KHL:n varmistuneet siirrot

  • 241 352
  • 743
Tavallaan aika mielenkiintoista, jos Burmistrov ja Tikhonov näin keskinkertaisen KHL-kauden jälkeen saavat yksisuuntaiset diilit NHL:ään. Tikhonov ei mahtunut pleijareissa läheskään aina edes SKA:n pelaavaan kokoonpanoon ja Burmistrov myös pelasi erittäin vaatimattomasti pudotuspeleissä tehden vain neljä tehopistettä 17 ottelussa.

Tai no, saihan Miettisen Anakin vielä hyvän sopparin änäriin sen jälkeen, kun oli käynyt KHL:ssä floppaamassa. Että ei kai tässä sinänsä mitään uutta ja yllättävää olisi. Tällä palstalla on höpisty paljon siitä, ettei monillakaan KHL-tähdillä olisi asiaa NHL:ssä vakiorooliin, mutta nyt näköjään tuntuu hyvinkin kelpaavan vähän vaatimattomampikin KHL-peluri.
Riippuu ihan kuinka paljon laitetaan painoarvoa viimisen kauden näytöille. Silloin kun Kovalchuk tuli KHL:ään, niin hehkutettiin, että nyt on sarjaan saatu yksi NHL:n parhaista pelaajista. Moni toki unohi, että ei ollut NHL:ssä viimisellä kaudella kummoinen ja löyty pistepörssistä yllättävän alhaalta. Molemmilla mainitsimilla pelaajilla kausi oli heikko, mutta ei se välttämättä kerro koko kuvaa. Burmistrov on vielä nuori ja eka kausi Kazanissa oli erittäin hyvä, josta palkinnoksi valittiin maajoukkueeseen ja voitti MM-kisoissa kultaa. Joku seura voi luottaa siihen, että voi vielä kehittyä. Tikonov on erittäin monipuolinen pelaaja, ja varmaan kelpaisi jollekin, koska voi pelata laidassa ja keskellä puolustavassa roolissa tai välillä jopa koittaa vähän hyökkäävässä roolissa. Lisäksi kyllä Tikhonovilla meriittejä löytyy myös. Oli 2013 KHL:n pudotuspelien pistepörssin kakkonen ja 2014 MM-kisojen paras hyökkääjä ja voitti pistepörssin.
 

Nick Neim

Jäsen
Tällä palstalla on höpisty paljon siitä, ettei monillakaan KHL-tähdillä olisi asiaa NHL:ssä vakiorooliin, mutta nyt näköjään tuntuu hyvinkin kelpaavan vähän vaatimattomampikin KHL-peluri.

Siihen on ihan looginen syy, ja ainakin osittain se johtuu joukkueiden palkkakatoista. Siellä monella alkaa pian tekemään tiukkaa mahtua capin alle kun se ei (ainakin osan joukkueiden odotusten mukaisesti) nousekaan, ja varmasti kelvolliset ja suht edulliset venäläispelaajat kelpaavat paremmin kuin hyvin kun halvalla saa. Esimerkiksi Panarin oli loistava haku Chicagolta tuolla hinnalla, jota Chicago hänelle kaudesta maksaa. Toisaalta ihmetyttää, että Panarin suostui kotimaastaan lähtemään noin halvalla, ja ihmeen paljon huhuja löytyy muistakin venäläispelaajista, puhumattakaan jostain kolmekymppisestä Medvedevistä.
 

faro

Jäsen
Toisaalta ihmetyttää, että Panarin suostui kotimaastaan lähtemään noin halvalla...
Jostain luin, että Panarinille on kirjattu sopimukseensa jättimäiset bonukset. Puhuttiin jostain 2.5 miljoonasta dollarista, jotka mies sitten voi saada kaiken mennessä nappiin.

Eikös myös jossain ollut juttua, että Panarin palaa SKA:han, jos ei pääse pelaamaan ylhäällä(?). Sinäällään siis ihan kokeilemisen arvoinen diili Panarinin kannalta, koska kaiken mennessä nappiin vain taivas on rajana ja toisaalta kaiken mennessä penkin alle odottaa SKA-pesti takataskussa. Low risk, high reward - sekä Panarinin että Chicagon kannalta.
 

Nick Neim

Jäsen
Jostain luin, että Panarinille on kirjattu sopimukseensa jättimäiset bonukset. Puhuttiin jostain 2.5 miljoonasta dollarista, jotka mies sitten voi saada kaiken mennessä nappiin.

Eikös myös jossain ollut juttua, että Panarin palaa SKA:han, jos ei pääse pelaamaan ylhäällä(?). Sinäällään siis ihan kokeilemisen arvoinen diili Panarinin kannalta, koska kaiken mennessä nappiin vain taivas on rajana ja toisaalta kaiken mennessä penkin alle odottaa SKA-pesti takataskussa. Low risk, high reward - sekä Panarinin että Chicagon kannalta.

Muistan myös jotain juttua tuosta allekirjoitusbonuksesta lukeneeni, mutta sitä ei kai ole varmistettu? No joka tapauksessa on selvää, että ilmaiseksi ei nimeään soppariin kirjoittanut, joten onhan tuo siinä mielessä ihan houkutteleva paketti.

Toki tutussa ympäristössä olisi varmasti saanut vähintään saman liksan, mutta tuollaisella riskittömällä sopparilla varmaan ihan mielellään lähtee kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikkaan. Kuten sanoit, kummallekin ihan hyvä ja siinä mielessä riskitön soppari. Ehkä siinä ei loppujen lopuksi ole niin ihmeellistä kun alkuun ajattelin.
 

faro

Jäsen
KHL:n ehkäpä paras puolustaja Nikita Zaitsev jatkaa ensi kaudella TsSKA:ssa. Zaitseviahan on huhuiltu myös NHL:ään, mutta mies itse kiisti nämä puheet ja sanoi, että pelaa ensi kaudella TsSKA:ssa.
 
Tällä palstalla on höpisty paljon siitä, ettei monillakaan KHL-tähdillä olisi asiaa NHL:ssä vakiorooliin, mutta nyt näköjään tuntuu hyvinkin kelpaavan vähän vaatimattomampikin KHL-peluri.

Katsotaan kuinka monella lopulta sinne on asiaa. Huhuja on paljon, mutta sopimuksia vähän.
 
Hyvä veto varmastikin, sillä palkka on hulppeat 3 miljoonaa dollaria. Toki saman summan Medvedev olisi varmaan saanut myös Kazanistakin, mutta kai tämä on miehelle sitten se viimeinen mahdollisuus koittaa siipiään maailman parhaassa jääkiekkosarjassa, joten se hänelle suotakoon.

Veikkaanpa, että nykyisellä ruplan kurssilla Medvedev ei pääse tuollaisiin 3 miljoonan dollarin vuosiansioihin. Tai siis ei olisi päässyt Kazanissa. En oikein keksi muuta syytä miksi Medvedev tuossa iässä lähtee ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan. Tai ainakin rahan täytyy olla yksi iso tekijä.
 

faro

Jäsen
Veikkaanpa, että nykyisellä ruplan kurssilla Medvedev ei pääse tuollaisiin 3 miljoonan dollarin vuosiansioihin. Tai siis ei olisi päässyt Kazanissa.
Voihan se toki näin olla, vaikkakin Venäjän keveämpi verotus mahdollistaa pienemmänkin bruttopsopimuksen. Medvedev on kuitenkin ihan kirkkainta eliittiä niin KHL:ssä kuin Euroopassakin ja kirkkain eliitti saa kyllä vieläkin Venäjällä useita miljoonia. Vaikkakin ruplan kurssi on mitä on. Voihan se toki olla, että Kazan ei sitten syystä tai toisesta saanut tehtyä jatkoa Medvedevin kanssa, vaikka onkin yksi KHL:n suurista. Se nyt on selvää, että kyllä Kazanilla tuo 3 miljoonaa dollaria olisi laittaa pöytään, jos tarpeeksi halua löytyisi, sillä ko. seura on TsSKA:n ja SKA:n kanssa budjettivertailussa top kolmosessa.
En oikein keksi muuta syytä miksi Medvedev tuossa iässä lähtee ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan. Tai ainakin rahan täytyy olla yksi iso tekijä.
Tuskinpa europelaajille kovin usein sattuu tipahtelemaan eteen yksisuuntaisia kolmen miljoonan dollarin arvoisia sopimuksia NHL:ään. Tai no, mistäpä sitä tietää.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Katsotaan kuinka monella lopulta sinne on asiaa. Huhuja on paljon, mutta sopimuksia vähän.

Niinpä. Kun Jesse Niinimäki tai Max Wärn tekee sopimuksen Venäjälle se ei kerro mitään KHL:n tai liigan tasosta. Kun kaksi jotain tusinajannua Venäjältä tekee saman NHL:ään se kertookin yhtäkkiä jotain sarjojen tasosta. Maailma on erilainen erkun silmin.
 

faro

Jäsen
Igor Ozhiganov, Sibir Novosobirsk ---> TsSKA Moskova
Dimitri Kugryshev, Sibir Novodibirsk ---> TsSKA Moskova

TsSKA siis ryösti kaksi huippupelaajaa Sibiristä, jonka pajatso nyt siis tyjenee entisestään. Vaikeat ajat on näillä näkymin tiedossa Sibirillä ensi kaudella. Nyt on lähtenyt jo ainakin Hersley, Enlund, Koskiranta, Ozhiganov ja Kugryshev. Jostain pitäisi saada saman tason pelimiehiä tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ruotsia MM-kisoissa edustanut keskushyökkääjä Mattias Sjögren siirtyy Linköpingistä Kazaniin.

Sergei Plotnikovin sopimus Lokomotiv Jaroslavin kanssa on purettu. Plotnikov lähtenee NHL:ään.

Mainitaan vielä, että Jugran takalinjoilla 20 tehopistettä viime kaudella tehnyt puolustaja Andrei Sergejev siirtyy SKA Pietarin riveihin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Luotettava kahden suunnan sentteri Sergei Soin siirtyy Moskovan Dynamosta Ufaan. Soin on kärsinyt vammoista viime vuosina, mutta miehen tasosta kertoo se, että hänet nimettiin Sotshin olympiajoukkueeseen, toki hän loukkaantumisen takia ei olympialaisiin päässyt osallistumaan.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Ceska Televize uutisoi Vladimir Sobotkan tehneen kolmen vuoden jatkosopimuksen Omskin kanssa. Sopimuksessa on mahdollisuus jokaisen vuoden jälkeen siirtyä takaisin NHL:aan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tshekkihyökkääjä Robert Kousal teki yhden vuoden sopimuksen Metallurg Novokuznetskin kanssa. Viime kauden Kousal pelasi Vitjaz Podolskin riveissä.
 

Nimi Muutettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Eliteprospects tiesi kertoa, että Jugra on hankkinut tänään Igor Volkovin ja Yakov Seleznyovin. Volkov tulee seuraan Cska:sta ja Seleznyov Viyazista.

Lisäksi Vityazin parin vuoden takainen ykkösvahti, hyvin kankeasta ja epäortodoksisesta torjuntatyylistä tunnettu Ivan Lisutin siirtyy Torpedoon.

Edit: Pakko vielä ottaa kantaa tuohon Kousalin siirtoon Kuznyan riveihin. Mies varmaan lähtee hakemaan isompaa roolia pienemmästä seurasta, mutta itse olen aika skeptinen sen onnistumisen suhteen. Tulee vähän mieleen Tomas Rachunekin esiintymiset eteläsiperialaisten paidasta viime kaudella. Tuo seikkailuhan päättyi potkuihin neljäntoista pelin jälkeen kun tehoja oli 1+1. Kousalin etuna on tietysti se, että KHL kokemusta on jo kahdelta kaudelta ja on jo jollain tavalla osoittanut "tasonsa" isossa liigassa. Ketjukaverien taso ei siirron myötä isosti parane, joten edellytykset uuden askeleen ottamiseen ei ole helpot. Kuznya on viime kausilla tullut tunnetuksi tasaisesta peluutuksesta, joten Kousalin on kyllä pystyttävä käyttämään näytönpaikkansa jo kauden alussa.

Siirron myötä eksyin katselemaan tuota Kuznyan rosteria tarkemmin ja pisti silmääni että Tsekkiläisvahti Filip Novotny on tehnyt sopimuksen seuran kanssa. Edelliskaudella mies vartioi maalia Sparta Prahan riveissä.

Joukkueen maalivahtihierarkia on ollut aika tuulinen viime kausilla. Viime kaudella maalilla aloitti huippulupaava Ilya Sorokin, joka kuitenkin tuli syrjäytetyksi Rafael Khakimovin toimesta kauden puolivälissä. Sorokin siirtyi kesken kauden CSKA:n riveihin rahaa vastaan ja Khakimov vaihtoi Ufaan nyt kesällä. Joukkueen lähihistorian paras vahti on ollut Teemu Lassila, joka oli viedä joukkueen jopa playoffeihin jokunen vuosi takaperin.

Novotny on siis kovan paikan edessä. Ainoa vahti Lassilan jälkeen joka on voinut pitää lähtökohtaisen ykkösmaalivahdin paikkansa on Niko Hovinen, joka toissavuonna pelasi itselleen Novokuznetskilaisten riveissä siirron Admiraliin jo ennen kauden puoliväliä. Sen jälkeen Ykkösvahti on ollut Sorokin ja hänen jälkeensä Khakimov, nyt siis Novotny.

Sanomattakin on selvää että Novotny on pikkuseurassa paljon vartijana ja häneen lasketaankin varmasti kovat odotukset. Kun miehen taakse katsoo niin menestyksen kannalta Novotnyn on pakko onnistua. Takana on kohtuullisen lupaava, lähtökohtainen kakkosvahti Andrei Kareyev, joka sai viime vuonna vyölleen muutaman pelin. Lisäksi remmissä roikkuu Nikita Lozhkin, joka oli Hovisen kaudella lähtökohtainen kakkosvahti ja onnistuikin tuolloin ihan kohtuullisesti. Viime kausi taas oli mieheltä aivan umpisurkea eikä muistaakseni pelannut yhtään peliä alusta loppuun. Hän ei tule pelaamaan KHL:ssä enää kauaa ja onkin tasoonsa nähden aivan väärässä sarjassa.

Saas nähdä miten tsekkien käy!
 
Viimeksi muokattu:

faro

Jäsen
Ufa on hankkinut TsSKA:lta Nikolai Prohorkinin ja Andreas Enqvistin KHL-oikeudet. Kyse on siis vain oikeuksista, joten edellä mainittujen pelaajien pelaaminen Ufassa on kaikkea muuta kuin varmaa. Vastineeksi TsSKA sai hyvän tason KHL-puolustaja Alexander Kutuzovin, jolla on vuoden sopimus moskovalaisseuran kanssa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Suomestakin tuttu jättiläispuolustaja Kristian Kudroc on toipunut vakavasta loukkaantumisestaan takaisin pelikuntoon, ja tekee paluun KHL-kaukaloihin Metallurg Novokuznetskin paidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös