Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 326 435
  • 5 817

scholl

Jäsen
Eipä muuten paljon hääppöisempi tilanne ole tällä hetkellä Fc Hongallakaan futiksen puolella, kun tämän päivän 45minuuttia kertoo mm. satojen tuhansien vero- ja muista veloista..

Kait se sitten pitää hyväksyä, että helsinkiläishegemonia myös urheiluseurojen suhteen vaan yksinkertaisesti on liian vahva. :(

ei pidä paikkansa tuo hegemonia. HJK:n yleisömäärät ovat kuitenkin pk-seudun asukasluku huomioonottaen surkeat, joten jos Tapiolassa ei käy matseissa porukkaa, on syy muualla.

Hongan ongelma on Joukot. Laji on haastava, joten siinä pitäisi edetä vahvalla pohjalla pikkuhiljaa rakentaen, eikä niin, että lähdetään kaasupohjassa riskillä ilman kunnollista perustusta. Honka ja JJK sekä Sedun Haka-hassuttelu ovat olleet huonoja esimerkkejä siitä, kuinka futiksessa pitää toimia.

Ymmärrän se, että jokainen haluaa kaataa HJK:n, mutta pitäisi olla realismi mukana. Mielestäni Inter on tehnyt pitkään ihan hyvää duunia Håkansin omistuksessa ja valmentajakaan ei ole juurikaan vaihtunut. Samoin VPS ja Oka tekevät nyt hyvää duunia. Samoin monella muulla paikkakunnalla. Espoossa Masalin ehkä toi jotain järjeä touhuun, mutta mitään kunnollista muutosta ei tule ennenkuin omistuspohjaan tulee muutos.

Stadionia on mielestäni turha syyttää. Olen ollut Hongan peleissä, eivätkä ne olosuhteet varsinkaan kesäkeleillä ole kovinkaan huonot. Joku Valkeakosken Tehtaankenttä tuntuu paljon ankeammalta paikalta, vaikka Hongalla onkin vain "tilapäinen" putkirunkoinen katsomo. Siellä on ollut kuitenkin ihan hyvät palvelut, bisseä, kahvia jne. myynnissä ja kenttä pääsääntöisesti loistavassa kunnossa. Autonkin saa ihan viereen, eikä mitään liikenneruuhkia ole. Ongelma on enemmänkin siinä yleisössä. Suomalainen ihminen ei ole samalla tavalla urheilukansaa kuin ruotsalainen tai saksalainen eli haluaisi mennä katsomaan urheilua paikan päälle. Se johtuu kai siitä, että suomalainen viihtyy mielummin yksikseen kuin ryhmässä. Sen takia yleisömäärät ovat täällä alhaisia. Toisekseen suomalainen hakee usein oikeutusta teoilleen muiden mielipiteistä. Jos työpaikoilla sanotaan, että Suomi-futis on huonoa tai Hongan peleissä ei käy kukaan niin silloin matseihin ei uskalleta mennä, kun se ei ole muotia ja yleisesti siistiä.

Tosin tämä yleisön passiivisuus ei poista sitä tosiseikkaa, että matseja on myyty ja markkinoitu huonosti ja alkuvaiheessa palkkarakenne oli kestämätön, mutta Ruotsiin tehtävien pelaajakauppojen toivottiin pitävän nenän pinnan yläpuolella.
 

scholl

Jäsen
Joo, urheilukeskittymä Tapiolassa kaipaisikin kokonaisuudessaan ihan pirusti ammattitaitoa. FC Honka aivan kuralla ja Oilers samoin huonosti hoidettuna konkurssin rajamailla. Nämä eivät tähän ketjuun kuulu, mutta kun kirjoitit vielä että junnut maksavat emon verovelkoja, mieleeni nousi PJ Kymäläisen lausunnot BJR;n tilasta.

Onko Espoossa urheiluympyröissä vetovastuun ottavia rehellisiä ihmisiä vaan yksinkertaisesti liian vähän?

Ei ole osaavaa toimijaa, jolla olisi oikeasti myös rahaa. Jos tulisi joku paikallinen "redbull" niin ehkä hän voisi tosiaan ottaa futis- ja koris-Hongan, Oilersin ja Bluesin kaikki omistukseensa ja laittaa ne kuntoon kuten Daespoo ehdotti silloin, kun alkoi tulla huhua siitä, että Blues on myynnissä.

Jos on ideoita, muttei rahaa niin ei ole mahdollisuutta saada seuraa lentoon, koska se alun laaksovaihe käy liian raskaaksi ja jos on rahaa, muttei ideoita, eikä osaamista niin silloin jossain vaiheessa alkaa kyllästyttää se, ettei mikään muutu, mutta rahaa uppoaa koko ajan kuin Talvivaaraan konsanaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ennen kuin katson niin anna kun arvaan: vierailevana "asiantuntijana" on toimittaja Eero Tuominen? Ja laittanut taas jonkun Kiekko-Espoo paidan päälleen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ennen kuin katson niin anna kun arvaan: vierailevana "asiantuntijana" on toimittaja Eero Tuominen? Ja laittanut taas jonkun Kiekko-Espoo paidan päälleen.

K-Espoo-paita puuttuu, mutta Tuominenhan se siellä :)

edit.

Tosin Lempinenkin sanoo kyllä kassakriisin olevan ilmeinen, joten tuskin tuo mistään ihan tuulesta on temmattu.. jännä nähdä mitä tapahtuu.

edit.2

Sitä piti vielä naureskella, että olipa "dramaattinen" hetki tämä Tuomisen saama puhelu Espoosta ja sattumalta kesken lähetyksen :))
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Samoja juttujahan nuo kierrättävät joita täällä on esitettykin. Sinänsä olisi aika loogistakin jos Salonoja hallin omistajana jollakin tavalla palaisi yhdeksi Bluesin omistajaksi, koska hallillakaan ei oikein tulevaisuutta ole ilman Bluesia. Mutta eihän sekään ole kuin puhdasta toimittajan spekulointia.

Tuominen mitä vittua? Lähetys menossa ja tyypillä soi puhelin kesken kaiken ja menee muka höpisemään siihen kesken kun on muka niin tärkeää. Eikö noin nuori tyyppi osaa pitää sitä äänettömällä tai edes piippauksella? Ja jos oikeasti oli tehty tapaukseen liittyvä "tärkeä puhelu" niin aika amatöörimäisesti toteutettu klippi.

Ei mitään uutta tuossa sisältönsä puolesta.

Ja kyllähän se kassakriisi on ilmeinen jos oikein Marko Lempinen niin sanoo.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Ja kyllähän se kassakriisi on ilmeinen jos oikein Marko Lempinen niin sanoo.

Voitko selventää tätä, onko Lempinen(kin) kirjoittanut Bluesista negatiiviseen sävyyn?

Kysymykseni on siis vilpitön, en tiedä asiasta tarpeeksi.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Onpahan taas kerran naurettava juttu. Eipä tosin yllätä yhtään.

Eikä sekään että kohta sekä täällä että FB:ssä on laumoittain populaa huutamassa yhteen ääneen Aholan pahuutta. Koska lähdekritiikkiä ei tarvita.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Voitko selventää tätä, onko Lempinen(kin) kirjoittanut Bluesista negatiiviseen sävyyn?

Kysymykseni on siis vilpitön, en tiedä asiasta tarpeeksi.

Liittyi aiempaan kommenttiisi. Onko tuo Lempinen kovinkin lähellä Bluesin taloudenpitoa oleva tyyppi kun uskot kassakriisin olevan todellista jos Lempinen niin sanoo?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Liittyi aiempaan kommenttiisi. Onko tuo Lempinen kovinkin lähellä Bluesin taloudenpitoa oleva tyyppi kun uskot kassakriisin olevan todellista jos Lempinen niin sanoo?

Kyseessä ei niinkään ollut se asia, että sanoja on juuri Lempinen, pahoittelut epäselvästä kommentista.

Sen sijaan (ainakin minun mielestäni) tuossa ei nyt mitään ihan epämääräisiä huhupuheita ole, vaan mainitaan sekä tietty summa, että se kenellä saatavia on.

En ole asiantuntija Bluesin asioissa, mutta noin yleisesti ottaen tiedot luotettavammaksi, kuin sen että epämääräisesti vaan vihjailtaisiin jotain.

Sen verran kokemusta on urheilumaailmasta, että uskallan väittää Lempisen olevan oikeassa, kun puhuu siitä, että valmentajien maksamattomat palkat ovat osoitus kassakriisistä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Valmentajien maksamattomilla palkoilla viitataan C- ja B-junnuihin, joista Kymäläinen aiemmassa "kannanotossaan" avautui. Sinänsä mielenkiintoista jos edustusjoukkue vastaisi heidänkin palkoistaan. Mulla on sellainen käsitys että edustus vastaa vain A-junnujen kuluista. Toki voi olla että Espoossa on jossakin sovittu toisin. Jutussa viitattiin "herrasmiessopimukseen" mikä viittaisi että mustaa valkoisella ei asiasta ole. Ainakaan Blues ei nettisivuillaan ilmoita palkkalistoillaan olevan ketään muita junnujoukkueiden ihmisiä kuin A-junnujen Lähdesmäen.

Asiasta on aiemmin kirjoiteltu muistaakseni Bluesin nuorten joukkueisiin liittyvässä ketjussa.

Ja sanottakoon nyt selvennykseksi, että en halua vähätellä lainkaan Bluesin taloustilannetta. En kiistä kassakriisiä enkä edes konkurssiuhkaa koska minulla ei ole tietoa noista asioista. Mutta tuon studiossa esiintyneen porukan juttujen perusteella en sentään ala ranteita auki vetämään.

Ainakaan tuolta Mamban laulajan näköiseltä tyypiltä en usko enää mitään. Siis tyypiltä joka kirjoitti mm. vuoden alussa täysin ala-arvoisen jutun SaiPan Jani Niemisen KHL-siirrosta sekä alkusyksynä täysin perättömäksi osoittautuneen skuupin HIFK:n äänieristetystä pukuhuoneesta. Ai niin, ja viime viikonloppuna tuli samalta kuulapäältä "KalPalla kaikki pelaajat, joiden sukunimi ei ole Kapanen tai Lehkonen myynnissä" -juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
MustatKortit; kyllä näissä jutuissa taitaa ihan oikeasti perää olla.
Se, että täällä kiistetään kaikki ja nimetään kaikki Bluesia kritisoivat toimittajat paskahomoiksi ei asiaa muuta mihinkään.

Rahaa on tosi vähän, se on fakta. Jussia kosiskellaan, sekin on fakta. Yleisöä on onneksi hallille löytänyt, mutta tässäkin on tuo ilmaislippukortti nostettava esiin.
Noita on vikoihin matseihin alkanut löytyä taas joka nurkalta.

Katsotaan nyt, mutta kyllä tässä "skuupissa" paljon vahvempi totuuspohja on kuin noissa Huhtalahuudoissa pari päivää takaperin. Uutta tietoa/ajatuksia toki minimaalisen vähän.

Jussille porukoineen tervetuloa. Toivottavasti kiinnostusta löytyy. Vahva tausta ja vahvat sidosryhmät + nykylaatuinen perusofficetyö. Siitä tulee vielä hyvä paketti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ennen kuin katson niin anna kun arvaan: vierailevana "asiantuntijana" on toimittaja Eero Tuominen?
Kyllä ton Eero Tuomisen kortit Bluesin suhteen on jo niin nähty joten toi "uutisklippi" on vain lokakampanjan jatkoa enkä vaivaudu sitä edes katsomaan. Mutta paskaa on kirjotettava että lööppilehdet sais lukijoita ja että noilla "toimittajilla" duunit pysyis. Sääli vaan että tonkin uutisen saataa lukea/katsoa joku sellainenkin Blues-fani tai Bluesin yhteistyökumppani joka ei ole tietoinen kyseisen toimittajan kompetenssista ja agendasta.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Jussille porukoineen tervetuloa. Toivottavasti kiinnostusta löytyy. Vahva tausta ja vahvat sidosryhmät + nykylaatuinen perusofficetyö. Siitä tulee vielä hyvä paketti.
Siinähän se perusongelma on. Liian vähällä rahalla on lähdetty liikkeelle. Tosiaan omistuspohjan laajentaminen on nyt tarpeen. Harmi vaan, kun Jereltäkin huijattiin rahat. Olisi nekin kannattanut ennemmin Bluesiin laittaa. Eikä sen Räikkösen Lotus-rahoistakaan paljoa kostuisi ;-(.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jussille porukoineen tervetuloa. Toivottavasti kiinnostusta löytyy. Vahva tausta ja vahvat sidosryhmät + nykylaatuinen perusofficetyö. Siitä tulee vielä hyvä paketti.

"Jussille porukoineen?" Mä olen aina ollut jotenkin siinä käsityksessä että Jussilla ei ole mitään porukoita vaan on saanut/joutunut toimimaan suhteellisen yksin. Tämähän oli hänen aikanaan ongelma, että urheilupuolelle syydettiin kyllä rahaa mutta seuran hoito oli enemmän tai vähemmän rempallaan. Mutta tuolla mainitsemallasi yhdistelmällä minunkin puolesta tervetuloa.

Jussi myös suhtautui hyvin väheksyen seuran ja ottelutapahtumien markkinoimiseen mikä ilmeni siten että hänen viimeisinä kausina sitä ei käytännössä ollut lainkaan. En sitten tiedä johtuiko siitä että koki aiemmin toteutetun markkinoinnin olleen hyödyiltään marginaalista. Mitä se varmasti olikin. Muistan että joskus 2000-luvun alussa Bluesin matseja mainostettin Radio Suomi Popilla - ympäri maan! Ite muistan törmänneeni silloin Bluesin ottelumainoksiin Jyväskylässä. Eli kyllä mulla pieni pelko olisi että tiedotuspuoli olisi ensimmäinen alasajettava mikäli Jussi tulisi seurassa määräävään asemaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
On sillä "porukoita". Kannattaa varmaan sinunkin päivittää vuosikymmenien takaisia käsityksiäsi niinkuin Salonojakin on tehnyt.

Teen sen enemmän kuin mielelläni. Toivottavasti on osaavia porukoita.

Tosin Jussin väheksyvä suhtautuminen markkionointiin ei ole vuosikymmenien vaan kahden vuoden takaa. Syksy 2011 tyhjien katsomoiden edessä pyörivine jäätanssijoineen - nevö foget.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä ton Eero Tuomisen kortit Bluesin suhteen on jo niin nähty joten toi "uutisklippi" on vain lokakampanjan jatkoa enkä vaivaudu sitä edes katsomaan.

Mä katsoin alkua, mutta oli pakko lopettaa kun Tuominen kertoi, ettei Ikosen case ole vieläkään selvä. Ai miksi?

No siksi, että "Ikosen pelaajaoikeudet ovat Bluesin junioreilla, eikä liigalla ja JYP odotti että paperit tulee kaupan mukana mutta eivät ole tulleet. Tämäkin on ihan levällään. Mutta kyllä Juuso pelaa JYPissä perjantaina, ei Bluesin juniorit halua haitata pelaajan uraa".

Aha. Eli lyhykäisyydessään: Ikonen on siirtynyt ja pelaa ensimmäisessä JYPin pelissä kuten pitääkin. Mut ei se mitään, pitää jauhaa paskaa, jotta vaikuttaa joltain asiantuntijalta.

Eero Tuominen, sut on nähty. Ja turhaksi todettu.


Seuran talous on sitten toinen juttu, mutta ei siitäkään tossa lähetyksessä tullut mitään uutta ilmi. En tiedä, mutta luulen, että Bluesin taloustilanne on kaikesta huolimatta parempi kuin äärimmäisen velkaisen Ilveksen tai konkurssin partaalla keikkuvan Kalpan. Mut ei siinä mitään, saahan sillä spekuloida. Toivoisi vaan jossain vaiheessa otettavan faktojakin keskusteluun.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Ehdotan kollektiivista päätöstä, ettei noteerata Eero Tuomisen Bluesiin kohdistunutta ajojahtia tästä eteenpäin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Saako tästä Tuomisesta vielä tiedustella sen verran, että onko hän itse espoolainen ja/tai onko hän jostain tietystä syystä lähellä espoolaista kiekkoilua, kun saa näiltä syväkurkuilta informaatiota?

Ja muutenkin näyttää paljon kirjoittelevan juuri Bluesista..vai onko kyseessä vain viime aikainen toiminta, lähinnä case Ikoseen liittyen..(?)

Monta kysymystä, sori jos on käsitelty jo jossain laajemminkin näitä asioita.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Saako tästä Tuomisesta vielä tiedustella sen verran, että onko hän itse espoolainen ja/tai onko hän jostain tietystä syystä lähellä espoolaista kiekkoilua, kun saa näiltä syväkurkuilta informaatiota?

Ei mitään tietoa mutta jonkinsorttinen kohutoimittaja hän on. Jos etsit haulla Eero Tuomisen juttuja niin siellä on aika harvoin mitään pelillistä vaan useimmiten juurikin jotain skandaalinetsintää (mm. HIFK:n äänieristetty pukukoppi, KalPa myy kaikki pelaajansa) tai yleistä negaa (tässä HPK:lle ja tässä SaiPalle).
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Ei mitään tietoa mutta jonkinsorttinen kohutoimittaja hän on. Jos etsit haulla Eero Tuomisen juttuja niin siellä on aika harvoin mitään pelillistä vaan useimmiten juurikin jotain skandaalinetsintää (mm. HIFK:n äänieristetty pukukoppi, KalPa myy kaikki pelaajansa) tai yleistä negaa (tässä HPK:lle ja tässä SaiPalle).

Toi SaiPa - case on kyllä todella hieno esimerkki Tuomisen toimittajan "kyvyistä". Silkkaa paskaa alusta loppuun.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tuosta videosta..
1) Tämä Lempinen oli siis tutkinut Bluesin tilikirjoja huomannut, että paidassa ja kaukalon laidoissa ei ole mainoksia. Lisäksi hän oli kuullut, että Blues on junnuille pystyssä sen 55k€. Melkoinen tilikirja Bluesilla, kun sieltä näkee kuvia kaukalon laidoista ja pelipaidasta. Lisäksi se ilmeisesti sisältää äänitallenteen.
Sitten fakta: tyhjät paikat ovat olleet aiemmin olleet ilmaisia paikkoja. Nyt vapaamatkustajat ovat siltä osin poissa. Mainostulot ovat korkeammat kuin aiemmin. Tämä näkyisi siltä "tilikirjasta", jos sitä vaan olisi luettu ja vielä ymmärretty.
2) En tiedä kuka tuo toimittaja tuossa on, mutta miten on selvää "että nykyjohdon kanssa homma ei tule päättymään hyvin"? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Merkit ovat jo näkyvissä? Miten niin?
Fakta: Ei ole minulla tiedossa, mutta oletan, että ne olisi tuossa löyty pöytään, jos jotain olisi.

Tällaisen uutisoinnin jälkeen en ihmettele, ettei Rautio & Ahola vastaa.

Salonoja & Räikkönen kaksikolle lämpimästi tervetuloa.

Sinällään näistä median syväkurkuista on yleensä hyötyä, mutta noilla meriiteillä nollalla faktalla nämä ovat aivan turhaa paskanjauhantaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös