joita on kuolemiin nähden moninkertaisesti. Mutta: makuasia.

- Karkea todennäköisyys saada veritulppa rokotteesta: 25 / 20 000 000 = 0.0013% = 1 / 80 000
Tässä korostaisin nyt sitä, että kyse ei ole yleisesti veritulpista. Yleisesti kaikkia veritulppia tai vastaavia verenkiertohäiriöitä on valtavasti enemmän. Niiden osalta on sitten täysin yksiselitteisesti ihan jokainen viranomainen ja asiantuntija sanonut, että mitään lisääntynyttä esiintyvyyttä ei ole rokotuksen jälkeen.

Kyse on näistä erittäin harvinaisista CSVT-tapauksista. Luvuissa on myös hyvin suurta epävarmuutta toistaiseksi. Käsittääkseni EU-puolella ainoastaan Norja ja Saksa ovat vahvistaneet näiden tapausten olevan sen voimassa olevan aiheutumisteorian mukaisia.

Oma ihmetyksen aiheensa on se, että UK:ssa on 5 tapausta >10 miljoonan rokotetun joukossa. Tuo ei myöskään perustu pelkästään haittavaikutusilmoituksiin, vaan siinä on otettu (kuten Suomessakin) ristihaku rokoterekisterin ja terveydenhuollon muiden rekisterien välillä. Kuulostaa erikoiselta, että EU:ssa riski oisi nelinkertainen, ja noin suuri ero ei voi selittyä sattumalla.

Lisäksi AZ on nyt jo maailman laajimmin jaossa oleva rokote, ilmeisesti 100+ maassa. Intiassa on annettu miljoonia, ympäri Afrikkaa samoin. Jostain Malawin kylän tapauksesta ei varmasti tule tietoa kuin "sillä oli pää kipeä, sitten se delasi." Kuitenkin tähän mennessä ylivoimainen valtaosa on mennyt terveydenhuollon väelle, joten kyllä sieltäkin signaalia tulisi, jos se luokkaa yksi kymmenistätuhansista (eikä miljoonasta) olisi.

Ja niitä CSVT-tapahtumia ilmaantuisi joka tapauksessa normaalistikin. Ehkä jokaisen tapauksen kohdalla ei tehdä näin syvällistä tutkimusta, mikä sen on aiheuttanut - ja mekanismi saattaa esimerkiksi olla samankaltainen, mutta yli-immuunireaktion aiheuttajana jokin virus.

Ja kyllä. Samaa mieltä olimme kaikki. Rokotteen turvallisuus verrattuna rokottamattomuuteen vie tämän "100-0".
Tämä on hyvä yleistason tiivistys.

Jos nyt nykyisin käytössä olevan tiedon varjolla haluaa tarkempaa vertailua vielä, niin aivan ylivoimaiselle osalle väestöstä rokotteesta tulevan lisäriskin määrä on ~0. Lähiaikoina varmaan saadaan lisää tietoa siitä onko jotain muita riskitekijöitä (sukupuoli, ikä, lääkitys, muu alttius verenkiertohäiriöille). Ja vaikka nyt olisitkin juuri sellaiseen riskiryhmään kuuluva henkilö, olisi rokotteen hyöty silloinkin aivan eri kertaluokkaa kuin potentiaalinen riski.

UK:ssa yli 18 vuotiaita on 51 miljoonaa eli heillä jo 53% yli 18-vuotiaista on saaneet ensimmäisen rokoteannoksen. Tämä näkyy myös varsinkin kuolemissa jotka edelleen tippuvat -30% kulmakertoimella. Todetut tartunnat ovat tasaantuneet n. 5000 tasolle mutta tätä selittää yhteiskunnan avaamisesta johtunut piikki testausmäärissä, jotka ovat kahden viikon takaiseen tasoon verrattuna nousseet n. 150%. Tästä huolimatta siis tartuntamäärät pysyneet tasaisesti 5000 tasolla joka on taas kerran erittäin hyvä merkki.
Eikä vain testausmäärissä, vaan testauksen tavoissa. PCR-testien (l. lähtökohtaisesti oireellisten ihmisten) testien määrä on pysynyt samana 1½ kuukautta. Sen sijaan kun lapset palasivat kouluihin, niin erityisesti yläkoululaisia testataan pikatesteillä 1+ miljoona päivässä - kaikki siis oireettomia.

Vaikka nuo pikatestitkin ovat osoittautuneet tarkemmiksi kuin mitä epäiltiin, mahtuu tuohon jo ihan merkityksellinen määrä vääriä positiivisiakin, kun tehdään kouluviikon aikana 5+ miljoonaa testiä. Plus sitten se vaikutus, kun seulotaan valtavaa oireettomien joukkoa, niin sieltäkin nousee esille niitä, jotka eivät aiemman kaltaisella testaamisella olisi päätyneet lukuihin.

"Vertailukelpoisissa" luvuissa siis mentäneen vieläkin alaspäin.

Se mikä siellä on paikallisen THL:n tutkimuksissa noussut myös esiin, että ikäryhmä kerrallaan kuolleisuus on laskenut nopeammin kuin muulla väestöllä. Ensin siis 80+, sitten 75, nyt jo 70.

Kuolemissa sitä pitkää häntää taas tulee vielä jonkin aikaa, kun esim. tämän viikon alussa sairaaloissa oli hengityskoneissa 1000+ ihmistä - iso osa sinne päätyneitä kauan ennen omaa rokotusvuoroa tulleiden tartuntojen seurauksena.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tällä hetkellä rokotettu 732121 ihmistä. Jos otetaan 2. rokotetut mukaan, ollaan rokotettu yhteensä 819654 rokotetta. Tällä viikolla rekisteriin tullut 135483 annettua rokotetta. Käyttämättä koronabotin mukaan 89346 rokotetta.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo


Hesarilta hyvää tiedonvälitystä. Proffa vaikuttaa maan johtavalta aivoverenkiertohäiriöiden asiantuntijalta. Tosiaan riskit ovat normaalistikin monikymmenkertaiset juuri näihin harvinaisiin aivolaskimotukoksiin nuorilla naisilla. Itselläni ei myöskään ollut mitään käsitystä tuon vaarallisuudesta, ja viime viikon hässäköinnin perusteella fiilis oli, että kuolleisuus on kymmeniä prosentteja - mutta ilmeisesti selvästi matalampi.

”Se on harvinainen. Alle yksi prosenttia kaikista aivoverenkiertohäiriöistä tapahtuu laskimopuolella. Esiintyvyys on muutama tapaus miljoonaa kohti vuosittain. Kolme neljästä on naisia. Ilmaantuvuuden huippu on 20 ja 30 ikävuoden välillä”, Roine kertoo.

”Aivolaskimotukos on vähän erityistapaus. Jos henkilöllä on sekä perinnöllinen tulppa-alttiustekijä että e-pillerit, tähän kombinaatioon liittyy monikymmenkertaisesti lisääntynyt sinustromboosiriski”, Roine sanoo.

Roineen mukaan tautia voidaan hoitaa hyvin. Jos diagnoosi tehdään nopeasti, Roineen mukaan taudista toivutaan erinomaisesti. Tautiin liittyvä kuolleisuus on alle viisi prosenttia.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lehtosen Lapalla hyvä rant Twitterissä ja pelko siitä, että Etelä-Afrikkalaisen päästessä Suomeen kaikki on ollut turhaa ja alusta aloitetaan koko show.

Käsittääkseni ainakin jotkut rokotteet kyllä tehoavat myös tuohon varianttiin. Oli miten oli niin ihmetyttää miten asiantuntijana itseään pitävä henkilö saa lietsottua itsensä tuollaiseen tilaan, jossa kaikki paitsi kusi on paskaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lehtosen Lapalla hyvä rant Twitterissä ja pelko siitä, että Etelä-Afrikkalaisen päästessä Suomeen kaikki on ollut turhaa ja alusta aloitetaan koko show.

Käsittääkseni ainakin jotkut rokotteet kyllä tehoavat myös tuohon varianttiin. Oli miten oli niin ihmetyttää miten asiantuntijana itseään pitävä henkilö saa lietsottua itsensä tuollaiseen tilaan, jossa kaikki paitsi kusi on paskaa.

Melkoinen sattuma. Olin itsekin tulossa laittamaan tuohon liittyvää Uuden Suomen artikkelia tänne. Brittiprofessorit ovat ainakin tuosta kovasti huolissaan.


Pitää nuo Lassen kommentit lukea. Oma käsitykseni on, että kyllä tuossa ihan aidosti uhka on. Mutta jos rokotteet suojaavat kuitenkin vakavalta infektiolta tuohon liittyen, kuten tällä hetkellä tuntuu, niin todennäköisesti tuo virus tulee aiheuttamaan jonkinasteinen vähän ikävämmän, mutta melko vaarattoman räkäyskäepidemian täällä ensi talvena. Ja jossain kohtaa joudutaan ehkä ottamaan tehosteita tuota vastaan.
 
F

Flonaldo

Menee. Tuo on käytännön sodanjulistus.

Pfizerin rokotteen Euroopan tuotantoketjun lipideistä jokin hyvin merkittävä osa tulee UK:sta. Tai siis, tuli.

vdL:llä on miljoonia ja miljoonia AZ-annoksia käyttämättömänä. Nyt sitten blokataan joitain muutamia miljoonia annoksia. Ja samalla vaarannetaan satojen miljoonien Pfizer-annosten tuotanto.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Menee. Tuo on käytännön sodanjulistus.

Pfizerin rokotteen Euroopan tuotantoketjun lipideistä jokin hyvin merkittävä osa tulee UK:sta. Tai siis, tuli.

vdL:llä on miljoonia ja miljoonia AZ-annoksia käyttämättömänä. Nyt sitten blokataan joitain muutamia miljoonia annoksia. Ja samalla vaarannetaan satojen miljoonien Pfizer-annosten tuotanto.

Erittäin ikävä asia ja EU:n johto on muninut rokotteiden osalta muutenkin. Viittaan mm. aiempaan keskusteluun ja NYT:n artikkeliin. Kompromissien kompromissina EU:n komission johtoon noussut, Saksan puolustusministerinä epäpätevöitynyt ja väitökirjansa plagioinnista kiinni jäänyt Ursula Von der Leyen tulee Euroopalle kalliiksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luin hyvin nopeasti tämän artikkelin, mutta ymmärtääkseni ilmeisesti mitään päätöstä ei kai vielä ole, vaan asiasta keskustellaan ministeritasolla tiistaina. Nyt järki käteen siellä komissiossa...

 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menee. Tuo on käytännön sodanjulistus.

Pfizerin rokotteen Euroopan tuotantoketjun lipideistä jokin hyvin merkittävä osa tulee UK:sta. Tai siis, tuli.

vdL:llä on miljoonia ja miljoonia AZ-annoksia käyttämättömänä. Nyt sitten blokataan joitain muutamia miljoonia annoksia. Ja samalla vaarannetaan satojen miljoonien Pfizer-annosten tuotanto.

Vahvalta vaikuttaa EU:n tekeminen, ei voi muuta sanoa.

Mitä ihmeen spedeilyä tämä on olevinaan? Löytyykö tähän jotain lähdettä?

EU on kyllä vetänyt täysin vihkoon rokoteasiat ja sama sekoilu tuntuu jatkuvan. Täysin vastenmielistä tällainen jälkikäteen harjoitettu protektionismi, jolla yritetään lähinnä epätoivoisesti paikata omia virheitä.


Siinä Blomman uutinen, johon tuossa viitataan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luin hyvin nopeasti tämän artikkelin, mutta ymmärtääkseni ilmeisesti mitään päätöstä ei kai vielä ole, vaan asiasta keskustellaan ministeritasolla tiistaina. Nyt järki käteen siellä komissiossa...

Totta. Von der Leyen on kuitenkin jo sanonut komission puheenjohtajana EU:n lopettavan rokotteiden viennin. Johon puolestaan Pfizer reagoi kertomalla, että tässä käy huonosti, jos Britannia vastaa. Kyse on erilaisista tarpeellisista rokotekomponenteista, joita tarvitaan Britanniasta EU:hun.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
EU näyttää kyllä hölmöltä näiden kaikkien ulostulojen kanssa. UK taas näyttää olevan täysi mulkku tuossa vieressä myös. Järjetöntä retoriikka keskellä pandemiaa.

Ei kuulu aiheeseen, mutta UK voi olla kusessa siinä vaiheessa kun "palataan normaaliin". Voisi kuvitella että jossain euroopassa istuu joku pitkävihainen virkamies odottamassa tilaisuutta kostaa tämä mielipaha joka UK on aiheuttanut.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SVT:n mukaan Norjassa ilmennyt kaksi uutta veritulppakuolemaa Astran rokotteen saaneilla. Eilen taas Tanskassa yksi kuollut. Tutkimukset kesken molempien maiden tapauksissa eikä mitään varmaa yhteyttä vielä osoitettu. Kuinkas näitä nyt kasaantuukin Pohjoismaihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös