Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kiekko-Vantaa 2011–2012

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana TKR-69, 14.03.2011 klo 15.28.

 1. tiki10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybbe Ja Tobbe All-Stars
  Miksi HIFK:n pitäisi jättää omia pelaajiaan K-Vantaaseen jos heille on tarvetta omassa ensisijaisessa joukkueessa?
   
 2. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei tietenkään mikään pakko, mutta mikä esim. Julius Nyqvistin tai Miihkali Tepon rooli HIFK:ssa on loppukaudesta?
   
 3. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Taustoista enempää tietämättä on erikoista että "yhteistyöseura" joka peluuttaa alkukauden Hifkin toiveiden mukaan porukkaa, jätetään aivan tyhjin käsin siirtorajalla. Toki persaukisen on otettava mitä saa, mutta jonkinlaista rajaa soisi olevan hyväksikäytölläkin. Tuskin parin junnun jättäminen Vantaalle olisi Hifkin menestystä muuttanut mihinkään suuntaan. Liigassa eivätsaa pelata kuitenkaan.
   
 4. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Onhan tuo aika perseen näyttö Vantaalle päin Hifkin osalta. Ensin väkisin tungetaan porukkaa Vantalle peliajan perässä ja sit kun siirtoraja umpeutuu niin otetaan ne loputkin kaverit syömään popcornia katsomoon.
  Olen siltä osin samaa mieltä,että jos nyt pitää jonkun farmiseura olla niin pelkästään Jokereitten. Kusessahan Vantaa olisi ollut jos ei Jokereiltakaan olisi ketään tullut.
  No Tuuskistahan saa Vantaa pelaajia nostella,mutta mikä sitten on tilanne siellä pelaajien määrän suhteen. Kuinka paljon he voivat antaa/Vantaa ottaa sieltä niitä.
  Tsemppiä vaan Vantaalle loppukauteen!
   
 5. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Toivotaan, että HIFK löytää jonkun toisen seuran farmikseen. Beweä ovat siihen rooliin joskus kaavailleet, mutta pelaa vielä II-divarissa. Aika yksisilmäistä on heidän hyötynäkökohtansa, ja aivan varmaa on, että osalla junnuista loppukauden pelit ovat vähissä. Jokerit, ja KiVakin, olisi ollut vaikeuksissa ilman Bumea ja Lupaschukia, mutta nyt Kivistö sai pestin Vantaalle. A:n pakit tarvitaan tietysti nuorten peleissä. Parilla TuusKi-lainalla Lohi selvinnee lopuista peleistä, ellei tule useita loukkaantumisia. Tilannetta helpottaa se, että TuusKilla ei juuri ole panosta loppupeleissä.

  Nyt sitä pariin otteeseen tuloillaan ollutta Haverista olisi oikeasti tarvittu.
   
 6. Lohipoika Jäsen

  Kivistöä en uskaltanut edes odottaa, mutta mahtavaa, että pelaa Vantaalla loppukauden. Pakki, joka pelaa melkein piste/peli, on kovaa valuuttaa.

  Tuon Hifkin päätöksen tiesi jo etukäteen. Sama homma tapahtui viime kaudella. Nyt mitattiin miehen mitta ja toistamiseen niin kävi, että Jokerit oli selvästi miehisempi. Joku jo kysyikin, että miksi HIFK:n pitäisi jättää omia pelaajiaan K-Vantaaseen, niin sanonpahan vain, että katsotaan vain, jatkuuko tämä yhteistyö enää ollenkaan Hifkin kanssa. Jo toisena vuotena putkeen kustaan silmiin tosipaikan tullen. Jos vaan otetaan ja otetaan eikä tiukan paikan tullen anneta mitään, siitä tyhmempikin oppii (toisella kerralla). Katsotaan nyt, kuinka suuressa roolissa nämä nyqvistit ja tepot siellä liigassa ovat, kun eivät irronneet meille enää helmikuussa.

  Nyt vasta varsinaisesti alkaa Kiekko-Vantaan kausi 2011-2012. Joukkueen kokoonpano on nyt selvillä poislukien nämä TuusKista nostettavat, joten enää ei tarvitse pelätä, että liigasta tullaan omien miesten edelle. Hoidetaan tämä loppukausi nyt kunnialla loppuun. Tällä hetkellä haasteotteluihin tulisi vastaan Peliitat ja JYP-Akatemia, joten kuusi pistettä on täysin realistinen odotus. Kunhan vain saadaan ero pudotuspelipaikkaan pidettyä tarpeeksi pienenä, sitten on hyvä lähteä kiusaamaan Jukureita, KooKoota ja kumppaneita. Kaksi kotipeliä tulisi ainakin pudotuspeleissä, pienellä tsempillä lisää.

  Ensi kaudeksi voisi sitten heittää tämän HIFK-yhteistyön mäkeen, kun ei siitä mitään jää käteen, ja jättää toimiston puhelimeen vain Jaffalan numeron. Toisaalta ei Jokeritkaan ole ollut mikään ihanteellinen morsian, mutta onhan se naamavärkki ollut aivan toista luokkaa. Ensi kaudeksi voisi kuitenkin järkeistää tätä yhteistyötä. Solmi kauden alussa selvät pelisäännöt, että jokainen (= korkeintaan pari) laina pelaisi lähtökohtaisesti koko kauden Vantaalla.
   
 7. Lohipoika Jäsen

  Vähän sai pelätä, kun Kilpeläinen hieman loukkaantui, että jäädäänkö ilman maalivahtia, mutta onneksi ei ollut kyse mistään vakavasti eikä näin ollen ollut tarvetta kutsua Tuohimaata takaisin. Kaikki kunnia Toni Tammea kohtaan, mutta onhan se vähän riskialtista lähteä kauden hupentumaan A-junnulla, jolla on vain yhteensä yhden ottelun verran kokemusta Mestiksestä. Ensi kaudella sitten on Tammen vuoro.

  TuusKista on näköjään nostettu Tony Sandberg ja Markus Hämäläinen. Sandberg on vanha tuttavuus, oli viime kaudella sopimuspelaaja ja oli syksyllä try-outilla. Hämäläinen oli myös try-outilla ja häneltä löytyy kokonainen kausi TuTosta, joten ihan tuntemattomaan sarjaan hän ei tule.

  Kovaan paikkaan kyllä tekevät debyyttinsä tällä kaudella, kun sarjakärki Sport tulee vierailulle.
   
 8. Lohipoika Jäsen

  Kohta on tämä kovan onnen kausi purkitettu. Vielä on runkosarjaa jäljellä neljä peliä, joissa vastaan tulevat jumbo-Peliitat, ailahtelevainen KooKoo ja todennäköisesti haasteotteluissa JYP-Akatemia ja Peliitat uudestaan. Noista peleistä on hyvät mahdollisuudet kerätä jopa kymmenkunta pistettä ja nousta kahdeksan joukkoon. Antaa Heinolan ja Jyväskylän kamppailla play-outeissa* ja keskitytään me pudotuspeleihin, joihin K-Vantaa kuuluu.

  * Ei haittaisi, kumpi näistä sitten putoaisikin.
   
 9. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Heh, älähän vielä riemuitse Lohipoika. Heinola kyllä kamppailee play-outeissa, joihin me jo valmistaudutaan kovaa kyytiä, mutta saattaapi Vantaallakin pelko hiipiä puseroon, kun te sieltä hyvin todennäköisesti meitä vastaan ryömitte. Täällä päin voidaan pelata paineetta nämä muutamat viimeiset matsit, siellä on vielä pienet mahikset nousta ylöspäin. Mutta ettepä nouse.

  Nähdään play-outeissa, meillä loppuu tämä tuskan Mestis-kausi niihin peleihin. Käykää te hakemassa vauhtia Suomi-Sarjasta tai II-divarista, niin loppuu tuo säälittävä lainaruljanssi, mitä te olette siellä Vantaalla liian pitkään harrastaneet.
   
 10. Lohipoika Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän koko Mestis ole teidän takana ja toivo, että kampeatte Akatemian niihin karsintoihin, siitä olen varma. Me taas pidetään huolta, että te saatte juuri sen Akatemian niihin play-outeihin. Valitettavasti se tarkoittaa sitä, että me noustaan kahdeksan joukkoon siinä samalla, mutta jonkunhan on uhrauduttava. ;)

  Kaksi kautta on kyllä aivan liian pitkä aika tähän lainarumbaan, siitä olemme samaa mieltä. Fanien suunnasta tulee kyllä nyt niin paljon painetta toimiston suuntaan, että samanlaista rumbaa ei enää ensi kaudella nähdä. Enpä yhtään ihmettelisi sitä, jos yhtäkään HIFK-lainaa ei Vantaalla nähtäisi.
   
 11. Lohipoika Jäsen

  Kaksi ottelua olisi vielä jäljellä, ja Kiekko-Vantaan sijoitus on vielä täysin auki. Parhaimmillaan voidaan nousta kahdeksanneksi, huonoimmillaan tippua maalierolla jumboksi. K-Vantaa kohtaa ensin vieraissa LeKin ja sitten kotona Peliitat. Lisäksi seurattavat pelit ovat JYP-Akatemia vs. Hokki, TUTO vs. JYP-Akatemia ja Peliitat vs. LeKi. Muiden apua siis tarvitaan, mikäli mielitään nousta yhtäkään sijaa.

  • Kiekko-Vantaa voi nousta kahdeksanneksi, jos
   joukkue voittaa LeKin ja Peliitat molemmat kolmen pisteen arvoisesti eivätkä LeKi tai JYP-Akatemia saa kuin korkeintaan yhden pisteen. LeKi saa saada toisenkin, mutta silloin K-Vantaan pitää näissä kahdessa ottelussa hankkia kuusi maalia parempi maaliero LeKiin verrattuna. Jos K-Vantaan onnistuu hankkia viisi pistettä, JYP-Akatemia ei saa saada pistettäkään ja LeKi korkeintaan yhden (tällöin pätisi maalierohuomio).

  • Kiekko-Vantaa voi nousta yhdeksänneksi, jos
   se saa LeKiä vähintään neljällä pisteellä (huom. maaliero) kiinni tai JYP-Akatemiaa viidellä, jos LeKi onnistuu hankkimaan vähintään kolme pistettä. LeKi pitää siis molemmissa tapauksissa kaataa vähintään kahden pisteen arvoisesti.

  • Kiekko-Vantaa putoaa jumboksi, jos
   se häviää molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla ja Peliitat voittaa molemmat ottelunsa kolmen pisteen arvoisesti (yksikin piste K-Vantaalle tai yksikin pistemenetys Peliitoille varmistaisi sijan kymmenen).

  • Kaikissa muissa tapauksissa Kiekko-Vantaa pitää kymmenennen sijansa.

  Kova on paikka ja todennäköisyydet kielivät vaihtoehto D:n puolesta, mutta ainakin täällä Vantaalla on kova usko siihen, että tämä kovan onnen kausi päätetään Kouvolasta hankitun henkisen nosteen turvin komeaan nousuun päätöskierroksilla ja haastetaan runkosarjan voittaja vähintään kuuden ottelun verran (välieräpaikka on jopa minunlaiselle optimistille utopiaa [toistaiseksi]). Tämä ei tosin ole täysin omissa käsissä, minkä itse kukin voi yltä lukea. Mennään kuitenkin kierros kerrallaan kohti vaihtoehto A:ta, ja tällä ensimmäisellä kierroksella toiveissa olisi K-Vantaan vierasvoitto Lempäälästä ja Hokin vierasvoitto Jyväskylästä, molemmat mieluiten kolmen pisteen arvoisesti. Tämän ensimmäisen kierroksen jälkeen voidaan karsia vaihtoehtoja.
   
 12. Lohipoika Jäsen

  Nonnih! Lempäälästä haettiin arvokas voitto, joten tällä varmistui ainakin se, että vähintään ollaan kymmenensiä. JYP-Akatemiakin meni häviämään Hokille, joten LeKi on enää pisteen päässä ja Akatemia kahden, joten hyvältä näyttää vielä. Huomenna pitää sitten kaataa Peliitat kotona mieluiten varsinaisella peliajalla. Jos tuo onnistuu, niin sitten keskiviikkona pitää jännittää, miten näillä kahdella muulla menee. Nämä kaksi ensimmäistä peliä menivät kuitenkin juuri suunnitelmien mukaan. Toivo pudotuspeleistä elää ja usko siihen on kova.
   
 13. Lohipoika Jäsen

  Runkosarja on näin saatu päätökseen nollapelillä Peliitoista. Kahdeksanneksi on noustu komean kirin turvin. Kiekko-Vantaa on nyt tehnyt oman osuutensa, ja pudotuspelipaikka on nyt kiinni siitä, haluaako TUTO voittaa kotonaan JYP-Akatemian, nousta kuudenneksi ja saada todennäköisesti puolivälierissä vastaansa Sportin, ja siitä, innostuuko Peliitat kotonaan taistelemaan tosissaan LeKiä vastaan, vaikka Peliitoilla ei ole enää mitään panosta. Akatemia saa saada yhden pisteen, koska silloin he pysyisivät takana maalierolla. Myös LeKi saa kerätä yhden pisteen lisää mutta ei toista, koska heillä on tällä hetkellä kaksi maalia parempi maaliero.

  Todennäköisin lopputulos on se, että LeKi tulee ohi, mutta Akatemia häviää oman pelinsä. Eipä tuokaan loppujen lopuksi kauheasti harmittaisi, koska silloin jyväskyläläiset joutuisivat play-outteihin. Peliitta-matsi saattoi olla kauden viimeinen ottelu, mutta täällä on kova usko siihen, että huomiset pelit menevät toivotulla tavalla. Silloin K-Vantaa olisi tehnyt kenties koko mestishistorian kovimman ja epätodennäköisimmän nousun kahdeksan joukkoon. Otetaan tähän loppuun vielä muutaman palstatoverin mietteet K-Vantaan pudotuspelihaaveista ennen viimeviikkoista KooKoo-ottelua:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Silläkin uhalla, että nämä palstaveljet pääsevät 24 tunnin päästä kuittailemaan takaisin, kysyn, mites nyt suut pannaan? Lohivoimaa!!!
   
 14. Jonzze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PEPO, SaiPa
  Itseasiassa Peliitoilla aika hyvin asiat omissa käsissäänkin osaltaan. Voitolla LeKistä saisivat vastaansa saman joukkueen playout-peleihin. Toisaalta tappiolla saisi vastaansa joko K-Vantaan tai JYP-Akatemian. Siitä voisi tosin saada pientä etulyöntiasemaa playoutteihin, jos voitolla LeKistä sysäisi juurikin LeKin itseään vastaan. Eli K-Vantaa on noussut hienosti, mutta eipä tuossa vielä voi nuolaista ennen kuin tipahtaa. Etenkin kun joukkue joutuu jännäämään parinkin eri pelin tulosta ennen oman sarjasijoituksen selviämistä. Ehkä se olisi parempi, että K-Vantaa playoffeihin menisi kuin LeKi tai JYP-Akatemia, vaikkakin kaikilla taitaa olla tuollainen farmin leima.
   
 15. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Suut pannaan muikeaan hymyyn urheilullisuuden ilosta. Todennäköisyyksien vastaiset tulokset ja mahdollisuudet ihmeisiin tekevät urheilusta urheilua.
   
 16. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Huikea nousu kyllä Vantaalta. Kova on toki vastus kun Jukurit tulee vastaan,mutta kaikki on jääkiekossa mahdollista. Pistäkään Jukurit laulukuoroon ;)
   
 17. Lohipoika Jäsen

  Upea nousu on nyt totta! Kyllä on mahtava fiilis. Elintärkeät omat pelit voitettiin ja samaan aikaan pahimmat kilpakumppanit töpeksivät ratkaisevalla hetkellä. Pääsi Kiekko-Vantaakin kokemaan nämä Mestiksen ensimmäiset neljän voiton puolivälierät, vaikka kaikki todennäköisyydet olivatkin vastaan. Nyt ei ole mitään hävittävää, vain voitettavaa. Toinen vuosi putkeen Jukureita vastaan ja kolmas Pikkaraisen jengiä. Nyt olisi paljon kalavelkoja maksettavana. 2009 johdettiin Hokkia jo otteluvoitoin 2-0 ja 2010 ja 2011 tiputtiin suoraan kolmessa. Nyt pudotetaan Mikkeli!
   
 18. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Vilpittömät onnittelut Vantaalle, mieluiten teidät näkee playoffeissa näistä kolmesta mahdollisesta ehdokkaasta (K-Vantaa, Akat, LeKi). Huikea nousu teiltä, en olisi uskonut mahdolliseksi!

  Pistäkäähän Jukurit ahtaalle!
   
 19. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Onnea tosiaan Vantaalle pleijaripaikasta. Taas vaihteeksi kausi oli helvetin vaikea pelaajaruletin takia ja lähtökohdat kauden huipennukselle olivat mitä olivat, mutta niin vain homma kääntyi.
   
 20. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Vantaa teki sen taas. Ei sentään mennyt yhtä täpärälle kuin viime vuonna. Väitän, että valmentaja Samu Kuitunen on saanut joukkueen taistelemaan juuri tärkeillä hetkillä.
   
 21. Lohipoika Jäsen

  Lainaus:
  Minä taas väitän, että suurin syy on yksinkertaisesti pelaajarallin loppuminen ja kokoonpanon rauhoittuminen. Viime kaudella Kiekko-Vantaa pelasi helmikuussa viisi ottelua (voitti kotonaan LeKin ja KooKoon, haki kaksi pistettä Joensuusta ja yhden Mikkelistä sekä hävisi viimeisen ottelun D Teamille). KooKoo, paha kärkijoukkue, Jukurit, paha kärkijoukkue, Jokipojat, meille vaikea muuten vain, ja noista 9/15 pistettä oli kova suoritus. Tuolloin taas moni lainapelaaja lähti pois runkosarjan jälkeen, joten Jukureita vastaan olikin sitten kasassa kunnon tynkäjoukkue.

  Tällä kaudella ei saatu aivan samanlaista buustia, mutta saatiin kuitenkin kolmen ottelun voittoputki, joka sattui riittämään muiden suosiollisella avustuksella. Väitän, että Jukurit olisi vuosi sitten haastettu paljon tasaväkisemmin, jos Pitkänen, Tallberg, Näkyvä ja kumppanit olisivat saaneet pelata myös pudotuspeleissä. Nyt ovat säännöt näiltä osin muuttuneet ja Tuohimaa, Ruuttu, Kivistö ja kumppanit saavat pelata loppuun asti. Kotona on kuitenkin molemmilla kerroilla Jukureiden kanssa menty jatkoajalle asti, joten eväitä on.
   
 22. Hyvä näin ja toivotaan että pleijarivastustaja joutuu erittäin ahtaalle. Ki-Va:n paikka Mestiksessä on hyvä asia ja josko HCK:kin pääsisi samaan sarjaan?Pelaajatuotanto on sen verran mittavaa koko Uudellamaalla, että ihan jo tulevien junnujen kannalta olisi varsin hyvä tilanne jos korkeimmissa sarjoissa olisi pelipaikka lähellä.
   
 23. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
 24. Lohipoika Jäsen

  Lainaus: Melko odotettu uutinen viimeaikaisten tapahtumien valossa. Tästä voi kuunnella tämä Korhosen haastattelun. Hienoa huomata, että Kiekko-Vantaan toimistolla oli oikeasti pokkaa, munaa ja selkärankaa todeta, että tämä oli nyt tässä. Varmaan HIFK:ssa suunnataan nyt katseet tuonne Keravan suuntaan HCK:n mahdollisen mestisnousun myötä, mutta tällaista lainarumbaa en toivoisi edes pahimmalle viholliselleni. Lisäksi yhtäkään uutta farmiseuraa Mestis ei kaipaa.

  Jokerit on nyt molemmilla kausilla jättänyt pelaajiaan myös siirtorajan päättymisen jälkeen, joten heidän kanssaan tämä yhteistyö on toiminut paljon paremmin, vaikka sielläkin on ollut pieniä hiertymäkohtia. Eilisessä Hesarissa Kekäläinen kiisti Jokereiden aikeet ostaa K-Vantaa omaksi farmiseuraksi. Niinhän sitä sanotaan, että ei savua ilman tulta, mutta täytyy todella toivoa, ettei niin kävisi. Yhteistyötä kannattaa tehdä tässä taloustilanteessa, mutta kenenkään suoranaiseksi farmiksi ei saa alkaa. Tuossa Dekon linkittämässä uutisessahan toimitusjohtaja Korhonen sanoo suoraan, että farmijoukkueeksi ei olla menossa. Toivottavasti koko tämä lainarumba rauhoittuu merkittävästi HIFK:n lähdön jälkeen.

  Jos nyt tässä saa omat toiveet esittää, niin esimerkiksi Esa Lindell koko kaudeksi olisi tämänhetkinen märkä päiväuni. Kaveri on kuitenkin Vantaalta lähtöisin eikä kunnon pelipaikkaa Jokereista välttämättä ole tiedossa, joten kehityksen kannalta voisi olla hyvä siirto. B-junnu ja puolustaja ja silti pelaa A-junnuissa yli piste/peli! Eivät nuo junnusarjat ole enää ensi kaudella Lindellin juttu. Jos lisäksi saisi vaikka pari hyökkääjää, esimerkiksi Ruuttu ja Henritius koko kaudeksi myöskin, niin ei ainakaan minulta tulisi soraääniä. Toivottavasti kuitenkin nyt loppuu nämä muutaman pelin lainat, eli jokainen Vantaalle tuleva pelaaja pelaisi täällä koko kauden.
   
 25. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  En usko että ihan koko kauden mittaisia lainoja ainakaan suoraan tullaan näkemään, ihan maksimissaan jotain puoli kautta kestäviä (jouluun asti). Esimerkiksi jos Lindell esittää hyviä otteita niin varmasti haluaa Jokerit häntä liigassakin kokeilla.

  Hännikäinen, Koski, Ruuttu, Henritius, Rekonen, Lindbohm, Lindell, Hovinen, Sami Salminen, Manelius, Tuohimaa, Hétenyi sekä pari vielä tulossa olevaa syvyyshankintaa muodostanevat pitkälti sen joukon joka Vantaalla ensi kaudella meiltä pyörii, osa enemmän ja osa vähemmän säännöllisesti. Tuohon päälle teiltä noin 15 omaa sopimuspelaajaa, niin Vantaalla voidaan pelata jopa yllättävän hyvistä sijoituksista ensi kaudella. :)