Kautta on pelattu jo sen verran, että on aika tehdä top-listoja pelaajien osalta. Pelaajat voisi jaotella pelipaikkojen suhteen ja tehdä oma lista jokaisen pelipaikan pelaajista erikseen. Aloitan keskushyökkääjistä. Otan mukaan myös sarjassa pelaavat NHL-pelaajat, mikäli he ovat pelanneet sarjassa riittävän monta ottelua. Tästä syystä esimerkiksi Jevgeni Malkin on mukana listalla, mutta Moskovan Dynamossa kaksi ottelua pelannut Niklas Bäckström ei.
1. Jevgeni Malkin, Metallurg Magnitogorsk. Tätä miestä on turha esitellä. 22 pistettä 15 pelissä. Maailman paras keskushyökkääjä.
2. Pavel Datsjuk, ZSKA Moskova. 16 pistettä 13 ottelussa. Ei yhtä tehokas kuin Malkin, mutta pelaa kaunimmiin. Ei silti asiaa ykköspaikalle.
3. Jori Lehterä, Sibir Novosibirsk. Nostan Lehterän NHL-tähtien jälkeen listan kolmoseksi, mikä kertoo siitä miten hyvä pelaaja Lehterä on KHL:ssä. 22 pistettä 22 ottelussa. Lehterän ansioita lisää se, että hän raahaa pitkälti yksin Sibirin keskinkertaista hyökkäyskalustoa takanaan. Yksi kaukalon hallitsevimmista pelaajista tällä hetkellä KHL:ssä.
4. Jevgeni Kuznetsov, Traktor Tsheljabinsk. Kuznetsov on siirretty tällä kaudella sentteriksi, joten käsitellään häntä tässäkin rankkauksessa sentterinä. 19 pistettä 18 ottelussa. Datsjukin ja Malkinin jälkeen puhtaasti KHL:n taitavin keskushyökkääjä. Nuoresta iästä johtuen pientä ailahtelevaisuutta esiintyy eikä mies pelaa joka vaihtoa yhtä kovalla intensiteetillä. Eväät on lähes Datsjukin ja Malkinin tasolle, jos jaksaa tehdä täysillä töitä kehityksen eteen.
5. Dimitri Makarov, Torpedo Nizhni Novgorov. 24 pistettä 19 ottelussa. Kauden suurimpia yllättäjiä, kuten joukkueensakin. Ei muistuta ulkoiselta olemukseltaan ollenkaan jääkiekkoilijaa eikä rasvaprosentti taida olla niitä sarjan alhaisimpia, mutta ne kädet.... Nykypäivän Sergei Gomoljako, vaikka ei olekaan yhtä massiivinen eikä aivan yhtä pehmeäkätinen kuin tämä 1990-luvun suurpelaaja oli. On hyötynyt valtavasti siitä, että Torpedolla on paljon laadukkaita laitureita (Mihail Varnakov, Martin Thörnberg, Aleksandr Semin, Robert Nilsson) joille jakaa kiekkoa.
6. Petri Kontiola, Traktor Tsheljabinsk. Kaksi ex-Tapparaa mahtuu kärkikuusikkoon! 18 pistettä 19 ottelussa. Luotettava kahden suunnan pelaaja ja tunnollinen puurtaja, joka on kohtuullisen taitavakin. En ole koskaan nähnyt Kontiolan pelaavan huonoa ottelua KHL:ssä. Tulee pelaamaan Venäjällä vielä vuosikausia, jos haluaa siellä itse jatkaa.
7. Tomas Zaborsky, Avangard Omsk. Zaborsky on siirretty Kuznetsovin tavoin laiturin paikalta sentteriksi. 19 pistettä 22 ottelussa. Zaborsky pelaa Omskin ykkösketjussa Aleksandr Popovin ja Aleksandr Perezhoginin välissä, joten parempaa paikkaa ei hän voisi toivoa. Alussa näytti ettei Zaborsky pärjää KHL:ssä yhtä hyvin kuin SM-liigassa, mutta kun viereen pistettiin Popov ja Perezhogin on Zaborsky ollut kuin uudestisyntynyt. Voi nousta vielä vaikka tavoittelemaan pistepörssin kärkikolmikkoon, mikäli NHL-miehet poistuvat takaisin Atlantin taakse.
8. Tim Stapleton, Dinamo Minsk. On ollut niin hyvä kuin odotettiin, 17 pistettä 20 ottelussa.
9. Igor Mirnov, Salavat Julajev Ufa. Mirnov ei pääse tälle listalle vain hyökkäyksellisten ominaisuuksiensa takia, vaan kahden suunnan pelin ja johtajuuden ansiosta. Yksi sarjan monipuolisimmista ja parhaista keskushyökkääjistä. 14 pistettä 18 ottelussa.
10. Aleksei Tereshenko, Ak Bars Kazan. Mirnovin tavoin yksi sarjan parhaista yleiskeskushyökkääjistä. Kolminkertainen maailmanmestari. Pelaa aina joukkueelle. 13 pistettä 20 ottelussa.
11. Vadim Shipatshev, Severstal Tsherepovets. On oikeasti laituri, mutta pelaa silti useimmiten sentterinä johtuen Severstalin sentteripulasta. Nopea ja tekninen pelaaja. 17 pistettä 20 ottelussa. Parhaimmillaan Venäjän MM-tason pelaaja.
12. Tony Mårtensson, SKA Pietari. Pelannut pisteiden valossa hieman vaisumman kauden, johtuen pitkälti siitä että SKA:n ykkönen Kovaltshuk-Tihonov-Tarasenko on ollut niin suuressa roolissa. No, ei Mårtenssonin ketjukavereissakaan (Thoresen ja Prucha) valittamista ole. Iso ja taitava ruotsalainen on ollut jo pitkään yksi parhaita ruotsalaisia europelaajia. 13 pistettä 19 ottelussa.
13. Juha-Pekka Hytönen, Amur Habarovsk. On ollut niin hyvä kuin odotettiinkin. Johtaa Amurin ykkösketjua, jossa laidoilla pelaavat Jakub Petruzalek ja Mika Pyörälä. Ammattilainen. 15 pistettä 22 ottelussa.
14. Justin Hodgman, Metallurg Magnitogorsk. 14 pistettä 19 ottelussa. Pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta se tapa jolla Hodgman on pisteet hankkinut ja muutenkin hänen pelitapansa on syy sille, miksi hän on listalla näinkin korkealla. Ideaalinen pohjoisamerikkalainen pelaaja KHL:ään. Iso, nopea, kovakuntoinen ja tekninen. Yksi sarjan parhaista yksi-vastaan-yksi pelaajista. Näillä eväillä tässä sarjassa menestytään.
15. Viktor Tihonov, SKA Pietari. 11 pistettä 14 ottelussa. Tuli kesken kauden Pietariin ja otti heti paikan Ilja Kovaltshukin ja Vladimir Tarasenkon ketjussa. Ketjukaverit auttavat paljon pisteiden syntymistä. Tihonov on oikeasti laituri, mutta laitureiden runsaudenpulan ansiosta sai komennuksen keskelle, ja näyttää että siellä tulee myös jatkamaan. Lahjakas pelaaja, jolla hyvä tulevaisuus edessä.
16. Dimitri Kagarlitski, Metallurg Novokuznetsk. Tuntematon suuruus useimmille. 23-vuotias nopea Kagarlitski on johtanut kauden yllättäjiin kuuluneen Novokuznetskin ykkösketjua, jossa laidoilla pelaavat Aleksandr Bumagin ja Randy Robitaille. Ketju on ollut suurin yksittäinen syy seuran menestykselle tällä kaudella. 17 pistettä 22 ottelussa.
17. Jarkko Immonen, Ak Bars Kazan. En tiedä pitäisikö Immonen nostaa näin korkealle, koska pisteet eivät siihen oikeuta, mutta ymmärrän että Kazanissa pisteiden tekeminen on vaikeampaa kuin muualla johtuen joukkueen syvyydestä. Jossakin Nizhnekamskissa Immonen olisi aivan eri roolissa kuin Kazanissa. 11 pistettä 18 ottelussa. On kuitenkin parantanut viime kauteen verrattuna, mikä saattaa johtua siitäkin, että ykkösketju Zaripov-Kapanen-Morozov on taas vuoden vanhempi ja pelitaso pudonnut jonkun verran viime kaudesta, jolloin muiden ketjujen vastuu lisääntyy.
18. Jegor Milovzorov, Neftehimik Nizhnekamsk. Yksi listan vähiten tunnettuja pelaajia. Ollut Neftehimikin selvä ykkössentteri koko kauden. 15 pistettä 16 ottelussa. Tekninen pelaaja ja hyvä pelintekijä. Nail Jakupovin ilmaantuminen viereen on auttanut myös Milovzorovia.
19. Aleksandr Svitov, Salavat Julajev Ufa. Viime kevään maailmanmestari ja yksi sarjan parhaita puolustavia keskushyökkääjiä. Myös kova ja fyysinen pelaaja. 10 ottelussa pisteet 0+3, mutta tehopisteillä ei Svitovin arvoa mitata.
20. Jakub Klepis, Lev Praha. Levin heikon kauden valopilkkuja. 14 pistettä 19 ottelussa. Ollut jo pitkään hyvä pelaaja KHL:ssä ja tekee normaalisuorituksella sen 30 pistettä kaudessa.
Ulkopuolelle jääneistä senttereistä nimeltä mainittakoon Niko Kapanen, Cal O'Reilly, Artem Anisimov, Branko Radivojevic, Aleksei Kaigorodov, Nigel Dawes, Jevgeni Bodrov, Pjort Shastlivi, Mario Bliznak, Petr Vrana, Niklas Bergfors, Nikolai Antropov, Jan Bulis, Andrei Popov, Fjodor Fjodorov, Miks Indrasis, Mikelis Redlish, Konstantin Gorovikov, Ilja Zubov, Anton Kurianov.