@Jukka Ropponen Muistatko oliko Chris Gibson myös GoaliePron asiakas ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan vai saiko hän paikan Pohjois-Amerikassa jotain muuta kautta?
Gibson on meidän vanhoja oppilaita / leiriläisiä, mutta siihen en osaa sanoa mitä kautta sitten lopulta päätyi tuonne veden taakse. Todennäköisesti kyse omasta aktiivisuudesta ja asioiden hoidosta. Chrishän ei oikein saanut Bluesin junnuissa peliaikaa ja viimeisellä kaudellaan taisi pelata 4 peliä C:n karsintasarjaa ja 7 runkosarjaa. Sitten mies lähtikin jo kaudeksi 2008-09 paikalliseen lukioon ja pelasi Notre Dame Hounds Midget AAA joukkueessa josta tie urkeni sitten eteenpäin.
Pystytkö Jukka vielä avaamaan, miten pojat ovat tuoneet itsensä yliopistojen tietoisuuteen ja millä tasolla pelaajan tulisi olla, jotta stipendiin olisi mahdollisuutta? Tuskin skouttaus ulottuu suomalaisiin juniorisarjoihin saakka ja poikia kotoa tullaan hakemaan?
Aiheesta oli Ylellä jokin radio-ohjelmakin ja siinäkin mainittiin tuo koulumenestyksen ensisijaisuus, jotta palaamaan pääsee. Mutta onko opiskelu kuinka rankkaa ja onko tutkintovaatimukset kuinka korkeat verrattuna esimerkiksi suomalaisiin yliopistoihin? Olikohan jotenkin niin, että opiskelemaan on helppo päästä, mutta keskeyttämisprosentti on korkea?
Oma aktiivisuus on tärkeää. Kouluja kannattaa lähestyä itse hyvissä ajoin. Jotkut koulut lähettävät kyllä valmentajiaan tännekin saakka sitten kun heillä on pelaajia tarkkailussa, mutta kylmiltään he eivät tänne lennä hakemaan uusi kykyjä. Paras ja varmin reitti on mennä pelaamaan USHL tai NAHL a-jun sarjaa 1-2 kaudeksi koska siellä yliopistot scouttaavat todella hyvin ja jos pelit natsaavat niin tarjouksia tulee varmasti. Samalla hoituu kielen oppiminen kunnolla ja sitä tarvitaan kokeisiin ja jatko-opintoihin.
Meidän kautta olemme saaneet hyvin paikkoja nuorille ja lähes joka kesä meillä on Espoon leirillämme mukana mv-scoutteja USA:n ja Kanadan puolelta. Viime vuosina useampi yliopisto on lähettänyt mv-valmentajansa GoaliePron oppiin ja samalla katsastamaan tulevaisuuden potentiaalisia maalivahteja oppilaittemme joukosta. MM St.Cloudin ja Mainen yliopistojen valmentajat ovat olleet mukana leireillämme.
Opiskelun taso on hyvä ja vaativa kun vaan valitsee oikeat aiheet joista on sitten hyötyä myöhemminkin. Isojen koulujen todistuksia arvostetaan jopa yli Suomen yliopistotodistusten.
Onhan tuossa yliopistoputkessa monta erittäin hyvää puolta. Sitä vaan mietin että osaako
@Jukka Ropponen tai joku muu antaa mulle esimerkkejä hyvän tai jopa erinomaisen uran tehneistä suomalaisista pelaajista jotka sanotaanko nyt vähintään 2 mutta mieluiten sen koko 4 vuotta tuolla ovat olleet? Itselleni ei suoralta kädeltä tule kuin Toni Söderholm mieleen. Haen siis takaa tällä sitä että jos ajatellaan vain kiekkouran näkövinkkkelistä niin kun valmistut tuolta olet 23v eli periaatteessa pitäisi "heti" saada hyvä näyttöpaikka jos vaikka Liigaan palaa mikä taas ei välttämättä ole ihan läpihuutojuttu.
Tuossa aiemmin noita nimiä on jo mainittu, mutta todetaan nyt tästä omasta alueestani että Matti Kaltiainen voisi olla melko tuore esimerkkin. Kävi 4 v Boston Collegea ja siirtyi sieltä liigaan. Harmi tosin että Matin polvet eivät kestäneet pelaamista ja harjoittelua sitten lopulta. Tuomas Tarkki kävi 4 v koulun Northern Michigan U:ssa jonka maalilla tällä hetkellä pelaa nyt ensimmäistä vuottaan Atte Tolvanen meidän oppilaista. Markus Helanen kävi myös koko 4 v opinnot UMass Lowellissa ennen kuin ura jatkui liigassa aina tuohon traagiseen loukkaantumiseen saakka. Viimeinen esimerkki on ensimmäistä kauttaan Carolinan organisaatiossa pelaava Rasmus Tirronen joka valmistui viime keväänä Merrimack Collegesta.
Aiemmin meinasin vielä unohtaa Blues taustaisista (c ja b jun) maalivahdeista Ville Runolan jonka koulu tällä hetkellä on kovatasoinen Clarkson.