Mainos

KHL kaudella 2015–2016

  • 99 518
  • 380
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Lokomotivin valmentaja Aleksei Kudashov sanoi tuon pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että hotellin jossa joukkue yöpyi alakerrassa oli disco ja meteli läpi yön oli niin kova, että moni pelaaja ei nukkunut ollenkaan. Tämä myös vaikutti joukkueen pelisuoritukseen. KHL:n pitäisi kyllä kiinnittää tällaisiin asioihin huomiota ja asettaa selvät standardit vierasjoukkueiden majoitukseen. KHL:ssähän vierasjoukkueen majoituksen järjestely on kotijoukkueen vastuulla. Yksi hyvä tapa rangaista seuraa joka ei kykene järjestämään laatuvaatimukset täyttävää majoitusta voisi olla ottelusta saamiensa pisteiden menetys ja niiden luovuttaminen vierasjoukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Näistä Lokomotivin nuorista hyökkääjistä jotain. Joukkueen avauksessa pelaa tällä hetkellä peräti kolme vuonna 1996 syntynyttä hyökkääjää: Pavel Kraskovski (193 cm), Jegor Korshkov (190 cm) ja Artem Iljenko (183 cm). Näistä Korshkov ja Kraskovski ovat pelanneet koko kauden samassa ketjussa ja heistä tulee muutaman vuoden sisällä melkoinen voimakaksikko KHL:ssä, mikäli he pysyvät Venäjällä. Uskallan näin sanoa jo nyt. Nämä junnut ovat isoja, fyysisiä, nopeita ja taitavia.

Iljenko on myös lahjakas kaveri, joka teki viime pelissä uransa ensimmäisen KHL-maalin. Vielä heidän lisäkseen joukkueessa pelaa vuonna 1997-syntynyt pieni ja väkkärämäinen hyökkääjä Aleksandr Polunin, mutta hän on ollut muutaman viikon loukkaantuneena.

Lokomotiv on yksi niistä seuroista jotka nostavat kaikista rohkeimmin nuoria pelaajia KHL-miehistöön. Kaikki em. pelaajat ovat tulleet KHL:ään suoraan junioreista eli MHL-liigasta. MHL:n tasosta minulla ei ole tarkkaa käsitystä, koska en ole oikeastaan sitä katsonut kuin muutaman pelin verran, mutta ei taso voi kovin heikko olla kun sieltä voidaan nostaa pelaajia suoraan KHL:n kärkiseuran kokoonpanoon.

Viime vuonna MHL:stä koottu tähdistöjoukkue pelasi ottelusarjan Kanadan kolmesta junioriliigasta (QMJHL, OHL ja WHL) koottuja tähdistöjoukkueita vastaan siten, että MHL:n tähdistöjoukkue pelasi jokaista vastaan kahdesti eli yhteensä kuusi peliä. Ottelut pelattiin Kanadassa. MHL:n joukkue voitti ottelusarjan pistein 12-7.

Suomen A-nuorten SM-liigan tasosta minulla ei ole oikeastaan mitään tietoa, mutta tuli mieleeni että kun Jokeri-fanit ovat valitettaneet Jokereiden joukkueen kapeutta niin miksi Jokerit ei voisi nostaa omista junnuista pelaajia paikkaamaan loukkaantuneita pelaaja ja kokeilemaan KHL-vauhtia kuten monet muut KHL:n seurat tekevät?

MHL on jaettu KHL:n tavoin itäiseen ja läntiseen konfferenssiin, joissa molemmissa on kaksi divisioonaa: luoteinen divisioona, keskinen divisioona, Volgan alueen divisioona ja Siperian divisioona. Sarja on erittäin laaja, sillä tällä kaudella siihen osallistuu peräti 32 joukkuetta, 16 molemmissa konfferensseissa. Tällä hetkellä sarjassa pelaa kolme ulkomaalaista joukkuetta eli Dinamo-Raubitshi Minsk, HC Riga ja Snezhnyi Barsy Astana. Loput seurat ovat venäläisiä.

KHL:n tavoite on että jokaisella venäläisellä KHL-seuralla pitäisi olla oma MHL-joukkue. Uusille venäläisille KHL-seuroille annetaan muistaakseni kolmen tai neljän vuoden siirtymäaika, jona aikana seuran on luotava itselleen MHL-joukkue. Sarja on avoin myös ulkomaalaisille, mutta ei-venäläisillä KHL-seuroilla ei ole velvoitetta omaan MHL-seuraan. Tällä hetkellä kahdella venäläisellä KHL-seuralla ei ole MHL-seuraa eli Vladivostokilla ja Sotshilla. MHL:ssä pelaa myös muutama seura, joiden "isäntäseura" pelaa KHL:n farmiliigassa VHL:ssä, kuten esimerkiksi Tjumensky Legion, jonka omistaa VHL-seura Rubin Tjumen.

Kaksi sarjan "erikoisinta" joukkuetta ovat Venäjän U-18 maajoukkue ja kaukaisella kaukoidän Sahalinin saarella sijaitseva Sahalinskyi Akuly. Venäjän U-18 maajoukkue pelaa tästä kaudesta eteenpäin vakituisesti joukkueena MHL-sarjassa. En muuten tiedä missä hallissa he pelaavat, mutta luulisin että Moskovassa he pelaavat. Tuo Sahalinin joukkue on jostakin erikoisesta syystä sijoitettu keskiseen divisioonaan, joka pelaa läntisessä konfferenssissa. Miksihän sarjan itäisen joukkue pelaa tuossa divisioonassa? Sahalinin saari sijaitsee jopa kauempana idässä kuin Habarovsk ja Vladivostok. Joukkuetta sponsoroivat Gazprom ja Shell, jotka poraavat saarella maakaasua ja öljyä. Näiden firmojen rahoilla Sahalinille on rakennetti myös moderni jäähalli. Jossakin vaiheessa Sahalinille tavoiteltiin myös KHL-seuraa, mutta tiettävästi tuo on nyt lyöty jäihin ainakin muutamaksi vuodeksi.

Ehkä kaikista paras asia minkä KHL on tuonut mukaan Venäjän jääkiekkoon on juurikin tämä MHL. Ennen MHL:n olemassaoloa Venäjällä ei pelattu ollenkaan A-nuorten sarjakiekkoa. Ei ollut olemassa mitään maanlaajuista sarjaa, jossa pelaavat maan parhaat A-nuorten joukkueet. Oli vain B-junnuille ja sitä nuoremmille tarkoitettuja kaupunkisarjoja, joissa pelasi muutama joukkue kussakin. Parhaiden A-ikäisten pelaajien piti löytää pelipaikka miesten sarjoista, tai ura oli nopeasti ohi. Nyt niille nuorille pelaajille jotka eivät ole valmiita miesten peleihin löytyy pelipaikka MHL:stä.
 
Viimeksi muokattu:

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näistä Lokomotivin nuorista hyökkääjistä jotain. Joukkueen avauksessa pelaa tällä hetkellä peräti kolme vuonna 1996 syntynyttä hyökkääjää: Pavel Kraskovski (193 cm), Jegor Korshkov (190 cm) ja Artem Iljenko (183 cm). Näistä Korshkov ja Kraskovski ovat pelanneet koko kauden samassa ketjussa ja heistä tulee muutaman vuoden sisällä melkoinen voimakaksikko KHL:ssä, mikäli he pysyvät Venäjällä. Uskallan näin sanoa jo nyt. Nämä junnut ovat isoja, fyysisiä, nopeita ja taitavia.
Korshkovin ja Kraskovskin peluuta täytyy katsoa tarkemmin seuraavassa Lokon pelissä. @The Original Jags, tiedätkö mikä Da Costalla on, kauanko vielä sivussa tositoimista? Mielelläni katsoisin Radua Da Costan kera!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Enpäs nyt tiedä Da Costan sairasloman pituutta. KHL:n sivuilta löytyy vain loukkaantuneiden pelaajien lista mutta ei arvioituja takaisinpaluun aikatauluja.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suomen A-nuorten SM-liigan tasosta minulla ei ole oikeastaan mitään tietoa, mutta tuli mieleeni että kun Jokeri-fanit ovat valitettaneet Jokereiden joukkueen kapeutta niin miksi Jokerit ei voisi nostaa omista junnuista pelaajia paikkaamaan loukkaantuneita pelaaja ja kokeilemaan KHL-vauhtia kuten monet muut KHL:n seurat tekevät?
UL:ssa olikin eilen tähän liittyvä Ismo Lehkosen videohaastattelu: Tyly arvio Suomi-kiekon kivijalan romahduksesta – ”Taso pudonnut järkyttävällä tavalla!” | Liiga | Urheilulehti

Lehkosen mukaan A-nuorten sarjan taso on "pudonnut järkyttävästi" eikä sarja enää valmista pelaajia edes Mestistä varten. Jos Lehkonen puhuu totta niin täytyy sanoa etten tiennyt että taso olisi pudonnut näin paljon. Kuvittelin juniorityön olevan hyvissä kantimissa Suomessa (tai sitten se juniorikasvatus on siirtynyt pois A-nuorista lähinnä Mestikseen ja yhä suuremmassa määrin myös Liigaan?). Eli tällä perusteella Jokereiden mahdollisuudet nostaa pelaajia omista junioreista KHL:ään eivät vaikuta realistisilta, ellei sieltä löydy jotain Pulkkisen tai Teräväisen kaltaista lahjakkuutta.

Täytyy kyllä samalla olla tyytyväinen siitä, että Venäjällä ollaan nyt panostettu omaan juniorikiekkoon näinkin paljon. Parannettavaa varmasti löytyy edelleen ja paljon. Organisaatioiden väliset tasoerot ovat kammottavia. Venäjän paras jääkiekko-organisaatio Lokomotiv Jaroslavl pukkaa jatkuvasti uusia KHL-tason pelaajia omasta kiekkokoulustaan, mutta on myös paljon KHL-seuroja joiden juniorikasvatus on ollut heikon puoleista (SKA Pietari yhtenä esimerkkinä!).

Tuo MHL:n pyörittäminen ei muuten ole mitään halpaa lystiä. Pelipaikat ovat pääosin samat kuin KHL:ssä joten matkustuskulut ovat valtavat. Tämä lienee suurin syy sille ettei Venäjällä ole tätä ennen pelattu koko maan kattavaa juniorisarjaa. Sellaisen pyörittämisen kulut ovat valtavat, kun ottaa huomioon että kyse on "vain" junioriliiga.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kuvittelin juniorityön olevan hyvissä kantimissa Suomessa (tai sitten se juniorikasvatus on siirtynyt pois A-nuorista lähinnä Mestikseen ja yhä suuremmassa määrin myös Liigaan?).

Suuri ongelma on sarjan koko ja Mestiksen muuttuminen yhä enemmän farmivetoisekseksi sarjaksi. Kun A-nuorten SM-sarjassa on 17 joukkuetta ja moni (mm. JYP) peluuttaa vielä aktiivisesti A-junnuikäisiä Mestiksessä, tarkoittaa se yksinkertaisesti yhtä asiaa: A:n taso on varsin rajallinen. Kun pelaajatarve noin monen joukkueen sarjaan on varmaan ~500 luokkaa (30 per joukkue, olettaen että osa pelaa ajoittain B:ssä tai Mestiksessä/Liigassa), niin yhtälö on aika helvetin haastava. Ei tämän kokoisesta maasta löydy noin montaa pätevää kaveria sarjaan, varsinkin kun junnukiekossa maantieteellisetkin asiat vaikuttavat erittäin paljon. Tämän seurauksena sarja on varsin epätasainen ja ei palvele siirtymistä kovempiin sarjoihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvän kuvan A:sta saa oikeastaan jo sillä, että vertaa joukkuemäärää MHL:aan. En jaksa tarkistaa lukuja, mutta mainitsit itse 32 joukkueen sarjan, jossa kolme tulee Venäjän ulkopuolelta ja 29 Venäjältä. Vaikka rekisteröityjen pelaajien määrässä mitattuna Venäjältä ei pitäisi löytyä noin paljoa enempää potentiaalisia pelaajia, on tilanne tosiasiallisesti toinen. Jos Suomen ja Venäjän väkiluvuista ja kiekkoon kykenevillä (taloudelliset realiteetit, sijainti, jne.) nuorilla asiaa katsotaan, niin tilanteen pitäisi olla selvä. Jos isosta massasta karsitaan parhaiten huippu-urheiluun sopivat yksilöt, todennäköisemmin kerää 29 joukkuetta Venäjältä kuin 17 Suomesta. Käytännössä nuorempien ikäluokkien harrastajamäärillä tai höntsäkiekkoilijoilla ei tässä ole merkitystä, vaan yksinkertaisesti urheilullisesti hyvillä yksilöillä. Jos samat ikäluokat laitetaan vastakkain ja lahjattomimmat karsiutuvat viimeistään murrosiässä, todennäköisemmin Venäjältä löytyy ~800-900 lahjakasta urheilijaa kuin ~500 Suomesta. Pientä massaa seuloessa joudutaan tekemään enemmän kompromisseja tason suhteen jos tahdotaan päästä lukumääräisesti edes lähelle isommasta massasta karsivaa.

Toki MHL on todennäköisemmin sarjana paremmin KHL:aan valmistava kuin A. Tätä tukee jo pelkästään ammattimaisemmat vaatimukset mitä tulee uhrauksien tekemiseen. Todennäköisesti jos suomalaisjengi saataisiin sellaisenaan siirrettyä MHL:aan, olisi pelaajien kehitys paremmalla mallilla kuin A:ssa. Tämä toki on sitä kuuluisaa jossittelua, asiaa kun vaikea mitata ja amatööripohjaisten junnujen kohdalla jo pelkästään koko ajatus on täysin hypoteettinen.

Sinänsä sääli, että A on tuolla tasolla ja sarjan kehittymistä on vaikea ainakaan meikäläisen silmin nähdä. Jos tahtotilaa olisi, tuosta voisi saada oikeasti kilpailukykyisen sarjan ja muunkin kuin pakollisen pahan tai kuluerän seuroille. Menee nyt jo rankasti ohi aiheen, mutta tuota voisi kehittää esimerkiksi uittamalla sarjan osaksi televisiopakettia ja jyvittämällä yhteisellä päätöksellä osan tuotoista A-junnujen toiminnan kehittämiseksi. Suuri kuluerä ei olisi kuvata matsia yhdellä kameralla ilman grafiikoita, hommata selostajaksi nakkipalkalla puhuva harjoittelija/seniori ja striimata vaikka Ruudun kautta. Vaikka lähetyksen taso olisi kaukana liigamatseista, luulisi tuon kiinnostavan oman joukkueen pelatessa. Ei tuolla välttämättä yhtään ylimääräistä ruutupakettia myytäisi, mutta ainakin tuotaisiin A:ta lähemmäs ammattimaista toimintaa ja luotaisiin suurempaa kiinnostusta junnupelejä kohtaan. Samoin jos tuota kautta saisi edes jokusen sata "ylimääräistä" katsojaa otteluun, luulisi tiettyjen yhteistyökumppanienkin hieman innostuvan. Enkä nyt tosiaan puhu mistään Kanadan tai Jenkkien junnusarjoihin vertautuvasta jutusta, eli mistään miljoonabisneksestä tuossa ei olisi kyse.

MHL on myös yhtälöön vaikea upottaa. Tuo on kulueränä erittäin suuri matkustuksen takia ja ei välttämättä edes ole erityisen houkutteleva pelaajan näkökulmasta: esimerkiksi HIFK:ssa pystyisi keskittymään paremmin treenaamiseen ja kouluttautumiseen, askel ammattilaiseksi olisi kaikesta huolimatta pienempi ja kotikaupunki pysyisi silti samana. Jos itse olisin selvästi nuorempi ja kiekkoilullisesti lahjakas, miettisin tarkasti Jokerien ja HIFK:n väliltä A:ta pelatessa. Jos kuitenkin vaihtoehdot olisivat A tai MHL, A saattaisi jopa viedä voiton: amatööripohjalta (mitä valtaosa A-junnuista on) tuo idän matkailu ei kuulosta hyvältä ja ammattilaissoppari olisi nopeammin kourassa A:n kautta. Karu fakta on kuitenkin se, että moni A-junnu panostaa lajiin erittäin ammattimaisesti uhraten jopa "siviilielämän" osalta paljon, mutta saa vastineeksi verkkarit. Jos tuohon yhtälöön laitetaan vielä ammattimaisempi vaatimustaso ja pienempi mahdollisuus ammattilaisuuteen, voi moni valita jonkun muun vaihtoehdon. Toki MHL kehittäisi pelaajana paremmin, mutta se ei itsessään vielä takaa mitään.

Jos Jokerit aikoo jatkossakin kasvattaa pelaajia edustukseen, vaatii pelaajapolku paljon uudistuksia. Ideaalitilanteessa pelaajia saataisiin paremmin lainalle esimerkiksi Liigaan ja harjoitusolosuhteet (valmennus, fasiliteetit, ajankäyttö, mahdollisuus pelaajan panostaa itse, jne.) vedettäisiin aivan uudelle tasolle. Jos A:sta on vaikea nousta Liigaan, ei samoja metodeja käyttämällä KHL:aan nouse kuin aivan poikkeukselliset yksilöt. Tässä toki Liigallakin on omat näppinsä valitettavasti pelissä ja Jokerien kanssa lainadiili on yhä vähän kuin spitaalisen suuteleminen. Kaikkien etu (Jokerien, pelaajan, lainaavan joukkueen, suomikiekon) olisi toimiva yhteistyö, mutta...
 

Theone

Jäsen
KHL:ssähän vierasjoukkueen majoituksen järjestely on kotijoukkueen vastuulla.
Onko näin? Muistelisin että Markus Ketterer on kertonut, että kotijoukkueen vastuulla ei ole muuta kuin kuljetusten järjestely lentokentän, hallin ja mahdollisen hotellin välillä. Näiden järjestely siis pakollista, toki varmasti antavat apua majoituksen järjestämisessä yms. mutta nuo ei käsittääkseni ole kotijoukkueen vastuulla. Kotoisesta Liigasta poiketen myös ruokailut, pyyhkeet yms. pitää joukkueiden hoitaa itse.

En mene varmaksi vannomaan ja voin ihan hyvin olla väärässä mutta muistelisin, että näin minulle on kerrottu.
 

Theone

Jäsen
HK Sotshin tilanne alkaa olemaan kohtuullisen kriittinen. Palkkoja ei ole tullut ja ei tule jatkossakaan ellei jotain mullistavaa tapahdu. Viime kauden pelaajille palkat maksamatta ja tämän kauden joukkueelle myös liksat rästissä. Nyt on ilmeisesti ne vähätkin rahat loppu ja joukkueen matkustaminen vierasotteluihin alkaa kuulemma olemaan uhattuna. Ehkä Putin auttaa, olihan se Putinin idea perustaa olympiakaupunkiin tyhjästä KHL-seura.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään itsellä seurannassa Nazarovin Barys vastaan SKA, luultavasti Mikko maalissa, huilasi viime pelin pelattuaan sitä ennen seitsemän ottelua putkeen. Sekä myös Moskovan paikallisottelu, jossa vastakkain toistensa pääviholliset TsSKA ja Dynamo.

edit:
Olen muutaman vuoden käyttänyt livetv:tä katsoessani joitakin KHL:län pelejä, joita ei muuten nää. Tänä vuonna livetv ei ole enään koneellani toiminut, näyttö menee mustaksi. Käytössä ei ole adblockkeja eikä muitakaan sellaisia.
Mistäs muut ovat katsoneet? Haluaisin tsiigata Barys-SKA välisen ottelun...

edit2: Ottelu on ensimmäinen uudessa areenassa, täysi tupa ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
edit2: Ottelu on ensimmäinen uudessa areenassa, täysi tupa ottelussa.

Tätä olin juuri tulossa kysymään, että koskas Barysille on rakennettu noin hulppea areena? Mikä tuon kapasiteetti on, vissiin jotain 15k (?) Ennenhän pelasivat siinä ladossa. Mutta ei tosiaan yllätä että sikarikkaassa Astanassa tämmöisiä projekteja pistetään pystyyn.

Ps.Watch Live Barys vs SKA Online Video Kontinental Hockey League - Hockey tuossa ihan ok striimi, vähän myöhässä tosin.
 

faro

Jäsen
@faro , ei todellakaan ole juu. Jossain hehkutettiin täyttä hallia mutta varmaan 6000 katsojaa.
Tuostakin vielä jäädään. Tarkka luku 5362. On kyllä häpeällisen huono määrä ensimmäiseksi kotipeliksi uudessa hallissa. Toisaalta alhaiseen lukuun varmasti vaikuttavat Barysin surkeat otteet sekä se, että tämä ottelu tuli aika äkkiä *asian varmistumisen jälkeen. Harjoituskaudella Barys pelasi kuitenkin täydelle tuvalle kertaalleen samaisessa areenassa.

*Siis sen asian, että juuri tämä ottelu on ensimmäinen uudessa kotihallissa. Käsittääkseni asia varmistui vasta muutama päivä sitten.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@The Original Jags on tuonut jo useassa ketjussa esiin sen kuinka Venäläiset KHL joukkueet ovat rohkeasti nostaneet nuoria kokoonpanoon hyvällä menestyksellä ja toisaalta myös tähän vedoten on esittänyt, että Jokereiden kokoonpano olisi montaa muuta joukkuetta nimekkäämpi. Kun noita matseja on katsonut niin ottaisin ilomielellä useita noista "junnuista" Jokereiden kokoonpanoon: Suurikokoisia, nopeita, vahvoja ja suht kädellisiä jannuja joilla on asenne kohdillaan. Kaikki kunnia meidän duunareille, mutta tässäkin suhteessa Jokerit antaa tasoitusta itänaapurille tosi paljon. Kyllähän tuo Venäläinen pelaajatuotanto on aivan eri planeetalta Suomeen verrattuna ja määrä on niin suuri että voidaan ottaa ne isoimmat äijät kentälle. Siinä missä meidän nuoret pelaavat A-junnuissa ja Mestiksessä ja myös pienillä taitopelaajilla voi pärjätä, on Venäläisessä kiekossa pystytty suodattamaan ne fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan parhaat yksilöt jo nuorena jopa KHL tasolle asti. Noista kun vielä kootaan parhaat neljään kenttään ja kaivetaan täysin potentiaali irti hyvällä valmennuksella niin siinä ei pärjää kuin Kanada.

Tässä kun on puolitoista kautta venäläistä kiekkoa seurannut lähempää niin vaikuttaa vaarallisesti siltä että taiteilijasielujen maassa on ymmärretty joukkuepelin voima. Siinä missä vielä aiemmin Suomi (ja varauksin Jokerit ensimmäisellä KHL kaudella) sai materiaalieroonsa tasoitusta hyvällä joukkuepelillä ja valmennuksella, on ainakin kuluva kausi karusti näyttänyt sen että KHL:n top-8 jengeissä joukkuepeli on suht samoilla hoodeilla, taktinen tekeminen jo osittain jo edellä ja yksilötasolla ero on murhaava.

Tämä nyt olisi varmaan pitänyt kirjoittaa johonkin "pelaajakehitys Suomessa" -ketjuun, mutta nykytilanteessa Suomi ei kohta edes enää näe sitä kelkkaa mistä pudottiin horisontissa jos kuppikunnat (lähinnä Liiga ja Jokerit) jatkavat jäkitystään. Ei se nyt voi olla pelipaitojen väristä kiinni että verrattuna mihin tahansa venäläiseen KHL jengiin Jokeripelaajat näyttävät pienemmiltä ja ovat voimassa ja nopeudessa jäljessä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä kun on puolitoista kautta venäläistä kiekkoa seurannut lähempää niin vaikuttaa vaarallisesti siltä että taiteilijasielujen maassa on ymmärretty joukkuepelin voima.
Etenkin tällä kaudella olen huomannut samaa. Itä-Suomalaiset lisäksi puolustavat maalin edustaa erinomaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ufa on kyllä tosi kovassa vireessä. Olen katsellut Minsk-Ufa peliä toisesta erästä lähtien. Ufa johtaa ottelua pelin lopussa 5-1, eikä Ufan ole tarvinnut edes panna parastaan. Heikkoa lenkkiä joukkueesa ei ole.

Ykkösketju Grigorenko - Enqvist - Omark on vastannut enimmistä tehoista. Omark on tässä ketjussa pelintekijä, Grigorenko maalintekijä ja Enqvist enemmän puolustava pelaava.

Myös kakkonen Lisin - Makarov - Hartikainen pystyy tekemään tehoja kovalla tahdilla. Tässä ketjussa roolijako on yhtä selvä kuin ykkösessä. Lisin on yksi liigan nopeimmista pelaajista, jonka tehtävä on hakea nopeutensa avulla päätykiekkoja ja Lisin on yleensä ketjussa se, joka karvaa kaikista korkeimmalta. Mikään maalintekijä Lisin ei kuitenkaan ole. Hartikainen on yksi sarjan parhaita laita- ja kulmapelaajia ja myös hyvä maalintekijä. Pehmeäkätinen ja verkkaisen näköisesti liikkuva Makarov (muistuttaa olemukseltaan 1990-luvun suurpelaajaa Sergei Gomoljakoa) jakaa kiekkoa taitavasti molemmille laitureille ja käy välillä laittamassa myös kiekon maaliin, kuten vaikka viime pelissä Jokereita vastaan.

Kolmosketju Denis Hlistov - Sergei Soin - Aleksandr Nesterov on selvä duunariketju. Nelosketjussa pelasi tänään uusi tulokas Kirill Kabanov yhdessä Nikolai Prohorkinin ja Anton Lazarevin kanssa. Aikanaan suurlupaus ollut 23-vuotias Kabanov teki Skellefteåssa viime kaudella 29 pistettä, eli ihan kelpo lukemat. Saa nähdä onnistuuko Kabanov pelaamaan itsensä suurempaan rooliin Ufassa. Helppoa se ei ole. Prohorkin on lahjakas nuori maajoukkuetason keskushyökkääjä, tosin tällä hetkellä hänen tasonsa ei riitä kahteen kärkiketjuun. Lazarev on melko pienikokoinen, mutta erittäin ketterä ja voimakas oikea laituri, joka laukoo napakasti. Lisäksi joukkueessa pelaa vuonna 1997 syntynyt keskushyökkääjä Mihail Vorobjev, mutta hän ei saanut tänään peliaikaa.

Ufa peluuttaa puolustuksessa peräti kahdeksaa pelaajaa, ja siitä huolimatta Kirill Koltsov ei mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Ilmeisesti epäurheilulliset elämäntavat alkavat tehdä tehtäväänsä jo nyt, vaikka ikää on vasta puolustajalle ihanteelliset 32 vuotta. Sami Lepistö on noussut tällä kaudella korkeammalle tasolle kuin kertaakaan KHL-uransa aikana. Seuranvaihdos Jekaterinburgista Ufaan on tuonut Lepistön peliin jotain uutta särmää. Lepistö saa paljon vastuuta ylivoimalla puolustajaparinsa Aleksandr Loginovin kanssa. Maksim Gontsharov ja Ivan Vishnevski ovat kaksi isokokoista ja KHL-tasolle pätevää puolustajaa, joilla molemmilla on kamala hevosenpotku viivasta. Zahar Arzamastsev, Roman Derljuk, 19-vuotias Kirill Tsulygin ja Denis Bodrov täydentävät tämän kahdeksikon. Kirill Tsulygin on muuten 1990-luvun maajoukkueessakin pelanneen puolustajan Nikolai Tsulyginin poika.

Maalissa pelaa ruotsalainen Niklas Svedberg, joka pelasi viime kaudella Tuukka Raskin kakkosmaalivahtina Boston Bruinsissa. Nähdäkseni hän on riittävän hyvä maalivahti Gagarin Cupin voittoakin ajatellen.

Ufa on ZSKA:n ja Lokomotivin ohella sarjan miellyttävintä jääkiekkoa pelaava joukkue tällä hetkellä.
 
Medvescak pelaa tämän illan meneillään olevassa ottelussa vaaleanpunaisissa paidoissa. Sopii muuten erittäin huonosti seuran karhulogoon ja hieman särmikkääseen imagoon, aina faneja myöten. Ladan voittoputki venyisi tämän pelin myötä viiteen, ja joukkue johtaakin ottelua 1-3 kahden erän jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Lada on yksi sarjan sympaattisimpia seuroja. Lada on pikkuseura, mutta sillä on mukava halli ja uskolliset ja äänekkäät fanit. Pudotuspeleihin en Ladan kohdalla jaksa uskoa, vaikka nyt onkin menossa pieni vetovaihe. Materiaali ei vain riitä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Puolustaja Andrej Meszaros on tehnyt sopimuksen Sibirin kanssa. Meszaroksella on takan pitkä NHL-ura. Viime kaudella nyt 30-vuotias Meszaros pelasi 60 ottelua Buffalossa tehden 14 pistettä. Voi olla hyväkin haku Sibirille.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
KHL asetti neljälle seuralle Slovan, Zagreb, Sibir, Admiral, kiellon hankkia uusia pelaajia viime kauden palkkarästien takia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL asetti neljälle seuralle Slovan, Zagreb, Sibir, Admiral, kiellon hankkia uusia pelaajia viime kauden palkkarästien takia.
Hyvä päätös koska se motivoi seuroja hoitamaan rästit pois alta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös