Kimmo Kuhta – comeback!

  • 624 356
  • 1 791

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Pakko tulla taas vähäsen hehkuttamaan... Aika tyypillinen maali tänään, kulmalta tyhjiin... ; ) Paloposti, mikä paloposti! =)) Todella nätti hyökkäyskuvio Hrdinan kanssa alivoimalla. Lisäksi ottelun 3 tähteä. Kiitos Kille ja jatkahan samaan malliin!
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuhdalta mielestäni ihan pirteä peli muutenkin tänään. Kannatti vissiin vähän arvostella, kun otteet tuntuvat paranevan heti.

Ehkäpä tämä syvällinen analyysi riittää, näin mobiililaitteella baarista kirjoiteltuna. Kyllä se Kibe vaan taas alkaa takomaan pisteitä tasaisen varmasti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kuhta voisi tosiaan tehdä tänään comebackin, tasakentällisin. Kuhta on tehnyt ihan kiitettävät tehot 4+9 tähän mennessä, mutta kun niistä on syntynyt 3+8 ylivoimalla. Kuhta, joka saa todella runsaasti jääaikaa, on onnistunut tekemään kokonaiset 1+1 tähän mennessä tasakentällisin, surkeaa. Itse asiassa Kuhta ei ole tehnyt vielä yhtään maalia tasakentällisin, koska se tilastoihin merkitty ei yv-maali syntyi Jokereita vastaan vieraspelissä alivoimalla.

En väitä, että captain Kuhta pelaa huonosti, mutta kyllähän Kuhdan pitäisi onnistua paremmin myös tasakentällisin, jos HIFK haluaa menestyä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannes kirjoitti:
En väitä, että captain Kuhta pelaa huonosti, mutta kyllähän Kuhdan pitäisi onnistua paremmin myös tasakentällisin, jos HIFK haluaa menestyä.

Voisiko tähän vaikuttaa myös potenssiin x lisääntynyt erikoistilannepelaaminen, joka luonnollisesti syö aikaa kuin myös tehoja suhteessa tasakentällisin pelattaessa? Ja lisääntynyt erikoistilannepelaaminen vaikuttaa myös pelirytmiin ylipäätänsä ottelun sisällä. Anyways, itse uskon leppoisin mielin Kiben pelaavan jälleen erinomaisen kauden HIFK:n riveissä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannes kirjoitti:
En väitä, että captain Kuhta pelaa huonosti, mutta kyllähän Kuhdan pitäisi onnistua paremmin myös tasakentällisin, jos HIFK haluaa menestyä.
Itse kirjoittelin hiljan toiseen ketjuun Kuhdasta seuraavasti:

Dennis kirjoitti:
Kibellä on koko joukkueen tavoin (pl. Murphy ja pari muuta sälliä) selkeästi petrattavaa, mutta ei tässä nyt kannata epätoivoon vajota. Esimerkiksi edellisellä kaudella (04-05), jolloin Kibe meillä pelasi, oli hänellä 16 pelin jälkeen 12 tehopistettä ja kauden päätteeksi lukema oli 49. Nyt Kibellä on 16 pelin jälkeen kasassa 13 pistettä, joten kaikki saumat 40-50 pisteen kauteen on olemassa. Jos Kibe nakuttaa yli 40 pistettä tällä kaudella, niin on hän mielestäni palkkansa ansainnut.

Vielä kun ottaa huomioon sen, että Kibe on muutaman pelin kärsinyt sentterinä ja pelasi surffailevan Hörpatin rinnalla, niin ei tuo alkukausi niin totaalinen floppi ole ollut, mitä jotkut täällä manaavat.
Piti sitten käydä oikein tarkistamassa, että mitkä olivat Kiben tasaviisikkotehot tuolla kaudella vastaavassa ajassa. Jos en ihan väärin laskenut, niin oikea vastaus on 1+2. Niiden lisäksi 1 maali jatkoajalla tasavajaalla, eli 3 vs. 3. Samaisella kaudella tuohon 12 tehopisteeseen 16 pelissä sisältyy myös 2 RL -maalia, joten tilastojen valossa ei pitäisi mitään hätää olla. Paloposti mikä paloposti - osuu vain yyveellä tyhjiin takatolpalta. :)

Eiköhän ne skodet rupea vielä löytämään verkon perukoille ja peli-ilo sen myötä kasva.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Ei tässä vielä niin huonolta Killen osalta näytä, mutta jotenkin väkinäiseltä/turhautuneelta touhu välillä tuppaa näyttämään.Kausi kuitenkin suht alussa ja eiköhän Kille viimeistään keväällä keiku viiden sakissa pistepörssissä.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Kyllähän tuo Kuhdan pelaaminen alkukaudesta on ollut melkoista räpeltämistä, ei olisi ennen kauden alkua uskonut että uusi tuomarilinja vaikuttaa juuri Kuhdan tekemiseen noin paljon. Kuhdan kärkikarvaaminen on ollut suorastaan säälittävän näköistä, flegmaattista mukamas yrittämistä (nyt kun hän ei enää saa käyttää mailaa samalla tavalla kuin viimeksi meillä pelatessaa). Itse olisin siirtänyt Salosen ykkösen laitaan jo aikoja sitten.

Herätys Kille siellä on peli!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Kuhdan eleistä Lukko-matsissa näki, että tuska pään sisällä on kova. Oli epäonnistuneiden laukusten jälkeen aina sellainen "ei ole todellista" ilme ja selitteli ketjukavereillekin, että sori nyt, mutta vittu kun ei onnistu mikään.

Toivottavasti tänään repeäisi ja saisi putken päälle, mutta kyllä tämä Kuhdan kapteeniuden julkistaminen ennen kauden alkua toi juurikin nämä muistot mieleen, vaikka eihän tässä välttämättä mitään yhteyttä ole.
 

Yö-Orava

Jäsen
Kuhdan tasakentällisin tehdyistä pisteistä puhuttaessa pitää muistaa, että ketjun pelinrakentelun sielu on seurannut puolet peleistä katsomosta. Petrell on omilla yksilösuorituksillaan onnistunut kaapimaan maalin sieltä ja toisen täältä (4+1), Kuhta ei tässä ole onnistunut Ilmalan onnistumista lukuunottamatta, johon suurimpana syynä varmaan juuri tuo paineiden kasautuminen vähien onnistumisten myötä.

Nyt olisi tosiaan hyvä sauma muutamalle helpolle maalille pompusta tai Guollan tarjoilusta ja lauantaina jatketaan Kuopiossa.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
On tuska Kuhdalla varmasti kova.

Itse mietin onkohan takaraivossa myös kokoajan ajatus siitä, että koska tahansa voi Guolla olla poissa taas pari viikkoa ja Kuhta joutuu takaisin keskelle. Paska homma joka pitäisi suorittaa kapteenin ylpeydellä ja esimerkillä.

Kyllä tässä on alkukaudella kerääntynyt vain liikaa ajateltavaa yhdelle miehelle. Kuhdan tapaisen snaipperin ei pitäisi ajatella muuta kuin maalin tekoa... Mutta nyt taitaa pää olla aika täynnä roskaa.

Mutta niin kuin koko joukkueen kohdalla, maltti ja aika toivottavasti auttavat solmujen aukaisuun. Ja se yksi sentteri ei olisi pahitteeksi, niin ei Kuhdan tarvitse pelätä keskelle joutumista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelikaaneja vastaan avausmaali ja sekin jo kahden minuutin pelin jälkeen. YV:llähän häkki tosin syntyi, mutta seitsemän matsin kuiva kausi kuitenkin katkesi, joten eiköhän Killen selästä jonkinkokoinen apina joka tapauksessa lähtenyt.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kuhta 2+1 tänään... lämmittää kyllä!

...vaikka Pelicans-pelissä ei muuten hurraamista peliesitysten osalta ollut. Lundell 40 torjuntaa, ja 4 päästettyä himassa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peliä en tänään nähnyt, mutta teksti-tv:n ja Urheiluruudun 27 sekunnin ottelukoosteen perusteella voidaan puhua kapteeni Keijo Kuhdan tekevän jonkinasteista comebackia joukkueen kantaviin voimiin.

Samaan malliin jatkossa, ja johan varmaan helpottuu miehen oma pelaaminenkin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuhta oli kylläkin tänään aivan yössä, mutta niin vaan 2+1 tehot pystyi kaapimamaan. Oli aika paljon seisovin jaloin, syötöt karkaili pitkiksi ja kiekko poltti lavassa. Voi olla, että vasta siitä jatkoaikamaalista jonkunmoinen apina selästä tipahti. Toivottavasti tästä lähtee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Apassi kirjoitti:
Voi olla, että vasta siitä jatkoaikamaalista jonkunmoinen apina selästä tipahti. Toivottavasti tästä lähtee.
Toivoa tosiaan sopii, että ratkaisumaali jatkoajalla kipparin ominaisuudessa lämmittää vanhan herran mieltä sen verran, että putki kulkee seuraavissa matseissa entistä tiuhempaan ja ennen kaikkea kädet käyvät vanhojen aikojen malliin
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoaikamaalin jälkeen Kuhdasta suorastaan paistoi, kuinka tärkeästä onnistumisesta oli kysymys. Kiben tullessa juhlimaan fanipäätyyn maaliaan, naama oli kuin hangon keksi. Sen jälkeen selkä suoristui myös ihan selkeästi.

Parannettavaa on vielä paljon, mutta uskon, että ne tulevat kuin itsestään, koska apina on tiputettu selästä. Toivottavasti lopullisesti.

Muutenhan Pelsu- matsi oli niin täyttä kuraa, että vaikka olisivatkin hävinneet, en olisi yhdenkään pelaajan päätä pantille vaatinut. Tuomari Toivola teki kaikkensa horjuuttaakseen HIFK:ta sekä kentällä että vaihtopenkillä. Yleensä en dumarin piikkiin juuri tuloksia laita, mutta tällä kertaa on todettava, että toivottavasti joku puuttuu ko. tuomarin työskentelyyn eikä miestä ikinä nähdä missään enää. Todettakoon vielä, että HIFK:lla olisi ollut sauma ratkaista peli moneen kertaan, mutta peli meni liian hienoksi ja syöttely kiinnosti laukaisemista enemmän. Tuomarin ei kuitenkaan pitäisi nousta ikinä noin näkyvään rooliin kuin tänään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viherpuiston Ruoska kirjoitti:
ennen kaikkea kädet käyvät vanhojen aikojen malliin

Olisin enemmänkin huolissaa Mr. Kuhdan jaloista. Mies ei ole lähellekään sellaisessa liikkeessä, kun Suomesta lähtiessään. En tiedä onko Sveitsissä vuohenjuusto maistunut liian hyvältä vai mikä, mutta niin se vain on, että jos ei jalat toimi, niin silloin menee pääkin jumiin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
BoredOldLady kirjoitti:
Jatkoaikamaalin jälkeen Kuhdasta suorastaan paistoi, kuinka tärkeästä onnistumisesta oli kysymys. Kiben tullessa juhlimaan fanipäätyyn maaliaan, naama oli kuin hangon keksi. Sen jälkeen selkä suoristui myös ihan selkeästi.

NIINPÄ! Kuten tuonne matsiketjuun jo kirjoitinkin, niin SUURI Gorilla sieltä selästä tippui! Huudettiin kyllä kilpaa Killen kanssa, naama punaisena kuin paloposti... ; )

Toivotaan ja uskotaankin, että tästä se lähtee...
 

phoney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä joku jo kirjoittikin, mutta ehkä olisi parempi ottaa Kibeltä natsat pois.

Olishan se ikävää, mutta uskoisin, että parempi niin. Kimmolla ei nyt peli kulje, kun se joutuu keskittymään muuhuun kuin maalintekoon.

IFK:n ailahtelevat esitykset taas kielivät siitä, että jengiltä puuttuu selkeä johtaja.

Kuka tilalle? Saarinen? Guolla?
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
JOS nyt Kuhdalta ruvettaisiin C pois ottamaan, niin ehdottomasti C:n tulisi siirtyä herrasmiehelle, jolla asenne on illasta toiseen kohdallaan ja luulisin kommunikoinnin valmentajat <--> pelaajat välilläkin toimivan hieman paremmin?

Eli C tässä tapauksessa mr. Murraylle!

Ja tämä vain jossitteluna, että jos näin tapahtuisi.
Uskon Kuhdan olevan sen verran järkevä, että jos katsoo ettei pysty hoitamaan kapteenin virkaansa 100% niin on valmis joukkueen edun nimissä luopumaan kapteuniudesta.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Harkins#33 kirjoitti:
JOS nyt Kuhdalta ruvettaisiin C pois ottamaan, niin ehdottomasti C:n tulisi siirtyä herrasmiehelle, jolla asenne on illasta toiseen kohdallaan ja luulisin kommunikoinnin valmentajat <--> pelaajat välilläkin toimivan hieman paremmin?

Eli C tässä tapauksessa mr. Murraylle!

Ja tämä vain jossitteluna, että jos näin tapahtuisi.
Uskon Kuhdan olevan sen verran järkevä, että jos katsoo ettei pysty hoitamaan kapteenin virkaansa 100% niin on valmis joukkueen edun nimissä luopumaan kapteuniudesta.

Tismalleen samaa mieltä. C pitää kuulua pelaajalle, joka pelaa kovalla asenteella molempiin suuntiin. Lisäksi silti esim. Jumalalle ei ehkä C:tä koska kaveri on aika kova mussuttamaan :) siis ihan vain hyvällä Ilkkaa kohtaan.

Murray on mielestäni IFK:n tämän hetken paras pelaaja ja asenteeltaan esimerkillinen taistelija.
 

lehtonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Saipa, Arsenal, Fc Barcelona, Hjk
Mua ärsytti tosi paljon tilanne IFK-Assät -pelissä, jossa Kibe mokasi maalintekopaikan. Ei siinä muuten mitään, mutta lopetti täysin pelaamisen sen jälkeen, vaikka kiekko oli vielä pelattavissa. Oli kyllä selkeää turhautumista havaittavissa.

Mutta uskon kyllä Kuhdan nousevan tasolleen jossain vaiheessa kautta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä on lopulta Franciksen ja Coolenin vaikutus Kuhdan odotuksia heikompiin otteisiin? Uskon, että valmennuksellakin on vaikutusta, mutta itse en usko, että se on SE juttu. Kiben kohdalla voi tietysti olla esim. Karalahtea hieman suurempi merkitys, koska #9 on tunnetusti erittäin "herkkä" pelaaja. Kielimuuri voi hyvinkin hidastaa valmentajien "oikeanlaista" tukemista Kibeä kohtaan. Epäonnistumisten poispyyhkiminen mielestä voi ajoittain olla Kibelle tuskaista, mikä näkyy sitten vaikeutena saada oma peli kulkemaan. Tästäkin "vaivasta" päästään eroon, kunhan Kibe saa onnistumisia alle. Siihen asti, joutuu valmennuskin pähkäilemään, mitä tehdä piilossa olevan potentiaalin kanssa. Pikkulinnut ovat kertoneet, että lätkän unohtaminen totaalisesti hetkeksi saattaisi olla oikea ja tehokkain lääke. Tästä olen tässä ketjussa aikaisemmin kirjoittanutkin.

Tämä tietty mielialasta riippuva herkkyys onkin mielestäni suurin syy sille, miksi Kimmo Kuhtaa ei koskaan olisi pitänyt joukkueen kapteeniksi valitakaan. Kibe on seuramies parhaasta päästä ja joukkueelle muuten erittäin tärkeä henkisesti. Mutta esimerkillisin tsemppari ja aina loppuun asti pelaava ja yritteliäs Kuhta ei valitettavasti ole. Suurin osa faneista on tämän hyväksynyt, uskoisin, että myös pelaajat. Tämä piirre ei vähennä Kiben arvoa pelaajana eikä ihmisenä, se vaan on seikka, joka ei näytä vuosienkaan varrella muuksi muuttuvan. Sen takia Kibe vaatii itseltään liikaa niin kentällä kuin kopissakin. Vaikka joukkueen johtavia pelaajia onkin, kapteenilta vaadittavat seikat eivät tule Kibeltä luonnostaan. Siitä syystä Kuhdasta ei kapteeniksi ole, vaan virka vie energiaa olennaisimmasta eli pelaamisesta.

Yksi tekijä, mikä Kiben pelaamiseen on myös varmasti osaltaan vaikuttanut, on uusi tuomarilinja. Kiben puolustaminen on perustunut ronkkimisiin ja roikkumiseen. Näistä halutaan eroon ja ne myös pääsääntöisesti ainakin pyritään viheltämään pois. Kibe pyrkii välttämään jäähyjä, kapteenikin kun on ja siksi puolustuspelaaminen näyttää entistäkin heikommalta. Tässäkin kohtaa näkyy kapteenin virka. Mielenkiintoista on myös se, että alkukaudesta Kuhta valitti lähes joka haastattelussa, että dumarit tappaa pelin, kun ei saa pelata. Silloin mies istui boxissa joka pelissä näistä ronkkimisista. Jere, joka "pelaa" hieman eri lailla, sen sijaan ei julkisuudessa uusista tuomarilinjoista mussuttanut juuri ollenkaan. Miksi? Ehkä siksi, että uudet linjaukset eivät lopulta hänen puolustamiseensa hirveästi vaikuta, kun keinot ovat jokseenkin erilaiset.

Johtui Kiben alavireisyys sitten mistä tahansa, toivon, että siihen lääkkeet löytyy. Herra on yksi suurimmista suosikeistani IFK:ssa ikinä ja sydämestäni toivon, että peli-ilo löytyy. Mieluiten tietysti heti huomenna. Olen tämän todennut aikaisemminkin, mutta sanon sen nyt vielä: vaikka pelissä ei syntyisi pisteen pistettä, mutta Kibe painaa sata lasissa esimerkillisesti joka tilanteen loppuun asti, olen paljon tyytyväisempi kuin jostain hikisestä 2-syötöstä. Peli-ilo voi löytyä myös muuten kuin pisteiden tekemisestä. Ja kun se löytyy, tulee niitä onnistumisia pisteidenkin muodossa. Kibe voi välillä vaikka muistella varoittavana esimerkkinä, millaista oli ajoittain pelata herra "Vermo" Pärssisen kanssa. Pärä veti laput silmillä, jos oli kuivempi kausi, koska mies eli pisteistä, lähinnä maaleistaan. Jos oma peli toimi, jakeli syöttöjä myös muille. Ei muistaakseni ollut kentällä kivaa Kibelläkään silloin, kun Vermo oli "vauhdissa".
 

Töölö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomen kansa vuosina 1939-1945
Auttakaa nyt Kibeä siellä! Mies hankittiin tehosnaipperiksi ja kaverilla on kuitenkin jo paineita siitä, että pitäs takoa nyyttejä illasta toiseen. Tämän lisäks pitäis olla vielä esimerkki ja henkinen johtaja. Vähemmästäkin stressaantuu!!

Eli C pois rinnasta ja annetaan Kiben keskittyä pelaamiseen. En ole pukuhuoneessa käyny, mutta Murray kokeneena pelimiehenä ja alkukauden loistavasti pelanneena "kahden suunnan" pelaajana vois olla kapu. Pienistä asioista se lähtee.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Francis mainitsi JA:n otteluraportissa Kiben pelanneen tänään Tapparaa vastaan kivuista huolimatta... Tätä mietin jo aikaisemmin tänään, että voisiko syy Kiben heikohkoihin esityksiin olla loukkaantumisessa tai vanhassa vammassa. Tiedä sitten,kauanko vaiva on jatkunut. Informaatiota kun ei juurikaan mistään saa, niin olemme vain oletusten ja arvailujen varassa. Tai vain niistä infotaan, "joista jäätäisiin muutenkin kiinni".

Mikäli Killellä jotain pidempiaikaista kremppaa on ollut, allekirjoittanut on luultavasti kritisoinut liiankin kärkkäästi Mr Kuhdan otteita olosuhteet huomioon ottaen. Mikäli näin on näppylät, pahoitteluni. Mutta, kun ei voi tietää, jos ei kerrota...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös