Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tass.ru kertoo, Dinamo Rigalle asetettu ukaasi, että tekninen tappio tulee, jos eivät pelaa seuraava KHL peliään Moskovan Dynamoa vastaan. KHL katsoo, että Riikan joukkue voi tarvittaessa täyttää rosteriaan MHL miehillä, joten syytä pelin väliin jättämiseen ei KHL:n mielestä ole.

Samanlainen ukaasi on championat.ru:n mukaan päällä myös Jaroslavilla. Eli jos missaavat seuraavan pelin, niin tekninen tappio napsahtaa.

Mikähän mahtaa tässä suhteessa olla Jokereiden tilanne? Eli missä määrin KHL voi vaatia Jokereita ottamaan pelaajia mukaan heidän verkostoistaan, jos tautitapauksia tulee? Kuinkas monta sopimus pelaajaa Kiekko-Vantaan mukana menee ja kuinka lyhyellä varoitusajalla nuo voi kutsua takaisin ja toisaalta miten on junnujen kanssa? Voiko U20 pelaajia tuosta vaan määrätä mukaan Venäjälle/voiko KHL tuollaista vaatia?
 

theZ

Jäsen
Linkki Morozovin haastatteluun (KHL.ru)

Linkin takana Morozovilta ihan mielenkiintoinen haastattelu missä avaa eri seurojen tilanteita ja syitä miksi joskus on luovutettu ja välillä siirrelty pelejä. Jokereilla ei ole Morozovin mukaan farmijoukkuetta joten heillä ei ole ylimääräisiä pelaajia ja siksi tilanne on erilainen. A-junnuja ilmeisesti ei tässä huomioida. Jutun mukaan kuitenkin Jokereitakin on varoiteltu, että aikataulut menevät tiukille ja jatkossa siirtojen sijaan voivat joutua luovuttamaan otteluita jos eivät pysty pelaamaan.

Niin ja ne viralliset koronalukemat KHL:stä: 87 positiivista tällä hetkellä ja sen päälle 132 jo tervehtynyttä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ufassa kuulemma 12 pelaajalla koronatartunta, kaikki tosin kuulemma täysin oireettomia? jos jutun oikein ymmärsin.
Kun paljon testataan, on todennäköistä, että tartunnat tulevat ilmi jo ennen kuin oireet ilmenevät. Kun aivastelu ja yskintä alkaa, leviäminen lisääntyy merkittävästi.

Saa nähdä ilmaantuuko oireita esim. 2 viikon sisään. Jotenkin olisi hyvin perusvenäläistä, että "voi pelata jos ei ole oireita". Tuskinpä näin nyt kuitenkaan on.
 
VÄLIKAUSI!

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuudesosa kaudesta pelattu. Miltä näyttää tähän mennessä?

Minskin "hyvä meininki pitkästä aikaa"- jutut ei ollut ihan tuulesta temmattuja. Viime kausien naurunaihe johtaa koko läntistä konfrenssia. Kozun, Menell, Klinkhammer, Prince ja Spooner kaikki pistepörssin top-20 joukossa. Voisi sanoa, että onnistuneita hankintoja.

Yllättäjäksi voi nostaa myös Joonas Nättisen ja Veli-Matti Vittasmäen Severstalin. Peräti konfrenssin viides tällä hetkellä. Joukkueessa ei ole pistepörssin kärkipelaajia, mutta periksiantamaton taistelu on tuottanut toistaiseksi tulosta.

Sochi on alkukauden pahin alisuorittaja. Kovin satsauksin kauteen lähtenyt joukkue on kerännyt vähiten pisteitä per peli. Avainpelaajat David Rundblad ja Linus Johansson on vielä nollilla tehopisteissä. Jere Karjalainen pamautti avauspisteensä (maali) eilen. SHL:n pistepörssin voittaja Nilsson on tehnyt yhdeksässä pelissä kolme pistettä ja Malte Strömwall viidessä pelissä kolme pistettä. Sanomattakin selvää, että heidän pitää parantaa.

Idässä asiat lutviutuu aika odotusten mukaisesti.

Pelaajista vois nostaa esiin Pavel Datsyukin. Vaikea viime kausi ja näytti jo, että ura loppuu. Nyt kuitenkin saanut ilmeisesti terveen kesän alle ja Pavel on pistepörssin kakkonen tällä hetkellä. Pappa ei hyydy.

Suomalaisista tottakai Ufan superketju Granlund - Manninen - Hartikainen. Hartikainen johtaa edelleen pistepörssiä. Jossain vaiheessa oli jopa kolmoisjohto.

Jori Lehterä. 6 ottelua 10 pistettä. Jorsti on herännyt uuteen kukoiatukseen Znaroksin alaisuudessa. Toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena. Viime kaudella SKA:ssa taisi aloittaa myös hyvin, kunnes tahti hiipui.

Pahimpia pettymyksiä on ollut juurikin Jere Karjalainen, Harri Pesonen ja Juho Lammikko. Koko kolmikon on korkea aika parantaa. Varsinkin Karjalaisen ja Lammikon. En tiedä mihin rooliin Magnitka hankki Lammikon, mutta pisteiden tekijäksi on vielä pitkä matka. Lammikko aloitti kauden Pesosen ja Beckin keskellä. Sen jälkeen kokeiltiin myöa ykkösen keskellä ja kolmosen keskellä. Lammikko olisikin paras kolmosketjun voimahyökkääjänä, koska kärkiketjujen pisteidentekijäksi ei näköjään riitä. Pesosta vaivaa tehottomuus. Niissä peleissä mitä oon nähnyt, Pesonen on pelannut hyvää peliä, mutta kiekko ei vaan löydä maaliin pisteiden arvoisesti. Juho Oliinuora on sen sijaan onnistunut loistavasti maalilla. Torjunta% 93.9 toistaiseksi ja taitaa ottaa ykköstorjujan viitan harteilleen.

Joni Ortio ja Harri Säteri menee pettymysten joukkoon myös. Molemmilla prosentit alle 90.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Onko @Cobol tilastoinut kuluvan kauden maalimääriä? Äkkiseltään näyttäisi, että maalimäärät on aikamoisessa nousussa verrattuna viime kausiin.
Kyllä ovat huomattavasti nousseet, kun verrokkina on runkosarjat. KHL:n seuraaminen liittyy omaan ns. "jääkiekon kehitys Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa" projektiin. Siinä on mukana kaikki isot liigat. Lukujen lisäksi kiinnostaa, miksi jotain tapahtuu. Vielä ei ole riittävästi pelejä tietokannassa ja visuaalisista seurantaan kauden otteluista, mutta jo nyt uskaltaa sanoa jotain. KHL:ssä on vihdoin tapahtumassa muutos puolustavasta liigasta enemmän hyökkääväksi liigaksi.

Se aika alkaa olla takana, kun Jalosen ollessa Jokerien valmentaja Jalosen pakkien peluuttamista joutui kritisoimaan ylivarovaiseksi ja Jalonen väitti, että KHL nyt vaan on puolustava liiga, ja sen ehdoilla on mentävä. Tässä on tapahtunut suurin muutos eli pakeista ainakin toinen tukee kärkijoukkueissa hyökkäämistä. Mikä rooli on kapeammilla kaukaloilla, se on on asia, jota tutkin. Alustavasti rooli on ainakin jonkinlainen, sillä leveissä kaukaloissa pakin nousuun liittyy enemmän riskejä. Jokerien pelaaminen Arenalla (viime kauteen asti) on hyvin tämän paljastanut: ylivoimahyökkäyksiä omaan päätyyn tulee suhteellisen paljon, kun pakit ovat aktiivisia.

Sama vaikuttaisi jatkuvan Jokereissa hieman kapemammassakin (= ei NHL-mittainen) kaukalossa, joten kaukalon kapeuden osuus maalimäärien nousuun voi olla vähemmän merkityksellinen.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Pulju Ska:han
Mielenkiintoinen treidi, jolla Torpedo sai haluamansa uuden ykkösveskan ja Ska todennäköisesti yrittää tarjota Puljulle joko korona pätkäsopparia, kunnes Puljun kausi jatkuu muualla, tai sitten rahalla pidempää sopparia. Itse veikkaan pätkämuotoa, jolla oikeudet säilyy sinne 28 ikävuoteen saakka.
 
Kaikki käy kun panee tarpeeksi hiivaa...

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pulju Ska:han
Mielenkiintoinen treidi, jolla Torpedo sai haluamansa uuden ykkösveskan ja Ska todennäköisesti yrittää tarjota Puljulle joko korona pätkäsopparia, kunnes Puljun kausi jatkuu muualla, tai sitten rahalla pidempää sopparia. Itse veikkaan pätkämuotoa, jolla oikeudet säilyy sinne 28 ikävuoteen saakka.
Itse taas veikkaan, että SKA hankki Puljun oikeudet tulevaisuutta varten. Scoutit on laskenut, että Nahilan valloitus ei onnistu.

Melnichuk on aika kova vastine, joten Torpedo on voittaja tässä kaupassa toistaiseksi.
 
Itse taas veikkaan, että SKA hankki Puljun oikeudet tulevaisuutta varten. Scoutit on laskenut, että Nahilan valloitus ei onnistu.

Melnichuk on aika kova vastine, joten Torpedo on voittaja tässä kaupassa toistaiseksi.
Toisaalta Melnitshukia voi pitää NHL-sopimuksestaan johtuen puhtaasti lainamiehenä eli on vahvuudessa siihen saakka kunnes NHL:ssä leirit käynnistyvät. On sekin toki tyhjää (eli Puljujärveä, joka ei tällä kaudella KHL:ssä pelaa) parempi.
 
RELEASE THE KRAKEN

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riikalle resursseihin nähden kova vahvistus puolustukseen. 0.6 ppg:lla viime kauden AHL:ää vääntänyt puolustaja Jordan Murray vuoden sopimukseen Riikan kanssa.

Riika otti eilen todellisen yllätysvoiton konfrenssin ykkösestä Minskistä. Riikalla pari kentällistä MHL ja VHL-pelaajia kehissä koronasta johtuen, mutta niin vain Minsk kaatui rankkareilla.
 
Pietarin SKA on vetänyt junnuilla nyt jo useamman matsin. Siihen nähden tulokset ovat hyviä kun viimeisestä neljästä matsista 5 pistettä. Tänään kaatui vieraissa Amur. Vasta 17-vuotias Nikita Tshibrikov painoi ensimmäisen maalinsa KHL:ssä. Kuvaavaa on, että normiolosuhteissa nelossentterinä pelaava Igor Morozov on nyt joukkueen ykkössentteri. No okei ehkä kakkossentterinä nyt pelaava Jakov Trenin on vielä piirun kovempi nimi, mutta hänellekin menossa uran ensimmäiset KHL-pelit.
 
RELEASE THE KRAKEN

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Riikalle resursseihin nähden kova vahvistus puolustukseen. 0.6 ppg:lla viime kauden AHL:ää vääntänyt puolustaja Jordan Murray vuoden sopimukseen Riikan kanssa.
Dinamolla alkaa olemaan puolustajia aika paljon rosterissa. Loukkaantumisille pitää toki olla varaa (nytkin poissa 5 pakkia), mutta en ihmettelisi jos joku vaihtuisi hyökkääjään tms. Huippupakkeja siellä ei toki ole, ellei Ellisiä sellaiseksi lasketa, mutta hyviä perusmiehiä on nyt paljon ja leveyspakkeja myös enemmän kuin tarpeeksi.

Murray-Ellis
Sotnieks-Scarlett
Maione-Vitasek
O'Brien-Jaks
Sund-Osenieks
Zile- muut junnut
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Neljä KHL-pelaajaa meni ykköskierroksella NHL-draftissa. Kaikki venäläisiä:

SKA - Yaroslav Askarov #11
Ufa - Rodion Amirov #15
Ufa - Shakir Mukhmadullin #20
Omsk - Yegor Chinakhov #21
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hartikainen, Metsola, Manninen ja Granlund parantuneet koronasta ja pelanneevat seuraavassa pelissä. Metsola ja Manninen pelasi jo edellisessä.

Nyt Juho Lammikolla epäillään koronaa.

Ensimmäiset valmentajapotkutkin tuli Sotsin toimesta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika jännä, että Jakupov palkkoineen kelpasi Omskille. Hän oli Amurissakin vain kakkos-kolmosketjun laituri.
Onhan siellä sitä kuuluisaa potentiaalia, joka pitäisi kaivaa irti. Tuskin Yakupov on taidoiltaan yhtään heikompi pelaaja, kun tulokaskaudellaan NHL:ssä, tai SKA:ssa. Pääkoppa sen sijaan reistailee. Oikeassa ympäristössä voi hyvinkin nousta hyväksi peluriksi tähän sarjaan.
 
Onhan siellä sitä kuuluisaa potentiaalia, joka pitäisi kaivaa irti. Tuskin Yakupov on taidoiltaan yhtään heikompi pelaaja, kun tulokaskaudellaan NHL:ssä, tai SKA:ssa. Pääkoppa sen sijaan reistailee. Oikeassa ympäristössä voi hyvinkin nousta hyväksi peluriksi tähän sarjaan.
Väitän, että Jakupov on nyt parempi pelaaja kuin tulokaskaudellaan, jolloin teki Edmontonissa 31 pistettä 48 ottelussa. Se on ihan luonnollista, että on nyt 27-vuotiaana parempi kuin silloin nuorena 19-vuotiaana. Siltikään en pidä häntä erityisenä pelaajana edes KHL-tasolla. Hän oli silloin koko NHL:n ykkösvaraus ja sai paljon vastuuta huonossa Oilersin jengissä isolla ylivoimavastuulla. Iso vastuu ja melko hyvät tehot eivät kuitenkaan lopulta johtaneet oikein mihinkään kun puutteet kokonaisvaltaisessa pelissä realisoituivat.

En usko, että pääkoppa on hänen isoin ongelma, vaan se, että työkalupakki on lopulta kuitenkin varsin rajallinen. Hänellä on ollut aivan riittävän monta kautta ja riittävän monta seuraa näyttää mikä on todellinen taso. Ja se on tuollainen hyvän joukkueen nelosketjun tai keskitason joukkueen keskiketjun laituri.
 
RELEASE THE KRAKEN

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
^ Jakupov on pelaaja josta paistaa jo kilometrin päähän se, että hän on vätys joka ei jaksa ihan hirveästi ottaa stressiä joukkueen puolesta pelaamisesta tai epämukavuusalueella olemisesta. Samanlainen kun vaikka Anton Burdasov, joka olisi toisella päällä voinut dominoida sarjaa jo monta vuotta, mutta on päätynyt kiertäväksi kestoflopiksi, joka välillä vähän pelailee kunnes kiinnostelu loppuu ja alkaa jonon jatkona surffailu. Vähän parannettuja versioita Jesse Niinimäestä. Kovia tekijöitä silloin kun ei tule hiki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy