Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 984
  • 1 791

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Eikös Kiben pitänyt aina hyytyä tosipeleissä? Nyt on käynyt niin, ettei kukaan ole musitanut kertoa Kimmolle, että siellä on nyt ne tosipelit menossa. Äijä painaa runkosarjatehoilla menemään, vaikka pitäisi hyytyä ja kadota kuvasta. Yhdeksän playoff-peliä tänä keväänä ja saldo 3+6=9, +4. Mainitaan vielä, että on siis paras pistemiehemme, ketään muuta yhtään väheksymättä. Tälle miehellekö ei todellakaan ole käyttöä ensi kauden rosterissa?

Jatkopahvi ja HETI.

Tähän edes auttaa myös ulkona vallitseva sää, normaalisti kun pleijareiden alkaa ulkona on kevät jo alkanut. Tällä hetkellä sää vaikuttaa enemmän männä-vuosien tammi-helmikuu ajalta, niin Kibe ratkoo pisteitä=voittoja joukkueelle. Kiben kalenteri taitaa kotonakin olla sen pari kuukautta myöhässä ja hyvä niin :).
Ja nimenomaan jatkopahvii kouraan pienoisella palkankorotuksellakin hyvin tehdystä työstä!
 

Viuhahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Pittsburg Penguins, Charlestown Chiefs.
Eiköhän HIFK keskity nyt 100%:sti pleijareihin ja miettii niitä papereita sit kauden jälkeen..
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Jengin menestystä tässä toivotaan yli kaiken ja ihan sama kuka pisteet tekee, kunhan jengi voittaa, mutta...
Kyllä vanhan sydäntä lämmittää kun "Kiikari-Kille" takoo tehoja! Kille sä oot mun idoli numero 1! =D
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Ehdottomasti Kuhdalle jatkoa! On osoittanut omaavansa HIFK:n muotoisen sydämen, pystynyt muuttamaan ajatusmaailmaansa pullapojasta oikeaksi urheilijaksi ja saanut sitä kautta uransa uuteen lentoon. Kuhtahan huikean kova viimeistelijä 2. tai 3. kenttään tällä tasolla. Peli-ilokaan ei tunnu kärsivän pelipaikan muutoksista, joten pelaa joukkueelle eikä edarimeiningistä ole jälkeäkään...

Nyt kun Kuhdan paikka on löytynyt ja homma toimii, olisi mielenköyhyyttä luopua tällaisesta kaverista!
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Jumakauta, jos siellä toimistolla ei tajuta, että nyt sitä kunnon jatkopahvia Killelle. 2-v diili, jotta Kille saa pelata kotona loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En mä nyt oikeasti olisi huolissan. En keksi yhtään hyvää syytä miksei toimistolla haluttaisi pitää Kibeä? Se on selvä, että Kibelle voi ja pitää maksaa enemmän ensi kaudella tämän kauden pelisuoritusten perusteella, kyllä tämä toimistollakin tajutaan + kyllä se on Kibelläkin niin, että ensiksi kuunnellaan IFK:n tarjous ja sen jälkeen edes vilkaistaan muita tarjouksia.

Ja huolissaan en ole, koska kenenkään muidenkaan jatkosopimuksia ei ole julki kerrottu (vaikka niitä on 100% varmasti jo tehty). Kaikki keskittyminen on tässä hetkessä ja kauden jälkeen kerrotaan ketkä jää ja ketkä lähtevät.

Kiben 2v pahvi julkaistaan muutama päivä kauden päättymisen jälkeen.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Kiben 2v pahvi julkaistaan muutama päivä kauden päättymisen jälkeen.

Minäkin uskon tuohon ja jotenkin minusta tuntuu, että nimenomaan kyseisen tiedon julkistaminen tapahtuu faniristeilyllä. Ajankohta ja -paikka olisi kerrankin sopivin mahdollisin. Minun mielestäni.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Niin. Mukavahan se olisi uskoa kaikkea kivaa. Totuus on kuitenkin se, että HIFK on kiinnittänyt/tarjonnut sopimusta kaikille, jotka haluaa pitää jo tammikussa (kuten muutkin joukkueet), Kimmo Kuhta ei ollut heidän joukossaan.

Tämä on vähän sama, kuin Otakar Janeckyn viimeinen diili sillä eroituksella, että Kimmo Kuhta ei ole huono, kuten Otakar jo viimeistä edellisellä kaudellaan (niin huikea pelaaja kuin olikin). Fakta on se, että Kimmo Kuhta ei olisi pelannut ilman K.Jalosta ja muutamaa insidenttiä edes tätä kautta HIFK:ssa. Sormet ristissä tässä kuitenkin vielä toivotaan.
 

scholl

Jäsen
Niin. Mukavahan se olisi uskoa kaikkea kivaa. Totuus on kuitenkin se, että HIFK on kiinnittänyt/tarjonnut sopimusta kaikille, jotka haluaa pitää jo tammikussa (kuten muutkin joukkueet), Kimmo Kuhta ei ollut heidän joukossaan.

En usko tuohon. Osa pelaajista kiinnitetään vasta verorajalla tai vaikkapa tammikuussa. Joukkueessa on erilaisia rooleja ja eri paloja kootaan eri aikaan. Kibe sai myöhään sopimuksen ja aloitti sarjankin vähän vaisusti, joten eivät millään voineet tammikuussa edes tietää, mikä hänen todellinen arvonsa tulee olemaan. Ei edes Petri Matikainen voi olla niin uuno, etteikö puoltaisi Kiben jatkoa. Se on ihan sama mitä on tammikuussa tapahtunut. Nyt on nyt ja peliesitykset ratkaisevat. IFK on jo välierissä, Kibe on paras pistemies ja jos ei saisi mukamas sopimusta niin aika moni kannattaja ja sponsori jäisi ensi kaudeksi sivuun. Kibe ei ole nimittäin mikään junantuoma Haataja tai Vallin, jonka voi korvata toisella junantuomalla. Negatiivisuudellekin pitää saada joku raja. Ei se Matikainen voi vihata taitoa niin paljon, että kibet korvataan pateilla.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä uskon 100%:sti, että Kimmo Kuhta saa IFK:lta sopimustarjouksen, kunhan kausi päättyy. 95%:n todennäköisyydellä tarjous suoraan on sellainen, mikä ei loukkaa tai väheksy Kiikari-Killen ammattitaitoa. 5%:n tod.näk. jää siksi, että kysymyksessä on HIFK. Kaikki voi mennä vituralleen, kuten hyvin tiedämme.

Jostain kumman syystä on olemassa ihmisiä, jotka ovat Killen pleijaritehojen suhteen aina kovin skeptisiä. Olen sellaisessa valistuneessa arvauksessa, että tällaisia hahmoja on jopa IFK:n johdossakin. Ihmisiä, jotka laskevat jokaiselle pisteelle jonkun hinnan unohtamatta, paljonko tässä jutussa on kysymys fiiliksestä. Ammattimiehelle pitää maksaa ammattimiehen liksaa, enkä oikein ymmärrä, miksi se säästäminen pitäisi aloittaa näiden ikonien kohdalla. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi maksaa mitä vain. Mutta aina voidaan miettiä, kuinka pitkälle nämä hommat ovat fiilisjuttuja yleisölle. Jos on paska fiilis, ei tule yleisöä. Sekin maksaa.

No, nyt tämä skeptinen jengi on saanut huomata, että Kiikari-Kimmo vetää itseasiassa aika kivasti just nyt. Joku vois sanoa, että Kimmo Kuhta on ollut joukkueensa parhaimmistoa pitkin pitkää kautta, myös pleijareissa. Kyllä mä uskon, että IFK:lta tulee sellainen tarjous, ettei Killen tarvitse laittaa leivänpäälle pelkkää ylähuultaan ;).

Ja jos ei tule, niin perästä kuuluu. Tästähän on ollut jo ennenkin puhetta. Toivotaan, että Kille ei uhraa soppariasioille just nyt sekuntiakaan, vaan keskittyy olennaiseen eli Kannun tavoitteluun. Asiat hoituu kyllä kauden jälkeen. Ja eikös Lahteen pääse aina ;)? Kyllä Killelle ottajia löytyy ja sen tietää IFK:kin. Ja pitkästä aikaa taitavat oikeasti siihen uskoakin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ammattimiehelle pitää maksaa ammattimiehen liksaa, enkä oikein ymmärrä, miksi se säästäminen pitäisi aloittaa näiden ikonien kohdalla.

Tuossa tiivistyy melko pitkälti se, minkä takia Kuhta tulisi pitää teillä. Tehojen lisäksi mies kun tuo lisäarvoa muillakin sektoreilla, eli pelkästään pisteitä ei kannata tuijottaa. Toki pelillisesti pisteet näyttelevät Kuhdan tyylisistä pelaajista puhuttaessa merkittävää roolia, sitä tuskin kukaan kistää.

Johtajuutta Kuhdalla on, vaikkakaan häntä ei missään nimessä pidä kapteeniksi nimittää niin kauan kun samassa joukkueessa on Peltonen. Tämä ei ole millään tavalla Kuhtaa vastaan, Peltonen nyt vain sattuu olemaan ehkä maan paras tuossa hommassa. Johtajuutta ei ikinä ole liikaa ja aivan varmasti kopissa katse kääntyy Villen lisäksi usein myös Kuhtaan. Taitaa jopa olla miehen kannalta hyvä, että kopissa on Ville. Muistelisin Kuhdan pelanneen hiukan alakanttiin kapteenin merkki rinnassaan.

Samoin jos miettii HIFK:n tunnettavuutta, niin eiköhän Peltonen, Kuhta ja Petrell ole Suomessa ne jätkät, jotka profiloituvat selkeiten juuri HIFK:hon. Granlundin voisi ehkä laskea tähän samaan sarjaan, mutta hän tuskin enää kauhean kauaa näillä main skrinnaa ja jotenkin parikymppisen ja kaksi kautta seurassa pelanneen nostaminen ikonien joukkoon voi tuntua väärältä.

Vaikka nyt naapurista olenkin, niin kyllä ihmetyttää Kuhtaa väheksyvät kirjoitukset. Helvetti, kyllä täysin omalle jätkälle pitää jatkosoppari saada kunhan peliesityksiltään mahtuu kokoonpanoon ja hinta on sopiva. Ymmärtäisin Kuhdan ulostamisen jos peliesitykset olisivat heikommalla tasolla tai jos hinta on mottipäinen, mutta ensimmäinen kohta ei millään tavalla osu kohdalleen ja hintakaan tuskin on enää "pahimpien vuosien" luokkaa.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Huikea ukko. Ja kun noita statseja katselee, niin silmään pistää peliaika. Lauantainakin vain reilut 13min peliaikaa, mutta siitä huolimatta paukutti 3 pongoa ja pelasi muutenkin loistavaa peliä. Okei, Kibe ei pelaa alivoimalla, eikä pienempi peliaika välttämättä ole edes haitta, vaan tällaisessa pelitahdissa jopa päinvastoin... Mutta silti.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kibe selvästi hyötyy tuosta ''vähäisestä'' peluuttamisesta, kun kentällä ollessaan äijältä löytyy vauhtia pyöriä kentällä enemmän kuin muilta pelaajilta ja tämä mahdollistaa mielestäni tämän Killen nykyisenkin tehoilun. En siis missään nimessä ota mitään Kibeltä pois, päin vastoin. Äijä pelaa parasta kiekkoaan mitä olen hänen koskaan nähnyt pelaavan, meno on siis mielestäni, jopa kovempaa kuin Pärssisen ja Harkinsin kanssa. Se mitä meinasin tuolla Killen peliajalla niin kyllä se nokka, jotain osaa tehdä oikein ja Killen oikea peluutus on hyvä esimerkki tästä. HIFK kiittää ja Kille kiittää!

Eiköhän se jatkosoppari ruksata viimeistään kauden päätteeksi ellei sitten Pelicans vie Kibeä Miken, Maken, Haatajan, Ramstedtin, Ahtolan, Kousan, Hamiltonin ja Wärnin ohella Lahteen...
 

lexicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, THFC
Johtajuutta Kuhdalla on, vaikkakaan häntä ei missään nimessä pidä kapteeniksi nimittää niin kauan kun samassa joukkueessa on Peltonen...Muistelisin Kuhdan pelanneen hiukan alakanttiin kapteenin merkki rinnassaan.

Se on juurikin näin. Kuhdalla oli paha tapa selvästi alkaa puristamaan mailaa keväällä kun pelasi a) ykkösketjussa ja b) C rinnassa. Nyt, kun varsinaista painetta johtamiseen ei ole kapteenistoon kuulumisen muodossa ja kun Kibe pelaa 2./3. ketjussa, tulos on parempaa ja Kuhdasta tällä hetkellä pursuaa peli-iloa ja maalituuletukset ovat sen mukaisia. Tänään lisää niitä!
 

JackMob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, EVZ
Kiben rooli

Mutta ennenkuin mennään vanhaan tapaan tarjoamaan Kibelle (tai ylipäänsä kenellekään) xx-vuoden jatkopahveja, kannattaa ehkä pysähtyä mikä rooli Kibellä voisi tulevassa ehkä nykyistä IFKta vielä fyysisemmässä ajokoirajengissä sitten olla? Sopiiko Kibe Petun rosteriin, ja missä tehtävässä? Voisin kuvitella että "ei ole käyttöä, lähe meneen" voi olla hyvinkin totta... Ei tämä "savustaminen" ulos alhaisella tarjouksella olisi mitenkään poikkeavaa verrattuna "normaaliinkaan" työpaikkaan, sitä on ilmassa (lähes) kaikkialla, eikä tällöin tarvitse sanoa suoraan kipeitä asioita.

Ja toisaalta voihan olla että Kibelle on tarjottu jotain muutakin kuin IFK-pestiä...

Nythän Kibe pelaa loistavasti, siitä ei pääse mihinkään. Jatkakoon kauden loppuun samaan tahtiin eikä mietitä syksyn sateita vielä.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Sopiiko Kibe Petun rosteriin, ja missä tehtävässä?

Lyhyesti: jos tätä asiaa tarvitsee edes pohtia, siirryn schollin linjoille ja toivotan paskansyöjän helvettiin heti paikalla. Millä joukkueella on about missään/koskaan/ikinä 2.-3.-ketjun hyökkääjä, joka on oma kasvatti ja paukuttaa +20 maalia ja 40-50 pistettä kaudessa. Vain todellinen apina ei näe tällaiselle pelaajalle käyttöä.

Kaiken lisäksi Kille tsemppaa ihan yhtä lailla kuin joku vitun ajokoira.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun on vähän vaikea ymmärtää suurimman osan ajatuksenjuoksua tässä Kibe asiassa. Eihän Petri Matikainen nyt tyhmä ole tai täysin kädetön valmentamaan jääkiekkojoukkuetta. Täällä saa semmoisen kuvan, että Petri Matikainen ei arvosta muun tyyppisiä jääkiekkoilijoita kuin puukätisiä koohottajia ja olisi täten täysin surkea valmentaja. Herätys nyt.

Bluesin joukkue nyt sattuu olemaan tällä hetkellä täynnä koohottajia koska seuralla ei riittänyt rahat tai ammattitaito haalia muita kuin koohottajia joukkueeseensa. Olihan Petun jengissä, siis silloin, kun Bluesilla oli rahaa ja Holtari, semmoisia puukäsiä skodaamassa kuin Keller, terve-Eaves, Osala, Lehtonen, Laatikainen jne..

Miten ihmiset eivät osaa ajatella näitä asioita itse vaan tyytyvät nielemään kaiken huhupohjalta tulleen löpinän ilman kyseenalaistamista... Aivan varmasti jokainen sm-liigajoukkuetta valmentava valmentaja haluaisi Kiben joukkueeseensa, eikä Petu, joka luotsaa tällä hetkellä maajoukkueessa sekä neljän parhaan sm-liigajoukkueen joukkoon kuuluvaa Bluesia tänä kautena välttämättä haluaisi eroon Kibestä koska tämä ei kuulu ajokoirakiekkoa harrastavaan pelaajatyyppiin...

Nyt valot päälle ja vähän lähdekritiikkiä itse kullekin.
 

scholl

Jäsen
Lyhyesti: jos tätä asiaa tarvitsee edes pohtia, siirryn schollin linjoille ja toivotan paskansyöjän helvettiin heti paikalla.

Niin tuossa on kyllä varaus. Matikainen saa syksyllä jatkaa sillä edellytyksellä, että hänen joukkueensa ei koostu tosiaan pelkistä kädettömistä koohottajista, hänen pelitapansa ei ole täysin ilman järkeä olevaa sekoilua (huhu, että Marjamäki keksinyt Bluesissa pelitavan ja Matikainen vain tsemppaa), hän käy kesällä parturissa, jonkinlaisessa tapa- ja esiintymiskoulutuksessa ja lopettaa murrepuheen. Taisi olla BOL tai joku, joka lupasi Matikaiselta muodonmuutoksen kesän aikana. No en usko, että sieltä mitään keikarimaista Mourinhoa tulee syksyllä, mutta silti ihmettelen suuresti, jos Kibe ei kelpaa. Siis tuollainen taidokkuus kuten hyvä laukaus on mielestäni niin IFK-brändin mukaista kuin voi olla. Nyt pelataan sitä brändikiekkoa. Esim. Baxterin aikaiset pelaajat kuten Nielikäinen eivät olleet siitä tietoakaan, heillä ei nimittäin taidot riittäneet. Nyt taklataan, tehdään hienoja suorituksia ja voitetaan. Se on brändikiekkoa. Siihen päälle vielä pienoinen ylimielisyys niin se on loistava homma. Matikaisen alistuneisuus ja ylöspäin katsominen nokkaa kohtaan ei ole brändikästä.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Kuhta tulisi pitää teillä. Tehojen lisäksi mies kun tuo lisäarvoa muillakin sektoreilla, eli pelkästään pisteitä ei kannata tuijottaa. Toki pelillisesti pisteet näyttelevät Kuhdan tyylisistä pelaajista puhuttaessa merkittävää roolia, sitä tuskin kukaan kistää.

Samoin jos miettii HIFK:n tunnettavuutta, niin eiköhän Peltonen, Kuhta ja Petrell ole Suomessa ne jätkät, jotka profiloituvat selkeiten juuri HIFK:hon.

Vaikka nyt naapurista olenkin, niin kyllä ihmetyttää Kuhtaa väheksyvät kirjoitukset. Helvetti, kyllä täysin omalle jätkälle pitää jatkosoppari saada kunhan peliesityksiltään mahtuu kokoonpanoon ja hinta on sopiva. Ymmärtäisin Kuhdan ulostamisen jos peliesitykset olisivat heikommalla tasolla tai jos hinta on mottipäinen, mutta ensimmäinen kohta ei millään tavalla osu kohdalleen ja hintakaan tuskin on enää "pahimpien vuosien" luokkaa.

On hyvä,että myös "ulkopuoliset" näkevät tilanteen kuten "sekolust" yllä. Itse menisin jopa niin pitkälle, että tekisin Kiben kanssa "loppuelämän" sopimuksen, joka tarkoittaisi sitä, että työpaikka HIFK:ssa jatkuu myös peliuran jälkeen. Käveleehän siellä käytävillä nytkin kaikenlaisia pukumiehiä kuka missäkin tehtävässä ja kaikille maksetaan tiettävästi palkkaakin, niin kyllä sinne joukkoon mahtuu myös Kimmo Kuhta. Mielestäni seurauskollisuus ja monivuotinen työpanos olisi palkittava, eikä Kimmo Kuhdan tapaista kaveria saisi heittää aidan yli missään tapauksessa. HIFK on osa Kiben identiteettiä ja päinvastoin.
Esimerkkejä seuran ja ex-pelaajan yhteistyön jatkumisesta uran jälkeenkin löytyy varsinkin futiksesta, mutta myös lätkästä...meilläkin mm. Sakke ja Rolle. Itse kannustaisin tämäntyyliseen toimintaan jopa laajemmassa mittasuhteessa, miten, se onkin eri asia.
 

scholl

Jäsen
On hyvä,että myös "ulkopuoliset" näkevät tilanteen kuten "sekolust" yllä. Itse menisin jopa niin pitkälle, että tekisin Kiben kanssa "loppuelämän" sopimuksen, joka tarkoittaisi sitä, että työpaikka HIFK:ssa jatkuu myös peliuran jälkeen.

Samaa ehdotin itsekin muutama vko sitten. Sellainen sopimus, missä on joku peruspalkka ja menestysbonukset sekä sitten se mahdollisuus jäädä seuraan uran loputtua.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On hyvä,että myös "ulkopuoliset" näkevät tilanteen kuten "sekolust" yllä. Itse menisin jopa niin pitkälle, että tekisin Kiben kanssa "loppuelämän" sopimuksen, joka tarkoittaisi sitä, että työpaikka HIFK:ssa jatkuu myös peliuran jälkeen. Käveleehän siellä käytävillä nytkin kaikenlaisia pukumiehiä kuka missäkin tehtävässä ja kaikille maksetaan tiettävästi palkkaakin, niin kyllä sinne joukkoon mahtuu myös Kimmo Kuhta. Mielestäni seurauskollisuus ja monivuotinen työpanos olisi palkittava, eikä Kimmo Kuhdan tapaista kaveria saisi heittää aidan yli missään tapauksessa. HIFK on osa Kiben identiteettiä ja päinvastoin.
Esimerkkejä seuran ja ex-pelaajan yhteistyön jatkumisesta uran jälkeenkin löytyy varsinkin futiksesta, mutta myös lätkästä...meilläkin mm. Sakke ja Rolle. Itse kannustaisin tämäntyyliseen toimintaan jopa laajemmassa mittasuhteessa, miten, se onkin eri asia.

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Tosin olen myös sitä mieltä, että ensimmäistäkään ex-jääkiekkoilijaa ei pidä toimistohommiin heittää ilman asianmukaista koulutusta ja aiempaa työkokemusta, paitsi, jos kysymyksessä on joku erityisen näkemyksellinen tyyppi. Se on niin, että niin kauan kuin toimistoilla puuhastelee jotkut muut kuin oman alansa huiput, on turha odotella mitään suuria muutoksia ja bisneksen kasvua. Tämä ei siis koske erityisesti juuri Kimmo Kuhtaa, vaan ihan kaikkia muitakin.

Luulisi suomalaisessa junnukiekossa olevan käyttöä maalintekijöiden opeille. Killeä en ehkä näe minään business-vieraiden kanssa höpisijänä, vaan nimenomaan siellä junnupuolella jakamassa oppia ja kokemuksia. Eri asia on sitten sekin, onko kiinnostusta. Ja jos on, onko homma sellaista, mistä maksetaan niin hyvin, että sillä elää. Jos joutuu käymään päivätöissä muualla elättääkseen itsensä, voi olla, ettei yksinkertaisesti virta ja aika riitä ilosanoman eteenpäin viemiseen.

Eihän noita montaa ole, joille IFK voisi juuri nyt duunia tarjota. Kille ja Lunkka, siinäpä ne. Ja molemmille näkisin kyllä käyttöäkin.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Niin. Mukavahan se olisi uskoa kaikkea kivaa. Totuus on kuitenkin se, että HIFK on kiinnittänyt/tarjonnut sopimusta kaikille, jotka haluaa pitää jo tammikussa (kuten muutkin joukkueet), Kimmo Kuhta ei ollut heidän joukossaan.

Tämä on vähän sama, kuin Otakar Janeckyn viimeinen diili sillä eroituksella, että Kimmo Kuhta ei ole huono, kuten Otakar jo viimeistä edellisellä kaudellaan (niin huikea pelaaja kuin olikin). Fakta on se, että Kimmo Kuhta ei olisi pelannut ilman K.Jalosta ja muutamaa insidenttiä edes tätä kautta HIFK:ssa. Sormet ristissä tässä kuitenkin vielä toivotaan.

Samaa täälläkin toivotaan.
Kun Ville oli loukkantuuneena, ni Kille oli meidän moottori joka pyöritti peliä.

Kuten sanoinkin tuossa aikaisemmin, nyt Killelle kunnon parivuotinen jatkosoppari.
 

JackMob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, EVZ
€ vs. lojaliteetti vs visio

Niin, olisihan se kivaa ja mukavaa, että menestynyt seuraikoni palkittaisiin urastaan ja välittäisi myös vanhetessaan positiivista (punanuttu)sanomaa eteenpäin liigakaukalon ulkopuolellakin nuoremmille kyvyille tms.

Nämä ajatukset lentävät kuitenkin romukoppaan siinä vaiheessa kun aletaan puhua rahasta, siis kylmästi euroista (€). Yllättäen löysää rahaa ei olekaan kuitenkaan niin paljon, että siitä riittäisi ikonin pestaamiseen. Sen sijaan hakusessa voi olla jotain "muuta", joka koetaan tarpeellisemmaksi. Raadollinen asia lätkäammattilaisuudessa (ja muissakin ammattijoukkueurheilulajeissa) on että kyse ei ole ihmisestä, vaan hyödykkeestä, johon ei ole varaa suhtautua humaanisti ja lepsusti vaan kuten mihin tahansa raaka-aineeseen (kärjistetysti).

Tässä saattaa olla Kiben kohdallakin kyse. Ei sillä että pyyntö olisi kohtuuton, vaan että visio/näkemys kokonaisuudesta on jotain muuta kuin "Kuhta". Kyse ei ole onko Kuhta hyvä pelaaja, ei suinkaan. Nämä asiat ei ole niin yksioikoisia, lainatakseni Matikaista (UL 25.1.2010):
Bluesin Petri Matikainen muistuttaa, ettei menestys SM-liigassa ole vain valmentajan operoima juttu. Visio tulee organisaatiosta.
"Menestys ei ole yksittäisen valmentajan juttu. Organisaation kykyä kantaa koko hommaa pitää korostaa, valmennus on vain yksi osa siitä."

Sama juttuhan oli viime keväänä, kuvio vain toistaa itseään. Eikä tällä JA:n kirjoittelulla maailmaa muuteta, mutta kenties höyryjä ja näkemyksiä päästään purkamaan ja jakamaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös