Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

KHL:n huhuketju

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana wunderveba, 17.04.2014 klo 23.53.

 1. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Ei tosiaan mikään sexiwau seura. Lieneekö seura lähellä konkkaa vai mikä on. Vai saisiko divariseura herkemmin luvan lähtä koheloon ku AIK taidettii torppaa Ruotsin jääkiekkoliiton toimesta.
   
 2. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Käytännössä joukkue tarvitsisi Ruotsin jääkiekkoliiton ja sen sarjan muiden joukkueiden hyväksynnän jossa se pelaa saadakseen kansainväliseltä jääkiekkoliitolta luvan siirtyä toisen maan jääkiekkoliiton alaiseen sarjaan. Jossain vaiheessa oli juttua, että kaikkein helpoin rekryttävä KHL:lle olisi joku Ruotsin divarin seura joka roikkuu SHL:n ja divarin välillä. Osittain tämän vuoksi SHL laajentui juuri kahdella seuralla, jotta tällaisia seuroja olisi vähemmän. Ilmeisesti ainakin Malmössä oli ollut kiinnostusta KHL:n suuntaan koska divarissa pelatessa uudehkon ja iso hallin täyttöaste ei ollut tarpeeksi hyvä, mutta täksi kaudeksi joukkue nousi SHL:ään.
   
 3. Artyukhin Jäsen

  Lainaus:
  @The Original Jags, onko tästä kuulunut sen enempää?
   
 4. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Liittohan tosiaan torppasi aiemmat yritykset, kun esimerkiksi Malmölla oli kiinnostusta. Vielä helmikuussa Ruotsin liiton puheenjohtaja kertoi Harkimon yrittävän kovasti saada ruotsalaisia mukaan, mutta he haluavat odotella rauhassa pari vuotta ja katsoa miten Jokereilla menee pidemmällä tähtäimellä KHL:ssä. Mutta kesällä liitto sai uuden puheenjohtajan ja sen jälkeen alkoi taas huhut ruotsalaisseuran liittymisestä, joten en tiedä olisiko uudella puheenjohtajalla sitten erilainen näkemys asiasta.

  Tulin tähän ketjuun juuri katsomaan olisiko täällä huhuja mistä seurasta on kyse. Pelkona on, että KHL vie jonkun SHL:n mielenkiintoisimmista seuroista, mutta hyvältähän tämä kuulostaa.
   
 5. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Eiköhän ainoa tapa saada seura Ruotsista ole ottaa joku konkurssikypsä oligarkin haltuun. Vaikea uskoa että Ruotsalaisella (tai milää lie muulla kuin oligarkki) omistuspohjalla kukaan lähtee KHL:ään.
   
 6. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  En ole kuullut tästä viime pävien aikana mitään lisää.
   
 7. Artyukhin Jäsen

  Nazarov ilmeisesti menossa takaisin Barysin penkin taakse, siellä onkin jo kaaos täydessä vauhdissa.
   
 8. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Jonas Enlundia huhutaan Jokereihin tai SKA:han (allhockey.ru)
   
 9. Memotuss Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
  Lainaus:
  Jos pitäs arvailla niin ei ainakaan Jokereihin tule. Toisaalta SKA:ssa alkaa olemaan hyökkäysosasto sellaista että sinne on vähän tunkua. Oiskohan 1,5v sopparia Enlundille tulossa Jokerien suunnalta? Toisaalta verot, verot ja verot.
   
 10. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Kivitalon kokoista (197 cm) ja 20-vuotiasta Sotshin puolustajaa Zijat Paiginia ollaan viemässä ensi kaudeksi takaisin Kazaniin. Kazan lainasi hänet Sotshiin jotta poika saisi enemmän jääaikaa. Viime peleissä Paigin on ollut joukkueensa paras puolustaja, esim. tänään Paigin teki tehot 1+1 ottelussa Sibiriä vastaan jonka Sotshi voitti 3-2. Paigin on ollut Sotshissa niin hyvä, että Kazan haluaa hänet takaisin ensi kaudeksi. Paigin on tehnyt 22 ottelussa tehot 5+11=16 eli poika on ollut todella hyvä hyökkäyspäässä, ja todellinen järkäle myös oman maalin edustalla.

  Paigin on malliesimerkki kaikille muille nuorille venäläisille, miksi kannattaa jäädä Venäjälle pelaamaan kunnes saavuttaa täyden mittansa jääkiekkoilijana. Nuorempana Paigin ei ollut ikäluokkansa parhaimmistoa, mutta on tehnyt kovaa nousua parina viime vuonna. Monet saattavat muistaa Paiginin myös viime vuoden nuorten MM-kisoista, joissa Paigin oli hopea-Venäjän paras puolustaja.

  En ihmettelisi jos Paigin olisi jo ohittanut pelaajana saman ikäisen ja -kokoisen Nikita Zadorovin, joka pelaa Coloradon organisaatiossa. Kaksi vuotta sitten Zadorov oli kuuma nimi ja "varma tuleva tähti", kun taas kukaan ei ollut kuullut Paiginista mitään. Ja olihan Zadorov selvästi Paiginia lahjakkaampi pelaaja (ja on sitä edelleen), mutta Zadorovin kehitys tyssäsi kokonaan Kanadan junioriliigassa. Tällä hetkellä hän pelaa Coloradon farmissa.

  Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Venäjälle kehittymään jäänyt vähemmän lahjakas pelaaja ohittaa Kanadaan siirtyneen suuremman lahjakkuuden.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2015 klo 01.33
 11. Osk- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals
  Myös joissain keskusteluissa on huhuttu Andrei Svechnikovin (Yevgeni Svechnikovin pikkuveli) siirtyvän Pohjois-Amerikan junnusarjoihin. Kyseessä on ehkä lupaavin venäläispelaaja Ovechkinin ja Malkinin jälkeen. Ainakin näin olen saanut lukea.
   
 12. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Näin tulee todennäköisesti tapahtumaa. Ja samalla se mitä todennäköisimmin tarkoittaa sitä, että uudesta Malkinista/Fedorovista tulee uusi Mihail Grigorenko.

  Grigorenkosta puhuttiin myös uutena Malkinina kun hän pelasi ZSKA:n junnuissa ja oli ikäluokkansa selvästi lahjakkain pelaaja Venäjällä. Lahjakkaampi kuin esim. pari vuotta vanhempi Jevgeni Kuznetsov. Sitten hän lähti Kanadaan, ja hänelle kävi kuten kävi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2015 klo 01.46
 13. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Mainitaan vielä Paiginin peliaika Sibiriä vastaan: 23:22 joka oli selvästi eniten joukkueensa pelaajista. Seuraavaksi eniten pelannut Sotshin puolustaja Janne Jalasvaara pelasi 17:50

  Juuri nyt Paigin on yksi sarjan parhaita puolustajia ja pelaajia.
   
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Sää se jaksat joka kerta jauhaa tätä samaa juttua. Siellä on meinaan varsin monta esimerkkiä pelaajista joista olisi tullut ovechkineja jos olisivat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan ajoissa. Nämä jäivät Venäjällä ja heistä ei koskaan tullut mitään. Laitetaan nyt vielä pari esimerkkiä. Sergei Anshakov teki junnujen kisoissa samat tehot kuin Alex Ovechkin. Seuraavalla kaudella Venäjällä 9 maalia ja 12 pistettä ja sen jälkeen olikin pelkkää alamäkeä 20-vuotiaasta eteenpäin. Tai sitten Ruslan Shafikov. Nuorten kisoissa Venäjän pisteykkönen ja sen jälkeen Venäjällä 31 otteluun 18 pistettä. Ja hänelläkin se oli sitten uran paras kausi suoritettuna siinä 20-vuotiaana.

  Vancouverin varausten osalta voi sanoa, että Vancouver ei ole juurikaan pilannut yhtään venäläistä lupausta, kun lähes kaikki ovat pääsääntöisesti tuhonneet uransa Venäjällä. Ilja Kablukov, Sergei Shirokov, Sergei Topol, Denis Grot, Ilja Krikunov, Evgeny Gladskikh, Konstantin Mikhailov, Pavel Duma... tuossa noita 2000-vuodesta eteenpäin varattuja venäläisiä Vancouverin toimesta ja Shirokov taisi tulla nuorimpana Pohjois-Amerikkaan 23-vuotiaana, joten ketään noista ei pilattu Atlantin takana. Ihan itse jäivät Venäjälle "kehittymään" ja hienostihan se sitten sujuikin.
   
 15. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Ketään noista pelaajista ei pidetty 16-18 vuotiaana sellaisena lupauksena, josta olisi odotettu jotain isoa tähteä. Yksikään heistä ei myöskään tainnut olla ensimmäisen kierroksen varaus NHL:ssä.

  Mainitsemasi pelaajat eivät millään käy esimerkiksi siitä, että pelaaja olisi "tuhonnut" uransa jäämällä pelaamaan Venäjälle. Ne venäläiset superlahjakkuudet jotka ovat jääneet kotimaahan kehittymään ovat myös yleensä lyöneet itsensä läpi, kun taas ne venäläiset superlahjakkuudet jotka ovat siirtyneet Kanadan junioriliigoihin ovat pääsääntöisesti myöhemmin flopanneet urallaan.

  Mihail Grigorenkon ja Nail Jakupovin piti olla lahjakkaampia pelaajia kuin Jevgeni Kuznetsovin ja Vladimir Tarasenkon. Kuinka kävi?

  Pienikokoista Artemi Panarinia ei koskaan varattu NHL:ään ja hän jäi Venäjälle kehittymään. Pelaajatyypiltään hyvin samanlainen Aleksandr Hohlatshev puolestaan lähti Kanadan juniorliigoihin "kehittymään" jo 17-vuotiaana. Huomaa että Hohlatshev varattiin NHL:ään jo toisella kierroksella siinä missä Panarinia ei varattu ollenkaan, eli kykyjenetsijöiden mielestä Hohlatshevin NHL-potentiaali oli Panarinia paljon parempi. Tällä hetkellä Hohlatshev kyntää AHL:ssä siinä missä Panarin on tulokaskaudellaan tähti NHL:ssä.

  Jevgeni Svetshnikovia pidettiin 96-ikäluokan parhaana hyökkääjänä Venäjällä. Svetshnikovilla on nyt menossa toinen kausi Kanadan junioreissa, missä hän on iskenyt tehoja hyvään malliin. Mutta meneillään oleva nuorten MM-turnaus on osoittanut, ettei Svetshnikov osaa enää pelata jääkiekkoa. Ne taidot jotka tekivät hänestä joskus ikäluokkansa lahjakkaimman pelaajan Venäjällä ovat vain kadonneet jonnekin. Svetshnikov on ollut Venäjän joukkueen huonoin hyökkääjä turnauksessa, vaikka hänen pitäisi olla tämän joukkueen johtava hyökkääjä.

  Svetshnikovin kanssa saman ikäiset Lokomotivin hyökkääjät Jegor Korshkov ja Pavel Kraskovski ovat olleet Venäjän kaksi parasta hyökkääjää tässä turnauksessa. Näistä pojista tuskin kukaan oli kuullut mitään vielä vuosi tai pari sitten, mutta he nousivat Lokomotivin MHL-joukkueesta miesten KHL-joukkueeseen, ja kehitystä on tapahtunut paljon. Esim. ottelussa Suomea vastaan Kraskovski ja Korshkov olivat erittäin hyviä, siinä missä Svetshnikov vaelteli varjojen mailla.

  Otetaan vielä Nikita Zadorovin esimerkki. ZSKA:n junnuissa hänestä puhuttiin tulevana suurpuolustajana. Kenties jopa Venäjän Zdeno Charana. Hänellä piti olla kaikki ominaisuudet nousta suurpuolustajien joukkoon. No, näin ei koskaan käynyt. Zadorov siirtyi Kanadan junioriliigoihin 17-vuotiaana ja kehitys tyssäsi siihen.

  KHL:ssä pelaa tällä hetkellä pelaajatyypiltään paljon Zadorovia muistuttava Zijat Paigin. Paigin on noussut huipulle melkein täydestä tuntemattomuudesta tällä kaudella. Jo viime kaudella hän oli nuorten MM-kisoissa erittäin hyvä, mutta nyt hän on yksi KHL:n parhaita puolustajia. Paigin pelaa nyt paremmin KHL:ssä kuin mitä Zadorov AHL:ssä. Zadorov varattiin NHL:ään ykköskierroksen varauksena, kun taas Paigin varattiin NHL:ään viime kesän draftissa yli-ikäisenä pelaajana 7. kierroksella. NHL-scouttien mielestä näiden kahden pelaajan NHL-potentiaalissa on valtava ero, mutta jostakin kumman syystä Paigin on kuitenkin tällä kaudella kirinyt Zadorovin kiinni. Miten näin pääsi käymään?

  Olisi todella mukava jos löytyisi edes yksi esimerkki venäläisestä pelaajasta, joka olisi Kanadan junioriliigoissa pelattuaan ylittänyt odotukset ja lyönyt itsensä läpi huipulle. Mutta näitä tapauksia ei vain ole. Ei yhtään kappaletta. On vain päinvastaisia tapauksia. Eli pelaajia, joiden piti lahjakkuutensa ja potentiaalinsa puolesta nousta huipulle, mutta joista tuli floppeja ja pettymyksiä.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mikhail Grigorenko pelaa 21-vuotiaana NHL:ssä, toisin kuin Vladimir Tarasenko. Kannattaa odottaa pari vuotta niin nähdään, onko Grigorenkosta verrattavissa Tarasenkoon.
   
 17. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Toivon todella että Grigorenkosta tulee tähti NHL:ssä, mutta sen perusteella mitä olen hänen pelejään nähnyt niin en usko että niin tulee käymään.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Voi olla, voi olla olemattakin. Mutta kun Tarasenkolta ei nähty 21-vuotiana pelejä NHL:ssä, niin vaikea on verrata vielä.
   
 19. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Kyllä Tarasenko pelasi NHL:ssä jo 21-vuotiaana kaudella 2012-2013. Tuohan oli työsulkukausi. Tarasenko pelasi alkukauden SKA Pietarissa ja siirtyi NHL:n alettua pelaamaan St.Louisiin. Hän teki tulokaskaudellaan 38 ottelussa 19 pistettä eli oli merkittävästi tehokkaampi silloin kuin nyt saman ikäinen Grigorenko.
   
 20. Semtex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eikös herra Radulov lähtenyt nuorena poikana Kanadan junnuliigaan pelaamaan. Ei toki ole merkittävää uraa NHL:ssä tehnyt, mutta laskisin silti melko kovaksi pelimieheksi ja kaveriksi jonka uraa ei Kanada pilannut.
   
 21. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Radulov on säännön vahvistava poikkeus. Tosin hän oli superlupaus jo Venäjällä pelatessaan, joten hän lienee ainoa vastaavan tason venäläinen lahjakkuus jota CHL ei onnistunut pilaamaan :)
   
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Lue lainaamasi käyttäjän boldattu kohta uusiksi, niistä kahdesta se ensimmäinen.

  (Toisaalta en ole varma kuinka suurena lupauksena Radulovia pidettiin nuorena, mutta ymmärtääkseni oli lahjakas jo tuolloin.)
   
 23. Semtex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tässä oli puhe, että kaikki venäläiset jotka ovat lähteneet Kanadan junnuliigoihin ovat menneet jollain tavalla pilalle. Siihen tarjosin Radulovia poikkeuksena eikä siihen, että olisi noussut siellä lupausten joukkoon.
   
 24. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Ei kaikki, mutta käytännössä 95%. Radulov on yksi niistä todella harvinaisista tapauksista, jonka voidaan katsoa saavuttaneen siellä potentiaalinsa mukaisen tason.
   
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kyllä, olen lukenut tätä ketjua, mutta ymmärsin itse tuon kolmannen osapuolen viestin niin, että hänen mielestään olisi mukava nähdä pelaaja, joka kehittyisi Kanadan junioriliigoissa täysin uudelle tasolle ja nostaisi itsensä tuntemattomuudesta suuruuteen. Vähän kuin tämä mainittu Paigin Venäjällä, mutta erona vain se Kanadan juniorisarja.

  Hiusten halkomista, mutta ymmärsin itse näin. Ei ollut tarkoitus mitenkään korostaa lukutaitoasi mitenkään negatiivissävyisesti. :)