Kiina hyökkää Taiwaniin?

  • 23 566
  • 102

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Erään tutun taiwanilainen kumppani oli sanonut myös, että kun seurailee kiinalaisia maan sisäisiä keskusteluja uutisointia, niin Kiinalla on tällä hetkellä sisäisissäkin ongelmissa niin paljon selviteltävää, että välttämättä ei ole nyt paukkuja ja halua lähteä sitomaan itseään suursotaan.

Jos Kiinassa ajatellaan järkevästi, niin näin voi hyvin olla. Mutta sitten asian toinen puoli on se, että etenkin diktatuureissa on ollut pitkään (tai aina) sellainen tapa, että sisäiset ongelmat saadaan parhaiten kätkettyä kiinnittämällä kansan katseet ulkoisiin ongelmiin.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Niin, Kiinassa ollaan monessa asiassa osattu ajatella pitkäjänteisesti, mutta eivät he kuitenkaan sellaisia geopoliittisstrategisia neroja ole, millainen kuva heistä monella tuntuisi olevan. Heidän merkittävin harha-askeleensa lienee vuosikymmeniä kestänyt yhden lapsen politiikka, jonka myötä heidän demografinen kehityksensä on painanut ohituskaistalla länsimaiden ohi kohti kärjellään keikkuvaa väestöpyramidia.

Lisäksi olen jäsen @Dino:n kanssa samoilla linjoilla Xi:hin personifoituvista ongelmista. Mies vaikuttaa venäläisen kollegansa tapaan suuruudenhullulta diktaattorilta. Hallintoelimistä on kylmällä kädellä eliminoitu kaikki vähänkin opponoivat mielipiteet, jotta Nalle Puh pystyisi pitämään valtion rautaisessa otteessaan. Sisäisten ongelmien kumuloituessa, näen kasvavan vaaran aseelliselle "erikoisoperaatiolle", oli se sitten lähtökohdiltaan kuinka puupäinen tahansa. Taiwan ei tule olemaan mikään helppo valloitettava, edes Kiinan kokoiselle jättiläiselle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nythän Kiinan se hyökkäys pitäisi käynnistää kun länsimaiden asevarastot ovat hyvin pitkälle huvenneet Ukrainan sotaan. Jos taas ei ihan lähivuosina käynnisty niin lännen asevarastot sekä myös asetuotanto on ehtinyt nousemaan ja Xi myös vanhenee, eli saa nyt nähdä.

Itse en osaa oikein olla kummankaan todennäköisyyden kannalla. Medioissa tuota on nyt rummutettu viitisen vuotta. Samaan aikaan Venäjä laittoi yli 100K miestä Ukrainan rajalle jo keväällä 2021 eikä missään puhuttu Venäjän hyökkäyksestä, eli aika monen median arviot ovat kyllä menneet metsään.
Kiinan harmiksi läntiset meritorjuntaohjusvarastot ovat kuitenkin pysyneet käytännössä koskemattomina koko Ukrainan sodan ajan ja niitä piisaa etenkin Taiwanissa varmasti aivan älyttömiä määriä. Taiwan on myös kerännyt pitkäjänteisesti muitakin torjuntaohjuksia, joten käytännössä Ukrainan sota ei Taiwanin valtausta ainakaan helpottaisi. Todennäköisesti lännen ollessa jo valmiiksi "sodassa" pahan akselia vastaan, Kiina olisi aiempaa helpompi tunnistaa viholliseksi jos aloittaisivat vihollisuudet liittolaismaata vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös