Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Kokoomus – puhkeaako kupla?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Kaukalon laidalla, 30.05.2009 klo 23.08.

 1. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tässä ketjussa keskustellaan Kokoomuksen ja sen edustajien harjoittamasta politiikasta, hyvän maun rajoissa.

  Kokoomuksen EU-vaaliehdokkaista kaksi ovat arvattavasti aiheuttaneet puoluejohdolle harmaita hiuksia: Kai Pöntinen päätti ryhtyi näiden vaalien rasistipelleksi nr 1 ja Ari Vatanen herättää hilpeyttä ilmastonmuutos- kommenteillaan kautta maan.

  Voi ihmetellä miten kyky- ja europuolueena profiloituva Kokoomus kompuroi tällä tavalla. Mitä ilmeisemmin ammattitaitoinen mainostus ja kaunis kuori ei sittenkään aina pysty peittämään alleen kykypuolueen todellista luonnetta, vai miten varsinkin Pöntisen ja Vatasen toilailuja tulisi tulkita?

  Toki on ollut tiedossa että Kokomuksen syvissä riveissä on paljon muutakin kuin porvarillista,sivistynyttä charmia, mutta miten tämä kuona pääsee pilaamaan puolueen mainetta juuri ennen vaaleja?
   
 2. Harri2001 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Onneksi esimerkiksi Perussuomalaisilla ei ole outoon valoon joutuneita edustajia..

  Seuraavien vaalien tuloksia katsellessa mielenkiinto kohdistuu siihen, että toimiiko vanha nousukaudella-kokoomusta-ja-laskukaudella-vasureita -äänestysilmiö. Jos tämä toimii, ja miksi ei toimisi, niin EU-vaaleissa hallituspuolueiden Kokoomus ja Kepu kärsivät pienen menestyskuopan.
   
 3. Jussih Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho! Onko niitä muitakin?
  Lainaus:
  Tämä on demokraattisessa järjestelmässä valitettava seuraus. Kokoomuksen kymmenien tuhansien aktiivijäsenten joukkoon on lipsahtanut jokunen idioottikin. Samoin tietenkin SDP:n kymmenien tuhansien aktiivijäsenten joukkoon on eksynyt jokunen suhteellisen tervejärkinenkin.

  Alkoiko muuten tuo sossuketju kaivelemaan niin paljon, että piti näin vaalien alla perustaa Kokoomuksen parjaamisketju? Mikään ei ole hilpeämpää kuin epätoivoinen sosialisti.
   
 4. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kyllä joo, mutta miten sellaisia lipsahtaa kahdenkymmen hengen ehdokaslistallekin? Ja onhan listalla myös Johanna Manninen joka taannoisen Ajankohtaisen Kakkosen perusteella on ihan kuutamolla ja Eija-Riitta Korhola joka ei muistanut miten äänesti työaikadirektiiviäänestyksessä.

  Näkyy ottavan koville kun kokoomuksenkin tekemisiä voidaan omassa ketjussa arvioida, ihan kuten demareiden tekemisiä on jo pitkään vastaavassa ketjussa arvioitu. Pitänee vielä avata vastaava ketju Keskustalle, niin tasapuolisuus on siltä osin taattu.
   
 5. Salama44 Jäsen

  Lainaus:
  Erittäin hyvä ketju. Näin se pitääkin olla. Tasapuolisesti kaikista puolueista. Demarit tiensä päässä, puhkeaako kokoomuksen kupla, pettääkö kepu aina. pelastavatko viherpipertäjät maan jne.
   
 6. Franchi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, ACF Fiorentina
  Lainaus:
  Erittäin toverillinen ketjunavaus.
   
 7. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
 8. kovalev Jäsen

  Lainaus:
  Elätkö niin pumpulissa, että pidät kokoomusta kaiken tällaisen yläpuolella?
   
 9. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Kaukalon laidalla sohaisi nyt polittiseen ampiaispesään. Demarit eivät olekaan enää täällä Jatkoajassa se ainoa poliittinen puolue, jonka päälle heitetään lokaa. Aihe on jostain syystä erittäin tunteita herättävä vaikka kaikissa leireissä ovat ne omat pöljät ja sankarit...hyvät ja huonot puolet. Köydenveto tässä aihepiirissä on loppumaton suo.

  Paljonko muuten nämä tulevat Eu-vaalit ovat mielestänne juuri puoluevaalit?
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Syy siihen miksi listoilla on erikoisia mielipiteitä omaavia ihmisiä on selvä, politiikan kiinnostamattomuus ja kansan tahto.

  Ihmiset valittavat mielellään politiikoista, mutta aika harvat ovat halukkaita todellisuudessa tekemään asioiden eteen mitään. Ei Matti tai Maija Meikäläistä kiinnosta mistä esim. EU parlamentissa todellisuudessa päätetään. Rutistaan kyllä, mutta enemmän kiinnostaa ensi viikon sää. Tästä seuraa se, että aika harva fiksu ihminen lähtee ehdolle vaaleissa ja vielä vähemmän EU vaaleissa. Voi hyvin kysyä mitä annettavaa esim. Johanna Mannisella tai Jani Sievisellä on EU parlamentissa eli ei mitään. Sinne tarvittaisiin Piia-Noora Kaupin tapaisia lobbareita toimimaan Suomen eduksi.

  Toisaalta ihmiset äänestävät näitä "värikkäitä", perussuomalaisten suosiohan perustuu tähän. Kun kerrot räväkästi mielipiteesi maahanmuuttajista pääkaupunkiseudun lähiökuppilassa ja laulaa luikautat sovinistisen laulun, niin olet kansanedustaja. Kyllä kansa saa ansaitsemansa päättäjät.

  Itse olen kyllästynyt suomalaiseen politiikkaan, koska se on niin korruptoitunut. Puhutaan toista, mutta silti hoidetaan omien asiat. Nykyinen lamatilanne kunnissa olisi helppo hoitaa, jos sen tekisivät talousalan ammattilaiset, eivätkä poliitikot.

  PS. Olin Eija-Riitta Korholan vieraana Brysselissä pari vuotta sitten ja käsitykseni muuttui hänestä täysin. Aikaisemmin pidin häntä tyhjän puhujana, mutta hän osoittautui fiksuksi ihmiseksi, joka ottaa hommansa tosissaan.
   
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Älykkyydeltään aivokuolleen tasoinen Ari Vatanen sai vuoden 1999 EU-vaaleissa toiseksi eniten ääniä kokoomuslaisista eli 58 707 kappaletta, joten ilmeisesti turvallista on sanoa että kokoomuksen kymmenien tuhansien aktiivijäsenten sekaan on mahtuntu vähintään 58 707 idioottiakin.
  http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1999/11.kesakuu/EUV62399.HTM
   
 12. Viljuri Jäsen

  Älykkyys on ymmärretty väärin "nörttifantasiassa", sitä kun on niin montaa sorttia.

  Esimerkiksi Vatasella on ilmeisesti melko lailla sosiaalista älykkyyttä, spatiaalisten ja motoristen synnyinlahjojensa osalta, eihän muuten olisi päässyt läpi niistä erilaisista valinkauhoista ja seuloista, joita on tähän mennessä elämässään kohdannut. Se, että ei tunne tai ymmärrä tiedettä tai osaa moitteettomasti lausua otteita virallisista oppirakennelmista on tietysti yhden sortin ratkaistavissa oleva ongelma. Miestähän tai puoluetta ei tarvitse äänestää, jos sille tuntuu.

  Pahempi ongelma on se, ettei Vatanen ole yksin. Hyvin suuri enemmistö (~ 90 prosenttia?) kansasta, meistä kiekkoyleisön jäsenistä tai vaikkapa toimittajista ei ymmärrä lukemaansa tai kirjoittamaansa edes vähän alusta, siis mitä tulee mihinkään fiilistelyä pidemmälle menevään pohdintaan.

  Asioiden ymmärtäminen on varsin kaukana siitä, että toistaa kuin papukaija lehtiotsikoita.

  SDP:llä on näissä eurovaaleissa seitsemän (7) väitellyttä tohtoria ehdolla, eikä joukossa taida olla yhtään maalaisliitto/kepun "tohtoria" tyyliin ahtikarjalainen, seppokääriäinen tai paavoväyrynen, joiden väitöstyön tosiasiallinen originaalisuus ja metodologinen taso voitaisiin perustellusti asettaa kyseenalaiseksi, jos siis viitsittäisiin.

  Mutta kukas sitä nyt ilonpilaaja haluaisi olla, alkakaamme kaikki vain maistereiksi ja tohtoreiksi! Eiköhän SDP:n kannattajat osaa samastua puolueensa ehdolle asettamiin tohtoreihin ja maistereihin!
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2009 klo 12.29
 13. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Viljuri tahtoo tällä ilmeisesti sanoa, että päättäjien ei tarvitse olla oppineita ja kirjaviisaita, vaan sekin on ihan jees jos he ovat kaikinpuolin mukavia seuramiehiä ja motoorisesti lahjakkaita (mistä eittämättä on hyötyä autolla ajossa ja näin voidaan säästää autonkuljettajan palkka). Minun korvaan tuo tosin vähän kuulostaa pitkälti näiltä perussuomalaisten kansanmiehiltä jotka lähiökapakassa istujien mielestä tietävät miten asiat oikeasti ovat (ainakin politiikkoja paremmin).
   
 14. Wiesellike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks & Kärpät
  Lainaus:
  Eurovaalit on kieltämättä kummajainen vaalien joukossa. Tuntuu, että puolueet eivät edes ota niitä tosissaan. Olisiko eduskuntavaaleissa Pöntinen ja Vatanen päässeet laukomaan mielipiteitään? Epäilen. Tämä näkyy myös siinä, että suurilla puolueilla ei ole kovin yhtenäisiä linjoja, vaan ehdokkaiden mielipiteet vaihtelevat puolueen sisällä laidasta laitaan. Sitten on näitä johannamannisia ja isämitroja, joiden europätevyys voidaan kyseenalaistaa. Eurooppaan tarvitaan juuri asiantuntemusta ja ihmisiä, jotka pystyvät tekemään työtä Suomen ja Euroopaan eteen. Ei mitään sirkuspellejä, joilla nostetaan äänestysprosentteja. Puoluerajat hämärtyy kyllä näissä vaaleissa, ja vastuu on äänestäjillä, että Brysseliin lähtee Suomesta oikeita ihmisiä. Itse olen kyllä äärimmäisen pettynyt Suomen kansan älykkyyteen ja tilannetajuun, jos joku näistä julkkiksista valitaan.
   
 15. Kojootti Jäsen

  Dorka mies. En ikinä ole ymmärtänyt miksi tämän tasosten ihmisten pitää lähteä sohimaan politiikkaan. Wikipedian mukaan mies on autotekniikko ja maanviljelijä. Sopisi kuin nyrkki silmään kepuun: Tuupovaarasta kotoisin ja vähän maanviljelytaustaa takana. Lisäksi vielä edustaa hyvin itseään loistavilla kommenteilla. Voi kuvitella kun kaveri pitää standia jonkun kylän torilla ja esittelee fiksuja lauseita rallikavereilleen.

  Sopii samaan kastiin Halosen kanssa. Helvetin edustavia ja maalleen hyödyllisiä henkilöitä
   
 16. Viljuri Jäsen

  Lainaus:
  En välttämättä, mutta jo Platon käsittelee tätä ongelma-aluetta teoksessaan Valtio, ja viimeisimmät käytännön sovellukset "filosofivaltioista" nähtiin 1800-luvun ideologioiden esiinmarssin ja 1900-luvulla tulleen tuhon yhteydessä.

  Yhteiskunnallisia dystopioita on niin moneen lähtöön ja kaikilla elämän eri alueilla tarvittavaa "viisautta", puhumattakaan "valtioviisaudesta", on niin kovin vaikea tunnistaa tai määritellä.

  Ei että samastuisin Vataseen tai Lindéniin ja kumppaneihin. Mutta realiteetit ovat realiteetteja.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2009 klo 12.08
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä keskustelu Vatasesta ja hänen älykkyydestään on hyvä esimerkki tästä. Täällä teilataan Vatanen yhden lausunnon perusteella, ilman todellista tietoa hänen osaamisestaan EU parlamentista. Luultavasti yksikään Vatasen haukkuja ei osaa kertoa mitä hän on tehnyt EU parlamentissa, en minäkään.
   
 18. Fordél Jäsen

  Tottakai Kokoomus pitää olla saman kriittisen arvioinnin kohteena kuin muutkin puolueet. Siltä kannalta ketjun avaus on paikallaan. Sen sijaan perustelut tällä "kuplan" puhkeamiselle ovat hyvin heikot. Jokaisesta puolueesta löytyy erilaisia mielipiteitä ja ei siinä mitään ihmeellistä. Jokainen, joka on asiosita vähääkään perillä, tietää että nämä lausunnot eivät edusta Kokoomuksen virallista linjaa. Siksi Katainen puuttui esim. Pöntisen puheisiin ja teki selväksi, etteivät ehdokkaan puheet edusta Kokoomuksen linjaa.

  Näillä perusteilla kupla ei ole puhkeamassa mihinkään eikä mitään kuplaa ole olemassa. Samalla tavalla kuin demaritkaan eivät ole tiensä päässä vaan tienhaarassa. Jäänkin odottelemaan kriittisiä kannanottoja Kokoomuksen ajamasta politiikasta ja otan sitten kantaa asioihin.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Tällaisia ihmiset ovat, tarttuvat yhteen pikku vikaan ja unohtavat ihmisen kaikki muut, mahdollisesti hyvinkin hienot ja kauniit ominaisuudet. Ihan samaa ovat valitelleet Johanna Tukiainen, Jammu Siltavuori ja Susan Kuronenkin.

  Siinä olet oikeassa, että Vatanen ei ole EU:ssa mitään merkittävää saanut aikaiseksi (onneksi) ja sikäli isommat ongelmat ovat muualla.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Edustat hyvin näitä lähiökuppiloiden pöytäparlamentaarikkoja verratessasi Vatasta Jammuun. Kun ei pysty keskusteluun, jossa pitää tietää jotain, voi karrikoida ja menestys on taattu.
   
 21. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Vatanen on profiloitunut ainakin VVM:n virkamiesten kanssa tapellessaan Suomen autoverosta, hän on hyvin aktiivisesti ollut ajamassa muutoksia siihen ja puhunut julkisesti tuontiautojen verokohtelun laittomuudesta ja epäkohdista.

  Kuka suomalainen MEPpi on oikeasti saanut jotain aikaan? Paasilinna? Hassi? Väyrynen? Ei ihan heti tule mitään mieleen.
   
 22. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Eihän se ole suinkaan ensimmäinen kerta kun yksittäisiin lausuntoihin puututaan, joten tämä mielessäpitäen, olisi Vatasenkin kannattanut miettiä kerran tai kaksi mitä lausuu koska lausunnollaan heikoilla jäillä liikkuu. Toki oikeus mielipiteeseensä itsekullakin mutta aina kannattaa miettiä, että miten ja missä sen mielipiteensä tuo julki. Ennenkaikkea miten.

  vlad.
   
 23. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ilmeisesti et ole seurannut edustajiemme toimintaaa. Vastaukseksi käy esimerkiksi Kyösti Virrankoski.
   
 24. Olkku Jäsen

  Mua harmittaa kokomuksen "oman" porukan jeesustelu. Pöntisellä on mielipide, miksi sitä ei saisi sanoa ääneen? Suurin osa kansalaisista ja kansanedustajista on samaa mieltä, mutta asioista ei saisi puhua ääneen ja oikeilla sanoilla. Propsit täältä Pöntiselle, mielipiteeni on aivan sama kun kyseisellä ehdokkaalla. Mahtaakohan Pöntinen siirtyä tulevaisuudessa Soinin leiriin? Itse olen siirtynyt, jo aikoja sitten.
   
 25. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Käsitykseni mukaan Hassi on arvostettu ryhmässään ja on saanut ajettua läpi omaan alansa eli ympäristön suojeluun liittyviä direktiivejä.