Kokoomus

  • 1 624 813
  • 13 188

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Katainen on yksi menestyneimpiä suomalaisia poliitikoita viime ja tällä vuosisadalla.

Hmm, onkohan nyt nautittu jotain jopa pelikirjaa vahvempaa? Katainen on juuri näitä normi-broilereita, joita on jatkuvasti tullut ja mennyt viimeisen sukupolven aikana - elämä on vietetty ensiksi puolueen nuorisojärjestössä ja sitten aikuisten puolella. Sivistymään ei olla ehditty eikä mitään syvällisiä näkemyksiä omaksumaan, kunhan mennään asioiden riepoteltavina ja yritetään pysyä pinnalla parhaansa mukaan.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Markus Mustajärvi edustaa eduskunnan marginaalista äärivasemmistoa oppositioasemasta, joten hänen kannanottonsa ymmärrän kumpuavan suomalaisten kommunistien taistolaissiiven fantasiamaailmasta.

Täyttä paskaa tämä. Mustajärvi edustaa harvaa jäljellä olevaa järkivasemmistoa. Taistolaissiipi istuu kiltisti Jyrkin vasemmalla polvella ja tekevät juuri niin, kuten Kokoomus haluaa. Kuten osinkoveron kohdalla nähtiin, näitä arhinmäkeläisiä uustaistolaisia vietiin kuin kuoriämpäriä. Ilman Sipilän vinkkausta ja kansan kohahdusta, Paavo olisi vain kehunut alkuperäistä ratkaisua juuri Vasemmistoliiton halujen mukaiseksi. Näiden ainoat kiinnostuksen aiheet ovat kasvissyönti, äärioikeisto, rajaton maahanmuutto, viherpiiperrys, seinien töhrintä ja setajutskat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Taistolaissiipi istuu kiltisti Jyrkin vasemmalla polvella ja tekevät juuri niin, kuten Kokoomus haluaa. Kuten osinkoveron kohdalla nähtiin, näitä arhinmäkeläisiä uustaistolaisia vietiin kuin kuoriämpäriä. Ilman Sipilän vinkkausta ja kansan kohahdusta, Paavo olisi vain kehunut alkuperäistä ratkaisua juuri Vasemmistoliiton halujen mukaiseksi. Näiden ainoat kiinnostuksen aiheet ovat kasvissyönti, rajaton maahanmuutto, viherpiiperrys, seinien töhrintä ja setajutskat.

Sanasta sanaan sama. Kokoomuksen yhdeksi ihan oikeaksi meriitiksi voi laskea "radikaalin"(hah) uusvasemmiston täydellisen kesyttämisen. Haasteena tämä ei välttämättä ole kuitenkaan niin hankala, kuin miltä ensin näyttää, koska iso osa näistä soijasosialisteista on kuitenkin porvarien lapsia ja politiikassa toimiminen vain trendikästä sukupolvikapinaa ennen siirtymistä normaaliin omakotitaloarkeen farmarivolvolla ajellen. Yhteydet "työväenluokkaan" ja työntekoon puuttuvat aikalailla täysin, joten poliittinen agenda suuntautuu luontevasti homojen oikeuksiin, kaupunkikulttuuriin, reggaediscoihin ja antifa-henkiseen rähinöintiin (sekä tietysti edustus-audin takapenkin pitämiseen hallussa). Rajat auki ja dullaa huuleen, faija maksaa. Ei mitään politiikkaa, vaan jotain kivaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Täyttä paskaa tämä. Mustajärvi edustaa harvaa jäljellä olevaa järkivasemmistoa. Taistolaissiipi istuu kiltisti Jyrkin vasemmalla polvella ja tekevät juuri niin, kuten Kokoomus haluaa. Kuten osinkoveron kohdalla nähtiin, näitä arhinmäkeläisiä uustaistolaisia vietiin kuin kuoriämpäriä. Ilman Sipilän vinkkausta ja kansan kohahdusta, Paavo olisi vain kehunut alkuperäistä ratkaisua juuri Vasemmistoliiton halujen mukaiseksi. Näiden ainoat kiinnostuksen aiheet ovat kasvissyönti, rajaton maahanmuutto, viherpiiperrys, seinien töhrintä ja setajutskat.

Tuo termi uustaistolainen on hauska, mutta en kyllä rehellisesti sanoen tiedä, mitä sillä tarkoitetaan. Oman käsitykseni mukaan Vasemmistoliiton taistolaissiipeen on yleisesti laskettu kuuluvan lähinnä Jaakko Laakso ja Pentti Tiusanen. Kumpikaan ei vaikuta enää eduskunnassa. Ketkä oikein nykyisistä vasureiden kansanedustajista on näitä taistolaisia?

Mutta jottei menisi ihan off topiciksi, niin todetaan, että kyllä on Kokoomuksella juuri nyt vaikeat ajat. Himas-gate, kuntauudistuksen vesittyminen ja nyt vielä Guzenina kiusaa kokoomuslaisia nimityksillään. Jotenkin ajattelisin, että Kokoomuksen suurimman puolueen asema gallupeissa tulee vielä tämän vuoden aikana muuttumaan. Tosin en osaa sanoa, että onko kepu nyt sitten juurikaan Kokoomusta parempi vaihtoehto mahdolliseksi pääministeripuolueeksi.
 

kovalev

Jäsen
Onko sinulla itselläsi mielipidettä Jyrki Kataisen hallituksen tekemästä yhteisöveron huomattavan suuresta laskusta?
On aika montakin.
Ensinnäkin Suomi on nyt peruuttamattomasti lähtenyt mukaan verokilpailuun ja jopa kiihdyttänyt sitä. Ymmärrän, että se sopii EK:lle, mutta olisi kiva tietää, mitä tämä tai seuraava hallitus tekee, kun Ruotsi ja Viro taas nokittavat; ja missä kulkee se raja, jolloin nokitukseen ei enää vastata, vai onko sellaista rajaa edes? On päivän selvää, että tulee vielä sekin aika, jolloin veroja on pakko ryhtyä tarkastamaan ylös päin; tämä koskee sekä tulo- että yhteisöveroa.

Itse olen ajatellut viime vaalikaudesta lähtien juuri kuten Mustajärvikin: elinkeinoelämän tulisi antaa edes jotain näyttöjä jo aiemmin tehtyjen huomattavien helpotusten "dynaamisista vaikutuksista". Sen sijaan EK tulee vaatimalla vaatimaan vain lisää, mutta työllisyyteen se tuskin tulee vaikuttamaan mitenkään. Yritysten kasvun kannalta osinkoverotus on edelleen aivan liian löperö, paitsi kaikkein pienimmillä, joista monilla on taseensa kanssa vaikeuksia muutenkin ja nyt verotus heidän osaltaan kiristyy.

Ihmettelen, mikäli suuret ammattiliitot suostuvat enää edes harkitsemaan keskitettyä ratkaisua - ja se olisikin todella toivottavaa etteivät suostuisi, sillä valtiolla ei ole varaa enää mihinkään veroporkkanoihin, ei EK:lle eikä duunareille.
Esim. metalliliitto tuskin tulee suostumaan alle 3 % korotuksiin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hmm, onkohan nyt nautittu jotain jopa pelikirjaa vahvempaa? Katainen on juuri näitä normi-broilereita, joita on jatkuvasti tullut ja mennyt viimeisen sukupolven aikana - elämä on vietetty ensiksi puolueen nuorisojärjestössä ja sitten aikuisten puolella. Sivistymään ei olla ehditty eikä mitään syvällisiä näkemyksiä omaksumaan, kunhan mennään asioiden riepoteltavina ja yritetään pysyä pinnalla parhaansa mukaan.

Tulihan se sinulta vuosien takaa heti broileri-kortti Kataisen kohdalla esille, kun siihen on pienikin mahdollisuus. Olet pitänyt broileri-korttisi piilossa sen ajan, kun kokoomuksesta on Kataisen johdolla tullut Suomen suurin eduskunta-, kunta- ja EU-parlamenttipuolue sekä nupiksi vielä presidenttikin on kokoomuslainen. Kuten kirjoitin, Kataisen asema Suomen suurimman puolueen puheenjohtajana ei ole järkkynyt vielä missään vaiheessa tämän hallituskauden aikana. Kyse on vaan siitä, että mikä puolue on Suomeksi toiseksi suurin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Ei näihin johtopäätöksiin tulemiseen ole tarvittu voimaksi mitään nautintoaineita, ei sen enempää alkoholia, kannabistuotteita tai psyykelääkkeitä. Kun otit asian esille, niin miten mahtaa olla sinun laitasi vahvempien nauttimisen suhteen, kun et poliittisen historian asiantuntijana näe kokoomuksen menestyksen tällä vuosituhannella tapahtuneen Jyrki Kataisen puheenjohtajuuden aikana? Milloin vastaavanlaista menestystä on tapahtunut Suomen historiassa jonkun toisen puoluejohtajan aikana? Sinähän voit omien mieltymyksiesi mukaan olla vapaasti Kataisesta mitä mieltä hyvänsä, mutta Suomessa kansa ratkaisee äänestämällä aina sen, mille puolueelle se kannatuksensa antaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sinähän voit omien mieltymyksiesi mukaan olla vapaasti Kataisesta mitä mieltä hyvänsä, mutta Suomessa kansa ratkaisee äänestämällä aina sen, mille puolueelle se kannatuksensa antaa.

No, en nyt vain osaa yhdistää vaalimenestystä ja esimerkiksi kahden kauden pääministeriyttä mihinkään kovin kummalliseen valtiomieheyteen. Paasikivi ei tainnut voittaa yksiäkään eduskuntavaaleja, tuo onneton poikanen mestarillisen pelikirja-Kataisen rinnalla. Se että sanon Kataista broileriksi johtuu puolestaan siitä, että Katainen on broileri - ei toki poikkea pygmi-sukupolvestaan, mutta on joutunut jo paljon pahempaan aallokkoon kuin Lipponen ja Vanhanen aikoinaan, eikä hyvältä näytä meno, itse asiassa pelottavan huonolta: jos nyt kumpikin rakenneuudistus valuu tyhjiin ja suistumme takaisin laskusuhdanteeseen ECB:n, Berliinin ja Brysselin hallitseman totaalisen joustamattoman semi-kultakannan jäsenenä niin siinä eivät mainostoimistojen sloganit ja konsulttien rakentamat imagot pitkälle auta...
 

kovalev

Jäsen
Tuosta järkkymättömästä asemasta puheen ollen, joku valtio-opin dosentti Tampereen yliopistosta heittää aika kriittistä arviota Kataisen ja koko hallituksen asemasta.
Puhelinhaastattelu heti ohjelman alussa:

Ykkösaamu: Koulujupakka | Radio | Areena | yle.fi

Tiedä sitten, onko kyseessä persu, kommari vai joku Bäckmanin kaveri, kun noin jyrkästi on siffan kanssa eri linjoilla ja vielä mukamas oppinut mies.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Riippuu mitä mittaria käytetään vertailussa. Kokoomuksen paikkamäärä tai vaalien prosenttiosuus Kataisen puheenjohtajuuden aikana ei ole erityisen kova suoritus Suomen historiassa.

Kataisen haalima velkamäärä niin valtiovarain kuin pääministerinä hakee kyllä vertaistaan.

Saas nährä, miten Kokoomuksen kannatuksen käy tulevaisuuudessa? Eurovaaleista tulee mielenkiintoiset, miten Kokoomuksen äärieuro-linja myydään jatkossakin Sari Sairaanhoitajalle?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
No, en nyt vain osaa yhdistää vaalimenestystä ja esimerkiksi kahden kauden pääministeriyttä mihinkään kovin kummalliseen valtiomieheyteen. Paasikivi ei tainnut voittaa yksiäkään eduskuntavaaleja, tuo onneton poikanen mestarillisen pelikirja-Kataisen rinnalla. Se että sanon Kataista broileriksi johtuu puolestaan siitä, että Katainen on broileri - ei toki poikkea pygmi-sukupolvestaan, mutta on joutunut jo paljon pahempaan aallokkoon kuin Lipponen ja Vanhanen aikoinaan, eikä hyvältä näytä meno, itse asiassa pelottavan huonolta: jos nyt kumpikin rakenneuudistus valuu tyhjiin ja suistumme takaisin laskusuhdanteeseen ECB:n, Berliinin ja Brysselin hallitseman totaalisen joustamattoman semi-kultakannan jäsenenä niin siinä eivät mainostoimistojen sloganit ja konsulttien rakentamat imagot pitkälle auta...

Minä olen kirjoittanut Jyrki Kataisesta puoluejohtajana, joka on nostanut kokoomuksen kaikissa kansanvaaleissa (eduskunta-, kunta-, EU- ja presidentinvaalit) Suomen suurimmaksi puolueeksi samanaikaisesti. Lieneekä samanlaista tapahtunut aiemmin yhdenkään muun puoluejohtajan toimesta? Itse uskon, että vuoden 2015 vaaleissa kokoomus on vähintään sen 1,3%, mikä ero oli 2011, toiseksi suurinta puoluetta edellä. Valtiomieheyttä tarkastellaan sitten historian valossa ja siihen vaikuttaa kulloinenkin maan ja maailman tilanne. Kovin pessimistisesti näet Suomen tulevaisuuden, jää vaikutelma, että jopa toivot ennustuksesi toteutuvan. Se on toinen juttu sitten, miten puolueiden kannatukset käyttäytyvät ennustamassasi tilanteessa. Perussuomalaiset ja keskustako sieltä sitten äänestetään panemaan maan asiat kuntoon? Sipilään kyllä uskon, mutta Soinin porukan kykyihin en vähääkään.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Riippuu mitä mittaria käytetään vertailussa. Kokoomuksen paikkamäärä tai vaalien prosenttiosuus Kataisen puheenjohtajuuden aikana ei ole erityisen kova suoritus Suomen historiassa.

Jätit ne minun mittarini lainaamatta. Mittarini siis olivat suurin puolue Suomessa samanaikaisesti eduskunta-, kunta-, EU- ja presidentinvaaleissa. Kekkosen (maalaisliitto) ollessa presidenttinä oli SDP:n kannatus eduskuntavaaleissa välillä 23%-27%, näihin lukemiin ei kokoomus ole Kataisen aikana yltänyt. Myös SKDL:n ja Maalaisliitto/Keskustan ääniosuudet yltivät usein yli kokoomuksen Kataisen ajan ääniosuudet. Kuntavaalien tuloksia en ole tähän hätään katsonut, mutta se tuntuma minulla on, että Kataisen ajan kokoomuksen menestys Suomen suurimpana puolueena niin eduskunta-, kunta-, EU- ja presidentinvaaleissa on ainutlaatuinen todistus puolueen puheenjohtajan, Jyrki Kataisen, onnistumisesta. Kaikki tällä hallituskaudella tehdyt gallupit ovat osoittaneet kokoomuksen säilyttäneen suurimman puolueen asemansa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tuosta järkkymättömästä asemasta puheen ollen, joku valtio-opin dosentti Tampereen yliopistosta heittää aika kriittistä arviota Kataisen ja koko hallituksen asemasta.
Puhelinhaastattelu heti ohjelman alussa:

Ykkösaamu: Koulujupakka | Radio | Areena | yle.fi

Tiedä sitten, onko kyseessä persu, kommari vai joku Bäckmanin kaveri, kun noin jyrkästi on siffan kanssa eri linjoilla ja vielä mukamas oppinut mies.

Kuuntelitkohan loppuun saakka dosentti Timosen haastattelua. Siitä selviää, että hallituksen asema on vankka, vaikka ongelmia on runsaasti. Puolueiden puheenjohtajien (Katainen, Urpilainen, Arhinmäki, Niinistö, Haglund ja Räsänen) asema ministereinä on vahva, mutta mm. Guzeninan ja Hautalan tilalle voitaisiin vaihtaa uudet ministerit. Noin viiden ministerin vaihdolla Timosen mukaan voitaisiin hallitusyhteistyötä tällä kokoonpanolla jatkaa. Timonen ei uskonut kuitenkaan siihen, että Katainen hajoittaisi hallituksen ja vaatisi uusia vaaleja. Kokoomuksen asemaan suurimpana puolueena uudet vaalit tuskin toisivat muutosta (tämä on oma mielipiteeni). Ei Timonen mielestäni ollut jyrkästi kanssani eri linjoilla, niinkuin kirjoitat.
 

kovalev

Jäsen
Timonen ei uskonut kuitenkaan siihen, että Katainen hajoittaisi hallituksen ja vaatisi uusia vaaleja.
Kuka sellaista uskoisikaan, että Katainen vetäisi tilanteesta oikeat johtopäätökset.
Ja juuri sitähän tuossa jutussa myös kritisoitiin, että kun hallituksen hajottaminen on täysin pääministerin oman "harkinnan" alla, niin se on käytännössä mahdotonta. Todennäköisesti Katainen itse uskoo aivan vilpittömästi, että kaikki on sujunut kerta kaikkiaan loistavasti.
Mutta kokoomus tulee vielä koukkaamaan syvältä, joko Kataisen kanssa tai ilman. Kokoomuksen kupla ei ehkä vieläkään ole täysin poksahtanut, mutta Kataisella se alkaa jo olemaan ja Stubbia vielä hetki odotellaan.
 
Jätit ne minun mittarini lainaamatta. Mittarini siis olivat suurin puolue Suomessa samanaikaisesti eduskunta-, kunta-, EU- ja presidentinvaaleissa.
Asiaa voi tietenkin katsoa ainakin kahdella eri tavalla. Joko katsomalla paikkaa poodiumilla tai ääniosuutta. Mielestäni jälkimmäinen on se, mitä on perustellumpaa käyttää mittarina tehtäessä historiallista vertailua puheenjohtajan onnistumisesta. Sijoitukseen vaikuttaa nähdäkseni muitakin asioita kuin pelkästään puheenjohtajan kyvykkyys. Historiallinen hetki, kilpailun taso, median tuki yms. yms.
Joka tapauksessa, vaalit 2011 olivat Kokoomukselle eduskuntavaalit nro 28. Tulos 20,38% on Kokoomuksen sisäisessä rankingissä sijalla 6. Vaalien 2007 tulos 22,26% on Kokoomuksen sisäisessä rankingissä peräti hopealla. SDP:n kovimpiin lukuihin on kuitenkin melkoisesti matkaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kuka sellaista uskoisikaan, että Katainen vetäisi tilanteesta oikeat johtopäätökset.
Ja juuri sitähän tuossa jutussa myös kritisoitiin, että kun hallituksen hajottaminen on täysin pääministerin oman "harkinnan" alla, niin se on käytännössä mahdotonta. Todennäköisesti Katainen itse uskoo aivan vilpittömästi, että kaikki on sujunut kerta kaikkiaan loistavasti.
Mutta kokoomus tulee vielä koukkaamaan syvältä, joko Kataisen kanssa tai ilman. Kokoomuksen kupla ei ehkä vieläkään ole täysin poksahtanut, mutta Kataisella se alkaa jo olemaan ja Stubbia vielä hetki odotellaan.

Katainen on tuonut useassa eri yhteydessä esille sen, että kuuden puolueen hallitus kokoomuksesta vasemmistoliittoon on vaikean tehtävän edessä. Katainen yritti saada aikaan kolmen suuren puolueen (kokoomus, perussuomalaiset, keskusta) ja parin pienemmän (RKP,KD) porvarihallituksen. PS:n kenttä tyrmäsi Soinin yritykset hallitusvastuuseen ja Katainen joutui palaamaan hallitusyhteistyöhön demareiden kanssa. Demarit taas vaativat myös vasemmistoliiton mukaan tulon hallitukseen ja sehän sopi Arhinmäelle erinomaisesti. Täman ongelmallisen hallitustilanteen Katainen on tuonut jatkuvasti esille, viimeksi eduskunnassa kehysriihikeskustelussa. Tähän nähden Katainen on ollut tyytyväinen hallituksensa työhön.

Täällä on arvosteltu hallituksen kyvyttömyyttä hoitaa kuntaliitos- ja sote-uudistusten eteenpäin vientiä. Itse olen sitä mieltä, että mikäli uudet sote- ja kuntalait ovat voimassa vuoden 2015, niin kuuden puolueen hallitus on onnistunut näissä isoissa uudistustavoitteissaan. Sote-rahat ovat yli puolet kuntien rahoista, joten asiassa on edettävä huolellisesti. Minusta on aivan ymmärrettävää, että hallituksen tie on ollut kivinen toistaiseksi, koska kyseessä ovat todella isot muutokset. Lopputulos on tärkeintä ja aikaa tällä hallituksella on riittävästi saattaa kunta- ja sote-uudistukset päätöksiin 2015 mennessä.

Vetoat ilmeisesti Kataiseen, että hän hajottaisi hallituksen, Juha Sipilän ja dosentti Timosen ollessa kanssasi samaa mieltä. Olet siis nostamassa keskustaa takaisin hallitusvastuuseen. Vai toivoisitko Timo Soinin pääsevän vihdoinkin ministeriksi pistämään Suomen ja EU:n asiat kuntoon? Vai minkäläisen hallituksen ennustat Suomen saavan uusien vaalien jälkeen? Teen oman arvioni uuden hallituksen kokoonpanosta: kokoomus säilyy pääministeripuolueena, demarit saavat jatkaa valtionvarainministeripuolueena, keskusta saa hoitaakseen ulkoministerin tehtävät, RKP saa kaksi ministeriyttä. Minusta ei hassumpi hallituskoaliittio tämäkään, itse asiassa toimintakykyisempi kuin nykyinen. Ongelma on vain se, että hallituksen hajoittaminen ja uusien vaalien järjestäminen lamauttaisivat tai vähintään viivästyttäisivät suurien uudistuksien tekemistä. Tämän vuoksi uskon, että Kataisen hallitus jatkaa koko hallituskauden loppuun saakka. Keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyön vuoro tulee sitten seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ja minulle se sopii oikein hyvin, Juha Sipilä oli hyvä haku keskustan kentältä.
 

kovalev

Jäsen
Vetoat ilmeisesti Kataiseen, että hän hajottaisi hallituksen, Juha Sipilän ja dosentti Timosen ollessa kanssasi samaa mieltä. Olet siis nostamassa keskustaa takaisin hallitusvastuuseen. Vai toivoisitko Timo Soinin pääsevän vihdoinkin ministeriksi pistämään Suomen ja EU:n asiat kuntoon? Vai minkäläisen hallituksen ennustat Suomen saavan uusien vaalien jälkeen?

En Sipilän, Timosen tai Soinin vuoksi, vaan sen yksinkertaisen syyn vuoksi, että hallituksen tärkein "yhdistävä" hanke eli kunta- ja sote-uudistus kusee täydellisesti. Toisaalta esimerkiksi hallituksen EU- ja veropolitiikka on niin oikeistolaista, että muutaman muun olisi pitänyt ymmärtää jo toimia, mutta tästä en tietenkään syytä Kataista.

Itse asiassa toivoisin Soinille näytön paikkaa. En millään usko, että asiansa osaavat persut (ne muutamat) saisivat maan asioita ainakaan pahemmalle tolalle. Toki ajatus persuista maan suurimpana puolueena tuntuisi jo hieman pelottavalta, koska en halua takaisin 30-luvulle ja fasismiin; mutta kolmen tasaisesti suuren puolueen punamultajytkyssä soisin persut yhtenä näkevän.
Kokoomus täytyy ilman muuta saada takaisin oppositioon. Alun alkaenkin oli aivan kestämätöntä, että puolue otettiin takaisin hallitukseen vain 4:n vuoden tauon jälkeen. Siinäkin ajassa se jo ehti lupaamaan hoitajille maailmanennätysmäiset palkankorotukset.

Toisaalta demaritkin olisi pakko saada oppositioon vasemmistolaistumaan, mieluummin kahdeksi kaudeksi, että punaväri ehtisi tarttua ja kuivua eikä heti valu pois. Mutta se tietäisi porvarihallitusta, joten demarit jatkakoot, mutta nykyistä heikentyneempänä.
Unohtaa ei toki sovi Callen koplaakaan, sillä kyllähän nyt on jo RKP:nkin aika päästä oppositioon huutelemaan. Tämä onnistuu vain sillä, että kokoomuskin heivataan.

Tuleva hallituskokoonpano on haastava, mutta mikäli demarit eivät aivan täydellisesti romahda, niin Keskusta-persut-demarit-kristilliset voisivat olla muodostamassa seuraavaa - kieltämättä kyllä aika superkonservatiiviselta haiskahtavaa porukkaa. Mutta tärkeintä on kokoomuksen ulostaminen, sen on mentävä kaiken muun edelle.
Ja KD:kin ilman muuta jätettävä ulos, mikäli paikkamäärä sen vain sallii.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uskon kyllä Kokoomuksen säilyvän suurimpana puolueena, jolloin he pääsevät aloittamaan hallitusneuvottelut. Tällöin näkisin todennäköisimpänä vaihtoehtona Kok+Kesk+PS(+KD?) hallituksen, kakkosena Kok+Kesk+SDP+RKP. Todennäköisesti tämä kaatuu kun SDP haluaa vielä vassarit mukaan, ja Kokoomus ei enää tähän suostu.

Toki on mahdollista, että Kesk+PS+SDP(+VAS?) sopivat kulisseissa hallituksen muodostamisesta ennen vaaleja, vaikka Kokoomus olisi suurin puolue. Jotenkin jäi Soinin aikaisemmista puheista sellainen kuva, että hallitusvaihtoehtoja pyöritellään puolueiden kesken jo tälläkin hetkellä.
 

kovalev

Jäsen
Toki on mahdollista, että Kesk+PS+SDP(+VAS?) sopivat kulisseissa hallituksen muodostamisesta ennen vaaleja, vaikka Kokoomus olisi suurin puolue. Jotenkin jäi Soinin aikaisemmista puheista sellainen kuva, että hallitusvaihtoehtoja pyöritellään puolueiden kesken jo tälläkin hetkellä.


Tämä on myös yksi vaihtoehto, jota mietin itsekin. Kysymysmerkki oikeastaan vain se, millä innolla Vasemmisto lähtisi persujen kanssa (koska sillä kiistatta on myös se vahva punaViher-siipensä), mutta elleivät ihmiset nyt aivan järjiltään vielä ole menneet, niin lähtevät mieluummin persujen kuin kokkeleiden kanssa.

Hyvä että otit tämän erittäin potentiaalisen vaihtoehdon esiin.
 
Toisaalta esimerkiksi hallituksen EU- ja veropolitiikka on niin oikeistolaista, että muutaman muun olisi pitänyt ymmärtää jo toimia, mutta tästä en tietenkään syytä Kataista.
Olen eri mieltä. Mielestäni hallituksen EU- ja veropolitiikka ovat lähinnä vasemmistolaista. EU-politiikassa ei olla annettu markkinoiden toimia. Verotusta on puolestaan kiristetty, eli lohkaistu entistä isompi osa palkansaajien taloudellisesta päätäntävallasta yhteiskunnalle. Mielestäni Kataisen junailema taloudellinen avustus Himaselle muistuttaa lähinnä vasemmistodiktatuurien elitististä toimintaa. Himanen olisi voinut tehdä kyseisen tutkimuksen ja antaa markkinoiden päättää sille rahallinen arvo.
 

kovalev

Jäsen
Olen eri mieltä. Mielestäni hallituksen EU- ja veropolitiikka ovat lähinnä vasemmistolaista. EU-politiikassa ei olla annettu markkinoiden toimia.
No, EU ja erityisesti euro on tällainen uusliberaalien ihmeäpärä, jota toimimattomanakin on yksinkertaisesti pakko veronmaksajien rahoilla kannatella pystyssä. Se, että vasemmistokin on saatu huijattua tähän järjettömyyteen mukaan, ei vielä sinänsä tee eurosta tai hallituksen EU-politiikasta vasemmistolaista. Rikkaimmat vain haluavat turvata omaisuutensa, ja idiootit on saatu uskomaan, että mitään muita vaihtoehtoja ei ole. EU-ideologia on päässyt hegemoniseen asemaan, jossa sen kritisoiminen tuomitaan asiantuntemattomuudeksi ja populismiksi.

Jos taas hallituksen veropolitiikka olisi vasemmistolaista, sen kai pitäisi näkyäkin hallituksen veropolitiikan vasemmistolaisuutena, esim. pääomatulojen progressiossa, tuloverojen maltillisena nostamisena.
Tasaverojen nostaminen on kaukana vasemmistolaisesta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olen eri mieltä. Mielestäni hallituksen EU- ja veropolitiikka ovat lähinnä vasemmistolaista. EU-politiikassa ei olla annettu markkinoiden toimia. Verotusta on puolestaan kiristetty, eli lohkaistu entistä isompi osa palkansaajien taloudellisesta päätäntävallasta yhteiskunnalle.

Mielestäni siinä ei ole mitään vasemmistolaista, että sijoittajien ja pankkien voitot ovat yksityisiä, mutta tappiot sosialisoidaan. Tämä linja on nimenomaan voimakkaimmin oikeistokonservatiivien suosiossa Euroopassa. Silloin kyse olisi kai vasemmistolaisesta politiikasta jos kaikkien tukipakettien vastineeksi vaadittaisiin valtiolle osuutta pankkien omistuksista. Verotuksen suhteen on mielestäni selvää, että aika lailla ennätysmäisen raju yhteisöveron lasku on nimenomaan oikeistolaista touhua. Mutta se on toki totta, että monia kulutusveroja on nostettu ja sinällään kansalaisten ostovoima on heikentynyt.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kokoomus täytyy ilman muuta saada takaisin oppositioon. Alun alkaenkin oli aivan kestämätöntä, että puolue otettiin takaisin hallitukseen vain 4:n vuoden tauon jälkeen. Siinäkin ajassa se jo ehti lupaamaan hoitajille maailmanennätysmäiset palkankorotukset.

Suomessa kansa päättää eduskuntavaaleissa hallitusten kokoonpanot viime kädessä. Vanhasen punamultahallitukseen kansa oli tyytymätön ja äänesti kokoomuksen 2007 eduskuntavaaleissa keskustan jälkeen toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Oli luonnollista, että keskustasta ja kokoomuksesta, mikä voitti vaaleissa 10 lisäpaikkaa, tuli hallituksen pääpuolueet. Demarit hävisivät 8 paikkaa, mikä merkitsi sille luonnollisesti oppositioaseman. Vuoden 2011 vaaleissa sitten kokoomus oli maan suurin puolue kansan valitsemana ja itseoikeutettuna pääministeripuolueena. Minusta on kansanvallan halveksintaa sanontasi, että oli kestämätöntä, että kokoomus otettiin takaisin hallitukseen, kun kansa sen sinne nimenomaan valitsi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös