Tosin aina voi miettiä onko se väärin laskettu jos tehdään tappiota sillä budjetoidulla yleisömäärällä. Eli pitäisikö se luku olla isompi. Toinen sitten että ilmeisesti vaikka ollaan siinä "budjetoidussa" katsojamäärässä niin ilmeisesti keskimääräinen lipunhinta on lian alhainen ollut joten tulot ei täsmää yleisömäärän kanssa siihen budjetoituun.
Blues on kunnostautunut, kuten myös toinen surullinen esimerkki Ilves, siinä kuinka nollatulokseen pääsyyn on budjetoitu X määrä playoff-pelejä mukaan.
Yksikään vastuullinen pienen tai keskisuuren joukkueen tj ei budjetoi tulobudjettiin yhtäkään pleijaripeliä.
Kiekkoseuran pyörittäminen on kuitenkin melko yksinkertaista ja volyymeiltään kohtuullisen pientä bisnestä, jossa pärjää seuraavin teesein (ottamatta kantaa urheilulliseen puoleen):
- Rekrytointi ja roolitus organisaatiossa kuntoon. Ja tätä roolitusta noudatetaan sekä kunnioitetaan (hallitus ei puutu päivittäiseen työhön, tj ei puutu urheilulliseen puoleen jne.)
- Budjetointi varovaisesti, mutta tarkasti. Nyrkkisääntönä että jeniäkään ei budjetoida tulobudjettiin siirtokorvauksia tai pleijaripelejä (Blues kunnostautunut molemmissa)
- Pienistä puroista kertyy isoja jokia, eli erityisesti yritysmyynnissä nykytilanteessa ne uudet otettavissa olevat rahat makaavat siellä nakkikioskeissa, autokorjaamoissa ja muutoinkin PK-sektorilla. On se tietysti corporate-sales jantterien hienompi käydä juttelemassa Nesteellä ja Nokialla kymppitonnien soppareita, mutta tällä puolella pitäisi oikeasti liata kädet ja hakea ne sataset pois pieniltä toimijoilta. Jos ei corporate-sales jantterien ylpeys taivu satasten myyntityöhön, niin ulkoistaa sen ja esim. Barona varmasti vuokraa mielellään myyntihessun myymään tuota pientä silppua.
Lisäksi selkeät, helposti myytävät pienet tuotteet ovat pirun tärkeitä (Ässilllä mm. Pataverkosto 210+alv, Pataverkosto VIP 390+alv sekä 67-klubi 67€)
http://assat.com/assets/assat/files/assat_yritysesite-2013_final_mailiin.pdf
Jo noilla kolmella avainjutulla pystyy merkonomikin pyörittämään keskikokoista kiekkoseuraa siten, että taloudellinen jatkuvuus on mahdollista.
Ja se on toki pakko sanoa, että on aivan käsittämätöntä miten tässä tilanteessa oleva yhtiö ei ole vieläkään saanut käsiteltyä pian 7 kuukautta sitten päättyneen tilikauden tilinpäätöstä. Tai se ei oikeastaan ole enää edes vain käsittämätöntä, vaan se on anteeksiantamatonta tunarointia koko organisaatiolta.
Ilman Salonojaa organisaatio ajautuu erittäin todennäköisesti konkurssiin kauden päätteeksi, mikään ei puolla sitä, että nykyjohdon kyvyt tai vakavaraisuus riittäisivät organisaation nostamiseen suosta.