Kiitos Jokerit!

  • 44 794
  • 151

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muistolause

No, herkistellään hetki, kun muutkin.

Jokerit, ne tuli liigaan takasin 90-luvun vaihteessa ja olinhan kuullut jo aiemmin siitä lupaavasta junnusta, jonka jalka meni rikki. Nillä oli omista junnuista koostuva nuori runko, oli tää Selänne, Strömperi, Immone, Säilynoja ja Kettereri sekä kapellimestari Ottopoika Janecky. Ja kummaa oli, että ruoriin oli hypännyt se purjehtija-Hjallis, eikä kulunut aikaakaan, kun se anto potkut valmentajalle ja hommas venäläisen Majorovin tilalle. Kerho oli myös matkalla huipulle, pronssia tuli samoihin aikoihin.

No, sitten tuli kausi 1991-92. Jokerit voitti mestaruuden ja sitä tuli joka tuutista. Keväällä -93 Hämeenlinnassa pelattiin finaaleja ja etelän mediassa kirjoteltiin, että Palo ja Laukkanen siirtyy Jokereihin. Palo katkas ankalta kaulan, mutta sama paska jatkui joka kevät. Ja toki Jokerit osti lähes kaikki ne pelaajat, mitkä halus, Hjallis osas rahahommat. Ainiin, se Majorohvin poika sai kenkää. Jari Porttila antoi kasvot Jokerimedialle, mies fanitti Maikkarin urheilussa joka ilta ko. seuraa, se vitutti. Kaikki julkisuus oli hyväksi, "mitä teki Otto ja Leena?"

HPK pelasi välillä paska kauden tai pari, usein menestyttii etenkin resursseihin nähden hyvin, mutta Jokerit oli pahin kanto kaskessa Kerholle. Jokereille tuli Hjartawallihalli ja resurssit nousi tähtiin, mutta menestyskin alkoi karttamaan samalla, kun vanha runko häipyi ja joukkuetta tekohengitettiin rahalla yhä muovisemmaksi. Hjallis sekoili ja Virmanen, mutta niissä oli myös jotain sympaattista. Mutta media ja jokeritoimittajat jatkoivat hehkutusta ja rahavirrat Ilmalaan kasvoivat. Eikä siinä vielä mitään, että heillä oli parhaat resurssit ja loistavat pelaajat ja valmentajat, mutta kentällä usein oli raitapaita tai useampi, joka näki tilanteet "jokerisilmin". Ja etelänmedia antoi tulitukea...

*** hihhii, jo naurattaa itseäkin ***

Oliko kaikki kuviteltua ja loppuiko painajainen satumaisen onnellisesti? Ei ja kyllä.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Esimerkiksi Porissa on menty voittokannassa niin harva kevät, että en yhtään ihmettele miksi heidän kevät huipentuu Jokereiden seuraamiselle ja tappion toivomiselle.

Huikea kommentti!

Eipä se inho Jokereita kohtaan omien menestyksestä ole riippuvainen. Kyllä se narrien kesäloma yhtä hyvältä tuntui viime keväänäkin, vaikka Ässät pärjäsikin.

Nyt toki oli astetta mukavampaa, kun ura Liigassa päättyi vajaan viiden miljoonan joukkueella noloon mahalaskuun. Muiden joukkueiden puolesta harmittaisi aidosti moinen.

Vielä, kun Hjallikselle kerrottaisiin, ettei rahalla saa aina menestystä.
 
Viimeksi muokattu:

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Nyt voitaisiin sitten laittaa Liiga auki..... Mestiksestä! Kiitos jo etukäteen siitä!!! Suosikkivitsiläiset voivat sitten pelailla alasarjojen kautta takaisin Liigaan kun maitojuna matkaa takaisin Suomeen.

"Pyörät ne lauloivat: Mestikseen käy tie", "Kiskottii kirskuivat: Tervehykset vie!".
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllä itsekin ihan vilpittömästi haluan kiittää Jokereita siitä, mitä kaikkea on vuosien aikana koettu. Kuten jo avausviestissä sanottiin, tangoon tarvitaan aina kaksi.

Kiitos.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lämsä puhui haastattelussa usein Jokeri-kiekosta, mutta minulle ei koskaan avautunut mitä se Jokeri-kiekko on. Sen pystyi sanomaan kun Jokerit vielä dominoi 90-luvulla, mutta Hartwallin ajan sekasotkusta oli vaikea löytää mitään punaista lankaa. Indetiteetti ollut hukassa ja jossain vaiheessa homma menikin HIFK:n kopiomiseksi ihan logoa myöten.

Oli kyllä joitain ikimuistoisia matseja Ässillä 90-luvulla Jokereita vastaan. Suurta vitutusta aiheuttaa edelleen toinen välierä -95, jossa pelattiin yhtä maalia, mutta jollain ilveellä Jokerit onnistui nappaamaan jatkoaikavoiton. Vahva ehdokas Ässien historiassa kategoriassa "Paras peli, jota ei koskaan voitettu".
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllähän näitä vääntöjä jää ikävä vaikka ne melko kurjia pitkälti oli ja oli kunnia olla viimeinen vierailija Areenalla.

Tsemppiä KHL:n.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niin se maailma muuttuu. 90-luvulla oli median, eritoten iltapäivälehdistön, suosikkijoukkue Jokerit, joka meni voitosta voittoon Jokeri-sydämisten taitopelaajien johdolla ja tahkosi rahaa suokuokalla. Nyt on median, eritoten iltapäivälehdistön, sylkykuppi, joka menee pettymyksestä toiseen epämääräisten HIFK-cast offien välinpitämättömällä johdolla, rahat alkoi olemaan niin loppu että seura ja halli oli pakko myydä venäläisten leikkikaluksi.

Lopulta entinen suurseura poistuu säälipleijarien kautta unohdukseen ... mutta, kiitos Jokeri-faneille ja olen pahoillani siitä paskasta mitä olette pääosin syyttä saaneet viime vuodet niskaan niin median, Hjalliksen kuin meidän muiden joukkueiden fanien toimesta. Te olette hienoja ihmisiä.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Jokerien lähtö Liigasta laskee Liigamestaruuden arvostusta. Jää aina epäily, oliko mestaruuden voittanut joukkue todellakin paras 'suomalainen' joukkue. Tätä ei muuta se, että Jokerit nyt putosi jo sääläreissä ja oli vasta sarjan 7. paras.

Olisiko mahdollista järjestää jatkossa 'Challenge Cup' Liigan voittajan ja KHL-Jokerien kesken.

Jokerien tämän vuotisen flopin syy oli yksinkertaisesti kerrassaan uskomattoman huono seuran johtaminen kaikilla tasoilla. Jos muut osaavat siitä ottaa oppia, tämäkään floppi ei mennyt ihan hukkaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jokerien lähtö Liigasta laskee Liigamestaruuden arvostusta. Jää aina epäily, oliko mestaruuden voittanut joukkue todellakin paras 'suomalainen' joukkue. Tätä ei muuta se, että Jokerit nyt putosi jo sääläreissä ja oli vasta sarjan 7. paras.
Eikös siellä ole vielä kuitenkin 8 joukkuetta vielä pelejään jatkamassa, joten minun laskujeni mukaan Jokerit oli 9. paras.

Ja itse aiheeseen... Kauan kauan sitten, kaukana kaukana Kehä III ulkopuolella syntyneenä olen aina tuntenut lievää vastenmielisyyttä pääkaupunkiseudun joukkeusta ensisijaisesti HIFK:n suuntaan. Näin se on varmaan ollut useimmilla "maalla" syntyneillä.

Jokerit oli Timo Turusen & Co aikana sympaattinen HIFK:n haastaja, ja vielä 90-luvullakin Hjalliksen suuntaankin riitti sympatioita. Viime vuosina on Hjalliksen jutut alkaneet tympimään, ja pakko on myöntää, että kyllähän minä HPK:n ja Pelicansin puolella olin sääleissä.

Ensi kaudelle toivotan toki Jokereille menestystä KHL:ssä. Se ei ole minulta (eikä SaiPalta) pois jos Jokerit pärjää, mutta Jokerien KHL-reissun epäonnistuminen sotkisi koko Suomen jääkiekkoilun kuvioita pahasti.
 
Viimeksi muokattu:

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Ite en oo usein törmänny esim. siihen että Crystal Palacen tai Cardiffin fanit meuhkaisivat tatti ojossa hoosiannaa jos ManU tai Pool tippuu mestareiden liigasta. Toki voin olla väärässä.
 
Ite en oo usein törmänny esim. siihen että Crystal Palacen tai Cardiffin fanit meuhkaisivat tatti ojossa hoosiannaa jos ManU tai Pool tippuu mestareiden liigasta. Toki voin olla väärässä.

FA Cup saattaisi olla hieman relevantimpi vertailukohta kuin Mestarien liiga. Voidaan pohtia, miten keskivertofani suhtautuu siihen, jos joku Palace tai Cardiff pullauttaa ManCityn ulos FA Cupista.

Entä mitäs veikkaat: jos ja kun Olympiakos pudottaa tällä viikolla ManUn jatkosta, kuuluuko tämä Boleyn Groundin kotiyleisön chanteissä ensi lauantaina? Jos vastauksesi on ei, et taida kauhean hyvin olla Englannin futiskulttuurista perillä.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Kiitosta vaan kovasti yhteisistä vuosista. Huikein muisto on varmasti -99 kevät, kun SaiPa teki knock outin suoraan kolmessa matsissa. Ja Jokerit oli oikeasti silloin helvetin kova joukkue. Mutta SaiPa oli vielä kovempi. Ylipäätään aina on tuntunut erityisen hyvältä kukistaa Helsingin rahaherrat.

Toivottavasti nyt ette ihan ota päihin siellä rajan takana. Ensi alkuun tulee varmaan seurattuakin enemmän sarjaa, että miten Se nyt lähtee menemään.

Vielä kerran: Kiitos!
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos Jokerit!

Ekan pelin muistan 97 Areenalta kun Ilves yllätti sielä kahden edelliskauden mestarin. Ehkä se oli hyvä alku, kun Ilves pelasi sittemmin aina hyvin Areenalla, vaikka muuten on kontattu...

Ison aukon Jokereiden lähtö Liigasta jättää. Lähes aina Jokerit veti värikkään ja loistavan kannattajajoukkonsa kera katsomot täyteen maakunnissa. Kitkeriä ovat olleet tapiot, voitot sitäkin makoisampia..

Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin niin organisaatiolle, joukkueelle kuin faneillekin..!
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Täältäkin iso kiitos erityisesti IFK ja Kärppä leirien asiallisille nimimerkeille, jotka ovat osaltaan tehneet jääkiekon/ja tämän palstan seuraamisesta huomattavasti mukavampaa vuosien saatossa.

Vaikken itse palsta-aktiivi olekaan, vaan enemmän tällainen takapiru, on ollut mukava seurata erinäisiä vääntöjä. Kiitos siis teille, tekee lähdöstä uusiin maisemiin huomattavasti kivuliaampaa, kun jää näistä jatkossa paitsi.

Toisaalta sitten, juuri tässäkin ketjussa esiintynyt menttaliteetti muutamien muiden toimesta on asia mikä suuresti helpottaa lähtöä. Liigan kabinettipuuhastelun ohella.
 

Big Bear

Jäsen
Heippa Jokerit ja tervemenoa hel...eikun KHL:ään.
Tottahan se on, että Jokereita on seurattu Suomessa huomattavasti paljon enemmän kuin valtaosaa muista liigajoukkueista. Suurimmaksi osaksi se johtuu herra Harkimosta ja tolkuttomasta rahan tuhlaamisesta. Tämä kausi ei tehnyt minkäänlaista poikkeusta.
Jokeri-faneissahan ei ole mitään vikaa ja toivottavasti jaksatte ensi kaudella meuhkata, kun Lev Praha tai se kroatialainen kanukkijengi tulee kylään!
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Jokerit on itselle erittäin ristiriitaisia tunteita herättävä jengi.

On paljon paskaa ja on paljon hyvää. Paskaa on se että hyvien fanien lisäksi löytyy jengistä isoimpia ruudinkeksijöitä. Paskaa on myös viimeisten 10-15 vuoden pelaajien ostaminen. Ennen Jokereilla oli aina se sama runko, joka pelasi Jokereille, ei itselleen. Nyt siellä viiletti sellaisia pelaajia, joita ei kiinnostanut juurikaan muu kuin palkkapussi. Jokerit alkoi näyttää nousun merkkejä viimeisillä vuosillaan kun Keklu hyppäsi rattiin, mutta Keklun poistuttua kaikki työ valui viemäristä alas ja Virmasmainen tekstiTVskouttaus alkoi uusiksi se teki Jokereiden viimeisestä liigakaudesta pannukakun.. Ärsyttävää oli myös ikuinen HPK:n parhaiden ottaminen ;).

Hienoa Jokereissa oli tavallaan se HPK:lle maaginen Areenankirous ja tiukat pudotuspelisarjat ja muutenkin viihdyttävät pelit yleisesti ottaen. Vaikka play-offeissa usein pataan tulikin niin jäin paljon hienoja asioita mieleen. Paljon hienoja pelaajia, Otto, Ströba, Varis, Immonen, Säilynoja, Rita.. Lisäksi lämmin muisto niistä Jokereille pelaavista pelaajista; En tarkalleen muista mitkä pudotuspelit olivat kyseessä kun Clarke Wilm menetti kypäränsä hyökkäysalueella ylivoimalla, no Wilmihän ei sitä kavahtanut vaan meni maskimieheksi ja huusi vain empiviä pakkeja ampumaan.. Hieno pelaaja!

Kiitos Jokerit.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Hjallis, pilasit ja tuhosit kaiken.

Kiitos minun puolestani kaikille Liigaan jääville jengeille. Toivottavasti tavataan vielä joskus, KHL ei nappaa. Olisi ollut nasta skulata taas ensi syksynä Teidän jengejä vastaan. Silmäni on avautuneet tätä ketjua lukiessani ja huomaan, että Jokeri-viha kohdistuu suurimmalta osin Harryyn. Ymmärrän, minäkin vihaan sitä miestä. Sydämeni pohjasta.

Kiitos Blues, HIFK, SaiPa, JYP, TPS, Kärpät, Ässät, KalPa, Tappara, Lukko, Pelicans, HPK ja Ilves!

Ikävä tulee.
 
Jokerit oli yksi pääsyitä edes seurata koko Liigaa - tuli menestystä tai ei, niin aina sattui ja tapahtui. Harkimollehan Jokerit oli businessprojekti muiden joukossa ja harmi että värikkään - aina niitä turkoosivihreitä pelipaitoja myöten - seuran taival kotimaan sarjassa päättyi näin.

KHL-Jokereissa ei entisestä seurasta ole jäljellä kuin aikoinaan lippupalkalla suunniteltu Suomen kiistatta paras seuralogo ja sponsorin mukaan nimetty monitomiareena. (Niin, ja se Tikkasen pelipaita katossa muistuttamassa mitä jääkiekon pariin eksyneen purjehtijan innokas mieli saa aikaan kun pääsee toteuttamaan itseään ilman häpeäntunnetta).
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Kyllä Jokereita tulee ikävä täällä Oulussakin, eikä pelkästään siksi, että viime vuosina oma joukkueeni on ollut keskinäisissä väännöissä enemmän antavana kuin ottavana osapuolena. Totuus on vain se, että Suomesta ei löydy sellaisia jengejä, jotka sytyttäisivät samalla tavalla kuin Jokerit.

Historiaanhan se kaikki pohjautuu. Jokerit oli se seura, joka pudotti Kärpät SM-liigasta 1989. Siitä lähti liikkeelle Jokereiden dynastia SM-liigassa ja Kärppien surullinen vuosikymmen divareissa. Siksi nousukauden 2000-2001 makein tapahtuma oli ehdottomasti Jokereita vastaan pelattu puolivälieräsarja, jossa sarjanousija heitti runkosarjan ykkösen laulukuoroon. Tästä alkoi taistelujen täyteinen taival, joka seuraavan vuosikymmenen ajan tarkoitti niin Raksilassa kuin Hartwallilla täyttä tupaa ja huikeaa meininkiä.

Jokerit sytyttää aina. Siinä missä kausikorttilaisena saattaa peli jos toinenkin mennä puolivaloilla nuokkuessa, Jokeri-pelit ovat aina olleet viikon kohokohta. Tavalliseen runkosarjamatsiinkin hirvittävät spekulaatiot ja buildupit "pohjoisen ja etelän hegemonian" kamppailusta tekevät aivan hirvittävät panokset. Jokerit edustaa Oulussa äärimmäistä pääkaupunkikeskeisyyttä, sellaista ylpeää etelän nirppanokkaa, josta paikallinen väestö heittää läppää keskustan kuppiloissa. Helsingistä katsoen Oulu on taas Lappia ja poronhoitoaluetta. Tämä asetelma sytyttää samalla tavalla kuin kielikysymys Toronto-Montreal -peleissä ja katalonialaisnationalismi Barcelona-Madrid -peleissä.

HIFK ei riitä samaan meille oululaisille. Meidän näkökulmastamme HIFK edustaa rantaruotsalaisuutta ja "standin kovin jengi" -sloganillaan ihan toisenlaista egon kohotusta kuin liigan parhailla puitteilla operoita Hjalliksen jengi. Niin, kyllä, Hjalliksen jengi. Hjallis Harkimo, niin ristiriitainen persoona kuin onkin, onnistui kiistatta luomaan Jokereista jotain Suomen mittakaavassa poikkeuksellista. Tuotteen ja brändin joka on luokkaa Mighty Ducks of Anaheim. Sellaisen, jota on mukava kannattaa ja sellaisen, jonka rinnalla puitteidensa puolesta kalpenevat seurat haluavat kuollakseen voittaa.

Nyt tämä ajanjakso tulee toistaiseksi päätökseensä. Meininki on kieltämättä haikea. Olisin vielä toivonut yhtä kunnon playoff-sarjaa, jossa Kärpät ja Jokerit olisivat lopullisesti ratkaisseet, kumpi on tämän sarjan kingi. Sellainen huipennus jäi näkemättä ja se surettaa.

Jokerit on Toronto Maple Leafs minun Montreal Canadiensilleni, Real Madrid minun Barcelonalleni ja Red Sox minun Yankeesilleni. Se on rakas vihollinen, jolle häviäminen vituttaa viikkoja ja jonka voittaminen on kaksinverroin makeampaa. Kiitos yhteisistä vuosista.

Peace.
 
Jokerit on Toronto Maple Leafs minun Montreal Canadiensilleni, Real Madrid minun Barcelonalleni ja Red Sox minun Yankeesilleni.

Minun mielestäni tämä vertaus ontuu aika pahasti syystä että: Maple Leafs on perustettu 1917, Canadiens 1909, Real 1902, Barca 1899, Yankees 1901 ja Red Sox 1901. Helsingin Jokerit on perustettu 1967. Siksi noiden ensin mainittujen keskinäiset painivat historialliselta aspektiltaan hieman eri sarjassa kuin Jokerien ja Kärppien väännöt. "Jokerit on Pittsburgh Penguins minun Philadelphia Flyersilleni" tai "Jokerit on Edmonton Oilers minun Calgary Flamesilleni" kuulostaisi jo paljon järkevämmältä.

Kiitos Jokerit!

Ekan pelin muistan 97 Areenalta kun Ilves yllätti sielä kahden edelliskauden mestarin. Ehkä se oli hyvä alku, kun Ilves pelasi sittemmin aina hyvin Areenalla, vaikka muuten on kontattu...

Tämähän oli se vuosi, kun Hjallis ilmoitti jo keväällä, että nyt on tulossa sellaiset vahvistukset, että Jokerit ei häviä koko kauden aikana peliäkään. Jokerien kausi kuitenkin päättyi Hakametsässä Ilveksen 3-2-voittoon, jonka ratkaisi Robert Burakowsky nollakulmasta (ja kaukalon kulmasta). Pelin jälkeen Hakametsän käytävällä tamperelaiset huusivat kuorossa "Hjallis, Hjallis, Hjallis, Hjallis". Siinä huudossa kiteytyi hyvin meidän maalaisten alemmuuskompleksi hesalaisia rahamiehiä kohtaan.

Toinen voitto, jonka muistan hyvin, on keväältä 2004. Silloin Ilves ratkaisi runkosarjan viimeisellä kierroksella Jokeri-voitolla suoran puolivälieräpaikan ja jätti Jokerit seitsemänneksi. Ja Hakametsä kiehui. Se onkin toistaiseksi viimeisin vuosi, kun Ilves pystyi laittamaan puolivälierissä edes kunnolla kampoihin vastustajalle.

Noin muutenhan Ilveksellä sitten olikin tapana ottaa Jokereilta kevään ratkaisupeleissä käkättimeen ihan sata-nolla. Turpaan tuli niin että tukka lähti ainakin vuosina 1994, 1996, 1997, 2005 ja 2007.

Ihan ensimmäiset muistikuvat itselläni Jokereista ovat kuitenkin jostain vuodelta 1990 tai 1991. Silloin Jokereissa pelasi kovasti valtakunnanmediassa hypetetty nuori rightin laitahyökkääjä, jonka Hakametsässä livenä nähdessäni tulin siihen tulokseen, että ei tuosta jätkästä tule kyllä ikinä yhtään mitään, kun eihän se tee mitään muuta kuin kyttää punaviivalla läpiajoja laiminlyöden puolustustehtävät ihan täysin. Vähän väärässä taisin sillä kertaa olla, sillä ihan hyvin se sittemmin urallaan pärjäsi.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea sanoa omasta puolesta mistä voi Jokereita kiittää, kun oikeastaan viimeiset yli kymmenen vuotta meni ainoastaan rämpiessä. Jonkun mitalin se tuotti, mutta ei hopeat ja pronssit ole tälle seuralle oikeastaan mitään, vaikka tuntuukin ehkä sillä hetkellä tyhjää paremmalta. Yhtä sun toista projektia yritettiin Areenan alkuajoista asti, jossa sitten lyötiin pakka koko kauden jälkeen uusiksi seuraavaa hanketta varten, josta sitten taas livettiin.

Tasapainoisin Jokerijoukkue taisi olla viimeksi Hannu Jortikan jälkimmäisellä (04-05), joka olikin ihan hyvä kausi. Kärpät oli vain vielä selkeästi parempikin, eikä Jokerit edes tosissaan pystynyt haastamaan. Tämän jälkeen onkin ollut sitten yhtä sillisalaattia, jossa Jokerit on ollut pelaajistoltaan joltain osin vahva, joltain osin ei (sentteritön aikakausi), mutta valmennus on tökkinyt. Tai molemmat. Parin vuoden takaisessa pronssissa ajatteli sen olevan hyvä steppi eteenpäin Kekäläisen Jokereissa, mutta eipä ollut. Keklulle kyllä itselleen, mutta samalla Jokereiden judgement day.

Tulevaisuutta ei tällä hetkellä jaksa edes miettiä, onko se uusi alku vai lopullinen mahalasku.

Ysärin aikaa tullut nytkin pitkin kautta muisteltua youtuben kautta, kun ei muutakaan voi. Ehkä itselleni erityisesti se kauden 95-96 joukkue jäänyt rakkaimpana mieleen, varsinkin voitto Kölnistä, kun sai poikkeusluvan valvoa pitkään venyneen ottelun ratkaisuun saakka.
 
Viimeksi muokattu:

susi

Jäsen
Tervemenoa Jokerit ryssäliigaan. Kaikessa tekemisessänne viime vuosina on näkynyt totaalinen kunnioituksen puute muita jääkiekon sidosryhmiä kohtaan (muut liigaseurat, omat bisneskumppanit, jääkiekkofanit), että viimeinen liigakautenne Suomessa päättyi juurikin niin kunniallisesti kuin mitä olitte ansainneet. Yhden aikamme suurimman jääkiekkolegendan teloitushakkaus ja KHL-siirto kusetus by Hjallis olivat viimeinen niitti tässä pitkään jatkuneessa sarjassa. Urheilullisesti tällä siirrolla ei kovin merkittävää vaikutusta ole, ettehän te ole liigan suurimmalla budjetilla mitään merkittävää menestystä aikaan saanetkaan (keskiarvo sijoitus 8. viimeiset 10 vuotta). Media lellikkilapsi toki aina olette olleet ja suurimman huomion (ansaitsemattomasti) saaneet. Jatkossakin tämä linja varmaan jatkuu mutta tietty vapaus tulee nyt liigan touhuihin kun niissä ollaan teidän sotkuistanne nyt erossa.

Dasvidaniya!
 

Sean #19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muisteluita

Itse muistan joitain Tappara-Jokerit-otteluita erittäin hyvin. Marraskussa -94 Hakametsässä pelattu Tappara-Jokerit tulee ensimmäisenä mieleen. Narri paitaa kantoi työsulun johdosta Jari Kurri ja Teemu Selänne. Selänne oli jo muutaman ottelun tuskaillut maalinteon kanssa, mutta Tapparaa vastaan ketsuppipullo aukesi. Tappara johti peliä jo 3-0, mutta niin vain Jokerit haki voiton 5-7 Selänteen tehdessä hattutempun. Pelin jälkeen Boris Majorov sai Tapparasta kenkää ja Matalamäen Kaitsu tuli tilalle.

Kevään -97 toinen puolivälierä, jossa Jokerit teki muistaakseni kaksi potkumaalia. Toinen vielä jatkoajalla, peli päättyi 5-6. Myös -98 otettiin Jokereilta turpaan puolivälierissä. Kolmannessa ottelussa Hartwallilla Tapparan päävalmentaja Rauno Korpi seisoi kypärä päässä vaihtoaitiossa. Rane sai ennen peliä uhkauksen, että tulee pullosta päähän tjsp.

Muuten ei ole aikaväliltä 1997-99 kovin paljon muistoja Jokereista, Westerlund & Summanen duon IFK oli silloin niin paljon enemmän esillä Suomen lätkäskenessä. Sittenhän Harkimo palkkasi W&S:n Jokereihin.

1999 Tampere Cupista muistan tulikuuman Tappara-Jokerit ottelun. Silloiselta Kiekkolehdeltä lempinimen "Väkivallan ylipappi" saanut Raimo Summanen lähetti 19-vuotiaan Tomek Valtosen töihin. Tomek veti puolen kentän vauhdilla muistaakseni tulokas Tuukka Mäntylän selästä laitaan. Tästä sitten alkoi kaukalossa melkoinen savotta Sami-Ville Salomaan johdolla. Toinen vastaava mikä muistuu mieleen oli 2001 Tappara-Jokerit, jonka Tappara voitti 5-0. Alain Cote lähti (uhka)rohkeasti haastamaan Kari Haakanaa, ja Haakanahan sen vei. Sean O´Brien taas säntäsi Antti Törmäsen kimppuun ja takoi tätä raivon vallassa.

2002 finaalisarjassa tuli myös turpaan. Lehtonen, Rosa, Machulda ja Koivisto oli jäätävän hyviä. Pakaslahti ei hävinnyt varmaan yhtään aloitusta. Pronssiottelu 2008 voitettiin, kiitos silloin Jokereissa pelanneelle Tappara-fani Marko Kauppiselle, joka teki oman maalin. Yksi pudotuspelisarja voitettiinkin, vuonna 2010 sääleissä.

Kahtena viime kautena on ollut kovia ja fyysisiä vääntöjä. Sinänsä harmi, että lähdette sinne missä kaali haisee.

Vielä täytyy mainita vuosien 1994 ja 1995 finaalisarjat Jokerit-TPS. Todella kova tasoiset finaalit oli molempina vuosina. Erikoismaininta vuoden -95 fyysisyydelle, oli erittäin kovaa peliä, jossa oli paljon tunnetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös