ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Olen varmaan liian yksinkertainen, mutta itsellä loppuu mielikuvitus siinä, mitä Kiekko-Espoon olisi pitänyt tehdä toisin. BJR:ssä ei näytä olevan kykyä tosiasioiden tunnustamiseen, eikä ainakaan omien C-A -ikäisten juniorien etu näytä ohjaavan päätöksentekoa.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Käytännön ero on siinä, että toisessa malli on dynaaminen, eli jäänjako perustuu harrastajamääriin, jota tarkastellaan vuosittain. Se kenellä on enemmän harrastajia, saa enemmän jäätä.

Kiintiömallissa prosentit lyödään kiinni sopimuksessa, esim 40, 30, 30. Ja niissä pysytään olivat harrastajamäärät vuosittain mitä vain. Vuosittaista tarkastelua ei tällöin tehdä.

Kuten todettua molemmista malleista löytyy hyviä ja huonoja puolia. Seurojen välistä kilpailua pelaajista lienee käytetty esimerkkinä harrastajamäärään perustuvan malli huonoista puolista.

Kiintiömallin huonona puolena on taasen pidetty kilpailun puutetta.Toisin sanoen seuran toiminnan taso ei määritä sitä kuinka paljon junioreita seuraan voi/haluaa hakeutua, vaan ennemminkin seuroille pysyvästi allokoitu jäämäärä.

Ideologisesti joku voisi kärjistetysti sanoa että tässähän on kyseessä kamppailu ’markkinatalousmallin’ ja ’neuvostomallin’ välillä. Todellisuudessa asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen ja suoraviivainen, vaan siihen liittyy myös paljon seurojen välistä historiaa ja vanhoja pelkotiloja.
Kiintiömalli on kovin ongelmallinen, kun joukkueiden määrät ja treenimäärät tulevat kuitenkin vaihtelemaan. Itse asiassa vaikuttaa aika idioottimaiselta systeemiltä, mikäli se ei jousta edes kausien välillä. Luulisi tuolta löytyvän joku yhteistyömalli, millä nuo vuorot saisi jaettua enemmän tarpeen mukaan kuin jonkun logolle annetun kiintiön mukaisesti. No, Espoossa se ei varmaan nykyisin ole mahdollista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
EN löytänyt tuolta Karhu-Kissoja? Tosin olen huononäköinen ja lukihäiriöinen hetkittäin, ja Mestis seurojakaan en yhtä enempää tuolta oikein tahdo löytää.
Olet ihan oikeassa. Mutta ei Muukkonenkaan puhunut mitään A-junnujen SM-sarjasta, vaan kaikista suomalaisista kiekkoseuroista. Itse nostin vaan esille sellaisen esimerkin, jonka arvelin olevan junioreissa korkeimmalla tasolla ilman että seuralla olisi (merkittävää) edustuskiekkotoimintaa.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Nyt on Hirsokin puhunut: Espoossa kuohuu taas: Vaikeuksiin ajautunut Blues syyttää naapuriaan toteuttamiskelvottomasta yhteistyötarjouksesta − Kiekko-Espoon Kim Hirschovits vastaa nyt

Otteita:

"Viikko sitten nousi esiin, että hätä on aika suuri. Viikottain olen pyrkinyt aamusta iltaan kello 8−24 antamaan apua ja olemme saaneetkin luotua sellaisia rakenteita, että apu mahdollistuisi."

Yritystä siis ainakin on.​

"Homma ei ole nyt meidän (Kiekko-Espoo) käsissä, vaan Jarmo Muukkonen on ainoa, joka voi tehdä yhteistyötä. Toivon, että järki voittaisi."

Tulee jotenkin mieleen Brexit tästä jankkauksesta. Muukkosen medialausunnon jälkeen hän ei voi jatkaa BJR:ssä, mikäli Kiekko-Espoon apu kelpaa. En vaan näe tuota mahdollisena.​

"Teemme Kiekko-Espoon kanssa hyvää pohjaa niin edustus- kuin juniorikiekollekin. Isoimpia lähiaikojen tavoitteita on nostaa Espoo maltilla Mestikseen − niin, että talous ja urheilu kulkevat käsi kädessä. Lisäksi tärkeää on, että Espoon juniorikiekko yhdistyy ja juniorikiekko voi hyvin."

Tavoitteet ainakin selvillä. Hyvä näin. Tuo viimeinen virke varmaan monelle aukeaa siten, että loppuun lisätään "meidän alle", mutta itse näen tuon yhdistymisen tarkoittavan lähinnä tämän päättömän riitelyn loppumista.​
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Sijoitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä tämä aika ihmeelliseltä äpäröinniltä nyt tuolta Muukkosen suunnalta haiskahtaa. Saatavilla olevan tiedon valossa ei vaikuta olevan mitään järkeä olla suostumatta ehdotetusti Kiekko-Espoon kelkkaan. Egostako tuossa on lopulta kyse vai mistä?
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Kyllähän taas kerran keitellään aikamoista soppaa Espoossa. Mun faijalla on isompi Bemari kuin sun äidillä tms. nokittelua...tai mitä siellä oikein tapahtuu.

Pelaajien etua ja toiminnan laatua pitäisiä viedä eteenpäin.

Tilanne junnusarjoissa A - D1 korkeimmat sarjatasot:

A-jun. BJR SM-sarja ja Mestis / K-Espoo Mestis
B-jun. BJR SM-sarja ja Mestis / K-Espoo Suomi-sarja
C-jun. BJR SM-sarja 2 joukkuetta / K-Espoo Mestis
C2-jun. BJR AAA / K-Espoo AAA
D1-jun. BJR AAA 2 joukkuetta / K-Espoo AAA
 
"Wir lieben autos, Opel"

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän taas kerran keitellään aikamoista soppaa Espoossa. Mun faijalla on isompi Bemari kuin sun äidillä tms. nokittelua...tai mitä siellä oikein tapahtuu.

Pelaajien etua ja toiminnan laatua pitäisiä viedä eteenpäin.

Tilanne junnusarjoissa A - D1 korkeimmat sarjatasot:

A-jun. BJR SM-sarja ja Mestis / K-Espoo Mestis
B-jun. BJR SM-sarja ja Mestis / K-Espoo Suomi-sarja
C-jun. BJR SM-sarja 2 joukkuetta / K-Espoo Mestis
C2-jun. BJR AAA / K-Espoo AAA
D1-jun. BJR AAA 2 joukkuetta / K-Espoo AAA
Siis täh ! Blues Juniors on joka ikäryhmässä kovemmalla tasolla kuin Kiekko-Espoo ja sitten tullaan lakki kourassa anelemaan apua. Jos olisin Muukkonen eroaisin välittömästi.
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Olin eilen Blues naisten peliä menossa katsomaan ja olin mukana kun Muukkosen ja joku sen frendi keskusteli kahviossa. Ne oli ostanut KE logon tarjoushuutokaupalla konkurssiselvittäjältä. Muukkonen puhu, että kyselyjä logosta oli tehnyt useampikin taho. Ne halus pelastaa logon samoin kuin ne pelasti Blues logonkin. Hintaa se ei sanonut, mutta hinta ei ollu paha. Lisäksi se sano, että millä v.....un oikeudella EPS ja EKS perustivat Kiekko-Espoon heiltä mitään kyselemättä kun siitä ei ole kuin 5 vuotta kun yhteisesti sovittiin, että Kiekko-Espoo puretaan ja edustuskiekko siirretään Blues Juniorsiin. Sitten en ollut uskoa korviani. Pelastamisen lisäksi Muukkonen sano, että se on neuvotteluvaltti sitä vastaan, että Bluesia ei tuhota kuten EKS puheenjohtaja on julkisesti ilmoittanut ja neuvotteluvaltti ettei niiden tarvitse lopettaa 250 pelaajan ja 10 joukkueen pelaamista Blues Juniorsissa. En kuullut tarkkaan, mutta jotenkin se liittyi jäähallien jäihin.
Ollaanko nyt kuitenkin tulossa siihen, että EKS:n puheenjohtajan julkinen uhkaus BJR:n tuhoamisesta on toteutumassa? Saisikohan tuolla logolla vielä rahat A-junnuille one more year -tyyliin?

Pahoittelen lainaamista eri ketjusta ja hassuttelua vakavalla aiheella. Ja vilpittömän pahoillani olen niiden poikien puolesta, joilla on ensi kausi vaarassa. Tässä saagassa ei oikein mikään enää yllätä.

Mitä tulee taas siihen, että joku seura olisi parempi organisoimaan edustuskiekkoa kuin joku toinen, niin näin ei tietenkään ole. Seura ei ole itsessään mitään, vaan ne yksittäiset ihmiset ja toimijat tekevät sen seuran. Keskimäärin kun fiksuille ihmiselle antaa vastuun jostain asiasta, niin se hoidetaan tolkullisesti. Keskimäärin myös perseily seurassa ajaa fiksut ihmiset pois sen toiminnasta.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos Kiekko-Espoon suunnalta ei löydy tarvittavaa apua, niin pitäisikö soitella Helsingin suuntaan? Eikös siellä ollu aikaisemminkin jotain yhteistyö virittelyitä HIFK:n ja Bluesin junioreiden välillä, vai muistanko väärin?

Mutta ihan samaa mieltä, kuin muutkin täällä. Eli esille tulleiden tietojen valossa on kyllä vain ihmeteltävä, että millä henkseleillä Bluesin juniorit voivat mitään vaatia? Jos ovat nurin menossa, niin ottavat siitä köydestä kiinni mitä tarjotaan tai menevät nurin. Nurin meno ei voi palvella kenenkään etua, joten se ainoa järkevä vaihtoehto tuntuisi olevan avun ottaminen vastaan, avun tarjoajan ehdoilla. Tai löytyisikö Harjavallalta ylimääräisiä miljoonia, jos Bluesin juniorit siirtyisi pelaamaan MHL:ään?
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiks toi Blues Juniors ostnut sen viime vuonna konkkapesästä? Linkki IS:n uutiseen. Onko se sen jälkeen annettu Kiekko-Espoolle? Jos on niin miksi ne ei sitten käytä sitä?
Tämähän on loisto uutinen seuran A-junnuille, sarjakaudelle tarkoitetut varat käytettiin Kiekko-Espoon logon hankkimiseksi. ''Pakko oli ostaa kun halvalla sai, tai no ei se tainnut ihan halpa olla, onneksi Ami ei saanut sitä, kjäh kjäh''.
 
You are going to be get fucked, one way or in another - Vinny Gambini
Muukosella on just nyt todella heikot kortit, eikä bluffikaan taida enää auttaa. Ulostulo oli sen verran yksivärinen, että sillä hän ei saa edes säälipisteitä. Kiekko-Espoohan ei tarvitse tehdä tässä tilanteessa yhtään mitään mutta kuten on ilmi jo käynytkin, KE on osoittanut halukkuuttaan yhteistyöhön mutta ei pyyteettä. Nyt kun Muukkosella valuu sitä löysää ruskeaa jo polven tietämillä, hänellähän on onneksi useampikin vaihtoehto: 1. pelastaa ensin A ja myöhemmin koko seura. Tämän hän tekee a)sugerdayn rahoilla tai vanhemmat alkavat kaivaa kuvetta. Nuorten sarjassa kaikki Liiga-joukkueet maksavat Nuorten viulut, muiden osalta pappa betalar. 2. Antaa A:n mennä nurin ja siitä seuraa myös loppu koko BJR:lle. 3. saada BJR ja KE yhteen. Onko olemassa muita mahdollisuuksia, siis realistisia? Joku tilapäinen nahkapäätös voi kyllä pulpahtaa mutta se tulee sitten kyllä todella syvistä vesistä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jos on niin miksi ne ei sitten käytä sitä?
Kuten @Espoonmies tuossa jo totesi, sitä on käytetty kyllä. Mutta syy, miksi se ei ole edustusjoukkueen pääasiallisena logona paidassa on toivottavasti se, että Bluesin aikana nähty logovaihtelu jätettäisiin tällä kertaa tekemättä. Uusi logo on hieno ja muistuttaa sen verran paljon vanhaa, että ei ole mitään järkeä vaihtaa sitä melkein samaan vain sen takia, että se oli alkuperäinen logo. Sitten joskus kun talous on huipputikissä ja rahaa on kuin roskaa, vanha, perinteinen logo voidaan ottaa vaikka kolmospaidan muodossa käyttöön, mutta muuten en toivo että sitä laitetaan nykyisen tilalle enää koskaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Uusi logo on hieno ja muistuttaa sen verran paljon vanhaa, että ei ole mitään järkeä vaihtaa sitä melkein samaan vain sen takia, että se oli alkuperäinen logo.
Mä olen tosta taas täysin päinvastaista mieltä ja musta toi uusi logo on todella tylsä. Se vanha logo taas tuli itselle tutuksi 90-luvulla joten se herättää paljon enemmän tunteita kuin toi uusi muovinen. Toi vanha logo saattas antaa itselle fiiliksen että tää on se sama Kiekko-Espoo jonka liiga nousua oli aikoinaan todistamassa Nordiksella, kun taas tästä uudesta logosta itsellä on se fiilis että tää nykynen Kiekko-Espoo on vain uusi jengi jolla nyt sattuu olemaan sama nimi kuin sillä jengillä jota joskus intohimoisesti kannatin.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mä olen tosta taas täysin päinvastaista mieltä ja musta toi uusi logo on todella tylsä. Se vanha logo taas tuli itselle tutuksi 90-luvulla joten se herättää paljon enemmän tunteita kuin toi uusi muovinen. Toi vanha logo saattas antaa itselle fiiliksen että tää on se sama Kiekko-Espoo jonka liiga nousua oli aikoinaan todistamassa Nordiksella, kun taas tästä uudesta logosta itsellä on se fiilis että tää nykynen Kiekko-Espoo on vain uusi jengi jolla nyt sattuu olemaan sama nimi kuin sillä jengillä jota joskus intohimoisesti kannatin.
Itselläni on sama fiilis. Alkuperäisessä logossa olisi jotain erittäin symbolista tunteisiin vetoavaa lisäarvoa, kun taas tässä uudessa... ei ole sitä samaa. Turhankin yksinkertainen ja hieman halvan oloinen. Lisäksi hevosenkenkä jää mielestäni aavistuksen liian avonaiseksi sekä kruunu vähän "ei-espoolaiseksi" malliltaan.

Jos jotain tuunausta logoon kaipaisi, alkuperäisen värit voisivat kuitenkin olla selkeästi tummemmat - tumma sininen ja tummempi keltainen. Ilmeisesti tuota tummuuttakin on hieman viilattu jo eri vuosina "vanhan" Kiekko-Espoonkin aikoina, kun ihan noin vaaleaksi kuin esimerkiksi Wikipedian kuvassa en logoa omassa mielessäni muistanut.
 
Pitää kyllä arvostaa kanssakirjoittaja E:n antaumuksellista työtä kaikkien taidoiltaan vajavaisten, yritykseltään huikeiden espoolaispelaajien puolustajana.

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mun käsittääkseni ne oli ehtiny jo teetättää uuden logon ja ehkä paidatkin ennen kun saivat ostettua vanhan BJR:ltä. Eli se että eivät sitä logoa saaneet heti taitaa olla siihen merkittävä syy miksi käytetään uutta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mun käsittääkseni ne oli ehtiny jo teetättää uuden logon ja ehkä paidatkin ennen kun saivat ostettua vanhan BJR:ltä. Eli se että eivät sitä logoa saaneet heti taitaa olla siihen merkittävä syy miksi käytetään uutta.
Nimenomaan näin, vanha logo tuli käsittääkseni Kiekko-Espoon haltuun vasta kauden jo käynnistyttyä tai vähintään siinä vaiheessa kun uusi ilme ja logo oli jo julkistettu. Tästä syystä en näe mitään järkeä aloittaa logokikkailua, vaikka vanhalla olisikin enemmän nostalgia-arvoa.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Viime vuonna perinteinen logo oli haluttu. EU:n kupsahdettua logo meni huutokauppaan, jonka voitti BJR. BJR haki siirtoa nimiinsä 12.2.2018. ja logo siirtyi heille 3.4. Kiekko-Espoo puolestaan pääsi hakemaan siirtoa 23.5.ja siirtyminen tapahtui vasta 18.7. Näin tietää kertoa tavaramerkkirekisteri.

Muuten kannatan markkinataloushenkistä kilpailua, mutta olisihan se ollut hienoa jos BJR ja K-Espoo olisivat voineet tuolloin sopia, etteivät ainakaan keskenään kilpaile K-Espoon logosta. En toki tiedä, saiko tehdä vain yhden tarjouksen vai kuinka nämä menevät konkurssijuridiikan viidakossa.

Mainittakoon, että espoolaisen kiekon hellittämätön vartija Sasha Huttunen twiittailee junnujen edustusjoukkueiden olevan siirtymässä Kiekko-Espoolle.
 
Episode III: Revenge of the Sith (2016)
Episode IV: The New Hope (2018)

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mainittakoon, että espoolaisen kiekon hellittämätön vartija Sasha Huttunen twiittailee junnujen edustusjoukkueiden olevan siirtymässä Kiekko-Espoolle.
Toivottavasti tässä on perää... ja lopullisesti saisi nyt kentän yhdistettyä yhden projektin taakse. Voi olla, että kestävä sopu vaatii muutaman vuoden seesteistä aikaa rakentua, mutta se olisi käytännössä välttämätöntä, että kokonaisuudesta saisi toimivan.

Muistan aikanaan pikkujätkänä, että edustuksessa ja A-junnuissa pelasi paljon samoja pelaajia. Silloin Matinkylän hallilla tuli sekä divaria että A:n SM-sarjaa käytyä paljon katsomassa. Tämä olisi varmasti kyllä hyvä myös K-Espoon edustukselle, jos saisi A-junnuista kammettua tehokkaammin leveyttä kokoonpanoon. Kuitenkin A-junnujen huiput on huippuja myös Mestis-tasolla pelatessa - joten varmasti myös Suomi-sarjaan riittävän laadukasta leveyttä.
 
Pitää kyllä arvostaa kanssakirjoittaja E:n antaumuksellista työtä kaikkien taidoiltaan vajavaisten, yritykseltään huikeiden espoolaispelaajien puolustajana.

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Katsotaan sen yhdistymisen kanssa, kun menee näin pakkoraossa eikä vapaaehtoisesti...

Kun nämä juniorikuviot ovat olleet niin kovin hankalia loppuviimein varsin tuoreelle espoolaisen kiekkoilun seuraajalle, aloitin nyt viimein projektin lukea tämän koko ketjun läpi. Ensimmäisen kerran mitään erityisempää kränää kasvattajaseurojen välillä kommentoidaan vasta 2009 ketjun päästyä jo kuuden vuoden kunnioitettavaan ikään. Sen jälkeen sitten alkaakin tunteet kuumeta. Muuten mukavaa ajanvietettä, heti ensimmäisellä sivulla kommentoidaan erään HIFK:n sittemmin meillekin tutun ja aiemmin tällä viikolla pelaajauransa lopettaneen pelaajan alkukankeutta juniorisarjoista siirtymisen jälkeen.
 
Episode III: Revenge of the Sith (2016)
Episode IV: The New Hope (2018)

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Mainittakoon, että espoolaisen kiekon hellittämätön vartija Sasha Huttunen twiittailee junnujen edustusjoukkueiden olevan siirtymässä Kiekko-Espoolle.
Jaahas. Minkähänlainen kompromissi tässä on syntymässä? Miten käy Muukkosen?

Sitten se iso kysymys, onko Kiekko-Espoon pinkka niin paksu, että pysyvät auttamaan junnuja? Toivottavasti ei velkarahalla.

Parhaassa tapauksessa homma voi nyt lähteä kunnolla liitoon, vaikka kyräilyä varmaan on vielä tämän jälkeenkin.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Tämä on oikeasti ihan todella hyvä juttu edustuskiekon kannalta - mikäli se ei rasita nuoren seuran taloutta liikaa. A-junnuista pitäisi kaiken järjen mukaan saada jengiä paikkaamaan poissaolijoita ja muutenkin ihan päteviä pelaajia tarvittaessa. A-junnuille Suomi-sarjakin antaa kuitenkin uutta kokemusta, vaikkeivät pidemmät stintit välttämättä pelaajia hyödyntäisikään.

Varmaan taas saa jonkun verran jossain joessa virrata tosin vettä, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä jos tuo yhdistyminen tapahtuu. Itse näen sen kuitenkin pakollisena jos/kun Kiekko-Espoo tähyää tosissaan takaisin huipputasolle.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Sijoitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mainittakoon, että espoolaisen kiekon hellittämätön vartija Sasha Huttunen twiittailee junnujen edustusjoukkueiden olevan siirtymässä Kiekko-Espoolle.
Pidetään peukkuja, tämä olisi ainoa nähtävissä oleva fiksu tie eteenpäin. Toivottavasti samalla tapahtuisi myös mahdollisesti tarvittavia henkilöstö- tai asennemuutoksia, jotta kasvanut organisaatio tosiaan puhaltaisi yhteen hiileen. All in all, kyllä mä tähän hyvin toiveikkaasti suhtaudun.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HIFK - KalPa
 • 1.67
 • 4.70
 • 4.00
Ilves - HPK
 • 1.41
 • 5.80
 • 5.50
Pelicans - Jukurit
 • 1.60
 • 4.80
 • 4.35
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy