Kioski auki, eli liigajoukkueiden tyhjennysmyynnit keväällä 2023

  • 117 285
  • 657

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Järjestääköhän Sport Virmasen (tai jonkun muun vastaavan lanseeraaman) The Massiivisen tiedotuksen, missä uusien sopimusten sijaan ilmoitetaan kaikkien lähtevien uudet seurat?

Sketsiseura, ei voi muuta sanoa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Järjestääköhän Sport Virmasen (tai jonkun muun vastaavan lanseeraaman) The Massiivisen tiedotuksen, missä uusien sopimusten sijaan ilmoitetaan kaikkien lähtevien uudet seurat?

Huutokauppakeisari vasaroimaan loput eteenpäin. Markku tuunaa paremmaksi heikommat yksilöt.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jos noin kyyniseksi lähdetään, niin ehkä Liigasta voitasiin myös kenkiä ulos teidän kaltaiset amatöörijengit, jotka ei ole 10v aika onnistuneet päästä pudotuspeleihin kuin kerran ja nytkin päättivät sitten tällaisen ulostulon tehdä. Olen samaa mieltä, amatöörit vittuun ja Vaasasta voidaan aloittaa.

Sitten mietitään vielä 10-vuodenki päästä, että miksi näitä tyhjennysmyyntejä on edelleenkin olemassa. Kärpät on näistä hyötynyt monena vuonna, mutta onhan tämä ilmiö ihan hirveää kuraa. Kokeillaan pari kuukautta pärjätä ja kun ei pärjätä, niin laitetaan parhaat pelaajat lihoiksi. Voitostahan tässä pelataan, eikä siitä, että ensi kaudellekkin saadaan uudet pelaajat kokeilemaan onneaan, JOS seuraavana vuonna onnistaisi. Ilman minkäänlaista vittuilua, niin näyttää parilla paikkakunnalla sama ilmiö toistuvan vuodesta toiseen.


On tämä huvittavaa, että ensin liiga lyötiin aikoinaan säppiin juurikin Vaasan Sportin nenän edestä ja nykyään se on joidenkin kirjoittajien myötä lähinnä Sportin ja Heikki Hiltusen syy, että liiga on suljettu. Ei Sport-antipatioillanne ole mitään tekemistä sen kanssa, että liiga on suljettu ja että tyhjennysmyyntejä nähdään. Sport ei liity siihen eikä sarjojen välisten tasoerojen kärjistymiseen mitenkään. Tämä himmeli on rakennettu aikoinaan nimenomaan liigassa vuosikausia pelanneiden joukkueiden perseiden turvaamiseen aikana ennenkuin Sport pääsi hiekkalaatikolle mukaan.

Liiga suljettiin (siis urheilullisista karsinnoista luovuttiin) kohta 25 vuotta sitten - siis miettikää sitä. Miten muka tämä vahinko korjataan hetkessä karsinnat palauttamalla? Kyse on siitä miten Suomessa riittää raha pyörittämään ammattikiekkoa kullakin paikkakunnalla. Neljännesvuosisadassa on onnistuttu taannuttamaan orastavakin buumi monella paikkakunnalla liigan ulkopuolella - ja myös liigan sisällä, Vaasa nyt yhtenä esimerkkinä. On kuitenkin ihan sama onko liigassa nyt Sport vai Kiekko-Espoo. Lapsellista sysätä järjestelmän mädännäisyys jonkun tietyn seuran harteille.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuskinpa. Mutta miten se muuttaa sitä absoluuttista faktaa, että tämä jämäjengi ei kuulu liigaan. Ei mitään annettavaa, ei yhtikäs mitään.
Jämäjengi johtaa kuitenkin perinteistä liigaseuraa 19 pisteellä, vaikka on pelannut pelin vähemmän. Liigakarsinnatkaan eivät siis estäisi näitä myyntejä, koska on vielä paskempi jämäjengi.

Ei tässä auta kuin toivoa, että Sport saisi samanlaisen suunnanmuutoksen aikaan, kuin Ilves muutama vuosi sitten. Suunta on ainakin oikea, koska UTJ sai kenkää. Nyt pitäisi päästä vielä uimalakista eroon.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En nyt tiedä, miksi tuohon tiedotteeseen pitäisi reagoida kovin voimakkaasti. Sportin jatkosaumat ovat luokkaa 0-5% ihan maksimissaan.

Entä mitä sen jälkeen? Pari peliä säälejä HIFKta tai Kärppiä vastaan ja tod.näk kausi on paketissa. Mitään mestaruussaumoja en näe näillä HPK:n alapuolella kamppailevilla seuroilla.

Jos ajatellaan realistisesti vaikka sellaista skenaariota, että Sport menee sääleistä jatkoon. Todennäköisin playoff-polku tämän jälkeen on seuraava:

1. Lukko, jolla lepoetu ja kotietu
2. Tappara, jolla kotietu
3. Ilves, jolla kotietu

Kuka uskoo, että Sport, jolla on yksi tulokseen kykenevä kentällinen, kaataa em. seurat paras seitsemästä -sarjoissa? Siinä ei todennäköisyys ole enää prosentteja vaan promilleja.

Myymällä avainpelaajat Sport saa "varmaa rahaa" mitä luultavimmin luokkaa 200 000k. Sillä maksaa ensi kaudella meritoituneelle tulosyksikön jampalle koko kauden palkan. Esim. HPK:n kohdalla voi miettiä, missä seura olisi ilman Jolya, jonka palkka lienee tuota luokkaa (korjatkaa jos olen väärässä).

Minusta tuo on fiksua taloudenpitoa, vaikka noin muuten seura tuntuu tehneen vuodesta toiseen huonoja ratkaisuja.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Mauton kommentti tuohon loppuun ison median toimittajalta leimata sarja vitsiksi, kun yhdellä paikkakunnalla toimitaan noin. Aika ahkerasti Huttunen työkseen Liigaa seuraa, joten mikä sitten Huttunen itse on, jos on noin kiinnostunut tästä vitsistä?
Niinhän tämä sarja onkin. Omakätisesti mahdollistanut tällaisen huippu-urheilun sekä kilpailun päälle kusemisen.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Toisaalta, jos Sport kykenisi vahvaan nousuun sääliviivan ylle, menisi jatkoon, häviäisi neljännesvälierät 4-2, se olisi suuri taloudellinen ja urheilullinen menestys tässä tilanteessa. Ison hatun nostaisin seuralle.

Välitön säästö myynneistä helpottaa heti. Koskaan emme saa tietää, paljonko sponsorituloja menetettiin, paljonko kausikorttilaisia menetettiin, paljonko loppukauden yleisöä menetettiin, mitä mainetappio maksaa. Tietenkin nyt jackpot olisi nousta myynneistä huolimatta, mutta yhtä hyvin seura voisi ostaa eurojackpot kupongin.

Oikeastaan tänä vuonna Saipa kaatui sittenkin saappaat jalassa. Siellä tehtiin paljon vaikuttavia toimia tilanteen parantamiseksi, omat resurssit huomioiden. Valitettavasti ne eivät onnistuneet, mutta Markkasen yritys oli mielestäni hyvää ja määrätietoista. Niillä resursseilla ja tässä markkinatilanteessa.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Mitä luulette, voisiko Jypin kauppa teoriassa aueta keskiviikkona klo 21? Onko tällaisesta ennakkotapauksia? 3 tuntia aikaa myydä, eli kaikki pitäisi olla kulisseissa jo valmiiksi sovittu. Kulisseissa tapahtuva seuran hajottaminen koituisi ehkä itseään toteuttavaksi ennusteeksi.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Millähän jengillä tuo sport meinaa loppukauden pelata? Sieltä on aika kasa jengiä lähdössä loppukaudeksi pellailee.

Koko Ruotsin porukka saatu myytyä muualle.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mauton kommentti tuohon loppuun ison median toimittajalta leimata sarja vitsiksi, kun yhdellä paikkakunnalla toimitaan noin. Aika ahkerasti Huttunen työkseen Liigaa seuraa, joten mikä sitten Huttunen itse on, jos on noin kiinnostunut tästä vitsistä?
Huttunen on tätä tommiseppälä-osastoa: tietää sinänsä paljon ja osaa kirjoittaa mutta kun kaikki on "skandaalia", "farssia" ja "vitsiä", on aika vaikea ottaa tosissaan. Ihmeen hyvin on kyllä piireissä onnistunut pysymään siihen nähden vrt. esimerkiksi Sihvonen. Ilmeisesti paikkaa kulmikasta luonnettaan vuotamalla sopivissa määrin asioita huippupelaajien tahdosta. Hänhän on erityisesti Noora Rädyn luottotoimittaja.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Mutta ainahan on poikkeuksia ja tietyt pelaajat saattavat saada hirveän buustin onnistumisistaan. Muistan kaukaisesta menneisyydestä kun divarista nousi yksi HPK ja sieltä erottui Teppo Kivelä ja Pekka Peltola. Kyseisen nousun jälkeen joukkue tehnyt hienoa jälkeä. Myöhemmin kyseisessä joukkueessa pelasi yksi ehkä hienoimmista vahvistuksista, Igor Kuznetsov, joka veti tupakan aina erätauolla. Igor olisi panostanut täysillä urheiluun, niin olisi ollut maailmanluokan pelaaja millä tasolla tahansa.
Ai jai. Igge istumassa alkuverryttelyssä Typhoonissa Zambonin vieressä maalin päällä, punainen Marlboro käryten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös