Ei mene ainkaan sellaisenaan mitä on esitetty, rikkoo niin monia eusäädöksiä että alta pois. Jos siitä oltaisiin satavarmoja, se oltaisiin viety aikoja sitten eikä ruvettu venyttämään aikatauluja. Ja mitä kauemmin siinä menee, sitä suurempi polittinen itsemurha se on hallituspuolueille.
Ihan tiedoksi, vaikka se teoreettinen mahdollisuus että jotain kv. sopimuksia/sääntöjä olisi rikottu todettaisiin, tämän tutkiminen kestää vuosia eivätkä siten vaikuta ns. pakkolakien voimaantuloon. Perustuslakivaliokunta on ainoa paikka jossa ne voidaan pysäyttää ja sielläkin on hallituksella enemmistö.
En jaksa kaikkea sinulle etsiä mutta ensimmäinen mihin tulee jo kättelyssä kosahtamaan on järjestöjen sopimusoikeuteen puuttuminen, se on EU:n ihmisoikeuksien vastaista. Ja tämä tulee olemaan koko pakkolakipaketin avain. Hallitus määrää linjat mistä ei saa poiketa--->Järjestöt vievät sen EU:n tuomioistuimeen, käsittely kestää ehkä sen 1-3v, ja parhaimmassa tapauksessa tämä vaalikausi on taputeltu ennenkuin tulee edes päätöstä.
Ja tuo teoreettinen EU päätös ei estä niiden toteuttamista, se voi korkeintaan velvoittaa niiden muuttamisen vuosien päästä. Näitä asioita ei ehkä haluta viedä EU-tuomioistuimeen koska siinä vaiheessa aletaan keskustelemaan myös yleissitovuuden laillisuudesta eli siitä miksi järjestäytymätön yritys ja työntekijä eivät voi vapaasti sopia työehdoista Suomessa.
Oikeastaan on aika sama, mitä yhteiskuntasopimukselle käy - se ei olisi ollut mikään ratkaisu ongelmiimme, kuten eivät pakkolaitkaan. Ongelmamme ovat väärä talouspolitiikka ja ylivahva valuutta.
Höpöhöpö taas kerran. Ylivahva valuutta on full-tekosyy, EUR/USD kurssi on selvästi alempana kuin se oli esim. 2007 jolloin Suomen talous veti supersyklissä nopeammin kuin about kukaan muu Euroopassa. Saksa porskuttaa samalla valuutalla koska siellä on uudistukset tehty jo kauan sitten. Ylivahvan valuutan syyttäminen nykyisistä ongelmista on about sama kuin syyttäisi kuolonkolarista auton huonoa ajovakaudenhallintasysteemiä kun on vedetty jäiseen mutkaan kahtasataa, suurin syy on jotain ihan muuta.
Tämähän on loistava uutinen kun Liitot jyrää Lylyn. Miehen onkin aika väistyä.
Superliitto nyt vauhdilla pystyyn niin Sipilän aseet senkun murenevat,pakkolakien kohtalon kertoo sitten kesä,
STTK:n halu fuusioitua jättiliittoon kärsii aika helvetin ison kolauksen jos SAK ryssii tämän YKS:n.
Miehekkäät ulostulot SEL:iltä, AKT:ltä, Rakennusliitolta ja PAMilta. Vielä Metalliliitto mukaan niin voidaan haudata nämä typeryydet taas vähäksi aikaa. Uudet vaalit syksyllä tai viimeistään ensi talvena, ja SSS-porukka vaihtoon.
Näinhän demokratia toimii. Liitot hyväksyvät tai ovat hyväksymättä sopimuksen. Ei se muille kuulu kuin liittojen jäsenille.
Jos sopimusta ei synny niin sitten SSS-miehet alkavat valmistella pakkolakeja niin paljon kuin sielu sietää kuitenkin niin, ettei perustuslakeja rikota. Ja seuraavien vaalien jälkeen uusi hallitus voi aloittaa näiden pakkolakien aiheuttamien epäkohtien korjaamisen.
Noh, ellei SDP kiipeä johonkin 30+ kannatuslukemiin vaaleissa niin hallituksen perustaminen Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa ei ole realistista.
Pakkolait lopullisesti takavasemmalla, B-suunnitelmaa ei ole ja veroalea väläytellään. En uskonut että ennen maanantaita tällainen ulostulo tulee, liitot tulevat saamaan haluamansa vakuudet ja sopu syntynee.
Jaahas, eli Sipilä pehmenee. Sääli. Siihen vesittyvät nämä tarpeelliset uudistukset. Ehkä tarvitaan vielä toiset kahdeksan vuotta talouden kurjuutta, niin alkaa asiat valkenemaan. Eihän toki silloinkaan nämä pässinpäät ole mistään valmiita joustamaan.
Suunnitelmia on aivan varmasti mutta tuskinpa niistä nyt huudellaan yhtään. Kannattaa miettiä mitä Sipilä tässä kohtaa voi/haluaa sanoa tilanteen ollessa päällä.