Vaikka itse ottaisinkin AZ:n rokotteen mielihyvin, jos minulle sellaista heti huomenna tarjottaisiin, en voi olla miettimättä skenaariota, jossa EU olisi vähän Israelin tapaan pelannut "voittavaa hevosta" ja keskittynyt alusta lähtien Pfizerin rokotteen saamiseksi mahdollisimman monille. Luonnollisesti tilanne ei välttämättä sen parempi olisi, tietäen ko. yhtiön yhtä lailla rajallisen valmistuskapasiteetin.
Mielenkiintoinen, ainakin täällä medioissa vähemmälle huomiolle jäänyt positiivinen outlier rokotekattavuuden kehityksessä on viime viikkoina ollut Chile. Nopeasti katsottuna maa ei ole EU:n tapaankaan jättäytynyt yhden valmistajan varaan, mutta rokotukset ovat edenneet nyt vauhdilla, tällä hetkellä nopeimmin maailmassa ja noin 30% väestöstä on jo saanut ensimmäisen annoksen. Olkoonkin Suomi pärjännyt vertailussa EU-veljiin ja -sisariin nähden hyvin, en silti voi olla miettimättä, ettemmekö mekin olisi pystyneet tähän todella halutessa, jos 17,5 miljoonan asukkaan Suomea köyhempi valtio on tähän kyennyt. Tahmeahkon alun jälkeen myös muut Latinalaisen Amerikan maat ovat kiihdyttäneet rokotustahtiaan.
Näin lopuksi, olisi kyllä oikeasti kohtuullista saada joku THL:n pampuista oikeasti framille kertomaan, mitä vielä oletettavasti päiväkausien odottamisella AZ:n käytön jatkamiseksi halutaan saavuttaa. Kuten jo tässäkin threadissa ollemme saaneet lukea, lukemattomat suomalaiset ovat joutuneet turhan säätämisen ja hämmennyksen kohteiksi, kun kunnat joutuvat järjestelemään jo sovittuja rokotusaikoja uusiksi. Koitan ymmärtää äärimmäisen varovaisuuden puolesta, mutta kun kaikki tiedämme samaa rokotetta piikitettävän valtaville väkijoukoille ympäri maailmaa, joka ikinen hetki, näyttäytyy THL:än kategorinen "vähintään viikon tauko" päivä päivältä omituisemmalta.