Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana powerplaymaker, 22.08.2018 klo 20.48.

 1. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  On sulla tuossa pointti.

  KHL on urheilullisesti uskottava sarja, mutta nämä taustapöhinät paikoitellen ikäviä juttuja mutta mä osaan ne itse sulkea pois.
   
 2. sporttipappa Jäsen

  Pistelasku-uudistus. Onko se nyt Jokereiden kannalta etu vai takaisku? Nopeasti ajatellen Jokerit ei ole sarjan vahvimpia joukkueita, ja näin ollen piste-ero kärkeen on pienempi kuin aiemmin. Sillä on valtavasti merkitystä, tuleeko pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella vastaan Moskovan CSKA vai HC Sotshi.

  Nähdäänkö tyytymistä tasapeleihin?

  Väheneekö pelaajien myynti muihin seuroihin ja sarjoihin kesken kauden?
   
 3. MR8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Klubi, Kallion Voima
  Lainaus:
  Kyllä ja kyllä. Uusi pistelaskusysteemi varmistaa sen, ettei otteluiden lopuissa enää veren maku suussa haeta johtomaalia. Jatkoaikojen ja rankkuskabojen määrä nousee. Toisaalta tasoittaa sarjaa ja jengit ovat, ainakin näennäisesti, pidempään mukana pleijarijunassa.
   
 4. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Eniten tuossa Dynamon uutisessa kiinnostaa se, että ”pakotettiinko” vanhat pelaajat siirtymään uuteen Dynamoon suoraan vai oliko mahdollisuus siirtyä tuossa yhteydessä ihan mihin haluaa. Lähinnä siis mietin, että miksi esim. joku Hietanen haluaa heti olla kirjoittamassa uutta sopparia seuran kanssa mikä on juuri kuukausia vetänyt ihan kakkoseen kaveria?
   
 5. Ergie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Onko todella niin, että tällä kaudella ei nähdä Jatkoajan tekemää KHL:n kausiennakkoa? Jos ei niin se on suuri sääli. Ne kun olivat aina niin mielenkiintoisia, kattavia ja hyvin tehtyjä.
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  KHL:n VP:n mukaan pöydällä on hakemukset Lontoosta ja Pariisista. Saa nyt taas nähdä jääkö taas puheen tasolle.

  Kuulostaisi hurjalta jos jo ensi vuonna pelattaisiin KHL:ää Wienissä, Hampurissa, Lontoossa ja Pariisissa.
   
 7. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Oletan jatkoaikojen ja rankkarikisojen määrän nousevan tuon seurauksena, sillä voittomaali ajassa 59:21 on yhtä arvokas kuin 10. laukojan jälkeen saatu voitto. Oletan tuon seurauksena ottelujen loppujen olevan melkoista varmistelua. Viime kaudella meille tuli 2 voittoa rankkareissa ja 2 jatkoajalla, rankkareissa takkiin tuli kolmasti ja jatkoilla viidesti runkosarjassa.

  Lähtökohtaisesti jos jatkoajan konsepti pysyy samana, se ei ole meidän etu. Meillä ei yksilötaitoa ole samaa määrää kuin jopa pienemmistä jengeistä löytyy kun vedetään kolmella kolmea vastaan. Rankkareissa vähän vastaava homma. Pienenä pelkona onkin, että yhden pisteen matseja kertyy reilusti, kun viimeisinä minuutteina peli passivoituu ja sitten jatkoilla tai rankuilla taitavammat jätkät pääsevät valokeilaan.
   
 8. sporttipappa Jäsen

  @sekolust hyvin todettu tilanne yksittäisen ottelun sisällä. Pohdin ensin tuota asetelmaa runkosarjan pituisesta näkökulmasta, mutta onhan uudistus samalla myös yhteydessä yksittäisen pelin tapahtumiin.

  Kun vastustaja on lähtökohtaisesti huomattavasti taitavampi, kuten 3vs3-pelissä käytännössä on lähes joka kerta, Jokereiden kannattaa pyrkiä voittamaan peli varsinaisella peliajalla.

  Voidaanko todeta, että uudistuksen myötä Jokerit hyötyy sarjan kärkeen nähden, mutta häviää pelin sisällä, kun ei pysty voittamaan peliä varsinaisella peliajalla, joka siis uudistuksen myötä vaikeutuu vastustajan odottaessa jatkoaikaa?
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Täysin mahdollista. Lähtökohtaisesti riittävää dataa ei ole, jotta vertailun voisi tehdä. Joskus muinoin kun siirryttiin 2p -> 3p voittoihin, säännöt ja maalimäärät olivat erilaiset. KHL:n erityispiirre NHL:ään verrattuna on matalat maalimäärät viime kausina. Kolme edellistä kautta on pelattu siten, että vain noin 33 prosenttia runkosarjan otteluista on mennyt yli 5.5 maalin. NHL:ssä vastaava lukema on yli 45 prosenttia. Periaatteessa mitä matalampi on maaliodotus, sitä suuremmaksi kasvaa tasapelien määrä. NHL:ssä tehtiin viime kaudella peräti yli 52 prosentissa runkosarjan otteluita vähintään kuusi maalia, mutta tasapelejä pelattiin käytännössä kuten aiemminkin, eli vähän yli 23 prosenttia. Tasapelien määrä ei kuitenkaan käytännössä muuttunut, vaikka maalimäärä kasvoi merkittävästi. Hatusta voisin vetää, että KHL:ssä tasapelit lisääntyvät, vaikka maalimäärä mm. uusien sääntöjen antamien rangaistusten myötä ainakin ennakkoon hieman kasvaisi. Tämä johtuu juuri siitä, mistä kirjoitit. Seurat voivat varmistella pistettään (kuten nytkin), mutta kun varsinaisen peliajan voitto ei ole pisteissä arvokkaampi, ratkaisu voidaan jättää aiempaa useammin jatkoille + rankkareille.
   
 10. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Huvikseni heitin viime kauden sarjataulukon Exceliin ja katsoin miltä näyttäisi. Alla läntisen konferenssin tilanne, jos viime kaudella oltaisiin menty uudella systeemillä:
  Koodi:
  Joukkue Vanha Uusi
  SKA Pietari 138 98
  TsSKA Moskova 124 89
  Jokerit 103 74
  Lokomotiv Jaroslavl 99 73
  Torpedo Nižni Novgorod 89 66
  Sotši 87 65
  Spartak Moskova 85 63
  Severstal Tšerepovets 83 65
  Dinamo Moskova 80 61
  Dinamo Minsk 73 53
  Vitjaz 67 50
  Slovan Bratislava 58 43
  Dinamo Riika 50 41
  Sinänsä huomion arvoista lienee se, että vain Spartakin sijoitus olisi muuttunut pykälää alemmas. Jokerit oli myös lähellä (4p ero -> 1p ero) tipahtaa yhden sijan. Suhteellisesti Riika oli kaukana kärjestä molemmilla laskukaavoilla, vanhassa mallissa se keräsi 36% SKAn pisteistä, uudella olisi tullut 41,8%. Tuo vajaa kuuden prosenttiyksikön ero on silti erittäin suuri. Keskikastissa (Torpedosta Moskovan Dynamoon) ero kaventui sen verran, että yhdeksän pisteen sijaan viisi joukkuetta oli viiden pisteen sisällä.

  Sinänsä kun tuota keskikastin tiiviyttä katselee uudella kaavalla, niin hieman arveluttaa tasurien määrä. Periaatteessa kyllä jokainen piste on arvokas, mutta toisaalta jatkoille mentäessä myös kaveri kuittaa pisteen. Samoin jos pisteiden jälkeen seuraava mittari paremmuutta arvioidessa on voitot varsinaisella peliajalla, niin voitto varsinaisella peliajalla on kahdella tapaa arvokas erityisesti saman konferenssin sisällä: tuolloin kaveri jää jälkeen kaksi pistettä yhden sijaan ja jos sarjatilanne on tiukka, voi se yksittäinenkin voitto varsinaisella olla loppusijoituksen kannalta merkittävä.

  Toki dataa on yhden konferenssin verran yhdeltä kaudelta, joten katsellaan rauhassa.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Eihän täälläkään asioita ole täydellisesti hoidettu, mutta en kyllä osaa sitä tähän Dynamon touhuun rinnastaa. Jos esim. Espoon Bluesin konkurssin jälkeen samanniminen joukkue olisi seuraavana vuonna jatkanut pelaamista Liigassa, toisen taustayhtiön kanssa (ja edelliset velvoitteet hoitamatta), niin sitten, mutta täällähän siis tiputaan sarjasta, jos velvoitteita ei hoideta. Nythän tämä ennakkotapaus joko antaa kaikille muillekin KHL seuroille mahdollisuuden päästä veloistaan samalla tavalla tai sitten tämä on vain jällein kerran räikeä osoitus siitä, ettei säännöt ole KHL:ssä kaikille samat.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Venäjän toimintahan on kusetusta kuten ennenkin, mutta ei taida kovin puhtaita olla Bluesin hommelitkaan. Jos oikein muistan, Salonoja myi velkaisen Bluesin, eikä toiminta lähtenyt puhtaalta pöydältä. Sen jälkeen Blues pyöri aikansa, vaikka oli jo aiemmalta tilikaudelta maksuja rästissä pelaajavakuutuksista yms.

  Siinä toki olet oikeassa, että ei näitä suoraan voi rinnastaa.
   
 13. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Salonoja myi velkaisen seuran velkoineen ja velvoitteineen. Mitään uusi toimija ei tietääkseni saanut anteeksi. Se on sitten eri asia miltä sarjatasolta uuden seuran pitäisi lähteä konkurssin jälkeen. KHL;n tapa, jossa konkurssilla voi hävittää velat jopa pelaajille on kyllä väärä. Suomessahan käytäntö on, että sarjatasoa alempaa ellei hoida kaikkia konkurssiin menneen yrityksen/yhdistyksen velvoitteita. Mun mielestä voisi olla myös kaksi sarjatasoa alempaa.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Joo, muistin näköjään väärin. Sellainen kuva oli, että mm. pelaajien vakuutusmaksuja oli maksamatta useammalta kaudelta, eikä niihin kukaan puuttunut, ja lopulta pelaajilta jäi saamatta osa maksuista. Osittainenkin vertaus oli siis huono minulta.
   
 15. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Niitä maksujahan jäi pelaajilta saamatta, mutta vasta Raution ja kumppaneiden aikana. Jääkiekko Espoon konkurssipesään jäi pelaajien saatavia juuri eläkemaksujen osalta. En ainakaan ole kuullut, että Jussin aikana olisi jäänyt velvoitteita hoitamatta. Siis Jussin Blues -aikana. United on sitten asia erikseen.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kiitos täsmennyksestä, noinhan se menikin, että Espoo United, ei Blues.
   
 17. ysiyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Kärpät, Rams, Real Madrid
  Nail Yakupov ollut parista pelistä poissa SKA:n kokoonpanosta, en löytänyt itse ainakaan syitä. Onko loukkaantunut vai eikö homma täälläkään ole lähtenyt toimimaan?
   
 18. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Ainakin hyvin on pelannut. Ei oo varmasti siitä kiinni. Pakko siellä on muuta olla taustalla, loukkaantuminen tai jotain semmosta.
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  SKA:n alku ei nyt muutenkaan ole omöut niin ruusuinen, kuin on totuttu näkemään. Preseason oli kova statement, mutta sen ja avauspelin jälkeen ollut vaikeampaa. Toki vasta kolme peliä takana, mutta silti. Heti kauden alkuun kaksi hävittyä peliä peräkkäin.
   
 20. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mistäs näkee koostepätkiä? KHL:n sivuilta koitin katsella, mutta ei lähtenyt videot näkymään. Vai pitäiskö onnistua sen kautta?

  Lainaus:
  Jeps, kiitos vinkistä. Harmillisesti tuossa ei näemmä näytetä kaikkien pelien koosteita (maaleja). Olisi ollut kiva nähdä esim. Neftessä pelaavien ex-Jyppiläisten Pudin ja Nättisen maaleja.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2018 klo 10.20
 21. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Nuo KHL:än sivuilla olevat videot on vissiin geoblokattuja suomessa. En kyllä tiedä mistä muualta näkis peli peliltä noita koosteita, ellei käytä vpn:ää.

  Viafreen sivuilla on jotain koosteita ainakin ja viikottain sinne ilmestyy KHL ice week paketti, joka käy menneeltä viikolta huippuhetket läpi. Viimeisin on eilen julkaistu.
   
 22. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  SKA näyttäisi heräilevän, nyt 0-5 voitto Severstalista ja nousu konferenssin 3. sijalle.
   
 23. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Lainaus:
  Ihmisenä joka ei osaa tietokoneella tehdä kuin perus-perus-perus jutut, ohjelma nimeltä TunnelBear on ollut törkeän kätevä juuri geoplokattujen ohjelmien katseluun. Ilmainen lisäksi, vaikkakin joitakin lisäetuja saa maksua vastaan, en ole itse niitä vielä tarvinnut.

  Ja jotta ei mene ihan täysin offtopic viestiksi, Sibiriltä 8 tappiota nyt putkeen. Kuka saa seuraavaksi kenkää? Myöskin tuo eilinen Jokerit - Traktor peli oli niin järkyttävä, että veikkaisin että Traktorin koutsi on tällä hetkellä tilanteessa "seuraavasta voitto tai kenkää", ottaen huomioon että koko alkukausi on ollut jokseenkin heikko.
   
 24. hartzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Valmentaja sai jo kenkää, joten ketähän siellä vielä keksittäisiin syypääksi?
   
 25. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Beau Bennett on saanut lähteä Minskistä eteenpäin tehtyään viiteen peliin 0+1 tehot. Pulkkiselle enemmän vastuuta joka on hyvä ja huono homma.