Kokoonpano 2007-08

  • 175 270
  • 638
Tila
Viestiketju on suljettu.

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
mirasane kirjoitti:
Mitä enemmän hankintoja on miettinyt, niin sitä paremmalta homma tuntuu erityisesti siksi, että nyt joukkue on lähes valmis, eikä olla vielä edes huhtikuun puolivälissä. Tällaista tilannetta ei ole tainnut ihan hetkeen olla. Uudet kaverit pääsevät nyt vetämään täyden kesätreenin Joren alaisuudessa ja maan paras kuntovalmentaja saa varmasti pojat löytämään lihaksistaan sellaisia lihassoluja, joiden olemassaoloa he eivät ole ennen tienneet.


Veit jalat suustani. Todella luottavaisin mielin odotan ensi kautta. Alkaisi vaan äkkiä. (hymiö)
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ferris kirjoitti:
Ennakkoon näyttäis siltä ainakin, että ilman aikamoista tason nostoa joka jampalta on pudotuspelipaikka taas aika tiukassa, vaikka hyökkäys näyttääkin ihan hyvälle.

Mällin luultavat runkomiehet
Mister X
Joni Tuominen
Ossi-Petteri Grönholm
Pauli Levokari

Taistelee vakipaikasta
Joonas Rönnberg
Jarno Lippojoki
Juho Mielonen

Pelaa silloin tällöin
Kimmo Vesterinen

Näinhän se menee. Viime kaudella suurimpana ongelmakohtana oli maalinteko. Nyt näyttäisi peräti siltä, että hyökkäyspää voisikin yllättäen olla se SaiPan paras ase. Kaikkea ei voi näillä euromäärillä saada, joten kärsijänä on selkeästi puolustus.

Kaksi parasta kiekollista pakkia menetettiin. Tuomiselta voisi odottaa sellaista Tikkasmaista kautta, mutta yksi mies ei riitä ottaen huomioon miten Mälkiä peluutti Tikkasen loppuun viime kaudella. Syyskaudella jääajat olivat hurjia ja kauden toisella puoliskollahan Höylän pelisuoritukset hiipuivat selvästi.

Näkisin, että OPG on puolustuksessa se avainpelaaja. Täytyy vain toivoa, että mies pystyy treenaamaan kesän täysillä ja ehjänä. Loukkaantumisiahan tuo puolustus ei kestä nyt kyllä yhtään. Parhaimmillaan erinomainen kaveri takalinjoilla äijämäisine otteineen ja pystyy myös auttamaan hyökkäyksissä.

Onhan tuolla onneksi sellainen potentiaalinen tasonnostaja ja viime kaudella Mälkiän "kurssituksen" läpikäynyt kaveri. Levokarilta odotetaan isoa kautta, mutta itse en kyllä Paukeen kohdalla näe oikein mitään. Viime kausi oli ainakin minulle iso pettymys. Välillä näyttää, ettei miestä oikein edes kiinnosta kiekkoilu, ratkaisut ovat usein pelottavan heikkoja ja eihän tuossa miehessä oikeasti ole sellaista kovuutta mitä tuolla maalinedustalla tarvitaan, tyhmissä jäähyissä mies sen sijaan loistaa. Kauden kruunasi sitten se Rahikaisen "nouto", myötähäpeän huipentuma... Mutta Mälkiä ilmeisesti näkee tässä jonkin sortin messiaspakin, joten näillä mennään ja toivotaan parasta.

Lippojoki sai onneksi varsin hyvin peliaikaa viime kaudella. Nyt olisi se vakipaikka tarjolla ja niitä A-junnuissa nähtyjä ylivoimatehojahan tarvittaisiin nyt myös liigatasolla. Mutta onhan tuo aika kovaa kun parikymppiseltä kaverilta odotetaan noin huimaa tasonnostoa... Sitten on nämä vieläkin kokemattomammat hiomattomat timantit Mielonen ja Vesterinen.

Mutta eihän yksi puolustajahankinta oikeasti riitä vielä mihinkään. Sittenhän kasassa on vasta kahdeksan puolustajaa, joista tosiaan kaksi on näitä junnuja.
Pakkohan tuonne on _vähintään_ se yksi backup-heppu hommata...? Eihän tuo horjuva korttitalo kestä muuten ainuttakaan loukkaantumista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ferris kirjoitti:
Ei pitäisi pistää liikaa painoarvoa näille johdon kommenteille, mutta kyllä hieman pistää ihmetyttämään, jos kauteen meinataan lähteä nykyisellä pakkikalustolla, jota vahvistetaan enää vain yhdellä pelaajalla. Ennakkoon näyttäis siltä ainakin, että ilman aikamoista tason nostoa joka jampalta on pudotuspelipaikka taas aika tiukassa, vaikka hyökkäys näyttääkin ihan hyvälle.
Kattelin tuota teidän pakistoa ja huomasin että SaiPalla olisi selkeästi Rontin Mikan kokoinen aukko siellä. Ei ehkä mikään "kovin koskaan ikinä" -pakki mutta sellaista 2-3 ketjun kalustoa ihan hyvin. Ei ilmeisesti saa Ässien kanssa jatkosopimusta ja muutenkin tuntuisi tarvitsevan maiseman vaihdosta. Mika on kuitenkin sen tason kaveri että pitäisi pelata liigassa jos vaan motivaatiota piisaa maiseman vaihtoon. Pesee kiekottomana Levokarin vaikka raamit ovat pienemmät, kiekollinen peli on suunnilleen samaa luokkaa...

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=17799 (profiilissa on kauden 05-06 kokonaismiinukset ilmestynyt +/- erotuksen tilalle, oikea luku on +1)

Että tämmöinen ilmaisena vinkkinä Mälkiälle ja kumppaneille.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jos kotimaisia pakkeja haetaan, toivoisin tulijan olevan mielummin Korpikari, Jaakola tai Kalteva kuin Rontti. SaiPa kuitenkin oman ilmoituksensa mukaan etsii vain yhtä puolustajaa ja tämän toivotaan ilmeisesti tuovan ennen kaikkea kiekollista osaamista, eli ellämainitut eivät liene niitä todennäköisimpiä ehdokkaita.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Hyökkääjien osaaminen menee ihan hukkaan, jos ei kiekkoa käsitteleviä puolustajia löydy rosterista, eikä kiekkoa saada hyökkääjien lapaan toimitettua. Viime kaudella oli sentään Petré, Tikkanen, Tuominen ja Palomäkikin parhaimmillaan, jotka saivat kiekon vauhtiin hyökkääjien lapoihin. Mielosen toivoisin kehittyvän huimin harppauksin kesän aikana, sillä muutamia pelejä nähneenä potentiaalia hyväksi liigatason puolustajiksi on olemassa. Passit lähtevät muistaakseni napakasti, joten toivottavasti raivaa itsensä kuuden pelaavan pakin sakkiin ohi esimerkiksi Rönnbergin.

Jos SaiPa haluaa ryhtyä maalintekokilpaan ensi kaudella, kuten hyökkääjiin panostavasta hankintapolitiikasta voisi päätellä, tulisi puolustustakin vahvistaa tähän suuntaan. Kiekko päätyyn -menetelmällä taitava, kevyt ja pienikokoinen hyökkääjistö menee aika hukkaan, näkisin ma.

Toivottavasti johto lopettaa pelottelun ja hankitaan se kiekkoliseen peliin pystyvä kaveri. Nykyistä puolustajistoa katsoessa se näyttäisi ainakin allekirjoittaneen silmään hyvinkin elämän ja kuoleman kysymykseltä. Rahaa ei tietysti liikaa ole ja toiveet jostain nyt jo varmasta liigasuorittajasta, kuten Korpikarista kiekollisen puolustajan lisäksi ovat aikalailla utopiaa. Käyttöä kyllä olisi.

Toivottavasti ei ihan näillä mennä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt ehkä jos milloin hieman toivoo sitä, että rahaa todella olisi sen verran, että olisi ehkä nykymeininkiä keskim. enemmän varaa sijoittaa puolustajaan. Kuten Swift peräänkuulutti, niin varmasta suorittajasta. Ei siis mitään suoranaista tähteä, mutta erittäin hyvä puolustaja silti.

Saa nähdä, onko se kiekollinen kaveri, jos tulee, niin suomalainen, vai ulkolainen. Ulkomailta tietysti vaihtoehtoja huomattavasti runsaammin.
 

ahal

Jäsen
7 pakkia ei riitä koko kautta, se on selviö. 8 tai 9 niitä olisi rosterissa oltava. Rontin saavutukset ovat toistaiseksi aika vaatimattomia liigassa, kiekollinen osaaminen on vähän niin ja näin, ainakin pisteiden valossa. Selasin sopimuksettomia kavereita lisää, ja Kerhossa näyttää olevan vapaana vielä mm. J. Harikkala. Kehno, loukkaantumisten sävyttämä kausi, mutta pari kautta sitten Norjassa tehot 8+19. Lukossa autuutta ei löytynyt, mutta jospa Mälkiän koulussa pääsisi uudelle luokalle. Raamit ovat ok. -- Tämä siinä tapauksessa, että rahat ovat jo lähes loppu. Try outin kautta voisi tsekata.

Toinen juttu. Mites on Riku Rissasen laita? Männä kaudella vielä B-junnuissa maajoukkuetta myöten, pelannee ensi kaudella A:ssa... Kaveria en tunne, mutta liekö 2-3 vuoden kuluessa potentiaalia liigaympyröihin... Ainakin junnuissa pisteitä ropisee hyökkääjien tahtiin.
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
aHab kirjoitti:
Mutta Mälkiä ilmeisesti näkee tässä jonkin sortin messiaspakin, joten näillä mennään ja toivotaan parasta.

Lippojoki sai onneksi varsin hyvin peliaikaa viime kaudella. Nyt olisi se vakipaikka tarjolla ja niitä A-junnuissa nähtyjä ylivoimatehojahan tarvittaisiin nyt myös liigatasolla.

Mutta eihän yksi puolustajahankinta oikeasti riitä vielä mihinkään. Sittenhän kasassa on vasta kahdeksan puolustajaa, joista tosiaan kaksi on näitä junnuja.
Pakkohan tuonne on _vähintään_ se yksi backup-heppu hommata...? Eihän tuo horjuva korttitalo kestä muuten ainuttakaan loukkaantumista.

Mälli ei ole ainoa, joka uskoo Paulin potentiaaliin, kunhan alla on hyvä harjoituskausi ja mies säilyy terveenä . Kyllähän Levokari kohelsi ja otti tyhmiä jäähyjä, mutta ainakin itse uskon, että joskus se Levokarin läpilyönti tapahtuu jos on tapahtuakseen. Onhan Levokarin potentiaaliin uskoneet SaiPaa isommatkin seurat.

Minulle oli positiivinen yllätys, että Lippojoki pääsi pelaamaan niinkin paljon liigassa viime kaudella. Iso harppaus on tulla pelaamaan A-junnuista liigaan. Yv-tehoja A-junnuissa, yv-tehoja liigassa, ei mopolla jne...

Puolutuksen backup miehelle ei ole niin väliä, kunhan joku neuvoo, mihin suuntaan 6-tiellä pitää lähteä, jos on menossa Kouvolaan tai Savonlinnaan.
 
Viimeksi muokattu:

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
ahal kirjoitti:
Toinen juttu. Mites on Riku Rissasen laita? Männä kaudella vielä B-junnuissa maajoukkuetta myöten, pelannee ensi kaudella A:ssa... Kaveria en tunne, mutta liekö 2-3 vuoden kuluessa potentiaalia liigaympyröihin... Ainakin junnuissa pisteitä ropisee hyökkääjien tahtiin.

Eipä pelaa hiranen vielä pariin vuoteen liigassa.. -89 kun on.
Junnuissa sattuu ja tapahtuu, mutta toivotaan että sieltä jotain tulee.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Puolustuksen osalta olen monen kanssa samaa mieltä, ettei yksi hankinta riitä, vaan kyllä niitä on kaksi tultava. Kun ajatellaan, että omia junnupakkeja lukuunottamatta kaikki muut pakit olivat jossain vaiheessa viime kautta sairastuvalla jokusia viikkoja, niin ei kai ole mitään järkeä silloin lähteä kauteen todella kapealla puolustusmateriaalilla. Eikö tämä olisi sitä 'omaan jalkaan ampumista'? Levokarin ja Rönnbergin uskon nousevan viime kauden tasosta, mutta ei heistä kumpikaan ole todella isojen minuuttien miehiä, liian raskaat jalat sellaisiin minuutteihin. Kiekolliselle puolellehan pakisto huutaa miehiä, mutta varsinkaan kotimainen tarjonta ei kovin hyvältä näytä. Jaakolat ja Korpikarit ovat varmaan SaiPan ulottumattomissa, mutta kyllä Harikkala, Rontti tai Kalteva kelpaisi tuomaan leveyttä pakistoon, kun kiekollisempia kavereita voi olla vaikea löytää.

Hyökkäys on siis kasassa. Ei näytä huonolta, vaikka Hakkaraisen ja Vilenin paikalla olisin mielelläni nähnyt Yli-Torkon. Rosteri on hyökkäyksen osalta riittävän leveä. Senttereitä tai senttereinä pelanneita on paljon, joten vaihtoehtoja koota pakkaa kyllä riittää. Minun mielestä hyökkäys voisi parhaimmillaan näyttää tältä.

Snellman - Ryhänen - Höglund
Lappalainen - Immonen - Kolehmainen
Holma - Hakkarainen - Nikiforuk
Paakkarinen - Koho - Koskinen
Rämä/Virtanen - Löfman - Vilén

Paria pakkia, maalivahtia ja ensi kautta odotellessa..
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Hyvä meininki kun on jo joukkue kasassa hyvissäajoin, tälläinen on harvinaista mutta viisasta toimintaa SaiPalta.

Ulkkarit on villillä kortilla valittuja, mutta näillähän se on pakko taas mennä,,

Pakistoon hemmetti vieköön se kiekollinen puolustaja vaikka Keltun Pojista jos vaan halvalla saa. Eiköhän toimistolla ole jo kaikki kenkälaatikot kopisteltu tyhjiksi ja taskunpohjilla ei taida olla enää edes kunnon reikiä, joten mitään harvahampaista supernikkaria ei taida sinne saada skoutattua edes Skrikon Peten suhteilla.

Joopajoo, pakkikalusto ei tuollaisena kestä loukkaantumisia, ja hullultahan tuntuu lähteä taisteluun ilman reservia.
No urosmehiläisen temppuja toivottavasti kuitenkin nähdään tuolla osastolla pitkin kautta.
 

Aapee79

Jäsen
Kokoonpano

Kokeneempi maalivahti + ehdottomasti KAKSI pakkia tarvitsee rosteriin lisää. Rahat on tiukalla, mutta vaikka vähän "riskillä", että päästään playoffs pottia varmasti jakamaan. Lisäki menestys tuo lisää yleisötuloja, joten...Ei tietenkää mitään suuria riskiä, mutta järkeviä "kokeiluja" nyt vaan kehiin.

Mun mielipide hyökkäysketjuista:

Snellman-Nikiforuk-Ryhänen
Lappalainen-Immonen-Höglund
Kolehmainen-Hakkarainen-Holma
Vilen-Koho-Paakkarinen
Koskinen + junnut

Loukkaantumisia on ja tulee varmasti. Kahteen ekaan ja yv-ketjuihin on tunkemassa sit Holma ja Kole. Alempiin (kuka nyt onkaan 13.hyökkääjä) se ja junnuja. Sit miks hajoittaa viime kauden hyvää ketjua? Voihan sitä kokeilla suoraan uusien miesten ketjua kakkosena. Sit vielä herää kysymys onko Höge tai Niki Holman tasosia? No aika näyttää..
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Aapee79 kirjoitti:
Sit vielä herää kysymys onko Höge tai Niki Holman tasosia? No aika näyttää..

Eivät. Voisin vaikka lyödä vetoa, että Nikiforuk on parempi ja Höglund jää selkeästi Holman varjoon muutamasta ylivoimamaalista huolimatta. Eihän sitä tietty tiedä, miten Nikiforuk sopeutuu täkäläisiin systeemeihin ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan, mutta usko on tällä suunnalla kova. Höglundista en oikein mene takuuseen, ylivoimapelin suhteen ehkä pientä luottoa löytyy. Ehtiiköhän oikein laukaisupaikoille, jos liike ei oikein riitä eikä aikaa ole Norjan liigan malliin..

Aika tosiaan näyttää.
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omaa ajattelua ketjuista:

Snellman-Nikiforuk-Holma
Lappalainen-Immonen-Ryhänen
Kolehmainen-Koho-Höglund
Koskinen-Hakkarainen-Paakkarinen
Vilen

en hajottaisi Immonen-Ryhänen -akselia. 3-4 -ketjuissa on sitten enemmänkin vaihtoehtoja, yllä yksi.
 

Kaaleppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Willimies kirjoitti:
en hajottaisi Immonen-Ryhänen -akselia.

Minä en hajottaisi koko ketjua Snellman-Immonen-Ryhänen. Sehän oli loistava päättyneella kaudella ja varsinkin loppua kohden paransi vaan. Siitä vaan ehdoton ykkösketju ja syömähammas.

Muuten kun katselee hyökkääjälistaa, niin kylläpä meillä niitä riittää. Onkohan jo liikaakin? Neljä kenttää valmiina + 13.hyökkääjä eikä vielä yhtään A-junnua mukana. Mutta tietysti tyytyväinen pitää olla, että näin on jo tässä vaiheessa kautta.

Tuo Hakkarainen vaan mietityttää... se kun ei mielestäni oikein istu mihinkään kenttään. Taidot eivät riitä ykkös-kakkoskenttiin, eikä oikein ole pärjännyt myöskään rikkovassa tai puolustavassa roolissa. Ja kehityssuunta on voimakkaasti alaspäin. Olisko tuossa jo joku junnu parempi? No, kai hän tuo sitä kokemusta ja rauhallisuutta...

Kehityssuunnasta puheenollen... sellainen on mielestäni voimakkaimmin ylöspäin Kolehmaisella, Holmalla ja Koholla. Viimeksi mainitulla tietysti, jos vain annettaisiin hyökkäävämpää roolia. Haluaisinkin nähdä nuo kolme ensi kauden kakkoskentässä.
 

jeltsin

Jäsen
Suosikkijoukkue
saipa
aHab kirjoitti:
Näinhän se menee. Viime kaudella suurimpana ongelmakohtana oli maalinteko. Nyt näyttäisi peräti siltä, että hyökkäyspää voisikin yllättäen olla se SaiPan paras ase. Kaikkea ei voi näillä euromäärillä saada, joten kärsijänä on selkeästi puolustus.

Pakkohan tuonne on _vähintään_ se yksi backup-heppu hommata...? Eihän tuo horjuva korttitalo kestä muuten ainuttakaan loukkaantumista.


Katottiinkohan me samoja pelejä?? Mun mielstä ongelmana oli ennemminkin toi maalivahti peli. Jos siellä ois ollut molari joka ois ottanut välillä koppeja eikä kahminut, niitä selkänsä taa niin tilanne ois ollut ihan toinen. Hostikka pelas todella vakuuttavasti ja turhia hötkyilemättä ihmetystä vaan herätti että mälli ei antanut aikasemmin luottoa miehelle... Mutta toihan on vain minun mielipide.

Pakkeja tarvii todellakin vielä muutaman, muuten voi olla että tulee noutaja. Mieloseen ja levokariin löytyy ainakin täältäsuunnalta luottoa.

Hyökkäys näyttää kyl todella hyvältä, joten nyt vaan jännäämään minkälaisia kaappeja sinne puolustuksen löytyy....
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
jeltsin kirjoitti:
Katottiinkohan me samoja pelejä?? Mun mielstä ongelmana oli ennemminkin toi maalivahti peli.

Kyllä minä ainakin katsoin aHabin kanssa samoja pelejä ja niissä SaiPa pörräsi kulmissa ja hukkasi maalipaikkoja. Laukaukset voitettiin suurella prosentilla, mutta pelit hävittiin. Nyt hankittiin jätkiä hyökkäykseen, jotka täysin onnistuessaan voivat jokainen heittää 10-20 maalia (ulkomaalaiset arvaamattomia kortteja, mutta Lappalainen pystynee tämän tekemään jos ja kun kaikki natsaa).

Toki laittaisin tuon maalivahtipelin heti seuraavaksi ongelmaksi, joten samaa mieltä kanssasi siitä, ettei sillä osastolla oltu vaadittavalla tasolla. Kuitenkin mielestäni hyökkäyspelissä suurimmat ongelmat.
 
Viimeksi muokattu:

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
ElBimbo kirjoitti:
Kyllähän Levokari kohelsi ja otti tyhmiä jäähyjä, mutta ainakin itse uskon, että joskus se Levokarin läpilyönti tapahtuu jos on tapahtuakseen.
Varsin jäätävä lausahdus veliseni. Mainitaanko vielä samalla että kyllähän Pauli oli viimekaudella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kiekottomassa pelissä aivoton koheltaja, mutta aikaa läpilyöntiin on, jos sitä on.

Asiaan. Hyökkäys näyttää mielestäni lähtökohdat huomioiden hyvältä. Jälleenkerran hyökkäyksen onnistumiseen edellytetään uudelta pohjoisamerikkalaiselta ja siltä toiseltakin ulkomaalaiselta ykkös-kakkoskenttään oikeuttavia pelisuorituksia ja ennenkaikkea pisteitä. Vaikka Koskenkorva lähtikin, saatiin ainakin minun mielestäni hyökkäyksen osalta miehistöstä pidettyä tärkeitä palasia varsin kiitettävästi. Tällä tarkoitan lähinnä Snellmania, Immosta, Ryhästä, Holmaa, Koskista ja Kohoa. Hakkaraisen, Vilenin, Kolehmaisen ja Paakkarisen jatkot puolestaan antavat materiaaliin tervetullutta leveyttä ja kahden viimeksimainitun osalta valmiutta roolipelaamiseen. Lappalainen onnistuu toivottavasti tuomaan pisteitä ja aktiivista hyökkäysotetta tullessaan. Itse odotan mieheltä melko paljon. Virtanen on myöskin mielenkiintoinen palanen. Mikäli liikettä taiotaan kesällä lisää, saatetaan hänestä nauttia rymistelijänä jo ensi kaudella nelosketjussa/ylimääräisenä hyökkääjänä. A-junioreissa mies oli kuitenkin kohtuullisessa roolissa viimekaudella ja teki 19 pistettä.

Puolustus arveluttaa luonnollisesti minuakin. Mikäli tämä nykyinen määrä pakkeja, jopa tuleva hankinta huomioiden, olisi kauteen lähdettäessä kasassa, edellyttäisiin aivan toisenlaista nimilistaa kuin tällähetkellä on kasassa. Totuus kuitenkin on, kuten monet ovat jo esilletuoneetkin, että kokemusta ei juuri nuorelta pakkikalustolta löydy ja takuuvarmat liigatason suorittajat ovat harvassa. Tähän yhtälöön kun lisätään vielä liigatasolle todella kokemattomat maalivahdit, alkaa kylmä hiki väkisinkin kirvota otsalle.

Toki tässäkin kolikossa on se kääntöpuoli, johon koko liigaSaiPan toiminta-ajatus nykyisin kiteytyy. Mikäli toissakautinen ihme toteutuu ja lähes kaikki nuoret pelaajat onnistuvat nostamaan tasoaan, ei hädän päivää ole. Todennäköisesti tämä jää kuitenkin näkemättä, sillä tilanne jossa samalla kaudella lähes täysi joukkueellinen pelaajia ottaa huimat harppaukset urallaan lienee kuitenkin melko harvinainen. Lisäksi varsinkin puolustuksen osalta löytyy miehiä, joiden suurharppaukseen en oikein jaksa uskoa. Rönnbergiltä ja Levokarilta voidaan toki odottaa kehitysta, mutta todennäköisesti heidän osaltaan nousu huippupakeiksi jäänee näkemättä. Näkemykseni mukaan Lippojoki, Mielonen ja Vesterinen tulevat nousemaan hyviksi liigapakeiksi muutamassa vuodessa, mutta ensi kausi saattaa tulla liian pian. Tuominen ja Grönholm ovat SaiPan mittarilla hyviä pakkeja ja heidän panoksensa tulee olemaan ensisijaisen tärkeä.

Tätä taustaa vasten meidän on kai käsi sydämmellä toivottava, että vielä tuleva pakki on todellinen johtaja, joka kykenee pelaamaan yli 24 minuuttia pelissä. Muuten näyttää heikolle puolustuksen osalta, varsinkin jos Mälkiän agressiivinen pelityyli aiheuttaa totuttuun tapaan loukkaantumisia.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Varsoista kasvaa hevosia.

Tässä välissä pitänee muistella menneitä: muuan Joni Tuominen pelaili SaiPa uran alkuaikoina nimi selässään ns, tarralapulla eli ei painettuna pelipaitaan (?) ja jo silloin ajattelin että ei tästä hommasta tule yhtään mitään, ja nyt Herran vuonna 2007 mies on tällähetkellä ehdoton edustusjoukkueen (kiekollinen)ykköspakki.

Niin ne ajat muuttuvat.

Kokon ja Tikkasen viitoittamalla tiellä ollaan tukevasti.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
startin13 kirjoitti:
Varsoista kasvaa hevosia.

Tässä välissä pitänee muistella menneitä: muuan Joni Tuominen pelaili SaiPa uran alkuaikoina nimi selässään ns, tarralapulla eli ei painettuna pelipaitaan (?) ja jo silloin ajattelin että ei tästä hommasta tule yhtään mitään, ja nyt Herran vuonna 2007 mies on tällähetkellä ehdoton edustusjoukkueen (kiekollinen)ykköspakki.

Niin ne ajat muuttuvat.
Kommenttisi pitää paikkaansa ja on varsin hyvin osuva tämän ketjun epäilyihin. Todennäköisesti kommenttisi ei suoranaisesti ole kohdistettu pelkästään aiempaan postaukseeni, mutta hieman pitää kuitenkin tarttua.

Mitenkään Levokaria väheksymättä on mielestäni perustellumpaa epäillä Levokarin nousua uudelle tasolle liigapuolustajana kuin verrata tilannetta nuoreen J. Tuomiseen joka otti lähes ensiaskeleitaan liigaurallaan hänen ensimmäisissä esiintymisissään SaiPa-paidassa. Levokari alkaa kiistatta olla iässä, jossa viimeiset askeleet tiellä todelliseksi liigapakiksi pitää/olisi pitänyt ottaa.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Ihan kivaltahan tuo SaiPan kokoonpano näyttää, kun sitä tarkemmin katselee.

Hyökkäys on oikein mukavassa kuosissa ja jos ulkkarit yhtään onnistuvat, niin sekä kiekollisiin että duunarin rooleihin löytyy äijiä oikein hyvin. Tärkeäähän tässä on kilpailutilanne, jota joka hommaan tuntuisi olevan, eipä pääse kukaan laiskistumaan, sillä Mälli ja Atu pistävät nämä miehet heti penkille tai katsomoon hakemaan motivaatiota.

Pakistossa on nuorta lupausta reilusti ja varsinkin Mieloselta odotan nousua hyväksi liigapakiksi, kunhan vain kestäisi ehjänä. Paria äijää tuohon kaipaisi, joku kotimainen tuomaan leveyttä ja sitten joku kiekollisesti pätevä ulkkari ja homma on kasassa.

Maalivahtiosastolle vielä se kokeneempi jamppa ja sekin osasto on oikein hyvässä kunnossa saipalaisittain.

Mitäs tässä sitten muuta, odotellaan nämä puuttuvat palaset ja aletaan odottelemaan harjoituspelejä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
jeltsin kirjoitti:
Katottiinkohan me samoja pelejä?? Mun mielstä ongelmana oli ennemminkin toi maalivahti peli. Jos siellä ois ollut molari joka ois ottanut välillä koppeja eikä kahminut, niitä selkänsä taa niin tilanne ois ollut ihan toinen.

SaiPa teki tammikuun puolen välin jälkeen (eli tämä SaiPan kohdalla kaulan katkaissut jakso) lopuissa otteluissa 2.3 maalia per peli, mikä on kyllä ihan liian pieni määrä. Tällä tahdilla kauden kokonaismaalimääräksi olisi tullut 129. Liigajumboksi jäänyt KalPa teki menneellä kaudella 130 maalia.

SaiPa pelasi peräti 17 ottelua tehden vain yhden maalin tai jääden nollille.

Eli kyllä minusta se maalinteko yski pahasti.

Samalla ajanjaksolla SaiPaa vastaan tehtiin maaleja 2.68 per ottelu. Tällä tahdolla päästettyjä maaleja kertyisi 150 kokonaisen kauden aikana.

SaiPan viime kauden tilastoja rumentavat nuo muutamat pahat höykytykset, 9-4 tappio Lukolle, 7-0 Bluesille, TPS teki kahdesti 7 maalia SaiPaa vastaan... Siinä neljässä pelissä 30 maalia omiin. Ei ihme, että tuolla päästettyjen maalien sarakkeessa on niinkin kova lukema kuin 181.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Iso Vaalee kirjoitti:
Tänään harjoituksissa nähty uusi maalivahti :o Odotellaan uutisia, vaikkakaan nimi ei tule kenellekään shokkina ?

Veikataan Huikeeta Jamppaa. Hieman pelottaa lähteä tuolla pakkikalustolla + mahdollisella yhdellä vahvistuksella ja Joni Puurulalla liigakauteen, mutta ehkä jätkät ylittävät itsensä.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iso Vaalee kirjoitti:
Tänään harjoituksissa nähty uusi maalivahti :o Odotellaan uutisia, vaikkakaan nimi ei tule kenellekään shokkina ?

Oliko tämä maalivahti mahdollisesti Kuokkanen vai huhuiltu Puurula?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös