Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 993
  • 1 791

scholl

Jäsen
Olen ehdottomasti samaa mieltä. Tosin olen myös sitä mieltä, että ensimmäistäkään ex-jääkiekkoilijaa ei pidä toimistohommiin heittää ilman asianmukaista koulutusta ja aiempaa työkokemusta, paitsi, jos kysymyksessä on joku erityisen näkemyksellinen tyyppi. Se on niin, että niin kauan kuin toimistoilla puuhastelee jotkut muut kuin oman alansa huiput, on turha odotella mitään suuria muutoksia ja bisneksen kasvua. Tämä ei siis koske erityisesti juuri Kimmo Kuhtaa, vaan ihan kaikkia muitakin.

Luulisi suomalaisessa junnukiekossa olevan käyttöä maalintekijöiden opeille. Killeä en ehkä näe minään business-vieraiden kanssa höpisijänä, vaan nimenomaan siellä junnupuolella jakamassa oppia ja kokemuksia.

Itsekin muutama viikko sitten hahmottelin jotenkin niin, että hän voisi opettaa laukomista, mutta mielestäni sen lisäksi voisi olla myös vaikkapa fanien kanssa tekemisissä. Organisaatiossa on paljon sellaista, mikä tehdään tällä hetkellä liian huonosti. On paljon hommia, johon ei kummallista koulutusta tarvita. Osa pelaajista ei ole hankkinut kunnollista koulutusta, joten niille vaikka vaksin tehtävät hallilla olisivat ihan jees tapa pysyä pois alkoholismista.

Nyt en tarkoittanut tässä Kibeä, vaan hän on johtava pelaaja ja hänelle varmasti pystyttäisiin tekemään tehtävä, jossa voisi ottaa kunnollista roolia. Yrittäisin ehdottomasti kasvattaa hänestä valmentajaa ja siinä rinnalla laittaa joku nuori innokas tradenomi laittamaan Kiben nimen avulla fanimyynti kuntoon. Joka hemmetin Stockmann ja InterSport ottaisivat helpommin IFK:n paidat, lippikset, kaulaliinat, kaljatuopit, lasinaluset, pullonkorkinavaimet, pehmolelut, pyjamat jne. paraatipaikoille myyntiin, kun tämä innokas ja kekseliäs myyntimies tulee yhdessä Kiben kanssa kertomaan, mitä IFK on ja mitä mahdollisuuksia niillä tuotteilla on.

Kerron esimerkin siitä, miten puuhastelua tuo merchandisingmyynti on. Mutsi ja faija oli ollu pois kaupungista varmaan viikon tai kaksi ja ajattelivat sitten, että ajavat samalla, kun tulevat niin hallille ostamaan uudet IFK-lippikset. No kävivät, muttei shoppia löytynyt. Faija sanoi, että se on ennen ollut siinä pääoven vieressä. Joka tapauksessa sisäänkäynti oli niin huonosti merkattu, ettei koko kauppaa löytynyt ja lähtivät pois. Eivät tilaa netistä tuollaisia ja kaupoissa kuten mainittua niitä on huonosti myynnissä/esillä. Punaisiin pukeutumista on hankala suosia ainakaan IFK-logoilla varustetuilla tuotteilla, kun tuotteiden jakelukanavapuoli on ihan päin seiniä hoidettu. No onneksi Jokerit kaatui viime maanantaina niin mutsi ja faija innostuivat asiasta vielä lisää ja kävivät sitten hallilla uudemman kerran, kun sanoin, että se kauppa on ilmeisesti parkkiksen puolella ja se paikka oli löytynyt ja olivat ostaneet lippikset ja Talviklassikkokaulaliinat. Niiden yksi maaltamuuttanut tuttavapariskunta kannattaa Jokereita, joten lippis on hyvä olla päässä, jos näkevät vaikka sunnuntaina playoffien aikana kadulla. Se toinen osapuoli lähettää nimittäin sellaisia tekstiviestejä Jokereiden pelistä, joka osoittaa, ettei tiedä mitään jääkiekosta.

Olen aivan vakuuttunut siitä, että Kibestä olisi paljon apua organisaatiossa uran jälkeenkin. Hän on paljon sanavalmiimpi tyyppi kuin joku Mika Kortelainen. Siis sellainen rehdin stadilaisen tuntuinen jätkä, joka ei nöyristele. Moni takuulla diggaisi tehdä duunia hänen kanssaan ja kun Kibe tulee paikalle jonnekin Narinkkatorille mainostamaan HIFK:in lätkäkoulua ja pitää siinä vaikkapa pari tuntia samalla laukomisopetusta 7 vuotiaille kundeille niin moni innostuu. Samalla voivat myydä ohikulkijoille joku 1000 kpl paitoja/lippiksiä/kaulaliinoja. Urheilullinen menestys on ollut niin huonoa koko 2000 luvun alku, ettei edes osata ajatella, kuinka paljon noita tuotteita voitaisiin myydä. 90 luvulla autoissa oli Stadissa käsittämätön määrä IFK:n tarroja. Mihin se värin tunnustaminen olisi nyt muka kadonnut. Joku t-paita, kaulaliina tai lippis maksaa niin vähän, että sellaisia voisi ostaa aika suurikin osa kaupungin asukkaista + turistit päälle. Aika ankeata Stockan turistimyymälä, kun siellä on vain jotain porotuotteita. Siis jengi tulee Helsinkiin ja heille myydään matkamuistona Lappikrääsää. Onhan se ihmeellistä. Jos mä käyn Barcelonassa niin siellä matkamuisto-osastoilla on FC Barcelonan ja Espanyolin tuotteita. Täällä pitäisi myydä HIFKin tuotteita täyttä häkää. Ne ovat hyvännäköisiä, logo on loistava etc. Kyllä moni turisti kun menee takaisin Tokioon tai minne hyvänsä niin ylpeänä kertoisi: tää on Suomen parhaan jääkiekkojoukkueen paita/lippis/kaulaliina.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Mä olen lähes täysin varma, että Kille jatkaa Stadin IFK:ssa. Tämä on nyt lähes jokavuotinen juttu, että Killen agentin kanssa väännetään. HIFK ei halua maksaa hänestä sellaista ykkösketjun päävastuunkantajan liksaa, vaikka Killellä onkin kovat tehot. Kuhta myös todennäköisesti itsekin hiffaa, miten hyvä on pelata nykyroolissaan ykköskentän takana ja skodata paljon maaleja. Kyllähän kaikki nyt sen verran tajuaa, että mitkä hyvät puolet Kibessä on. Hinnasta se vääntö on lähes satavarmasti ja kun kausi käynnistyy niin Kuhta pelaa HIFK:ssa ellei ole mennyt jollekin fyrkanhakureissulle Venäjälle. Itse en hätkähtäisi, vaikka Kuhta ei olisikaan ensimmäisessä julkaistavassa pelaajalistassa.

Mutta se on lähes satavarma kuvio, että Kuhta pelaa HIFK:ssa jos on liigassa. Soptarjouksia on ennenkin muualta tullut ja Kuhta ei ole niihin nimeään laittanut. Se on sitten eri tilanne, jos pelaa vielä ulkomailla. Killeä ei vain taida kiinnostaa muut joukkueet liigassa ja eiköhän HIFK sorvaa sen sopparin. Niinkuin Valtanen sanoi jollekin IFK-fanille niin "kaikki ajallaan" ja virne perään.

Mutta nyt takaisin "sorvin" ääreen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä tällä JA:n kirjoittelulla maailmaa muuteta, mutta kenties höyryjä ja näkemyksiä päästään purkamaan ja jakamaan...

Höpöhöpö. Kimmo Kuhta sai jatkosopimuksensa vain ja ainoastaan siksi, että toimistolla alkoivat oikeasti miettiä, että mitä jos ne Jatkiksen nimimerkit todella tulee heidän uniinsa. Eli silkasta pelosta sai Kille sopimuksensa.

Fakta on kuitenkin se, että kyllä tätä palstaa lukevat muutkin kuin fanit. Ei näiden juttujen perusteella päätöksiä tehdä, mutta täältä voi dorkemmallekin avautua uusia näkemyksiä ja juttuja, joita ei ehkä itse ole edes tullut ajatelleeksi.

Mä olen edelleenkin tietyllä tavalla loukkaantunut IFK-organisaatiolle siitä, miten Killeä ei tunnuta vieläkään laskettavan omaksi jätkäksi. Saamme kiittää vain ja ainostaan Kuhtaa itseään siitä, että hän punanutussa pelaa. Ja ehkä vähän Kari-setääkin. Tuskin haluaa Petri Matikainen profiloitua koutsiksi, jonka aloittaessa Kimmo pistettiin pellolle. Jos Matikaisella on yhtään pelisilmää, hän suorastaan vaatii Killelle jatkoa. Pelkästään pelillisten ansioiden puolesta tämän luulisi olevan itsestäänselvää muutenkin. Mutta kuten olemme aiemminkin nähneet, hommat ei aina mene niin.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kuhta myös todennäköisesti itsekin hiffaa, miten hyvä on pelata nykyroolissaan ykköskentän takana ja skodata paljon maaleja. Kyllähän kaikki nyt sen verran tajuaa, että mitkä hyvät puolet Kibessä on.

Mielestäni Kudan suurin vahvuus piileekin juuri siinä, että pienemmällä peliajalla (13-15min) hän pääsee useammin maalipaikoille kuin monet yli 20min hyökkääjät. Jalat pysyy raikkaina, mutta verkko heiluu. Go Kuhta!
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
En usko tuohon. Osa pelaajista kiinnitetään vasta verorajalla tai vaikkapa tammikuussa.

Kuten? Tarkoitin jo joukkueessa pelaavia tuolla "pitämisellä". En siis tarkoittanut tietenkään, että joukkue olisi valmis jo tammikuussa.

En usko myöskään Matikaisen Petun millään tavalla vastustelevan K.K:n mahdollista sopimusta. Ykkösfokuksen tulee kuitenkin olla nyt, kuten jo täällä sanottukin, välierät ja matka finaaliin. Itse asiassa sen on oltava ainoa fokus, ja niinhän se toki onkin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olen ehdottomasti samaa mieltä. Tosin olen myös sitä mieltä, että ensimmäistäkään ex-jääkiekkoilijaa ei pidä toimistohommiin heittää ilman asianmukaista koulutusta ja aiempaa työkokemusta, paitsi, jos kysymyksessä on joku erityisen näkemyksellinen tyyppi. Se on niin, että niin kauan kuin toimistoilla puuhastelee jotkut muut kuin oman alansa huiput, on turha odotella mitään suuria muutoksia ja bisneksen kasvua.

Ensinnäkin, nuo ovat erittäin tapauskohtaisia hommi. Oman tuntuman mukaan esimerkiksi Ruudun veljekset ovat sen verran fiksua porukkaa, että turha tuohon mitään kauppista, AMK:ta tai oikeaa koulua tarvii hidastamaan uppoutumista mukaan.

Ja eihän tuota tarvitse missään nimessä rajoittaa vain ja ainoastaan toimistohommiin. Siinähän loppuisi kohta jopa hommat jos kaikille iskettäisiin lohi kaulaan ja toimistolle kikkailemaan Excelin kanssa. Kyllä suuren liigajoukkueiden lomasta löytyy paljon muutakin työtä. Pari esimerkkiä nyt vaikkapa:
- Junnuvalmentaja. Ammattimaisia junnukoutseja ei hirveän paljon ole ja entisillä seuraikoneilla on varmasti kohtuu taattu asema seuran junnujen keskuudessa. Jos joku Kuhta tai Peltonen käskee sitä 14-kesäistä luistelemaan kovempaa, niin aivan varmasti myös luistin lähtee liikkumaan. Tuohon olisi sitten mahdollista ympätä seuran puolesta valmentajatutkinnot ja muut mukavat syrjään kiinni. Samalla kehitettäisiin junnuvalmennuksen ammattimaistumista ja pidettäisiin seuraikonin taidot ja "imago" niin sanotusti talon sisällä. Helsingissä on myös niin paljon joukkueita, että sekä meidän että teidän ikoneita voisi hyvinkin laittaa kasvamaan korkoa muihin PK-seudun junnuporukoihin jos omat valmennustiimit on täynnä.
- Promotyöntekijä. Mikäs siinä olisi istuttaessa seuraikonia yhteistyökumppaneiden kanssa aitiossa, saunottamassa faniklubia ja vastaavaa? Vaikka taustalla ei olisikaan mitään kaupallista kokemusta, niin aivan varmasti sanavalmis ja seuraan jo valmiiksi profiloitunut kaveri pystyy tarjoamaan omalla tietämyksellään ja imagollaan lisäarvoa noille sidosryhmille enemmän kuin 24-vuotias merkonomi ja pr-emäntä.
- Yleismiehiä. Joku hallin hiekoitus tai jäänajo ei välttämättä ole täynnä hohtoa, mutta tuollaisillakin rooleilla voitaisiin pitää pelaajia lähellä seuraa ja turvata heidän tulevaisuutensa. En tarkalleen tiedä miten teillä tuo onnistuisi hallin omistussuhteen takia, mutta luulisi näkyvimmällä vuokralaisella olevan jotain sanaa.

Tuossa nyt olisi pari mahdollista hommaa, muita tulee varmasti esiin tarkemmalla miettimisellä ja seuran tarpeiden mukaan. Pääpointtina on kuitenkin pitää pelaaja seuran yhteydessä ja samalla kiitoksena annetusta panoksesta myös turvata peliuran jälkeinen aika.

On hyvä,että myös "ulkopuoliset" näkevät tilanteen kuten "sekolust" yllä.

Omasta mielestäni seuraikoneille pitäisi ylipäätään järjestää paremmat mahdollisuudet pysyä seuran toiminnassa mukana uran jälkeenkin. Kuhta täyttää omasta mielestäni ikonin määritelmän ja tätä kautta mielestäni hänen jatkosopparinsa peliesitysten takia pitäisi olla selviö ja peliuran jälkeisen ajan turvaaminen seuran intressien mukaista.

Eikö muuten saksalaisilla futisjoukkueilla ole mukanaan paljon ns. entisiä tärkeitä pelaajia ja näiden sukulaisia seuran toiminnassa? Scholl tietänee asiasta parhaiten tällä palstalla, mutta oman muistikuvani mukaan muun muassa Bayerin tiimissä vaikuttaa melko paljon seuraikoneita ja niin sanotusti heidän miehiään. Mikä itsesään on loistava homma kaikin puolin, kunhan vain tehtävänkuvat saadaan sopimaan osaamiseen.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
- Yleismiehiä. Joku hallin hiekoitus tai jäänajo ei välttämättä ole täynnä hohtoa, mutta tuollaisillakin rooleilla voitaisiin pitää pelaajia lähellä seuraa ja turvata heidän tulevaisuutensa. .

"Kuule Kibe, meillä ei ole mitään käyttöä sulle kentällä. Meillä olis kuitenkin sulle sopiva jobi, ettet jää ihan tyhjänpäälle. Me tarvittaisiin hiekoittajaa tuohon parkkipaikalle. Mitä sanot?"

-DEAL!!

:D
 

scholl

Jäsen
Scholl tietänee asiasta parhaiten tällä palstalla, mutta oman muistikuvani mukaan muun muassa Bayerin tiimissä vaikuttaa melko paljon seuraikoneita ja niin sanotusti heidän miehiään. Mikä itsesään on loistava homma kaikin puolin, kunhan vain tehtävänkuvat saadaan sopimaan osaamiseen.

FCB on ensisijaisesti perhe siinä mielessä. Jos joku soittaa, että on vaikeuksissa niin Uli Hoeness antaa duunia, vaikka hän onkin pihischwaabi itse. Jos olet kerran edustanut FC Bayernia niin olet yksi heistä. Gerd Mülleristä tuli doku Jenkeissä. Sepp Maier kertoi asiasta Hoenessille, joka hommasi miehelle terapiamestan Münchenin lähistöltä. Hoeness ja Beckenbauer vierailivat siellä aina silloin tällöin ja tekivät terapian jälkeen hänestä valmentajan. Mies on nyt kakkosjoukkueen apuvalmentaja.

Lars Lunde ei koskaan lyönyt Bayernissa itseään edes läpi, mutta kun hän ajoi autolla junan kanssa kolarin pelatessaan silloin jo Sveitsin Aaraun joukkueessa niin hän joutui onnettomuuden jälkeen opettelemaan uudelleen kävelemään jne. ja Hoeness otti hänet kotiinsa asumaan ja FCB maksoi kuntoutuksen, kun olisi saattanut joutua muuten sosiaaliavun pariin. Nykyään ei ole töissä FCB:ssä, vaan sairaanhoitajana, mutta jos soittaa Hoenessille ja tarvitsee esim. lippuja peliin niin Uli lähettää.

N. 30 vuotta sitten FCB:llä oli 12 työntekijää, nyt on yli 400. Hoenessin mukaan (Hier ist Hoeness, s. 107) yrittävät palkata entisiä ja nykyisiä pelaajia ja muita lähipiiriläisiä, koska "jos on kerran tämän puna-valkoisen orgian kokenut niin silloin tekee helpommin töitä seuran eteen, koska silloin tietää, minkä eteen töitä tehdään".

Onhan se hirvittävä määrä entisiä pelaajia, joita on mukana. Beckenbauer, Hoeness, Rummenigge, Christian Nerlinger johtotehtävissä, heidän apunaan Paul Breitner, valmennuksessa mm. juuri edellä mainittu Müller, Maier ja Schollkin olivat vielä vähän aikaa sitten. Sitten on vielä valmennuksessa Junghans, Niedermayer, Andersson, Sirch ja Kaiserin poika Sterpan Beckenbauer. Aumann on fanipuolella, Dremmler on scoutti, samoin Grobe, Elber ja Paolo Sergio ovat olleet niissä hommissa (Elber taisi lopettaa juuri). Tarnat taisi siirtyä kanssa niihin hommiin ja ex-valmentaja Egon Coordes on myös scoutti. Merchandising puolella on 4 entistä pelaajaa eli Hans Pflügler, Novak, Zimmermann ja Wegmann.

Wegmann yksi esimerkki Hoenessistä taas. Mies oli työtön, sai 458 euroa kuussa ja asui Essenissä. Hän soitti Hoenessille ja sanoi: "ottakaa minut mukaan taas veneeseen". Hoeness antoi hänelle töitä fanikaupasta Oberhausenin kauppakeskuksesta. Mies ottaa siellä tilaukset vastaan, purkaa laatikot etc. ja on tyytyväinen.

Listaan voitaisiin lisätä vielä ainakin 10 sukulaista. Esim. Jens Jeremiesin broidi on vahtimestari, Dieter Hoenessin poika on myös FCB:ssä, samoin Hans Pflüglerin poika ja miniä, Katsche Schwarzenbeckin tytär jne.

Sitä pidetään todella tärkeänä, että se ei ole työpaikka, vaan perhe. Jos kerran olet siellä pelannut niin pelaaja on aina tervetullut ja ongelmissa voi soittaa. Esim. Luca Toni on aina tervetullut Säbener Strasselle ja kun hän ajoi joku aika sitten Italiassa kolarin niin autona oli edelleen FCB:n Dienstwagen Audi Q7, vaikka seurasta joutuikin van Gaalin takia lähteä pois.

Fakta on se, että van Gaal joutui lähtemään sen takia seurasta, kun hän halusi muuttaa lämminhenkisen perhekeskeisyyden sellaiseksi kylmäksi, tunteettomaksi meiningiksi. Van Gaalin lapsethan joutuvat esim. teitittelemään isäänsä, eikä hänen mielestään ollut sopivaa se, että manageri kuten Hoeness tai Nerlinger hänen jälkeensä olisi väleissä suoraan pelaajien kanssa. Baijerissa se on taas luonnollista, että ihmisistä pidetään huolta.

Johdon kunnianhimostahan ja osaamisesta on sitten kiinni se, että tekeekö seura voitollista tulosta ja saavuttaako urheilullista menestystä. Pikkuseurasta Euroopan ehkä varakkaimmaksi seuraksi pelkästään tulorahoituksella nouseminen Hoenessin managerikaudella on huikea suoritus. Heillä on kohta maksettu upea stadion ja mestaruuksiakin on tullut ihan riittävästi. Ei ole siis uhrattu urheilullista puolta sen takia, että on pidetty omista huolta. Se on myös faneille hyvä, koska fanit tietävät myös, että omistajina tai johtajina ei ole mitään riskin ottajia tai mitään huithapeleita Venäjältä tai Arabimaista, vaan ihmisiä, joita oikeasti kiinnostaa ja jotka ovat olleet huippuja itsekin aikanaan kentällä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mähän sanoin, että yleisesti ottaen entisiä kiekkoilijoita ei pitäisi palkata toimistohommiin. Ruudut voisi olla poikkeus, ainakin Jakke, jolla on ihan koulujakin käytynä. Mutta muuten mulle ei kelpaa mitkään suojatyöpaikat esim. markkinointipuolelle. Siis strategioiden yms. tekemiseen. Ne hommat vaatii ihan ammattilaisia. Mutta tottakai markkinoinnissa pitää hyödyntää sekä entisiä että nykyisiä tähtiä. Varsinkin ikoneja. IFK:ssahan iyhteistyö joukkueen ja fanien välillä on todella minimaalista jo nyt, joten siitäkin voisi jollain tavalla aloittaa. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon.

Ja sori, mutta mä näen kyllä Kimmo Kuhdassa potentiaalia pikkaseen suurempiin hommiin kuin zamboni-kuskiksi tai hiekottajaksi. Jos vielä skulattais himassa pari kautta ja mietittäis sitten niitä uran jälkeisiä hommia!
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Samaa täälläkin toivotaan.
Kun Ville oli loukkantuuneena, ni Kille oli meidän moottori joka pyöritti peliä.

Kuten sanoinkin tuossa aikaisemmin, nyt Killelle kunnon parivuotinen jatkosoppari.

Paino on juuri sillä oikealla sanalla! Ei oo kivaa jos joutuu jättää ens kaudella Pelsumatsit väliin:(

On kyllä tosi ikävää että pelaajat joutuu tollasii miettii kun on pleijarit menossa just kiihkeimmillään...
 
Mutta ennenkuin mennään vanhaan tapaan tarjoamaan Kibelle (tai ylipäänsä kenellekään) xx-vuoden jatkopahveja, kannattaa ehkä pysähtyä mikä rooli Kibellä voisi tulevassa ehkä nykyistä IFKta vielä fyysisemmässä ajokoirajengissä sitten olla? Sopiiko Kibe Petun rosteriin, ja missä tehtävässä? Voisin kuvitella että "ei ole käyttöä, lähe meneen" voi olla hyvinkin totta...

Siis mun pieniin aivoihin ei vain mahdu tämä viivantarkka lokerointi. Ensinnäkin en usko Petu Matikaisen olevan niin tyhmä, että haluaisi 2,5 miljoonan euron pelaajabudjetin käytettäväksi pelaajiin, jotka eivät osaa muuta kuin taklata seinästä läpi. Siksi toisekseen, onko homman nimi nyt se, että Petun HIFK:n on nimenomaan oltava täynnä pelaajia, jotka vain taklaavat ja tarvittaessa tappelevat? Mitä jos tilanne onkin niin, että Petu arvostaa pelaajia, joilla on kova työmoraali? Kuka voi oikeasti sanoa tämän päivän Kimmo Kuhdasta, ettei hän tekisi kentällä töitä vähintään samaa määrää, kuin kuka tahansa muu joukkueessa? Naama irvessä siellä meidän vanhaherrakin vääntää. Okei, Kibe ei Lennumaisesti aja täysiä päin ja ota kiekkoa, vaan enemmän villepeltosmaisesti kiilaa kiekon ja miehen väliin. Jossain vaiheessa alkukaudesta nostinkin esille juuri tuon, että Kibe on riistänyt tällä kaudella aivan 100% varmuudella enemmän kiekkoja hyökkäysalueella, kuin ikinä uransa aikana. Petu Matikaisesta en tiedä, mutta mulle korkean työmoraalin ja ajokoiramaisen (taklauksien) jahtaamisen välillä on helvetin iso ero. Kibe on omien- ja Jalosenkin sanojen mukaan löytänyt vielä uuden pykälän ammattimaisuudessa juuri KJ:n täälläolon aikana, on ruvettu katsomaan mitä safkataan yms.

Ja edelleen itselle isoin ongelma tulee, mikäli Eero "seuraavanarriselänne" Somervuori raahataan tänne vähintään samalla liksalla ja pienemmällä odotusarvolla, kuin Kibe. Yleensäkin mun mielestä hankintapolitiikassa pitäisi noudattaa kaavaa: Saman tasoinen omassa jengissä jo oleva pelaaja vs. samanhintainen ulkopuolinen pelaaja = pidetään vanha jätkä jengissä. Nythän tilanne ei ole tosiaan edes tuo, vaan odotusarvoltaan Somervuori tulee Kiben perässä (viimeiset neljä kautta Ruotsissa ja ei kertaakaan edes 20 maalia).
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja edelleen itselle isoin ongelma tulee, mikäli Eero "seuraavanarriselänne" Somervuori raahataan tänne vähintään samalla liksalla ja pienemmällä odotusarvolla, kuin Kibe. Yleensäkin mun mielestä hankintapolitiikassa pitäisi noudattaa kaavaa: Saman tasoinen omassa jengissä jo oleva pelaaja vs. samanhintainen ulkopuolinen pelaaja = pidetään vanha jätkä jengissä. Nythän tilanne ei ole tosiaan edes tuo, vaan odotusarvoltaan Somervuori tulee Kiben perässä (viimeiset neljä kautta Ruotsissa ja ei kertaakaan edes 20 maalia).

Emmä usko, että Somervuori tulisi Kiben paikalle. Ennemmin näkisin Eeron olevan Hamiltonin stuntti. Kyllä mun IFK:hon mahtuu sekä Kimmo K että Eero S.

Kaiken kaikkiaan tää Kibelle jatkopahvi heti! -kampanja on saanut vähän absurdeja piirteitä. Eiköhän Kimmo sen sopimuksen saa, mutta voi olla, että seurajohto halusi nähdä ensin, miten numero ysiltä sujuu maalinteko tänä vuonna poffeissa. Nyt joukkueen pannessa parastaan ilta toisensa jälkeen tilanne on rauhoitettu ja neuvottelupöytään palataan vasta kauden jälkeen, mikä toivottavasti tarkoittaa voitokkaita finaaleja.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Somervuorea ajatellaan varmaankin Haatajan paikalle, rightin laitureita molemmat.

Onhan se selvää, että IFK on varmistettava, ettei Kuhta pelaa Suomessa muualla kuin HIFK:ssa. Tällä hetkellä meno on kuitenkin sellaista, että saattaapi KHL tai muut ulkomaiden rahaliigat kutsua.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulipa tässä vähän katseltua noita kaikkien aikojen tilastoja. Erityisesti tarkastelin tuota tehtyjen maalien tilastoa. Päivitys liigan sivuilla tapahtuu ilmeisesti kerran vuodessa, joten laskin kuhdan maalit huvikseni itse. Tällä hetkellä miehellä siis kasassa 228 osumaa, joka siis oikeuttaa kaikkien aikojen listalla sijaan 27 heti Pertti Lehtosen jälkeen. Jos kuhta pelaisi vielä yhden kauden samankaltaisilla maalimäärillä, niin Kuhdalla olisi sama määrä kausia kasassa kuin Veli-Pekka Ketolalla ja vain yksi osuma vähemmän. Vielä pari kautta lisää ja mies on kärki kymmenikössä. Todella hieno pelaaja!

Kuhta on ehdottomasti modernin ajan IFK-ikoni, joka on ollut uskollisesti mukana niin IFK:n huonoissa kuin hyvissäkin ajoissa. Kuhta on juuri sellainen pelaaja, joita ei nykyjääkiekossa enää pahemmin esiinny. Kuhta on seurauskollinen. Jos IFK voittaa nyt Kuhdan johdolla mestaruuden, vaadin että numero 9 löytyy hallin katosta, kun sen aika koittaa. Näissä pudotuspeleissä juuri Kimmo Kuhta on ollut iso syy, miksi IFK on finaalissa. Ensin todella tärkeitä ratkaisuja Jokeri-sarjassa ja sitten yhdessä Petrellin kanssa upottivan Lukon. Taidan joutua sijoittamaan vähäiset pennoseni ensimmäiseen IFK-paitaani ja numeroksi tulee 9.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kimmo Kuhta esitti "Kissanristiäiset" treenien jälkeen | Urheilu-uutiset | Kaleva.fi
Olisiko kenelläkään videota, kun HIFK esittää muodostelmaluistelua 11.4.2011 treenien jälkeen ja esityksen nimi on "kissanristiäiset".

Edelleen terveisiä JiiPee Vuoriselle, Jukka Valtaselle ja Harry Bogomoloffille + muille vastuuhenkilöille, joiden nimiä en tiedä, tästä vuokraus-kaaoksesta Helsingin Jäähallissa, 6.-10.4.2011

Kukaan ei heittänyt slutzia, mutta kaikilta tuli vaaka suht uskottavasti :D
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensinnäkin en usko Petu Matikaisen olevan niin tyhmä, että haluaisi 2,5 miljoonan euron pelaajabudjetin käytettäväksi pelaajiin, jotka eivät osaa muuta kuin taklata seinästä läpi.
Heh. Ottakaa toi "Petu" pois ja lukekaa uudestaan.

Katsotaan nyt mitä tuleman pitää ja hutkitaan vasta sitten.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Kibe Kuhta komeilee tuoreimman Veikkaajan kannessa. Miehestä 3 sivun juttu Veikkaajassa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuli muuten totaalirepeäminen, kun katsoin HIFK:n kotisivuilta uusimman Killen haastattelun :D Äijä on saanut kasvattaa partaa pidempään kuin koskaan ja tuloksena kundi on aivan spurgun näköinen :D

Ei siinä mitään. ''Lookki'' pukee Kimmoa ja hän saa minun puolesta useamminkin saada oikeuden kasvattaa partaansa näin keväisin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylös tämäkin ketju!

Villeltä hienoja sanoja Metro FM:n haastattelussa:

- Päätin sen [että otan Kiben mukaan kannua nostamaan] silloin, kun Kimmo liittyi joukkueeseen. Se hetki on nähty mielikuvissa monta kertaa kauden aikana.

- Nyt Kimmo on ikuisesti sillä paikalla, jolle hän kuuluu.

Kättä lippaan Villelle, Kimmolle ja koko jengille!
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Villeltä hienoja sanoja Metro FM:n haastattelussa:

- Päätin sen [että otan Kiben mukaan kannua nostamaan] silloin, kun Kimmo liittyi joukkueeseen. Se hetki on nähty mielikuvissa monta kertaa kauden aikana.

No huh huh. Villehän pistää ison miehen kyynelehtimään näppäimistölle tuollaisilla eleillä ja puheilla.

Tyylikästä.

Tämä on Helsingin IFK!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kibe, jos joku (Villen ohella) ansaitsee mestaruuden HIFK:n paidassa. Kai se sopimus seuraavasta kaudesta on jo valmis? Ei tätä äijää saa muualle päästää. Kibe, vihdoinkin MESTARI! Onnittelut!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös