Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 325 824
  • 5 817

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Muutenkin nykyinen seurajohto on saanut tarpeettoman paljon paskaa niskaansa. Kuten myös Salonoja.
Samaa mieltä. Kumpikin Bluesin omistaja taho on tehnyt kovaa persnettoa Bluesilla, joka mielestäni kielii siitä että helvetin haastava on toi Bluesin toimintaympäristö. Molemmat tahot on jotain asioita matkan varella mokannut, mutta samalla myös tehneet jotain hyviä juttuja Bluesin eteen. Tietenkin negalijat nyt näkevät vain ne paskajutut ja kaikilta hyviltä jutuilta/onnistumisilta suljetaan silmät.

Syy miksi mulla on näköjään hieman suvaitsevaisempi asenne joihin palstatovereihin verattuna nyky omistusta kohtaan on se että näen että Bluesin hunoon taloudelliseen tilanteeseen on vaikuttanut paljon sellaisia asioita johon nykyjohto ei ole voinut vaikuttaa: lama, Ruutupalvelun hinnoittelu, Areenan sijainti, Areenan yhteistyökumppaneiden valinta ja heidän harjoittamansa hinoittelupolitiikka. Lisäksi MOINITOIMIhallin tarpeiden mukaan tehty otteluohjelma ja stadin porukat tappelee samoista yritysasiakkaista niin onhan siinä haastetta. Vaikka tohon nyt tulisi jotkut uudet yrittäjät niin ihan samat haasteet ja ongelmat niilläkin on edessä.

Presiis. Olen tässä kaikkien ongelmien aikana odottanut, että tullaan rehellisesti esille asiasta, eli kerrotaan mistä ne ongelmat johtuu. Eli kerrotaan, että suurin virhe oli lähteä toimintaan mukaan hyväksyen älyttömän hallivuokran, ravintolapalvelut jotka ei tuota mitään seuralle, ja sen sellaiset. En tosin tiedä kuinka järkevää on yksityiskohtaisesti kertoa ongelmista liikkeenjohdollisesti.
Noh jos ongelman toisen osapuolen kanssa tällä hetkellä neuvotellaan Bluesin myymisestä/paaluusta omistajaksi niin ei sitä osapuolta kannata nyt suolata julkisesti. Rivifaneille varmaan toi tiedotteessa ollu info riittää ja sitten ne fanit jotka taas haluaa olla perillä asioista tietää noi asiat Jatkoaikaa lukemalla.

Vähän huonosti kirjoitettu juttu. Pari twiittiä yhdeltä tyypiltä ja sen mukaan on sitten fanit ottanut homman kriitisesti vastaan. Kun taas lukee Bluesin Facebookisivun kommenteja uutisesta niin se taas osottaa sen että siellä on komentteja asiasta puolesta ja vastaan.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
kun katsoo tiistaille myytyjä lippuja (jos nyt katsomokartat pitävät paikkaansa) niin säälittävän vähän on lippuja myyty. En tuota kyllä ihmettele sen verran on sekoiltu omistajien toimesta.
 
Rautio tarkentaa aamuista ulostuloaan Blues
Ja joutuu myös "tarkentamaan" sitä vippirahoitusgatea. Eli menikö hommat hyvin näiden osalta kun pitää erikseen "tarkennella" jälkikäteen?!

Mika Rautio tarkennusuutisessa:
Olemme keskittyneet talousvaikeuksien voittamiseen huomaamatta kuinka suuri voimavara meillä on oman bluesilaisen kiekkoperheemme sisällä. Nyt tämä kansanliike näyttää meille sen voiman, jolla Espoo Blues jatkaa tulevaisuudessakin, maan parhaana junnukasvattajana ja huippukiekkoa pelaavana liigaseurana.
Anteeksi vain, mutta ihan höpöhöpöä. Ihmeellistä viestintää. Pääosin talkoillako nyt ruvetaan maksamaan esim. idioottimainen hallivuokra? Ette te seurajohto mitään "voimaa" tarvitse vaan kylmää rahaa ja panostusta idioottimaisten soppareiden päättämiselle. Piste.

Olen ollut kohtuullisen maltillinen seurajohtoa kohtaan viime päiviin asti mutta nyt oli pakko avautua vähän tästä touhusta.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
@SalskeaKane, nyt ei ole aika etsiä johdon virheitä vaan nyt on aika tukea koko joukkuetta johtoa myöden. Vain yhdessä saamme muutosta aikaan ja tulee aika kun virheitä tehneet laitetaan vastuuseen. Me tarvitsemme yhteenkuuluvuutta jotta joukkueesta tulee se koko Espoon juttu jota halutaan lähteä katsomaan tuonne pellon keskelle, johon yritykset haluavat sijoittaa rahojaan ja johon pelaajat haluavat tulla näyttämään meille faneille. Ei niitä sopimuksia voi nyt kesken sopimuskauden lähteä muuttamaan joten nyt on meidän aika toimia jotta seura voi neuvotella tulevaisuudessa paremmat.
 

Eskoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
@SalskeaKane, nyt ei ole aika etsiä johdon virheitä vaan nyt on aika tukea koko joukkuetta johtoa myöden. Vain yhdessä saamme muutosta aikaan ja tulee aika kun virheitä tehneet laitetaan vastuuseen. Me tarvitsemme yhteenkuuluvuutta jotta joukkueesta tulee se koko Espoon juttu jota halutaan lähteä katsomaan tuonne pellon keskelle, johon yritykset haluavat sijoittaa rahojaan ja johon pelaajat haluavat tulla näyttämään meille faneille. Ei niitä sopimuksia voi nyt kesken sopimuskauden lähteä muuttamaan joten nyt on meidän aika toimia jotta seura voi neuvotella tulevaisuudessa paremmat.

Juuri näin! Jambo78 muotoili omat ajatukseni ihan täydellisesti.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Yhtään en ihmettele, miksi organisaation puolelta ei aiemmin olla oltu kovinkaan avoimia! Näkyy olevan täälläkin iso liuta "kannattajia", joille ei kelpaa mikään muu kuin julkinen kivittäminen.Kaikki mitä joukkueen omistajat yrittää on tämän "kannattajajoukon" mielestä perseestä ja väärin. Onko nyt todella niin, että kaikki muu paitsi luovuttaminen on nyt turhaa? Onko nykyisten omistajien ainoa keino hyvittää ryssimisensä se, että he luovuttavat kaiken rakentamansa, myös hyvän jollekin uudelle omistajalla/omistajille joiden intresseistä ei ole mitään hajua?
Ja ennenkaikkea: Onko kannattajien aiheellista vaahdottaa lisää negaa ja lisää paskaa koko organisaation päälle? Kaikki paskajulkisuus heijastuu nimittäin myös joukkueeseen ja on omiaan vähentämään vielä lisää esim. uusien pelaajien halukkuutta tulla meille pelaamaan. Sitäkö meidän joukkueemme nyt tarvitsee?

Täältä tähän:

En vaan jaksa ymmärtää tätä Jussi-haikailua.

Kaikessa epäonnistuva tuuliviiri joka aiemmin yritti siirtää joukkueen Venäjän liigaan ja nyt haluaa yhdistää sen muiden espoolaisjoukkueiden kanssa ja hengailla Selänteen kanssa. Miehen hallissa yhtään mikään ei toimi eikä ole koskaan toiminutkaan.

Mikä tahansa (huonokin) ratkaisu jolla seura voi kontata eteenpäin ilman Jussia on parempi kuin Jussi, vaikka kaupan päälle tuleekin se paksu lompakko.

The word.
 
Viimeksi muokattu:

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ilman Salonojaa, Rautiota, Pasternackia ja muutamaa muuta ei Blues olisi viime vuosina pelannut pääsarjatasolla ollenkaan. Nää kaverit on pistäneet ja hävinneet sievoiset summat omaa rahaa tähän touhuun. Vähän kunnioitusta, pliis.

Kaiken tän paskan keskellä jengi alkaa tajuamaan mitä pitää tehdä, jotta homma toimii. Tää kriisi on avannut ihmisten silmät ja yhdistänyt eri toimijoita ihan huikealla tavalla. Jos konkka vältetään, niin uskon että Bluesilla on erittäin valoisa tulevaisuus. Mutta kuten monesti on todettu, tämä vaatii että halliyhtiö- ja ravintolapalvelusopimukset saadaan kuntoon.
 

BlueTaco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Red Wings
Menee ehkä vähän OT mutta pakko korjata tämä:
Ei niitä sopimuksia voi nyt kesken sopimuskauden lähteä muuttamaan joten nyt on meidän aika toimia jotta seura voi neuvotella tulevaisuudessa paremmat.[/USER]

Väärin. Aina on mahdollista neuvotella uusiksi.

Edit. Korjattu teksiin ilmestynyt outo linkki
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Nyt on kyllä kovaa yritystä: Blues
Bluesin tavoitteena on kerätä joulukuun loppuun mennessä 300 000€ ottelulipputuloina ja saada halli täyteen jokaisessa joulukuun kotiottelussa.
Kunhan vielä tällä viikolla tulee kestävä rahoitusratkaisu konkurssin välttämiseen, niin kyllä tästä voisi jotain tullakin.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei jaksa ymmärtää miksi näiden iltalehtien on kaivettava jatkuvasti lokaa joukkueesta. Eikö tilannetta voi rauhoittaa, antaa asianomaisten selvittää sotkunsa ja tulla sitten kertomaan medialle kun on jotain uutisoitavaa. Blues-kippari: "Pelaajia huolestuttaa"

Tuossahan on kerrottu asiat juuri niin kuin ne ovat ja sehän kaiketi on hyvä asia. Itse kannatan muutenkin vapaata tiedonvälitystä ja läpinäkyvyyttä.

Itse asiassa jos Bluesin johto olisi toiminut samoin, suoraselkäisesti kertonut, että pelaajia myytiin, koska yritetään saada taloutta balanssiin, niin tilanne voisi olla toisenlainen. Aina kiistettiin kaikki talousongelmat ja pelaajat lähti, kun oli elämänsä tilaisuus eikä Blues halunnut olla esteenä. Melkoista maksavan yleisön aliarviointia...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näinhän ei varmaan saisi sanoa, mutta jos Bluesin johto on nostanut omat nettopalkkansa maksamatta pelaajien palkkojen lakisääteisiä eläkemaksuja, sellainen johto ei ansaitse jatkaa. Kysehän on siitä, että tavallisten työntekijöiden (TyEL) kohdalla mahdolliset maksamattomat maksut eivät vaikuta työntekijän eläkkeeseen, sillä ne korvataan yleisen järjestelmän puitteissa, mutta urheilijan kohdalla tilanne on erilainen, sillä eläke ei kartu, jos työnantaja ei maksa maksua, kuten Saarela haastattelussa sanoo.

Eläkepommi muhii Espoossa - konkurssi aiheuttaisi pelaajille karmean tilanteen

Vaikka lähdinkin mukaan Bluesin tukilistalle ja ostin vielä kolme lippua Bluesin peliin aikomattakaan mennä otteluita katsomaan, Bluesin johdon menettely vaikuttaa systemaattiselta haudan kaivuulta ja pelaajien eduista piittaamattomalta menettelyltä mikäli IL:n uutinen pitää kutinsa. Näiden tietojen valossa en olisi nimeäni antanut enkä senttiäkään johdolle rahaa luovuttanut.

Erotkaa nyt vittu vieköön, senkin kelmit!
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
@Cobol tuskinpa palsternakka, Rautio tai Ahola palkkaa maksaa itselleen. Toimiston väkeä on ilmeisesti vähennetty minimiin ja Koskinen on kyllä palkkansa ansainnut. @Hartza avoin viestintä on kyllä hyvästä mutta tuntuu että media kaivaa väkisin negatiivisia uutisia, kääntää kaikki kivet jotta löytyisi jotain ja sitten kutsutaan kapteeni kommentoimaan. Tämä ei helpota pelaajien keskittymistä olennaiseen. Totta on että johto on epäonnistunut ja laiminlyönyt koko Blues perheen mutta koittaa nyt parhaansa(toivottavasti) tilanteen korjaamiseksi. En usko konkurssiin, Jussi ottaa homman hoitoonsa jos ei muuta löydy ja voimme vain toivoa siinä tilanteessa ettei lähdetä harhailemaan kenenkään farmiksi tai haeta jotain kaikkia lajeja yhdistävää suur-seuraa(Espoo United)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol tuskinpa palsternakka, Rautio tai Ahola palkkaa maksaa itselleen. Toimiston väkeä on ilmeisesti vähennetty minimiin ja Koskinen on kyllä palkkansa ansainnut.

Ottamatta kantaa siihen tekevätkö ihan oikeasti ilmaista työtä (jota siis epäilen), IL:n uutinen kertoo joka tapauksessa siitä, että pelaajien eläkemaksut on tuhlattu. Jos kyseessä olisi minun yritys, johto saisi välittömästi kenkää.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Erotkaa nyt vittu vieköön, senkin kelmit!

Käytännössä urheiluseuroissa hoidetaan aina pelaajien palkat ennakonpidätyksineen, eläkemaksut ja rahastoinnit. Jos on tiukkaa, niin muiden maksujen osalta toimitaan maksukyvyn mukaan, mutta näistä edellämainituista ei tingitä.

Mielenkiintoista olisi siis tietää, että mitä muita maksuja on hoidettu ajallaan ja onko tässä asiassa eturistiriitoja?
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista olisi tietää mihin Blues on rahansa laittanut jos palkkoja ei saatu maksettua, verot maksamatta, eläkemaksut maksamatta, hallin vuokra rästissä, ylin johto ei nosta palkkaa. Muitakin on vielä, jotka kiltisti odottaa rahojaan, joten ihan täydellisesti on metsään menty ja paluuta ei ole ilman Salonojaa tai muuta vastaavaa rahoittajaa. Nykyinen porukka ei laivaa saa käännettyä. Se on varmaan sanomattakin selvä.
 
Vanhat velat rasittaa, eikös se näin ole, ne ja typerä sopimus überkalliista hallivuokrasta jne. ovat vetäneet nokkaa veden alle enemmän ja enemmän kun vuosia on kulunut.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
@Cobol, hienoa toimintaa! Muutenkin olet kirjoittanut asiaa tähän ketjuun. Voisitko lahjoittaa liput hyväntekeväisyyteen, esim. SOS-lapsikylälle? Heillä ei oikein muuten ole mahdollisuutta tulla peleihin, mutta halua kuulemma olisi.

Esim. Koskinen on kyllä käsittääkseni paiskinut ihan perkeleesti ylitöitä seuran pelastamiseksi, mutta omistusneuvottelut eivät ole hänen käsissään. Hieno mies, pelasi liigaurallaan Jokereissa, mutta on täysin sitoutunut nykyiseen projektiin.

Edit.: Itseasiassa olenkin @Cobolin kanssa aika eri mieltä asioista.
 
Viimeksi muokattu:

Laareppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blegi, Sharks
YLE Urheilun artikkelin mukaan Blues maksaa areenasta kausivuokraa 600-700 kiloeuroa kaudessa, kun esim. Tappara ja Ilves maksavat 125 tuhatta. Tämä on se kuuluisa yksityinen puoli vs. julkinen puoli.

Muutenkin hyvä artikkeli, en tosin ole samaa mieltä siitä että Bluesin kotipeleissä molemmat joukkueet saavat yhtä paljon kannatusta.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Muutenkin hyvä artikkeli, en tosin ole samaa mieltä siitä että Bluesin kotipeleissä molemmat joukkueet saavat yhtä paljon kannatusta.

Jep, tään on just tätä kun jengi on viimeksi käynyt peleissä joskus 2005 ja latelee sen perusteella faktoja tiskiin. Tervetuloa vaan hallille vuonna 2015.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol, hienoa toimintaa! Muutenkin olet kirjoittanut asiaa tähän ketjuun. Voisitko lahjoittaa liput hyväntekeväisyyteen, esim. SOS-lapsikylälle? Heillä ei oikein muuten ole mahdollisuutta tulla peleihin, mutta halua kuulemma olisi.

Liput meni pojalle + kavereilleen.

Esim. Koskinen on kyllä käsittääkseni paiskinut ihan perkeleesti ylitöitä seuran pelastamiseksi, mutta omistusneuvottelut eivät ole hänen käsissään. Hieno mies, pelasi liigaurallaan Jokereissa, mutta on täysin sitoutunut nykyiseen projektiin.

Totta kai on paiskinut, uskon sen. Tunnen Koskisen Jokeriajoilta.

Toivon että Espoossa pelataan Liigaa jatkossakin ja mielellään Bluesin väreissä. Olen käynyt hallissa Matinkylässä seuraamassa Kiekko-Espoota sen divariajasta alkaen. En mielelläni näkisi, että Kiekko-Espoon jatkajan työ päättyisi. En silti halua puolustella reaktiotani sillä eläkemaksut korvataan konkurssitilanteessa kaikille muille työntekijöille paitsi päätähdille eli pelaajille. Siksi tilannetta jossa pelaajien eläkemaksut on syöty ei saisi missään nimessä olla.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
YLE Urheilun artikkelin mukaan Blues maksaa areenasta kausivuokraa 600-700 kiloeuroa kaudessa, kun esim. Tappara ja Ilves maksavat 125 tuhatta. Tämä on se kuuluisa yksityinen puoli vs. julkinen puoli.

Muutenkin hyvä artikkeli, en tosin ole samaa mieltä siitä että Bluesin kotipeleissä molemmat joukkueet saavat yhtä paljon kannatusta.

Kyllä.

Tosin en minä näe mitään pahaa tai ongelmallista siinä, että hallilla on paljon (myös) vierasjoukkueen kannattajia. Jutun tehnyt toimittaja näkee sen jostain syystä ongelmana.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tää koko huopaaminen on ainakin tehnyt sen, että kiinnostus itse peliä kohtaan on kovin vähäistä. En usko joukkkueella olevan henkistä kapasiteettia enää kovin pitkään elää tossa jatkuvassa epävarmuudessa ja kun se laiva uppoaa niin se uppoaa nopeasti. Ihan siksi jo saisi jonkunlainen ratkaisu tulla kyllä nyt ja aika nopeasti. Josko alkaisi kiekkokin taas kiinnostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös