Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 958 889
  • 2 808

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Joo, onhan se näinkin, sinänsä yllä vain ihmetyttää että miten tähän tilanteeseen on oikein ajauduttu.

Ei taida olla yhtä yhteistä näkemystä siitä mitä on espoolainen juniorijääkiekko ja miten ja kenen ehdoilla sitä pitäisi kehittää? Nyt sitten kamppaillaan siitä kenen askelmerkkien mukaan jatkossa mennään ja kamppailuareenana on jääresursseja hallinnoiva tukiyhdistys?

Asioita lainkaan tuntemattomana olen ajatellut, että sillä jolla on valtaa jääajoista, on valtaa päättää mihin suuntaan mennään päättämällä kuinkakin paljon jääaikaa kullekin porukalle annetaan.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Täysin eri mieltä myös espoolaisena veronmaksajana ja jääurheilun kustantajana. Tämän piilottelun ja salailun ajan on kertakaikkiaan oltava ohi.

Ymmärrän pointtisi hyvin, ja olen kyllä osittain ihan samaa mieltä myös sinun kanssasi ;)
Tarkoitin (ja anteeksi, jos ilmaisin itseäni epäselvästi, niin näissä nettikeskusteluissa helposti käy), että tässä ongelmana on nyt se, että näitä tiedotteita tulee vain toiselta puolelta, joka totta kai ajaa omaa asiaansa (ja tietty omaa asiaa pitääkin ajaa). Mutta siis minusta tässä mättää nimenomaan se, että asian taustoista ei oikein kukaan kerro mitään. Toki ongelmakysymyksenä lienee se, että mihin suuntaan hommaa viedään, mutta itselleni ainakin on vielä epäselvää, että mitkä ne suunnat sitten oikeasti ovat, ja mitä ne konkreettiset riidanalaiset asiat ovat!

Toivoisin tosiaan että osapuolet joko neuvottelisivat asian keskenään TAI sitten tultaisiin ihan reilusti julkisuuteen ja kerrottaisiin, miten asiat ovat. Se ei palvele mielestäni ketään, että toinen osapuoli julkaisee toista syyttäviä tiedotteita ja toinen taas vaikenee.

Mutta siinä mielessä olen "piilottelun" kannalla (toki nyt tilanne on mennyt niin pitkälle, että ymmärrän miksi EKS julkistaa asian, ei tuo yksipuolinen erottaminenkaan asiallista ole), että eivät nämä asiat julkisuudessakaan ratkea. Ja itseäni nyt lähinnä on ihmetyttänyt kun yhtäkkiä alkoi sähköpostiin tippua näitä EKS:n hallituksen tiedotteita, kun en ole juuri tuossa junnuseuratoiminnassa ollut mukana, enkä siis tiennyt oikein että mikä tässä on ongelmana, enkä usko olleeni ainoa.

Äh, nyt tuntuu etten saa oikein muotoiltua sitä, mitä ajattelen...
 

Aabe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja itseäni nyt lähinnä on ihmetyttänyt kun yhtäkkiä alkoi sähköpostiin tippua näitä EKS:n hallituksen tiedotteita

Hallitushan vaihtui täysin viime kaudella, ehkä heidän tiedoitustapa ja väylät ovat muuttuneet.

Ja siis syyt tähän koko tilanteeseen ovat varsin yksinkertaiset, raha ja jääaika. Ennen Espoon jäät on jaettu 4:n seuran kesken tasan, nykyään seuroja on kadonnut ja yhdistynyt ja tilanne on sekava. Jako on kutakuinkin EKS / EPS / Matinkylä. Seuraavaa en sitten allekirjoita, mutta olen kuullut sanottavan, että Blues haluaisi kaikki Espoon seurat allensa jotta saisivat sieltä taloudellista tukea toiminnalleen. Jos näin on, on Bluesin taloudellinen tilanne aika heikossa jamassa.

Summa summarum: EKS ei hyödy yhdistymisestä(kärjistetysti), ja se epäilee yhdistymisen TODELLISIA syitä, joten miksi se riskeeraisi.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ettei yhdistymisen takana olisi halu päästä rokottamaan vieläkin kovempia lisenssimaksuja vieläkin nuoremmilta junioreilta ja näiden vanhemmilta, jotta liigaseuran jatkuvat tappiot pienenisivät riittävästi?

En tiedä, mutta oma usko johonkin yhteisen hyvän etsimiseen on ton espoolaisen kiekkoilun suhteen aika vähissä.


edit: ai joku muukin oli pohdiskellut samaa. Itse en epäile ylläolevaa skenaariota hetkeäkään.
 

Taskukettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Veikkaus: EKS:n nykyhallitus haluaa pysyä vanhassa mallissa vaikka maailma ympärillä on muuttunut. Rohkeutta kokeilla puuttuu ja samalla ei tajuta että yksin ulkopuolella ei ole myöskään paljon jakoa.
Noh, monet perheet ovat jo tehneet omia valintojaan.

Tähän viittaukseen voi jokainen lukija päästä kärryille tutkimalla näiden kahden osapuolen verkkosivuja (joka ovat tosin hyvin kesken joukkueiden osalta, mutta eiköhän niistä silti kärryille pääse). Tuolla BJR:n sivuilla on aika iso setti joukkueita ja joidenkin perässä on jopa outoja kirjainmerkintöjä LV (ei varmaan ole tässä yhteydessä kyse Latviasta). Ei ne varmaan sinne ole ihan tyhjästä ilmestyneet.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Voisiko joku kertoa miten tämä tavoiteltu fuusio vaikuttaisi ihan käytännön tasolla vaikkapa 02-syntyneen EKS tai EPS junnuun ja hänen perheeseensä? Miten päivittäiset asiat muuttuisivat, jos EKS ja EPS itsenäisinä seuroina lakkaisivat olemasta?
Muuttuisivatko esimerkiksi treeniajat, treenipaikat, harrastamisen kustannukset, valmennuksen määrä ja laatu, pelimahdollisuudet tai mahdollisuudet vaikuttaa seuran toimintaan ja miten ne muuttuisivat?
 

Stonehenge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tuolla BJR:n sivuilla on aika iso setti joukkueita ja joidenkin perässä on jopa outoja kirjainmerkintöjä LV (ei varmaan ole tässä yhteydessä kyse Latviasta). Ei ne varmaan sinne ole ihan tyhjästä ilmestyneet.

Tämä LV tarkoittaa Laaksolahti - Leppävaara aluetta eli BJR:llä on tulevalla kaudella junnujoukkueet sekä Matinkylässä että Laaksolahti-Leppävaara alueella. Miksi näin? Koska monien EKSin junnujoukkueiden pelaajat ovat siirtyneet BJR:ään ja nyt ne toimivat LV alueella. Kun ei tapahtunut fuusiota niin moni vanhempi "äänesti" vaihtamalla seuraa.
 
Bluesilla on aina ollut se tilanne ettei junnujen kausimaksuista ole voinut jyvittää edustukselle rahaa koska kasvattajseurat ja Blues ovat olleet erillisiä tulosyksiköitä. Esimerkiksi Ässät ja Hifk saavat edustukselleen ruutikuivaa rahaa junnujen kausimaksuista. Veronmaksaja ei maksa näitä kuluja vaan pappa betalar. Kuka tämän pakkoliitoksen tai paremmin sanoen väkisinyhdistämisen takana sitten oikein on? Blues. Onko parempia ehdotuksia? Epäilen että eipä taida olla. Kasvattajaseuran palkkiotkin menevät muille tileille vaikka eipä noita NHL-pelimiehiä hirvittävästi ole pukannut. EJK ja Jäähonka ovat perinteisesti olleet kissa/koira-väleissä ja kun nämä seurat ovat nyt nipussa niin suurin este on poistunut ja muiden seurojen eli EPS:n ja EKS:n liittäminen selkeästi vahvimman eli Matinkylän kanssa, on seuraava etappi. Natinaa ja napinaa on tiedossa mutta vääjäämättä näin tulee käymään, siinä ei auta eroittamiset, lakituvat eivätkä mitkään muutkaan vastarannan kiisket.

Edut: jää nähtäväksi mutta jäänjako on kyllä avainasemassa koko tässä ruletissa. Ja jäänjako perustuu vanhaa seurojen väliseen jakosuhteeseen jolloin seurojen voimasuhteet olivat jotain muuta kuin tänäpäivänä. Mutta se on paskapuhetta että pikku Panulla olis helpompaa valita itselleen sopiva peli/harjoittelutaso. Sen valinnan tekee valmentaja (useimmiten ennemin ja varmasti myöhemmin) ja sitten ajellaan ristiin rastiin pitkin Espoota.

Espoossa on ollut ja varmaan tulee olemaankin per pelaaja eniten jääaikaa, loistavat puitteet, taloudellisesti erittäin vauras kaupunki, ja varakkaita vanhempia. Rahaa on mutta väärissä taskuissa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Esimerkiksi Ässät ja Hifk saavat edustukselleen ruutikuivaa rahaa junnujen kausimaksuista.
Ässät oy ja Ässät ry ovat eri puulaakia, tosin tietysti niin että ry omistaa oy:n. Muutenkin juniorien maksamat toimistomaksut on todella hyvin eritelty nykyään ja tietoa saadaan kysyttäessä. Enkä muutenkaan usko että viimeisten seitsemän vuoden aikana Ässien juniorit ovat rahoittaneet liigajoukkueen toimintaa. Pikemminkin päinvastoin.
 

Mahti

Jäsen
Junnujen maajoukkueleirit

Kohtuullisen hyvin Espoolaispoikiakin mukana.
2-5 Blues-poikaa/joukkue, sama määrä tulevaisuuden A-maajoukkueisiinkin tätä menoa ei ole mahdotonta....

Huomioitavaa on että Espoon "omat miehet" Saintula ja Ahokas ovat mukana U16-joukkueen rakentamisessa. Onko rima Espoolaispoikien mukaan ottamiseen normaalia korkeammalla? Tässä ikäluokassa pienin Espoolaisedustus, "vain" 2 Bluesista.

http://www.leijonat.fi/maajoukkueet/u16.html

http://www.leijonat.fi/maajoukkueet/u17/item/8053-alle-17-vuotiaiden-maajoukkue-ehdokkaat-jaaleirille-talla-joukkueella.html

http://www.leijonat.fi/maajoukkueet/u18/item/7995-u18-testileirille-talla-kokoonpanolla-matka-kohti-kotikisoja-alkaa.html

http://www.leijonat.fi/maajoukkueet/u20/item/8049-nuoret-leijonat-elokuussa-lake-placidiin-tassa-joukkue.html
 
Viimeksi muokattu:
Kuulin että 6 EKS:n joukkuetta (pelaajat/valmentajat) olisi omatoimisesti siirtynyt BlusJrs:n alle. Joukkueiden toiminta jatkuu silti Laaksolahdessa ja Lepuskissa.
Aikamoinen epäluottamuslause EKS:n johtoa kohtaan joka ilmeisesti käy uppoavan laivan kanssa oikeustaistelua viimeiseen mieheen...

Toivottavasti näillä kaikki menee nyt hyvin. Resursseista on jouduttu jo painimaan ja "huutolaisjoukkueiden" asemaa Matinkylän organisaatiossa vastaan on varmaan jo alunperin osattu varautua.
 

Mahti

Jäsen
Toivottavasti asiat ratkeavat ilman oikeudenkäyntejä ja kaikille löytyy järkevä
paikka harrastaa. Eks ei nyt vaikuta "voittajalta" tässä tilanteessa.

Hifkin junnusivuilla on mainittu nimeltä paljon Espoolaispoikia jotka ovat siirtyneet
naapurin palvelukseen. Varmastikin jokainen siirtyminen on harkittu ja kaikki tietenkin yksilötasolla tekevät ratkaisunsa, mutta silti, mielestäni Espoosta EI tarvitse nykypäivänä siirtyä (ainakaan kehityksen takia) minnekään.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hifkin junnusivuilla on mainittu nimeltä paljon Espoolaispoikia jotka ovat siirtyneet naapurin palvelukseen.

Ite jostain kuullut että noissa piireissä vaikuttaa yhä tyyppejä, jotka ovat aivan avoimesti IFK:n kannattajia. Vaikea uskoa että sellaisista lähtökohdista olisi kovin innoissaan edistämässä Bluesin alla tapahtuvaa toimintaa tai katsoa asioita ylipäätään laajemmin espoolaisnäkökulmasta.
 

Mahti

Jäsen
Ite jostain kuullut että noissa piireissä vaikuttaa yhä tyyppejä, jotka ovat aivan avoimesti IFK:n kannattajia. Vaikea uskoa että sellaisista lähtökohdista olisi kovin innoissaan edistämässä Bluesin alla tapahtuvaa toimintaa tai katsoa asioita ylipäätään laajemmin espoolaisnäkökulmasta.

No näinhän asian täytyy olla. Espoolaisseuran toiminnoissa alkaa näkymään mörköjä ja olemattomat asiat paisuvat liian suuriksi käsitellä kun fokus on naapuriseurassa. Kyllä kait harrastajat itse pystyisivät toimimaan Espoossa, mutta taitaa olla harrastajien vanhemmilla suurimmat "ongelmat"?
 

Enslaved

Jäsen
Ite jostain kuullut että noissa piireissä vaikuttaa yhä tyyppejä, jotka ovat aivan avoimesti IFK:n kannattajia. Vaikea uskoa että sellaisista lähtökohdista olisi kovin innoissaan edistämässä Bluesin alla tapahtuvaa toimintaa tai katsoa asioita ylipäätään laajemmin espoolaisnäkökulmasta.

Samoin sitten itse pelaajatkin tekevät samaa ihan avoimesti mikä on ehkä pienemmillä pojilla ihan ymmärrettävääkin. Mutta menee mun mielestä liian pitkälle, että loukkaantuneena oleva C2-ikäinen "Blues"-pelaaja tulee HIFK-tumput kädessä katsomaan oman joukkueen peliä. Valmentajien pitäisi puuttua tällaisiin asioihin. Kyseinen pelaaja onkin nykyään tumppujensa joukkueessa, että eiköhän se ole kaikkien kannalta paras näin. Pelaajaliikennettä on kuitenkin aina jonkun verran naapuriseurojen välillä.
 

Mahti

Jäsen
Samoin sitten itse pelaajatkin tekevät samaa ihan avoimesti mikä on ehkä pienemmillä pojilla ihan ymmärrettävääkin. Mutta menee mun mielestä liian pitkälle, että loukkaantuneena oleva C2-ikäinen "Blues"-pelaaja tulee HIFK-tumput kädessä katsomaan oman joukkueen peliä. Valmentajien pitäisi puuttua tällaisiin asioihin. Kyseinen pelaaja onkin nykyään tumppujensa joukkueessa, että eiköhän se ole kaikkien kannalta paras näin. Pelaajaliikennettä on kuitenkin aina jonkun verran naapuriseurojen välillä.

Hyvä että löytyi tumpuille oikea paikka!

Oka, osittain totta, mutta kuka lähtee peliajan perässä juoksemaan, saa kyllä juostakin. Kärkipoikien ei tietenkään kannata siirtyä, mutta suosittelisin kyllä muillekin että ensimmäiseksi yrittäisi ottaa/taistella omasta seurasta peliaikaa-ja paikkaa. Pelaajaliikennettä on aina ollut ja tulee olemaankin pääkaupunkiseudulla. Pointti onkin se ettei Espoolaisten tarvitse kehittyäkseen siirtyä pääkaupungin joukkueisiin.
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse en ymmärrä tätä intoilua Blues Juniors -organisaation suhteen ollenkaan. Minusta EKS:n uusi johto toimii rationaalisella tavalla, kun on lähtenyt kyseenalaistamaan koko uutta Bluesin junioriorganisaatiota.

BJ:n ympärillä leijuu vahva epätietoisuuden leima. Asioista -varsinkaan taloudesta- ei tiedoteta mitään. Miten toimintaan vaikuttaa Bluesin liigajoukkueen erittäin hapuileva talous? Mitä konkreettisia hyötyjä yksittäinen joukkue ja pelaaja saa siirtyessään EKS:n organisaatiosta BJ:n organisaatioon? Eipä taida kovin konkreettisia vastauksia olla kenelläkään antaa...

Noista HIFK -tumpuista puhuttaessa; muistelen hämärästi tämän EKS:n joukkueiden siirtämisessä BJ:n väreihin kunnostautuneen keulakuvan liikkuneen aikoinaan Laaksolahdessa useinkin naapuriseuran väreissä. Ehkä hän onkin vain kilpailijan masinoima desantti...
 
Jos joku ei pärjää Bluesissa eikä jaksa kilpailla peliajasta niin sehän on vain hyvä asia että ymmärtää omin neuvoin poistua esimerkiksi naapuriseuran vahvuuteen. Lahjakkaita junnuja joilla on sininen sydän löytyy omiin ja jopa muidenkin tarpeisiin. Turha vetää näistä mitään hätäisiä johtopäätöksiä.
 
Itse en ymmärrä tätä intoilua Blues Juniors -organisaation suhteen ollenkaan. Minusta EKS:n uusi johto toimii rationaalisella tavalla, kun on lähtenyt kyseenalaistamaan koko uutta Bluesin junioriorganisaatiota.

BJ:n ympärillä leijuu vahva epätietoisuuden leima. Asioista -varsinkaan taloudesta- ei tiedoteta mitään. Miten toimintaan vaikuttaa Bluesin liigajoukkueen erittäin hapuileva talous? Mitä konkreettisia hyötyjä yksittäinen joukkue ja pelaaja saa siirtyessään EKS:n organisaatiosta BJ:n organisaatioon? Eipä taida kovin konkreettisia vastauksia olla kenelläkään antaa...

Paljon ei vaatisi seurajohdolta tiedottaminen edes jollakin substanssilla. Uskon luominen tulevaisuuteen, että tästä jotakin tulee joskus, olisi sekin jo jotain. Ilmeisesti seurarahvas ei ole niin arvokasta, että tämä katsottaisiin sen arvoiseksi.

Oikeasti ihmettelen puheenjohtajan näkymättömyyttä tässä tilanteessa. Mistä tällainen puheenjohtaja tuli ja jäsenetkö valitsivat?

Noista HIFK -tumpuista puhuttaessa; muistelen hämärästi tämän EKS:n joukkueiden siirtämisessä BJ:n väreihin kunnostautuneen keulakuvan liikkuneen aikoinaan Laaksolahdessa useinkin naapuriseuran väreissä. Ehkä hän onkin vain kilpailijan masinoima desantti...

Myyräksi häntä Matinkartanontiellä kutsutaan. IFK-pipo muistetaan myös.
 
Eiköhän ole parempi antaa näille nuorille ihan vapaat kädet liikkua aivan vapaasti niihin porukoihin ja katsomoihin mihin ikänä he haluavat mennäkkin. Liiton säänöt määrittelevät heidän siirto-oikeutensa ja vanhemmat sitten siunaavat heidän loikat ja pomput, varsinkin jos on intoa kuskata ja rahaakin vielä löytyy. Me jokainen päätämme itse, missä ja miten vapaa-aikaamme käytämme. Jos se niin häiritsee teitä kaiken tietäviä ja osaavia niin miksette poista ko. jamppaa katsomosta? Ei taida löytyä laillista perustetta vai?

Espoo tuottaa valtavan määrän pelaajia eikä kaikille vain löydy mielekästä pelipaikkaa, varsinkin nyt kun Espoon junnuseurat pakkoliitetään Bluesin alle.
On aivan luonnollista että joka vuosi eri ikäluokista lähtee pelaajia muualle. Ja viho viimeiseksi, jollei Blues-edustuksesta löydy paikkaa niin pitäisikö hommat lopettaa vai lähteä muulle kun siitä vielä rahaakin saa?
 

Mahti

Jäsen
Jos joku ei pärjää Bluesissa eikä jaksa kilpailla peliajasta niin sehän on vain hyvä asia että ymmärtää omin neuvoin poistua esimerkiksi naapuriseuran vahvuuteen. Lahjakkaita junnuja joilla on sininen sydän löytyy omiin ja jopa muidenkin tarpeisiin. Turha vetää näistä mitään hätäisiä johtopäätöksiä.

Juuri näin, tästä on kyse. Omassa kaupungissa, omien kavereiden kanssa, omassa jengissä, omalla tavalla ja tasolla. Joukkueita ja tasoja löytyy kyllä Espoosta, kaikille jotka itse haluavat.

Vanhempien pelkotilat Blues juniorsia kohtaan, "pakkoliitokset" ja omalle kullanmurulle parempaa peliaikaa-selitykset ovat kaukaa haettuja, silloin kun puhutaan seurasiirroista. Se on selittelyä kun ei pärjätä omassa ryhmässä.

Totta, jokainen päättää missä viettää vapaa-aikansa, kenen kanssa ja mitä tehden. Usein poikien oma halu pelaamiseen ja harjoitteluun on kovempaa kuin äidin/isän pitkäjänteisyys odottaa lapselle peliaikaa. Hienon ja kestävän kehityksen mallin antavat lapsilleen, kun vähintään kerran/2 vuoteen vaihdetaan seuraa. Joukkueiden muut pelurit kyllä tietävät miksi joku poika siirretään toiseen ryhmään, ja muistavat sen aina, läpi elämänsä, vienosti hymyillen.

Tulevaisuudessa on mielenkiintoista seurata jokerijunnujen liikehdintää seuroista toisiin, miten tulee käymään esim jokereiden A-junnuille KHL-uutisen myötä? Espoolainen juniorikiekko tullee kiinnostamaan entistäkin enemmän? Ja tämä lupaa hyvää kiekkoilun kehitykselle kaupungissamme.
 
Erittäin ylevää ja hienoa tekstiä, kiitos siitä. Ja kiitos että se takapihan Panukin saa tulla mukaan kun on jo ehtinyt täyttä 12 v. Jääaikaa on ihan sama määrä kuin aiemminkin, joukkueiden määrä on enallaan (tai saataa jopa pienetä koska ikäluokat jatkossa on pienempiä) ja edelleenkin se samaisen Panun paikan näyttä se valkku eikä kukaan muu. Summa summarum, kaikki uudet maksajat ovat enemmän kuin tervetulleita. Ja Espoon kiekko menee ja tuleekin mennä kilpakiekon ehdoilla, räpistelijät ja höntsy porukat ovat saaneet ja saavat mitä muita jää. Jääajan jakaa kiekkoilun tyki ry. tai mikä sen nimi jatkossa onkaan eikä tälläkään rintamalla ole mitään uutta. Fyrkka finns ja Espoohan on rikas mutta jokuhan tässä haluaa lisää rahaa ja rutkasti.
 

Trick

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Toivottavasti asiat ratkeavat ilman oikeudenkäyntejä ja kaikille löytyy järkevä
paikka harrastaa. Eks ei nyt vaikuta "voittajalta" tässä tilanteessa.

Hifkin junnusivuilla on mainittu nimeltä paljon Espoolaispoikia jotka ovat siirtyneet
naapurin palvelukseen. Varmastikin jokainen siirtyminen on harkittu ja kaikki tietenkin yksilötasolla tekevät ratkaisunsa, mutta silti, mielestäni Espoosta EI tarvitse nykypäivänä siirtyä (ainakaan kehityksen takia) minnekään.

Otan kiinni tuohon kehittymiseen, miten pelaaja voi kehittyä jos Kiekkoilun Tuki ry:llä ei ole mahdollisuutta tarjota kaikille joukkueille tarpeeksi jääaikaa? Ja kuka määrää joukkueiden jäätarpeen? Osalle joukkueista on jo jaettu jäävuorot ja osa joukkueista odottaa mitä heille mahdollisesti jää? Joukkueita on yksistään BJ alla n.40 siihen lisäksi tytöt/naiset, ringette, EPS ja EKS. Kaaos on valmis! Se on selvää että Blues C:llä on tarpeeksi jääaikaa! ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös