Lohipoika

Jäsen
Pikkulohien ainoa peli kuluneella viikolla pelattiin Espoossa, jossa Blues piti pisteet kotonaan maalein 6-4. K-Vantaa pääsi onnekkaasti johtoon jo kymmenen sekunnin jälkeen, mutta Blues tasoitti vain minuutti myöhemmin. Pari minuuttia tästä ja taas oli K-Vantaa johdossa. Blues kuitenkin heräsi tästä shokkialusta ja alkoi viedä peliä erän puolivälin jälkeen. K-Vantaa myös jäähyili, mikä vain tehosti Bluesin hallintaa. Toinen erä oli täysin Bluesin, ja kun kolmannen erän alkuun espoolaiset tinttasivat lukemiksi jo 6-2, peli näytti menetetyltä. Vielä mitä. Kolmannessa erässä pojat näyttivät, että he kuuluvat tähän sarjaan, vaikka ihan rinnalle asti eivät päässeetkään. Joka kiekosta taisteltiin, periksi ei annettu ja loppuun asti taisteltiin. Kaaduttiin saappaat jalassa niin sanotusti.

Pikkulohilla ei runkosarjan neljän viimeisen ottelun aikana ole muuta panosta kuin jumbosijan välttäminen. Katseet on varmasti jo tulevissa play-outeissa. Nuorten liigassa on nyt SM-liigan tavoin maaottelutauko, ja asiaan palataan seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona jumbofinaalin merkeissä.
 
Minä en kirjoita väärin. Jokainen kielioppivirheeni on tarkoituksenmukainen tyylikeino.

Lohipoika

Jäsen
Vantaalaisten hienon päivän täydensi A-junnujen vierasvoitto Lappeenrannasta. Kokoonpano ei ollut mitenkään vakuuttava, mutta silti jumbofinaalissa kaatui SaiPa maalein 3-5. Maalilla pelasi vakuuttavan pelin nuori Henri Tikkanen. Tässä on kaveri, josta kuullaan vielä.
 
Minä en kirjoita väärin. Jokainen kielioppivirheeni on tarkoituksenmukainen tyylikeino.

Lohipoika

Jäsen
Pikkulohilla oli vuorossa runkosarjan kolmanneksi viimeinen peli ja toiseksi viimeinen kotiottelu, kun vastassa oli Pelicans. Vaikka kokoonpanoon oli saatu mestismiehistä Lehtinen ja Aitero, pelikaanit osoittautuivat hieman liian koviksi vastustajiksi nappaamalla pisteet maalein 1-5. Kiekko-Vantaan ainokaisen teki kolmanen erän puolivälissä Joel Lehtinen.

Jäljellä on vielä viikonloppuna vieraspeli Jokereita vastaan ja ensi viikolla runkosarja päättyy kotipelillä HPK:ta vastaan. Käytännössä K-Vantaa on varmistanut toiseksi viimeisen sijan, vaikka teoriassa tippuminen jumboksi on vielä mahdollista (SaiPa on viisi pistettä perässä ja heillä on jäljellä kolme peliä). Pidän sitä ihan hyvänä saavutuksena, että ensimmäisellä kaudella pystytään välttämään jumbosija. Kaksi peliä on kuitenkin vielä jäljellä ja sitten alkavat ne play-outit, joissa kolmella voitolla on mahdollista välttää karsintasarja. Näillä näkymin vastaan tulisi tämä samainen Pelicans, mutta siinä on muutaman pisteen päässä suuntaan tai toiseen Kärpät, TPS ja Tappara. K-Vantaan iskunpaikka on siinä, että tämä tuleva vastus on ollut hiuksenkarvan päässä kahdeksan joukosta ja pudonnut viime metreillä, kun taas Vantaalla on pystytty jo viikkoja suuntaamaan katse näihin otteluihin. Siinä mielessä ihan hyvä, että hävittiin lahtelaisille. Näin he pysyvät siinä pudotuspelipaikan imussa ainakin kierroksen pidenpään.
 
Minä en kirjoita väärin. Jokainen kielioppivirheeni on tarkoituksenmukainen tyylikeino.

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaa järjesti hurjan esityksen Jokereiden vieraana. Ihan voittoon asti yritys ei kantanut, sillä Jokerit vei kolme pistettä luvuin 4-3. Mahdollisuus megayllätykseen kyllä oli, sillä kahden erän jälkeen peli oli 1-2 ja kolmannen erän puolivälissä 2-3. Jokerit kuitenkin tasotti pelin nelisen minuuttia ennen loppua ja teki voittomaalin viimesellä minuutilla. Toni Tammi K-Vantaan maalilla torju yhteensä 53 kertaa, kun jokerimaalivahti selvisi vain 12 torjunnalla. Jokaisen K-Vantaan maalin järjesti ykköskenttä Sirkkala-Vähäsarja-Voutilainen, joista jokainen keräsi tehot 1+1.

Lopputuloksesta huolimatta K-Vantaa nappasi ottelusta henkisen voiton, sillä vastassa oli sarjakärki vieraissa ja vastapuolella pelasivat mm. Mestiksestä tutut Alexander Ruuttu, Eetu Koski ja Miro Hovinen. Upea suoritus koko joukkueelta! Mahtoi Tomekilla olla rystyset valkoisena vielä viisi minuuttia ennen loppua. "Eihän me jollekin K-Vantaalle voida kotona hävitä!" Hieman tietenkin harmittaa, ettei tästä ottelusta tullut pisteen pistettä, kun se suora voittokin oli niiin lähellä, mutta tämä tappio ei ole häpeä. Edellinen vierailuhan Hartwallissa tuotti murskatappion 13-2. Hienoa huomata, että play-outien lähestyessä pystytään haastamaan kenet tahansa.
 
Minä en kirjoita väärin. Jokainen kielioppivirheeni on tarkoituksenmukainen tyylikeino.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis Vantaako luopuu sarjapaikastaan ja jättää karsinnatkin väliin? Olisikohan kannattanut myydä Kekäläiselle nämäkin...

Oliko nuo A-junnut Kiekko-Vantaa Hockey Oy vai emäyhdistyksen alaisuudessa? Tuskin ne nyt ainakaan mikään oma yritys tai yhdistys olivat, eli sikäli tuo konkurssi lienee liian vahva termi. Mutta yhtä kaikki: rahat siis loppu ja sen seurauksena kai toimintakin. Vaikka toimintaa haluaisikin jatkaa ensi kaudella, niin varmaan aika pohjalta pitää joka tapauksessa ponnistaa, jos ja kun kauden lopettaa kesken.

Hyvin harvinaista, olettaisin, että A:n SM-sarjassa tai ylipäätään korkeimmalla junioritasolla tällaista tapahtuu. Taas saavat muualla hyvän syyn mollata Mestis-seuroja... No, onneksi eivät olleet vieläkään osanneet päättää liitossa, että miten tulevat karsinnat pelataan.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Nyt se siis tapahtui.

Kuulin tästä jo aiemmin huhuja, jopa tuolta joulukuulta lähtien että K-Vantaa olisi luopumassa sarjapaikastaan. Mutta oikeastaan luulin, ja kuulinkin, että siellä oltaisiin tekemässä "hallittua" alasajoa takaisin divariin. Valitettavasti nyt kävi näin, mutta onhan se selvää että homma on täysin kestämättömällä pohjalla, jos jätkät joutuu maksamaan n.350 - 375€ kuukaudessa, että saavat pelata SM-sarjaa. Ei käsittääkseni missään muussa seurassa joudu pelaaja, enään tällä tasolla (A-jun), maksamaan pelaamisestaan.

Tämä sama asia tulee Jokipoikien ruotia läpi, epätodennäköisen, mutta mahdollisen nousun myötä. Matkakulut ja kaikki muutkin kasvaa niin perkeleesti, että hankala sitä on operoida ilman seuran taloudellista tukea.

Mutta osanottoni K-Vantaa fanien puolelle, ja tietenkin myös A-junioreissa pelanneitten puolelle. Hienoja pelejä oli viime kaudella nämä Jokipojat - K-Vantaa matsit, niissä oli sitä aitoa tunnetta kun karsintoja pelattiin.
 
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Todella vittumainen uutinen mikäli pitää paikkansa.

Toivottavasti tästä saadaan tarkempaa tietoa ja vastauksia kysymyksiin "miten?" ja "miksi?", jotta mahdolliset tulevat nousijat voisivat välttää samanlaisen kohtalon.

Kyllä Lohipoikaa koulutetaan kovalla kädellä. Muuta ei voi tähän paikkaan todeta.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Siis Vantaako luopuu sarjapaikastaan ja jättää karsinnatkin väliin? Olisikohan kannattanut myydä Kekäläiselle nämäkin...

Oliko nuo A-junnut Kiekko-Vantaa Hockey Oy vai emäyhdistyksen alaisuudessa? Tuskin ne nyt ainakaan mikään oma yritys tai yhdistys olivat, eli sikäli tuo konkurssi lienee liian vahva termi.
Kausi loppui ja karsinnat jää pelaamatta. Kiekko-Vantaa Mestis on käsittääkseni OY ja A-nuoret Ry eli ei ole tekemistä keskenään taloudellisesti.
 
oli miten oli KiVa on paras

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Valitettavasti nyt kävi näin, mutta onhan se selvää että homma on täysin kestämättömällä pohjalla, jos jätkät joutuu maksamaan n.350 - 375€ kuukaudessa, että saavat pelata SM-sarjaa. Ei käsittääkseni missään muussa seurassa joudu pelaaja, enään tällä tasolla (A-jun), maksamaan pelaamisestaan.
Taitaa olla kuukausimaksu 250€ minkä löysin linkistä Kiekko-Vantaan Juniorit ry.: Kalenteri Katso päivä 20.02.2012

Pelaajia kun on listalla noin 30 niin 7500€ kuukaudessa kerätään pelaajilta +muu tuotto eli ei ole halpa sarja kun ei pystytä pelaamaan loppuun. 10 000€ kuussa on lähellä totuutta ja sen kun kertoo elo-maaliskuu niin 80 000€-100 000€ kausibudjetti?

Sorry sähläykset, nyt nukkumaan.
 
oli miten oli KiVa on paras

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Kakkonen kutsuu?

Tässäpä miettimistä jatkon kannalta. Ote jääkiekkoliiton kilpailusäännöistä:

4. Ottelun luovuttaminen ja sarjasta luopuminen
Valtakunnallisissa sarjoissa ei joukkue saa luovuttaa yhtään ottelua.
Luovuttanut joukkue suljetaan sarjasta ja velvoitetaan korvaamaan aiheuttamansa taloudelliset menetykset.
Mikäli seura valtakunnallisen karsintasarjan jälkeen luopuu sarjasta tai ei vastaanota karsinnoissa saavutettua sarjapaikkaa määrätyssä lohkossa, käsitellään sitä myös luovuttamisena.
Luovuttanutta tai sarjasta pudonnutta joukkuetta ei voida hyväksyä ko. sarja-tasolle seuraavaksi kaudeksi. Jos kyseessä on karsintaottelut joidenkin tasojen välillä kesken kauden, ei luovuttanut joukkue voi osallistua samalla kaudella kummallekaan sarjatasolle johon karsintaotteluista on mahdollisuus päätyä. Jos kyseessä on karsintasarja keväällä pelattaessa seuraavan kauden sarjapaikoista, ei luovuttanut joukkue voi osallistua seuraavalla
kaudella kummallekaan sarjatasolle johon karsintasarjasta on mahdollisuus päätyä.
Sarjasta luopuneen tai suljetun joukkueen pelaamat ottelut mitätöidään ja seura voi joutua aloittamaan pelaamisen alimmalta sarjatasolta.

-p-
 

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Kiekko-Vantaan tiedotteen mukaan pelit jatkuvat ensi kaudella ykkösdivarissa. Samassa tiedotteessa oli toimintaa ei pystytty jatkamaan SM-liigassa " muuttuvan toimintaympäristön takia" mitä toi sitten tarkoittaakaan?
 
oli miten oli KiVa on paras

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Kiekko-Vantaan tiedotteen mukaan pelit jatkuvat ensi kaudella ykkösdivarissa. Samassa tiedotteessa oli toimintaa ei pystytty jatkamaan SM-liigassa " muuttuvan toimintaympäristön takia" mitä toi sitten tarkoittaakaan?
Mielenkiintoista sinänsä jos näin pystyvät lupaamaan. Yksikään joukkuehan ei voi jatkaa suoraan ykkösessä, vaan osallistuvat ykkösen karsintaan. Tästä sitten on mahdollisuudet jatkaa joko ykköseen tai kakkoseen.

Linjanvetona tämä on kyllä jääkiekkoliitolta mielenkiintoinen, kun nämä luopumiset sitten voidaan jatkossakin käsitellä toisin kuin kilpailusäännöt osoittaa.

-P-
 
Taitaa olla kuukausimaksu 250€ minkä löysin linkistä Kiekko-Vantaan Juniorit ry.: Kalenteri Katso päivä 20.02.2012
Joo, näin on näppäimet. Huhupuheiden varassa täällä ollaan elelty, niissä tuppaa aina nuo summat heittelemään. Valitettavasti tämä K-Vantaan "alasajo" huhussa oli jotain perää. Vaikkei K-Vantaa nyt omiin suosikkeihin kuulu, niin kyllähän se hienoa olisi että nuorten SM-sarjassa pelaisi mestis-seurojen junnuporukoita.

Kiekko-Vantaan tiedotteen mukaan pelit jatkuvat ensi kaudella ykkösdivarissa. Samassa tiedotteessa oli toimintaa ei pystytty jatkamaan SM-liigassa " muuttuvan toimintaympäristön takia" mitä toi sitten tarkoittaakaan?
Liekkö tällä jotain tekemistä sen Jokereiden farmihuorauksen kanssa? Jos on, niin todella naurettavaa touhua. Siis jos Jokereista on käsketty että "ette te voi siellä pelata, ku meidänkin junnut pelaa siellä". Toivon todellakin ettei näin ole.
 
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liekkö tällä jotain tekemistä sen Jokereiden farmihuorauksen kanssa? Jos on, niin todella naurettavaa touhua. Siis jos Jokereista on käsketty että "ette te voi siellä pelata, ku meidänkin junnut pelaa siellä". Toivon todellakin ettei näin ole.
Mikäköhän hyöty tästä olisi ?

Jos Jokerit-KiVa yhteistyö tähänkin sotketaan niin Jokerien etuhan olisi ollut mahdollisimman korkeatasoinen a-junnujengi Vantaalla. Mitään hyötyä en siinä näe, että yhteistyökumppanin junioreilla menee huonosti. Päinvastaisessa tilanteessa hyödyt on helppo nähdä.
 

Pumpkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, KiVa
Tämähän nyt kääntyi mielenkiintoiseksi kun koko karsintsarja peruttiin. Noh, jos ei muuta niin ainakin Sportin A-juniorit kiittää, koska hehän ilmeisesti oli ainoa, jolla putoamisvaara olisi ollut...
Noususta A:n SM-sarjaan taistelee siis Jokipojat ja todennäköisesti K-Kissat. KooKoolla toki on vielä mahdollisuudet mutta sarjaohjelman perusteella laittaisin roponi kissojen puolesta.

-p-
 
Mikäköhän hyöty tästä olisi ?
Jaa-a, en keksi ainakaan mitään järjellistä. Mutta tuo "muuttuva toimintaympäristö" kalskahtaa vähän siltä että jotain tekemistä tällä voisi olla. Ja jos näin on, niin kyllä nyt uidaan syvissä vesissä tämän yhteistyön kanssa, meinaan noin niinku K-Vantaan tulevaisuutta katsoen.

Olishan se toisaalta ajatuksenakin melko hullunkurinen, että farmiseura kilpailee emäseuran kanssa samoista pisteistä, joku saattaisi vaikka epäillä mahdollisia sopupelejä. Jos nyt vielä ajatellaan tätä asiaa niinkun noin edustusjoukkueidenkin tasolla. K-Vantaa pelais SM-liigaa Jokereita vastaan, niin olishan se melko huvittavaa. Tuskinpa tähän saadaan ikinä vastausta, niin varmaan turhaa spekuloida koko asialla.
 
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Valitettava uutinen varsinkin urheilullisesta näkökulmasta. K-Vantaan A teki hienon duunin noustessaan sm-sarjaan ja pelasi myös upeita otteluita kauden aikana.

Tosiasiat tulivat nyt kuitenkin vastaan omasta mielestäni. Taloudelliset tekijät varmasti painoivat paljon vaakakupissa. On todella kestämätön pohja, kun tuon ikäiset kaverit tai heidän vanhempansa joutuvat maksamaan lähes ammattimaista harjoittelua vaativasta urheilusta 250 euroa kuussa kaiken ajankäytön ja harjoituksissa tehtävän kovan työn lisäksi. Tuon ikäiset kaverit eivät yleensä rahassa kylve, kun on koulut/ opiskelut tai armeija käynnissä. Ei tämän touhun maksaminen voi kyllä vantaalaisille veronmaksajillekaan kuulua.

A-nuorten pelaaminen sm-sarjassa edellyttää johdolta ja valmennukselta ammattimaista työskentelyä eri ikäluokkien kanssa, jotta oltaisiin kestävällä pohjalla. Käytännössä olisi pitänyt pystyä kilpailla pk-seudun liigaseurojen kanssa tasapäisesti pienemmillä resursseilla. Tämä ilmeisesti tiedostettiin ja siihen ei ollut mahdollisuutta panostaa riittävästi.

On kuitenkin muistettava, että K-Vantaan rooli pysyy edelleen jatkossa yhtenä pk-seudun tärkeimmistä kasvattajaseuroista junioreissa, kuten tähänkin asti, eikä alempi sarjataso tuo tähän muutosta. Väitän, että K-Vantaan A:ssa pelanneiden keski-ikä oli sarjan korkein. Kun muut seurat käyttivät A:ta nuorempien pelaajien eteenpäin viemiseen, K-Vantaalla A:n sm:ssä pelaaminen oli jatkuvaa taistelua elämästä ja kuolemasta näin kärjistettynä.
 
SM-liiga - "Kieli ruskeana ja takapuoli kipeänä" since 1.3.2013
Rahat eivät loppuneet, eivät todellakaan. Sipoon Sultaani ja hänen lakeijansa eivät halua mallia, jossa liigan ja heidän farminsa A-junnujoukkueet pelaavat samalla sarjatasolla. Högbacka junaili homman ihan tyylikkäästi ja palkkioksi hän saa valmennusjobin joko Narreista tai sitten JokiJokereista. Näin se homma etenee....
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Rahat eivät loppuneet, eivät todellakaan. Sipoon Sultaani ja hänen lakeijansa eivät halua mallia, jossa liigan ja heidän farminsa A-junnujoukkueet pelaavat samalla sarjatasolla. Högbacka junaili homman ihan tyylikkäästi ja palkkioksi hän saa valmennusjobin joko Narreista tai sitten JokiJokereista. Näin se homma etenee....
Saisiko sitten vähän faktaa pöytään? Parempia perusteluja väitteille, kiitos.
 
"HIFK on Jokereiden huumeita käyttävä isoveli, jolla oli elämässään paljon mahdollisuuksia, mutta ei koskaan pystynyt niitä lunastamaan." - KKtig

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Niin pitkään kun ei mitään faktoja tule, jätän nämä Jokereiden syyttämiset ihan turhaksi provoiluksi.

Kerropas Ribarista ylös tai joku muu, millä rahoilla K-Vantaan A pelasi viime kauden ja kuka maksaisi tulevat kaudet?

Jokereilla tuskin on intressiä maksaa kahta A-junnujoukkuetta, kun eivät pysty hyödyntämään kunnolla edes yhden joukkueellisen pelaajia.
 
SM-liiga - "Kieli ruskeana ja takapuoli kipeänä" since 1.3.2013
A:ssa Vantaa on ainoa joukkue jossa pojat/vanhemmat maksoivat käytännössä itse koko kauden, siis sen torson miksi se sittemmin loppujen lopuksi muodostui. Asian voi tarkistaa kukin tykönään.

Tulevat kaudet? Paha sanoa mutta ainakaan minä en tiedä yhtään seuraa, jonka toiminnasta divarissa pelaajien ei tarvitse maksaa mitään; Pappa eller mamma betalar om fafa eller mufa är fattiga.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
A:ssa Vantaa on ainoa joukkue jossa pojat/vanhemmat maksoivat käytännössä itse koko kauden, siis sen torson miksi se sittemmin loppujen lopuksi muodostui. Asian voi tarkistaa kukin tykönään.
Tossahan sulle on hyvät tarkistettavat asiat ennen kuin jatkat huuteluasi. Luulo ei ole tiedon väärti.
 
SM-liiga - "Kieli ruskeana ja takapuoli kipeänä" since 1.3.2013

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Kesken kauden Kiekko-Vantaa valmennustiimiin liittynyt Tuomas Nikoskelainen on tehnyt kahden vuoden päävalmetajasopimuksen A-nuoriin. Onnea Tumelle.
 
oli miten oli KiVa on paras
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy