Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 958 861
  • 2 808

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Pääasiahan tietenkin on että myös Espoolaispoikia on maajoukkueiden ringeissä, mistä pojat sitten tulevatkin.

Tästä samaa mieltä, itselleni on aivan sama missä kiekkokoulussa liiga- ja majutason espoolaiset ovat opetelleet luistelemaan.

Tiedän, että on luontevaa verrata kasvattajaseurojen tasoa katsomalla yksittäisten pelaajien taustoja. Tämä ei kuitenkaan anna kuvaa siitä kenellä on parempi organisaatio, tasokkaampi valmennus jne. Fakta kuitenkin on, että 99,9% espoolaisista ammattikiekkoilijoista on päässyt tuolla tasolle koska ovat pelannut Bluesin edustusjoukkueista (yleensä nykyään jo C2-ikäluokasta eli 13/14-vuotiaasta saakka). He ovat nousseet ja nousevat ikäkausimaajoukkueisiin juuri näistä joukkueista, ei EPS:stä, EKS:stä, Jäähongasta, EJK:sta tai BJR:stä.

Tällä hetkellä ero kolmen kasvattajaorganisaation välillä on selvä. Se miten tämä konkretisoituu liigakiekkoilijoina näkyy 5-10 vuoden aikavälillä. Matinkylässä on enemmän resursseja, isommat massat ja tasaisempi ammattitaitoinen valmennus. Jokaisella joukkueella on oma valmentaja, joka todella osaa asiansa. Tämä ei missään nimessä tarkoita, että Espoonlahdessa tai Laaksolahdessa EI olisi hyviä valmentajia. Parhaimmat saavat kuitenkin vähemmän palkkaa, ja joutuvat venymään useampaan ikäluokkaan. Pitää kuitenkin muistaa, että kukaan ei valmenna rikastuakseen, mutta on tärkeää, että siitä maksetaan riittävä korvaus. Jos mennään pelkällä isäsuhteella ja lajirakkaudesta, voitta intohimo usein todellisen osaamisen. (Pakko sanoa lillukanvarsiin tarttumisen välttämiseksi, että poikkeuksia on aina). Osaajille pitää maksaa. Ei varmasti tarvita neroa arvioimaan kumpaan seuraan nuori, osaava valmentaja haluaa mennä jos toisessa maksetaan samasta työstä selvästi enemmän, ja siellä on vielä mahdollisuus päästä edustuorganisaatiohin onnistuessaan valmentamaan.

Tämä sama, ns. suora putki edustukseen, vetää myös pelaajia Matinkylään. Mikä on täysin ymmärrettävää. Itse halusin aikanaan Jäähonkaan pelaamaan koska se harjoitteli Matinkylässä, edustuksen vieressä. Tällaisilla seikoilla on valtavasti symboliarvoa ja nyt muotoillulla organisaatiouudistuksella junioriputkest (kiekkokoulusta edustukseen joko SM- tai Divaritasolle) pyritään tekemään konkretiaa.

Oman kokemuspohjani perusteella on erittäin järkevää, että alimman harrastetason ja ylimmän edustustason väliin jäävän suuren pelaajamassan kohdalla, haetaan malleja missä tasoerot joukkueiden sisällä jäisivät mahdollisimman pieniksi.
Mielestäni espoolaisilla harrastajamäärillä pitäisi pystyä harrastamaan kovalla kilpatasolla vähintään kahdella joukkueella. Pahimmillaan ylemmän keskitason kiekkoilijat ovat jakautuneet neljän joukkueen kesken.

Kilpailua seurojen välillä on toki hyvä olla. Mielestäni on mahtavaa, että esimerkiksi tällä kaudella A-junnuissa EKS pystyy tosissaan kilpailemaan akatemian kanssa samassa sarjassa. Tämä on erittäin pitkäjänteisen työn ja onnistuneiden seurayhteistöiden tulosta.
EKS tai EPS ajoittain menestys ei kuitenkaan tarkoita, että toiminta Matinkylässä olisi epäonnistunut. Päinvastoin, tällä hetkellä Matinkylä on yksi maan parhaiten toimivia junioriorganisaatioita urheilun perspektiivistä. Sitä ei puheenjohtaja Kymäläisen idioottimaiset ulostulot vie pois.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sotakirveet haudattu? Espoo Blues ja Blues Juniors ry vahvistavat yhteistyötään

Otteita:

- Osana sopimusta Espoo Blues ja Blues Juniorit ry ovat sopineet kuluvan kauden valmentajapalkkioista sekä pelaajien edustusoikeuksista.

- Samassa yhteydessä Espoo Blues ja Blues Juniorit ry pahoittelevat paljon julkisuudessa esillä ollutta Juuso Ikosen tapausta ja erityisesti sitä, että nuori lupaava espoolainen jääkiekkoilija ja jääkiekkoyhteisö ovat joutuneet kärsimään kohun takia.

- Espoolaisen jääkiekkoilun kehittämiseksi myös Espoon kaupungin ja Espoo Bluesin välillä on sovittu pitkän aikavälin strategiatyön aloittamisesta.

Allekirjoittajina Bluesista Rautio, Juniorsista Kymäläinen ja kaupungin puolesta Merra.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
- Osana sopimusta Espoo Blues ja Blues Juniorit ry ovat sopineet kuluvan kauden valmentajapalkkioista sekä pelaajien edustusoikeuksista.
Odottelen Tuomisen, tai kuka se olikaan, uutisointia: "Minun juttuni ansiosta synty sopu!".

Eiköhän se ole kuitenkin niin, että koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Joskohan tuo julkinen ryöpytys nyt pikkuhiljaa sammuisi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Grafite

Jäsen
Kävin katsomassa A-nuorten peliä ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja sai kyllä vastinetta rahoillensa. Moni katsoja lähti menemään kun Jokerit iski 3-6:een muutama minuutti ennen loppua, mutta ei olisi kannattanut; hetkessä tilanne oli 5-6 ja viimeisellä sekunnilla oli vielä tasoituskin lähellä, mutta hässäkästä ei kuitenkaan tällä kertaa saatu enää kiekkoa maaliin.

Puolustajista ei vakuuttanut kukaan, Kähkönen päästi 6 maalia mutta yksikään niistä ei ollut mikään imaisu, ja teki kaveri muutaman oikein tyylikkään torjunnankin. Kangasniemi johtaa joukkueen pistepörssiä, mutta ei vakuuttanut ainakaan tänään, vaikka yhden maalin tekikin. Paikkoja oli moneen lisämaalinkin. Janatuinen vakuutti eniten koko porukasta, erittäin fiksuja ratkaisuja, eikä tainnut kertaakaan menettää kiekkoa ottelun aikana, vaan aina tilanne päättyi lopulta joko laukaukseen tai syöttöön.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kähkönen ei pelillisesti vakuuttanut tänään, mutta täytyy sanoa että mailapelissä on jo nyt kansallista huipputasoa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Mites 99-syntynyt Urho Vaakanainen on pärjännyt B-junnuissa tähän mennessä?

Pari Blues B:n matsia näin tuossa alkukaudesta - Vaakanainen pelasi oikein hyvin. Hyvin luisteleva puolustaja, hyvä laukaus ja osoitti kyllä vankkaa kahden suunnan peliä. Jos kehittyy edes lähelle potentiaaliaan, niin tästä puolustajasta tullaan kyllä kuulemaan paljon lisää. En ainakaan tiedä ketään toista 99-syntynyttä BSM-sarjassa. Se kertoo jo siitä, minkälainen lupaus Bluesilla on käsissään!
 

Mahti

Jäsen
Kahdessa pelissä nähnyt -99 syntyneen Vaakanaisen pelaavan. Liike ja pelin ymmärtäminen upeaa, ei hätäile ja tekee peliä eteenpäin vieviä asioita jatkuvasti. Ainakin niissä peleissä missä olen nähnyt.
Kannattaa käydä katsomassa, koko junnuputki taas tänäkin vuonna liekeissä!
Periaatteessa Kivilinna-palkinto on jo voitettu!

C-ja B-junnut johtavat ja A-nuoret ihan hilkulla.
 
Piti kerran jos toisenkin hieraista silmiä kun näin pistepörssin kärkisijoilla keikkuvan Kangasniemen fyysiset mitat 167/56!!!
Kertokaa nyt blues-ihmiset että tuo on vanha tilasto, onhan?
56kg a-nuorten liigassa, herranjumala sentään.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Piti kerran jos toisenkin hieraista silmiä kun näin pistepörssin kärkisijoilla keikkuvan Kangasniemen fyysiset mitat 167/56!!!
Kertokaa nyt blues-ihmiset että tuo on vanha tilasto, onhan?
56kg a-nuorten liigassa, herranjumala sentään.

Sanotaanko vaikka niin, että Kangasniemi pystyisi käsiensä puolesta dominoimaan Liigaa, mutta tuo kuuluisa koko voi koitua liigauran kohtaloksi. Veikkaan että painoa on enemmän kuin tuo 56 kg, mutta ei yli 65 kiloa.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Espoon Blues - yksi Suomen menestyjistä viime vuosina C - A junioreiden mitalien määrässä. On kultaa ja hopeaa + Kivilinnan palkintoa.

20 - vuotiaiden MM - kulta joukkueessa vain 1 espoolaistaustainen pelaaja (Ikonen Juuso, nykyään JYP).

Onko tilanne korjaantumassa, jotta putkesta tulee myös niitä ns. maju-jätkiä eikä mitään "tusina-koohottajia" ?

Paremmin asiasta tietäjät - 96/97/98 ikäluokat - onko tehdas tuottamassa hyviä yksilöitä, kun joukkue-tuotanto on kyllä jo kunnossa?
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Paremmin asiasta tietäjät - 96/97/98 ikäluokat - onko tehdas tuottamassa hyviä yksilöitä, kun joukkue-tuotanto on kyllä jo kunnossa?
Nykytavalla tuskin. Sääli sinänsä, koska omasta mielestäni junnuorganisaation tärkein tehtävä on tuottaa pelaajia edustusjoukkueeseen.
 

Mahti

Jäsen
Mikä nykytavassa tekee sen ettei maju-tasoisia tule? Nyt oli vain yksi
espoolainen ja hänkin 3.-4.ketjussa.

Viimeisimmät kivilinna-palkinnot tulleet 2012-13, 2011-12, 2010-11, 2008-09 ja 2006-2007 kausilta. Taas tänä vuonna palkinto lienee selviö. Seura pärjää ja voittaa kaiken mitä voi, mutta miksi tähtipelaajia ei tule?

Katsoin edellisten vuosien kokoonpanoja,http://www.quanthockey.com/wjc-u20/fi/teams/team-finland-players-career-wjc-u20-stats.html Edellisenä vuotena myös vain yksi, espoolainen/joensuulainen nuori ? 2012 kisoissa espoon/joensuun pojan lisäksi espoo/vantaa-pakki, jokeri/Blues-pakki ja espoolainen maalivahti. (Oikeita poikia osattu pyytää seuraan?).

Maailmanmestaruuteen asti yltäneen joukkueen ja kisojen paras maalintekijä
Mäenalanen on saanut rauhassa pelata ja kehittyä; http://www.eliteprospects.com/player.php?player=73109
Kun taas kisojen pistepörssin voittaja Teräväinen on siirretty jo nuorempana isompien joukkoon pelaamaan; http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44567

Espoolaisesta kiekkomenestyksestä ja tästä valtavasta massasta luulisi saatavan enemmän kuin yksi nuori 3.-4. kenttään.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Espoolaisesta kiekkomenestyksestä ja tästä valtavasta massasta luulisi saatavan enemmän kuin yksi nuori 3.-4. kenttään.
Niinpä. Omaa junnuani en päästä muualle (niin kauan kuin faijansa päättää) mutta joutuuhan tässä miettimään, onko edes se kuolleen vartalon ylikäveleminen enää sittenkään niin iso juttu. Toivottavasti on, siks tuolla halleilla on pyöritty.
 
Viimeksi muokattu:

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Minähän en espoolaisesta junioritoiminnasta mitään tiedä, mutta jos noin arvata pitäisi niin olisiko ongelmana liiallinen panostaminen joukkueen tuloksiin eikä pelaajien potentiaaliin ja kehittymiseen, mikä automaattisesti suosii pieniä pelaajia eikä välttämättä edes heissä sitä huippuunsa kehittymistä.

Tämä olisi aika linjassa sen suhteen että junnuissa tulee menestystä mutta huippuja ei tuoteta. Mutta kuten sanoin, mitään en tiedä mistään.
 

Mahti

Jäsen
Tässä junnuketjun avaus joitakin vuosia sitten(3.2.2003).
Silloista kovaa rosteria kun vertaa tänä päivänä peliuraansa vielä jatkaviin, ei voi välttyä ajatukselta että kauas on pitkä matka. Tämä lienee vielä ollut enempi tuontivoittoista aikaa joukkueen rungon rakentamisessa, kuin nykypäivänä?

Sitä pienet perässä mitä isot edellä. Jokerien ja HIFK:n puolellahan ovat jo tälläiset ketjut.

Ajattelin avata tänne Bluesinkin puolelle tämän A-juniori keskustelun, koska mielestäni juniorit ovat kuitenkin tärkeä osa organisaatiota.

Nuorissahan Bluesilla menee kanssa aika kovaa. A:ssa ollaan kakkosena, B:ssä lohkon kolmosena ja C:ssäkin lohkon kolmosena.

Onhan se mukavaa seurata, kun A-juniorit pärjäävät ja toivottavasti sieltä nousee vielä hyviä pelaajia Bluesin liigajoukkueeseenkin.

A-junnujen sisäisen pörssin TOP10:

Pelaaja O M S P P+ P- + / - RM
1. Immonen Jarkko 32 18 19 37 31 13 +18 26
2. Lappalainen Joni 32 12 12 24 24 14 +10 30
3. Töykkälä Joni 31 11 13 24 28 14 +14 12
4. Pihlström Antti 32 8 14 22 30 16 +14 34
5. Tuominen Joni 31 8 11 19 32 23 +9 34
6. Ruuska Toni 31 6 13 19 22 13 +9 12
7. Sakko Marko 19 11 7 18 19 8 +11 30
8. Jalasvaara Janne 29 6 12 18 34 11 +23 30
9. Vuorisaari Ville 22 4 11 15 24 10 +14 12
10. Romo Simo 20 7 7 14 14 9 +5 8

Nuo tilastot nyt ovat hieman vinot, mutta kai siitä kaikki selvää saa.

Eli A:ssa lienee aika paljon ihan potentiaalisia pelaajia. Näiden kaverien ikää en osaa sanoa eli en tiedä kuinka kauan kukakin saa vielä A:ssa pelata.
Tuo Töykkälän ketju nyt ainakin lienee pian aika valmis kokeilemaan taitojaan liigaympyröissä, mutta ei taida mahtua vaan Bluesin liigamiehistöön, ainakaan kokonaisuudessaan. Lisäksi Sakko, Sihvonen, Jalasvaara ja Pelkonenhan ovat pelanneet joitakin otteluita, mutta esimerkiksi Sakko ei paljoa peliaikaa saanut. Sihvonen puolestaan on mielestäni ollut aika lailla huono liigassa.
Simo Romohan voitti joukkueen sisäisen pistepörssin viime kaudella A:n piste-ennätyksellä. Kenelläköhän oli edellinen? Kuhta, Koivunen?
Eikö tämä Lauri Tukonenkin ole liittynyt taas Bluesin A:han ja hänhän on kanssa aika lailla lupaava kaveri.

Mielestäni tuossa porukassa olisi monta pelaaja kenelle kuuluisi antaa mahdollisuus kokeilla liigaympyröissä, mutta kenen tilalla?
Mitä mieltä muut olette?

Uusimmassa Länsiväylässähän oli Juuso Pulliaisen haastattelu ja hän myös sanoi, että Bluesin A:ssa on todella paljon lupaavia kavereita ja ensi kesänä voi olla odotettavissa paljon NHL-varauksia.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
What he said!

Pelitapaa ajetaan voimakkaasti sisään jo C-junnuissa. Tämä johtaa siihen, että nämä "älykkäät", hyvin liikkuvat ja hyvän työmoraalin omaavat pelaajat pääsevät loistamaan. Kookkaat (yleensä heikommin liikkuvat) ja henkilökohtaiseen taitoon pelinsä perustavat pelaajat jäävät sitten rannalle. Sitten meille tulee näitä 168/68 kokoisia väkkäröitä liukuhihnalta, mestikseen.

Voittamisen kulttuuria on hyvä opettaa, mutta jonkun pitäisi tehdä ne maalit.
 

Mahti

Jäsen
Ok, pelitavan opettaminen jarruttaa kehitystä? Epäilen, mutta kuten aiemman viestini nimilistaa katsomalla nähdään, ei kaikista tule ammattilaisia. Huomioitavaa on nimilistassa olevan paljon maakuntien nuoria, eli silloin seuran menestystä on haettu kaupunkimme ulkopuolisin avuin ? Tuolloin maaseudun poika vei aina oman kylän pojan pois kiekosta. Listassa pärjänneitäkin pelaajia, saatiinko junnumestaruuksien lisäksi kasvattajakorvauksia, en tiedä. Ymmärtääkseni nykyään ei enään haalita pelurin alkuja espoolaisnuorten tilalle, vai onko muuta tietoa?

Tottakai kaupungin menestynyt junioritoiminta imee puoleensa hyviä nuoria, äidit ja isät pakkaavat pikkuTeemuja matinkylän hallille. Seurana pärjääminen houkuttelee myös valmentajia. Kehitys kehittyy.
Ikäluokissa on akatemia-toiminnat(tiimit), niissä joukkueiden välissä poikien mahdollista liikkua tasolta toiselle, kykyjensä mukaan ja hyvässä valmennuksessa(?). Valmennus, olosuhteet, kilpailutilanne, harrastajamäärät, ym. kunnossa(?), mutta tosiaan vain 1 espoolaistaustainen poika maajoukkueessa.

Turistilta mielenkiintoinen huomio.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Ok, pelitavan opettaminen jarruttaa kehitystä?

Pelitavan OPETTAMINEN ei jarruta kehitystä. Pelitapaan keskittyminen, liian yksipuolisesti, sekä jarruttaa kehitystä, että jättää syrjään yksilöitä joiden ominaisuudet eivät vielä siinä iässä ole pelitapaan parhaiten sopivia.

Ja tämä taas, kuten mainittua, helposti jättää sivuraiteelle ne kookkaimmat yksilöt. Pahimmillaan ne yksilötaitoonkin nojaavat.

Jokainen valmentaja joutuu jatkuvasti miettimään onko pelaajien kehittäminen vai otteluiden voittaminen tärkeämpää. Useimmat haluavat voittaa, joten päätökset eivät ole helppoja. Kuten ei ole myöskään junnupelaajien mahdollisen myöhemmän potentiaalin näkeminen.
 

Mahti

Jäsen
Henkilökohtaisten taitojen kehittämisen näkisinkin valmennuksen tärkeimpänä tehtävänä. Taitavien yksilöiden luovia ratkaisuja tulee tukea ja kannustaa tekemään myös peleissä.

Junnun mahdollista myöhempää kehitystä ei ole helppoa nähdä, juuri näin.
Ja kehitys tapahtuu hyvinkin eri aikaan. Siksi pidänkin hienona asiana matinkylän yksikköä, paljon joukkueita eri ikäluokissa. Antaa varmasti kaikille mahdollisuuden kehittymiseen ja tekemiseen omalla tasollaan (valmennus määrittelee tason).

Hyvä valmennus keskittyy pelaajien kehittämiseen, sitä kautta tulevat myös voitot. Asiat eivät sulje toisiaan pois vaan tukevat toisiaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Henkilökohtaisten taitojen kehittämisen näkisinkin valmennuksen tärkeimpänä tehtävänä. Taitavien yksilöiden luovia ratkaisuja tulee tukea ja kannustaa tekemään myös peleissä.
Kyllä ja ennen kaikkea pitää valmentaa yksilöä. Hyvä esimerkki Ruotsista tai vaikkapa suomalaisista maalivahdeista.
Hyvä valmennus keskittyy pelaajien kehittämiseen, sitä kautta tulevat myös voitot. Asiat eivät sulje toisiaan pois vaan tukevat toisiaan.
Paha sanoa, kun en ole läheltä seurannut, mutta tulosten mukaan junnuissa valmennetaan joukkuetta eikä yksilöä. Esimerkiksi Blues-pelaajien laukaisutaito on jopa suomalaisella tasolla heikkoa. Tästä poikkeuksen tekevät Ville Lajunen ja Bambi. Heillä taas on ongelmia luistelutekniikan kanssa.

Muistelen, että katsomossa käy valmentajavalmentaja tarkkailemassa ja antamassa palautettu harjoituksista (voi olla, että muistan väärin). Käsittääkseni tarkoitus on kehittää valmentajaa. Ehkä olisi kuitenkin syytä keskittyä niihin pelaajiin
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Hyvä valmennus keskittyy pelaajien kehittämiseen, sitä kautta tulevat myös voitot. Asiat eivät sulje toisiaan pois vaan tukevat toisiaan.

Näinhän se on. Se vain tuppaa olemaan niin, että pelaajien kehittymiseen panostaminen ei tuo niitä voittoja NYT, toisin kuin pelitapaan keskittyminen, ja siihen tällä hetkellä parhaiten sopivien yksilöiden peluuttaminen.
 

Mahti

Jäsen
Valmentajavalmentaja kehittää valmentajan touhuamista joukkueensa kanssa jäällä. Antaaa palautetta valmentajan tekemisestä joka taas antaa mahdollisuuden valmentajan parempaan valmentamiseen, keskittymiseen oikeisiin asioihin. Hyvä asia. Espoossa pyörii valmentajakerhot ja sitä kautta tietämys ja taito lisääntyy.

Voiton hakeminen NYT valmennettavien kustannuksellla ei kuullosta ptkäjänteiseltä tieltä.

Alkuperäiseen kysymykseen, onko tulossa enemmän kuin yksi 3.-4.kentän
poika tuleviin majuihin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös