Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Itse noita potkuja jo ihmettelinkin tässä jonkin aikaa. Siis hetkinen... Eivät olleet tyytyväisiä runkosarjasijoitukseen (jonka varmaankin suunnilleen tiesivät jo aikaisemmin), joten kenkää ennen pudotuspelejä? Aina ei vain pysty ymmärtämään.
Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi, mutta ei siitä sen enempää. Eihän tossa ole mitään järkeä nyt ollaa kusi sukassa pleijareissa. Tuskin siis tuskin tulosta syntyy.
 
Stadin Kingit - HIFK!

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
KHL:n runkosarja

Kaikkien aikojen huonoin KHL-runkosarja päättyi päiviä sitten. Ihmettelen vain, että miksi sitä kukaan ei tässä ketjussa aikaisemmin ole suoraan sanonut. Pelillisesti runkosarja oli keskimäärin melkoisen surkea verrattuna kolmeen ensimmäiseen kauteen.

Tähän on syypäinä pelaajien palkat, seurojen omistajat tai pääsponsorit ja KHL:n johto.

Huippupelaajien hinta-laatu-suhde ei ole kohdallaan. Miksi yrittää täysillä, sillä jos saat kenkää niin kuitenkin saat heti uuden työpaikan ja joku ökyrikkaista seuroista maksaa saman, enemmän tai vain hiukan vähemmän.

Miksi palkata entisiä NHL-jyriä, kun näistä noin yksi viidestä onnistuu? Tämän kauden floppeja odotuksiin nähden olivat runkosarjassa ainakin Frolov, Jashin, puolet kaudesta loukkaantuneina olleet Afinogenov ja Kovalev, mutta silti! tai Zherdev, joka teki pisteitä kohtuullisesti, mutta myös eniten virheitä vastustajan hyväksi Atlantin joukkueessa. Millä oikeudella Nikolai Pronin (52; 0+1) ja Juri Butsajev (50; 0+4) vievät paikkoja nuorilta?

Seurojen pääomistajat innostuvat liiankin usein näyttämään valtaansa, kun aiheetta erottavat valmentajia, esimerkkeinä Gustafsson, Supler jne. Koko maan urheilupuolen johtokin on tästä ymmällään median asiantuntijoista puhumattakaan.

KHL:n johtoa puolestaan ei voi ymmärtää, kun sallivat Vitjazin tappelijoiden aina vaan pelikieltojen jälkeen jatkaa pelejään. Perinteisesti Venäjänmaalla ei tappeluita ole koskaan arvostettu, mutta nyt niistä näköjään aiotaan tehdä uusi markkinointikikka. Pikku hiljaa tappelut leviävät muidenkin seurojen peleihin ja kansa on innoissaan, siis se osa katselijoista, joka ei oikein jääkiekon päälle ymmärräkään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Vaikka KHL:ssä on paljon korjattavaa en kutsuisi tätä kautta sarjan huonoimmaksi kautta aikojen. Kyllä liigan pelillinen taso oli tällä kaudella parempi kuin esimerkiksi kaudella 2008-2009.
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Miksi palkata entisiä NHL-jyriä, kun näistä noin yksi viidestä onnistuu?
Eikö entisten NHL-pelaajien epäonnistuminen ole paremminkin merkki KHL:n tasosta kuin tason puutteesta?

Aleksei Kovalev ja Antti Miettinen olivat molemmat täysiä floppeja. Molemmat heistä pelasivat edellisen NHL-kauden kohtalaisilla tehoilla. Tuo ainakin osoittaa, ettei kuka tahansa voi siirtyä NHL:stä KHL:ään ja kuvitella onnistuvansa siellä automaattisesti.

Aleksandr Frolov on vielä yksi esimerkki tällaisesta pelaajasta. Vaikka Frolov ei olekaan ollut varsinainen floppi, ei hän ol e myöskään noussut sarjan parhaiden hyökkääjien joukkoon, vaikka tähän astisten meriittien ja melko nuoren iän (29 vuotta) olisi kuvitellut nostavan Frolovin automaattisesti KHL:n hyökkääjäparhaimmistoon.
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Mainostetaan nyt täälläkin, että Riian Dynamo pelaa 6.4. harjoitusottelun Viroa vastaan Tallinnassa. Todennäköisesti tämä "Dynamo" on enemmänkin MHL:ssä pelaava HK Riga, koska tasoero olisi muuten turhan suuri. Siltikin mielenkiintoinen tapahtuma odotettavissa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pekka Tuokkolan sopimuksenpurusta lisätietoa

Pekka halusi itse purkaa tuon sopimuksen kotimaassa tapahtuneen ikävän tapahtuman takia ja ei olisi varmasti tuon tapauksen jälkeen kovinkaan hyvin pystynyt keskittymään enää loppukauteen. Tämä siis selittää vähintäänkin oudon purkuajankohdan.
Tuli vastaan Keskisuomalaisen artikkeli tiistailta 27.3.2012 (sivu 19, kirjoittaja:Tommi Roimela), jossa Tuokkola kertoo sopimuksen purkamisesta.

Hänen avovaimonsa äiti menehtyi tammikuussa, eikä Peki pystynyt täysillä enää keskittymään pelaamiseen. Seura ei ollut artikkelin mukaan päästänyt Suomeen tukemaan avovaimoaan surutyössä ja mm. hautajaisjärjestelyissä. Tuo tuhansien kilometrien päähän ulottuva suru sitten näkyi suorituksissa kaukalossa:
"Niin ammattilainen en ole, että olisin pystynyt tunteet sulkemaan, vaan kyllä se näkyi pelissä. Jääkiekko on jääkiekkoa ja ihmiset ovat ihmisiä, Tuokkola muistuttaa."

Samassa artikkelissa Tuokkola vihjaa, että ensi kauden pelipaikka löytyy Suomesta, kuten useat huhutkin ovat kertoneet:
"Enemmän kotimaan korteilla nyt pelataan, Tuokkola myöntää."
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Juhamatti Aaltonen lausuu vaihteeksi totuuksia:

Venäjältä Aaltonen hakee taloudellista pohjaa tulevaisuuteen.

- Se on ihan selvä, että raha on se syy siellä jaksamiseen. Muutama vuosi siellä, ja sitten voisikin taas palata pelaamaan rakkaudesta lajiin, hyökkääjä toteaa.
yle.fi
 

jeani

Jäsen
"Kuusi sadasosaa jäljellä, vain ja ainoastaan Venäjällä tätä jatketaan". Oikeasti varmaan kuusi kymmenystä, mutta silti aikamoinen fiasko tuo loppu...

Hyvää peliä oli ja hienoa, että suomalaiset ovat isossa roolissa. Summaselle jättipeukku!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy