Kimmo Kuhta – comeback!

  • 625 451
  • 1 791

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulee lisää peilillisiä vaihtoehtoja ainakin...
Eihän tässä kummempaa, tervetuloa Kibelle! Toivotaan, ettei jää ainoaksi vahvistukseksi, viikonloppu on vielä aikaa.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Joku jo linkin laittoikin mutta se hukkui viestimereen. Kibe on:

- SM-liigan 2000-luvun ylivoimaisesti paras maalintekijä
- SM-liigan 2000-luvun toiseksi paras pistemies (piste-keskiarvo parempi kuin parhaalla)

Nuff said. Welcome home.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauaa ei Kimmo tälläkään kertaa jaksanut pelata IFK:n ulkopuolella. Viimeksi kahden vuoden Bern-sopimus jäi lopulta vuoden keikaksi ja nyt lyhyen Hampuri-reissun jälkeen Kibe on taas kerran IFK:n riveissä. Ihan hyvä hankinta, kunhan kevään ratkaisupelit eivät mene taas irvistellessä ja kiikaritehoilla.

Nyt vielä Clarke vaikkapa päittäin vaihdossa Jergus Karalahteen?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:ssa on nyt erittäin laaja pelaajamateriaali hyökkäyksessä, eikä meillä ole "The Penan" kasaamaa yksi huippunyrkki ja kolme nelosketjua-tyylistä hyökkäystä. Uskon, että Kuhta sopii paljon paremmin kevään 2010 HIFK:hon, yhtenä tärkeänä maalintekijänä, mutta ei sen enempää kuin sellaiseen joukkueeseen, jossa koko menestys on sen ketjun varassa, jonka maalintekijä on Kuhta. Näin oli melkein koko edellinen vuosikymmen asia, mutta ei enää keväällä 2010, joten wb Kuhta. Teet maaleja, kuten ennenkin, niin se riittää.
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joku jo linkin laittoikin mutta se hukkui viestimereen. Kibe on:

- SM-liigan 2000-luvun ylivoimaisesti paras maalintekijä
- SM-liigan 2000-luvun toiseksi paras pistemies

Nuff said. Welcome home.

Nyt kyllä tuli niin paha kuitti heti paikallisvastustajalta että ihan hiljaiseksi vetää! Welcome back Kimmo!
 
Viimeksi muokattu:

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Joku jo linkin laittoikin mutta se hukkui viestimereen. Kibe on:

- SM-liigan 2000-luvun ylivoimaisesti paras maalintekijä
- SM-liigan 2000-luvun toiseksi paras pistemies

Nuff said. Welcome home.

Niin tein ja niin teki... ; )

Huimaa jälkeä, ei voi muuta sanoa. Nyt toivotaan onnistumisia myös pleijareissa, materiaalista se ei todellakaan jää kiinni. Mutta löytyypähän ainakin yksi sylkykuppi, jos kukaan muukaan ei onnistu. =D
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Piti loppua tuollainen edarin jätkä -touhu IFK:sta. Verratkaapa Sami Hyypiään. Viimeisen päälle ammattilainen ja tekee joka paikassa hommansa todella mallikkaasti. Sitten kun on lomia niin menee sinne Voikkaalle moikkaamaan niitä paikallisia tyyppejä. En todella ymmärrä sitä, ettei pää kestä olla parin tunnin lennon päässä.

Missään ei kai ole sanottu, että se perhesyy on juuri vaimo ja muksut. Yhtä hyvin kyse voi olla jonkun sisaruksen tai vanhempien sairaudesta tai sen sellaisesta. Mistä näistä tietää. Aika tylyä toimintaa lähteä heti dumaamaan pelaajaa lälläriksi, kun ei ole mitään faktaa heittää kehiin.



Itse siirrosta on aika kahtalaiset fiilikset. Toisaalta kiva saada tuttu kundi taas jengiin, ja jos Kibe jatkaa siitä, mihin jäi joulukuussa 2008 ennen Venäjän höpöhöpö-turnauksen loukkaantumista, niin voidaan puhua todellisesta vahvistuksesta. Puolustukseen mäkin olisin nappulat sijoittanut, kun IFK on rykinyt varsin hyvin byyrejä tälläkin kaudella, mutta hyökkääjä sieltä tuli. Mahdollisesti Kibe on tullut vähän puskista Nybarille ja Kojolle, jotka on päättäneet tarttua tilaisuuteen. Tammikuuta on silti jäljellä vielä kolme päivää, joten periaatteessa on mahdollista, että meille tulisi vielä yksi pakki. Penan perinteinen lausahdus näillä menemisestä taitaa kuitenkin olla karu totuus näillä lakeuksilla tästä kevättä kohti mentäessä.

Kun ottaa huomioon naapurin nimivahvat hankinnat aiemmin tänään, niin väkisin tulee sellainen olo, että leuaton ja autokauppias maksavat potut pottuina. Syksyllä meille tuli Lupa ja naapuri vastasi huutoon Aarre-Markulla. Nyt meillä "reagoidaan" Nylanderiin Kuhdalla. Kevät näyttää, kenen hankinnat maksoivat itsensä paremmin takaisin.

Ketjukoostumukset on mielenkiintoinen juttu. Vaikka Kibelle ei olekaan mitään syytä antaa ykkösketjun paikkaa kuin tarjottimella, niin huvittaisi nähdä, miten Kibe + Kimi -kaksikko skulaisi kimpassa. Onetimereita kovalla prosentilla pussittava paloposti voisi hyvinkin avata kipparimme umpisolmussa olevan pelin, eikä herrat tainneet ihan huonosti toissa syksynä pelatakaan. Hirson laiturina Kille kai silloin tahkosi? Vastaavasti Haataja saattaisi löytää PW:n rinnalla kadonneen maalijyvänsä eri lailla kuin Hirson laiturina. Lennua en millään hennoisi siirtää pois ykkösestä, kun poika on siellä löytänyt hyvän vireen ja pisteitä tulee hyvin. Nokalla riittää pohdittavaa, kun yrittää rukata ketjut mahdollisimman toimiviksi, mutta siitähän se palkkaa saa.

Mitenkäs se Uugen vakiolause meneekään: elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa himaan, Kille! Ei sua olis koskaan pitänyt pois päästääkään.

Mutta hienoa, että IFK-johdossa ollaan valmiita avaamaan jo kerran suljettu ovi, eikä itsepäisesti pidetä kiinni päätöksestä, vain koska päätös on tehty. Hienoa, että ex-kapteenimme saa palata vielä kerran Nordikselle, vetää ThePaidan päälleen ja skulata himayleisön edessä. Toivottavasti pelit lähtee heti hyvin käyntiin, mutta rehellisyyden nimissä toivon, että se kauden eka liigamaali tehdään vasta tiistaina Nordiksella. Oulussa saa toki syöttää, mutta joku toinen viimeistellä :).
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Etenkään pukukoppijuttuja kuultuani en hypi riemusta kattoon, en todellakaan.

Kibe, prove me wrong.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lukematta yhtään päättelen, että osa jengistä ja nimenomaan sama osa, jolle Lunkan paluu oli ihana asia, taputtaa käsiään. Valtavaa. Eikös näistä edaripelleistä pitänyt päästä eroon? Ja Kuhta oli niistä yksi pahimmista, jatkuvat kiikarit pleijareissa, eikä kykyä kantaa kapteenin paitaa. Kuulin, että Lundell otettiin kun Wetzell ei ollut vapaana ja Kuhta palaa, koska Jukka Seppo ei pääse. Lisäksi kuulin, että tästä eteenpäin Topman -mainokset palaavat paitoihin. Tuossa tiivistyi myös ensireaktioni. Mielestäni kaikelle on ja oli aikansa ja paikkansa ja Lundell & Kuhta kuuluvat niin menneeseen HIFK:hon kuin olla voi. Tälle pohjavireelle en voi mitään. Olen ns. uutta matoa koukkuun -miehiä. Ainakin useamman kuivan kauden jälkeen.

Mutta nukuttuani 15 minuuttia, otan tilanteeseen tämän kauden teemani mukaisen katsantokannan. Katson absoluuttisen kliinisesti henkilöt unohtaen. Tässä faktaa:
-HIFK:sta ei puuttunut yhtäkään laitahyökkääjää. Pakin tai jopa yhden mv:n olisin ottanut mielelläni vastaan. Ville Peltonen olisi mahtunut kiistatta laitaan tähän saumaan, muita ei tule mieleen
-Tammikuun lopussa tehdään kiihkeitä hankintoja, joista hyvin suuri osa on loppujen lopuksi kosmetiikkaa. Tämän sanon myös hyvistä pelaajista, kuten Nylander. Tammikuun lopun tyypit ovat yleensä näyttöä faneille ja sponsseille, mutta useimmiten yksi pelaaja ei muuta isoa kuvaa yhtään mihinkään. Kausi on nyt jo tavallaan pelattu. Isona poikkeuksena Machulda joskus 10v sitten. Jos uusi pelaaja on hyvä, kuten vaikkapa VP, hän sotkee vääjämättä pari-kolme ketjua ja kandee miettiä tosissaan onko se vaivan arvoista. Muistellaanpa erään Calounin paluuta. Ja Caloun oli silloinkin mailikaupalla Kuhtaa edellä taidollisesti
-No, eivät nämä tammikuun hankinnat kauheasti haittaakaan, mikäli eivät tule tähtistatuksella
-Tästä tullaan siihen, että vaikka HIFK ei pelillisesti kaipaa Kuhtaa, on joukkueen hyökkäyspäästä puuttunut se kokenut "isähahmo". Juuri se Viitakoski / Vopat / Mäkkäri ja tavallaan Kuhta voisi olla vastaus tähän. Jos hän menee neloseen PW:n ja Artun kanssa vailla paineita onnistumisista 1-2 -ketjuissa, saattaa kiikaritaika jopa napsahtaa rikki ja kun paineita kapunakaan olemisesta ei ole, voi tästä olla jotain hyötyäkin.

Suunnilleen näin mietin ensireaktion jälkeen. Ehkäpä tässä ei ole tarkoitus sotkea kolmea ylintä ketjua, niiden varassa tässä ollaan. Ja HIFK:n menestyksen ratkaisee kaikissa tapauksissa eniten Noronen, toiseksi eniten MG, kuten tänäänkin nähtiin. Meillä on just nyt aivan täyttä ratkaisijoiden osalta ja entisiä playoffien floppeja on vaikea kuvitella uusiksi ratkaisijoiksi. Sikäli jos Kuhta sijoitetaan nyt neloseen, hänessä on paljon samaa kuin Ville Peltosen maajoukkueversiossa. Entinen suuruus neloseen raakaa duunia tekemään, kunnioitettavaa sinänsä. Kliininen puoleni voittaa lopulta ja totean, etten mä jaksa tätä alaskaan heti ampua. Kyseessä ei ole sen kokoluokan pelaaja, että tässä pitäisi olla huolissaan siitä, haittaako hän muun jengin iskukykyä. Ihan oikeasti: jos Ville Peltonen marssisi sisään, olisin riemuissani, mutta myös lievästi kauhuissani. Caloun-malliset kuviot ovat paljon todennäköisempiä kuin Machuldan outo lento aikanaan.

Mutta olihan se kiva, että meillekin löytyi jotain! Olisikohan Loppi vapaana? Entä saisiko Pesosen Jussin ja / tai Pikkaraisen Hannun Ruotsista? Olen myös aivan varma, että pikku neuvottelulla saisimme Juha Pitkämäen vahvistamaan maalivahtiosastoamme. Ja pakko kertoa sellainen huhu, että Tapparasta tarjotaan Guollaa. Nyt tarkkana!

edit: Nyt kävin lukemassa ja kyllähän tässä on siis itsekin pakko sanoa tervetuloa, ei siinä mitään - snif. En mä palopostia tykkäisi muissa kotimaisissa jengeissä katsella, mutta alkaisin pikkuhiljaa olla kypsä jo siihen, että paita nro 9 vedettäisiin kattoon. HIFK tekee liigan eniten maaleja. Outoa hankkia maalintekijöitä, kun tarvittaisiin maalinestäjiä - siitä ei pääse mihinkään. Punainen kymppi takalinjoille vielä, niin oltaisiin niin ifk !! God i love this strange team
 
Viimeksi muokattu:

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Kibe

Ihan ok feelis tästä signauksesta. Aika samanlaisia ajatuksia kuin JHag:illa. Hyvässä lykyssä, voi tulla ihan hyvää tulosta tästä. Mutta tuo puolustupää huolestuttaa paljon enemmän. Clarke, Lupa ja Söde, pelaavat kaikki alle tasonsa. Niille nyt jotain käärmemyrkkyä, niin saadaan homma lentoon.

Kibe on kuitenkin jonkunlainen "ikoni" ja "aito" HIFK:läinen sydämessään, joten tuo varmasti vähän isännyyttä joukkueeseen. Eikä tarvitse nyt kantaa C:ta. Se kirjain tuhoaa Hirson tänä vuonna.....
 

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa Kuhta!

Pisti itseänikin hieman naurattamaan tämä Megaluokan paluumuuttajan paluu, mutta mieluummin Kibe kuin joku hasbeen Diivahurri AHL:stä.
 
Suosikkijoukkue
IFK, Pelaajat: #16 & #64
Tervetuloa takaisin Stadiin Kibe! Jännä nähdä mihin ketjuun KJ aikoo Kuhdan tunkea. Itse näkisin antaa Kibelle mahollisuus näyttää ykkösketjussa Hirson-Haatajan/Petrellin vierellä. Mutta ehkä Oulussa ketjuna pelaavat Kuhta-Wirtanen-Luttinen. Huomenna ollaan taas viisaampia!
Tiistaina on kyllä pakko raahata perse Nordikselle, ja toivottaa Kimmo takaisin!
Aivan varmasti kylmät väreet tulee, kun #9 skrinnailee savusta jäälle.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
HIFK tekee liigan eniten maaleja. Outoa hankkia maalintekijöitä, kun tarvittaisiin maalinestäjiä - siitä ei pääse mihinkään. Punainen kymppi takalinjoille vielä, niin oltaisiin niin ifk !! God i love this strange team

Eikö se riitä että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja? Jos tehdään maaleja tarpeeksi ei edes tarvita maalivahtia. Entäs sitten vaikka vastustaja tekeekin 5-6 maalia jos itse tekee 7-8? Eli miellummin katson peliä jossa tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja kuin peliä jossa päästetään vähemmän maaleja kuin vastustaja.
No toivottavasti saadaan vanha työhevonen takasin raatamaan ja tekemään myös maaleja.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Jaahas, vai niin. Kimmo Kuhta is back!? Mitä tähän nyt "sanoisi"? Tervetuloa vaan sitten!

Hjallis sanoi jossain vaiheessa että Jokereissa on palattava menneisyyteen. Onko Nybondas nyt kuunnellut Hjallista tässä asiassa ja päättänyt roudata omat pojat kotiin maailmalta? Jotenkin nähty juttu.

Mutta mutta, näillä mennään. Katsotaan miten pitkälle.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Ja Lisäksi se play-off piste. Miltäköhän kaudelta se tulikaan?

Ainakin yhden teki Oulussa 5. välierässä 2-2 tasoituksen lopussa. Paska maali, ei ollu yhtään tärkeä. Target ainakin osui, tekis mieli avautua ja provosoitua, mutta taidan jättää pelikiellon pelossa väliin... SAATANA!!!
 

Carlos

Jäsen
Ennen sen laajempaa kommentointia, niin mistä tämä "Kibe hyytyy pleijareissa" -mantra on oikein tullut? Koko HIFK on "aina" hyytynyt pleijareissa, sen sijaan Kibe on juuri se tyyppi joka on tehnyt edes jotain. Edelleen, taannoinen PLAY-OFF SARJA Ilvestä vastaan, oli ratkaisevassa ottelussa, kolmannessa erässä tilanteessa 2-2. Kaikilla maila tärisi, hirveät paineet, ei kai me **ttu taas hävitä? Mitä tapahtui? KIMMO KUHTA nykäisi kahdella kylmänviileällä HENKILÖKOHTAISELLA SUORITUKSELLA lukemat 4-2:een, ja HIFK meni jatkoon.

Kerrotteko milloin viimeksi sitä ennen tai sen jälkeen meiltä on löytynyt vastaava ratkaisija? Jos minulta kysytään, niin Kibe on juuri se tyyppi joka voi tehdä niitä ratkaisumaaleja, hänellä ei maila tärise. Jos peli ei muuten kulje, niin se on sitten eri juttu, ja varsinkin jos koko joukkue jäätyy, niin ei voi mitään. Mutta mailan tärinään ei Kibellä homma kaadu.

Mutta noin yleensä tästä, niin jos ei ollut kamalan kallis, on Kibe hyvinkin ok hankinta. Yksi pointti missä hänestä on todella hyötyä, mikä usein unohdetaan, on av-peli. Siinäkin meinaan Kibe on heittämällä yksi liigan spesialisteja. Tälle osastolle vahvistus ei ole yhtään pahaksi, ja taas kerran varsinkin poffeja ajatellen.

Ei Kibe tietty elämänsä vedossa enään ole, mutta kuuluu kuitenkin kädellisten jääkiekkoilijoiden joukkoon, jolla on pelisilmää, oveluutta, ja osaa sen niin hemmetin tärkeän ja harvinaisen skodaamisen taidon.

Voisin hyvin kuvitella että Kibe laitetaan neloseen Wirtasen kanssa, joka voisi olla meidän salainen ase keväälläkin. Ketju joka pelaa hyvin molemmissa päissä, ja voi ratkaista pelejä molemmissa päissä. Voisi olla liigan pelätyin nelosketju.

Että joo, ei ollut sitä mitä eniten tarvittiin, mutta ehkä hetken mietiskelyn jälkeen saattoi ollakin JUURI se mitä eniten tarvittiin. Ja todellakin niitä isähahmoja ei ole kyllä yhtään liikaa, ja ehkä se edariasennekin olisi vaikka karissut hiukan siellä Hamburgossa.

Kunhan palkka ja roolitus vaan kohtaa, niin Kibe saa rauhassa lopetella uransa kotona.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Lisäksi se play-off piste. Miltäköhän kaudelta se tulikaan?
Jos tarkoitat sitä yhtä ainoaa syöttöpistettä, niin se tuli keväällä 2004. Siis niiden 8 pudotuspelimaalin ohella.

En minäkään oikein snaijaa, mikä tää "Kibe hyytyy pleijareissa" -läppä on. Koko saatanan IFK on hyytyny pleijareissa vuodesta toiseen, mutta kyllä Kibeltä jotain näyttöjä sieltä ratkaisupeleistä löytyy.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennen sen laajempaa kommentointia, niin mistä tämä "Kibe hyytyy pleijareissa" -mantra on oikein tullut?

Kun tarpeeksi kauan hokee samaa mantraa, niin lopulta se muuttuu faktaksi.

En ole viettänyt aikaani IFK:n pukukopissa, joten minulla ei ole kompetenssia kommentoida kuinka hyvä/huono pukukoppipelaaja Kibe on, mutta täysin pelillisten ansioiden vuoksi toivotan Kiben enemmän kuin tervetulleeksi himaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Etenkään pukukoppijuttuja kuultuani en hypi riemusta kattoon, en todellakaan.
Kuhtahan edustaa (edusti?) vanhan koulukunnan edarihenkeä, johon kuuluu tiukkaa pukukoppihierarkiaa, junnuttelua yms. Toki se tietyllä tapaa on osa lätkäjätkäkulttuuria, mutta toteutustavalla on väliä. Eli jos esim. Ville Peltonen pelaisi HIFKssa, niin tällä olisi varaa vähän pojutella Granlundia, vaikkakaan Ville ei sellaista tekisi. "Edarihenkinen" pojuttelu joltain Hank Pikkaraiselta tai Kibeltä vaan sillä perusteella, että ovat pitkän linjan HIFKlaisia, on lähinnä naurettavaa, tuo skismoja joukkueen sisälle ja on syytäkin kitkeä pois.

Eli kun Kibe nyt tekee paluun HIFKn koppiin, niin ensin näyttöjä kentällä ja vasta sitten voi hieman ottaa roolia kopissa.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Eli kun Kibe nyt tekee paluun HIFKn koppiin, niin ensin näyttöjä kentällä ja vasta sitten voi hieman ottaa roolia kopissa.

Mä taas olen kuullut, että Kuhta on jätkien tsemaaja ja mitä mainioin isähahmo. Enkä muuten ole koskaan nähnyt, että Kuhta ei tsemppaisi kentällä. Ihmettelen tätä laimeaa vastaanottoa. Näköjään nimimerkki JHagin vuosia jatkunut mustamaalaus on osunut ja uponnut. Harmi. Kyseessä on kuitenkin IFK-ikoni. Mielipideasiahan se tietenkin on, pitääkö sitä minään. Minä pidän.

Kaikille kenkää ja Guolla jengiin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koko HIFK on "aina" hyytynyt pleijareissa, sen sijaan Kibe on juuri se tyyppi joka on tehnyt edes jotain.

Tästä löytyy kyllä totuuden siemen. Ylipäänsä HIFK:n joukkueet, joissa Kibe on ollut mukana, ovat olleet keskiarvoltaan tasollisesti heikkoja. Paras oli Aravirran ensimmäinen, jossa Kibekin oli lennossa myös playoffeissa. Ei Kuhta toki pelaajatyypiltään mikään supertähti pelillinen johtaja ole, joka yksin kääntää pelejä, vaan erittäin laadukas tähtipelaaja, joka on parhaimmillaan laajassa hyökkäyksessä. Ja nyt muistutus, Kibe ei myöskään ole pelkkä snaipperi. Aina lennossa ollessaan (Arvirran eka ja viimeisin HIFK-kausi) mies on myös rakentanut peliä + ollut helvetin hyvä alivoimapelaaja. Viime kaudella Kuhta oli ennen loukkaantumistaa aivan helvetin kovassa lennossa niin pisteissä, maaleissa, kuin kiekottomassa työssä. Tämä tästä. Tervetuloa Kibe!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko jollain tietoa näistä pukukoppijutuista, joissa Kibe on "kunnostautunut"? Siis tosiaan tietoa, ei tornihuhuja.

Kun nyt tämä megaluokan paluumuuttaja on taas rivissä, kopissa raikaa MJ:n 'Man In The Mirror', paska haisee ja banjo soi, niin pitäisköhän rakkaan lapsen lempinimistä yksi saattaa ajan tasalle. Nimittäin vanha kunnon Paloposti, tätä nykyä kaiketi Palo-Itella..? Paloitella kun ei oikein sovi laatuun.

I'll get me coat...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös