Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 984
  • 1 791

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei näköjään tarvitse maksaa edes sitä. Vuoden 2007 verotietojen mukaan Kibe tienasi karvan verran yli 200k€.

Ihan kohtuullinen summahan tuo on, varsinkin kun pidetään mielessä, että kyseessä 3-vuotisen sopparin ensimmäisen vuoden loppuosa ja toisen vuoden alku. En valita, todellakaan. Se, mitkä IFK:n todelliset kustannukset Killestä ovat, eivät ole lainkaan relevantteja, jos ja kun kenenkään muunkaan kohdalla ei käytetä samaa laskukaavaa.

Mielenkiintoista muuten, että Kimmo Kuhta (203 820€, 48%), IFK:n luottopelaaja monen kauden ajalta, tienasi vajaat 72000€ vähemmän kuin ketjunsa sentteri Steve Guolla (275451€, 47,4%)!!!
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Ei näköjään tarvitse maksaa edes sitä. Vuoden 2007 verotietojen mukaan Kibe tienasi karvan verran yli 200k€.

Mutta Kibe ei tehnytkään kahta maalia per peli, joten ihan ylipalkattu paska...ja tähän sitten hymiöitä oikein urakalla.

Ja missäs nämä urheilijoiden verotiedot olivatkaan? linkkiä? pääsee katsomaan, jos minäkin voisin vetelehtiä 100.000 € tuloilla IFK:ssa
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kimmo Kuhta valittiin maajoukkueeseen Moskovan turnaukseen 18.-21.12.2008, joten hyvät esitykset syksyn sm-liigassa palkittiin ansaitusti. Onnittelut Kuhdalle valinnasta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eli siellä tulee sellainen loukkaantuminen mikä pitää hänet loppukauden sivussa. Hiukan outo valinta koska viime peleissä Kuhta on ollut kaukana siitä tasosta mitä oli ennen sormivammaansa.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Kuhta Moskovaan, ei hyvä..

Nää maajoukkue hömppäturnaukset on sitä suurinta shaittia mihin normaali liiga pelaaja voi itsensä tunkea. Paikkaa MM-joukkueeseen ei tule kuitenkaan, koska paremmat pelaajat pelaavat NHL:ssä tai muissa Euroopan liigoissa. Ja näillä pelaajilla se MM-joukkue on, ja tullaan aina täyttämään. Eli mihin niitä näyttöjä pitää antaa? Ei mihinkään. Ainut mitä toivon Kuhdalle tältä MOCKBAn reissulta on että mies tulisi terveenä takaisin, jotta meillä IFK:n kannattajilla ja Kimmolla itsellään olisi huomattavasti mukavampi talvi ja kevät tiedossa.

Ja oikea syy miksi Kuhta sinne valittiin oli siis se että Kärpät ja Blues eivät suostuneet luovuttamaan yhtään pelaajaansa tähän turnaukseen.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kärpistä mukana pari pelaajaa. Ne joukkueet, joista ei ole ketään pelaamassa, ovat Blues ja JYP.
Ja tämä menee liigan / CHL:n EHT:n järjestävien tahojen piikkiin. Otteluohjelman laatiminen on toki miltei mahdotonta järkevästi, kun yrittää sovittaa kolmen liigan* pelit jotenkin rajallisille pelipäiville. Varsinkin, kun on tällainen tilanne kun CHL:ssä, että ei tiedä mitkä joukkueet jatkavat kuinkakin pitkään.

Ja tuosta MM-joukkueesta, kisat pelataan tänä vuonna sellaiseen aikaan, ettei änäristä välttämättä paljon apuja saada. Ja eräänlaiset välikisat muutenkin, joten luulen, että liigasta nähdään pelaajia siellä.

*niin ja tämä kolme liigaakin vain, kun tarkastellaan Suomen näkökulmasta. Kahteen noista kolmesta osallistuu niin monesta muustakin maasta porukkaa, että vaikeaksi niidenkin sumpliminen menee.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Päivitetäänpä tänne tietoa ensinnäkin Kiben sopimuksesta. Se on kolmevuotinen ja palkka on loppua kohti nouseva. 270ke per kausi keskimäärin ei ole liioittelua. Verotiedot laahaavat aina vähän perässä ja Kiben tyyppisten jätkien kanssa voidaan Suomessakin hieman verosuunnitella eli pelaaja voi nostaa palkkaa ulos HIFK:sta (niinkuin muistakin jengeistä) jopa vielä jonkun aikaa senkin jälkeen, kun hän on meiltä lähtenyt. Pieni siivu palkkaa voidaan maksaa muualla kiekkoilevalle kaverille vaikkapa pelaajakonsultoinnista: HIFK soittaa Kibelle Sveitsiin ja kysyy tiedätkö ketään hyviä senttereitä Euroopasta. Ja Kibe sitten otona vähän miettii ja tyrkkää listan HIFK:lle. Ja saa siitä liksaa 100ke. Kenelläkään ei ole mitään narisemista, kyllähän scouttaamisesta pitää maksaa. Varsinkin, kun "scouttaaminen" ei ole oikeasti vienyt minuuttiakaan pelaajan ajasta nykyisen seuransa palveluksessa. Lisäksi sopimuskautensa sisällä pelaaja voi hyvinkin tehdä niin, että nostaa sitten vikalta kaudelta isoimman hillon (maksetaan kevätkaudelta) ja lähtee Suomesta pois pelaamaan. Siinähän ei jää kuin neljä palkanmaksukuukautta sille vuodelle. Ideana on siis se, että palkkaa jyvitetään useammalle verovuodelle ja saadaan pelaajan kannalta inhimillisempi verotus. Ihan karvalakkimallina liittymättä Kuhtaan: on edullisempaa nostaa 600ke verotettavaa tuloa 3x200 ke erinä kuin 2x300ke, puhumattakaan 1x600ke. Verotuksellisestihan tuloverotus kohdistuu siihen vuoteen, kun työ on tehty, mutta kyllä siinä voi hieman säädellä. Kaikki konsultointibisnestä tuntevat tietävät nämä kuviot.

Tällähän ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Kibe valitettavasti riivitään Mockbaan. Siellä väijyy loukkaantumisen lisäksi riski sairastua vatsatautiin ynnä muuta. Ihan jees ja hyvä meno, että maajoukkue kutsui, mutta jokainen tietää, että Kibe ei kuulu Suomen maajoukkueen kevään -09 suunnitelmiin. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin, mitä J.Jalosella on mielessään Kibeen liittyen.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Tällähän ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Kibe valitettavasti riivitään Mockbaan. Siellä väijyy loukkaantumisen lisäksi riski sairastua vatsatautiin ynnä muuta. Ihan jees ja hyvä meno, että maajoukkue kutsui, mutta jokainen tietää, että Kibe ei kuulu Suomen maajoukkueen kevään -09 suunnitelmiin. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin, mitä J.Jalosella on mielessään Kibeen liittyen.

Taitaa se vatsatauti iskeä aikaisemmin, ainakin kun on seurannut Jalosen Kärppien aikaa. Ihmeellisesti miehet sairastuu kun on maajoukkuekutsu tullut.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Byää! Olisi mahtunut mun jengiini ihan koska tahansa. Edes kesän operaatiota en olisi pitänyt minään esteenä, koska uskon Killen pystyvän pelaamaan terävästi tälläkin kaudella.

Jos järjellä ajattelen ja jätän tunteet kokonaan syrjään, pystyn ehkä juuri ja juuri ymmärtämään IFK:n ratkaisun. En silti kuitenkaan pidä siitä. Nyt kävi näin, olisin toivonut, että Kille olisi saanut vetää (sitten aikanaan) hokkarit naulaan Nordiksella. Eihän se toki vieläkään täysin poissuljettua ole, mutta ei ehkä kaikkein todennäköisimpääkään. Only time will tell...

Tsemppiä Killelle Hampuriin! Toivon totisesti, ettei IFK:n tarvitse kauden aikana katua sitä, että päästi omasta mielestäni tärkeän palasen menemään.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Asiahan ei sinänsä minulle kuulu, mutta. Vuodesta -68 tätä on tsekattu.

Aika vitun paskahomman Hifk teki. Periaatteessa samanlaisen kuin silloin kuin Hagman pantiin Kiekko-Reppaiseen tai mikä se oli.

HIFK-henki on on aika hukassa nyt. Mitä jos Rantasila, Murtsi, Väpe, Thusberg, Jylhä, Hexi, jopa Kaukokari olisi kokenut saman kuin Kibe nyt? Haloo?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimmo Kuhta on hieno pelaaja ja kiitos hänelle kaikista mahtavista hetkistä HIFK:ssa. Aika vain kulkee ja nyt tultiin siihen pisteeseen, että palkkapyyntö ei vastannut viime kauden suorituksia, erityisesti kun seurat ovat melkoisen tiukoilla. Kuhdan jatko (tai sen toteutumatta jääminen) HIFK:ssa sinetöityi muuten sillä hetkellä kun Wirtasen mailat kannettiin Nordikselle.

Kiitos Kibe ja tsemppiä Hampuriin, peili on saksaksi spiegel tai reflector ja laukaista on edelleen skodata...
 
Viimeksi muokattu:

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Kaikkea hyvää Kibe ja kiitokset monesta hienosta hetkestä IFK:ssa!

Harmi, että piti tällä kertaa käydä näin, mutta luulen sen olevan hyvä ratkaisu molemmille osapuolille.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On se Kuhta silti vetänyt sairaan kovalla liksalla IFK:ssa. Ei Kuhta kuitenkaan lähellekään Ville Leinon tasoinen pelaaja ole, jos rehellisiä ollaan.

Palkkatoiveet eivät kohdanneet ja sillä hyvä. Hyviä hetkiä oli Kuhdan kanssa, kuten myös pleijareissa huonoja hetkiä vuodesta toiseen, poislukien 03-04, jolloin Kuhta oli loistava pleijareissa.

IFK:ssakin on hyvä alkaa ajattelemaan pikkaisen järkevämmin tuota talouspolitiikkaa. Jussi Pesonen nyhti täällä ~180 kiloeuroa kaudesta. Nyt satatuhatta vähemmän Ilveksessä, mikä on aika paljon lähempänä oikeata hintaa(toki seuraaville vuosille palkka nousee). Kuhta olisi kuitenkin ollut kallis riskikortti. Joo, voitte sanoa että tekeehän se aina 20 maalia. Mutta kun se olisi ollut riskikortti siinä mielessä, että fysiikka ei ole todellakaan mallillaan ja ikää on. IFK on järkyttävän kovalla pelaajabudjetilla vuodesta toiseen ja silti materiaali on keskinkertainen.

Hyvää jatkoa Kuhdalle Hampuriin. Toivottavasti pysyy terveenä ja pelaa vielä hyviä kausia, mitään ei ole miestä vastaan. Näin vain on parempi sekä IFK:lle, että Kuhdalle itselleen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kiitokset Kuhdalle pelivuosista HIFK:ssa ja hyvää jatkoa Hampurin peleihin. Jos tässä ilmoituksessa nyt tänään oli jotain hyvää, niin ainakin se, ettei enää jatku spekulointi Kuhdan mahdollisella liittymisellä HIFK:n kauden 09-10 joukkueeseen ja sillä asialla vatvominen mikä olisi mahdollisesti ollut oikea liksa Kuhdalle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kiitokset Kuhdalle pelivuosista HIFK:ssa ja hyvää jatkoa Hampurin peleihin. Jos tässä ilmoituksessa nyt tänään oli jotain hyvää, niin ainakin se, ettei enää jatku spekulointi Kuhdan mahdollisella liittymisellä HIFK:n kauden 09-10 joukkueeseen ja sillä asialla vatvominen mikä olisi mahdollisesti olut oikea liksa Kuhdalle.

Vaikutti siltä että nekin spekulaatiot oli aika kaukaa haettua jos todellinen kiinnostus pelaajaa kohtaan tuli kuitenkin saksanmaalta. Eipä tule ikävä, nyt ollaan rakentamassa uudenlaista joukkuetta ja eipä Kuhdallekkaan olisi löytynyt kummoista roolia jos sopparin olisi saanut. Toivottavasti vie peilit mukana huonon päivän varalle (vitsi). Hyvät jatkot Hampuriin, saapahan juoda ainakin parempaa olutta...
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voihan paska!
Ainoa hyvä puoli tässä hommassa on se että Kibe skulaa jatkossa ulkomailla eikä esim SaiPassa.

Kaikkea hyvää Kimmolle jatkossakin ja kiitokset monista IFK-vuosistasi.
Kerro Jerelle ja Matskalle terkkuja :)

Nyt kyllä v*tuttaa ja rankasti.

Mahtaa olla tämän palstan vakkari-kitisijät nyt onnellisia kun jälleen yksi
ikoni poistuu seurasta. Jokuhan täällä jo oli Södeäkin pistämässä muualle.
Seuraavaksi sitten arttu ja lennu pois ja seuran nimenkin vois varmaan vaihtaa..
Voi arrgghh..
 
Niin tässä, kuin Turre ketjussakin huomaa selkeästi kannattajien ikäerot ja eri aikakausilta mukaan tulemisen. Toisille pelaajat edustavat seuraikoneita ja hifk sydämmen omaavia "omia poikia" ja toisille ovat vain muinaisjäänteitä, jotka pitää raivata alta pois uuden hifk.n alta.

Oikeaa ja väärää mielipidettähän tässä ei ole, mutta kyllä itse olisin pitänyt molemmat vielä joukkueessa. Uskoisin että olisi ollut vielä annettavaa ja toivoin kompromissin löytyvän.

Mutta Killelle hyvät jatkot!

Nyt mennään uusilla miehillä ja toivotaan että sieltä syntyy niitä uusia ikoneita. Seurauskollisuus on kuitenkin katoava luonnonvara, joten Turonkin terveiset pisti kyllä lämmittämään mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Seuraavaksi sitten arttu ja lennu pois ja seuran nimenkin vois varmaan vaihtaa..
Voi arrgghh..

Ei kai pelaajia voida pitää joukkueessa mukana vain sen takia että fanit tykkää, pitäähän pelaajilta saada jotain vastinetta joukkueellekkin. Esim. Lennun kehityskäyrä on pahasti jämähtänyt paikalleen ja viime kausi ei päätä huimannut. Lahjakas kaveri, mutta jostain pitäisi saada uutta potkua tekemiseen, jotta voisi ottaa seuraavan askeleen urallaan.

Yleisesti ottaen tämä on tulosurheilua ja silloin ei pitäisi liikaa katsella mitä joskus on tapahtunut. Kärpät on hyvä esimerkki, siellä laitetaan kaudesta toiseen 3 milj € haisemaan ja kootaan huippujoukkue. Pelaajat vaihtuvat ja ei siellä väkisin pidetä "omia pelaajia" jos homma ei enää luista (Aaltonen). Tällä tavalla saadaan aikaseksi menestystä ja sitä mä ainakin haluaisin nähdä myös HIFK:ssakin tapahtuvan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy aina näissä muistaa se, että tämä ei välttämättä ole mikään lopullinen sinetti Kuhdan peleille HIFK:ssa. Ykkösketjun päivät ovat takanapäin, mutta on tuolta heikoimmistakin sarjoista vielä SM-liigaan palattu. Olen aika varma, että 1 tai maksimissaan 2 vuotta ulkomailla ja takaisin HIFK:hon, mutta pienempään rooliin ja palkkakuitilla, joka vastaa sen hetkistä roolia. Toivottavasti Kuhta silloin kääntää pistelukemansa niin päin, että runkosarjassa vähän vaisummin, mutta kokeneempana pelaajana pudotuspeleissä sitten nostaisi tasoaan. Ainahan näitä voi toivoa. Ei kyllä HIFK:ta voi tästä tämänhetkisestä ratkaisusta moittia. Kakkoskentässä olisi vielä tosin Kibe mennyt, mutta palkkatoive taisi edelleen ykkösketjun tasoa olla.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Killelle

kaikkea hyvää jatkossa! Kiitos vuosista HIFK;n paidassa. Tällaista elämä on, mutta jatkuu kaikesta huolimatta.

Mutta nyt pitäisi Nybarin kassalippaasta löytyä extrahilloa kun sekä Loppi että Kuhta, kaksi kovapalkkaista, on saatu onnistuneesti ulostettua. Mielenkiinnolla ja vähän pelonsekaisella tunteella jään odottamaan tätä huhuissa olevaa laituria. Onnistumisprosentti HIFK;ssa koko 2000-luvun on ollut aika helvetin järkyttävä mitä tulee ulkomaisiin pelaajiin. Toki löytyy aivan loistavia nimiä, mutta vastapainona kummittelee Penan suuret löydöt.

Noh, ehkä se tästä. Pieni vitutus jäi kyllä tästä Kille-casesta!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
9 1 2 4 6 10 7 3 5 6 7 7

Siinä on Kimmo Kuhdan kaksitoista vuotta kestänyt -tähänastinen- IFK-ura kahdessatoista numerossa. Kimmo on ehdottomasti 2000-luvun MR. IFK, ikävä vain, että kyseisen ajan voi IFK:n osalta tiivistää yhteen sanaan; keskinkertaisuus. Kibe on yksi omista suosikkipelaajistani, mutta ehkäpä näin on parempi. Mitäs luulette, nähdäänkö Kuhtaa enää kaukalossa IFK-paita päällä vai oliko se nyt tässä?
 
Saatiinpa edes ratkaisu tähän hommaan. Muistissa on vieläkin kauden 2005 viimeinen ottelu pudotuspelisarjassa HIFK - Lukko, viimeisenä miehenä Kibe kaartoi kentältä pois selvästi pettyneenä omaan ja koko joukkueen suoritukseen, silti siinä oli vielä enemmän, Kibe tiesi sen olevan viimeinen peli HIFK:ssa hetkeen. Silloin oli jo julkinen salaisuus, että Kibe siirtyy Berniin ja eipä tainnut kaukana olla kyyneleet, kun Kibe kypärä kallellaan luisteli kentältä pois. Kibeä olen fanittanut jo kaudesta -00, seuraavalla kaudella joulupukki taisi tuoda minulle Kiben fanipaidan ja oikeastaan siitä eteenpäin on ollut minulle se suurin aktiivi-HIFK -pelaaja ja edelleen pysyy suosikkipelaajanani.

Sitten tähän päivään, nyt on huomattavasti helpompaa "päästää" Kibe pois, hän ei ollut nyt liigassa eniten kahden edelliskauden aikana maaleja tehnyt pelaaja, päätös on ymmärrettävä, joskin tämä tarkoittaa kyllä sitä, että jonkun on astuttava suuriin maalintekijän saappaisiin ja olisihan se mukava saada HIFK:lle "uudet kasvotkin". Oikeastaan tällä hetkellä se mr. HIFK:n status taitaa mennä Luttisen suuntaan.

Suurkiitos Kibelle HIFK-vuosista ja hienoista muistoista (niitäkin löytyy, vaikka menestys tahtoi karttaa, siitä ei kuitenkaan pahallakaan voi laittaa syytä yhden miehen niskaan, vaikka täällä jotkut tuntuvat sitäkin tehneen), matkalle mukaan terveiset koko HIFK-porukalle (Jerelle & Lopille) ja toivottavasti näytätte närhen munat koko porukalle ja johdatte Freezersin mestaruuteen, tässähän täytyy alkaa jo suunnitelemaan Saksan matkaa!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Mutta Killelle hyvät jatkot!
Hyvät jatkot jos ei oma riitä, juu.

En enää usko Kuhtaa IFK-paidassa näkeväni; ikää kuitenkin jo karvaa vaille veteraanin verran. Jos saisi pari ehjää kautta rahastaa Lapinpolttajia niin hyvä, olisipahan jotain sukanvarteen laittaa kun ura vääjäämättä (mitä se vääjääminen muuten edes on?) lähestyy ehtootaan.

tässähän täytyy alkaa jo suunnitelemaan Saksan matkaa!
Hampurissa on aina mukava käydä ryyppäämässä. Olisihan se totta vie eksoottista sisällyttää ekskursioon myös jääkiekon seuraamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös