Kivelle kenkää – nyt vai heti?

  • 341 630
  • 1 375

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joensuun legendaarinen vierailu nhl-statuksella patapakassa tullaan muistamaan vielä kauan. Eikä kyllä kovinkaan mairittelevilla muistoilla varustettuna.
Jos oma poika vetää yli piste per peli ja joukkue alkaa konttauksen vasta kun pelaaja loukkaantuu niin kyllä saa aika vitun tyhmä jääkiekon seuraaja joka kaataa paskasangon pelaajan päälle. Varsinkin kun loukkaantuminen ei ollut mitään feikkiä. Feikkiloukkaantujan päälle olisi voinutkin kaataa paskaa.

Ehkä herroilla oli jotain ristiriitoja, mutta kyllähän fakta on se että Kivi oli menettänyt kontrollin joukkueesta jo ennen kuin Joensuu palasi sairaslomaltaan.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Valmentajan vaihtuminen on varmasti ajan kysymys, mutta sillä ei Ässien ongelmat ratkea. On todella iso ongelma joukkueen hengen ja synergian kannalta että joukkueesta puuttuu kokonaan johtava pelaaja. Pelaaja joka laittaa itsensä likoon joukkueen puolesta, nostaa kissoja pöydälle ja paasaa joukkuehengen nimeen vaikeilla hetkillä.

Sen verran flegmaattista on monen avainpelaajan esittäminen ettei silloin voida puhua ammattiylpeydestä tai pelaamisesta joukkueelle. Kaikki syyt joukkueurheilussa jotka puolustelevat tuota ovat selityksiä. Kaikkein huonoin selitys on se, että "pelataan valmentajaa ulos". Pelaajat jotka pelaavat huonosti vain koska osoittavat mieltään eivät varmasti ole kovin hyviä yhteishengen luojia silloinkaan kun menee paremmin.

Ässillä on valmennuksellinen ongelma, mutta ei puhtain paperein selviä myöskään joukko niitä miehiä joiden kuuluisi olla joukkueen henkinen selkäranka. Tosifanilta kyllä monta hyvää pointtia Ässien tilanteesta.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Ässillä on valmennuksellinen ongelma, mutta ei puhtain paperein selviä myöskään joukko niitä miehiä joiden kuuluisi olla joukkueen henkinen selkäranka. Tosifanilta kyllä monta hyvää pointtia Ässien tilanteesta.

TosiFani on tässä asiassa taas kerran täydellisesti asian ytimessä, ja korkkikoski totutun pihalla. Tosin nämä nyt eivät ole mitenkään yllätyksellisiä juttuja.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen samaa mieltä siinä, että pelaajillakin on aina vastuunsa ja se on vähintään yhtä iso kuin valmennuksella. Nyt ollaan silti siinä tilanteessa, että Kiven on aika väistyä ja antaa uuden miehen kokeilla. Valmentajan vaihto antaa usein muutaman pelin voittoputken, ja juuri sellaista kaivataan tähän väliin, sillä playoffeissa on sitten aivan kaikki mahdollista. Otetaanpas tähän pari tilastofaktaa vielä viime aikojen otteista:

- Edellinen kolmen pisteen kotivoitto tullut 17.marraskuuta. Sen jälkeen pelattu 7 kotiottelua

- Edellinen YV-maali tehty 18.joulukuuta ottelussa Tappara-Ässät. Sekin kahden miehen YV:llä. Yhden miehen YV:llä onkin sitten viimeksi onnistuttu 27.marraskuuta ottelussa IFK:ta vastaan. Siis 12 ottelua sitten!

Onko Kivellä edellytyksiä jatkaa?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tosin nämä nyt eivät ole mitenkään yllätyksellisiä juttuja.
No eipä ne sinunkaan kontribuutiot tänne ole hurraa -huutoja aiheuttaneet. Ilmeisesti tunnet minun, sääli etten tiedä kuka olet. Eikä sen toisaalta väliä olekaan.

En nyt vaan ymmärrä sitä että likasanko siitä ettei Kivi saa joukkuetta kontrolliinsa kaadetaan yhden pelaajan päälle, jos joukkueessa on 20 pelaajaa. Onhan mr. Joensuu ottanut tyhmiä jäähyjäkin, mutta ilman Jessen saapumista tänne Ässät katselisivat 13. joukkuetta yläpuolellaan sarjataulukossa ja miettisivät karsintoja.

Noh turha näitä on enää pohtia, Joensuu pelaa NHL:ää tammikuun lopussa ja Kivi miettii samaan aikaan kotonaan takkatulen loimussa snapsilasin kanssa olisiko jotain kuitenkin pitänyt tehdä toisin.
 
Tuskin tilanne nyt niin surkea on, että suuren patasydämen pitää lähteä Kiveä surkeilla otteillaan ulostamaan??
En osaa sanoa. Jotain on kuitenkin mennyt pieleen, kun pelaajat kääntyvät valmentajaa vastaan. Osaamattomuutta, puuttumista vääriin asioihin, puuttumattomuutta oikeisiin asioihin...
Virheet ovat jo viime kaudelta peräisin. Siellä yksi pelaaja kävi toisen rinnuksiin kiinni vaihtoaitiossa, yllättäen sama pelaaja ei tullut toiseen kolmannen pelaajan kanssa ja tämä kolmas pelaaja pistettiin ulos. Yllättäen tämä rinnuksiin käyty pelaaja pelasi poffeissa kuin koomassa ja veteli kiekkoja katsomoon tai suttasi ne vastustajalle jne jne.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Virheet ovat jo viime kaudelta peräisin. Siellä yksi pelaaja kävi toisen rinnuksiin kiinni vaihtoaitiossa, yllättäen sama pelaaja ei tullut toiseen kolmannen pelaajan kanssa ja tämä kolmas pelaaja pistettiin ulos. Yllättäen tämä rinnuksiin käyty pelaaja pelasi poffeissa kuin koomassa ja veteli kiekkoja katsomoon tai suttasi ne vastustajalle jne jne.

Olisiko sitten ollut oikein pistää pelaajan S sijaan pelaaja Z ovista ulos näiden kahden sinällään oudon episodin seurauksena? Olisiko siitä saatu jotain lisäarvoa tekemiseen?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei. Asia olisi pitänyt käsitellä valmennuksen ja kyseisten pelaajien välillä, eikä kenkiä kumpaakaan pelaajaa yhtään mihinkään.

Tämä on sataprosenttisesti totta, olen Veikon kanssa ihan samaa mieltä. Tosin olemme kummatkin asiassa vain jälkiviisaita, emme olisi voineet tätä tietää tuolloin.

Siinä vaiheessa, kun Nakki kengittiin, porskutti Ässät komeasti liigassa, kaikki näytti hyvältä ja taisipa juuri olla murskaava Blues-voitto vieraista plakkarissa.
 
Tämä on sataprosenttisesti totta, olen Veikon kanssa ihan samaa mieltä. Tosin olemme kummatkin asiassa vain jälkiviisaita, emme olisi voineet tätä tietää tuolloin.
Ei ole kysymys pelkästään siitä, että menetimme Nakin ja Zabo tulisi vemppaamaan keväällä. Kysymys on siitä, että tuollaiset asiat jättävät jäljen. Tuolloin annettiin joukkueelle viesti, että joukkuekavereittensa kanssa rettelöivä pelaaja on suojattu ja hänen toimintansa hyväksyttävää.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Ihmettelen Joensuun dissausta täällä. Mies pelasi ennen loukkaantumista loistavasti, häntä pidettiin yleisesti parhaana NHL-vahvistuksena koko liigassa. Pitkän pelitauon jälkeen paluu ei ole helppoa, se on nähty Savinaisenkin kohdalla, on tämä liiga kuitenkin niin kova sarja. Onko Jesse julkisesti arvostellut valmennusta, ainakin minulta on sellainen jäänyt huomaamatta. Jos arvostelu perustuu miehen ottamiin jäähyihin, niin pidän tätä kohtuuttomana. Näen asian enemmänkin niin, että huippupelaaja turhautuu omaan ja joukkueen pelaamiseen ja liika yritys kostautuu jäähyjen muodossa. Mieluummin katselen häviämistä vihaavaa v..........tta pelaajaa kuin muniin puhaltelua.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä en ihmettele Joensuun dissausta. Mies ottaa älyttömiä jäähyjä tietentahtoen ja pilaa oman joukkueensa mahdollisuudet. Ei jättänyt hyvää kuvaa itsestään ja puheet patasydämestä voi tyystin unohtaa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiistämättä on totta, että joukkue ei ole Kiven näpeissä ja hyvin suurella todennäköisyydellä valmentajaa joudutaan vaihtamaan. Mutta mikä on sitten pohjimmainen syy ja mikä syyn seuraus on eri asia. Itse en oikein usko, että asia on yksin kiinni valmennuksen auktoriteetista tai johtamistaidosta, vaan pohjasyyt ovat paljon syvemmällä. Yleensä pakkaa olemaan niin, että silloin kuin joukkue voittaa, pääsääntöisesti kaikilla on mukavaa ja silloin kun tulee takkiin, henki alkaa haisemaan ja itse kunkin johtamistaidot ovat riittämättömät. Eipä ole valtakunnassa kovin montaa valmentajaa, joka olisi luovinut uransa läpi ilman potkuja, oli sitten millainen johtaja tahansa. Enkä kyllä usko, että sen paremmin Jortikka, Virta tai vaikkapa Summanen kovina huutajina saisi nykypisteeseen ajautunutta Ässä-pakkaa paljon paremmin kuriin kuin Kivikään saa. Se on sinällään totta, että Kivi on yksinäinen susi ja itse itsensä osittain ajanut nurkkaan myös valmennustiiminsä sisällä ja nyt hädän hetkellä on kyllä hyvinkin yksin.

Kuten täälläkin on sanottua, ne pelaajat siellä kentällä pelaavat. Kukin heistä on tottunut pelaamaan tähän ikään jollain itselleen tutulla pelityylillä ja ihmisinä suuri osa heistäkin pelkää muutoksia, kuten jokainen meistä. Nyt tälle kaudelle Kivi selvästi muutti Ässien pelitapaa pystykiekosta kiekkokontrolliiin. Varmaakin Kivii oli analysoinut viime kautta ja todennut, että Ässien materiaalilla ei pysty voittamaan parhaita pystykiekkojoukkueita riittävän usein. Jäikö sitten Kiveltä huomaamatta se fakta, että ei Ässien tämän kauden joukkue ole myöskään kiekkokontrolliin mikään ihannejoukkue vai kuvitteliko Kivi, että pelaajat sekä hyväksyvät että pystyvät omaksumaan heille uuden pelitavan muutamassa kuukaudessa?

Joka tapauksessa nyt ollaan siinä pisteessä, että Ässien kiekkokontrolli on syksystä mennyt siinä mielessä eteenpäin, että vastustaja ei useinkaan kovin aktiivisesti karvaa syvältä, mutta toisaalta Ässät ei vastaavasti pysty luomaan kiekkokontrollin avulla juurikaan rintamahyökkäyksiä ja tehdyt maalit per peli ovat laskusuunnassa. Tähän kun liitetään fakta umpisurkeasta ylivoimasta ollaan tilanteessa, jossa omiin ei montaa mene, mutta liian usein itse ei pystytä tekemään edes sitä vähää. Jotenkin tuntuu, että pelaajilla on tunne kuten Jyri Kjällillä olympialaisissa kuubalaista vastaan, "vittu, ei vaan pysty". Jyri K varmaan tiesi myös sen, että hän vain pysty millään tavalla, kun taas Ässien pelaajista osa lienee sitä mieltä, että kyllä me pystyttäisiin, jos asioita tehtäisiin toisin. Tätä tunnetta ei ole sitten osattu käsitellä oikein valmennuksen ja pelaajien kommunikaatiossa ja seurauksena ovat sitten ne paljon käsitellyt typeryydet kentällä ja ilmeisesti myös kentän ulkopuolella.

Suurimman loukkaantumissuman aikana Jokereita vastaan saatiin viisi pistettä kuudesta enemmän tai vähemmän roiskimalla vain omista pois. Oltiin niin jyrän alla, että vain lasin kautta pois mahdollisimman pitkälle ja perään tappelemaan irtokiekosta. Näissä peleissä taisi ainakin osa pelaajista palata oman tutun pelityylin alueelle ja käyttää vahvuuksiaan.

Tässä valossa en usko, että Pekka Virta olisi mikään ratkaisu, koska pelitapa olisi edelleen sama ja luultavasti samat miehet kuin nytkin olisivat aika pitkälti samoissa rooleissa. Ensi kautta varten pelaajistoa on muokattava kovalla kädellä ja osa sopimuksen alaisistakin pelaajista pitäisi poistaa muonavahvuudesta. Muuten pelkään, että olemme saman aiheen kimpussa uudenkin kauden aikana, en usko, että tämä on johtamisongelma.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos oma poika vetää yli piste per peli ja joukkue alkaa konttauksen vasta kun pelaaja loukkaantuu niin kyllä saa aika vitun tyhmä jääkiekon seuraaja joka kaataa paskasangon pelaajan päälle. Varsinkin kun loukkaantuminen ei ollut mitään feikkiä. Feikkiloukkaantujan päälle olisi voinutkin kaataa paskaa.

Ehkä herroilla oli jotain ristiriitoja, mutta kyllähän fakta on se että Kivi oli menettänyt kontrollin joukkueesta jo ennen kuin Joensuu palasi sairaslomaltaan.

Omat pojat sitä ja omat pojat tätä... Näiden omien poikien tulee lunastaa paikkansa kaikilla tasoilla, Palosen olisi pitänyt treenata silloin kun sopimusta oli jäljellä kaksi kautta, Mäkilän ja Jyrkkiön silloin kun oli viimeinen kausi sopimuksesta menossa ja Joensuun kuuluu kantaa nykyistä joukkuetta, eikä ampua sitä jalkaan.

Olen aina ollut ja tulen aina olemaan omien junnujen puolella, mutta minusta näiden junnujen tulee myös vastata heille tarjottuun tilaisuuteen. Mäkilä, Palonen ja Jyrkkiö istuivat Isokarhussa kahvilla kun Huhtanen ja kumppanin treenasivat salilla. Joensuu paskantaa housuunsa silloin kun joukkue tarvitsee eniten häntä.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joensuu paskantaa housuunsa silloin kun joukkue tarvitsee eniten häntä.

Joensuu on vielä liian nuori pelaaja ottaakseen koko joukkueen tämänkaltaisessa tilanteessa reppuselkään ja kantaakseen sen yli tämän vaikean ajanjakson. Jos ikää on 25v ja olet pelannut yhden täyden kauden kunnon roolissa urallaan, ja pääasiassa ainoastaan pyrkinyt nousemaan farmista ylös omien tekojen ja näyttöjen kautta niin matka siitä joukkueen henkiseksi selkärangaksi on vielä kesken. Harva henkilö on syntynyt johtajaksi, toki näitäkin on, vaan ennemminkin johtajaksi kasvetaan eri tilanteiden kautta. En tiedä juuri mitään Joensuun elämästä tai tilanteista mitä hän on kentällä ja sen ulkopuolella kokenut, mutta voisin veikata että hän ei ole tuohon ikään mennessä ehtinyt vielä näitä tilanteita tarpeeksi kokea ja ennen kaikkea käsitellä. Viiden vuoden kuluttua kyllä löytyy varmasti Joensuustakin tiukoille paikoille todellinen johtaja ja tämänkaltaiset tilanteet kuin Ässissä on tällä hetkellä auttavat miestä kasvamaan siihen rooliin. Siksi näen typeränä huudella täällä, ettei Joensuu ole ottanut joukkuetta reppuselkään ja tarjota hänelle paskahousun roolia. Jos kaveri, jonka vahvuudet eivät ole pisteiden tekemisessä tekee piste/ottelu tahtia eikä ainoastaan surffaile ympäri kenttää vaikka voisi niin NHL-sopimuksen puolesta tehdäkin, niin kyllä hän ainakin osittaisen synninpäästön ansaitseen eikä mitään likasankoa tai sylkykupin paikkaa. Mutta siihen roolinhan lähes kaikki porilaiset pelaajat Ässissä pelatessaan joutuvat.

Mielestäni surullista on kuitenkin yleisesti ottaen tälläkin palstalla tällä hetkellä roihuava syyttelymieliala, vaikka oikeasti pitäisi etsiä ratkaisuja ongelman selvittämiseen eikä etsiä jalkapuuhun sijoitettavia ihmisiä. Ja tämä koskee niin valmennuksen, pelaajiston ja johdon osaa. Se fakta, että Kiven kenkiminen saattaakin olla ratkaisu ongelmiin ei tee mitään nöpönenä tai munan puuttumis -juttuja yhtään asiallisemmaksi. Ja uskoisin, että Karriltakin munat löytyy ja toivottavasti myös muiltakin tänne kirjoittavilta mieshenkilöiltä. Kaipaan ainakin omasta puolestani enemmän asiallisia ongelmaan puuttumisia ja vähemmän henkilökohtaisuuksia. Onhan tämä kuitenkin johtava jääkiekkopuolen keskustelupalsta Suomessa. Toivottavasti tämä myös pysyy sellaisena.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mielestäni surullista on kuitenkin yleisesti ottaen tälläkin palstalla tällä hetkellä roihuava syyttelymieliala, vaikka oikeasti pitäisi etsiä ratkaisuja ongelman selvittämiseen

Ainoa järjellinen keino tässä tilanteessa on 1) vaihtaa valmentaja ja 2) ryhtyä peluuttamaan joukkuetta sen mukaan mikä parhaiten vastaa kunkin pelaajan ydinosaamista. Sihvosen Meidän pippeli -pelikirjalla saavutettava tulos luulis olevan jokaisen asioista päättävän nähtävissä sarjataulukosta.
Paperilla ao. pelitapa voi olla keskimäärin voittavampaa kuin perinteinen rymistelykiekko, mutta kun paperilla niitä otteluista ei ole ennenkään voitettu ja joukkueen pelaajamateriaali ei vain kertakaikkaan sovellu ao. pelitavan säädylliseen (maksimaalisesta nyt puhumattakaan) toteuttamiseen. Kiven osalta on jo moneen kertaan todettu, että se koira ei uusia temppuja opi, eikä suostu edes yrittämään joten toteuttakoon sitten pelikirjaansa jatkossa jossain alasarjoissa.
 
Tilanne on monelta osin ongelmallinen.

Joukkue ei ole enää kunnolla Kiven hyppysissä. Sen näkevät varmasti kaikki ja monissa olosuhteissa potkut olisivat selviö. Ongelma on vain tässä yhtälössä siinä, ettei korvaajan hankkiminen ole ihan yksinkertainen juttu. Vaihtoehtoja on lopulta aika vähän, mikäli Karrille annetaan kenkää tai hän eroaa.

1. Pekka Virta. Loogisin ratkaisu, mutta ei ole ehkä halukas tänne tulemaan vielä. Saa Turusta edelleen palkkaa. Se on varmasti parempaa kuin mitä Ässien lupaama liksa ensi kaudesta. Haluaako siis alentaa palkkaansa tulemalla töihin nykyiseen joukkueeseen, jonka pelastaminen vaatii aika paljon töitä ja ei ole edes hänen projektinsa vielä? Virralla on tilanteessa harvinaisen paljon hävittävää. Paska loppukausi ja fanit sekä muutamat pelaajat voivat kääntää hänelle selkänsä, vaikka syy ei miehessä olisikaan. Mikäli ei suostu pestiin, mitä sitten?

2. Mika Toivola. Ennen kauden alkua tätä olisi pidetty katastrofina. Nyt tilanne on eri, mutta haluaako Toivolakaan loikata tässä tilanteessa tuleen? Panokset ovat hänelle henkilökohtaisesti aika helvetin suuret. Mies on vakuuttanut Satakunnan Kansassa, ettei missään nimessä tule valmentamaan Ässiä. Se ei ole kuulemma edes vaihtoehto. Peruuko paniikin hetkellä tuon lausunnon ja menettää samalla kasvonsa moneen suuntaan urheilujohtajana? Mikäli Toivolakaan ei suostu valmentamaan, mitä sitten?

3. Kaukoranta - Kotkaniemi tai mahdollisesti junnuista nostettu valmennustiimi. Kuulostaa hätäratkaisulta, mutta lienee mahdollinen skenaario, joka on hallituksella harkinnassa. Ei tosin ole todennäköinen vaihtoehto. Tässä tapauksessa voi aidosti kysyä, olisiko vaihdoksesta mitään apua? Ei se auktoriteetti tällä tavalla ainakaan kasvamaan päin olisi. Ellei tämä toteudu, mitä sitten?

4. Pekka Rautakallio. Olisi hyvä ratkaisu varmasti tähän paikkaan, mutta haluaako Rocky tulla kolmen kuukauden pätkätöihin. Ei ne välit moneenkaan suuntaan seurassa ihan parhaat mahdolliset ole. Halutaanko häntä edes kysyä valmentajaksi, vaikka hätä on suuri? Onko Rockyn auttamisen ja valmentamisen palo niin kova, että tulisi Poriin jopa tässä tilanteessa? Joutuisi korvaamaan itselleen tutun miehen, jota suositteli valmentajaksi. Rahaa hän ei tarvitse ja ensi kauden työpaikkaan siirto ei vaikuta ainakaan positiivisella tavalla. Toki sitten, jos vie Padan päätyyn asti. En kuitenkaan usko, että Rautakallio Poriin päätyy. Mikäli Rocky ei tule, mitä sitten?

5. Yllätysnimi. Mitä realistisia vaihtoehtoja tulee mieleen? Kuka on valmis loikkaamaan vastuuseen noin kolmeksi kuukaudeksi, ilman minkäänlaista mahdollisuutta jatkosta? Aika harva valmentaja tulee itselleni mieleen. Varmasti muutama epätoivoinen kortistosta löytyisi, mutta olisivatko nämä nimet millään tasolla palkkansa arvoisia? Tietysti kaikki on helppoa, jos vaikkapa Raimo Summanen suostuu Poriin kolmeksi kuukaudeksi pätkätöihin aikansa kuluksi. Tämä ei kuitenkaan ole missään määrin realistista. Mitä jää siis jäljelle?

Tilanne on tosiaan vähintäänkin haastava. On mielenkiintoista seurata, millä tavalla Ässät yrittää asian ratkaista. Onko Kivi puikoissa loppuun asti, koska vaihtoehdot eivät ole yksinkertaisesti riittäviä? Tämä on täysin mahdollista. Voiko peli vielä Karrin alaisuudessa aueta, on se suurin kysymys.
 

JohnDorian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Winnipeg Jets
5. Yllätysnimi. Mitä realistisia vaihtoehtoja tulee mieleen? Kuka on valmis loikkaamaan vastuuseen noin kolmeksi kuukaudeksi, ilman minkäänlaista mahdollisuutta jatkosta? Aika harva valmentaja tulee itselleni mieleen. Varmasti muutama epätoivoinen kortistosta löytyisi, mutta olisivatko nämä nimet millään tasolla palkkansa arvoisia? Tietysti kaikki on helppoa, jos vaikkapa Raimo Summanen suostuu Poriin kolmeksi kuukaudeksi pätkätöihin aikansa kuluksi. Tämä ei kuitenkaan ole missään määrin realistista. Mitä jää siis jäljelle?

Pahalta näyttää Kiven osalta ja itse en haluaisi nähdä Virtaa enkä Rockya Ässissä keväällä. Yllätysnimi voisi Summasen lisäksi olla vaikka Hannu Jortikka, jonka valmennusura jo ehtoopuolella (?). Tulisi huutamaan pojat poffeihin ja sen jälkeen luovuttaisi joukkueen toisen turkulaisen haltuun?
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Pahalta näyttää Kiven osalta ja itse en haluaisi nähdä Virtaa enkä Rockya Ässissä keväällä. Yllätysnimi voisi Summasen lisäksi olla vaikka Hannu Jortikka, jonka valmennusura jo ehtoopuolella (?). Tulisi huutamaan pojat poffeihin ja sen jälkeen luovuttaisi joukkueen toisen turkulaisen haltuun?


Eiköhän nämä Venäjältä potkitut nauti sellaisia korvauksia, että ei tällä kaudella tarvitse katsella uutta työpaikkaa. Jortikkakin puhui vain Venäjällä jatkamisesta, joten hänet saanee unohtaa.
Samoin Summasta on huhuiltu jopa Venäjän maajoukkueen valmentajaksi, joten taitaa nyt olla vähän turhan suurta kaliberia tänne.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tilanne on monelta osin ongelmallinen.

Joukkue ei ole enää kunnolla Kiven hyppysissä. Sen näkevät varmasti kaikki ja monissa olosuhteissa potkut olisivat selviö. Ongelma on vain tässä yhtälössä siinä, ettei korvaajan hankkiminen ole ihan yksinkertainen juttu. Vaihtoehtoja on lopulta aika vähän, mikäli Karrille annetaan kenkää tai hän eroaa.

1. Pekka Virta. Loogisin ratkaisu, mutta ei ole ehkä halukas tänne tulemaan vielä. Saa Turusta edelleen palkkaa. Se on varmasti parempaa kuin mitä Ässien lupaama liksa ensi kaudesta. Haluaako siis alentaa palkkaansa tulemalla töihin nykyiseen joukkueeseen, jonka pelastaminen vaatii aika paljon töitä ja ei ole edes hänen projektinsa vielä? Virralla on tilanteessa harvinaisen paljon hävittävää. Paska loppukausi ja fanit sekä muutamat pelaajat voivat kääntää hänelle selkänsä, vaikka syy ei miehessä olisikaan. Mikäli ei suostu pestiin, mitä sitten?
Ongelma tässä lienee vain tuo TPS:n maksama liksa sekä Urhon kommentaattorityöt. Kukaan tuskin Virralle tai kellekkään muullekkaan käntää selkäänsä tässä tilanteessa. Jos / kun vaihto tulee ei muita vaihtoehtoja kannata mielestäni edes harkita. Ennenaikaista Virtaa kehiin sanon ma.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ongelma tässä lienee vain tuo TPS:n maksama liksa sekä Urhon kommentaattorityöt. Kukaan tuskin Virralle tai kellekkään muullekkaan käntää selkäänsä tässä tilanteessa. Jos / kun vaihto tulee ei muita vaihtoehtoja kannata mielestäni edes harkita. Ennenaikaista Virtaa kehiin sanon ma.

Valaiskaa nyt tyhmää, kun en tiiä. Eli mikä ongelma Tepsin maksama palkka on? Vai meinaatteko sitä, että vaikka valmentajavastuu on otettu pois, niin silti Tepsillä on määräysvalta Virtaan ja näin ollen TPS suolaisi Virran tulon Ässiin jo kevääksi? Vai onko valmentajan sopimuksessa pykälä, joka kertoo että mikäli seura päättää pudottaa hänet koutsin hommista, hänen palkanmaksunsa keskeytyy välittömästi mikäli hän menee toisen firman hommiin? Miksi tämä ei sitten estä Urhon kommentaattorina olemista? No ok, eivät kilpaile samalla alalla. Mutta siis miten tuo juttu menee?

Tuli mieleen sellainenkin, että muistaakseni omassa työsopimuksessa lukee että "...ja muut työnantajan osoittamat työt". Miksei näitä poispotkittuja laiteta johonkin vähäisempään duuniin sen jälkeen kun päävalmentajan vastuu on otettu pois? Ei se varmaan nappaisi koutsia joutua tekemään vaikka jotain huoltohommia, mutta sen ison palkan saaminen ilman työntekoa kuitenkin kiinnostaa?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Valaiskaa nyt tyhmää, kun en tiiä. Eli mikä ongelma Tepsin maksama palkka on? Vai meinaatteko sitä, että vaikka valmentajavastuu on otettu pois, niin silti Tepsillä on määräysvalta Virtaan ja näin ollen TPS suolaisi Virran tulon Ässiin jo kevääksi? Vai onko valmentajan sopimuksessa pykälä, joka kertoo että mikäli seura päättää pudottaa hänet koutsin hommista, hänen palkanmaksunsa keskeytyy välittömästi mikäli hän menee toisen firman hommiin? Miksi tämä ei sitten estä Urhon kommentaattorina olemista? No ok, eivät kilpaile samalla alalla. Mutta siis miten tuo juttu menee?

MuTulla mä tossa menen, mutta kuvittelisin olevan niin, ettei Virta saa enää korvausta TPS:ltä mikäli ottaa toisen liigapestin vastaan esim ennen tämän kauden loppua. Eikä se nyt Tepsille mikään varsinainen etu olisi, mikäli Peksi hyppäisi Ässien ruoriin ja repisi vaikkapa 9 pojoa lisää kaulaa neljässä-viidessä pelissä.

Tuli mieleen sellainenkin, että muistaakseni omassa työsopimuksessa lukee että "...ja muut työnantajan osoittamat työt". Miksei näitä poispotkittuja laiteta johonkin vähäisempään duuniin sen jälkeen kun päävalmentajan vastuu on otettu pois? Ei se varmaan nappaisi koutsia joutua tekemään vaikka jotain huoltohommia, mutta sen ison palkan saaminen ilman työntekoa kuitenkin kiinnostaa?

Tässä varmaan mennään ihan henkilöjohtamisen alkeissa, eikä laiteta "entistä valmentajaa siivoomaan, jotta joukkue ja uusi valmentaja saa hänelle sitten porukalla nauraa". Huonosti motivoitu "alennettu" työntekijä nurkissa pyörimässä voi aiheuttaa melkoista harmia jatkavalle työyhteisölle ja kun palkka pitää kuitenkin maksaa niin parempi että pysyy hallilta pois, luulen minä. Fiksu bändi olis vuokrannut esim Peksille bungalovin Tenerifalta huhtikuun loppuun ja ostanut vielä lentoliput. Näin kaveri olis ollu totaalisesti "nurkista pois" kohtuullisen pienellä investoinnilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös