Mainos

Kiekko-Espoon juniorimyllyn tuoreimmat timantit

  • 78 006
  • 177

Kapo

Jäsen
Tuossa jenkkiyliopistoreitissä on vain sellainen etu että pelaamisen ohessa pääsee viettämään ihan täysipainoista opiskelijaelämää naarasopiskelijoineen, mikä tuon ikäisiä kloppeja varmasti viehättää tutkinnon lisäksi. Liigan ammattilaisseuran ja yliopiston yhteistyöllä voisi saada tutkintopuolen hoidettua mutta sitä opiskelijaelämää ei ammattilaiskiekkoilija oikein voi harjoittaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ja onhan se myös ihan eri asia pelata täysille halleille rapakon takana, kuin muutamalle sadalle katsojalle Suomessa.. Kokonaispaketti on niin paljon parempi Kanadassa ja Yhdysvalloissa, että en ole oikeastaan yhtään ihmeissäni, miten moni nuori sinne nykyään lähtee. Se minua kuitenkin vähän ihmetyttää, että miksi iso osa lähtijöistä on juuri Bluesin junnupolun käyneitä.
 

Kapo

Jäsen
Se minua kuitenkin vähän ihmetyttää, että miksi iso osa lähtijöistä on juuri Bluesin junnupolun käyneitä.
Kai ne puhuu keskenään tuttujen lähtijöiden kanssa. Kuulee vähän juttuja ja neuvoja miten hommaa lähtee viemään eteenpäin.

Espoossa pikkujunnuista asti pelanneita löytyy tuolta NCAA/USHL:sta tällä hetkellä ainakin Kalle Kossila, Ahti Oksanen, Teemu Pulkkinen, Eeli Tolvanen, Erik Autio, Joel Janatuinen, Mika Ilvonen, Aleksi Mustaniemi ja Erik Hiiri. Tämän lisäksi lukuisia muualta tulleita joilta löytyy kausia Blues A/B/C joukkueista niin kyllähän tuota kontaktiverkostoa on vaikka kuinka.
 
Viimeksi muokattu:

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Björkqvist oli mielestäni yksi kisojen onnistujista ja hoiti oman tonttinsa hienosti. Henkilökohtainen suosikkipelaajani. Blues ja Kärpät ovat vahvoja junioriorganisaatioita ja pystyvät hyvin hyödyntämään alueensa laajan pelaajatuotannon. Tämä näkyi hyvin kisoissa.

Tuota yliopistopolkua hyödynnetään varmaan eniten juuri Blues -pelaajien keskuudessa. Malli voisi levitä muihinkin seuroihin, jos nuo "jutut" leviäisivät paremmin seurasta toiseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kai ne puhuu keskenään tuttujen lähtijöiden kanssa. Kuulee vähän juttuja ja neuvoja miten hommaa lähtee viemään eteenpäin.
Lisäksi Espoossa (ja PK-seudulla) asuu paljon koulutettua sakkia joten varmaan noiden lähtijöiden perheissä arvostetaan sitä koulutusta. Mielestäni toi yliopisto polku on kuitenkin pelaajan näkökulmasta aivan loistava diili. Pelaat ne ikä vuodet 18-24 joilloin se liksa ja ehkä myös rooli ei ole liigajoukkuessa se kaikkein suurin. Rapakon takana saat sitten kolutuksen, pääset pelamaan suurammassa roolissa kuin liigassa ja olet samlla paremmin näytillä myös NHL:län suuntaan. Paljon parempi diili kuin pelata Bluesissa parivuotta nelosessa ja käydä kääntymässä aina silloin tällöin Mestiksessä.

Ja mielummin sitä Björkqvistille toivottaa onnea ja menestystä rapakon taakse kuin kattelee jonkun toisen liigaseuran riveissä.
 

katekismus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, New York Rangers
Mites tuo opintojen rahoitus? Tietääkö joku, ovatko yliopistot myöntäneet jonkin stipendin sinne lähtijöille?

Vaikka stipendi olisikin, muutto jenkkeihin tuon ikäisenä vaatinee myös omaa rahaa. Siksi kuvittelisi perhetaustan vaikuttavan myös tässä suhteessa (tai sitten ahkerasti on saanut tehdä kesätöitä).
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mites tuo opintojen rahoitus? Tietääkö joku, ovatko yliopistot myöntäneet jonkin stipendin sinne lähtijöille?
Tuossa äsken katselin jotain tilastoa, niin keskimääräinen jääkiekkoilijoiden stipendi taisi olla noin puolet lukukausimaksusta. Eiköhän Björkqvistin tasoinen pelaaja saane täyden stipendin vähintäänkin. Oliko se nyt seitsemän yliopistoa, kun kilpailee hänestä...
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Voisin hieman koittaa selventää tätä yliopistoasiaa, sillä olen itse valmentajana suosinut tätä polkua omille valmennettavilleni jo pitkän aikaa. Tälläkin hetkellä useampi valmennuksessani oleva pelaaja on tuolla tiellä.
  • Valtaosa kouluista (pl ns Ivy league) kattavat stipendillä koko opiskelun/koulun kustannukset. Tällöin puhutaan vuodessa n 40.000 USD stipendistä
  • Pelaajat harjoittelevat täysin ammattimaisesti koko 4 v sitoumuksen ajan
  • Samalla on opinnoissa tarkat vaatimukset. Keskiarvon laskiessa tietyn rajan alle ei peleihin pääse mukaan ennen kun numerot korotettu. On myös toinen raja jonka alle mennessä ei pääse edes harjoituksiin. Jos koulumenestys ei silti nouse saattaa menettää stipendin
  • Vaikka treenit ja pelit yhdessä opintojen kanssa onkin kova paketti, niin saavat nämä nuoret miehet tuolta todella kovat eväät tulevaa elämää varten ja yleensä hyvän lopputodistuksen arvostetusta koulusta
Kaiken kaikkiaan omasta mielestäni tuo polku on niin hieno ja arvokas ettei muutaman liigapelin takia kannata uhrata sitä. Jos on kykyjä niin yliopiston jälkeen ehtii sitten pelata kyllä ammatikseen ja vielä lopputodistus takataskussa joka antaa sitten hyvän toisen ammatillisen polun jos ei jääkiekkoura nappaa tai jossain vaiheessa kun se ura loppuu.

Meillä GoaliePron treeneissä on aina kesäisin laukojina ulkomailla pelaavien pro kavereiden lisäksi myös yliopistopelaajia kuten Espoolaiset Oksanen ja Kossila esimerkiksi. Maalivahdeistamme joilla on siteitä Espooseen pelaa NCAA:ssa tällä hetkellä Rasmus Reijola (St.Cloud) ja Atte Tolvanen (NMU). Lisäksi Rasmus Tirronen valmistui viime vuonna Merrimackista ja Jan Ropponen joitain vuosia sitten RIT:stä. Meidän valmennettavista pelaa tällä hetkellä lisäksi Kasimir Kaskisuo UMD:ssä nyt toista kauttaan. Putkessa on myös useampi juniori joita jeesaamme tälle polulle ja uskon että tulevaisuudessa nähdään lisää GoaliePron kautta NCAA polulle siirtyneitä maalivahteja. Seuraava saattaa olla vaikka Bluesissakin pelannut Patrik Virtanen joka pelaa nyt USHL:n Lincoln Starsissa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
@Jukka Ropponen Muistatko oliko Chris Gibson myös GoaliePron asiakas ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan vai saiko hän paikan Pohjois-Amerikassa jotain muuta kautta?
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Pystytkö Jukka vielä avaamaan, miten pojat ovat tuoneet itsensä yliopistojen tietoisuuteen ja millä tasolla pelaajan tulisi olla, jotta stipendiin olisi mahdollisuutta? Tuskin skouttaus ulottuu suomalaisiin juniorisarjoihin saakka ja poikia kotoa tullaan hakemaan?

Aiheesta oli Ylellä jokin radio-ohjelmakin ja siinäkin mainittiin tuo koulumenestyksen ensisijaisuus, jotta palaamaan pääsee. Mutta onko opiskelu kuinka rankkaa ja onko tutkintovaatimukset kuinka korkeat verrattuna esimerkiksi suomalaisiin yliopistoihin? Olikohan jotenkin niin, että opiskelemaan on helppo päästä, mutta keskeyttämisprosentti on korkea?
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Timantteihimme liittyen tuoreet maailmanmestarit Kaapo Kähkönen ja Kasper Björkqvist tavattavissa huomenna perhepelin jälkeen, myös mm-kannu on paikalla. Ennen ottelua palkitsemisseremonia, ainakin Blues ja Blues Fan Club muistavat nuoria jelloniamme, en ole varma vielä että tuleeko myös Espoon kaupungin puolelta edustusta. Kaikenlaista muutakin puuhaa on huomenna klo 13 alkaen tarjolla eli koko perheen voimin kannattaa tulla paikalle viihtymään ja juhlimaan kultaa!
 
Kyllähän tuo yliopistoputki kuulosta aivan liian hyvältä.. siis näin Bluesin liigajoukkuetta ajatellen. Että putki junioreista ei mene kotimaassa maaliin asti niin sanotusti. Mielessä käy heti, että joku roti tuohon pitäisi saada, että siis pitäisi päästä junnujen liigaan ja myös sen jälkeen vielä tuonne yliopistoputkeen. Muuten tuntuu tosi älyttömältä tämä juttu. Itku jatkuu vuodesta toiseen kun omia kasvatteja ei tule ylimmälle sarjatasolle (tai ei ainakaan niitä timantteja).
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Onhan tuossa yliopistoputkessa monta erittäin hyvää puolta. Sitä vaan mietin että osaako @Jukka Ropponen tai joku muu antaa mulle esimerkkejä hyvän tai jopa erinomaisen uran tehneistä suomalaisista pelaajista jotka sanotaanko nyt vähintään 2 mutta mieluiten sen koko 4 vuotta tuolla ovat olleet? Itselleni ei suoralta kädeltä tule kuin Toni Söderholm mieleen. Haen siis takaa tällä sitä että jos ajatellaan vain kiekkouran näkövinkkkelistä niin kun valmistut tuolta olet 23v eli periaatteessa pitäisi "heti" saada hyvä näyttöpaikka jos vaikka Liigaan palaa mikä taas ei välttämättä ole ihan läpihuutojuttu.
 

Saha on Laki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
esimerkkejä hyvän tai jopa erinomaisen uran tehneistä suomalaisista pelaajista jotka sanotaanko nyt vähintään 2 mutta mieluiten sen koko 4 vuotta tuolla ovat olleet?

Muunmuassa: Erik Haula, Antti Laaksonen, Marko Tuomainen, Jarmo Kekäläinen, Sinuhe Wallinheimo, Tuomas Tarkki.

Tämä lista tulee pitenemään melkoisen varmasti sitä mukaa kun sakkia vaan tuonne lähtee. Jos koulunkäynti nappaa niin NCAA on pelaajalle melko täydellinen valinta. Suomessa hieman vaikeampaa yhdistää korkeakouluopinnot ja urheilu.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ilmaisin itseäni huonosti mutta yo. viesti vahvistaa omaa mielikuvaa siitä että Haula on oikeastaan ainoa nuorempi pelaaja. Bluesin kannalta "ikävää" on se että meidän junnut nyt johtavat tätä toista aaltoa.

Nyt olisi tietty ensisijaisen tärkeää että meillä ollaan hereillä kun herrojen opinnot loppuvat vaikka veikkaisin että monet näistä haluavat opintojen jälkeen ainakin yhden vuoden kokeilla esim. AHL:ssä. Siellä on Kossilalla ja Oksasella viimeinen vuosi menossa joten harmi sinänsä että organisaatiomme on sekaisin kuin seinäkello.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
@Jukka Ropponen Muistatko oliko Chris Gibson myös GoaliePron asiakas ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan vai saiko hän paikan Pohjois-Amerikassa jotain muuta kautta?

Gibson on meidän vanhoja oppilaita / leiriläisiä, mutta siihen en osaa sanoa mitä kautta sitten lopulta päätyi tuonne veden taakse. Todennäköisesti kyse omasta aktiivisuudesta ja asioiden hoidosta. Chrishän ei oikein saanut Bluesin junnuissa peliaikaa ja viimeisellä kaudellaan taisi pelata 4 peliä C:n karsintasarjaa ja 7 runkosarjaa. Sitten mies lähtikin jo kaudeksi 2008-09 paikalliseen lukioon ja pelasi Notre Dame Hounds Midget AAA joukkueessa josta tie urkeni sitten eteenpäin.

Pystytkö Jukka vielä avaamaan, miten pojat ovat tuoneet itsensä yliopistojen tietoisuuteen ja millä tasolla pelaajan tulisi olla, jotta stipendiin olisi mahdollisuutta? Tuskin skouttaus ulottuu suomalaisiin juniorisarjoihin saakka ja poikia kotoa tullaan hakemaan?

Aiheesta oli Ylellä jokin radio-ohjelmakin ja siinäkin mainittiin tuo koulumenestyksen ensisijaisuus, jotta palaamaan pääsee. Mutta onko opiskelu kuinka rankkaa ja onko tutkintovaatimukset kuinka korkeat verrattuna esimerkiksi suomalaisiin yliopistoihin? Olikohan jotenkin niin, että opiskelemaan on helppo päästä, mutta keskeyttämisprosentti on korkea?

Oma aktiivisuus on tärkeää. Kouluja kannattaa lähestyä itse hyvissä ajoin. Jotkut koulut lähettävät kyllä valmentajiaan tännekin saakka sitten kun heillä on pelaajia tarkkailussa, mutta kylmiltään he eivät tänne lennä hakemaan uusi kykyjä. Paras ja varmin reitti on mennä pelaamaan USHL tai NAHL a-jun sarjaa 1-2 kaudeksi koska siellä yliopistot scouttaavat todella hyvin ja jos pelit natsaavat niin tarjouksia tulee varmasti. Samalla hoituu kielen oppiminen kunnolla ja sitä tarvitaan kokeisiin ja jatko-opintoihin.

Meidän kautta olemme saaneet hyvin paikkoja nuorille ja lähes joka kesä meillä on Espoon leirillämme mukana mv-scoutteja USA:n ja Kanadan puolelta. Viime vuosina useampi yliopisto on lähettänyt mv-valmentajansa GoaliePron oppiin ja samalla katsastamaan tulevaisuuden potentiaalisia maalivahteja oppilaittemme joukosta. MM St.Cloudin ja Mainen yliopistojen valmentajat ovat olleet mukana leireillämme.

Opiskelun taso on hyvä ja vaativa kun vaan valitsee oikeat aiheet joista on sitten hyötyä myöhemminkin. Isojen koulujen todistuksia arvostetaan jopa yli Suomen yliopistotodistusten.

Onhan tuossa yliopistoputkessa monta erittäin hyvää puolta. Sitä vaan mietin että osaako @Jukka Ropponen tai joku muu antaa mulle esimerkkejä hyvän tai jopa erinomaisen uran tehneistä suomalaisista pelaajista jotka sanotaanko nyt vähintään 2 mutta mieluiten sen koko 4 vuotta tuolla ovat olleet? Itselleni ei suoralta kädeltä tule kuin Toni Söderholm mieleen. Haen siis takaa tällä sitä että jos ajatellaan vain kiekkouran näkövinkkkelistä niin kun valmistut tuolta olet 23v eli periaatteessa pitäisi "heti" saada hyvä näyttöpaikka jos vaikka Liigaan palaa mikä taas ei välttämättä ole ihan läpihuutojuttu.

Tuossa aiemmin noita nimiä on jo mainittu, mutta todetaan nyt tästä omasta alueestani että Matti Kaltiainen voisi olla melko tuore esimerkkin. Kävi 4 v Boston Collegea ja siirtyi sieltä liigaan. Harmi tosin että Matin polvet eivät kestäneet pelaamista ja harjoittelua sitten lopulta. Tuomas Tarkki kävi 4 v koulun Northern Michigan U:ssa jonka maalilla tällä hetkellä pelaa nyt ensimmäistä vuottaan Atte Tolvanen meidän oppilaista. Markus Helanen kävi myös koko 4 v opinnot UMass Lowellissa ennen kuin ura jatkui liigassa aina tuohon traagiseen loukkaantumiseen saakka. Viimeinen esimerkki on ensimmäistä kauttaan Carolinan organisaatiossa pelaava Rasmus Tirronen joka valmistui viime keväänä Merrimack Collegesta.

Aiemmin meinasin vielä unohtaa Blues taustaisista (c ja b jun) maalivahdeista Ville Runolan jonka koulu tällä hetkellä on kovatasoinen Clarkson.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kyllähän tuo kieltämättä aika houkuttelevalta paketilta kuulostaa, mutta en ole siltikään ihan vakuuttunut siitä, että miksi juuri Espoon junnuista lähdetään niin innokkaasti tälle polulle. Toki tässä alkaa olemaan jo aika monta erilaista syytä, joista sitten varmasti muodostuu se kokonaisuus, että täältä lähtee ainakin mutu-tuntumalla kaikkein eniten nuoria rapakon taakse. Ainakin osa näistä lähtijöistä kuuluu siihen kategoriaan, että liigassa ei tosiaan olisi tarjolla kuin nelosketjun peliaikaa ja silloin ratkaisu on todella järkevä, mutta muutaman olisi uskonut pääsevän Liigassa vähän isompaan rooliin ja sitten vaihtoehdot ovat jo tasaisemmat.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko meillä dataa siitä kuinka paljon muista jengeistä on junnuja lähtenyt jenkkipolulle? Vaikea uskoa, että tämä olisi vain Bluesin "etuoikeus" tai jos on, niin tällöin suhteet ovat niin hyvässä kunnossa versus muut jengit, jotta tämä voisi toimia vetovoimatekijänä junnurekrytoinnissa.

Tässä tilanteessa kun tulevaisuus voi olla pitkällä jänteellä kiinni junnutuotannossa, niin maksimaalisen tuloksen saamiseksi pitää kauhoa parhaat junnut Bluesiin vaikka tämän jenkkiputken houkuttelemana. Tässä yhtälössä nämä ei-jenkkiputkeen menevät junnu-dropoutit ovatkin se tavoite. :D

Ehkä on paras mennä nukkumaan, kun alkaa analogia olemaan tätä tasoa...
 

Mahti

Jäsen
HärmänSusi ajatuksesi on kaikessa "kaameudessaan" hyvä, jos......

Moni täällä puhuu jenkkipolun valitsemisesta (myös)vaihtoehtona jääkiekolle, ja sitähän se onkin. Joka tapauksesa hieno ja kannatettava polku kaiken kaikkiaan. Espoolaisvanhemmilla lienee monasti akateeminen loppututkinto, ja kyllä se silloin lapsillekin "hankitaan". Tuo polku antaa sen hankkimiseen oivan mahdollisuuden ja hyvä niin.

HärmänSuden tavoittelemat dropoutit tulisikin saada pelaaviin kokoonpanoihin. Mutta, millä näiden pelureiden pelaaminen maksetaan? Tällä hetkellä Espoossa maksetaan A-junnujen maksuja emolta, mutta jo kakkosjengin(Akatemia) vanhemmat kustantavat joukkueen toiminnan. B-ja C-nuorten Espoon ykkös-ja kakkosjoukkueissa sama juttu-vanhemmat maksavat, naapurikaupungissa ykkösjoukkueissa pelaaminen on ilmaista. Jotta muualta tippuneista saataisiin halutunlainen "hyöty", on keksitävä millä me saadaan houkuteltua Espooseen maksukykyisten vanhempien lisäksi pelitaitoa-ja halua omaavia nuoria. Tämä tienkin koskee myös oman kylän poikia, joiden vanhemmat eivät pysty/halua maksuja maksaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ehkä toisen ketjun asia mutta en kyllä näe Kähkösessä vielä aineksia rapakon taakse. Paljon pitää vielä saada lisää varmuutta. Ei ole lähelläkään esim. Eetu Laurikaisen viime kauden tasoa. Liigassa saa taistella missä tahansa joukkueessa vielä tosissaan ykkösveskarin paikasta.
Menköön vaikka tähän ketjuun tämä vastaus.

Nyt olen kyllä täysin eri mieltä. Vaikka Kaapo ei ehkä ole päässyt ihan Edin tasolle liigapeleissä, takana on maailmanmestaruuteen päättyneet nuorten MM-kisat, joissa hän näytti parastaan esim. Kanadaa vastaan ja sai taatusti huomiota jo pelkästään tuon yksittäisen pelin mediakiinnostuksen takia. Ei tuota voi sivuuttaa ja kun vielä muistaa, että hän kävi antamassa näyttöjä Wildin organisaatiossa jo ennen tämän kauden alkua, olen lähes varma hänen lähtevän ensi kaudeksi AHL:ään ja samalla taistelemaan Wildin kakkosveskarin paikasta. Saa ainakin tarjouksen Wildilta ja on sitten miehestä itsestään kiinni, pelaako vielä vuoden euroopassa vai lähteekö heti rapakon taakse ja pyrkii nousemaan ainakin AHL-jengin ykkösveskariksi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei Kaapo ole missään mielessä valmis AHL:ään, vaikka junnujen kisoissa kohtuuhyvin pelasikin. Ihan takuuvarmasti tulee tavalla tai toisella pelaamaan vielä Suomessa ja Lukko on varmasti ihan hyvä vaihtoehto siihen, siellä kun menee maalivahtiosasto täysin uusiksi tämän kauden jälkeen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ei Kaapo ole missään mielessä valmis AHL:ään
Ei ole valmis AHL:ään? Jaahas.. Kyllä sinne on aika paljon heikompiakin veskareita kenttäpelaajista puhumattakaan lähtenyt ja päässyt pelaamaankin. Wildin veskariosasto ei ole kovin vahva, vaikka Dubnyk saikin ison sopparin, joten aivan varmasti katselevat tulevaisuuden nimiä ja haluavat heidät kasvamaan amerikan pelityyliin mahdollisimman pian.
 
Kyllähän Kaapolla on kaikki edellytykset lähteä AHL/NHL ensi kaudelle, mutta miehen itensä ja Minnesotan organisaation pitää pohtia mikä on kehityksen kannalta paras vaihtoehto. Maalivahtiosastollehan on aukeamassa pelimerkkejä, kun pääsevät eroon Bäckströmin sopimuksesta. Toivotaan, että tekee NHL-sopimuksen ja pelaa siellä, niin saadaan mukavat korvaukset ja selvitään säikähdyksellä tästä(kin) paskauutisesta.

En kyllä Lukkoon Kähkösenä menisi, mutta eiköhän miehellä ole paremmat tiedot tulevasta. Mulle Lukko tulee mieleen lähinnä negatiivisesti kun mietitään lupaavia maalivahteja.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän Kähkönen voi AHL:ään mennä pelaamaan, mutta jos nyt lähtee, joutuu vielä useamman kauden alhaalla viettämään. Itse vetäisin Kaapon kengissä ainakin yhden vuoden vielä liigaa isossa roolissa (ja isolla palkalla) Lukossa ja lähtisin vasta sitten. Kähkösen täytyy kuitenkin löytää tasaisuutta peliinsä ja pelaaminen seurassa, jossa ei tarvitse välittää muusta kuin itse pelistä voi olla siihen ihan hyvä veto.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokos Kaapon varaus ensi kesänä umpeutuu? Saattaisi senkin puolesta lähteä p-amerikkaan, mikäli Minnesota haluaa pitää miehestä kiinni, vaikkei ehkä ihan valmis noin muutoin olisikaan. Eikös ne NHL-varaukset nykyään umpeudu kahdessa vuodessa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös