KooKoo kaudella 2021–2022

  • 290 512
  • 1 276

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Mielenkiintoista nähdä miten Sam pärjää naapurissa. Pelaajana kaksi selvää vahvuutta, kova lämäri ja kiekon kuskaaminen hyökkäysalueelle. Puolustussuuntaan onkin sitten ajoittain melko kamalaa seurattavaa, oli jo silloin viitisen vuotta sitten. Pelaajaprofiilina sellainen pakin paikalta operoiva "neljäs hyökkääjä", jolla on pirun kova mutta epätarkka lämäri.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Olli Salon viisikkopelamisessa tuskin kukaan yksittäinen pelaaja onnistuu kasaamaan itselleen miinustilastoa. Varmasti jo pelkästään kiekon ylöstuonnissa tulee olemaan merkittävä apu KooKoolle. Hyvää työtä taas Kultaselta. Kiitos!

Tämä. Viimeisimmissä peleissä KooKoon puolustuskalusto on ollut vähintäänkin kyseenalainen, mutta vaikeuksista huolimatta kukaan ei sieltä erotu jatkuvilla hasardeilla ja paskalla pelaamisella. Rautaset, Teräväiset, Salmelat, Loposet ja Tuomolat ovat skulanneet ihan ok- tasolla, joten luulisi kokeneen ja KHL:ssäkin pelanneen Lofquistin vetävän ihan hyvin ja tuo mukanaan myös erityisosaamista ylivoimalle. Onneksi meillä on myös Nikkilä, joten tulivoima ei ole pelkästään Samin varassa. Eli Lofquist pääsee sillä tavalla paineettomasti aloittamaan, sillä täältä löytyy jo se ykköspakki, eli mitään sirkustemppuja ei tarvitse esittää.

Salon KooKoosta tulee vähän mieleen Leijonat arvokisoissa. Paperilla pakisto ei koskaan kestä vertailua muihin huippujengeihin. Mutta siitä huolimatta pärjätään, kiitos pelitavan, jossa viisikko on tiivis, tuki löytyy läheltä ja jokainen ukko tietää, mitä kentällä pitää tehdä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Älkää piitatko joidenkin SaiPa-fanien dissauksesta. Lofquist on oikeasti hyvä puolustaja. Viime SaiPa-visiitillä otteet jäivät lievästi pettymykseksi, mutta tähän on muutama ymmärrettävä syy:
- Pelaaja saapui kesken kautta joukkueeseen, joten peliin sisään pääseminen ottaa aina aikaa
- Käsittääkseni pelaaja joutui pelaamaan ison SaiPa-peleistään lainamailoilla, kun omat mailat olivat jääneet maailmalle. Tämä vaikutti laukausten tarkkuuteen, kun työkalu ei ole tuttu.
- SaiPalla ei ollut ketään muuta lämäripelotetta, joten vastustajan oli helppoa blokata Sam pimentoon yv-kuvioissa. Viime kaudella NHL:ssä nähtiin, miten Laineenkin tehot putosivat, kun hän oli Columbus-yv:n ainoa pelote. Winnipegissä homma toimi, koska niin Laine kuin Byfuglien omistivat kauheat kudit, ja jos vastustaja keskittyi puolustamaan toista vastaan, jäi toiselle enemmän tilaa.

Lofquistin ongelma SaiPassa oli epätasaisuus. Tämä näkyi hyvin kaudella 2015-16, jolloin hänen pisteensä jakautuivat seuraavasti:
SYKSY: 34 ottelua, 9+14=23 pistettä, 0,68 p/o
KEVÄT: 25 ottelua, 1+3=4 pistettä, 0,16 p/o
Paljon oli kiinni korvien välistä, koska sitten kun homma ei toiminut, gorilla kasvoi selässä ja homma ei sitten auennut enää oikein millään.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Samaa mieltä @mirasane kanssa. Jos Lofquistille oltaisiin tehty jatkosopimus tai tehty sopimus nyt niin SaiPa osio olisi täynnä kommentteja joissa kerrottan, että viime kevään esityksillä ei ole mitään väliä koska kaikki oli niin sekaisin.

Hyvän pelaajan lähtökohtaisesti saitte ja kyllä vähän pistää vituttamaan. Mutta onneksi meilläkään ei mene ihan järjettömän huonosti tällä hetkellä ja eipä tuonne pakistoon olisi edes ollut tarvetta.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikea analyysi. Todella virhealtis ja vastustaja tulee iskemään häneen täyden paineen matsista toiseen. Ei omaa mitään erityistä hockey älykkyyttä, joten saa nähdä millä kepillä Salo joutuu paimentamaan. Laukaus kova mutta 9/10 pleksiin. Jäädään odottamaan mitä herra saa aikaiseksi.
Meillä on kyllä täysin eri käsitys. Sam on nimenomaan erittäin kiekkovarma pelaaja. Ajoittain kikkailee yli rajojensa, mutta mielestäni on keskimääräistä luotettavampi pakki kuitenkin.
 
Hyvä haku sarjan huonointa ylivoimaa piristämään.

Onkohan aihetta sentterikaupoille, kun kielikellot huhuilevat Siikosen tilanteen olevan huono KooKoon kannalta?

Rautiaisen ja Nikkilän paluuta tässä kaipailee kovasti.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Meillä on kyllä täysin eri käsitys. Sam on nimenomaan erittäin kiekkovarma pelaaja. Ajoittain kikkailee yli rajojensa, mutta mielestäni on keskimääräistä luotettavampi pakki kuitenkin.

Tämä kuulostaa ihan hyvältä. Mielestäni paras tapa puolustaa, on tehdä se kiekolla ja ottaa vastustajan kiekonhallintaa pois ja tähän Salon KooKoo on nimenomaan pyrkinyt. Eli luulisi Lofqvistin tältäkin osin sopivan hyvin tuohon meidän sapluunaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan aihetta sentterikaupoille, kun kielikellot huhuilevat Siikosen tilanteen olevan huono KooKoon kannalta?

Erikoista, että Siikosen paluusta ei ole annettu julkisuuteen mitään arviota. Pelasi viimeksi vajaa kuukausi sitten 15.10. KooKoo-Sport ottelun loppuun asti peliajalla 17:01 ja sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään. Onkohan sitten loukkaantunut harjoituksissa vai missä, mutta eihän tuo hyvältä kuulosta, jos hänen tilanne KooKoon kannalta on huono.
 

Kalapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvältä tuntuvat nämä kiinnitykset. Kun saataisiin sairastupaakin tyhjemmäksi, rosteri alkaa näyttää mainiolta. Ja tietysti yllätyspakettia vielä toivotaan! Kunhan tuo kororonapiru ei sotkisi kuvioita. On kyllä ollut hienoa taas aistia pelitunnelmaa livenä. Ja tunnelmaahan Sumulaaksossa piisaa.
 

Karvikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Odotin Bergerin tyylistä pakkia, mutta kyllähän tämäkin kelpaa. Nyt on ainakin ylivoimaan kunnollinen viivapelote. Ei oo vastustajan mukavaa mennä blokkaamaan Lofquistin lämäreitä ja koska vastustaja joutuu ottamaan tarkemmin myös viivan, niin jää enemmän aikaa ja tilaa muille. Mielenkiintoinen hankinta ja uskon, että mies on kunnossa. Kova on luotto Kultasen hankintoihin, joten tuskin olisi hankittu ellei olisi kunnossa.
 

Larry David

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hei Terry Andista sen verran että mun papereissa ihan fiksu hankinta. Onko pelannut peräti nelosen laidalla nyt ja ketjussa ollut Koivisto (sentterinä!) ja Aaltonen toisella laidalla. Mun silmiin ovat saaneet aika hyvin painettua peliä vastustajan päätyyn - vaikka eivät kukaan ole koolla pilattuja - niin ovat pyörittäneet peliä laidoilla ja kulmissa. Aiheuttaneet kaikenlaista hässäkkää. Terryssä on ihan huima upside, ja jos ei kolmessa vuodessa muuta irtoa niin monipuolinen rotaatiopelaaja varmasti. Ja se jätkä on nimittäin sähäkkä, varmaan joukkueen top3 nopeimpia!
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan positiiviset fiilikset molemmista.

Andissa Kultanen ja valmennus näkee jotain, jota moni meistä ei näe. Annetaan Andin näyttää. And tulee pyörimään rotaatiossa jämäminuuteilla tämän kauden ja vasta tulevaisuudessa näkee, että oliko Terry osunut hankinta, vai ei.
Lähtökohtaisesti vertaisin Engbergiin ja luotan tässä kohtaa Kultasen ja valmennuksen näkemykseen.

Sitten Lofqvist. Ensin allekirjoittaneelle puski pintaan lievähkö pettymys.
Hetken asiaa märehdittyä alkoi Samin hankinta maistumaan. Ensinnäkin, jos ottaa viime kevään lyhyen pestin SaiPasta vertailuun, eli 11 matsia ja 1+5, niin eihän nuo tehot olleet ollenkaan huonot.
Karkeasti pisteet kerrottuna kahdella, saan tulokseksi 2+10. Noilla tehoilla haastaisi Nikkilän tällä kaudella ja olisi liigassa polustajien pistepörssissä siellä kympin hujakoilla. Jos siis mietitään joukkueiden tämän hetkistä pelimääriä kaudella 2021--2022 verrattuna Lofqvistin viime kevään lyhyeen stinttiin SaiPassa.
(Lähteenä txt-tv).

Lappeenrantalaiset haukkuu, mutta Lofqvist olisi siellä tälläkin kaudella helposti vähintään top-3 pakki. Vertailuksi vaikka Filip Pyrochta 22o 1+3 tai Joel Olkkonen 17o 0+5. Eri kaudet, eri miehet, mutta kunhan vertailen.
Ei ollenkaan huono valinta Kultaselta, kun ylivoimasta on puuttunut Nikkilän loukkaantumisen myötä se yv-pakki.
Ok, Seppälästä näkee, että se on kasvamassa siihen ruutuun, mutta Peetron aika ei oe vielä.
(sopimuskin loppumassa, koska jatkosopimus julkaistaan?)
Ainut huolettava asia Lofqvistissa on pelaamattomuus. Annetaan aikaa ja keväällä kukkii.

edit. vuosilukujen korjaus. Kiitos koronan, en enään tiedä, että mikä päivä tai vuosi on. 2v karanteenissa. NP.
 
Viimeksi muokattu:

Larry David

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Odotin Bergerin tyylistä pakkia, mutta kyllähän tämäkin kelpaa.

Kyllä. Kun lueskelin tuossa @Minor ja @Hummeri pakkiparisommitelmia, niin kummasti tuo yksi hankinta muuttaa jo tilannetta paljon parempaan. Varsinkin kun laskee Bonsan ja Nikkilän mukaan niin ei meillä pitäisi olla mitään hätää, päinvastoin aivan ideaalitilanne. Loponen ja Rautanen taistelee 7.pakin paikasta, molemmat kuitenkin pelanneet odotuksiin nähden todella hyvän alkukauden.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liedes varmaan lepää maanantain jos sunnuntaina maaottelu. Tosin sehän on Stadissa ja maanantaina pelataan stadissa IFK:ta vastaan.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Hyvä haku sarjan huonointa ylivoimaa piristämään.

Onkohan aihetta sentterikaupoille, kun kielikellot huhuilevat Siikosen tilanteen olevan huono KooKoon kannalta?

Rautiaisen ja Nikkilän paluuta tässä kaipailee kovasti.

Siikosen tapauksessa lienee iso mahdollisuus case Immoseen vol2. Ja oliko Siikosen sopimus kuinka pitkä?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nyt meni vaikeaksi! Sam Lofqist #3. Tämähän on lähes pyhäinhäväistys. Eikö muita numeroita ollut tarjolla? Mutta meneehän Paasovaarakin #72 eli ehkä tuo #3 on jotenkin nieltävissä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkohan KooKoon sairastuvalta ketään palaamassa ensi viikolla kokoonpanoon? Katselin liigan sivuilta eri joukkueiden loukkaantuneena olevien pelaajien määrää ja lukumääräisesti KooKoo näyttää tällä listalla pitävän kärkipaikkaa.

Muistaakseni seuraavanlaisia arvioita on annettu julkisuuteen loukkaantuneena olevien pelaajien osalta:

- Saku Vesterinen (kausi tai pahimmassa tapauksessa koko ura ohi)
- Alexander Bonsaksen (ei arviota paluusta)
- Petteri Nikkilä (ei arvioita paluusta)
- Toni Suuronen (kuntoutus aloitettu, paluu joulun jälkeen)
- Teemu Rautiainen (paluu maajoukkuetauon jälkeen)
- Miska Siikonen (ei arvioita paluusta)

Joo kyllähän se taitaa olla niin, että ainoastaan Teemu Rautiaisen osalta on kerrottu arvio paluusta kokoonpanoon.
Muista sivussa olevusta pelaajista ei ole ilmeisesti kerrottu mitään vai onko jollakin asiasta parempaa tietoa?
Onko kukaan käynyt väijymässä harjoituksia? Olisikohan sairastuvalta lupa odottaa ketään kokoonpanoon ensi viikolla?
 

Kurt

Jäsen
Minulla on muistikuva, että lehdessä olisi Bonsaksenin ja Nikkilän osalta ollut arviona 1-2 viikkoa. Ja tästä olisi ehkä jo tuon verran aikaa. En kyllä mene takuuseen tästä mielikuvastani.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minulla on muistikuva, että lehdessä olisi Bonsaksenin ja Nikkilän osalta ollut arviona 1-2 viikkoa. Ja tästä olisi ehkä jo tuon verran aikaa. En kyllä mene takuuseen tästä mielikuvastani.

Joo muistit ihan oikein. En muistanutkaan, että lehdessä olisi ollut juttua arvioiduista poiisaolojen pituuksista. Kouvolan Sanomien verkkolehdestä löytyi 25.10. päivätty uutinen, jossa mainittiin, että Nikkilä ja Bonsaksen ovat arviolta 1–2 viikkoa poissa. Nythän tuosta on kulunut jo yli kaksi viikkoa, mutta eihän näistä tietysti koskaan varmuudella tiedä, milloin loukkaantumisen jäljiltä pääsee pelikuntoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös