Mainos

KHL 2012–2013

  • 400 165
  • 1 424
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Perttu Lindgrenin aloitus Amurissa on ollut lupaava. Neljään otteluun on tullut pisteet 1+2=3. Atlantissa Lindgren sai 19 otteluun tehot 3+2=5 ennen siirtoaan Amuriin. Oikealla ja sopivalla ympäristöllä sekä roolilla on iso merkitys pelaajan menestykselle. Atlantissa Lindgrenille ei löytynyt roolia hyökkäävässä ketjussa, koska joukkueessa oli seitsemän tai kahdeksan Lindgreniä parempaa siihen rooliin soveltuvaa pelaajaa. Niinpä Lindgren tippui siellä nelosketjuun, mikä ei tietenkään sovi Lindgrenin kaltaiselle pelaajalle.

Amurissa Lindgrenille on tarjolla kakkossentterin asema J-P Hytösen takana ja ylivoima-aikaa kakkosylivoimassa. Saa nähdä toteutuuko "Lindgren-efekti" myös Janne Lahden kohdalla, joka sai siirron Kazanista niinikään Amuriin. Lahdella oli Kazanissa sama tilanne kuin Lindgrenillä Atlantissa, eli seurassa oli sen verran paljon parempia hyökkääjiä, ettei hän mahtunut pelaamaan kuin nelosketjussa ja usein hän jäi myös katsomon puolelle.

Saa nähdä miten Jortikka muodostaa ketjut jatkossa. Ykkönen Jakub Petruzalek-Hytönen-Dimitri Tarasov saanee jatkaa ennallaan. Ketju on ollut seuran ylivoimaisesti paras. Loogista olisi pistää Lindgren ja Lahti samaan ketjuun ja katsoa miten yhteistyö heidän välillään lähtee sujumaan. Kolmas lenkki tässä voisi olla työteliäs Dimitri Shitikov.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lindgren on pelannut nimenomaan tuossa ykkösketjussa. Peliaikaa on jokaisessa pelissä tullut noin 3-4 minuuttia enemmän kuin Hytösellä. Taitaa se Perttu olla nykyään Amurin ykkössentteri ja Hytönen hoitaa huolellisesti sitä kakkossentterin roolia.
 
Lindgren on pelannut nimenomaan tuossa ykkösketjussa. Peliaikaa on jokaisessa pelissä tullut noin 3-4 minuuttia enemmän kuin Hytösellä. Taitaa se Perttu olla nykyään Amurin ykkössentteri ja Hytönen hoitaa huolellisesti sitä kakkossentterin roolia.

Tietenkin on ykkössentteri. Olisi hölmöä olla hyödyntämättä tuota hyväksi todettua tutkaparia Lindgren-Petruzalek. No onneksi Jortikka ei ole hölmö, vaikka jonkun turhakkeen mukaan hän vihaakin venäläisiä.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Tietenkin on ykkössentteri. Olisi hölmöä olla hyödyntämättä tuota hyväksi todettua tutkaparia Lindgren-Petruzalek. No onneksi Jortikka ei ole hölmö, vaikka jonkun turhakkeen mukaan hän vihaakin venäläisiä.
En ole nähnyt muita pelejä Amurilta, joissa Lindgren on pelannut, mutta siinä ensimmäisessä oli kyllä umpisurkea. Jatkuvasti harhasyöttöjä, kiekonmenetyksiä, muita virheitä ja kemiat ei heti natsannut kyllä yhtään Petruzalekin kanssa. Sen jälkeen on ilmeisesti parantanut kuten myös joukkue viime peleissä. Luulisi, että Lindgren - Petruzalek tutkapari toimisi ja ainakin Amurin kannalta se on toivottavaa.
 
En ole nähnyt muita pelejä Amurilta, joissa Lindgren on pelannut, mutta siinä ensimmäisessä oli kyllä umpisurkea. Jatkuvasti harhasyöttöjä, kiekonmenetyksiä, muita virheitä ja kemiat ei heti natsannut kyllä yhtään Petruzalekin kanssa. Sen jälkeen on ilmeisesti parantanut kuten myös joukkue viime peleissä. Luulisi, että Lindgren - Petruzalek tutkapari toimisi ja ainakin Amurin kannalta se on toivottavaa.

Tuon ensimmäisen umpisurkean pelin jälkeen homma onkin toiminut varsin hyvin. Kolmessa ottelussa Lindgrenille 1+2 ja Petruzalekille 4+2. Ja siinä sivussa vielä ketjun kolmas lenkki Dimitri Tarasov 1+5. Katsellaan seuraako jatkoa hyvälle alulle.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Jotenkin on sellainen tunne, että Jortikka vie Amurin pudotuspeleihin. Lahti oli täsmähankinta kakkosketjun laitaan, Hytösen viereen.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Läntinen konferenssi tuli jo käytyä pikaisesti läpi, joten tehdään sama myös itäisen konferenssin osalta.

Itäinen konferenssi:

1. Traktor Tsheljabinsk 56p (85-57, 27gp)
2. Avangard Omsk 56p (84-70, 56p)
3. Metallurg Magnitogorsk 54p (88-57, 27gp)
4. Ak Bars Kazan 54p (82-54, 28gp)
5. Sibir Novosibirsk 46p (67-66, 28gp)
6. Salavat Julajev Ufa 45p (80-78, 28gp)
7. Metallurg Novokuznetsk 40p (78-83, 28gp)
8. Neftehimik Nizhnekamsk 40p (81-84, 27gp)
--------------------------------------------------------
9. Barys Astana 38p (78-81, 27gp)
10. Jugra Hanti-Mansijsk 37p (75-86, 28gp)
11. Amur Habarovsk 29p (66-85, 29gp)
12. Avtomobilist Jekaterinburg 17p (56-104, 28gp)

1. Traktor Tsheljabinsk 56p
- Viime kaudella KHL:n runkosarjan voittanut seura johtaa omaa konferenssiaan maalieron turvin. Traktor on kurinalainen joukkue, joka pelaa todella nopeaa ja silmiä hivelevän taitavaa peliä. Erinomaisesti rakennettu joukkue, jota tähdittää nuori supertähti Jevgeni Kuznetsov. Joukkueella on ollut vaikeuksia monesti pikkuseurojen kanssa, lähinnä asennepuolen takia. Suomalaisista Petri Kontiola on kuin kotonaan KHL:n isoissa kaukaloissa.

2. Avangard Omsk 56p
- Monet tälläkin foorumilla taisivat toivoa, että Petri Matikainen epäonnistuu KHL:ssä. Alku olikin todella synkkä ja Omsk majaili alkukaudesta playoff-viivan alapuolella. Sen jälkeen Matikainen on saanut joukkueeseen luotua "bluesmaisen" pelitavan. Omsk pelaa vastustajasta riippumatta oikeastaan aina hyvällä asenteella. Omskin pelitapa on taisteleva, fyysinen ja taitavat pelaajat tuovat tuon valtavan taitoelementin peliin. Pasi Nurminen on antanut oppinsa kakkosvahti Eduard Reizvikhille, joka on pelannut vahvasti niissä peleissä, joissa Karri Rämö ei ole ollut maalilla. Omsk on repinyt viimeisestä 15 pelistä (tarkistin) vähintään pisteen jokaisesta. KHL:n kuumin joukkue!

3. Metallurg Magnitogorsk 54p
- Magnitogorsk sai kivenkovat NHL-vahvistukset kauden alussa, kun Jevgeni Malkin, Nikolai Kulemin ja Sergei Gontshar liittyivät joukkueeseen. Joukkueen hyökkäyspeli onkin ollut murhaavan tehokasta tällä kaudella ja seuran kannattajana en muista KHL:n historiasta, että joukkue olisi koskaan pelannut näin mahtavaa kiekkoa. Tähtinä ovat tuikkineet Sergei Mozjakin ja Jevgeni Malkin. Ensin mainittu johtaa KHL:n pistepörssiä ja Malkin on kolmantena. Joukkueen kivijalka on ollut maalilla, kun KalPasta kesken viime kauden tullut Ari Ahonen on loistanut tälläkin kaudella.

4. Ak Bars Kazan 54p
- "Suomalaisseura" on pelannut vahvan kauden ensimmäisen puoliskon. Kazanissa ei ole viime kaudella seurassa hieman haparoinutta Petri Vehasta ikävä, sillä kesällä hankittu Konstantin Barulin on ollut selvästi vahvempi tällä kaudella kuin mitä Vehanen viime kaudella. Päävalmentaja Vladimir Krikunovin vaihduttua Valeri Beloviin niin on Kazanin peli ollut huomattavasti parempaa tällä kaudella ja rennompaa.

5. Sibir Novosibirsk 46p
- Kauden suuria yllättäjiä, sillä materiaali on vaatimaton KHL:n tasolle. Joukkuetta on hinannut KHL:n parhaisiin senttereihin lukeutuva "taikuri" nimeltään Jori Lehterä. Suomalaissentteri pelaa valtavalla itseluottamuksella erinomaisesti yhteen Tapparan ajoilta tutun tutkaparinsa Jonas Enlundin kanssa. Suurimmaksi tekijäksi menestyksen kannalta nostaisin erinomaisen uuden päävalmentajan Dimitri Kvartalnovin. Kyseinen kaveri teki vahvaa työtä Severstalissa, vaikka jotain kummaa tapahtui viime keväänä, kun mies sai juuri playoffien alla kenkää. Vei Severstalin kuitenkin heittämällä playoffeihin, joten syyt ovat muualla kuin menestyksessä. Kvartalnov valmentaa muutaman vuoden sisällä varmasti jotain KHL:n suurseuraa.

6. Salavat Julajev Ufa 45p
- Suuresti kesällä uusiutuneen suurseuran pelit ovat viime aikoina menneet parempaan suuntaan surkean alun jälkeen. Kärsinyt paljon avainpelaajien loukkaantumisista, mutta nyt sairastupa alkaa tyhjentyä ja suuntakin on hyvin todennäköisesti ylöspäin. Iiro Tarkin ja Antti Pihlströmin seurassa on erittäin kova puolustus ja hyvin rakennettu hyökkäys. Maalivahtipeli on myös parempaa, kun uudet veskarit Tarkki ja Vadim Tarasov tukkivat maalinsuun.

7. Metallurg Novokuznetsk 40p
- Kauden suurin yllättäjä. Talousvaikeuksien kanssa paininut (painiva) seura on tälle kaudella matkassa erittäin nimettömällä rosterilla. Joukkueessa on kuitenkin erinomainen ykkösketju: Dimitri Kagarlitski - Randy Robitaille - Aleksander Bumagin. Tuo ketju on ollut todella hyvä, mutta myös muita nimettömiä pelaajia on noussut antamaan hyvää taustatukea. Novon suunta on viime aikoina osoittanut alaspäin ja vaikea uskoa, että seura pystyy pysymään kahdeksan joukossa runkosarjan loppuun.

8. Neftehimik Nizhnekamsk 40p
- Venäläisjunnu Nail Yakubovin tähdittämä seura on Novokuznetskin tavoin ollut viime aikoina alavireinen. Materiaalilta Neftehimikin eväät riittäisivät playoffeihin, mutta pelejähän ei sen perusteella ratkota. Oskar Osala on esiintynyt toisella KHL-kaudellaan vahvasti ja päässyt paremmin sinuiksi KHL:n isojen kaukaloiden kanssa. Joukkueesta täytyy mainita viime kaudella Metallurg Magnitogorskissa pelannut puolustaja Renat Mamashev, joka on rikkonut jo oman piste-ennätyksensä seitsemällä pisteellä, vaikka kausi on vasta puolivälissä. Pakkien pistepörssissä 5+21=26 tehot riittävät kärkipaikkaan.

9. Barys Astana 38p
- NHL:stä Ryan McDonaghilla, Victor Hedmanilla ja Nikolai Antropovilla vahvistunut seura. Päävalmentaja Vladimir Krikunovin joukkojen pitäisi pystyä parempaan. Kazakstanilaiseuralla on myös KHL:n kermaan kuuluva maalivahti Teemu Lassila, joka ei ole kuitenkaan vielä loistanut samalla tavalla kuten viime kaudella Novokuznetskissa.

10. Jugra Hanti-Mansijsk 37p
- Aika odotetuilla sijoilla, sillä materiaalin puolesta playoffeihin pääseminen olisi jo hyvä saavutus. Jugran vahvinta osa-aluetta on maalivahtipeli Mihail Birjukovin ja Edgars Masalskiksen johdolla. Sergei Shepelevin joukot tunnetaan taistelevasta pelitavastaan. Jugra on kiinnittänyt kesken kauden kaksi tunnettua venäläistä, kun Denis Grebeshkov ja Anton But liittyivät seuraan. Ollut viime aikoina vahvassa vireessä ja noussut jo kolkuttelemaan playoff-viivan tuntumaan.

11. Amur Habarovsk 29p
- Hannu Jortikan valmentama seura ei ole varsinaisesti edes epäonnistunut, sillä viime kaudella Jortsu repi Amurista kaiken irti, että joukkue pääsi playoffeihin. Jakub Petruzalek on pelannut erinomaisesti tälläkin kaudella, mutta muuten Habarovskissa ei ole juuri onnistuttu. Habarovskiin on hankittu ihan hiljattain kaksi suomalaisvahvistusta, kun Atlantissa flopannut Perttu Lindgren ja Kazanissa olemattomalle peliajalle jäänyt Janne Lahti vahvistavat joukkuetta. Kakkosvahti Jan Lasak on saanut myös monoa. Pelaa kotonaan vahvasti erinomaisen kotiyleisön edessä, mutta vieraissa on 14 pelistä kasassa vain yksi kolmen pisteen voitto. Kolmella vieraspisteellä ei sarjassa paljon juhlita. Amur oli jo viime kaudella surkea vieraissa.

12. Avtomobilist Jekaterinburg 17p
- Avtomobilist on pudonnut jo Amurinkin kyydistä eikä KHL:n pikkuseura ole pystynyt yllättämään positiivisesti. Pistemäärän puolesta kausi on mennyt jopa hieman alakanttiin, vaikka playoffeihin ei realistisia mahdollisuuksia ollutkaan. Sai jostain rahaa Joffrey Lupulin hankintaan. Lupul on tehnyt neljässä pelissä tehot 0+2 eikä ole ollut vielä varsinainen vahvistus. Novokuznetskilla ei materiaali ole Avtoa parempi, mutta niin vain Novo porskuttaa 23 pistettä Avton edellä. Taistelee kyllä hyvin illasta toiseen, mutta häviää lähes aina. Joukkueella on 13 peräkkäistä tappiota alla!

Viidestä suuresta neljä ovat karanneet hieman muilta. Ufan on se viides suurseura, mutta peli on hieman yskinyt tällä kaudella. 5-10 sijoilla käydään kovaa taistelua playoff-paikoista. Amurin ja Avton lasken jo pois playoff-taistelusta. Amur tulee häviämään jatkossakin lähes kaikki vieraspelit.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Läntinen konferenssi tuli jo käytyä pikaisesti läpi, joten tehdään sama myös itäisen konferenssin osalta.

Kiitokset tiiviistä mutta erinomaisen asiantuntevista katsauksista! Oli ilo lukea ja saada edes hiukan tuntumaa sellaisiinkin joukkueisiin joiden edesottamuksia en juuri lainkaan ole seurannut.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ufa-Riika pelissä Antti Philström on hakannut hattutempun 17 minuutissa.
Ja lisäksi yksi syöttöpiste Pihlströmille. Ketju Pihlström-Aleksei Kaigorodov-Igor Mirnov oli tulessa. Mirnov on ollut jo pitkään yksi sarjan vähiten tunnetuimmista huippupelaajista. Ihme ettei mies pelaa maajoukkueessa edes eurohöntsissä, sen verran hyvä pelaaja kyseessä.

Riika oli surkea ja välillä teki pahaa katsoa joukkueen pelaamista. Ufa käveli puolivauhdilla joukkueen yli (Ufa voitti 7-3) eikä vihreäpaitojen tarvinnut oikeastaan edes pelata tosissaan. Tämänpäiväisen esityksen perusteella Riika pelaa väärässä sarjassa, mutta onhan joukkue pelannut ajoittain myös hyvin.

Ufa ei ole tällä kaudella yhtä nimekäs kuin "Radulov-vuosina", mutta joukkue saattaa olla yksi musta hevonen tuolla itäisessä konfferenssissa. Tänään joukkueen parhaimmistoa olivat tuon yhden ketjun ohella 23-vuotias puolustaja Andrei Konev, joka teki minuun vaikutuksen tässä pelissä.

Ufan ketjut ja puolustajaparit:

Antti Pihlström - Igor Mirnov - Aleksei Kaigorodov
Aleksandr Svitov - Sergei Zinovjev - Oleg Saprykin
Igor Musatov - Aleksei Gluhov - Denis Hlystov
Nikita Filatov - Juri Trubatshev - Denis Parshin
(Tomas Rolinek, Aleksandr Stepanov)

Vitali Proshkin - Andrei Konev
Kirill Koltsov - Ivan Baranka
Miroslav Blatak - Andrei Zubarev
Vitali Atjushov - Andrei Kuteikin

Iiro Tarkki
Andrei Vasilevski
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
SKA:n päävalmentaja Milos Riha on saanut potkut. Potkut tulivat erikoiseen aikaan, sillä SKA siirtyi tämän päivän voiton jälkeen koko liigan kärkeen.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
SKA:n päävalmentaja Milos Riha on saanut potkut. Potkut tulivat erikoiseen aikaan, sillä SKA siirtyi tämän päivän voiton jälkeen koko liigan kärkeen.

Ja ilmeisesti Summanen tilalle. Uskomatonta ja huvittavaakin monella tapaa..
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Ja ilmeisesti Summanen tilalle. Uskomatonta ja huvittavaakin monella tapaa..

Voitko laittaa linkin Summasen nimityksestä kertovan tiedotusvälineen sivuille. Lukisin mielelläni jutun.

Viimeiset 10 peliä on olleet uskomatonta paskaa, joten valmentajan vaihtaminen oli vähintä mitä piti tehdä. Nyt pitää löytää päävalmentajan lisäksi keskushyökkääjä.

Toistaiseksi valmennusvastuu on Mihail Kravetsilla mutta seuraava päävalmentaja tulee heti kun saa viisumin ja lennot järjestettyä.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Nyt pitää löytää päävalmentajan lisäksi keskushyökkääjä.

Oliskohan se nyt Sidney Crosbyn paikka? Jossain huhuttiin, että KHL-pomot olisivat valmiit avaamaan lisää ovia änäriläisille, jos näyttää siltä että lakko jatkuu vielä joulun jälkeen ja tulijoiden tulisi mielellään olla "oikeita supertähtiä." Miksei esim. Stamkos, Toews..
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Oliskohan se nyt Sidney Crosbyn paikka? Jossain huhuttiin, että KHL-pomot olisivat valmiit avaamaan lisää ovia änäriläisille, jos näyttää siltä että lakko jatkuu vielä joulun jälkeen ja tulijoiden tulisi mielellään olla oikeita supertähtiä. Miksei esim. Stamkos, Toews..
SKA:n GM Aleksei Kasatonov sanoi, että seura etsii NHL-pelaajaa itselleen mutta kuka tahansa ei kelpaa, vaan kyseessä täytyy olla todellinen supertähti.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tähän väliin voisi kirjoittaa vähän sarjan tasosta yleisesti. Olen seurannut pelejä tänä vuonna aika paljon netin kautta ja mielestäni sarjan taso on ollut tänä vuonna sen lyhyen historian paras. NHL-pelaajien tulo sarjaan on omalta osaltaan vaikuttanut tason nousuun, mutta tämä ei ole ainoa syy. Pelien nopeus ja tempo on kohentunut siitä mitä se oli 2-3 vuotta sitten. Silloin moni heikompi joukkue pelasi keskialueen trappia, jossa vain kytättiin vastustajan virheitä. Nyt lähes kaikki joukkueet pyrkivät hyökkäämään viisikkona. Pelistä on tullut nopeampaa, aggressiivisempaa ja hyökkäävämpää kuin aikaisemmin.

Yksi hyvä puoli on myös ollut se, ettei sarjassa ole oikeastaan yhtään pelillistä heittopussia. Avtomobilist on tietysti jäämässä muista jälkeen, mutta sekin on pystynyt yleensä tarjoamaan kunnon vastuksen kaikissa peleissä eikä varsinaisia murskatappioita ole ollut.

Nuoret pelaajat ovat nousseet ihan hyvin esille sarjassa, joskaan ei samassa määrin kuin esimerkiksi SM-liigassa. KHL:ssä olisi mahdottomuus, että 17-vuotias pelaaja (viittaan Aleksandr Barkoviin) johtaisi sarjan pistepörssiä, oli pelaaja sitten miten lahjakas tahansa (esim. Jevgeni Malkin pelasi 17-vuotiaana vielä Metallurgin kolmos/nelosketjuissa). Kuitenkaan sarjassa ei tällä hetkellä pelaa Nail Jakupovia lukuunottamatta sellaista superjunnua, joka olisi sarjan eliittiä jo alle 20-vuotiaana. Ehkä seuraava tällainen saattaa olla Traktorin vuonna 1995 syntynyt (Barkovin ikätoveri siis) Valeri Nikhushkin, joka on fyysisesti superlahjakas, mutta ei ole vielä riittävän kypsä pelaamaan KHL:ssä. Traktorilla on muutenkin tällä hetkellä ehkä Euroopan paras kiekkokoulu. Tsheljabinskissa tehdään mahtavaa kiekkotyötä ja kaupunki on yksi venäläisen jääkiekon ytimistä. Traktor on nykyisin myös menestyvä KHL-seura, koska seura sai muutama vuosi sitten uuden rahoittajan jonka avulla seura on pystynyt pitämään monia kasvattejaan (Kuznetsov, Glinkin, Popov, Karpov jne.) sekä hankkimaan hyviä vahvistuksia (Kontiola, Quint, Bulis). Nikhushkinin aika ei ole vielä, mutta ensi kaudella hänestä kuullaan myös KHL:ssä. Nikhushkin ei tietääkseni ole menossa Kanadan junioreihin, mikä on sekä hänen itsensä että Traktorin kannalta hyvä asia.

Yksi negatiivinen seikka KHL:ssä on ollut jo pitkään lukuisat loukkaantumiset. En tiedä mistä se johtuu, mutta KHL:ssä loukkaantuu näppituntumalta enemmän ja useammin pelaajia kuin esimerkiksi SM-liigassa ja NHL:ssä. Voiko kyse olla lihashuollon tai palauttavan treenin puutteesta? Liigan kannattaisi paneutua tähän seikkaan enemmän ja miettiä tapoja ehkäistä pelaajien loukkaantumisia nykyistä paremmin. Ei ole sarjan kannalta hyvä juttu, että lähes kaikista seuroista on joka hetki muutama avainpelaaja lasaretissa.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Yksi negatiivinen seikka KHL:ssä on ollut jo pitkään lukuisat loukkaantumiset. En tiedä mistä se johtuu, mutta KHL:ssä loukkaantuu näppituntumalta enemmän ja useammin pelaajia kuin esimerkiksi SM-liigassa ja NHL:ssä. Voiko kyse olla lihashuollon tai palauttavan treenin puutteesta? Liigan kannattaisi paneutua tähän seikkaan enemmän ja miettiä tapoja ehkäistä pelaajien loukkaantumisia nykyistä paremmin. Ei ole sarjan kannalta hyvä juttu, että lähes kaikista seuroista on joka hetki muutama avainpelaaja lasaretissa.
Jokerit - Kärpät peliä kattellessani tuli päinvastainen mielikuva mieleen. Jokereilta sivussa oli 12 pelaajaa ja Kärpiltä taisi olla seitsemän. Esimerkiksi Magnitogorskissa ei juurikaan kärkipelaajia ole ollut sivussa ja sellaista 1-3 pelaaja on vain ollut sivussa kauden aikana. En niin tarkkaan ole noihin loukkaantumismääriin perehtynyt KHL:ssä, mutta omasta mielestäni tilanne on päinvastainen. SM-liigassa miestä on lasareetissa hirveitä määriä, kun taas KHL:ssä vähemmän. Tälläinen mielikuva on itelle jäänyt. Faktaakin olisi kiva saada pöytään. KHL:ssä ei taida juurikaan aivotärähdyksiä tulla verrattuna SM-liigaan ja NHL:ään. Ne on ihan sieltä pahimmasta päästä olevia loukkaantumisia ja pahimmillaan yksi aivotärähdys voi päättää jo uran.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jokerit - Kärpät peliä kattellessani tuli päinvastainen mielikuva mieleen. Jokereilta sivussa oli 12 pelaajaa ja Kärpiltä taisi olla seitsemän. Esimerkiksi Magnitogorskissa ei juurikaan kärkipelaajia ole ollut sivussa ja sellaista 1-3 pelaaja on vain ollut sivussa kauden aikana. En niin tarkkaan ole noihin loukkaantumismääriin perehtynyt KHL:ssä, mutta omasta mielestäni tilanne on päinvastainen. SM-liigassa miestä on lasareetissa hirveitä määriä, kun taas KHL:ssä vähemmän. Tälläinen mielikuva on itelle jäänyt. Faktaakin olisi kiva saada pöytään. KHL:ssä ei taida juurikaan aivotärähdyksiä tulla verrattuna SM-liigaan ja NHL:ään. Ne on ihan sieltä pahimmasta päästä olevia ja pahimmillaan yksi aivotärähdys voi päättää jo uran.
Joo tuo kirjoitus perustui vain siihen mielikuvaan joka minulla oli. Esimerkiksi Jaroslavlilla oli vähän aikaa sitten yhtä aikaa lasaretissa Redlihs, Kulikov, Kozlov ja Lepistö eli neljä avainpelaajaa. Myös KHL:ssä on tästä puhuttu julkisesti ja muistaakseni jopa Medvedev otti siihen kantaa, että pelaajien loukkaantumisia pitäisi saada vähennettyä. Laittomista ja vaarallisista taklauksista on ainakin luvattu antaa kovempia rangaistuksia.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Olisi kyllä ihan mielenkiintoista saada tilastoa SM-liigan, KHL:n ja NHL:n osalta noista loukkaantumisista, vaikka 2-3 viime kauden ajalta. Mutulla ajateltuna KHL:ssä loukkaantumisia tulee kyllä vähemmän kuin muualla ja varsinkin aivotärähdyksiä tulee selvästi vähemmän (ei ole tästäkään faktaa). Montakohan aivotärähdystä on tullut tällä kaudella? NHL:ssä tuo tilanne on surullinen, kun viime kaudellakin oli hirveä pino miehiä juuri aivotärähdysten takia poissa ja liigan keulakuva Crosby on myös kärsinyt kyseisestä vammasta. SM-liigassa jauhetaan monessa tv-lähetyksessä noista surullisista loukkaantumistilastoista, jotka tietenkin laskevat myös pelien tasoa. Kyllähän Jokerien pelissäkin näkyy, kun toista kymmentä runkomiestä on sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Yleiskatsauksessa positiivisena asiana piti tietysti mainita myös uudet joukkueet Lev Praha, Slovan Bratislava ja Donbass Donetsk. Kaikki ovat menestyneet sekä pelillisesti että yleisön kiinnostuksen puolesta. Slovan ja Lev ovat molemmat pudotuspeliviivan yläpuolella eikä Donbasskaan ole kuin neljän pisteen päästä pudotuspelirajasta.

Slovan Bratislavan KHL-startti on aiheuttanut Bratislavassa kiekkokuumeen ja liput seuran peleihin myydään loppuun muutamassa minuutissa. Joukkueen halliin mahtuu 12,000 katsojaa ja halli on aina täynnä oli vastassa sitten SKA tai Avtomobilist. Seuralla ei nykyisellään olisi vaikeuksia myydä hallia täyteen, vaikka hallin kapasiteetti olisi 20,000.

Se kuinka kauan buumi Bratislavassa kestää on toinen juttu. Nykyisessä buumissa on varmasti mukana uutuuden viehätystä ja joukkueen hyvä menestys on varmasti sekin tuonut lisäyleisöä. Mutta entä jos Slovanille käy kuten Dinamo Riikalle eli parin hyvän kauden jälkeen seura tipahtaa sarjan pohjamutiin? Jaksaako yleisö vielä silloin olla yhtä innostunut peleistä kuin nyt. No, nautitaan tästä lennosta niin kauan kuin sitä kestää. Olin ennen kauden alkua skeptinen sen suhteen, että kiinnostaako pääosin venäläinen sarja slovakialaisfaneja ollenkaan, kun Slovan on kuitenkin ennnen pelannut Slovakian omaa tuttua ja turvallista liigaa. Ainakin vielä skeptisyyteni on ollut perusteetonta.

Vielä enemmän skeptinen olin Lev Prahan suhteen. Slovan on sentään Bratislavan ainoa suurseura, mutta Prahassa pelaa Levin ohella sekä Slavia että Sparta! Kaksi Tshekin suurseuraa. Pidin ennen kauden alkua varmana, että Lev pelaa ottelunsa puolityhjille katsomoille.

Lev on kuitenkin vetänyt yleisöä toistaiseksi paremmin kuin hyvin. Levin pelillinen menestys ei ole ollut aivan sitä mitä odotettiin lupaavan harjoituspelikauden jälkeen. Joukkue on paperilla kivikova, aivan KHL:n kärkeä. Joukkueessa on kyllä paljon potentiaalia, kuten toissapäiväinen 7-3 kotivoitto kovaa Lokomotiva vastaan kertoo ja kaiken mennessä kohdalleen seura voi olla kova kanto kaskessa jopa SKA:lle Gagarin Cupissa.

Tuossa Lokomotiv-pelissä katsomossa oli jälleen lähes 9000 katsojaa ja tunnelma katsomossa oli äänekäs ja hyvä. En suoraan sanottuna tiedä miksi Lev on vetänyt näin hyvin yleisöä tällä kaudella. KHL on jonkun verran Extra-liigaa tasokkaampi sarja ja ehkä vanha Neuvostoliitto-Tshekkoslovakia taisteluhenki vaikuttaa vielä maassa, mitkä vetävät yleisöä peleihin näinkin paljon? Joku Tshekin kiekkoa paremmin tietävä kenties osaa valottaa asiaa paremmin.

Donbass Donetsk on puhdas muukalaislegioona. Ukrainalaisia seurassa on vain muutama ja heistäkin kaksi on NHL-pelaajia (Ruslan Fedotenko ja Aleksei Ponikarovski). Vielä tässä vaiheessa on vaikea tietää, miten Donbassin organisaatio tulee kehittymään. Seuran perustamisen yksi motivaatio on ukrainalaisen jääkiekon kehittäminen, mutta nykyisellään seura ei juuri tuo Ukrainan jääkiekkoon muuta kuin viihdettä, koska ukrainalaisia ei seurassa käytännössä pelaa eikä seuralla ole omaa juniorijoukkuetta MHL:ssä. Ukrainan jääkiekon kuolleistaherättäminen vaatii paljon muutakin kuin KHL-seuran perustamisen. Kaikki lähtee junioritoiminnasta.

Ukrainassa on potentiaalia jääkiekkomaana. Asukasluku on yli 40 miljoonaa ja ukrainalaiset ovat urheilullisesti lahjakas kansakunta. Olematon jääkiekko-infra ja pelaajien vähäisyys ovat kuitenkin isoja ongelmia. Maahan perustettiin tänä vuonna oma kansallinen jääkiekkosarja PHL, mikä on hyvä alku.

Mutta Donbass tulee olemaan muukalaislegioona vielä pitkään. Ukrainalaisten vähyys ei ole toistaiseksi ollut este yleisön kiinnostukselle, sillä joukkueen pienehkö ja vasta rempattu halli on vetänyt hyvin yleisöä Donbassin peleissä. Donetskiinhan valmistuu vuoden 2016 koriksen EM-kisoihin uusi 16,000 katsojaa vetävä areena, joka tulee olemaan myös Donbassin kotiareena. Siihen asti seura vetää nykyisessä hallissaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Sport-Expressin mukaan myös Jukka Jalonen on yksi kandidaatti SKA:n uudeksi päävalmentajaksi. Jalosella on kuitenkin pesti Suomen maajoukkueen kanssa kauden loppuun, joten Jalosen sopimus pitäisi joko ostaa ulos tai sitten Jalosen pitäisi tehdä "petrimatikaiset".
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Varmaksi voi sanoa, että Jukka Jalonen ei tämän kauden puitteissa lähde nykyisestä pestistään mihinkään ellei naaman eteen lyödä älytöntä määrää ruplia. Kuitenkin J. Jalosella on jo liiton puolesta sellainen palkka, että tuskin näkee nälkää ihan heti.

Ensi kausi onkin asia erikseen ja olisikin mielenkiintoista nähdä mies valmentamassa SKA:ta. Pietarista löytyy massia sen verran, että käyttöönsä Jalonen saisi varmasti huippuluokan materiaalin ja oletettavasti seurassa nähtäisiin joku suomalainen ellei useampiakin. SKA:ssa ei ole tainnut vielä ketään suomalaista pelatakaan, ellei Mika Hannulaa halua sellaiseksi laskea.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Varmaksi voi sanoa, että Jukka Jalonen ei tämän kauden puitteissa lähde nykyisestä pestistään mihinkään ellei naaman eteen lyödä älytöntä määrää ruplia. Kuitenkin J. Jalosella on jo liiton puolesta sellainen palkka, että tuskin näkee nälkää ihan heti.

Miksei Jalonen voisi hoitaa kaksoispestiä loppukauden? Hoitavathan Suomen apuvalmentajatkin omia pestejään seurajoukkueissa, ja on niitä Suomestakin esimerkkejä kuinka (Jokeri)valmentaja voi hoitaa siinä sivussa maajoukkueenkin. Ei se mikään ideaalitilanne ole, mutta kun riittävän iso raha puhuu, niin kaikki on mahdollista.

Toisaalta voidaan jo sanoa, että Jukka Jalosen maajoukkuevalmentajaura on ns. loppuliukua vaille valmis, eli jäljellä on enää pari EHT-turnausta, MM-leiri ja itse kisat. Hänen tuskin enää kauheasti tarvitsee skoutata suomalaisseurojen pelaajia päivätyökseen, sillä eiköhän hän jo tiedä kaikki ne pelaajat, joista MM-joukkue aikanaan muodostetaan. Pelitapakin on pelaajien tiedossa, joten ei kun valitsemaan äijät EHT-turnauksiin ja leirille, siinähän se valmennuspuoli sitten käytännössä onkin.

Sitä paitsi Pietarista on kolmen tunnin junamatka Helsinkiin, joten nopeammin sieltä pääsee Suomeen maajoukkueasioissa kuin monesta muusta paikasta. Eri asia, jos Jukka Jalonen lähtisi päävalmentajaksi jonnekin Amuriin ja hoitaisi sieltä Leijonien asioita. Se ei onnistuisi kuin Sir Matikaiselta ja faksilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös