Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana powerplaymaker, 22.08.2018 klo 20.48.

 1. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Avataan kausiketju alkavalle KHL-kaudelle.
   
 2. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Minskin kausi on alkanut heikosti. Kahdeksasta preseasonin pelistä voittoja on tullut vain yksi ja sekin vasta jatkoajalla.

  Monen Jokerifanin märkä uni Pulkkisen kotiinpaluusta tällä kaudella voi olla vielä mahdollinen mikäli alamäki jatkuu.
   
 3. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Dinamo Riikalle toivoisi kyllä tänä vuonna vähän parempaa menestystä. Riiassa harjoituspeleissäkin on yleisöä ollut hyvin, 7000-8000 katsojaa.

  Tosin noin 5 miljoonan pelaajabudjetilla on vaikea pärjätä tässä sarjassa. Seuran ulkkariosastolle on tullut ainakin Linus Videll, Kevin Clark, Matias Myttynen, Mathew Maione, Mark Zanetti ja Cade Fairchild. Eihän nuo hurraa huutoja aiheuta, Linus Videll, Kevin Clark ja Mathew Maione ehkä ne potentiaaliset tuloksen tekijät.
   
 4. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Riikalle kyllä soisi hyvän ja uskottavan kauden vihdoin. Ollut täysin heittopussi viime vuodet, vaikkakin ollut vaikea vastus Jokereille. Kuudella ensimmäisella kaudellaan pääsi kuitenkin viidesti pudotuspeleihin, kaataen jopa SKA:n kertaalleen konferenssin puolivälierissä, joten fanaattisille paikallisille varmasti maistuisi edes pudotuspeleihin pääsy monen vuoden tauon jälkeen.

  Kiva kun saivat ainakin taas kaudeksi jengin pystyyn, niin täytyy mahdollisesti jälleen piipahtaa Riikan suunnalla helmikuussa.
   
 5. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tuo Maione tulee ainakin harjoituspelien otteiden perusteella tulemaan ihan koko liigan kärkipakkeja. Harmi etteivät saaneet Kaspars Daugavinsia tuohon vielä.
   
 6. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Juu, näin toivotaan. Maassa pidetään hurjasti jääkiekosta, mutta suurin osa latvialaisista pitää oikeutetusti joukkuetta täysin Putinin propagandana. Matseissa käy silloin tällöin kivasti porukkaa, mutta latvialaisten jenginä sitä ei maassa pidetä. Yleisössä huomattavasti latvianvenäläisiä ja porukkaa, jotka hyötyvät rahan pumppauksesta joukkueeseen ja sen sponsoreihin.

  Kaikesta huolimatta: Sarauj, Riga!
   
  Huapala tykkää tästä.
 7. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, SaPKo & Latvija
  Heikentynyt talous sanelee tosiaan nykyään ehdot Dinamolle. Ensimmäisten kausien peliä oli mukava katsoa, kun euroja oli vielä enemmän ja peli oli sen mukaista. Ulkomaalaiset olivat luokkaa parempia (nuori Marcel Hossa jne) ja heitä ei tarvinnut hankkia niin paljoa kun laadukkaita latvialaisia oli myös pari kentällistä. Jos vahvistuksia ei ole enää tulossa, niin ensi kaudellakin nähdään kaukalossa vain muutama Latvian Olympiamiehistön varmoista pelaajista (Darzins, Sotnieks, Gudlevskis, M.Redlihs ja Dzerins). Tämän takia on hyvä että rahaa on löytynyt ulkkareihin, vaikka he ovatkin hieman keskinkertaisia. On kuitenkin ymmärrettävää että laadukkaat omat pelaajat jatkavat uraansa ulkomailla, vaikka he olisivat mielenkiintoisempia ja monelta osaa parempia pelaajia kuin keskitason palkkasoturit. Yksi parhaista nuorista pelaajista Miks Indrasis siirtyi vielä täksi kaudeksi Moskovan Dynamoon, joka pakotti laiturikaupoille.

  Lainaus:
  Noiden listattujen nimien ohella joukkueen ulkomaalaisiin kuuluvat seurassa jatkava sentterilaituri Brandon McMillan, muissa KHL-jengeissä pieneen rooliin jääneet kokenut Sergei Gimajev ja nuori Dmitri Shulenin. Kakkosveskarin paikasta taistelevat taas Timur Bilyalov sekä Maxim Tretjak. Liettualaisia Kaleinikovasia ja Alisauskasia ei tarvinne mainita, koska he pelaavat pienillä soppareilla. Ulkomaalaisia on siis todella runsaasti, mutta se varmistaa ainakin sen, etteivät heikohkot konkarit ja ikuiset lupaukset pääse kentälle yhtä helposti kuin viime vuosina.

  Positiivisia enteitä Dinamon kauteen luo muutama mukava paluumuuttaja. Kristers Gudlevskis palasi pitkältä Amerikan valloitukseltaan. NHL ei lopulta auennut vaikka organisaatioita tulikin kierrettyä aina heikkoa Islandersia myöten. Paluu Eurooppaan on hyvä veto, koska AHL:ssä on turha roikkua loputtomiin ja hyvillä otteilla pääsee kyllä suurempiin seuroihin. Gudlevskis on ainakin vielä tällä hetkellä Latvian maajoukkueen kakkosvahti, joten hänen pitäisi tarjota viime kausia varmempaa maalivahtipeliä. En toisaalta ole koskaan pitänyt hirveästi Ben Bishopin ja Kari Lehtosen tapaisista suurista veskareista jotka vain peittävät, mutta Latvialla ei ole liikaa valinnanvaraa, joten Gudlevskis on maan kärkivahteja vaikka edustaakin tuota tyyppiä.

  Maan kärkipakkeihin kuuluva Kristaps Sotnieks palasi myös kotiin kun Lada tiputettiin takaisin divariin. Sotnieks on yksi joukkueen harvoista pakeista joka kykenee pelaamaan omassa päässä. Monen pakin vahvuudet ovat kiekollisuudessa, joten jännä nähdä miten homma toimii omissa. Toivottavasti venäläiset pystyvät varmaan peruspeliin. Maajoukkueen vakiosentteri Andris Dzerins palasi Tshekistä jossa hän pelasi pari kautta suuressa roolissa. Nyt on edessä paluu tuttuun ympäristöön. Joukkueen sentteriosasto on suht surkea, joten Dzerinsillä on mahdollisuus ottaa paikka myös kärkiketjuista, mutta täydellisessä tilanteessa hän olisi varma kolmossentteri.

  Mielenkiintoisin uusi kaveri on kuintenkin Martins Dzierkals joka teki sopimuksen viime viikolla. Toronto varasi hänet latvialaisittain pienellä numerolla 68, mutta ammattilaisura ei ole vielä lähtenyt suureen lentoon. Torontolla on myös todella laadukas AHL-joukkue, joten paluu Eurooppaan ainakin hetkeksi on järkevämpää kuin homehtua ECHL:ssä. Se on sitten eri asia olisiko Saksan tai Suomen helpommat liigat olleet parempi vaihtoehto kuin laadukas KHL. Taitava Dzierkals tuo uuden vaihtoehdon ylivoimaan, paikaten tavallaan poistunutta Indrasisia. Tasakentin pelaaminen voi taas olla taiteilevalle nuorukaiselle vielä vaikeaa, joten asettaisin hänet laadukkaiden joukkuepelaajien vierelle. Nämä kaverit tuovat kuitenkin Dinamolle hieman syvyyttä. Riga on ollut viime kausina hyvin kahden kerroksen joukkue. 2 kohtuullista ketjua ja 2 heikkoa. Nyt olisi mahdollisuus muodostaa 3 ihan ok yhdistelmää ja vain nelosessa on puhtaita jarrumiehiä tai heikompia taitojunnuja.  Mahdollinen kokoonpano:

  Darzins-McMillan-Clark
  Videll-Myttynen-M.Redlihs
  Meija-Dzerins-Dzierkals
  Razgals-Pavlovs-Skvorcovs
  Kalns-Batna-Gegeris

  Maione-Sotnieks
  Zanetti-Shulenin
  Balinskis-Gimajev
  Fairchild-Alisauskas
  Zile

  Gudlevskis
  Bilyalov/Tretjak​


  Kun tuota hahmotelmaa katsoo, niin ykkössentterin puute pistää nopeasti silmään! Tämän hetken sentterit ovat tasapaksut, joten heitä voi pyöritellä miten haluaa. Harkkapeleissä myös Videll on pelannut keskellä, joten jos ei tule uusia nimiä, niin hänkin lienee vaihtoehto. Yksi laadukas sentteri veisi myös McMillanin laitaan jossa hän on omimmillaan. Gints Meija toisi myös laatua neloseen köyhän miehen Pihlströminä. Hyökkäys on kapea, loukkaantumisia tulee varmasti eikä tuo ryhmä niitä kestä tällä hetkellä.

  Puolustus näyttää tasapaksulta ja Gudlevskisin auttaminen arveluttaa. Ainakin Maione, Zile, Fairchild ja jossain määrin Balinskis ovat kysymysmerkkejä näin kovalle tasolle. Kiekko pysyy kyllä lavassa ja heitä kannattaa käyttää ylivoimalla, mutta tasakentällisin pitäisi pystyä myös pelaamaan. Unelmatilanteessa sisään tulisi vielä yksi laadukas puolustava puolustaja. Arturs Kuldan kotiuttaminen lienee vielä budjetin ulkopuolella vaikka se hetki lähestyykin. Hieman paremmin Rigan kukkarolle sopivista konkareista Guntis Galvins, Giorgijs Pujacs ja Krisjanis Redlihs ovat vielä ilman sopimusta. He menisivät heittämällä kokoonpanoon, mutta eivät olisi mitään pelastajia. Redlihs on myös kiekollinen kaveri, joten hän ei auttaisi omassa päässä. En kuitenkaan ihmettelisi jos joku ulkomaanelävistä saa potkut jo syksyllä, ja hänet paikkaa Galvinsin tapainen varma jyrä.

  Jos haetaan jotain hyvää niin laituriosasto ja Gudlevskis vaikuttavat hyvältä pienen budjetin joukkueeksi! Tällä joukkueella olisi ihan hyvä lähteä pelaamaan esim. SM-Liigaa, mutta KHL on vain liian laadukas sarja! Jos valmennukseen haluttaisiin panostaa, niin maajoukkueessa odotetun/toivotun kovaa tulosta tehnyt Bob Hartley olisi varmasti kiinnitettävissä tuplahommiin. Tuo ei tietenkään olisi ilmaista, joten nyt mennään maajoukkueen entisellä pelaajalla Girts Ankipansilla. KHL:ssä on myös muutama laadukas latvialainen valmentaja, mutta heitä ei ole Rigassa nähty sitten Olegs Znaroksin päivien, jolloin homma oli tietysti joka asteella ihan eri luokkaa..
   
 8. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Omskilla aika mielenkiintoinen ulkkariosasto.

  Max Talbot
  David Desharnais
  Ville Pokka
  Karri Rämö
  Johan Sundström

  Kris Versteeg vielä juttujen mukaan tulossa. Tosin ulkkarikiintiö on täynnä.
   
 9. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Voivat peluuttaa kaikkia kun Rämö on loukissa vaikka Versteeg tulisikin. Pelissä saa kuitenkin pelata vain 5 ulkkaria. Eli vasta Rämön tervehtymisen myötä tilanne muuttuu.
   
 10. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Johan Sundström vapautettiin tänään sopimuksestaan.
   
 11. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Viime kauden missasi lähes täysin loukkaantumisen vuoksi. Harjoituspeleissä näyttänyt lähinnä rivipelaajalta, joten ei tullut yllätyksenä, kun tietää kuinka tuulista Avangardin touhut on KHL:n mittapuullakin laskettuna.

  Ei ole myöskään Ville Pokka varsinaisesti vakuuttanut, mutta harjoituspelit on vain harjoituspelejä. Sopeutuminen KHL:n pelityyliin vie aikansa.
   
 12. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  KHL:än pistelaskujärjestelmä muuttuu täksi kaudeksi NHL:än malliin. Kolmen pisteen voitot ovat historiaa.

  Tämmönen muutos vielä just kauden kynnyksellä.

  Positiivinen juttu musta. Runkosarjan piste-erot kaventuu.

  Jokerit siis twiittasi että KHL on vahvistanut tuon.
   
 13. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Helsingin Jokerit on Twitter
  Lainaus:
  En tykkää "mysteeripisteistä" joita tämä pisteytys tuo tullessaan. Suorasta voitosta pitäisi saada enemmän pisteitä kuin JA tai VL voitosta. Se mikä minua ärsyttää on yksi ylimäräinen piste, joka ilmestyy pottiin jos kumpikaan joukkue ei onnistu ratkaisemaan ottelua edukseen kolmessa erässä.
   
 14. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Joo, näennäisesti aivan kuten NHL:ssä. 10 pisteen ero näyttää sarjataulukossa kivan pieneltä, mutta on todellisuudessa todella vaikea ottaa kiinni, kiitos näiden älyvapaiden extrapisteiden.
   
 15. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Seuraan NHL:ää lähinnä HFBoardsia selaillen ja siellä nousee vähän väliä pintaan keskustelu siirtymisestä 3-pisteen järjestelmään. IIHF julkaisi vuosikymmen sitten jutun asiaa koskien ja 3-pisteen järjestelmä todettiin urheilullisesti parhaimmaksi. Oma näkemykseni on, että järjestelmässä, jossa tasapelejä ei ole, jokaisen runkosarjaottelun tulisi olla pisteytyksen osalta kokonaisarvoltaan samanarvoinen ja vastaisesti ja tai rl -voiton vähempiarvoinen suhteessa varsinaisella peliajalla ansaittuun voittoon. Tietysti taloudelliselta kannalta voi nähdä etuja NHL:n ja nyt KHL:n pistesysteemissä, jossa ja-ottelut tuovat pistemääriin ns. ylimääräisiä haamupisteitä ja 3-pisteen järjestelmän mukaisiin sarjataulukoihin tottuneelle yleisölle erot seurojen pistemäärien välillä voivat vaikuttaa todellisuutta pienemmiltä, mikä osaltaan saattaa auttaa sarjaa ylläpitämään jännitystä ja kiinnostusta yllä aiempaa paremmin läpi pitkän runkosarjan.

  En toivoisi sarjan, johon IFK osallistuu, seuraavan NHL:n ja KHL:n mallia. Miten KHL perusteli tätä ratkaisua?
   
  Viimeksi muokattu: 31.08.2018 klo 01.04
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  KHL:n kehittämisestä vastaava varapuheenjohtaja Valeri Kamenski perusteli päätöstä sillä, että näin seurojen motivaatio säilyy paremmin. Päätös muuttaa pistelaskua oli yksimielinen.
   
 17. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
 18. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Toivottavasti nämä eivät tule enää kenellekään yllätyksenä. Tuo sarja kaatuu ennen pitkää omaan mahdottomuuteensa.

  Toisaalta tuoreessa muistissa on myös Ilvekselle ja Bluesille liigalisenssien myöntäminen, vaikka talous oli aivan kuralla. Ei nyt voi puhua ihan samantasoisesta kusettamisesta kuin Venäjällä, mutta kyllä täälläkin osataan.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kolmen kuukauden palkatkin jätettiin tietoisesti maksamatta kaudelta 2016-2017, ja näillä mennään. Tämähän ei ole mahdollista KHL:ssä, koska päätökset, mutta väliäkös päätöksillä, koska Venäjä. Vaikka Jatkoajassa on "fakta", että kyllä ne palkat saa kun vähän odottelee, agentti Pulliainen kumoaa tämän jälleen kerran. Mikään ei siis ole muuttunut.

  Mutta. Kannattaa muistaa varsinkin meidän suomalaisten, että samalla tavalla täällä on joitakin vuosia sitten pääsarjoissa asioita hoideltu. Palkkaturvasta apua, vaikka olisi monimiljonääri takana.
   
 20. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Kyllä, ei tässä mitään valtavan yllättävää tai uutta ole. Mutta kyllä voisi olettaa että nämä keissit vähentäisivät oleellisesti ulkomaalaispelaajien halua pelata KHL:ssä. Onhan se nyt melko masentavaa kiertää pitkin tundraa talvella, ja sitten jää osa palkasta saamatta. Tuolla siihen palkkaturvaan ei kuitenkaan vissiin voi nojata kuten Suomessa?
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Valitettavasti palkkojen maksamattomuus näkyy välillä myös pelaamisessa kentällä - ainakin mun telkkarissa. Ei ole samanlaista halua blokata kiekkoja, jos on kuukausien palkat saamatta. Mikä tosin on täysin ymmärrettävää. Mitään palkkaturvaa ei Venäjällä ole kuten Suomessa, mutta KHL on tehnyt päätöksen, jonka mukaan aiemmat palkat on maksettava, jotta voi jatkaa pelaamista KHL:ssä. Dynamo kiersi tämän päätöksen varsin näppärällä tavalla...
   
 22. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tuossa Dynamon tapauksessahan noudatettiin hyvin pitkälle sitä, mitä täälläkin on kaavailtu; jos Jokerit menee konkkaan, niin nimi voidaan myydä ry:n toimesta jollekin muulle toimijalle. Turha jeesustella.
   
 23. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kapitalismi levinnyt Venäjälle?
  Ihan samaa tehty täällä vuosikymmenet... firma konkkaan, uusi tilalle... rakennusalalla, pizzaa kepaaapii... tulinen vai mieto?

  (odottelinkin jo milloin IL keksii jotain Venäjä vastaista ennen KHL kauden alkua mutta tässä ei kyllä ollut mitään raflaavaa)
   
 24. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Tossa vaiheessa mä toivon, että pelaajien palkat vähintään hoidetaan kunnialla. Kohtuullisen paskamainen temppu nimittäin.

  Sinänsä olisi jännä tietää mitä tuollaisessa tapauksessa käy esimerkiksi pelaajaoikeuksille. Dynamolla ei nyt näyttäisi olevan ainakaan draftien kautta mitään kovin kiinnostavaa, mutta yleisellä tasolla enemmänkin. Ei kai nuo voi siirtyä, jos vastuu palkanmaksustakaan ei siirry?
   
 25. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Totta kai tuo on hyvin tuttua esimerkiksi kebab-maailmasta, jos siihen haluat verrata. Ja liike-elämästä muutenkin.

  Oikeastaan tässä kohtaa oleellinen pointti on tuo ensimmäinen rivini: "vakavasti otettava urheilusarja?".

  Itse en osaa rinnastaa sitä että kannattamani urheiluseura pyörisi tuollaisessa ympäristössä, kuin että käyn ostamassa kebabrullan
  starttiraha-kusetusmestasta, mutta kukin tavallaan.