Kiitos&näkemiin Jussi Markkanen...

  • 8 616
  • 135

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikea noista kahdesta kisoissa pelanneesta Suomen maalivahdista, Markkasesta ja Norrenasta, on mennä sanomaan kumpi on parempi. Pelityyli heillä ainakin on erilainen, sitä eroa on kuin yöllä ja päivällä. Norrena on tosiaan paljon aktiivisempi maalivahti kuin Markkanen, mutta jotenkin Markkasen otteita kisojen aikana leimasi epävarmuus. Minulla ei ole sen kummempia muistikuvia enää siitä viimeviikkoisesta alkusarjan pelistä, jossa Norrena oli maalissa, mutta pronssipelissäkään ei maalivahdin piikkiin tappiota voi laittaa. No, menihän se Ruotsin tasoitusmaali helposti...

Se on muutenkin selvää, että maalivahtiin ei Suomi näissä kisoissa kaatunut, ei ainakaan omaan maalivahtiin. Jostain muualta se syy löytyy, eikä ainakaan parempia maalivahteja ollut kisoihin tarjollakaan.

Joukkueena voitamme, joukkueena häviämme. Eiks se niin ole?
 
Enpä tiedä mitenkä tämä aiheeseen liittyi, mutta kuvani näistä Ilves-"faneista" todellakin parani entisestään turnauksen jälkipelien muodossa jo ennen pronssipelin pelaamista. Ja tämä älyn riemuvoitto kuului suunnilleen näin: "Koko Suomen maajoukkue kaatui Tapparaan ja Markkanen on huono, koska se on pelannut Tapparassa. Ja se imi kaiken ja kokoajan helppoja maaleja ja...jäkäjäkäjäkä...Ja sitten Aravirta pisti Ojasen laukomaan rankkaria, joten Tapparan syytä kaikki..."

Ja hei, vaikkei tämä varsinaiseen asiaan liittynytkään, niin kyllä minä osaan silti erottaa provon ja vitsin.

Mutta joo. Ilves-fanit ovat pilanneet maineensa jo aivan täysin omissa silmissäni. No ihan sama se muille kuitenkin on. Mutta silti omana mielipiteenäni kyllähän Markkaselle niitä helppojakin meni, mutta oli hän silti maalivahtina kohtalainen. Eikä se pakkipelikään mitään täydellistä ollut, ei lähellekään. Pari aikamoista mokaa tulee heti mieleen, mutta näinhän se on, että jos ei voiteta, niin vain hävinneiden mokat muistetaan...

Viestini on sekava..todellakin..ja kello onkin mukavasti 0:12
 

Tuamas

Jäsen
Kiitos&Näkemiin Fredrik Norrena...

Olipas huono peli tuolta yliarvostetulta pietarsaarelais-vahdilta.

Ei kyllä Norrenan paikka ole missään nimessä arvoturnauksessa.

Meni muutama Niin helppo maali tänään, että ei oltaisi eilistä peliä voitettu, vaikka Norrena siellä tolppien välissä olisikin seisonut. Mm.Tommy Salot siinä siniviivalääppäisyssä joka taisi tasoittaa pelin.

Ja miksi Norrena heittäytyi Joka ikinen kerta kyljelleen, kun tuli veto sivuttaisliikkeestä? Jos hän oli esim.venyttänyt perusjalkatorjunnan, niin olisi mennyt ainakin yksi, jollei kaksikin maalia vähemmän.

Ei tuollaisia ämmiä pitäisi maaliin laittaa ja jonkun turkulaisen 65v isäkin olisi nuo kaikki vedot ottanut, vaikka päällään seisten.

Edit:
Pitäisiköhän avata tällekkin oma viestiketju?
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minä olen jo useamman vuoden pitänyt Norrenaa yliarvostettuna molarina, ja ei todellakaan tehnyt suurta vaikutusta minuun pronssiottelussa. Muutamaa hyvää koppia ja pelinavausta lukuunottamatta aika haparoiva esitys. Joku voisi sanoa että se menee pelaamattomuuden piikkiin, mutta mistäköhän pelaamattomuus johtuu... johtuisiko kenties huonoudesta verrattuna vaikkapa Markkaseen?

Hei! Nielkää se tappio kuin mies, älkääkä parjatko Markkasta kaikesta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
vastauksia kommentteihin

Viestin lähetti L-Mies
jussi_j
Mitä sitten on tämä Nurmisen ja Lehtosen ihannointi? Lehtonen voitti mestaruuden - yhden. Aloitti kauden kuitenkin kakkosmaalivahtina. Mitä Nurminen on koskaan voittanut? Hyvä maalivahti se on, mutta ei kuitenkaan Suomen paras.


Mitä ihmeen argumenttejä nämä ovat?

Lehtonen on voittanut yhden mestaruuden, kun on vain kerran pelannut. Tietenkin hyvässä joukkueessa, ei hän Ässissä olisi mestaruutta voittanut. Eipä olisi Jokeritkaan ilman Lehtosta mestareita.

Tekeekö se, että Lehtonen on kauden aikana noussut kakkosesta ykköseksi, hänestä jotenkin huonomman. Mistä olet muuten lukenut, että Ram on Jokereiden ykkösveskari? Muistaakseni alkukauden peleistä Lehtonen pelasi suurimman osan. Korjaa jos olen väärässä, samalla kun kerrot sen, kuka nimitti Ramin ykköseksi.

Missä muuten kommentoin Nurmista? No, voin toki mieluusti kommentoida. Ensinäkin maajoukkueen kannalta, hän kelpaa Aravirralle. Pystyy pitämään joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä. On osoittanut sen moneen kertaan. Muistanet Jokerit edelliskaudella. On kiistatta viime vuosien parhaita liigassa pelanneita veskaeita.

jussi_j ei edes yritä peitellä kotiinpäin vetämistään:"Miksi Lehtonen ei saanut näyttää alkusarjan merkityksettömissä peleissa? " Miksi Lehtosen olisi pitänyt päästä yrittämään? Markkanen oli valittu ykkösveskaksi ja Norrenan rooli oli olla toisena pelaavana. Ruotsi-peliä lukuunottamatta molemmat maalivahdit pelasivat ihan riittävän hyvin, jotta ihan sosiaalikiekon nimissä Karia ei sinne olisi pitänyt laittaa.

Kritisoinkin maajoukkueen maalivahtivalintaa. Lehtonen olisi alkujaan pitänyt valita pelaavaan pariin, jos kolmella ei voinut lähteä. Kolmella aloittaminen kuitenkin olisi monesta syystä aika tyhmää.

Nyt Lehtosta ei päästetty pelaamaan ja molemmat pelaavat maalivahdit pettivät tärkeissä peleissä. Markkanen ei itse asiassa ole kai ikinä voittanut yhtään mitään, joten hän ei todellakaan ole mikään "voittava maalivahti". Lehtosella on sentään voittoja sekä SM-liigasta, että A-junioreista. (muistaakseni kolme nollapeliä TPS:ää vastaan 2-0 tappioasemasta ja vastassa Niittymäki ja Karilla ikää tuolloin 15v) Lehtosta pidetään yleisesti maailman parhaana ikäluokkansa maalivahtina ja hänestä tulee ensimmäinen nopeasti varattu Suomalainen maalivahti.

Ennemminkin pitää kysyä miksi SM-liigan mestaruuden ratkaissut, ratkaisupelien paras pelaaja, ei päässyt pelaamaan. Ainoa syy lienee kokemattomuus, mutta kuten sanoin, liian usein ensikokemus maajoukkueen tosipeleihin tulee hävityn tärkeän pelin jälkeen. (Sulander, Nurminen ja nyt Norrenakin)

"Onneksi ensi vuonna kotikisoissa maalille on vain yksi vaihtoehto, Kari Lehtonen, " Kyllä Karin aika vielä tulee, mutta ensi vuonna SM-liigan näytöt eivät välttämättä ole kuitenkaan verrannollisia NHL-näyttöihin.

Tässä tämä asian ydin taas on. Pidät siis NHL-näyttöjä tärkeämpänä kuin liiga-näyttöjä. Muista kuitenkin, että liiga-näytöt saattavat olla oikeasti tärkeistä finaalipeleistä. NHL:ssä ei ole yhtään Suomalaistä ykkösveskaria. NHL:ssä ei ole yhtään veskaria huippu joukkueessa, eikä varsinkaan pelaa pleijareiden oikeasti joukkueelle tärkeitä pelejä. Hurme on lähinnä, mutta milloin viimeksi pelasi? Markkanen ei ole lähelläkään ykköstorjujan paikkaa. Salo sentään pystyi pitämään Ruotsia pystyssä tärkeillä hetkillä vastustajan myllyttäessä ja pysynee tukevasti Edmontonin ykkösenä, vaikka "Markkanen pelasi kiitettävästi"-kuten niin monet ovat sanoneet.

Luotan Lehtosen taitoihin ja tiedän, että SM-liigassa ei ole yhtään Suomalaista reppuria lählläkään hänen tasoaan ensi vuonna. NHL:ssä on pari, jopa parempaakin, mutta he eivät pelaa ja jos pelaavat, niin pienessä kaukalossa aivan eri peliä kuin isossa lootassa.

Olet näköjään jo nyt varma siitä, että suurella vääryydellä NHL:stä valitaan joku maalivahti taas Karin ohi. Onko sinun mielestäsi NHL:ssä tällä hetkellä yhtään maalivahtia, jotka voisivat kilpailla kisapaikasta ensi vuoden kisoihin tasapäisesti Karin kanssa tai jopa parempia. Jos on, niin nimeä. Laita heidät myös järjestykseen, koska niin hyvin maalivahdit tunnet. Ongelman tuottaa ehkä se, että kun se Kari on niin hyvä, hän varmaan pelaa ensi kaudella jo ykkösenä jossain joukkueessa, joka voittaa mestaruuden. Floridassahan on lisäksi kaksi muutakin voittavaa suomalaista pelaajaa, niin mestaruus on päivänselvä. Kukas sitten otetaan?

Kuten jo mainitsin, niin Hurme ja Nurminen ovat lähinnä Suomen parhaan veskarin titteliä. Se on kuitenkin eri asia kuin minun valinta maajoukkueen maaliin. Hurmetta en ikinä olisi nyt ottanut kisoihin, kun ei ole pelannut aikoihin. Nurminen taasen pelaa farmissa finaaleja, varmaan sattumalta?

Mikäli Lehtosen kehitys jatkuu samaan tahtiin, niin hän saattaa ollakin aika nopeaan tahtiin änäri-joukkueen ykkönen, ei kuitenkaan ensi vuonna, kun pelaa Jokereissa ja tetsareissa.

"Itse olen työpaikallani koko turnauksen ajan itkenyt Arajuuren "vanhassa vara parempi" taktiikkaa maalivahdeissa. " Varmaan Sulanderin tapauksessa olit aikoinaan(syvä helpotuksen huokaus, mutta pieni tutina selkäpiissä) samaa mieltä.


Sulander oli aikanaan aivan eri pomituksessa kuin nykyreppurit ja piti monasti joukkuetta pystyssä. Muistanet Kanada pelin Naganosta. Sitten tuli tämä surullisen huono esitys toista Kanadaa vastaan ja siihen loppui käytännössä Sulon ura maajoukkueessa. Osittain myös sen takia, että maalivahtien taso oli laajentunut ja oli enemmän varaa valita. Niin ja vastas kysymykseen, olin ja olen edelleen sitä mieltä, että Sulon aika on mennyt, kuten Jamonkin.

Tässä turnauksessa Suomi oli peliä hallitseva osapuoli lähes kaikissa otteluissa, eikä joutunut puolustuskannalle kuin Ruotsia vastaan kahdesti ja yhden erän verran USA:aa vastaan.

Jääkiekko on tasaisissa pelissä tunnetusti hallinnaltaan aaltoilevaa peliä ja näissä aallonpohjissa tarvitaan kunnon reppuri pitämään joukkue pystyssä. Nyt Suomella ei tällaista ollut, paitsi USA-ottelun ensi erässä. Ruotsi teki hallintajaksoillaan maalin per 5 min. molemmissa otteluissa. Kaiken lisäksi piti vielä hötkyillä maalilla Venäjää vastaan yksi maali omiin. Sekä Markkasella, että Norrenalla oli näissä kisoissa taipumusta mennä jäihin odottelemaan kun laukaus tulee. Venäjän maali meni Markkasen alta kun miehellä ei hermo pitänyt ja oli juuri menossa jäihin, eikä muistanut pitää lapaa jäässä.
 

Pete#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Detroit
Ajatteleppa asiaa siltä kannalta että jos Ara oliskin päättänyt peluuttaa Lehtosta ykkösveskarina ja jos tulos olisi sama kuin nyt.Olisikohan Suomen kansa antanut kehuja keltanokan valinnasta tosipeleihin tai sitten olisiko jääkiekkopiirit nauranut katketakseen.Lehtonen on huippuveska mutta kysyppä itseltäsi rehellisesti olisitko laittanut kokeneen valmentajan ominaisuudessa tämän nuoren kundin niihin saappaisiin.Lehtosen koko ura olisi pahimmassa tapauksessa vaakalaudalla(kärjistetty) kun media ja Suomen niin ymmärtäväinen ja ainaoikeassa oleva kiekkokansa olisi myllyttänyt "syyllistä"(mikä ei tolppien välissä ollut nytkään).

Näistä pelaajista tehdyt kokoonpanot olivat mielestäni tehty oikein,jälkeenpäin on tietysti helppo arvostella ja jos asiat olisi tehty toisin olisiko tulos kuitenkaan ollut sen parempi????????

Paska säkä,eiku ihan oikeasti:Kiekko ei pomppinut meille ollenkaan(Paitsi Ojasen yhdessä maalissa).
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Järkyttävää kitinää!

On se uskomatonta, miten noin monelta kirjoittajalta puuttuu häviämisen taito. Ilmeisesti osa menestyvien joukkueiden kannattajista on joutunut kokemaan liian harvoin tuon ikävän tunteen, kun ei osata käsitellä asioita ilman että on löydettävä syyllinen.

Väitän, että nämä jotka syyttävät meidän loistavasti pelannutta maalivahtia "menestymättömyydestä", eivät joko ymmärrä jääkiekosta mitään, tai elävät niin tunteella että selkeä ajattelu jää noiden tunnekuohujen alle.

kaikkein köyhimmän kuvan kiekkotietämyksestään tarjoavat nämä, jotka syyttävät veskaria ja tarjoavat oman seuran maalivahtia tilalle suuressa jälkiviisaudessaan.

Miksi sitten Suomi jäi ilman mitalia?. Mielestäni tuon joukkueen taso hyökkäyspäässä oli hyvää kansainvälistä tasoa, mutta siitä puuttui kokonaan ns. maailmanluokan pelaajat. Meillä vaan kävi "huono säkä" NHL:n pleijareissa. Suomen neljästä parhaasta kukaan ei ollut tänä vuonna käytettävissä MM-kisoissa ja se luonnollisesti näkyy tuloksessa. Eli mielestäni tuo Leijonajoukkue pelasi kokonaisuudessaan aivan ryhdikkäästi, mutta tämän keväinen materiaali ei riittänyt mitaleille.
 

strato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Wille
.

Sulanderhan on maailman kuuluisin voittava maalivahti, joka imi maaotteluissa sen yhden helpon joka matsissa, eikä voittanut ikinä mitään.

Ei voi mitään oli pakko tarttua. Ensi alkuun, kaikki on hyvin kun suloa ei enää oteta mihinkään, mutta... ei se Sulander aina niin huono ole ollut. Jokereissa mies oli voittava maalivahti kaikin puolin pystyi pitämään joukkuetta pystyssä ja oli mukana kun joukkue voitti. Maajoukkue tasolla nyt paras esimerkki on Naganosta. Korostan, että kyllä se ryssiäkkin osasi, mutta myös voittaa.

Nämä kisat ei tosiaan kaatunut maalivahteihin, mutta maalivahti ne olisi pystynyt pelastamaan. Ei ollut Markkasesta niin kuin ei Norrenasta suuriin saappaisiin. Norre pelasi kaksi erilaista peliä ei voi muodostaa tarkkaa kokonaiskuvaa. Markkanen haparoi aika paljon. Alkusarjan matseissa näennäisen hyvää peliä. Laukaukset tuli kaukaa ja kun tosi paikka tuli, niin siellä lepäsi.
Kyllä mä olisin voinut heittää Lehtosen maaliin. Suuri syy on varmaan siinä mikä on suosikki joukkue, mutta kun katseli sitä liigassa kovissa paikoissa niin ei voinut kun ihailla. Ja kyllähän Suomen parhaat maalivahdit ovat Nurminen, Hurme ja varauksin Kiprusoff.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Aika mielenkiintoinen juttu, että pitkään aikaan suomalaiset maalivahdit eivät ole olleet mm-kisoissa (ja muutenkaan) mitenkään huipulla. Aiemmin ollaan totuttu nimenomaan maalivahtien pitävän Suomen joukkuetta pinnalla, mutta sitten Myllyksen -95 huippukautta ei takuuvarmaa maalivahtia ole ollut?

Sori, pitää mennä mutta palataan....
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Itse oli itse asiassa tyytyväinen näin kisojen Suomen maalivahti toimintaan.
Oli sovittu pelaavat kassarit ja ne pelasivat ei mitään pelleilyjä kuten aikaisimmin.
Ainut negatiivinen puoli oli se, että kumpikaan nyt ei sattunut loistamaan erityisesti vaikka kohtuullisesti pelasivatkin.

Mutta odotellaan pari vuotta niin noita "ykkös"kassareita on NHL:ssä useammassakin joukkueessa.
Hurme, Kiprusoff, Nurminen, Noronen, Ahonen, Lehtonen, Toskala on ensimmäiset ehdokkaat.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: vastauksia kommentteihin

Viestin lähetti jussi_j
Viestin lähetti L-Mies
jussi_j
Venäjän maali meni Markkasen alta kun miehellä ei hermo pitänyt ja oli juuri menossa jäihin, eikä muistanut pitää lapaa jäässä.


Niin, Markkanenhan oli juuri torjunut alanurkaan tulleen laukauksen patjallaan, (joka joidenkin mielestä olisi vielä pitänyt pystyä pitämään itsellä)joten Markkanen oli jo jäissä kun laukaus tuli. Maalin estäminen oli lähinnä pakin heiniä.

Ja aikaisemmin mainitsit sanan "voittava maalivahti", mikä hitto tämä on kertokaa se minulle. On voittavia joukkueita, yksittäinen pelaaja voi kerran jos toisenkin ratkaista tärkeitä asioita, mutta se ei tarkoita, että hän olisi aina se voittava osapuoli.
"Onni täälä vaihtelee, taivaan isä suojelee."
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Lehtonen on voittanut yhden mestaruuden, kun on vain kerran pelannut. Tietenkin hyvässä joukkueessa, ei hän Ässissä olisi mestaruutta voittanut. Eipä olisi Jokeritkaan ilman Lehtosta mestareita."

Idea oli se, että näytöt ovat kovin lyhyeltä ajalta ja pelaajien kehittymisessä tapahtuu heittelyä. Lisäksi ympäristötekijät vaikuttavat suoritukseen. On todennäköistä, että Lehtonen pelaa vielä paremman kauden tähän perään, mutta mitään varmuutta ei ole. Kyllä Lehtosella oli merkittävä rooli Jokereitten mestaruudessa.

"Kritisoinkin maajoukkueen maalivahtivalintaa. Lehtonen olisi alkujaan pitänyt valita pelaavaan pariin, jos kolmella ei voinut lähteä. Kolmella aloittaminen kuitenkin olisi monesta syystä aika tyhmää. "

Kolmella aloittaminen on tyhmää. Totta! Minun mielestäni kokonaisuudessa Norrena ja Lehtonen olivat tällä kaudella kutakuinkin tasapäisiä. Norrenan kokemus ratkaisi pelaavan paikan hänelle. Lisäksi hän oli tutumpi pelaaja valmennukselle.


"Nyt Lehtosta ei päästetty pelaamaan ja molemmat pelaavat maalivahdit pettivät tärkeissä peleissä. Markkanen ei itse asiassa ole kai ikinä voittanut yhtään mitään, joten hän ei todellakaan ole mikään "voittava maalivahti"."

Itsekin ole pitänyt Markkasta melko tasapaksuna maalivahtina.

"Lehtosella on sentään voittoja sekä SM-liigasta, että A-junioreista. (muistaakseni kolme nollapeliä TPS:ää vastaan 2-0 tappioasemasta ja vastassa Niittymäki ja Karilla ikää tuolloin 15v)"

2-0 tappioasemasta nollapeli...hmm. Hänetkö oli siis vaihdettu maaliin tuossa tilanteessa, vai. En ymmärtänyt lausetta ollenkaan. Mitä väliä vastustajan maalivahdilla on?

"Lehtosta pidetään yleisesti maailman parhaana ikäluokkansa maalivahtina ja hänestä tulee ensimmäinen nopeasti varattu Suomalainen maalivahti. "

Toivotaan niin. Toivotaan myös, että lähtee rapakon taakse välittömästi. Eikös ykkösdraftille tule tarjota heti sopimusta. Mites kakkonen ja kolmonen. En muista enää.

"Ennemminkin pitää kysyä miksi SM-liigan mestaruuden ratkaissut, ratkaisupelien paras pelaaja, ei päässyt pelaamaan. Ainoa syy lienee kokemattomuus, mutta kuten sanoin, liian usein ensikokemus maajoukkueen tosipeleihin tulee hävityn tärkeän pelin jälkeen. (Sulander, Nurminen ja nyt Norrenakin) "

Aran mielestä oli parempia tarjolla.

"Onneksi ensi vuonna kotikisoissa maalille on vain yksi vaihtoehto, Kari Lehtonen, " "Tässä tämä asian ydin taas on. Pidät siis NHL-näyttöjä tärkeämpänä kuin liiga-näyttöjä. Muista kuitenkin, että liiga-näytöt saattavat olla oikeasti tärkeistä finaalipeleistä. NHL:ssä ei ole yhtään Suomalaistä ykkösveskaria."

Tällä/viime kaudella. Entä ensi kaudella? Mites AHL/IHL?

"NHL:ssä ei ole yhtään veskaria huippu joukkueessa, "

Mikä pointti tuossa on? Enemmänhän sitä hommia tulee huonommissa joukkueissa. Eivätpä nuo Ottawa ja San Jose sitäpaitsi niin huonosti ole pelanneet.


"eikä varsinkaan pelaa pleijareiden oikeasti joukkueelle tärkeitä pelejä. Hurme on lähinnä, mutta milloin viimeksi pelasi?"

En muista. Katsopa Lalimen tilastoja, niin ymmärrät yskän.

"Markkanen ei ole lähelläkään ykköstorjujan paikkaa. Salo sentään pystyi pitämään Ruotsia pystyssä tärkeillä hetkillä vastustajan myllyttäessä ja pysynee tukevasti Edmontonin ykkösenä, vaikka "Markkanen pelasi kiitettävästi"-kuten niin monet ovat sanoneet. "

Markkasellakin on vielä aikaa. Vasta hän on vuoden sillä ollut ja yleisesti on tiedossa, että eurooppalaisella maalivahdilla menee muutama vuosi aikaa sopeutua erilaiseen pelityyliin.

"Luotan Lehtosen taitoihin ja tiedän, että SM-liigassa ei ole yhtään Suomalaista reppuria lählläkään hänen tasoaan ensi vuonna. NHL:ssä on pari, jopa parempaakin, mutta he eivät pelaa ja jos pelaavat, niin pienessä kaukalossa aivan eri peliä kuin isossa lootassa. "

Joko tiedät joukkueiden kokoonpanot? Näin varmaan ajattelee myös muiden maiden valmentajat. Ei me viitsitä ottaa Hasekkia, Nabokovia, Saloa tai Cechmanekkiä. Eihän ne osaa pelata täällä. Ei peli muutu pelkästään kaukalon kokoa muuttamalla, jos pääosa pelaajista on tottunut pelaamaan pienessä kaukalossa. NHL:än ja SM-liigan ero tulee siitä, että myös pelaajat ja joukkueet ovat sopeuttaneet pelitapansa boxiin. MM-kisoissa pelaajia tulee molemmilta mantereilta. NHL-veskat sitäpaitsi tuntevat vastustajan kovimmat kaverit paremmin.

"Kuten jo mainitsin, niin Hurme ja Nurminen ovat lähinnä Suomen parhaan veskarin titteliä. Se on kuitenkin eri asia kuin minun valinta maajoukkueen maaliin. Hurmetta en ikinä olisi nyt ottanut kisoihin, kun ei ole pelannut aikoihin. Nurminen taasen pelaa farmissa finaaleja, varmaan sattumalta? "

Ei se olisi tullutkaan, kun on pelit kesken. Varmasti ei ole sattumaa, että Nurminen pelaa farmissa.

"Mikäli Lehtosen kehitys jatkuu samaan tahtiin, niin hän saattaa ollakin aika nopeaan tahtiin änäri-joukkueen ykkönen, ei kuitenkaan ensi vuonna, kun pelaa Jokereissa ja tetsareissa. "

Odotettavissa siis läpimurtokausi. Etkö ole huomannut intillä mitään vaikutusta peleihin eri pelaajilla? Inttiä en tosiaankaan muistanut. Voisihan sitä toisaalta siirtää, jos isompi kutsu käy.

"Sulander oli aikanaan aivan eri pomituksessa kuin nykyreppurit ja piti monasti joukkuetta pystyssä. Muistanet Kanada pelin Naganosta."

Muistan sen pelin. Muistan sen pelin myös hyvin erilaisesti, kuin useimmat Mertarantaa kuunnelleet.

"Sitten tuli tämä surullisen huono esitys toista Kanadaa vastaan ja siihen loppui käytännössä Sulon ura maajoukkueessa. Osittain myös sen takia, että maalivahtien taso oli laajentunut ja oli enemmän varaa valita. Niin ja vastas kysymykseen, olin ja olen edelleen sitä mieltä, että Sulon aika on mennyt, kuten Jamonkin."

Toivotaan, toivotaan.

"Jääkiekko on tasaisissa pelissä tunnetusti hallinnaltaan aaltoilevaa peliä ja näissä aallonpohjissa tarvitaan kunnon reppuri pitämään joukkue pystyssä. Nyt Suomella ei tällaista ollut, paitsi USA-ottelun ensi erässä. Ruotsi teki hallintajaksoillaan maalin per 5 min. molemmissa otteluissa. Kaiken lisäksi piti vielä hötkyillä maalilla Venäjää vastaan yksi maali omiin. Sekä Markkasella, että Norrenalla oli näissä kisoissa taipumusta mennä jäihin odottelemaan kun laukaus tulee. Venäjän maali meni Markkasen alta kun miehellä ei hermo pitänyt ja oli juuri menossa jäihin, eikä muistanut pitää lapaa jäässä."

Pitkälti totta, mutta Norrenalle tehtiin vain yksi helpohko maskin takaa oltuaan ensin pelaamatta yli viikon. Markkasen suoritusta voi hyvin arvioida. Norrenan tapauksessa arviointi on vaikeampaa juuri viimeisen pelin pelaamattomuuden ja ensimmäisen pelin helppouden takia.

Lehtosen peliä ei pysty ollenkaan arvioimaan.

L-Mies

P.S. TBK: "Onni täälä vaihtelee, taivaan isä suojelee." Eikös tuo ole Lappareitten Aimon virrestä?

P.S. II Kiitos TM korjauksesta! En tosiaan ajatellut ollenkaan. Tarkoitin lähinnä farmisarjoja. Eilinen painaa hiukan vielä.
 
Viimeksi muokattu:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti L-Mies
[BMites AHL/IHL?

L-Mies [/B]

IHL:ää ei enää pelata. ;)
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Itsevarmuutta

Jo kuinka monennen kerran peräkkäin 1. veskari petti turnauksessa, valitettavasti. Vaikka Jussi onkin kehittynyt NHL- jäillä silti tuntuu että jotain puuttui. Jos Markkanen olisi torjunut venäjä ottelussa sen yhden helpon kiekon eikä imassut sitä suomi olisi ollut finaaleissa.
Markkanen ei onnistunut vaikka sai hävityn ruotsi ottelun jälkeen vielä mahdollisuuden. Kyllähän näytön paikkoja pitää antaakin. Mietin vaan että mikä vittu siinä on että yleensä vasta Ns. Kolmos veska tuntuu pelaavan varminta peliä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Itsevarmuutta

Viestin lähetti mikkoz
Jo kuinka monennen kerran peräkkäin 1. veskari petti turnauksessa, valitettavasti. Vaikka Jussi onkin kehittynyt NHL- jäillä silti tuntuu että jotain puuttui. Jos Markkanen olisi torjunut venäjä ottelussa sen yhden helpon kiekon eikä imassut sitä suomi olisi ollut finaaleissa.
Markkanen ei onnistunut vaikka sai hävityn ruotsi ottelun jälkeen vielä mahdollisuuden. Kyllähän näytön paikkoja pitää antaakin. Mietin vaan että mikä vittu siinä on että yleensä vasta Ns. Kolmos veska tuntuu pelaavan varminta peliä.

Älä nyt enää viitsi sitä Afinogenovin maalia. Mies veti reboundin pystykiekkoon ja se sattui menemään pienestä raosta sisään. Aivan yhtä hyvin kiekko olisi voinut lähteä 5 senttiä ylemmäs/alemmas ja pysähtyä Markkasen suojiin. Jussi koitti peittää laukausta, mutta tällä kertaa jäi "peittoon" aukko, josta kiekko tietysti livahti

Viestin lähetti L-Mies
"Lehtosella on sentään voittoja sekä SM-liigasta, että A-junioreista. (muistaakseni kolme nollapeliä TPS:ää vastaan 2-0 tappioasemasta ja vastassa Niittymäki ja Karilla ikää tuolloin 15v)"

2-0 tappioasemasta nollapeli...hmm. Hänetkö oli siis vaihdettu maaliin tuossa tilanteessa, vai. En ymmärtänyt lausetta ollenkaan. Mitä väliä vastustajan maalivahdilla on?

Eiköhän tässä tarkoitettu, että otteluvoitot olivat 2-0, kun Lehtonen torjui kolme nollapeliä peräkkäin. Täten joukkue, jota Lehtonen edusti voitti ottelusarjan 2-3
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Re: vastauksia kommentteihin

Viestin lähetti jussi_j
Lehtosella on sentään voittoja sekä SM-liigasta, että A-junioreista. (muistaakseni kolme nollapeliä TPS:ää vastaan 2-0 tappioasemasta ja vastassa Niittymäki ja Karilla ikää tuolloin 15v).

Taidat puhua kaudesta 1999-2000. Lehtonen oli tuolloin 16-vuotias. 15-vuotiaana hän johdatti 'vasta' Jokerien B-junnut mestaruuteen.

Tuohon kun vielä ympätään Pohjola-leirin parhaan pelaajan palkinto 1997 ja 18-v. MM-kulta 2000 (luonnollisesti parhaan maalivahdin tittelin kera) sekä 20-v. MM-kisojen parhaan maalivahdin titteli 2002 niin onhan siinä 18-vuotiaalle menestystä kerrakseen. Toivottavasti ei nouse päähän.
 

Aksu

Jäsen
Veskareilla oli erittäin epäkiitollinen rooli mm-kisoissa. Vetoja tuli järjestestään vähän ja pelissä kiinni oleminen vaikeitui. Ja kun pienillä laukaisumäärillä päästää pari sisään niin fanit ovat kurkussa kiinni. Ei Suomi vahteihin kaatunut. Tosin minua alkoi pelottamaan pahasti kun Venäjää vastaan rankkareita torjumaan asettui Jussi. Tämä siksi, että Saipankin aikana läpiajot olivat Jussin heikoin osa. Enpä osaa selittää miksi, mutta väärät ratkaisut seurasivat toisiaan.
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti strato


Ei voi mitään oli pakko tarttua. Ensi alkuun, kaikki on hyvin kun suloa ei enää oteta mihinkään, mutta... ei se Sulander aina niin huono ole ollut. Jokereissa mies oli voittava maalivahti kaikin puolin pystyi pitämään joukkuetta pystyssä ja oli mukana kun joukkue voitti. Maajoukkue tasolla nyt paras esimerkki on Naganosta. Korostan, että kyllä se ryssiäkkin osasi, mutta myös voittaa.

...

Ja kyllähän Suomen parhaat maalivahdit ovat Nurminen, Hurme ja varauksin Kiprusoff.

Tuohon ekaan kappaleeseen minittava, että jos jollekin ei auennut, niin kieli oli poskella melkein korvassa asti.

Tuosta myöskin tuli mieleen, että miksi se Nurminen pitäisi sinne maalille saada, eihän sekään ole voittava maalivahti, jos ei Markkanenkaan ole. Analogia löytyy teppomh:n viestistä.
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja vielä tuli mieleen, että miksei Imuri-Norrenalle ole omaa hate-ketjuaan, kun noin meni pronssiottelun häviämään?
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sinähän Wille voit fiksuna poikana sellaisen itse avata. Sitten Markkaselle ja Markkasen kannattajille ei jäisi paha mieli.

L-Mies
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti Wille
Ja vielä tuli mieleen, että miksei Imuri-Norrenalle ole omaa hate-ketjuaan, kun noin meni pronssiottelun häviämään?

- Avaa ihmeessä, tuosta ylempää löytyy jo minun kirjoittamani ketjun avausviesti, jota voi vapaasti lainata.

Itsekin sitä pohdiskelin, kun nuo palstan turkulaiset olivat ylistämässä Norrenaa ja kovin sanoin haukkumassa Markkasen suoriutumista, joka oli vähintään samaa tasoa kuin Norrenan suoritus pronsspelissä...
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuamas:
"Itsekin sitä pohdiskelin, kun nuo palstan turkulaiset olivat ylistämässä Norrenaa ja kovin sanoin haukkumassa Markkasen suoriutumista, joka oli vähintään samaa tasoa kuin Norrenan suoritus pronsspelissä..."

Sitten voit heti kertoa. että kuka, missä ja miten on ylistänyt Norrenaa ja KOVIN SANOIN haukkumassa Markkasta. "Nuo palstan turkulaiset..." Onko tästä yleistämisestä kirjoiteltu jo jos jonkin monta kertaa. Herätys Pori! - maa kutsuu.

Jos kritiikki ei ole ollut erityisen kovaa, se johtuu siitä, että Norrenalta ei kakkosveskarina pelaamattomuutensa vuoksi voinut odottaakaan paljoa. Mitä tulee rankkareihin, niin niissähän Norre ei epäonnistunut.

Nimiä tiskiin!

L-Mies
 
Viimeksi muokattu:

teppomh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Wille

Tuosta myöskin tuli mieleen, että miksi se Nurminen pitäisi sinne maalille saada, eihän sekään ole voittava maalivahti, jos ei Markkanenkaan ole. Analogia löytyy teppomh:n viestistä.

Sori, nyt en kyllä tajua miten analogia ylää olevaan löytyy mun viestistä?

Nurminen on aika paljon enemmän voittava veska kuin Markkanen, sillä kun muutamissa aikaisemmissa viesteissäni, SLC:n yhteydessä. Olen kertonut että Nurminen pelastessaan hoit lukemattomia otteluita Jokereille täysin omalla panoksellaan. Kuinka matsia Markkanen voitti Tapparalle, siis kuinka monta ottelua Tappara voitti koska Markkanen piti jengiä yksin pystyssä kun muut kenttä pelaajat saivat vain tehytä muutaman maalin, ja pakit tekivät "jokaiselle" vastustajalle kunniakujaa?
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkuun anteeksipyyntö copypasten väärästä käytöstä:

Tarkoitus oli saada lihavoidulla näkymään fiftyeight eikä teppomh.

Vaan sillä tarkoitetaan sitä että hän voi omalla panoksellaan kääntää ottelun oman joukkueen voitoksi, vaikka muut eivät pelaisikaan omalla tasollaan.

Niin, mutta montakos Tapparan peliä näit silloin kun Markkanen maalilla oli? Mieleen kuitenkin muutama sellainen peli tulee, jossa unten mailla - ainakin osan peliä - olivat kaikki muut paitsi Markkanen. Esimerkkinä vaikkapa 12.10.2000 ja 28.10.2000 Pelicansia vastaan pelatut ottelut.

Mutta kuten jo mainitsin eri sanankääntein, jos jostain maalivahdista ei pidä niin eihän siitä voittavaa maalivahtia saa. Eikä se maalivahti niitä voittomaaleja kuitenkaan tee, vaan joukkueellakin on kuitenkin osansa. Mielestäni Markkasta (ja tänä vuonna Smidiä) voisi SaiPan maalilla pitää voittavana maalivahtina, sillä heidän torjuessaan SaiPalla on ollut pelissä mahdollisuus voittoon, mutta maalinteossa mättää.
 

teppomh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Wille
Niin, mutta montakos Tapparan peliä näit silloin kun Markkanen maalilla oli? Mieleen kuitenkin muutama sellainen peli tulee, jossa unten mailla - ainakin osan peliä - olivat kaikki muut paitsi Markkanen. Esimerkkinä vaikkapa 12.10.2000 ja 28.10.2000 Pelicansia vastaan pelatut ottelut.

Joo en nähnytkään monta, vain ne mitkä pelasi hesassa ja finaaleissa. Ja sen takia kysyinkin, että kuinka monta peliä Jussi hoiti teille kottin?

Sillä itselleni on vain jäännyt mieleen se että Markkasen tukena, kuten nyt Draperin tukena oli koko kautena ollut vankka puolustus. Joka myös hoiti hommat kunnialla eikä jättänyt veskaa yksin, ja näin ollen "osa-syyllinen" huikeaan nollapeli määrään, joka on todella hatunnoston arvoinen saavutus.

Mutta kuten myös itsekin sanoin että olisin varmaan valinnut Jussi 1. ,vaikka yllä olevat heikoudet saatoin tiedostaakkin. Sillä pidän häntä yhä parempana kuin Norrenaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös